Archive for the ‘Economie’ Category

Ludovic Orban: Un clan de derbedei politici, specializaţi în infracţiuni, a capturat statul român.

miercuri, noiembrie 14th, 2018

Dragă Ludovic,

Cu derbedeii politici, specializați în infracțiuni, din ALDE ai fost o vreme coleg de Guvern, ca să nu mai vorbim că datorită lor ai fost promovat ministru. Iar cu derbedeii politici, specializați în infracțiuni din PSD ai făcut campanii electorale, ai făcut schimb de geci cu însemnele partidului și te-ai îmbrățișat în fața națiunii. Înțeleg că toți cei cu care ai colaborat erau niște derbedei politici, specializați în infracțiuni, numai tu nu  :)

https://adevarul.ro/news/politica/ludovic-orban-parlamentul-european-apara-justitia-psd-raportul-mcv-rezolutia-arata-foarte-clar-dragnea-tariceanu-antieuropeni-1_5beaf0f8df52022f756ee1b0/index.html?fbclid=IwAR0bXg-e2K5rK2Df9HK_0NPKy9aS2yVZfYPjfWTeCYXmXOi0aZg5l10Mskc

Bizară coincidență!

luni, noiembrie 12th, 2018

USR crește în sondajele pe care tot USR le plătește :)

http://www.ziare.com/alegeri/sondaj/psd-continua-sa-scada-in-sondaje-usr-a-depasit-partidul-lui-ciolos-1537728

După Realitatea Tv și DG 24, din nou la Antena 3

luni, noiembrie 12th, 2018

Ne vedem azi, luni, 12 noiembrie 2018, ora 20,00, împreună cu Radu Tudor, la Antena 3  :)

antena 3

Cum m-am preschimbat, în viziunea lui Marius Chivu, din mândria literaturii române în rușinea literaturii române

duminică, noiembrie 4th, 2018

În anul 2009, Marius Chivu scria în „Dilema Veche”: „Cartea şoaptelor este o revelaţie şi o anunţ ca atare, încă din debutul cronicii, cu entuziasmul cu care am citit pe nerăsuflate cele peste 500 de pagini de proză de o densitate uluitoare, scrise admirabil şi cu o miză documentar-ficţională neobişnuit de ridicată pentru proza românească de azi.(…) Cartea şoaptelor este cel mai bun, mai ambiţios şi mai durabil roman românesc de la Orbitor 3 încoace.”

În anul 2018, Marius Chivu scrie: „ Vosganian, o mare rușine pentru literatura română contemporană!” Motivul, deloc literar, este următorul: „ Varujan Vosganian, prozator, cere anchetarea unui clip inspirat de un roman distopic de Margaret Atwood pentru că i s-a părut lui că ar avea “iz satanic””.

 

(more…)

Nedreptul elogiu adus nedreptății…

vineri, noiembrie 2nd, 2018

A condamna un om nevinovat este o nedreptate.

A hărțui în anchete și procese oameni care se dovedesc în cele din urmă nevinovați, este o nedreptate.

A ține în pușcărie, pe timpul anchetei, om om care se dovedește, în cele din urmă, nevinovat, este o și mai mare nedreptate.

A răspândi știri false despre cineva, că a zis ce n-a zis și a făcut ce n-a făcut, este o nedreptate.

A arunca asupra propriului popor un năvod de sute de mii de mandate de supraveghere, iscodindu-l și ascuntându-l zi și noapte prin ochii plaselor lui, este o nedreptate.

A născoci ori a măslui dovezi, pentru a-l scoate vinovat pe cel care nu e făptuitorul, este o nedreptate.

A ignora ori a justifica toate aceste nedreptăți este o și mai mare nedreptate. (more…)

Din această dilemă nu putem ieși :)

joi, noiembrie 1st, 2018

Horia Roman Patapievici: „Prima suspendare a lui Traian Băsescu (16 aprilie 2007 – n.m.) s-a făcut ca urmare directă a condamnării comunismului in Parlament, in 18 decembrie 2006. (…) Este o reacție a acelei părți a societății românești care, atunci când comunismul a fost condamnat in mod oficial, a reacționat cu extremă virulență.”

Cu alte cuvinte, parlamentarii din mai toate partidele, inclusiv PNL și UDMR, au votat pentru demiterea lui Traian Băsescu, pentru că era… anticomunist. Păi dacă anticomunism înseamnă să folosești până la abuz serviciile de informații și procuratura pentru a-ți spori puterea, mă întreb, atunci, comunismul ce-o mai fi?

http://www.ziare.com/horia-roman-patapievici/stiri-horia-roman-patapievici/romania-in-anii-urii-cum-au-disparut-cararile-dintre-oameni-si-au-aparut-clivaje-de-nevindecat-interviu-cu-horia-roman-patapievici-1535734

Astăzi, 30 octombrie 2018, Reprezentanța Comisiei Europene la București a organizat o întâlnire cu liderii partidelor politice având ca subiect viitorul democrației.

miercuri, octombrie 31st, 2018

 Am participat împreună cu Ludovic Orban, Dan Barna, Kelemen Hunor, Eugen Tomac și Dacian Cioloș. PSD nu a avut reprezentant. Iată un fragment din cuvântul meu: „La noi, începând cu 2005, s-a întâmplat un lucru incorect din punct de vedere al democraţiei, serviciile de informaţii şi capii procuraturii au trecut o anumită linie roşie în relaţia cu clasa politică. La noi jocul politic nu s-a mai dus intra-muros în Parlament, el a ieşit în afara Parlamentului. Parlamentul trebuie să redevină axul politicii românești.”

http://www.bursa.ro/varujan-vosganian-pentru-depasirea-situatiei-actuale-decizia-politica-trebuie-intoarsa-in-parlame…&s=politica&articol=356596.html?fbclid=IwAR0YU6xYY-zxLUd93gKWKdzbBZBCcpZAMXEVUkDmHZPWrpQPjxZI7eXsZJc

Existența mea a căpătat de curând un nou biograf, Andreea Sava :)

luni, octombrie 29th, 2018

 Distinsa moderatoare a emisiunii „Descoperiți” de la Antena 3 oferă telespectatorilor o versiune romanțată a vieții mele. Eu sunt (cică) cel care, peste umărul lui Călin Tăriceanu, sunt vârful de lance al atacurilor la adresa coaliției PSD – ALDE, coaliție pe care noi, liberalii, am dori-o destrămată. Știind mai puține lucruri despre mine, dar mai multe din cele care se spun despre mine, mai ales în presă, Andreea Sava îmi recompune existența, în forma ei recentă, cu atâta coerență încât încep să mă întreb cine sunt eu cu adevărat, cel care scrie această postare sau cel din descrierile distinsei moderatoare.

andreea sava

Vă invit să sărbătorim împreună împlinirea unui an de la inițiativa impozitării cotețelor, pusă pe seama mea de o adevărată avalanșă de născociri idioate sau ticăloase (și amuzante, uneori) :)

sâmbătă, octombrie 27th, 2018

PHOTO-2018-10-26-23-50-18

Raportul Comisiei de la Veneția: În confruntarea cu drepturile omului, scorul este 250 – 4 în favoarea procurorilor!

joi, octombrie 25th, 2018

În cele 30 de pagini ale Raportului complet al Comisiei de la Veneția cu privire la legile justiției din România, cuvântul „prosecutor” (procuror) apare de peste 220 de ori, iar „prosecution” (urmărire penală) de peste 30 de ori. În același timp sintagma fundamental rights apare o singură dată și person*s rights de trei ori. O perspectivă interesantă pe care o sugerează frecvența utilizării acestor termeni.

comisia de la venetia