Archive for the ‘Economie’ Category

Bucurați-vă :)

luni, aprilie 22nd, 2019

https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/tariceanu-achitat-definitiv-in-dosarul-e-marturie-mincinoasa-1117979

Iată o lectură obligatorie pentru protestatarii care strigau „DNA/ să vină să vă ia” și pentru toți cei care proclamau „însăși slujirea” unora dintre procurori:

sâmbătă, aprilie 20th, 2019

Şeful Inspecţiei Judicare, judecătorul Lucian Netejoru, dezvăluie numeroase nereguli din dosarele DNA în care erau vizaţi magistraţi. În urma unui control care a durat câteva luni, IJ a descoperit că magistraţii au fost supuşi unei supravegheri intense, iar restrângerea drepturilor acestora s-a făcut de multe ori prin mijloace nelegale.

„Șeful Inspecției judiciare, Lucian Netejoru, spune că au fost multe situațiile semnalate pe lângă lege și a dat și câteva exemple. Unul dintre ele se referă la sesizarea judecătorului de drepturi și libertăți de la o instanță necompetentă, când încă urmărirea penală nu dusese dispusă nici măcar in rem, ”lucru deosebit de grav”, după cum a apreciat șeful IJ.netjoru

(more…)

ALDE: vot anti-referendum

miercuri, aprilie 17th, 2019

Motivul pentru care ALDE a votat în Parlament împotriva solicitării lui Klaus Iohannis de a organiza un referendum pe teme ale Justiției nu se referă la faptul că nu dorim o dezbatere privind Justiția, ci că nu suntem de acord cu programarea simultană a referendumului odată cu alegerile europarlamentare. De altfel, am fi singura țară din spațiul UE care organizează așa ceva și dacă cei care vor să organizeze referendumul țin atât de mult la recomandările Comisiei de la Veneția, poate iau în calcul faptul că această Comisie a recomandat să nu se organizeze simultan referendumuri odată cu alegerile europarlamentare.

Miting electoral penelist :)

duminică, aprilie 14th, 2019

Întrebare

marți, aprilie 9th, 2019

Pornim de la următoarele ipoteze: 1. Orice partid vrea să guverneze. 2. Pentru a guverna, ai nevoie de o majoritate parlamentară. 3. În România de azi, pentru a realiza o asemenea majoritate, e nevoie de o alianță de partide.

Și acum întrebarea: Dacă nu vă place alianța noastră cu PSD, cu ce alte partide ați fi vrut să ne aliem?

cum-va-arata-viitorul-parlament-18560531

Klaus Iohannis vrea ca amnistia și grațierea faptelor de corupție să fie interzise. Poate să ne spună președintele de ce e mai îngăduitor cu pedofilia, cu violul, cu tâlhăria sau cu bătaia soră cu moartea?

joi, aprilie 4th, 2019

Am o nelămurire, stimați parlamentari europeni și protestatari localnici care vă arătați indignați și adresați mesaje de susținere fostei șefe a DNA:

luni, aprilie 1st, 2019


- De ce nu v-ați arătat indignați și nu ați trimis mesaje de susținere procurorului general Tiberiu Nițu, când a fost cercetat de DNA? Tiberiu Nițu a demisionat din funcție și s-a dovedit apoi că ancheta a fost o înscenare.

- De ce nu v-ați arătat indignați și nu ați trimis mesaje de susținere judecătorului de la Curtea Constituțională Toni Greblă când a fost cercetat de DNA? Toni Greblă a demisionat din funcție și s-a dovedit, iarăși, că ancheta a fost o înscenare.

Nu-i așa că cei care fac înscenări și distrug carierele unora trebuie susținuți și elogiați, în timp ce victimele trebuie hulite și disprețuite?

nitugreblă

Istoria este, uneori, nu doar tragică, ci și grotescă: Direcția Națională Anticorupție și procurorul general Augustin Lazăr preiau stindardul și idealurile Revoluției Române de la … Regele Mihai și Corneliu Coposu

miercuri, martie 27th, 2019

Societatea Timișoara, ai cărei membri fondatori sunt participanți la Revoluția Română și care are ca obiective apărarea drepturilor omului și promovarea democrației, decernează anual un premiu numit Speranța acelor personalități sau instituții care poartă idealurile Revoluției din Decembrie 1989. În anii ’90, printre laureați s-au numărat Regele Mihai și Corneliu Coposu. Între timp vremurile și, se pare, idealurile s-au mai schimbat: agresiunile la adresa drepturilor omului nu mai sunt pedepsite, ci elogiate. În anul 2017 premiul Speranța al Societății Timișoara a fost decernat Direcției Naționale Anticorupție, iar pentru anul 2018 premiul va fi acordat procurorului general Augustin Lazăr. 

Foto: Regele Mihai împreună cu unii membri ai Societății Timișoara (2010).

grup_regele și timisoara

Campanie fără oprire!

vineri, martie 22nd, 2019

PHOTO-2019-03-19-18-12-42

De ce n-are ursul coadă…

miercuri, martie 20th, 2019