Archive for the ‘Economie’ Category

In numai cinci ani, trei mari edituri de limbă germană publică romanul „Cartea șoaptelor”!

miercuri, februarie 22nd, 2017

Romanul Cartea șoaptelor (Buch des Flusterns) a apărut în limba germană, traducere semnată de Ernest Wichner, în toamna anului 2013 la editura vieneză Paul Zsolnay, una dintre editurile de mare tradiție din spațiul de limbă germană. Prin publicarea romanului, editura Paul Zsolnay, care fusese, în perioada interbelică, editoarea scrierilor cunoscutului scriitor expresionist german Franz Werfel, voia să marcheze împlinirea a optzeci de ani de la apariția celebrului roman Cele patruzeci de zile de pe Musa Dagh, socotind Cartea șoaptelor o a doua epopee a genocidului armean, pe măsura capodoperei lui Franz Werfel.buch des flusterns (more…)

Errare humanum est, perseverare diabolicum.

luni, februarie 20th, 2017

Am pentru dumneavoastră o veste bună și una proastă. Vestea bună este că, în sfârșit, toate partidele, inclusiv PNL, s-au convins, că, măcar în plan legislativ, e nevoie de o reformă a Justiției. Vestea proastă, cel puțin pentru liberali, este că cel care se va ocupa, din partea PNL, de elaborarea proiectului de Cod Penal, nu este altul decât … Cătălin Predoiu, cel care a fost, în calitate de ministru al justiției, răspunzător pentru actualul Cod Penal, adoptat în anul 2009, de către Guvernul Boc. (more…)

Întreb persoanele care, chiar și în condițiile tulburi ale României de azi, se încăpățânează să-și țină capul pe umeri: cum e posibil ca, timp de douăzeci de ani, primarii și viceprimarii Timișoarei să vândă ilegal aproape o mie de apartamente fără ca nimeni să afle???

sâmbătă, februarie 18th, 2017

Fostul primar,Gheorghe Ciuhandu, și actualul primar, Nicolae Robu, împreună cu viceprimarii lor, sunt acuzați că ar fi vândut ilegal 967 (nouă sute șaizeci și șapte!!!) de apartamente în Timișoara, majoritatea în orașul vechi, în perioada 1996 – 2015 (!!!). (more…)

Vă invit la Pitești, miercuri, 22 februarie 2017, orele 17,00, pentru lansarea „Copiilor războiului”

joi, februarie 16th, 2017

Afis Copiii razboiului-2

#rezist! Unde dai și unde crapă: Fostul primar craiovean, Antonie Solomon, achitat pentru abuz in serviciu, in lipsa redefinirii acestuia

miercuri, februarie 15th, 2017

Judecătorii de la Curtea de Apel Craiova au hotărât, ieri, să-i achite pe Antonie Solomon, fost primar al municipiului Craiova, Nicoleta Miulescu, secretara primăriei, și Liana Grigorie, fost consilier juridic, trimiși în judecată de procurorii DNA pentru abuz în serviciu. În acest dosar, anchetatorii au reținut că cei trei inculpați au retrocedat ilegal o clădire de pe bulevardul Nicolae Titulescu, în care a funcționat în anii ‘50 Casa Copilului. (more…)

Discurs în Camerele reunite prilejuit de propunerea privind referendumul pe tema luptei împotriva corupției (luni, 13 februarie 2017)

marți, februarie 14th, 2017

Somnul rațiunii naște monștri. Achitări în serie la Cluj și Alba Iulia privind acuzația de abuz în serviciu

marți, februarie 14th, 2017

Teama de a legifera în privința redefinirii abuzului în serviciu, teamă sporită de reacția protestelor, duce la situații neverosimile. Tribunalele dezincriminează complet abuzul in serviciu. Unde dai și unde crapă, cum ar zice românul.

http://m.evz.ro/achitari-in-serie-pentru-abuz-in-serviciu-la-curtea-de-apel-cluj.html

http://www.hotnews.ro/stiri-esential-21608812-curtea-apel-alba-iulia-anuleaza-decizie-condamnare-pentru-abuz-serviciu-deoarece-acuzatul-incalcase-hotarare-guvern-nu-lege.htm?nomobile=

O nouă direcție de acțiune: evocarea tragediei de la Colectiv

duminică, februarie 12th, 2017

Tragedia de la Colectiv a mai fost utilizată, cum bine vă amintiți,  pentru înlăturarea coaliției PSD-ALDE de la Guvernare. Uniele dintre victimele incendiului au inceput să dea mesaje de susținere și anunță că vor participa la proteste.

O nouă direcție de atac și de manipulare împotriva guvernanților

sâmbătă, februarie 11th, 2017

Efectele acestei noi diversiuni se regăsesc aidoma într-un mesaj telefonic pe care l-am primit astăzi de la o distinsă jurnalistă din domeniul economic. Iată textul: (more…)

Perseverare

sâmbătă, februarie 11th, 2017

Nu vreau să fiu pisălog, dar pentru că „cineva” nu vrea să ne liniștim și continuă să facă apeluri la proteste, îmi permit să pun iarăși întrebarea la care data trecută nu am primit nici măcar un singur răspuns:
Cine ar trebui să guverneze, potrivit acelui „cineva”, în locul actualei coaliții?