Archive for octombrie, 2017

Interviu la Adevărul Live care pune întrebarea: Se opune ALDE măsurilor fiscale promovate de PSD?

marți, octombrie 31st, 2017

Răspunsul meu: ALDE își promovează propriile principii fiscale. Atunci când, uneori, există opțiuni diferite între cele două partide (lucru firesc, de altminteri) dialogăm și ajungem la o soluție comună. Dar am vorbit despre nenumărate alte lucruri.

 

http://adevarul.ro/news/politica/se-opune-alde-masurilor-fiscale-promovate-psdd-8_59f8302c5ab6550cb8a89b03/index.html

Vă invit la Iași, la gala „Scriitorul anului”, joi, 2 noiembrie, ora 17,00!

marți, octombrie 31st, 2017

Laudatio pentru romanul „Copiii războiului” care mi-a adus titlul de „Scriitorul lunii noiembrie 2016” va fi prezentat de criticul literar ieșean Ioan Holban.

afis gala

Care sunt motivele pentru care un procuror se poate opune liberării condiționate a unui deținut?

duminică, octombrie 29th, 2017

Condițiile pe care trebuie să le îndeplinească un deținut pentru a putea fi liberat sunt cele prevăzute în art. 100/ Cod penal. Ele se referă la chestiuni ce țin de conduita pe perioada detenției și de vârsta deținutului. (more…)

Câteva considerații privind exercițiul bugetar al României, pornind de la seriile ajustate trimestrial și de la deficitul anunțat de EUROSTAT de 4,1% din PIB pentru trim. II

sâmbătă, octombrie 28th, 2017
 
Rezumat: Între seriile ajustate sezonier ale surplusului/deficitului bugetar calculate de EUROSTAT și execuțiile pe cash ale bugetului consolidat se pot înregistra, funcție de metologiile utilizate, diferențe semnificative. Exemple flagrante: anul 2015 și trim. I 2017. Execuția bugetară pe trim. III/2017 a fost una, practic, echilibrată, cheltuielile depășind veniturile cu doar 523 milioane de lei, ceea ce înseamnă 0,04% din PIB. Aceasta ne îndreptățește să considerăm, în continuare, ca plauzibilă ținta anuală de deficit de 3%.
 
Știrea potrivit căreia EUROSTAT, oficiul statistic al Uniunii Europene, a anunțat că în trimestrul II/2017 deficitul bugetar al României este de 4,1% din PIB a fost pe larg răspândită în România, prilejuind noi dispute politice. Ca de obicei, însă, cei care au promovat știrea fie nu s-au și ostenit să o înțeleagă, fie, pentru că le-a convenit, au lăsat-o așa, fără alte explicații. Iar cea mai bună replică e aceea că, pe nouă luni ale anului, deficitul bugetar e de numai 0,81% din PIB.

(more…)

Trăiască Regele!

miercuri, octombrie 25th, 2017

Discurs la „Ora ministrului”, 23 octombrie 2017

marți, octombrie 24th, 2017

Varujan Vosganian, deputat ALDE „Veniturile fiscale trebuie să crească. Soluția nu este introducerea unor noi impozite sau mărirea celor existente. Asta nu ar face decât să împovăreze pe cei care sunt corecți. Există trei opțiuni: reducerea evaziunii fiscale, monitorizarea optimizărilor fiscale (externalizarea câștigurilor) și consolidarea economiei de piață.” Ioan Cupșa, deputat PNL: „Domnule deputat Vosganian, sunt convins că nu ați cerut impozitare cotețelor!”

Agerpres – Varujan Vosganian (ALDE): Masa salarială bugetară va avea, la anul, o creștere considerabilă

duminică, octombrie 22nd, 2017

Masa salarială bugetară va avea o creștere considerabilă anul viitor, a declarat sâmbătă, la Oradea, vicepreședintele ALDE Varujan Vosganian.

(more…)

Mediafax reia o declarație de-a mea: „Sentimentul ascultării telefoanelor a devenit o psihoză națională”

sâmbătă, octombrie 21st, 2017

Agenţia MEDIAFAX a contactat miniştri din perioada indicată de fostul secretar în Ministerul Justiţiei, Ovidiu Puţura, ca fiind ascultaţi pe mandate de siguranţă naţională, unul dintre ei, Varujan Vosganian, spunând că s-a ajuns la o psihoză naţională, iar oamenii nu mai vorbesc de teamă la telefon. (more…)

Vă aștept duminică, 22 octombrie 2017, ora 12,00, la Lugoj!

sâmbătă, octombrie 21st, 2017

Varuja Vosganian - lansare Copiii razboiului - 22 10 2017 - afis1 & INVITATIE

Pledoarie despre demnitatea Parlamentului – discurs 17 octombrie 2017

miercuri, octombrie 18th, 2017