Tema zilei: 21 noiembrie 2010: Mult zgomot pentru nimic

O seama de declaratii politice ale acestei saptamani arunca si mai multa ceata asupra viitorului pe termen scurt al Romaniei. Aflam ca PD este mai preocupat de lupta din partid decat de guvernare. Aflam, de asemenea, ca liderul PSD imparte posturi (prim-ministru  noi, presedinte voi, adica PNL), desi nu e deloc limpede daca PSD doreste, cu adevarat, ca Guvernul PD sa fie rasturnat. Iar promisiunea de sustinere a lui Crin Antonescu pentru presedintia Romaniei este blana ursului din padure cata vreme aflam ca pentru PSD suspendarea presedintelui nu mai e o prioritate, iata ca Basescu nu a promulgat legea pensiilor ci a retrimis-o la Parlament, vai, vai, ce presedinte constitutional avem!

Ma intreb atunci ce rost mai are sa criticam Guvernul, daca nimeni nu doreste, cu adevarat, sa-l schimbe, si ce rost mai are sa speram in schimbarea rapida a presedintelui, daca, asa cuminte si constitutional cum e, va mai ramane inca patru ani la Palatul Cotroceni!

Sa ne intoarcem, deci, la oile noastre. Pentru anul viitor, daca vom avea o crestere economica de 1,5% si o inflatie de 4%, vom avea un plus de venituri nominale de cca 3 miliarde de euro. Cum deficitul bugetar va trebui sa scada cu 2,4% din PIB ( de la 6,8% preliminat pe 2010 la 4,4% anul viitor), asta inseamna tot vreo 3 miliarde de euro. Adica ce iei pe de o parte, dai pe cealalta. Asadar, daca veniturile cresc cu 3 miliarde de euro, iar cheltuielile raman neschimbate, bugetul s-ar putea inchide pe un deficit de 4,4 % din PIB.

Un nivel al cheltuielilor egal cu cel al anului 2010 insemna, de fapt, in termeni reali, mai putin cu vreo 5%. Mentinerea fondului de salarii inseamna un nivel nominal al salariilor de 90% fata de 1 ianuarie 2010. Daca, insa, socotim, inflatia din 2010 si pe cea din 2011, taierea celui de-al treisprezecelea salariu, precum si anularea unor drepturi de natura salariala prin legea salarizarii unitare, rezulta ca, in termeni reali, veniturile bugetarilor vor fi anul viitor, cam cum erau in iulie 2010, dupa diminuarea cu 25%. Orice tentative de a spune ca salariile cresc fata de nivelul scndalos din iulie 2010 e inselatorie.

Pensiile scad, in termeni reali, odata cu inflatia. Unele categorii si-au vazut drepturile serios diminuate. In termeni reali, in 2010 si 2011 pensiile scad cel putin cu 12%.

Cheltuielile de capital sunt, la noua luni, de numai 1o miliarde de lei. Comparativ cu anul 2008, preliminatul pe 2010 este la mai putin de jumatate, in termeni reali. Daca nivelul cheltuielilor pe 2011 va fi acelasi, nu vad cum situatia investitiilor publice s-ar putea imbunatati.

Potrivit unor stiri neoficilae, vor scadea, fata de 2010, cheltuielile pentru educatia, sanatate, cultura. Politicile sociale vor fi serios revizuite.

Dar despre lucrurile asta nu se vorbeste. Dezbaterea publica se invarte in jurul scandalului din Camera Deutatilor, a autodenunturilor conducatorilor de la interne (!?), a combinatiilor politice iluzorii. De fapt, ceea ce facem e, vorba marelui Will, mult zgomot pentru nimic.

