Archive for the ‘Economie’ Category

Psnews.ro – Vosganian: Lucrarile la Autostrada Moldova ar putea fi demarate anul viitor

vineri, decembrie 7th, 2018

Guvernul continuă să susțină un parteneriat public-privat pentru autostrada Iaşi – Târgu Mureş. Anunţul a fost făcut de Varujan Vosganian după întâlnirea de joi cu prim-ministrul Viorica Dăncilă.

În ziua de 6 decembrie 2018, la sediul Guvernului, a avut loc o nouă întâlnire între prim-ministrul Viorica Dăncilă și deputatul de Iași Varujan Vosganian. Tema discuțiilor a constituit-o perspectiva investițională pentru cele opt județe ale Moldovei în exercițiul bugetar 2019. (more…)

Credeam că, după treizeci de ani de Parlament, aleșii mai noi au câte ceva de învățat de la mine. M-am înșelat. Se pare că eu am de învățat de la ei.

miercuri, decembrie 5th, 2018

De pildă, nu m-aș fi gândit niciodată să vin cu microfon și boxe de acasă, pentru a suplini microfonul de la tribuna centrală a Camerei Deputaților  :)  Așa a făcut Marilen Pirtea (PNL) secondat de boxe (marca USR). care, ca un veritabil discjokey, s-a substituit președintelui de ședință, propunând o ordine de zi și supunând-o, punct cu punct, votului unei ședințe imaginare, chiar dacă din cale-afară de gălăgioase (!).
Mă gândesc să-mi public propriul Monitor Oficial. Aș tipări acolo legile, așa cum mi-ar plăcea.

Foto: Marilen Pirtea, deputat și (n-o să credeți!) rector al Universității de Vest din Timișoara, în exercițiul funcțiunii, cu microfon și boxe din dotare.

pirtea-camera-deputatilor

AGERPRES:Deputatul ALDE Varujan Vosganian a propus miercuri, la şedinţa comună solemnă a Senatului şi Camerei Deputaţilor consacrată celebrării Centenarului Marii Uniri, încheierea unui pact naţional, care să vizeze punerea în aplicare a unor proiecte importante pentru generaţiile următoare

duminică, decembrie 2nd, 2018

11775537

(more…)

Uniunea Armenilor din România vă invită marți, 27 noiembrie 2018, ora 14,00, la comemorarea generalului Iacob Zadic, eliberatorul Bucovinei.

luni, noiembrie 26th, 2018

 


Uniunea Armenilor din România organizează în data de 27 noiembrie a.c. la ora 14,00,  o ceremonie de  comemorare a generalului Iacob Zadic, fiu al comunității armene din România, unul dintre comandanții Armatei Române în bătălia de la Mărășești.
În luna noiembrie 1918, trupele române, conduse de generalul Iacob Zadic, au intrat în Cernăuți, restabilind ordinea și permițând Congresului General al Bucovinei să voteze, în 28 noiembrie, unirea cu Țara. De aceea, pe bună dreptate, generalul Zadic a rămas în memoria poporului român ca Eliberatorul Bucovinei.

La cimitirul Bellu din București, unde se află mormântul generalului, va avea loc o slujbă de pomenire în prezența E.S. Sergey Minasyan, ambasador al Republicii Armenia în România, Nicolae Nasta, secretar de Stat în Ministerul Apărării naționale, deputatul Varujan Vosganian, președinte al Uniunii Armenilor din România.

Slujba va fi oficiată de PS Episcop Datev Hagopian, șeful Eparhiei Armene din România. 

 http://www.araratonline.com/comemorare-a-generalului-iacob-zadic-eliberatorul-bucovinei/

București și Paris. Proteste neautorizate, protestatari violenți strecurați printre manifestanții pașnici. Sunt utilizate tunuri de apă și gaze lacrimogene. Iată două atitudini diferite, după intervenția forțelor de ordine:

duminică, noiembrie 25th, 2018

Emanuel Macron (25 noiembrie 2018) : „Mulțumesc forțelor noastre de ordine pentru curajul și profesionalismul lor. Rușine celor care le-au agresat.”

