Archive for the ‘Economie’ Category

Știre de presă: Vosganian cere ANAF să verifice ce impozite a plătit Klaus Iohannis din 1990 și până azi

luni, ianuarie 16th, 2017

Deputatul ALDE Varujan Vosganian va face demersuri la ANAF pentru a se afla ce avere are Klaus Iohannis. Fostul ministru al Economiei vrea să știe și ce impozite a plătit șeful statului din 1990 până în prezent. (more…)

O mare victorie a luptei împotriva corupției: Doina Azoicăi, prorector al Universității de Medicină și Farmacie din Iași, a fost condamnată la trei ani de pușcărie (cu suspendare) pentru că a primit cadou (prin poștă) un ibric de alamă și o tavă din cupru. Dacă o mai ținem așa, o să înnebunim cu toții!

sâmbătă, ianuarie 14th, 2017

Parlamentul trebuie să-și asume rolul de garant al apărării drepturilor omului! Cer comisiilor juridice ale Parlamentului să se implice în cazul Vioricăi Vișan!

vineri, ianuarie 13th, 2017

Incredibil! Viorica Vișan a executat zece ani de închisoare, fiind complet nevinovată. În acest răstimp a încercat de două ori să-și ia viața.

Consider că Parlamentul are obligația, prin comisiile de specialitate, să ofere societății românești răspuns la cel puțin trei chestiuni:
1. Ce măsuri au fost (sau trebuie) luate pentru pedepsirea celor vinovați.
2. Dacă vinovații nu au fost pedepsiți, cine poartă răspunderea.
3. Care sunt acțiunile compensatorii luate de statul român pentru repararea acestei incredibile nedreptăți și, dacă astfel de măsuri nu au fost luate, ce ar trebui, totuși, făcut în această privință.

viorica vișan

Ne vedem deseară, 13 decembrie 2017, orele 19,00, la Antena 3, împreună cu Dana Grecu și Radu Tudor.

vineri, ianuarie 13th, 2017

dana grecu

Și, totuși, Parlamentul nu are niciun cuvânt de spus pentru tot ceea ce se întâmplă în justiția și serviciile din România?

vineri, ianuarie 13th, 2017

PS News: Dispare cota unica? Vosganian aduce lamuriri

joi, ianuarie 12th, 2017

PS News – Varujan Vosganian a declarat ca ALDE este oricand dispusa sa discute despre introducerea unor nivele progresive de impozitare a salariilor, dar eventual 8%, 12%, 16%. El subliniaza ca formatiunea sa nu este dispusa sa discute despre o impozitare progresiva in care 16% sa nu fie nivelul superior.

„Punctul de vedere al ALDE, pe care vi-l spun ca un coordonator al programului economic ALDE este ca noi nu renuntam la 16 ca limita superioara. Suntem eventual dispusi sa discutam intr-o buna zi pentru unele nivele intermediare, de tip 8% sau 12%, pentru categoriile mai prost platite„, declara deputatul ALDE, la rfi.ro.

A apărut prima cronică a romanului Copiii războiului…

joi, ianuarie 12th, 2017

Cea mai importantă revistă literară din țară, România Literară, spune: „ Nu poți să nu remarci faptul că Varujan Vosganian a luptat cu el însuși, știind că sub greutatea celebrității câștigate cu Cartea șoaptelor trebuie să propună un text cel puțin la fel de solid. Și-i reușește: Copiii războiului este unul dintre cele mai bune romane din ultimii ani… Un roman memorabil.”
Iată și textul integral, sub semnătura tânărului critic literar Marius Miheț (foto):

marius miheț (more…)

Acum Cartea șoaptelor poate fi găsită pe Wikipedia!

miercuri, ianuarie 11th, 2017

https://ro.wikipedia.org/wiki/Cartea_șoaptelor

Ne vedem azi, 10 ianuarie 2017, orele 20,30, la televiziunea B1, la o emisiune preacuvioasă cu Silviu Mănăstire

marți, ianuarie 10th, 2017

silviu-manastire

În numărul său din 8 ianuarie 2017, Berliner Zeitung scrie despre „Jocul celor o sută de frunze”: „

luni, ianuarie 9th, 2017

Iată câteva extrase din comentariul pe care îl prezentăm în tarducerea în limba engleză și în varianta originală, în limba germană, apărută sub semnătura lui Jan Koneffke (foto): „Ca narator, Vosganian este demn de toată lauda, publicând o mare carte despre soarta poporului său, Cartea șoaptelor”. „Jocul celor o sută de frunze este o carte fascinantă și care confirmă valoarea autorului”. „Romanul își datorează farmecul portretelor și întâmplărilor magice”.

jan-koneffke (more…)