40 Responses to “Tema zilei: 21 noiembrie 2010: Mult zgomot pentru nimic”

  1. Tiberiu spune:

    @VV
    “Pielea ursului din padure” a functiilor ministeriale si de putere trebuia negociata inca din vara, in timpul vacantei parlamentare, luni de zile, pana la motiunea de cenzura.
    Acum in opinia mea orice negociere este deja tardiva, deoarece “ursul” este bine baricadat in “barlog”, mai ales dupa ce UNPR a fost uns cu “mirul” Curtii Constituoionale coalitia guvernamentala are toate motivele sa se simta sigura pe pozitie. Este evident ca vina ca s-a ajuns aici apartine PNL si PSD in egala masura , dar gasirea si pedepsirea vinovatilor nu ajuta cu nimic in acest caz. Problema este cu totul alta.
    Inca odata s-a dovedit (din pacate) ceeace eu sustineam demult si eram criticat , Clanul Basescu actioneaza cu inteligenta si determinare in timp ce adversarii sai se complac intr-o balacareala de cuvinte fara nici o finalitate politica.
    Sunt extrem de nemultumit ca s-a ajuns intr-o asemenea situatie pe care o anticipam si pe care doream s-o previn.Nu stiu ce ar fi trebuit sa fac in plus ca sa conving ca nu este timpul criticilor reciproce ci timpul negocierii si asocierii pana la victoria finala impotriva dusmanului comun. Se pare ca dincolo de interesele, orgoliile personale, disensiunile ideologice etc. societatea romana nu a atins acel grad de maturizare civica satisfacator care sa-i permita sa vada dincolo de anumite interese personale si de grup, care sa determine oamenii sa apere cu orice pret institutiile si drepturile democratice castigate cu truda si sacrificii.Se pare ca oamenii considera ca aceste drepturi sunt eterne si de la sine inteles. Gresala fundamentala,drepturile democratice trebuie aparate printr-o lupta eterna impotriva tentatiei de abuz si dictat. Aceste tendinte negative tin se pare de natura umana imperfecta si numai un inalt grad al constiintei si luptei civice poate preveni derapajele. Lipsa instinctului politic acut ca democratia este in mare pericol si trebuie salvgardata cu orice pret, este cred Cauza pentru care d-l Geoana si D-l Tariceanu nu s-au aliat dupa alegerile din 2008 si acelasi lucru este valabil actualmente in cazul d-lui Ponta si d-lui Antonescu.De fiecare data au prevalat interesele meschine partinice si nu interesul national. Sunt convins ca n-o sa agreeati comentariul meu dar incercati sa fiti cinstit cu dv. si sper ca imi veti da dreptate. Chiar si in perioadele cele mai dificile, dupa infrangeri grele in viata unica noastra sansa este sa avem puterea de a ne analiza autocritic si de a decide cum trebuie sa ne schimbam pe noi insine, pentru a avea sansa de a ne schimba (poate) si destinul.

    • @Tiberiu

      Odata cu motiunea de cenzura s-a vazut limpede ca PSD prefera sa astepte alegerile viitoare. Este o greseala, caci intre timp romanii vor vedea ca PD nu are adversari care sa-l doboare, vor mai primi cate ceva si, desi e mult mai putin decat anii din viata care li s-au luat, se vor multumi cu asta si e posibil ca PD sa reinceapa sa creasca. Avand si foarte multi bani, si-ar putea reveni pana in 2012. Pentru PNL riscul de a rata sansa de a fi cel mai puternic partid al dreptei si de a juca atat pentru presedinte cat si pentru prim ministru, exista. Noi trebuie sa fim partidul cel mai matur si cu mesajele cele mai coerente.

  2. sorin gyorgyfalvi spune:

    Domnule Vosganian,

    Referitor la dorinta PSD de a veni ACUM la guvernare, adevaratul strateg al PSD dl. Adrian Nastase zicea total resemnat si neconvingator ca va mai fi o incercare de venire putere in februarie, iar daca acea actiune va reusi partidele care azi sunt in opozitie vor guverna pina la alegerile regulate din 2012 cu o politica bla bla bla… Aspectul cu alegerile la termen m-a electrocutat, cititi va rog comentariul meu de pe blogul dl-ul Nastase din acea zi.

    http://nastase.wordpress.com/2010/11/19/antena-3-ora-23-00/#comment-113537

    Am urmarit si aparitia domniei sale la emisiunea lui Ciutacu, ceea ce m-a convins si mai tare: PSD se teme, si se teme in primul rind de basescu, si de acceea vor ca alegerile locale sa constituie un test pentru ce va urma la alegerile generale.

    Cred ca aceasta strategie a PSD-ului ne va trimite cu inca ceva ani in urma, deoarece fiecare zi care trece afunda tara in datorii si dobinzi, si amina cu mult momentul recistigarii increderii in economia Romaniei de catre capitalul strain.

    Am analizat un pic cifrele pe care le creditati dvs. mai sus referitor la 2011, si constat ca dati o oarecare credibilitate afirmatiilor PD-iste in legatura cu cifrele. Eu unul ma indoiesc amarnic ca ar putea fi asa de bine. Niciun buget facut de PD-isti nu s-a dovedit nici pe departe a fi real, ele fiind rectificate de fiecare data, si asa se va intimpla si anul 2011. Cred ca ati uitat sa puneti in balanta costurile campaniilor electorale ce urmeaza, campanii pentru care PD se pregateste deja de ceva vreme. Sunt convins ca pe masura ce localele se apropie aceste chestuieli vor fi apocaliptice. Ei vor sacrifica totul din disperare, si nici nu vreau sa ma gindesc cum ar fi organizate acele alegeri de catre PD.

