Archive for the ‘Economie’ Category

Semnarea Actului Politic Național a fost de un ridicol desăvârșit.

joi, iunie 13th, 2019

 Iohannis laolaltă cu Ponta, cu Băsescu, cu Orban și Barna, un amestec ciudat de nesecuriști dar și securiști acoperiți ori descoperiți, de adăpostiți (și ei) după imunități de tot felul, de bine hrăniți din banii statului, de acerbi rivali subit dar temporar reîmperecheați, de instigatori cu idei puține dar fixe, de oameni care vor să ne facă să credem că abia azi au intrat în politică, după o viață lipsită de păcat. Oare asta să fi fost voința românilor, exprimată în 26 mai?

 acord politic naționalGazele stăpânului miros a parfum :)

miercuri, iunie 12th, 2019

Uniunea Salvați România a țipat ca din gură de șarpe, cerând demisia Guvernului PSD, pe motiv că la mitingul din 10 august 2018 jandarmii au ripostat la violențele protestatarilor, utilizând gaze lacrimogene. Aceeași Uniune salvatoare a României se ploconește acum, la Bruxelles, în fața partidului lui Emmanuel Macron, al cărui Guvern, folosind „en marche” nu doar jandarmeria, ci și armata, a utilizat copios gaze lacrimogene dar și gloanțe de cauciuc, pe durata a 30 de săptămâni, împotriva protestatarilor din numeroase orașe ale Franței.

Liderii USR protestează (vezi foto) împotriva gazelor din România, care „au gazat” poporul român. Gazele din Franța, în schimb, îi îmbată cu arome.

usr gaze

„Omul de dreapta este cel care a votat „Da” la referendumul privind familia și „Nu” la referendumul lui Iohannis” spune doctorul Vasile Astărăstoae, unul dintre fondatorii Uniunii Forțelor de Dreapta. Mă regăsesc în această definiție.

luni, iunie 10th, 2019Foto: Semnul electoral al Uniunii Forțelor de Dreapta.

ufd

Asta e chiar nostim!

miercuri, iunie 5th, 2019

 Abia după ce consultările de la Cotroceni s-au terminat (cele cu ALDE au durat cam 15 min), am aflat de ce ne-a chemat președintele: să semnăm un Acord Politic Național. Deși spune că a invitat partidele să semneze un pact politic. În timpul discuțiilor cu noi nu a suflat o vorbă despre asta. Firește, se pune întrebarea simplă: atunci la ce ne-a mai chemat?

https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/politica/klaus-iohannis-face-declaratii-de-presa-la-ora-16-00-dupa-consultarile-cu-partidele-1142910?fbclid=IwAR1xAkeF0mEnRodI_Sz4Z1P3_5BlvyUIok6FpfsFPIRslXtYWTwcR3nV0oE

Una dintre odraslele lui Savonarola: Florin Cîțu de la PNL. Sau, cum s-ar zice: „Asmuțiți, asmuțiți, asmuțiți, rămâne, întotdeauna ceva…

duminică, iunie 2nd, 2019

În Florența sfârșitului de secol XV, călugărul Girolamo Savonarola asmuțea cetele fanatizate împotriva păcătoșilor reali sau inventați, terorizând întregul oraș. Una dintre odraslele duhului lui Savonarola pare a fi Florin Cîțu, ajuns – nu din vina sa – senator PNL. Dânsul vrea ca în șase luni după ce PNL preia guvernarea să nu mai existe imunitatea parlamentarilor pentru fapte penale.

Trebuie să te cufunzi tot mai adânc în noaptea minții ca să crezi că în România, în condițiile în care, de curând, însuși președintele Camerei Deputaților a fost condamnat la închisoare, parlamentarii au imunitate pentru fapte penale. În ultimii ani parlamentari precum Victor Ponta, prim-ministru în funcție la acea dată, Călin Tăriceanu, președinte al Senatului, Vasile Blaga și Ludovic Orban, conmilitoni ai domniei sale, au fost cercetați pentru fapte penale și trimiși în judecată. Ceea ce arată, fără putință de tăgadă, că parlamentarii nu au imunitate pentru fapte penale. Dar probabil că pe atunci domnul Cîțu nu era pe această lume așa cum se pare că nici acum nu prea este. (more…)

Umor negru la Secția de Investigare a Infracțiunilor din Justiție (SIIJ)

sâmbătă, iunie 1st, 2019

Procurorul Bogdan Pîrlog și-a depus candidatura la șefia SIIJ, prima sa măsură în calitate de șef urmând a fi aceea de a o desființa !!! Asta îmi amintește de maiorul Tănase, șeful companiei noastre TR din Caracal, care la ora stingerii băga capul în dormitor și răcnea: „Dă televizorul mai tare și stinge-l!” ! Mai rămâne ca un ordonator de credite bugetare să preia conducerea conducerii Curții de Conturi, un plătitor la fisc să preia conducerea ANAF și un șofer să preia conducerea Poliției Rutiere, în scopul declarat de a le desființa  :)   :)   :)

Eu vreau să le mulțumesc celor care au spus NU așa-zisului referendum pe Justiție!

vineri, mai 31st, 2019

Liderii politici și partidele au mulțumit în fel și chip celor care au votat ori i-au votat pe 26 mai. Eu vreau să le mulțumesc și celor care NU au votat. Și anume celor 2,6 milioane de cetățeni români care au refuzat buletinele de vot ale simulacrului de referendum pe Justiție și celor 1 milion de români care au votat NU. Chiar dacă au pierdut, ei reprezintă aproape 40% din totalul votanților, mult mai mult decât voturile obținute de oricare dintre partidele care se socotesc câștigătoare. Celor peste 3,5 milioane de cetățeni români care au avut această opțiune justă le trimit acum mulțumirile și încurajările mele!

Zice că azi n-am voie să vă îndemn la vot. Așa că am căutat în cutia cu amintiri și iată ce poză am găsit de acum treizeci de ani. Recunoașteți personajele?

sâmbătă, mai 25th, 2019

varujan si tariceanu-1

Cazul Băsescu

joi, mai 23rd, 2019

Biografia lui Traian Băsescu este emblematică pentru a explica de ce tranziția românească a fost atât de îndelungată, de ambiguă, de controversată și de lipsită de repere morale. Faptul că oameni ca el, care au făcut parte din structurile de represiune de dinainte de 1989, s-au aflat în fruntea țării, a făcut ca societatea românească să trăiască într-o stare de impostură. Într-un mod tragic, valorile care ar fi trebuit să fie cele ale unei societăți libere, eliberate de comunism, ne-au fost livrate adesea tocmai de astfel de reprezentanți ai dictaturii comuniste.  (more…)

Alege cifra norocoasă! Votează ALDE, pe poziția a șasea pe buletinul de vot :)

duminică, mai 12th, 2019

șase