Klaus Iohannis (10 august 2018): „ Condamn ferm intervenţia brutală a Jandarmeriei (…). Încercarea de a înfrânge voinţa oamenilor printr-o reacţie violentă a forţelor de ordine este o soluţie condamnabilă.”

iohannis-macron.faokl5vnyr-1000x600

Adevăratul liberal nu este cel care crede în puterea nelimitată a liberalismului, ci cel care îi înțelege limitele și caută să le depășească.

duminică, noiembrie 25th, 2018

Din seria: „Am cravata mea, sunt pionier/ și informez cu ea, sunt pionier!”

vineri, noiembrie 23rd, 2018

Președintele Klaus Iohannis a respins numinrea doamnei Antonia Eleonora Constantin pentru ocuparea funcţiei de procuror şef al Secţiei judiciare din cadrul Parchetului General pe motiv de legalitate: dosarul respectivei doamne nu cuprindea dovada că nu a făcut poliție politică înainte de 1989. Observație întru totul justificată, doamna Antonia Eleonora Constantin, născută în 1975, era pionieră în 1989 și cu toții știm cât de prezentă era Securitatea în organizațiile școlare de pionieri și șoimi ai patriei.

Interviu Adevărul Live 22.10.2018

vineri, noiembrie 23rd, 2018

https://adevarul.ro/news/politica/adevarul-live-ora-1400-varujan-vosganian-despre-conflictul-coalitia-psd-alde-iohannis-1_5bf694acdf52022f75b30200/index.html

Iată o dovadă de netăgăduit că în Uniunea Europeană se măsoară cu ocale diferite.

duminică, noiembrie 18th, 2018
Aveți mai jos cinci linkuri din ultima vreme care arată cum au fost folosite gazele lacrimogene contra manifestanților din Franța. Și, atenție! Protestatarii aceia erau cu adevărat pașnici, nu aruncaseră cu borduri, torțe aprinse și cocktailuri Molotov, ca să nu mai vorbim că nu se năpustiseră cu pumnii sau cu bocancii în gura polițiștilor, precum unii dintre cei mai entuziaști protestatari români.
După protestele din 11 august 2018, Dacian Cioloș i-a cerut demisia Vioricăi Dăncilă. Despre camaradul său Emmanuel Macron nu are nimic de zis?
 
https://www.youtube.com/watch?v=L1keroL9hAY
 
https://www.facebook.com/RTFrance/videos/affrontements-et-gaz-lacrymogène-lors-de-la-manifestation-cont/2084715475094310/
 
https://www.midilibre.fr/2018/07/24/tour-de-france-manifestations-dans-laude-les-coureurs-touches-par-des-lacrymogenes,4662234.php
 
https://www.youtube.com/watch?v=5dEmQQ0p-cQ
 
https://www.lepoint.fr/video/gilets-jaunes-la-police-fait-usage-de-gaz-lacrymogene-rue-du-faubourg-st-honore-17-11-2018-2272283_738.ph

Ludovic Orban: Un clan de derbedei politici, specializaţi în infracţiuni, a capturat statul român.

miercuri, noiembrie 14th, 2018

Dragă Ludovic,

Cu derbedeii politici, specializați în infracțiuni, din ALDE ai fost o vreme coleg de Guvern, ca să nu mai vorbim că datorită lor ai fost promovat ministru. Iar cu derbedeii politici, specializați în infracțiuni din PSD ai făcut campanii electorale, ai făcut schimb de geci cu însemnele partidului și te-ai îmbrățișat în fața națiunii. Înțeleg că toți cei cu care ai colaborat erau niște derbedei politici, specializați în infracțiuni, numai tu nu  :)

https://adevarul.ro/news/politica/ludovic-orban-parlamentul-european-apara-justitia-psd-raportul-mcv-rezolutia-arata-foarte-clar-dragnea-tariceanu-antieuropeni-1_5beaf0f8df52022f756ee1b0/index.html?fbclid=IwAR0bXg-e2K5rK2Df9HK_0NPKy9aS2yVZfYPjfWTeCYXmXOi0aZg5l10Mskc