    Daca ati reusi sa ascultati discursul Elenei Udrea de la numirea (am zis corect, caci alegeri nu se pot numi) in functia de presedinte de Bucuresti, v-ati da seama ce urmeaza. Eu incepusem sa ascult, dar deja nu mai am nervi pentru manipularile organizate de PD, continuarea pot sa le-o scriu eu, pentru ca seamana prea mult cu politica national-socialista.

    Eu sper ca PNL sa nu mearga ca mielul la taiat de data asta, si sa stringa rindurile pentru o organizare de exceptie la orice fel de alegeri ar veni. Trebuie gindit pina si cel mai negativ scenariu pentru ca sa nu mai poata fi furat votul oamenilor.

    Frauda de acum un an nu a fost lamurita nici pina azi, si vad ca NIMENI nu cere imperativ AUTORITATII ELECTORALE PERMANENTE raportul cu privire la alegerile de anul trecut. La vremea aceea consideram o exagerare termenul de e6 luni cit le-a luat sa faca un raport de la alegerile Europarlamentare. De data asta a trecut un an, si inca nu avem nimic.

  3. tiberiu spune:

    @VV
    Iata ce postare am gasit. Aveti cunotinta despre un asemenea sondaj organizat de PNL ? Daca o fraudare de asemenea proportii a fost posibila in 2009 este o copilarie sa traiti in iluzia castigarii viitoarelor alegeri (cat timp la “butoanele” puterii sunt portocalii).
    N-am nici o indoiala ca ei pregatesc temeinic urmatoarele fraudari. Care va fi destinul unor eventuale reclamatii (chiar daca ar fii prinsi in flagrant delict)vedem de la cazul Anastase.De aceea este evident ca ipoteza castigarii alegerilor de catre PNL in actualele conditii este pura utopie.

    Postarea lui Socrate pe Blogul d-lui Ponta

    “In iunie 2010 GSS2000 a realizat un sondaj de opinie la cererea PNL-ului. Una din intrebari a fost : cu cine ati votat in turul 2 in 2009 ( ar trebui pusa la toate sondajele ) ? Raspunsul a fost : 56.0 % cu Geoana si 44.0 % cu Basescu. Geoana a avut 5.204.102 voturi ( voturi reale ), Basescu 5.274.063 ( voturi reale plus manarii electorale ). Inseamna ca pentru Basescu au fost 5.204.102 * 44/56 = 4.088.937 voturi reale. Manarii electorale 5.274.063 – 4.088.937 = 1.115.165 voturi. Luand in consideratie erorile inerente unui sondaj, voturile din diaspora, altele, putem totusi aprecia ca s-au furat cel putin un milion de voturi, si ca pentru Basescu au votat aproximativ 4-4.1 milioane de votanti”

  4. PAPASTRATOS spune:

    Domnule V V
    PSD-ul desi se mentine intr-o cota destul de bunicica in preferintele electoratului are o mare problema de rezolvat si anume problema identificarii resurselor de promovare a unor politici de stanga in conditiile unei economii precare care, in loc sa defineasca ca obiectiv strategic binele celor multi, se concentreaza doar pe reducerea actualului deficit bugetar si ulterior mentinerea lui la un nivel scazut in detrimental cresterii nivelului de trai al populatiei. Aceasta este si cauza pentru care PSD-ul nu isi doreste prea mult sa vina acum la guvernare si incearca din rasputeri mentinerea PNL-ului ca aliat forte in opozitie.

    Vedem foarte bine si chiar simtim pe buzunarele noastre ca politicile actualului Guvern de scoatere a Romaniei din criza se bazeaza doar pe acumulari cantitative ca urmare a unei absorbtii-prin diferite teritipuri fiscale-de masa monetara de la populatie si de la cei care mai supravietuiesc in mediul de afaceri ce se prefigureaza a fi din ce in ce mai ostil.
    Nemultumirile generate de aceste masuri atat in plan social cat si in mediul politic au determinat ca actuala majoritate politica sa treaca de la stadiul de dialog la stadiul de agresiune verbala, agresiune ce a urmat toate etapele dintre tachinarea glumeata la invectiva grosolana.

