Archive for the ‘Economie’ Category

O știre șocantă: în anul 2016, Germania a cheltuit pentru refugiați de două ori mai mult decât a cheltuit România pentru pensionari!!!

sâmbătă, mai 27th, 2017

Potrivit Ziarului Financiar, Germania a cheltuit în anul 2016 20 de miliarde de euro pentru refugiați. Iar potrivit site-ului Ministerului Fiantelor Publice, Fondul de pensii de anul trecut a fost de 52 miliarde de lei, adică vreo 11 miliarde de euro. Ca să vezi…

Merkel Visits Migrants' Shelter And School

De ce era nevoie de atâtea becuri? Cine citea?! :)

joi, mai 25th, 2017

http://www.digi24.ro/stiri/actualitate/justitie/cazanciuc-explica-accesul-consilierului-sau-in-arhiva-sipa-un-bec-se-defectase-731120

Vă invit vineri, 26 mai 2017, ora 18,00, in Aula Mihai Eminescu a Universității Al.I.Cuza din Iași, la un recital de poezie.

joi, mai 25th, 2017

extraordinar-Varujan-421x600

In legătură cu acest SIPA (Serviciul Independent de Protecție și Anticorupție), transformat în DGPA (Direcția Generală pentru Protecție și Anticorupție), s-ar putea face câteva comentarii.

miercuri, mai 24th, 2017

- Cum poate un serviciu să se numească independent când e în subordinea unei direcții generale?

- Care a fost logica prin care s-a trecut de la protecția deținuților la protecția magistraților?

- Ce se înțelege în acest caz prin „protecție”?

- Prin ce metode se realiza urmărirea magistraților, pentru a fi „protejați” și pentru a se constata că sunt anticorupți?

- Cine se ocupa de urmărirea magistraților?

- Nu cumva Parchetul Național Anticorupție (devenit ulterior Direcție Națională Anticorupție) a fost înființat pentru „protecția” și anticorupția oamenilor politici, pe aceeași logică pentru care SIPA (DGPA) a fost înființat pentru „protecția” și anticorupția magistraților?

sipa

Se apropie de Podul Mirabeau inca o scadență sinucigașă a poeziei românești?

marți, mai 23rd, 2017

În anul 1946, poetul român Ilarie Voronca s-a sinucis, aruncându-se în apele Senei, de pe Podul Mirabeau.

După 24 de ani, în anul 1970, poetul român Paul Celan s-a sinucis aruncându-se în apele Senei, de pe Podul Mirabeau.

După alți 24 de ani, în anul 1994, poetul român Gherasim Luca s-a sinucis, aruncându-se în apele Senei, de pe Podul Mirabeau.

După alți 24 de ani, Doamne, în anul 2018, va mai avea oare poezia română o nouă întâlnire sinucigașă cu Podul Mirabeau?

podul mirabeau

Cât e de realist să considerăm ca, într-o bună zi, România ar putea deveni a șaptea putere economică a Uniunii Europene?

marți, mai 23rd, 2017

Cât e de realist să considerăm ca, într-o bună zi, România ar putea deveni a șaptea putere economică a Uniunii Europene?

Dacă la sfârșitul celui de-al doilea război mondial jocuri politice care s-au făcut peste capul nostru nu ne- ar fi împins în spatele Cortinei de fier, România ar fi putut fi astăzi cea de-a șaptea putere economică a Europei. Patru decenii și jumătate de comunism au creat, prin utilizarea unui model economic neadecvat, decalaje importante față de media Uniunii Europene. E posibil ca aceste decalaje să fie înlăturate într-o perioadă mult mai scurtă decât cea in care ele au fost create. Dovadă este evolutia parității puterii de cumpărare. Comparativ cu media europeană, PIB-ul pe locuitor în România, exprimat la paritatea puterii de cumpărare, se afla în 2005 la 34,2% din media UE, dar în 2015 a crescut la 56,6%.
E drept că acum suntem abia pe locul 17 (16 fără Marea Britanie). Păstrând acest ritm am putea să depășim până la sfârșitul deceniului Cehia și Grecia. Se pregătește Finlanda 

a saptea putere

Vă aștept vineri 19 mai, ora 13,00, la Muzeul de Artă din Cluj-Napoca, pentru prezentarea romanului meu „Copiii războiului”!

joi, mai 18th, 2017

image description

În sfârșit, răspunsul ANAF la solicitarea mea privind meditațiile lipsite de ghinion. Cum bănuiam, ANAF n-aude, n-a vede…

joi, mai 18th, 2017

Referitor la solicitarea dumneavoastra adresata Ministrului Finantelor Publice, privind achizitia unor imobile din banii obtinuti din meditatii de catre domnul Klaus Iohannis, presedintele Romaniei, precizam ca, in urma analizarii informatiilor detinute la nivel de ANAF, se constata urmatoarea stare de fapt: (more…)

Uniunea Scriitorilor poate boicota Premiul Național de Proză

joi, mai 18th, 2017

În situația în care Consiliul Județean Neamț nu-și revizuiește atitudinea în legătură cu destituirea abuzivă a scriitorului Adrian Alui Gheorghe din funcția de director al Bibliotecii Județene „G. T. Kirileanu” din Piatra Neamț, există riscul ca anul viitor Uniunea Scriitorilor din România să boicoteze cea de-a doua ediție a Premiului Național pentru Proză, organizat și sponsorizat de Consiliul Județean respectiv.

Dacă juriul condus de acad. Nicolae Manolescu ar fi fost informat în prealabil în legătură cu acțiunea Consiliului Județean de demitere arbitrară a scriitorului Adrian Alui Gheorghe, demitere care a avut loc la începutul lunii mai, probabil că prima ediție a Premiului Național pentru Proză din zilele de 30 aprilie – 1 mai a.c. n-ar mai fi avut loc.

Nu putem lăsa ca o astfel de agresiune îndreptată împotriva unui creator și truditor pe tărâmul culturii, devenit cetățean de onoare al orașului său tocmai datorită meritelor sale culturale, să se petreacă ca și cum nimic nu s-ar fi întâmplat. Indiferența noastră ar da un nemeritat și poate definitiv câștig de cauză disprețului față de cei care merită, de fapt, prețuirea și recunoștința noastră.

Un discurs pentru cinstirea memoriei martirilor comunismului

miercuri, mai 17th, 2017