Archive for februarie, 2018

Despre unul din multele dosare despre care nu se vorbește în Raportul DNA: Cazul Paul Stănescu

miercuri, februarie 28th, 2018

Paul Stănescu este, din octombrie 2017, viceprim-ministru. În data de 18 ianuarie 2018, președintele PSD are nefericita inspirație de a evoca numele lui Paul Stănescu printre potențialele nominalizări de prim-ministru în urma demisiei lui Mihai Tudose. Cu promptitudine, în nici 48 de ore, DNA îi redeschide lui Paul Stănescu un dosar închis în 2013 tot de DNA. Procurorii nu l-au audiat în prealabil pe Paul Stănescu, nu au informat ce fel de noi dovezi au apărut la dosar, pur și simplu au redeschis dosarul pentru că așa trebuia. În 26 februarie judecătorii Înaltei Curți de Casație și Justiție au socotit cererea procurorilor drept nefondată și au respins-o.stănescu (more…)

Două cântece patriotice armenești de la sfârșitul secolului al XIX-lea (Zartir Lao și Araradn Aratch) primite cu entuziasm și nedisimulat patriotism de armenii de azi.

marți, februarie 27th, 2018

Domnule Iohannis, nu poți să răspunzi cu câteva rânduri scrise în grabă unui raport pe care nici măcar nu l-ai citit.

joi, februarie 22nd, 2018

Aștept să vii în fața națiunii și să ne spui într-o oră și douăzeci de minute, în douăzeci de puncte, cu referiri la Constituție și la legile țării, cu exemple concrete din activitatea procurorilor, de ce crezi că Tudorel Toader nu are dreptate.

toader iohannis

Alde.ro: Purtătorul de cuvânt Varujan Vosganian: Se face tot mai multă politică după ureche, iar ocara a devenit un fel de sport național

miercuri, februarie 21st, 2018

Această declarație a mea se referă la faptul că, din păcate, în ultima vreme se face tot mai multă politică după ureche, iar ocara a devenit un fel de sport național. Și am în vedere implicarea domnului Călin Popescu-Tăriceanu în chestiunea gazelor, a interconectivității gazelor în relația dintre Bulgaria-România-Ungaria și Austria prin proiectul BRUA. (more…)

Aruncatul nu noroi pe obrazul țării, sport național

marți, februarie 20th, 2018

 

 

Postul de radio Europa FM este indignat de declarația mea privind faptul că la nivelul Guvernului, din 2012 încoace, cazurile de corupție au fost extrem de puține și se teme ca nu cumva, cu astfel de exemple, imaginea României să se îmbunătățească.

Iată și declarația mea: ”Dacă se zice că România-i o țară așa de coruptă, spuneți-mi și mie, de la Răzvan Ungureanu încoace, câți miniștri au fost cercetați penal pentru faptele lor în mandat? Câți au fost trimiși în judecată și câți au fost condamnați? Când am trimis eu scrisoarea (către procurorul general – n.r.), erau vreo 100. Între timp, au devenit mai mult de 150 de miniștri. Domnule, din ăștia 150 nu s-a declanșat cercetarea penală decât pentru vreo cinci, șase…

 

Europa FM consider că declarația mea nu corespunde adevărului și numără, cam ca la steagurile lui Pristanda, vreo 13 miniștri corupți. (more…)

Nominalizările pentru Premiul Național pentru Proză 2018

luni, februarie 19th, 2018

În urma anchetei realizată de organizatori în cadrul filialelor Uniunii Scriitorilor, redacţiilor de reviste, fundaţiilor culturale de profil, s-a stabilit lista finală din care va fi ales laureatul ediţiei 2018 a Premiului Național pentru Proză
Această listă cuprinde numele a şapte scriitori din prima linie a prozei româneşti contemporane: Gabriela Adameşteanu, Nicolae Breban, Radu Cosaşu, Dan Stanca, Dumitru Ţepeneag, Eugen Uricaru, Varujan Vosganian.

http://dordeneamt.ro/2018/02/14/nominalizarile-editiei-doua-premiului-national-pentru-proza-ion-creanga-opera-omnia/

cu creangă

Am trăit-o și pe-asta!!!

