Archive for decembrie, 2018

Primiți și din partea pisicuței mele urările de Sărbători :)

vineri, decembrie 28th, 2018

pusi

Ce e bun și frumos să renască în noi odată cu Nașterea Domnului!

marți, decembrie 25th, 2018

epifania, qdorația magilor

Cine ne sunt protestatarii?

duminică, decembrie 23rd, 2018

În istoria recentă a protestelor din România apar noutăți. Pentru a fi în ton cu alte mișcări de stradă din Europa, protestele încearcă să capete motivații de natură economică. Primele rezultate s-au văzut: o participare firavă, lipsită de convingere. Putea fi, însă, altfel? Cine ar putea fi susținătorii revoltați ai unor revendicări de natură economică? Să-i luăm pe rând:

Foto: Protest în Sibiu, 21 decembrie 2018

protest în cluj

(more…)

Dragi peneliști, ce se întâmplă cu voi?

sâmbătă, decembrie 22nd, 2018

 Ce model oferă acest limbaj? Nu vă stânjenesc deloc privirile Brătienilor din portretele de pe pereții sediilor voastre?
Când opoziția dorește să guverneze, trebuie să dovedească un comportament mai avizat și mai civilizat decât guvernanții. Dacă asta e tot ce puteți…

Iată câteva mostre (recente), dintr-o listă mult mai lungă:

Ludovic Orban: „Cine nu votează azi moțiunea de cenzură este fie mai prost decât Dăncilă, fie mai ticălos decât Dragnea, fie mai nesimțit decât Tăriceanu.”

Raluca Turcan: „Florin Iordache, subiect de glume pentru copilaşii ce învaţă în clasele primare înjurături cu degetele.”

Ionel Dancă: ”Darius Vâlcov și Eugen Teodorovici – un gogoman și un tăntălău au ieșit la declarații de la Guvern să explice idioțeniile care vor băga economia României în faliment”. ”

mirare

Dreptate și morală

joi, decembrie 20th, 2018

Există, neîndoielnic, o morală a celor nedreptățiți. Istoria ne oferă numeroase exemple de jertfe care au sfidat, cu demnitate, asupririle de orice fel și și-au asumat martiriul în numele celor nedreptățiți. Există, în același timp și chiar mai presus, o morală a celor care trebuie să facă dreptate. Altminteri, dreptatea lipsită de morală se transformă în cea mai monstruoasă nedreptate.
Am ascultat (auto)înregistrarea unei conversații dintre două doamne din conducerea Departamentului Național Anticorupție. Mă căznesc să găsesc etalonul de moralitate care se degajă din acea conversație și nu reușesc. Poate mă ajută cei care, în timpul protestelor înțesate de lozinci elogioase la adresa DNA, și-au făcut din această instituție un stindard al asanării morale a societății românești.

zeita_justitiei_borealy2-1214-829782

Ce ne spune art. 87 din Constituție

marți, decembrie 18th, 2018

Președintele României, potrivit, art 87 din Constituție, nu poate participa, la cererea sa, la orice ședință de Guvern, ci numai la acelea în care se dezbat teme privind politica externă, apărarea și ordinea publică. Și nu conduce ședințele de Guvern decât în aceste situații și cu aceste limite procedurale. În momentul în care dezbaterea pe respectivele subiecte s-a încheiat, Președintele părăsește sala în care are loc ședința de Guvern. Altminteri s-ar ajunge la situația neconstituțională și, deci, inacceptabilă, ca Guvernul să adopte sau să respingă acte normative sub conducerea Președintelui și nu a prim-ministrului.

dancilă iohannis

(more…)

Psnews.ro – Vosganian: Lucrarile la Autostrada Moldova ar putea fi demarate anul viitor

vineri, decembrie 7th, 2018

Guvernul continuă să susțină un parteneriat public-privat pentru autostrada Iaşi – Târgu Mureş. Anunţul a fost făcut de Varujan Vosganian după întâlnirea de joi cu prim-ministrul Viorica Dăncilă.

În ziua de 6 decembrie 2018, la sediul Guvernului, a avut loc o nouă întâlnire între prim-ministrul Viorica Dăncilă și deputatul de Iași Varujan Vosganian. Tema discuțiilor a constituit-o perspectiva investițională pentru cele opt județe ale Moldovei în exercițiul bugetar 2019. (more…)

Credeam că, după treizeci de ani de Parlament, aleșii mai noi au câte ceva de învățat de la mine. M-am înșelat. Se pare că eu am de învățat de la ei.

miercuri, decembrie 5th, 2018

De pildă, nu m-aș fi gândit niciodată să vin cu microfon și boxe de acasă, pentru a suplini microfonul de la tribuna centrală a Camerei Deputaților  :)  Așa a făcut Marilen Pirtea (PNL) secondat de boxe (marca USR). care, ca un veritabil discjokey, s-a substituit președintelui de ședință, propunând o ordine de zi și supunând-o, punct cu punct, votului unei ședințe imaginare, chiar dacă din cale-afară de gălăgioase (!).
Mă gândesc să-mi public propriul Monitor Oficial. Aș tipări acolo legile, așa cum mi-ar plăcea.

Foto: Marilen Pirtea, deputat și (n-o să credeți!) rector al Universității de Vest din Timișoara, în exercițiul funcțiunii, cu microfon și boxe din dotare.

pirtea-camera-deputatilor

AGERPRES:Deputatul ALDE Varujan Vosganian a propus miercuri, la şedinţa comună solemnă a Senatului şi Camerei Deputaţilor consacrată celebrării Centenarului Marii Uniri, încheierea unui pact naţional, care să vizeze punerea în aplicare a unor proiecte importante pentru generaţiile următoare

duminică, decembrie 2nd, 2018

11775537

(more…)