    A te increde in PSD, acum cand este clar ca si ei isi constientizeaza neputinta dar, marjeaza pe prestigiul castigat de PNL in ochii opineie publice, facand fel de fel de promisiuni pentru a se vedea in varful piramidei sociale, ar fi CEA MAI MARE GRESEALA POSIBILA pe care ar putea-o face LIBERALII.

    Cred ca adevarata batalie pe scena politica se da pe taramul ideologiilor de dreapta, urmarindu-se prin dezbaterile de idei o asociere libera a cetatenilor cu ideologia PDL sau PNL, cu toate ca aparatul propagandistic al actualei majoritati politice face tot posibilul pentru minimalizarea sau anularea oricarei oferte ideologice concurente. Legat de acest subiect, va recomand sa urmariti emisiunile posturilor nationale de radio si TV si veti constata ca, daca ne limitam strict la acestea, nu gresim cand afirmam ca exista o posibila genzura.

    Aveti perfecta dreptate ! dezbaterile publice se invart pe teme care distrag atentia de la adeveratele si gravele probleme socio-economice cu care ne confruntam. Agenda publica nu mai costituie de mult generatorul temelor ce ar putea sta la baza elaborarii si implementarii unor politici publice care sa vizeze ca grup tinta cetatenii acestei tari si implicit, nivelul lor de trai..

    PNL-ul, daca isi va forma o echipa de profesionisti care sa elaboreze si sa implementeze strategia pentru alegerile locale din 2012 si va iesi in fata opinei publice cu o oferta ce sa contina elite ale comunitatilor, elite care nu au fost nici-odata atinse de judecata opinei comunitatii respective sau de mass-media, va castiga alegerile si ulterior va fi negocaitorul principal in configurarea urmatoarei majotitai politice din fruntea Romaniei.

  5. cris spune:

    Mda, fraudaarea alegerilor. Am facut citeva calcule de curiozitate. In Romania au fost 21706 sectii de votare, au votat 10.620.000, ceea ce inseamna o medie de 489/sectie de vot, 32votanti/ora, in conditiile in care pe sectie sunt probabil cel putin 4 cabine de vot.

    Spania: 35.800 votanti, 38 sectii, face 942 votanti/sectie, 67 votanti/ora – dublu decit in Romania,

    Italia: 42.000 votanti, 55 sectii, in medie 55/ora. Am gasit si ca pina la 13:00 ora italiei fusesera la vot 6200 romani. Deci in urmatoarele 7 ore au votat 35800, adica peste 600 oameni pe sectie de vot, 92 de oameni pe ora, de 3 ori mai mult decit media pe o sectie de votare in Romania.

    Si asta in conditiile in care nu vad o sectie de votare din strainatate (daca ma gindesc numai la micimea ambasadelor) avind mai mult de 2 cabine de vot. 46 oameni/cabina de vot/ora in Italia, mai sa fie…fata de 6-8/cabina/ora in Romania considerind o medie de 4 cabine de vot/sectie.

    Cita eficienta domnule, cita eficienta si la ambasade si la “diaspora”, ce organizare….

  6. Soprana Roxana Briban, în vârstă de 39 de ani, s-a sinucis, sâmbătă după-amiază, în casa ei din Bucureşti, a declarat pentru MEDIAFAX Alexandru Briban, soţul artistei, care a precizat că aceasta a suferit un şoc după ce a fost dată afară de la Opera Naţională din Bucureşti, în 2009.
    http://www.mediafax.ro/

    Mult zgomot pentru nimic. Muzica adevarata e zgomot.

  7. PAPASTRATOS spune:

    @alex.dumitrascu
    O adevarata tragedie si o imensa pata pe imaginea demnitatii acestui popor (demnitate care, pentru actualii lideri aflati la carma, nu reprezinta absolut nimic).
    Paradoxul va fi urmatorul: desi si-a pus capat zilelor ca urmare a unor masuri de austeritate luate de niste CRESTINI, nu va beneficia de o inmormantare CRESTINEASCA.
    DUMNEZEU S-O IERTE SI S-O ODIHNEASCA IN LUMEA CELOR DREPTI !

  8. Kronstadt an der Graft spune:

    Nu ştiu de ce dar actuala situaţie a României începe să semene din ce în ce mai mult cu a unei ţări africane condusă de un smucit, Jean-Bedel Bokassa, care s-a făcut împărat până la urmă.
    Traian Băsescu întâiul, împăratul românilor. Ei, cum sună?

