Archive for the ‘Economie’ Category

Iată și versiunea în limba sârbă a Cărții șoaptelor, pe care o datorăm Editurii Laguna din Belgrad, precum și traducătoarei Daniela Popov Jovanovici

joi, iulie 12th, 2018

knjiga_sapata-varuzan_vozganjan_v

Vosganian: „Președintele Iohannis nu avea de ales” (AGERPRES)

luni, iulie 9th, 2018

Decretul de revocare din funcţie a procurorului-şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, este o consecinţă firească a deciziei Curţii Constituţionale, iar preşedintele Klaus Iohannis “nu avea de ales”, a declarat luni, pentru AGERPRES, deputatul Varujan Vosganian, purtător de cuvânt al ALDE.

“ALDE consideră că decretul de revocare este o consecinţă firească a deciziei Curţii Constituţionale. Preşedintele Klaus Iohannis nu avea de ales, pentru că, în ciuda tuturor ezitărilor şi tergiversărilor sale, ştia că nerespectarea unei decizii a Curţii Constituţionale nu ar fi fost privită cu ochi buni de nicio instanţă juridică sau politică din ţară sau din străinătate. Din acest motiv, considerăm că această decizie de revocare trebuia luată imediat după pronunţarea deciziei Curţii, pentru că asta ne-ar fi scutit de o perioadă de dispute şi de ipoteze care nu au avut alt rost decât să agite spiritele şi să irosească energiile politice ce pot fi canalizate în altă parte”, a susţinut Vosganian.

https://www.agerpres.ro/politica/2018/07/09/vosganian-revocare-kovesi-presedintele-klaus-iohannis-nu-avea-de-ales–141842

De ce trebuie modificat Codul Penal. Iata un exemplu:

duminică, iulie 8th, 2018

Un roman din Radauti a fost condamnat la 225 de ani de inchisoare, prin cumul de pedepse, dupa ce fusese condamnat la 3 ani pentru inselaciune. Va executa 30 de ani, pedeapsa maxima prevazuta de legea penala. Un altul, deunazi, primise, prin cumul vreo optzeci si ceva de ani, din care urmeaza sa execute 23, pentru o pedeapsa principala de un an si jumatate. Un hot care buzunareste pasagerii dintr-un autobuz ar putea lua, prin cumul de pedepse, dat fiind ca a cumulat martuntisul din mai multe buzunare, cam cat pentru omor deosebit de grav. Felul in care este prevazut cumulul de pedepse in Codul Penal naste tot felul de anomalii care trebuie corectate.

 

http://www.mediafax.ro/social/un-roman-a-fost-condamnat-la-225-de-ani-de-inchisoare-cum-s-a-ajuns-la-aceasta-sentinta-semnificativa-si-cat-timp-va-petrece-de-fapt-dupa-gratii-17347185

Nostim, nu-i așa?

miercuri, iulie 4th, 2018

Klaus Iohannis intenționează să conteste la Curtea Constituțională Codurile (penal și de procedură penală) adoptate de Parlament. Deși probabil că din nou îi va lua mult timp să citească motivările Curții și să le înțeleagă  :)  De aplicarea lor, ce să mai vorbim…

https://stirileprotv.ro/stiri/actualitate/klaus-iohannis-sustine-declaratii-de-presa-live-14-40.html

Tocmai a apărut o antologie a poeziilor mele în limba germană cu titlul „Auf unseren Spuren” (Pe urmele noastre). Mulțumiri poetului Christian W. Schenk și Editurii Dionysos pentru traducerea și editarea volumului

luni, iulie 2nd, 2018

schenk traducere

Discurs la moțiunea de cenzură, calificat de presă drept „faza zilei” :) și la care aplauzele au durat mai mult decât discursul însuși :)

vineri, iunie 29th, 2018

Nu, doamnă Ana Blandiana, mitingurile de acum din Piața Victoriei nu se aseamănă cu cele din 1990 din Piața Universității!

luni, iunie 25th, 2018

1. Noi, protestatarii din Piața Universității, militam, în primul rând, pentru apărarea drepturilor omului. Nu am auzit niciun protestatar, în niciunul dintre mitingurile din ianuarie 2017 și până acum, să invoce măcar o singură dată drepturile omului.

