Archive for septembrie, 2017

A plecat dintre noi unul dintre cei care au învins secolul XX

vineri, septembrie 15th, 2017

Am avut prilejul să întâlnesc câțiva oameni a căror biografie, prin suferințele prin care au trecut, prin provocările pe care le-au înfruntat și prin împrejurările pe care le-au călăuzit, se confundă cu povestea mai ales amară a secolului XX. Unul din aceștia este Mircea Ionescu Quintus. L-am cunoscut îndeaproape, am împărtășit același crez despre mersul lumii și am trăit împreună multe dintre momentele, pe rând sublime ori deprimante, ale ultimelor decenii, dânsul, cum bine vă puteți imagina, cu mai multă cumpătare decât mine. A fost aproape ori de câte ori aveam nevoie de el, a lecuit pe mulți cu povețele sale, nu a rănit pe nimeni cu cuvintele lui, a dat lumii cu mult mai mult decât a primit de la ea.

Dumnezeu să-i dea odihnă și răsplată lui Mircea Ionescu Quintus pentru toate câte le-a îndurat și deznodat pe pământ. A plecat dintre noi tocmai când – și nu numai noi, liberalii – aveam mai multă nevoie de dânsul.

quintus

Cartea șoaptelor – referință literară pentru înțelegerea dramelor secolului XX

vineri, septembrie 15th, 2017

Academia Europeană din Berlin va găzdui sâmbătă, 16 septembrie, ora 20,00 o dezbatere privind romanul Cartea șoaptelor, în prezența autorului. Lectura unui fragment din versiunea engleză – The Book of Whispers -o va avea ca protagonistă pe actrița Armine Vosganian.

http://www.uni-potsdam.de/fileadmin01/projects/hi/aktuelles/veranstaltungen/2017/2017.09.14__Jahrestagung_des_WATS/Program_WATS_2017_last_version0906.pdf

plodig armine

 

Cum se construiește o știre interesantă, dar falsă

miercuri, septembrie 13th, 2017


Cine citește titlul știrii de mai jos este cuprins de fiori pe șira spinării (dacă e susținător al Guvernului) sau de satisfacție (dacă e opozant).

http://www.stiripesurse.ro/ins-recunoa-te-dezastrul-din-guvernarea-psd-deficitul-a-crescut-cu-33prc-fa-a-de-perioada-tehnocrata_1218601.html

(more…)

Românii de peste tot sunt parte a poporului român!

marți, septembrie 12th, 2017

Consider că Uniunea Europeană trebuie să ia atitudine față de Legea educației din Ucraina, care restricționează dreptul minorităților de a învăța în limba maternă. Comisia Europeană este datoare să informeze statele membre despre modul în care se împacă principiile și obiectivele Politicii de Vecinătate și a dimensiunii sale regionale, Parteneriatului estic, parteneriat la care Ucraina este parte, cu această agresiune a Parlamentului de la Kiev îndreptată împotriva drepturilor persoanelor aparținând minorităților naționale.

Faptul că Ucraina este expusă, prin vecinătatea cu Federația Rusă, la un anumit risc de securitate nu trebuie să fie un motiv ca autorităților de la Kiev să li se permită din partea Uniunii Europene astfel de acțiuni inadmisibile îndreptate împotriva minorităților naționale.

Ismail-Festivalul-Folcloric-al-Romanilor-din-Ucraina-defilare-port-popular-600px

Nu pot înțelege cu niciun chip!

duminică, septembrie 10th, 2017

 

Liceul Catolic din Târgu Mureș nu poate fi reînființat până la soluționarea în instanță și finalizarea cercetării DNA. De ce???

E cumva interzis să se înființeze licee în România? Nu e interzis. Și dacă nu e interzis, de ce nu se poate înființa? Dacă procedura a fost incorect aplicată, atunci procedura se reface și Liceul se înființează. Dacă instanța hotărăște, după câți ani durează procesul, că și procedura inițială era corectă, cu atât mai bine. Repetarea unei proceduri corecte nu dăunează nimănui. Dacă instanța hotărăște că procedura inițială era incorectă, iarăși bine, Liceul este înființat prin procedura revizuită și merge înainte.

(more…)

Personalități ale Centenarului – Nichita Stănescu,cu un an înaintea morții sale, vorbește despre destinul poetului

sâmbătă, septembrie 9th, 2017

Chestiunea Liceului Catolic Târgu Mureș sau cum ne facem de lucru fără să avem

vineri, septembrie 8th, 2017

Hotărât lucru, în România e o lege a pământului să nu ne preocupăm de temele grave ale societății, ci să ne inventăm mereu teme care dau mai mult de lucru chibiților din Cișmigiu decât creatorilor de politici publice. Una dintre dovezile de netăgăduit în această privință este desființarea Liceului Catolic din Târgu Mureș.liceul catolic (more…)

Nașterea Maicii Domnului, sărbătoare a creștinătății

vineri, septembrie 8th, 2017

Întrebare adresată domnului Tudorel Toader, Ministrul Justiției

miercuri, septembrie 6th, 2017

Obiectul întrebării: Câți membri ai Guvernului au făcut obiectul unei cercetări penale din 2012 și până în prezent

Stimate Domnule Ministru,

În ultima perioadă, o campanie insistentă și, adesea, agresivă încearcă să prezinte Europei imaginea unei Românii profund corupte, în care acest flagel ia tot mai multă amploare.toader (more…)

Nedumerire

miercuri, septembrie 6th, 2017

Poate că n-am înțeles eu bine. Ambasadorul Klemm a spus că abia așteaptă să lucreze mai departe cu ministrul Justiției și cu Guvernul României? De când ambasadorii lucrează cu miniștrii și cu Guvernul din statul în care sunt acreditați??? Pomenește Convenția de la Viena de așa ceva?

http://www.digi24.ro/stiri/actualitate/justitie/legile-justitiei-ministrul-tudorel-toader-se-intalneste-cu-ambasadorul-sua-788237

toader klemm