Archive for the ‘Economie’ Category

Nedumerire

luni, iunie 26th, 2017

Eu nu înțeleg  această campanie duse împotriva candidatului de prim-ministru. După mai bine de un deceniu de decimare, compromitere, înfiltrare și intimidare a clasei politice, ați fi vrut un Mihail Kogălniceanu pe post de candidat?

kogălniceanu

Sfântă ipocrizie sau despre diferența dintre votul la vedere și votul la ședere :)

duminică, iunie 25th, 2017

Distinșii noștri colegi de la PNL și USR ne-au acuzat că votul la vedere arată că ALDE și PSD îngrădesc libertatea de opinie. O, sfântă ipocrizie!!! Dar votul la ședere ce fel de libertate de opinie înseamnă? A interzice propriilor parlamentari să voteze este, după opinia mea, o mult mai strașnică îngrădire a libertății de opinie. Când votezi – la vedere sau nu – poți să votezi cum vrei, așa cum, de altfel, au și făcut mulți parlamentari. Cu mâna poți pune bilele cum dorești. Cu șezutul, însă, pironit pe scaun, nu poți să votezi decât într-un singur fel. Așadar?

pnl-motiune-de-cenzura

Yale University Press: „Cartea șoaptelor – un fenomen internațional”

sâmbătă, iunie 24th, 2017

Prestigioasa editură americană Yale University Press a început campania de promovare a versiunii în limba engleză a Cărții șoaptelor, versiune tradusă de Alistair Ian Blyth și care va apărea la începutul anului viitor.

http://yalebooks.co.uk/display.asp?k=9780300223460
Iată și coperta cărții:

the book of whispers

Îl suspectez pe Mugur Isărescu că se inspiră din postările mele de pe blog :)

sâmbătă, iunie 24th, 2017

Iată ce am postat în data de 11 iunie 2017: Înțeleg că susținerea, în condiții excepționale (în anul 2008 prețul petrolului și cel al gazelor naturale au atins recorduri postbelice), a producției naționale de îngrășăminte chimice a fost un lucru rău. Înțeleg, de asemenea, că e mai bine acum, când nu mai producem îngrășăminte, când mai multe mii de oameni și-au pierdut locul de muncă și orașe precum Făgăraș sau Victoria sunt la limita supraviețuirii. Iar cei care, ca mine, cred că banii românilor trebuie, pe cât posibil, să ofere salarii pentru muncitorii români și nu pentru muncitorii ucraineni, ruși sau turci, trebuie amenințați cu pușcăria.”

Iată ce declară Mugur Isărescu în 21 iunie 2017: Importurile cresc mai repede decât exporturile de doi ani, este clar că economia este uşor dezechilibrată. Prin finanţarea consumului, finanţăm locuri de muncă în exterior. ”

isărescu vosganian 

 

Intervenția mea la moțiunea de cenzură

joi, iunie 22nd, 2017

Dacă nu am fi avut un grup al minorităților naționale în Parlament, moțiunea tot ar fi trecut!

joi, iunie 22nd, 2017

Am citit pe Facebook și am auzit tot felul de vorbe cu năduf la adresa minorităților naționale cum că prezența și votul lor în Parlament a salvat PSD-ALDE de la înfrângere, asigurând depășirea pragului de 233 de voturi. Pe bune??? Sunteți siguri că e așa???

minorități naționale (more…)

Îmi pare rău că l-am pus pe domnul Remus Borza într-o situație stânjenitoare

miercuri, iunie 21st, 2017

În finalul discursului pe care l-am susținut în fața Camerelor Reunite ale Parlamentului cu prilejul dezbaterii moțiunii de cenzură împotriva lui Sorin Grindeanu (că de Guvern nu mai putea fi vorba), am declarat că ALDE este prezent în sală cu toți parlamentarii săi și că ei vor vota moțiunea de cenzură. Mă bazam pe faptul că parlamentarii ALDE semnaseră textul moțiunii și că la întâlnirea pregătitoare a Biroului Permanent ALDE din preziua dezbaterii niciunul nu ridicase vreo obiecție la susținerea ei prin vot.

M-am înșelat, însă. E drept că toți erau prezenți, dar nu toți au votat pentru moțiune. Nici nu mi-am terminat bine discursul, că domnul Remus Borza a ieșit din sală și a declarat televiziunilor că nu va vota moțiunea. Îmi cer scuze că n-am prevăzut schimbarea bruscă de atitudine a colegului meu de bancă și, astfel, pentru o clipă, l-am pus într-o situație stânjenitoare față de cei cărora le făcuse alte promisiuni. Dar Remus Borza a gestionat rapid situația și și-a liniștit noii tovarăși de drum.

A propos de Ziua Națională

luni, iunie 19th, 2017

Între frontierele statului român nu există decât o singură Zi Națională, ziua de 1 Decembrie, simbolul unității națiunii române.

Ziua comunității maghiare, Ziua limbii turce, Crăciunul armenesc sau Anul Nou pe rit vechi sunt sărbători laice ori religioase ale minorităților naționale. În aceste zile, membrii respectivelor minorități etnice sau religioase, pot organiza evenimente evocatoare și în unele cazuri pot, la cerere, să aibă zi liberă.

Orice altă interpretare dată acestor zile festive, care consfințesc conviețuirea și tradițiile diferitelor etnii pe pământul românesc, este menită exclusiv și cu rea credință să manipuleze și să învrăjbească.

minorități

Colegul nostru, Sorin Gyorgyfalvi, se întreabă pe bună dreptate:

luni, iunie 19th, 2017

Înțeleg că unora li se pare ciudat că cei din PSD-ALDE depun moțiune de cenzură împotiva propriului Guvern. Dar de ce nu li se pare cel puțin la fel de ciudat că opoziția nu votează moțiunea de cenzură împotriva Guvernului???

Colega noastră Cris are din nou dreptate

duminică, iunie 18th, 2017

Citez integral postarea lui Cris din 17 iunie către susținătorii lui Grindeanu: ”Programul este al PSD, PSD este o organizatie foarte mare, nu se reduce la Dragnea. Nu e programul lui Dragnea si PSD nu e proprietatea lui: a fost ales, democratic ca presedinte al acelui partid, programul a fost facut de mai multi oameni si aprobat de un intreg partid. Daca lor nu le mai convine Dragnea, il demit din aceasta functie dar este problema lor. Daca nu, si sunt de acord ca programul pe care si l-au propus nu e indeplinit de un alt administrator, recte grindeanu, e dreptul lor sa-l demita. Trebuie sa se faca prin motiune de cenzura, se face motiune de cenzura – checks and balances. (more…)