2. Noi eram de partea victimelor și voiam o justiție onestă. Nu am auzit niciun protestatar de acum să pronunțe numele vreuneia dintre victimele abuzurilor unor magistrați incorecți sau să-i condamne public pe aceștia. Nici un licăr de compasiune la adresa celor care au fost hăituiți ani de zile în procese sau au stat prin pușcării fiind nevinovați. Protestatarii de azi nu sunt solidari cu cei 77 de medici oncologi hăituiți în procese și apoi achitați, cu cei douăzeci de salariați ai Portului Constanța ținuți cu lunile nevinovați prin pușcării , cu cei patruzeci de salariați de la Romgaz luați cu duba de mascați și ținuți șapte ani în cercetări socotite de judecători netemeinice și nelegale etc. etc. Ei sunt, în schimb, solidari cu cei care au comis abuzurile acelea. Ba, mai mult, îi încurajează să continue în același fel. 

blandiana proteste (more…)

Minciuna care ațâță e mai tentantă decât adevărul care te pune pe gânduri.

duminică, iunie 24th, 2018

Veștile sunt precum mâncărurile. Le alegi pe cele care-ți plac mai mult. Chiar dacă (sau poate tocmai pentru că) sunt mai fierbinți și mai piperate. De pildă, textul meu în care explicam că națiunea română trebuie să-și găsească salvarea în întregul ei, și nu pe rând, fiind necesară reformarea tuturor domeniilor (clasă politică, presă, patronate, sindicate, justiție cultură etc.) a avut doar câteva sute de aprecieri și distribuiri. În schimb, interpretarea mincinoasă și oarecum idioată, scoasă din context cum că eu, vezi Doamne, doresc ca prin legile justiției oamenii politici cu probleme penale să se vadă cu toții scăpați – „Nu ne putem salva decât toți odată, nu ne putem salva pe rând” – a avut parte de mii (dacă nu chiar zeci de mii) de distribuiri, amenințări cu moartea, înjurii și alte delicatese de același fel. 

pinocchiooo-620x300
(more…)

Se dedică idioților și/sau ticăloșilor care creează diversiuni

vineri, iunie 22nd, 2018

În ultimele zile a apărut, scoasă din context și răstălmăcită o declarație pe care am făcut-o de la tribuna Parlamentului și care sună așa:    Și care într-o interpretare idioată ori ticăloasă zice că legile justiției trebuie să ne scape pe toți odată, nu pe rând. Iată fragmentul întreg și care dovedește limpede că sensul frazei mele era cu totul altul: „Nu vreți să curățăm această țară, să fim curați și noi, să fie curată și justiția, să fie curată și presa, să fie curat și mediul de afaceri? Fiecare ban câștigat să fie rezultatul trudei asumării efortului și respectării legii. Să nu ne suspectăm unii pe alții că ne vânăm, să vânăm lupi și mistreți, nu cerbi, doar pentru că lupii nu poți să-i agăți pe pereți ca pe trofeu, ci numai cerbii. De aceea, dragii mei, noi susținem aceste modificări și noi susținem o reformă a justiției așa cum susținem o reformă a clasei politice și o reformă a presei, și o reformă a activității sindicale și patronale și o reformă a viziunii în privința omului de cultură. Nu ne putem salva decât toți odată, nu ne putem salva pe rând. Dacă spunem că justiția este infailibilă și că noi toți ceilalți greșim, nu o să ajungem nicăieri”.

Iată și dovada live:

Oare aceasta să fie salvarea României?

marți, iunie 19th, 2018


Întâmplarea face ca locul meu în Camera Deputaților să fie în rândul alăturat membrilor grupului Uniunea Salvați România. De un an și jumătate sunt nevoit să suport toate huiduielile, fluierăturile și tropăiturile lor. Când nu mai suport, mă mut câteva șiruri mai încolo. Uneori, însă, comportamentul lor nu este doar insuportabil, dar și intolerabil. Iată doar două exemple recente. În Comisia de Buget o domnișoară pe nume Chichirău nu s-a sfiit să ne catalogheze pe toți drept imbecili iar una dintre deciziile Biroului Permanent o culme a imbecilității. Astăzi, de pe podiumul Camerei Deputaților, un anume Ghinea (fost ministru pentru relații europene !!!) ne-a adresat tuturor un gest prin care se sugerează, de obicei, sexul oral. Nu mai trebuie să tolerăm așa ceva. Gesturile obscene nu au nicio legătură cu libertatea cuvântului. Și nici insultele. Dacă fiecare ne luăm libertatea de a face orice, se alege praful de libertatea pe care am visat-o cu toții.

captura_de_ecran_din_2018_06_18_la_23_34_44_58978100