Archive for martie, 2018

Iată discursul din 10 aprilie 2006, dedicat Unirii României cu Republica Moldova, în vremea când despre unire se vorbea mult mai puțin, dar mai sincer, decât astăzi.

marți, martie 27th, 2018

Acest discurs a constituit unul dintre „capetele de acuzare” împotriva mea, în momentul nominalizării pentru postul de comisar european, însuși președintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, solicitându-mi explicații în legătură cu sintagma „unionist incurabil”. Ceea ce eu am și rămas.

”Cuvântul meu de astăzi este un apel, aproape patetic, pe care îl fac la evocarea idealului reîntregirii.vosganian 2006 (more…)

Împreună cu un grup de armeni originari din România, care nu și-au uitat țara de baștină – New York, 10 martie 2018

luni, martie 26th, 2018

armeni new york

Iată informații suplimentare în cazul Annei Horvath

duminică, martie 25th, 2018

https://www.ziardecluj.ro/cum-distrus-sri-pe-zero-probe-cariera-omului-politic-anna-horvath-dezvaluiri-exclusivitate

Unde ești tu, Kafka doamne?

duminică, martie 25th, 2018


Tristul record al Doina Azoicăi (foto 1), prorector al Universității de Medicină și Farmacie din Iași, care a fost condamnată la 3 ani de închisoare cu suspendare pentru că a primit drept mită (prin poștă !) o tavă și un ibric de cafea a fost doborât…

Anna Horvath (foto 2), viceprimar al Clujului, a fost condamnată la doi ani și opt luni cu executare pentru că a primit drept mită bilete la două festivaluri de muzică pentru voluntarii care au însoțit-o în campania electorală…Doina Azoicaianna-horvath-cluj (more…)

Ce NU s-a spus despre „listele negre” ale UE. Vosganian: Unele condamnări s-au făcut prea în grabă! EXCLUSIV

sâmbătă, martie 24th, 2018

Deputatul Varujan Vosganian – vicepreședinte și purtător de cuvânt al Alianței Liberalilor și Democraților (ALDE) – a acordat joi o declarație pentru PSnews.ro despre presupusele liste negre pe care Comisia Europeană le-ar fi întocmit în legătură cu diverși politicieni din România, în contextul Mecanismului de Cooperare și Verificare (MCV).

Concret: parlamentarul de Iași a opinat că aceste liste negre nu au venit de la vârful executivului comunitar, ci din partea unor funcționari prea zeloși. Oricum: Vosganian a subliniat că justiția din România nu trebuie apreciată în funcție de numărul condamnărilor penale pronunțate.Varujan-Vosganian autografe (more…)

Frankfurter Allgemeine Zeitung despre literatura română

marți, martie 13th, 2018

Cotidianul Frankfurter Allgemeine Zeitung, în numărul său din 10 martie 2018, oferă spații ample literaturii române, referindu-se, mai pe larg, la doi scriitori români: Mircea Cărtărescu și Varujan Vosganian. Ceea ce ne aseamănă, pe mine și pe Cărtărescu, spune autorul Hubert Spiegel, este receptarea cărților noastre pe piața germană. Ceea ce ne deosebește este atitudinea față de… DNA.  Și, aș adăuga eu, atitudinea față de administrația Băsescu  :)

În fotografie, sunt împreună cu traducătorul Ernest Wichner.

vosganian wichner

Despre rolul culturii în istoria trecută și viitoare a omenirii în superba sală a Muzeului Toleranței „Simon Wisenthal” din Beverly Hills (Los Angeles, California)

joi, martie 8th, 2018

wisenthal