Archive for the ‘Economie’ Category

Academia Română și Uniunea Armenilor din România vă invită, miercuri, 23 ocotmbrie, ora 11,00, să sărbătorim în Aula Academiei Române Ziua limbii, alfabetului și culturii armene.

miercuri, octombrie 16th, 2019

Afis_Simpozion

Mintea cea de pe urmă a românului

miercuri, octombrie 2nd, 2019


Pomenesc adesea de pericolul neo-marxismului care contaminează politica românească (via USR), dar și cultura și mediul academic. Iată că astăzi chiar și Gabriel Liiceanu, cel care până mai ieri elogia felaționismul ideologic și „însăși slujirea” reacționează la tinerii liberi și frumoși ai neomarxismului pătrunși până și în Grupul de Dialog Social. Spune filosoful: “Dacă în ’89-’90 aş fi ştiut că urmează să intru într-un Grup în care mi se va explica cândva «importanţa culturală» a lui Marx, n-aş fi pus piciorul în GDS”.

https://www.stiripesurse.ro/scandal-cu-gabriel-liiceanu-a-demisionat-din-grupul-pentru-dialog-social-i-a-aruncat-cuvinte-grele_1388668.html?fbclid=IwAR3AO4LQmzqPAbn2AgLGN9qQXPuTCRmk-v27VBl_AOYXu7sBis1a4bbMGFw

Discurs în cadrul dezbaterii privind retragerea calităţii de senator a domnului Mircea Diaconu (din stenograma şedinţei Senatului din 29 octombrie 2012)

luni, septembrie 30th, 2019
„ El este, în conştiinţa colectivă, prototipul omul bun. Noi nu vorbim aici de un om care după ce-şi încetează activitatea politică sau după un mandat în care eşuează în alegeri dispare. El este parte a conştiinţei publice.
Este prototipul omului bun. Mircea Diaconu chiar este omul pe care l-a întruchipat în rolurile sale.”
1989_Revolutia_Mircea_Diaconu

Iată stenograma integrală a discursului meu: (more…)

Câteva considerații personale privind „Pactul pentru bunăstarea românilor” propus de Guvernul PSD

luni, septembrie 16th, 2019

1. În principiu, orice formațiune politică are ca obiectiv sporirea bunăstării românilor, așadar nu văd de ce e nevoie de un Pact care să afirme acest lucru. Autorii textului răspândesc ideea falsă că cei care nu sunt de acord să le susțină opiniile – căci de viziune nu poate fi vorba – nu doresc binele românilor.
2. În mod greșit cred autorii – și asta e, probabil una dintre cauzele pentru care, deși salariile și pensiile au crescut, românii simt că țara merge într-o direcție greșită – că e destul să oferi românilor avantaje materiale pe termen scurt pentru ca ei, automat, să simtă că duc o viață mai bună.  (more…)

Muntele fericirilor – Evanghelia după Matei (1.1 – 1.16

duminică, septembrie 8th, 2019


Evocam într-o postare anterioară sentimentul mesianic ce se induce proletariatului erei digitale. Iată că am avut dreptate.

barna

Primesc în ultimele zile zeci de mesaje care îmi cer ca, în calitate de parlamentar, să stopez abuzurile împotriva oilor.

sâmbătă, august 31st, 2019

Se spune în textul mesajelor: „Nicio persoană decentă nu dorește să vadă animale abuzate. Faptul că nu vedem astfel de scene nu înseamnă că nu se întâmplă.”

Ce ciudat! Deși în ultimii ani au apărut numeroase știri privind persoane hăituite ani de zile prin cercetări penale cu dovezi măsluite și fapte închipuite ori ținute în închisoare pe degeaba, nu am primit niciun e-mail care să-mi ceară ca, în calitate de parlamentar, să stopez abuzurile împotriva oamenilor.

(Foto https://www.imdb.com/title/tt3296658/)

despre_oameni_si_oi_afis_ro

Ne mai mirăm de indiferența unora la suferințele semenilor noștri?

vineri, august 16th, 2019


Disprețul arătat de Klaus Iohannis pentru starea militarului care a leșinat în spatele lui, socotind că discursul său e mai important decât viața unui om, nu este o surpriză pentru mine.