  9. cris spune:

    @ Kronstadt

    L-ai ales pe Bokassa pentru ca s-a facut imparat sau pentru ca era canibal?

  10. Kronstadt an der Graft spune:

    @cris
    Şi, şi. Mai ales pentru că îşi mânca membrii opoziţiei la propriu.

  11. @
    PAPASTRATOS

    Cati romani au ascultat-o pe Ileana Cotrubas?
    Nu exista nici macar referiri in presa sau televiziune. Nimic.

  12. lorduljohn spune:

    @all

    da, ca de obicei, televiziunile vor prezenta emisiuni lacrimogene despre celebra solista. Cate dintre aceste televiziuni au invitat-o macar 10 minute in ultimii 10 ani? Cate televiziunii au promovat-o intr-o emisiune culturala?
    Ce comod e sa faci bani din moartea unui om!

  13. Nu cred ca vor prezenta:
    - herastrau e departe
    - “oamenii politici” n-au sa dea pe acolo asa cum n-au dat in viata lor nici pe la opera asa ca n-au ce sa caute nici televiziunile
    - sopranele nu lasa nici o amprenta in memoria colectiva a ghelbanilor. Nu zbiara pe stadioane.

  14. lorduljohn spune:

    @VV

    In ceea ce priveste tema zilei, pacaleala e evidenta: au redus cu 25% (in termeni reali peste 40) un venit de 100 lei. Apoi spun ca se recupereaza 15% prin majorarea venitului actual cu 15%. Aritmetic, niciodara 15% din 100 nu va fi egal cu 15% din 75. Glume pentru mase.

  15. Kronstadt an der Graft spune:

    E un palestinian simpatic pe la noi, care se ocupă de varice. Dacă nu mă-nşeală memoria l-am văzut odată la televizor la o emisiune despre proprietatea agricolă spunând: aveţi grijă măi românilor că şi noi am păţit la fel, au venit evreii şi au cumpărat pământurile strămoşilor noştri şi am rămas fără ţară.
    Acum ce să zic, n-am prea auzit că ar cumpăra evreii pământ în România, deci Israel nu ne vom numi din păcate, dar de alţii am auzit. Că doar aşa s-ar explica acţiunile politicienilor români: armata restrânsă, agricultura lăsată să se autodesfiinţeze, infrastructura feroviară şi terestră pe butuci, sistemul de sănătate în colaps şi cu medicii coadă la uşile altora, poliţia în curs de desfiinţare, băncile vândute, bogăţiile subsolului date, pădurile rase, apele poluate etc, etc. Să mai zic?

  16. cris spune:

    Off topic, dar nu pot sa nu o impart cu voi: in sfirsit am priceput ce e cu “mogulii” lui basescu. Este atit de departe de sensul expresiei si atit de peiorativ si fara conexiune cu sensul real incit mi-a trebuit mult timp sa pricep. Ha, ha, ha! O fi ascultat ce se spune pe la CNN sau alte agentii de stiri, si cum pentru dumnealui nivelul de stapinire a limbii engleze se limiteaza la “it is ridichiul” a priceput aiurea denumirea de “media mogul” care e folosita frecvent. (A trecut, de fapt, si in business, ca business mogul, inlocuind pe cea de tycoon si magnat).

    De citiva ani imbicseste o tara cu “mogulii” si cu “lupta impotriva mogulilor” Dar termenul nu are nimic peiorativ in folosire, dimpotriva. Definitie: “An individual who has been very successful in business and has become very wealthy as a result. Such individuals possess innovative ideas, a willingness to take risks and the keen business sense that it takes to make their ideas possible and their risks profitable”. Pur si simplu “mogul” este un om de succes intr-o anumita industrie. Cine a fost sau este numit mogul: Walt Disney (ar trebui sa i se spuna lui basescu sa interzica desenele animate, ca vin de la un mogul!), BC Forbes si Bloomberg, (ca tot citeste lumea analizele de la Forbes si de la Bloomberg), Ted Turner – fondatorul CNN, Rupert Murdoch (Fox, The Times, Dow Jones), Jack Welch (GM), Martha Stewart si Oprah Winfrey, Joseph Pulitzer (sa interzica si premiile Pulitzer pentru excelenta in jurnalism!). Se amesteca in politica?, desigur, Murdoch a fost un mare suporter al lui Margaret Thatcher si acum al lui David Cameron, Oprah Winfrey suporter al lui Barack Obama. ( m-am lamurit, de asta vrea sa discute cu Obama, sa-l faca praf si pulbere ca e sustinut de mogulitza Oprah Winfrey)

    Cred ca “mogulii” lui basescu trebuie sa fie marca intelegerii extrem de limitate si distorsionate a acestui om in ce priveste economia si liberalismul (ca tot vine din partidul democrat liberal) nu in Romania ci in lume, a nevoii dumnealui de a transforma o tara intr-o mahala.