sâmbătă, februarie 17th, 2018

Astăzi am fost la Iași, în colegiul meu electoral. Și, ca de obicei, m-am întors cu cursa Tarom de șapte seara. În sala de așteptare, tot ca de obicei, citeam. Când, ce să vezi? Un bărbat în jur de treizeci de ani s-a proțăpit în fața mea, a început să profereze lozinci tefeliste și, în consecință, ne-a urat, atât mie personal cât și colegilor mei lideri ai coaliției de guvernare, să mergem la pușcărie. Cum în ultima vreme mitingurile au cam lipsit, bărbatul era nevorbit și nu se mai oprea din urările cu pușcăria. M-am întors către cel care veghea controlul pasagerilor și l-am rugat să-l ajute pe urător să se reîntoarcă la locul său. Ceea ce, după câteva vociferări ale bărbatului, s-a întâmplat.

După câtva timp am urcat în avion. Și atunci s-a petrecut nostimada. Eu, așa – zisul reprezentant al hoților, m-am așezat cuminte la locul meu (rândul 12) la clasa Economy (cum s-ar zice, la clasa a doua). El, justițiarul obidit, a mers în față și s-a instalat la clasa … Business (adică a-ntâia)

La urma urmei, dacă corupții stau la clasa a doua și anticorupții la clasa întâi e spre bine, nu?râs

Colegiul I. C. Brătianu, Pitești – 15 februarie 2018:

sâmbătă, februarie 17th, 2018

Ce poate fi mai frumos decât să vezi tineri care, pentru a asculta poezie, stau în picioare sau pe ghiozdane, pe jos… Poate că se ivește o nouă generație poetică…pitești 1pitești 2

Agerpres, DC News: Niciunul dintre miniştrii aflaţi în funcţie în ultimii cinci ani nu a fost cercetat pentru fapte grave de corupţie comise în timpul mandatului, a afirmat joi, la Piteşti, vicepreşedintele ALDE, senatorul Varujan Vosganian.

vineri, februarie 16th, 2018

Vosganian a precizat, în cadrul unei conferinţe de presă, că a obţinut datele în urma unei solicitări adresate ministrului Justiţiei, după ce nu a primit răspuns la o întrebare similară trimisă procurorului general.

‘Deci din peste o sută de prim-miniştri şi miniştri, numai vreo cinci au fost cercetaţi, şi aceştia pentru cauze minore. Niciuna nu a ajuns să fie judecată. (…) Şi atunci, dacă asta este situaţia, în clipa în care nu ai niciun ministru implicat într-un caz grav de corupţie, (…) dacă din 2012 şi până acum nu a existat printre membrii cabinetelor un astfel de caz, de ce România este stigmatizată?’, s-a întrebat retoric vicepreşedintele ALDE.

El a respins, în acelaşi context, acuzaţiile aduse parlamentarilor care resping solicitările de ridicare a imunităţii colegilor lor.

“Nu cred să fi existat o situaţie în care un caz explicit de corupţie să fi fost apărat de Parlament. Daţi-mi un singur caz în care o chestiune evidentă, în care există probe neîndoielnice, a fost protejat de Parlament”, a mai spus Varujan Vosganian.

P.S. O mică completare la declarația mea. Intre timp, de când am trimis respectiva solicitare ministrului justiției, numărul miniștrilor care s-au perindat din primăvara lui 2012 și până acum prin Guvernele României a crescut la peste o sută cincizeci. Concluzia rămâne aceeași: niciunul dintre ei nu a fost cercetat pentru fapte grave de corupție săvârșite în timpul mandatului. De ce, atunci, acest stigmat asupra României? (more…)

Un ieşean, ales preşedinte al Departamentului central de relaţii internaţionale şi afaceri europene ALDE

joi, februarie 15th, 2018

Biroul Politic Executiv al ALDE, în şedinţa sa din 14 februarie 2018, a ales preşedinţii departamentelor de specialitate în plan naţional.

La propunerea preşedintelui ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, BPE ALDE a ales, ca preşedinte al Departamentului de relaţii internaţionale şi afaceri europene, pe Bogdan Ştefanachi, reprezentant al ALDE Iaşi.

Bogdan Ştefanachi este conferenţiar universitar, prodecan al Facultăţii de Filosofie şi Ştiinţe Social Politice din cadrul Universităţii Alexandru Ioan Cuza.

https://www.agerpres.ro/comunicate/2018/02/14/comunicat-de-presa-alde-iasi–55416stefanachi alde