Cinismul său m-a surprins neplăcut încă din timpul primelor întâlniri pe care le-am avut, în 2013, membri, la vremea aceea, în conducerea aceluiași partid. Același cinism, îngroșat de aroganță și egoism, traficând și manipulând, fără scrupule, destinele oamenilor, a fost, de atunci și până acum, efigia profilului său politic.

Privesc consternat această scurtă peliculă filmată în timpul Zilei Marinei, expresie elocventă a lipsei de compasiune și a cruzimii. Nu v-aș dori ca dacă destinul v-ar atârna vreodată de gestul de bunăvoință al cuiva, acel cineva să fie Klaus Iohannis.

https://adevarul.ro/locale/constanta/video-militar-lesinat-klaus-iohannis-ziua-marinei-reactia-presedintelui-isi-rostea-discursul-1_5d551cc5892c0bb0c6917821/index.html?fbclid=IwAR3upPA6LHZCV6NVlwauYyTPFHtNdBuZAoVuEZ9WSxU5tbZgJ879AZMtsL4

Unele ambasade ne spun ce trebuie să facem și ce nu.

duminică, august 11th, 2019

Unele ambasade ne spun ce legi e bine să votăm și cum.
Unele ambasade ne spun ce investitori străini să alegem.
Acum, unele ambasade ne fac sondaje prin care ne sugerează cu cine să votăm.
Ce mai urmează?

Informativ: E pntru prima oară, în precampania electorală, când unele ambasade străine (nu știm care) oferă „pe surse” (observați și ce fel de surse) sondaje pentru alegerile din România.

https://www.realitatea.net/sondaj-devastator-pentru-psd-iohannis-i-barna-in-turul-2-la-preziden-iale_2212598.html?fbclid=IwAR1u2T6laIjz_gze0EkTwPalQV0HQhocvWHnOG0owaCIMN3h8ZrF5e8LSU8

PNL și USR cu o mână îmbrâncesc Guvernul, dar cu cealaltă mână îl țin să nu cadă

vineri, august 9th, 2019

Iată ce declară KWI: „Vă asigur că voi construi o nouă majoritate, în urma votului dat de oameni la alegerile parlamentare, fie că vor fi la termen sau anticipate.”

O nouă majoritate presupune un nou Guvern. Noua majoritate se va constitui după alegeri, zice KWI. Deci abia după alegeri s-ar încumeta PNL să vină la guvernare, ca să nu aflăm cum stă treaba cu știința noilor peneliști de a guverna. Până atunci Viorica Dăncilă, cu voie de la Iohannis, poate sta liniștită în fotoliul prim-ministerial.

Alegerile pot fi la termen sau anticipate, mai spune KWI. Chestia cu alegerile anticipate e o gogoriță, știm cu toții că așa ceva nu se poate întâmpla. Așa că dacă vreți să aflați ce pot gălăgioșii oponenți de azi, dacă vreți să vedeți un Guvern PNL cu USR în coadă, întâi votați. Adică mergeți în orb, blind. cum se zice la pocker. Ceea ce, adesea, sugerează cacealmaua. Dar asta abia la sfârșitul anului viitor. Până atunci PNL și USR cu o mână îmbrâncesc Guvernul, dar cu cealaltă mână îl țin să nu cadă.

Propagandiștii comuniști erau mici copii pe lângă spălătorii de creiere ai propagandei #rezist.

miercuri, iulie 31st, 2019

Iată o mostră grăitoare, girată de Facultatea de Drept (cea care formează procurori) a Universității București. Spălarea pe creier începe chiar de la admitere. N-o să vă vină să credeți, dar în grila pentru examenul de admitere la proba de gramatică din 24 iulie 2019 se găsește următorul enunț (vezi foto de mai jos): „Miniștrilor ăstora nu le mai poți cere nimic, de vreme ce se schimbă atât de des din cauza incompetenței lor, dar și a permanentei vigilențe a oamenilor acelora care și-au făcut un scop în viață din apărarea drepturilor democratice alor voștri.”!!!
Domnule rector al Universității București și domnule decan al Facultății de drept, ne puteți spune cine este persoana cu atât har pedagogic încât să pună candidații să-și testeze cunoștințele de gramatică pe sloganuri useriste? Și poate ne spune persoana aceea și care sunt „oamenii aceia destoinici al căror scop în viață e să ne apere drepturile” ?!?

IMG_0678