Archive for the ‘Economie’ Category

Comunicat ALDE:DEPUTATUL ALDE, VARUJAN VOSGANIAN, DESPRE PILONUL 2 DE PENSII: „BANII CARE SUNT ACOLO SUNT BANII ROMÂNILOR; ACEȘTI BANI NU POT FI PRELUAȚI LA PILONUL 1 DE PENSII SUB NICIO FORMĂ”

marți, mai 22nd, 2018

Purtătorul de cuvânt al ALDE, deputatul Varujan Vosganian, a adus marți o serie de clarificări cu privire la discuția apărută în ultimele zile cu privire la Pilonul II de pensii. Liderul ALDE a precizat că banii care sunt la Pilonul II de pensii și care se ridică la o valoare de 9 miliarde de euro sunt banii românilor, iar acești bani nu pot fi preluați la Pilonul I de pensii sub nicio formă, cel puțin nu în actuala Constituție. (more…)

Dl. Klaus Iohannis are o atitudine echilibrată față de Statele Unite ale Americii și Germania.

luni, mai 21st, 2018

După cum urmează:

Dacă Statele Unite și Germania au aceeași opțiune, dl. Iohannis alege Statele Unite.
Dacă Statele Unite și Germania nu au aceeași opțiune, dl. Iohannis alege Germania.

iohannis echilibru

AGERPRES: Deputatul ALDE Varujan Vosganian consideră că încercarea PNL de a implica activitatea procurorilor în disputele publice este una dăunătoare şi periculoasă.

sâmbătă, mai 19th, 2018

Varujan Vosganian a vorbit, vineri, într-o conferinţă de presă la Iaşi, despre acuzaţiile aduse de Ludovic Orban premierului Viorica Dăncilă şi despre faptul că în plângerea penală a liderului liberal există şi o referire la înaltă trădare.

“Dacă faci o acuzaţie de înaltă trădare în perioadă de pace, înalta trădare înseamnă acţiunea în folosul altora. Nu am înţeles din acuzaţiile preşedintelui PNL că doamna Dăncilă ar fi transmis documente secrete cuiva din afara ţării sau a făcut jocul unei Coloane a V-a care funcţionează în România. Aşadar, ar rămâne a doua variantă. Eşti acuzat de înaltă trădare dacă pactizezi cu duşmanii ţării. Ori eu nu ştiu ca noi să fim în stare de război cu SUA sau cu Israelul”, a declarat deputatul Varujan Vosganian. (more…)

Prietena noastră Cris pune o întrebare corectă:

joi, mai 17th, 2018

Să înțelegem de la Klaus Iohannis (via Ludovic Orban) că suntem în război cu Statele Unite și cu Israelul și că, din acest motiv, Viorica Dăncilă, prim-ministru, trebuie acuzată de înaltă trădare? 

32379534_2022332734445939_1971235172472848384_n

Astăzi, în ziua frumoasă a Înălțării Domnului, s-a născut o nouă carte.

joi, mai 17th, 2018

Cuvântul înainte pe care l-am adăugat este, cred, cea mai potrivită prezentare a ei:

„Cele patru nuvele din cuprinsul acestui volum au fost scrise între toamna lui 1986 și primăvara lui 1988. Eram, pe atunci, un tânăr de nici treizeci de ani, cu părul negru și barba în inele, precum arcașii de pe frizele de la Persepolis. Ziua țineam evidențele pentru țevi, rulmenți și curele trapezoidale pentru fabricile de bere, iar seara scriam, după ce închideam cu grijă ferestrele pentru ca țăcănitul mașinii de scris pentru care nu aveam autorizație de la Miliție să nu se audă. Într-o bună zi, plin de emoție, i-am încredințat manuscrisul acesta mentorului meu întru literatură, scriitorul Mircea Ciobanu, editor al Cărții Românești. Le-a citit și mi-a spus că, dacă ar fi după el, le-ar publica. Doar că, potrivit constrângerilor de atunci, oricât ar tăia din povestirile mele, ceea ce rămâne nu poate fi publicat.Statuia comandorului 2 (more…)

Se deschide dosar penal împotriva memoriei părintelui Arsenie Boca?!? Am înnebunit cu toții?

