Archive for the ‘Economie’ Category

Un mesaj pentru cei care socotesc că, rupând alianța cu PSD și votând moțiunea de cenzură, ALDE a dat țara pe mâna lui Iohannis

miercuri, noiembrie 6th, 2019

O spun de la bun început, PSD a dat țara pe mâna lui Iohannis cu mult înainte ca ALDE să denunțe protocolul de alianță. Pentru ALDE, Iohannis rămâne un adversar politic și votul pentru investirea Guvernului PNL nu a schimbat această opțiune. Unul dintre obiectivele ALDE a fost, în toți acești ani și este și acum, susținerea unui candidat cu șanse reale de a-l învinge pe actualul președinte în alegerile din noiembrie. De altfel, unul dintre principiile alcătuirii alianței PSD-ALDE a fost tocmai acela de a susține un candidat comun la președinția României, care să aibă un astfel de potențial electoral. (more…)

În Consiliul Național de Studiere a Arhivelor Securității (CNSAS) lucrurile sunt chiar mai grave decât apăreau zilele trecute.

luni, noiembrie 4th, 2019

 După ce un cercetător CNSAS, pe numele său Mihai Demetriade, spunea că Experimentul Pitești nu a fost decât o exacerbare în spațiul concentraționar a înclinației spre tortură a legionarilor, „neimpusă de un terț represor”, (adică tocmai versiunea oficială a Securității din anii 50!!!) și un altul, pe numele său Mădălin Hodor (foto), îl aproba entuziasmat, adăugând că victimele represiunii erau, de fapt, „ doar niște căcați cu ochi care se torturau între ei, cu voluptate, pentru un blid în plus. ”, iată că trei dintre distinșii membri CNSAS, pe numele lor Adrian Cioflâncă, Alexandra Toader și Germina Nagâț se arată deosebit de indignați de indignarea noastră. Ei spun:

hodor

(more…)

Decizie istorică a SUA privind Genocidul Armean!

miercuri, octombrie 30th, 2019


Camera Reprezentanților a Statelor Unite ale Americii a dat marți, 29 octombrie 2019, un vot copleșitor (405 – 11) în favoarea recunoașterii Genocidului Armean.
România este una dintre puținele state democratice care nu au dat încă această recunoaștere. Au fost făcuți câțiva pași importanți; împreună cu deputatul Uniunii Armenilor, Varujan Pambuccian, am făcut, în acest sens, un apel de la tribuna Parlamentului care s-a soldat cu susținerea publică a unora dintre colegii noștri deputați și senatori. Sperăm ca numărul celor care ar vota pentru recunoașterea acestei crime monstruoase îndreptate împotriva poporului armean să crească, astfel încât Rezoluția privind recunoașterea Genocidului Armean să fie adoptată în Parlamentul României.
Cu atât mai mult cu cât astăzi, în plan internațional, împreună cu alte zeci de state organisme interstatale, cei mai importanți parteneri ai României, Statele Unite ale Americii și Uniunea Europeană, au dat această reparație istorică și morală.

Domnule prim-ministru desemnat Ludovic Orban,

vineri, octombrie 25th, 2019

Cu regret vă semnalez că din cuprinsul Cap. VI.1 – Transporturi și Infrastructură din Programul de Guvernare pe care ni l-ați prezentat NU găsesc suficiente argumente pentru a vota pentru investirea noului Guvern.

V-am prezentat, în timpul negocierilor de săptămâna trecută, o listă de investiții importante pentru zona Moldovei, investiții pe care observ că Programul de Guvernare le ignoră, cum ar fi: (more…)

Academia Română și Uniunea Armenilor din România vă invită, miercuri, 23 ocotmbrie, ora 11,00, să sărbătorim în Aula Academiei Române Ziua limbii, alfabetului și culturii armene.

miercuri, octombrie 16th, 2019

Afis_Simpozion

Mintea cea de pe urmă a românului

miercuri, octombrie 2nd, 2019


Pomenesc adesea de pericolul neo-marxismului care contaminează politica românească (via USR), dar și cultura și mediul academic. Iată că astăzi chiar și Gabriel Liiceanu, cel care până mai ieri elogia felaționismul ideologic și „însăși slujirea” reacționează la tinerii liberi și frumoși ai neomarxismului pătrunși până și în Grupul de Dialog Social. Spune filosoful: “Dacă în ’89-’90 aş fi ştiut că urmează să intru într-un Grup în care mi se va explica cândva «importanţa culturală» a lui Marx, n-aş fi pus piciorul în GDS”.

https://www.stiripesurse.ro/scandal-cu-gabriel-liiceanu-a-demisionat-din-grupul-pentru-dialog-social-i-a-aruncat-cuvinte-grele_1388668.html?fbclid=IwAR3AO4LQmzqPAbn2AgLGN9qQXPuTCRmk-v27VBl_AOYXu7sBis1a4bbMGFw

Discurs în cadrul dezbaterii privind retragerea calităţii de senator a domnului Mircea Diaconu (din stenograma şedinţei Senatului din 29 octombrie 2012)

luni, septembrie 30th, 2019
„ El este, în conştiinţa colectivă, prototipul omul bun. Noi nu vorbim aici de un om care după ce-şi încetează activitatea politică sau după un mandat în care eşuează în alegeri dispare. El este parte a conştiinţei publice.
Este prototipul omului bun. Mircea Diaconu chiar este omul pe care l-a întruchipat în rolurile sale.”
1989_Revolutia_Mircea_Diaconu

Iată stenograma integrală a discursului meu: (more…)

Câteva considerații personale privind „Pactul pentru bunăstarea românilor” propus de Guvernul PSD

luni, septembrie 16th, 2019

1. În principiu, orice formațiune politică are ca obiectiv sporirea bunăstării românilor, așadar nu văd de ce e nevoie de un Pact care să afirme acest lucru. Autorii textului răspândesc ideea falsă că cei care nu sunt de acord să le susțină opiniile – căci de viziune nu poate fi vorba – nu doresc binele românilor.
2. În mod greșit cred autorii – și asta e, probabil una dintre cauzele pentru care, deși salariile și pensiile au crescut, românii simt că țara merge într-o direcție greșită – că e destul să oferi românilor avantaje materiale pe termen scurt pentru ca ei, automat, să simtă că duc o viață mai bună.  (more…)

Muntele fericirilor – Evanghelia după Matei (1.1 – 1.16

duminică, septembrie 8th, 2019


Evocam într-o postare anterioară sentimentul mesianic ce se induce proletariatului erei digitale. Iată că am avut dreptate.

barna

Primesc în ultimele zile zeci de mesaje care îmi cer ca, în calitate de parlamentar, să stopez abuzurile împotriva oilor.

sâmbătă, august 31st, 2019

Se spune în textul mesajelor: „Nicio persoană decentă nu dorește să vadă animale abuzate. Faptul că nu vedem astfel de scene nu înseamnă că nu se întâmplă.”

Ce ciudat! Deși în ultimii ani au apărut numeroase știri privind persoane hăituite ani de zile prin cercetări penale cu dovezi măsluite și fapte închipuite ori ținute în închisoare pe degeaba, nu am primit niciun e-mail care să-mi ceară ca, în calitate de parlamentar, să stopez abuzurile împotriva oamenilor.

(Foto https://www.imdb.com/title/tt3296658/)

despre_oameni_si_oi_afis_ro