Archive for the ‘Economie’ Category

Declarația 600

luni, ianuarie 22nd, 2018

Declarația 600 a stârnit, pe bună dreptate, numeroase reacții. Sunt convins că investirea noului cabinet, care va prilejui și audierea ministrului finanțelor, precum și reînceperea sesiunii parlamentare vor corecta neajunsurile semnalate la nivelul inițiativei ANAF.

A cincea axiomă a lui Euclid (a paralelelor)

sâmbătă, ianuarie 20th, 2018

Printr-un punct exterior statului de drept se poate duce un singur stat paralel 

Euclid-of-alexandria-prover-of-math

Dragi elenick, tudor, epolitikon, adam etc., ce părere aveți?

sâmbătă, ianuarie 20th, 2018

Numărul dosarelor penale în care probele DNA sunt ”alterate”, cu alte cuvinte s-a umblat asupra lor, prin diferite mijloace tehnice sau cu ajutorul unor programe speciale, crește de la o zi la alta.

Primarul din Baia Mare, Cătălin Cherecheș a depus la dosarul penal în care este judecat pentru luare de mită, o expertiză, realizată de unul dintre cei mai importanți experți în domeniu, Cătălin Grigoraș, din care rezultă că toate cele 36 de interceptări existente la dosarul penal sunt editate. Adică, atenție nu sunt autentice. (more…)

Un interviu live despre politică, economie și cultură

joi, ianuarie 18th, 2018

http://adevarul.ro/news/politica/varujan-vosganian-ora-1200-adevarul-live-ministri-alde-guvernul-dancila-1_5a60672ddf52022f759f0605/index.html

Stiripesurse.ro: Vosganian cere ca Parlamentul și Guvernul să meargă umăr la umăr, fără nici o „asimetrie” în ce privește voința politică în ce privește teme importante precum reforma în justiție sau proiectele investiționale.

joi, ianuarie 18th, 2018

Vicepreşedintele ALDE, Varujan Vosganian, a declarat miercuri că partidul pe care îl reprezintă a resimţit o anumită “asimetrie” în ceea ce priveşte voinţa politică privind reforma în Justiţie, în favoarea unei implicări mai mari din partea Parlamentului în raport cu Guvernul, precizând că aceste lucruri trebuie duse la îndeplinire “umăr la umăr, legislativul şi executivul”. 

(more…)

Poziția ALDE – nominalizare premier

marți, ianuarie 16th, 2018

·         ALDE a luat act de demisia lui Mihai Tudose, ca urmare a retragerii sprijinului politic al PSD. 

·         Propunerea oficială pentru funcția de premier va fi făcută în cadrul coaliției de guvernare PSD-ALDE. Două sunt obiectivele majore pe care ALDE le are în vedere în această nominalizare:

o   1. Poziția clară împotriva sistemului paralel de putere și susținerea drepturilor și libertăților cetățenilor. Nu mai trebuie să existe semne de întrebare în spațiul public cu privire la influența nefastă a sistemului paralel asupra premierului. 

o   2. Agenda de guvernare și viziunea noului premier cu privire la punerea în practică a acestei agende.  (more…)

Anti-nostalgia…

luni, ianuarie 15th, 2018

La textul meu privind evoluția economică a României, cineva mi-a replicat că pe vremea comunismului se trăia mai bine. L-am întrebat dacă a stat vreodată la coadă, iarna, la șase dimineața, la motorină pentru sobă, cum stăteam eu și mulți alții pe vremea comunismului. Sunt curios să văd ce-mi răspundel

O să-mi spună, probabil, că pe vremea aia toți aveau serviciu. Bag mâna în foc că și acum, dacă ar exista, ca atunci, pedeapsa cu șase luni pușcărie pentru cei care n-au serviciu și, tot ca și atunci, n-ar exista ajutoare sociale, toți ar merge la lucru.

Cine ne sunt avangardiștii?

sâmbătă, ianuarie 13th, 2018

După ce am argumentat, cu cifre, că la acest început de secol România a trecut de la stadiul de țară în curs de dezvoltare la cel de țară mediu dezvoltată, cineva m-a acuzat că am o viziune politică depășită. Pot să accept asta, cu condiția să mi se spună în raport cu ce e. Cu alte cuvinte, dacă eu sunt depășit, cine sunt avangardiștii? 

dada

Fotografia bunicii mele Arșaluis (Aurora, pe românește), din vremea când era o frumoasă domnișoară, a fost reprodusă zilele trecute pe platforma internațională „Russian Art and Culture”.

miercuri, ianuarie 10th, 2018

Reproducerea acestei fotografii care în curând va împlini un secol a fost prilejuită de un dialog având ca subiect romanul „Cartea șoaptelor” între jurnalistul Borimir Totev și cercetătoarea Andreea Mironescu, care a realizat mai multe studii pornind de la acest roman.

http://www.russianartandculture.com/living-memories-andreea-mironescu-armenian-genocide-literature/

Arșaluis

Mic tratat de de-populism (I)

marți, ianuarie 9th, 2018

În România, cel mai adesea, rețeta succesului în politică este populismul. Iar regula de aur a populismului spune că pentru a câștiga încrederea românilor trebuie să le spui cât sunt de săraci și nu ce-ar trebui să facă să iasă din starea de sărăcie. Trebuie să-i căinezi, nu să-i îndemni.populism (more…)