luni, mai 14th, 2018

Că nu suntem în stare să ne apărăm pe noi , cei vii, pot înțelege, dar că nu suntem în stare să ne apărăm nici morții, asta e peste poate. Cum e posibil să acceptăm ca o firmă din Marea Britanie, cu proprietar ungur, să se înstăpânească peste imaginea și învățăturile unuia dintre marii duhovnici ai neamului, Arsenie Boca??? Și, pe deasupra, utilizând un fel de reprezentant local din Arad, de parcă Arsenie Boca ar fi o marcă de săpun sau de pastă de dinți. Poliția se năpustește prin magazinele cu obiecte de cult, prin librării și dă iama prin mănăstiri, confiscând imaginile și cărțile cu figura și învățăturile duhovnicești ale părintelui!!! Iar firma din Marea Britanie obligă pe cei care răspândesc învățăturile părintelui să ia licență, de parcă Arsenie Boca ar fi un software!!! Imaginea și cărțile părintelui Boca au făcut obiectul investigației Serviciului de Investigare a Criminalității Economice și pe fapta de a răspândi imaginile și învățăturile părintelui Boca s-a deschis un dosar penal in rem. Poate că și numele părintelui, scris pe cruce, încalcă dreptul de proprietate a vreunei firme de aiurea… Să fie oare reale toate astea sau sunt doar rodul unor halucinații?

https://a1.ro/video/antena-3/esential/ce-spun-politistii-din-arad-despre-drepturile-asupra-marcii-parintele-arsenie-boca-id761092.html

boca (more…)

Hotnews:Ora de lectură cu Varujan Vosganian: ”Cartea șoaptelor” și ”Copiii războiului”, două cărți reper despre învinșii secolului trecut

duminică, mai 13th, 2018

https://www.hotnews.ro/stiri-cultura-22444212-video-ora-lectura-varujan-vosganian-cartea-soaptelor-copii-razboiului-doua-carti-reper-despre-nvinsii-secolului-trecut.htm

 

 

 

Cred că s-a depășit orice limită

sâmbătă, mai 12th, 2018

După achitarea (e drept, în primă instanță) a doi demnitari, un prim-ministru, Victor Ponta, și un membru al Curții Constituționale, Toni Greblă, ambii în funcție la data declanșării cercetării penale, așteptăm explicații din partea procurorului general al Republicii: cum a fost posibil așa ceva și cine va plăti pentru această agresiune îndreptată împotriva respectivilor demnitari. Cât despre Klaus Iohannis, președintele care s-a grăbit să participe la această conspirație, grăbindu-se să ceară deîndată demisia prim-ministrului, de la el nu mai așteptăm nimic.

ponta greblă

Blazoane ale ideologiilor

miercuri, mai 9th, 2018

Zvastica promova triumful rasei.

Secera și ciocanul promovau triumful clasei

Hashtagul promovează triumful masei.

Elanurile stârnite de aceste blazoane au în comun uniformizarea gândirii, clișee verbale și mentale, cuvinte repetate până la obsesie, solidaritatea întru asmuțire. Interesant de adăugat că expresia grafică a hashtagului (gratii încrucișate câte două – foto 1) este atât de asemănătoare cu cea a Mișcării Legionare (gratii încrucișate câte trei – foto 2).

hashtaglegiunea

Vosganian: Ponderea ALDE în sondaje trebuie văzut ca un mod de a întări și nu de a slăbi alianța de guvernare

duminică, aprilie 22nd, 2018

Deputatul Varujan Vosganian, liderul filialei ALDE Iaşi, a declarat vineri, într-o conferinţă de presă la Iaşi, că ponderea ALDE în sondaje trebuie să fie văzută ca un mod de a întări alianţa cu PSD în percepţia publică.

“Am sentimentul că evoluţia ALDE în sondaje este privită mai degrabă ca un atac la unitatea coaliţiei şi că evoluţia ALDE stârneşte un sentiment de nelinişte în rândul aliaţilor noştri. Noi sperăm că nu este aşa. Mai mult decât atât, cred că ponderea ALDE în sondaje trebuie să fie văzută ca un mod de a întări alianţa în percepţia publică”, a declarat deputatul Varujan Vosganian, preşedintele filialei ieşene a formaţiunii politice.
(more…)