    Gindire zdrentaroasa de taverna, asta inseamna “mogulii” lui basescu, nu are nimic de a face cu mogulii mongoli, nu a inventat el expresia dupa cum se lauda, este ce pricepe el din expresia “media/business mogul” pe linia “it is ridichiul”.

  17. PAPASTRATOS spune:

    @cris
    Trebuie sa recunosc ca, este simpatic comentariul, am ras cu placere si te felicit.

  18. Dorin spune:

    @ Cris:

    Mai mult decat atat, termenul de “mogul” imprumutat in engleza americana probabil ca vine de la Imperiul Mogul din India, intemeiat de tatarii invadatori condusi de Baber care au cucerit Hindustanul in 1526. Respectiva formatiune statala a incetat sa existe formal in 1707, odata cu moartea ultimului Mare Mogul Aurung-Zeb.

    Cel mai cunoscut monument “mogul” (dupa termenul persan Shāhān-e Moġul, care uneori este transcris “mughal”) ramane, fara indoiala, mausoleul Taj-Mahal din Aggra, India, ridicat intre 1632-1653 AD de Marele Mogul Shah Jahan in memoria sotiei sale Mumtaz Mahal.

    Asa ca, aferim coane Traienica, respectivul mausoleu este curat arta mogula (fara ghilimele) intrata in patrimoniul international UNESCO inca din 1983!

  19. cris spune:

    @ Papastratos

    Unde mai pui ca e si pe bune; e greu sa pricepi mintea imbirligata a lui basescu, dar am convingerea ca de acolo ii vine “mogulii” (mi se tot invirte explicatia in minte de cind l-am ascultat mai cu atentie vorbind furculitzioane in engleza), variatiune pd pe tema “mosierii” fsn. Jos cu mogulii, e timpul borfasilor: acum vine canacheu care fura stilourile parlamentarilor (stralucita mentalitate de om de afaceri), udrea cu pantofi Chanel, posetuta Vuitton si ciorapi plasa sa ne umple de frunze (alta ginditoare magistrala in afaceri), marmosinele, bocii, sulfinele, falcile, fluturii, brinzele si placintele. Intr-adevar ei nu sunt moguli, sunt borfasi si oameni de afaceri atit de straluciti de se vede dupa halul in care a ajuns economia.

    @ Dorin

    Nu-i nimic, “mogulul” nostru traian a facut-o pe udrea mausoleu in viata – stai putin, nu misca, acum rasare udrea….

  20. Dorin spune:

    @ Cris:

    Haha, se pare ca ai asistat prin intermediul netului la spectacolul literaro-artistic savarsit in acest weekend. Spectacol de limba, pardon, limbi si literaturi roman-francofone: ode, doze si apoteoze!

    M-ar amuza mai mult daca nu m-as ingrozi inainte de asta afland, datorita rufelor spalate in public la Ministerul de Interne cine sunt “specialistii” care populeaza respectivul minister. Nu ca m-as fi asteptat la altceva, dar totusi… Fiul meu e de-o seama cu juniorul Fatuloiu si n-are nici macar o cusca de caine pe numele lui, necum o casa de amanet, ca sa nu mai vorbim de 6 firme! Asa ca, trebuie sa recunosc, mie imi lipseste “spiritul intreprinzator” de care dau dovada limbricii astia!

  21. Dorin spune:

    As prefera basescu impaiat…

    Frauda a fost evidenta in toate cazurile in care este fizic imposibil sa fi votat atatia cetateni in timpul respectiv la locul respectiv. Dar in definitiv tot pe baza unei fraude istorice in alegeri s-a intemeiat insusi regimul comunist in Romania.

  22. Ceea ce ma enerveaza peste masura la pedelisti, dincolo de toate minunatele ,,calitati” pe care le mai au, este prostia. Nu exista declaratie a vreunui fruntas pedelist, de la Cotroceni in jos, in care sa nu se strecoare vreo eroare politica grava, un atac la statul de drept sau la demnitatea cetateanului, iar de saraca Constitutie ce sa mai vorbim?! Bunaoara, proaspat unsa d-na Udrea, declara intr-o emisiune televizata ca seful statului este cel mai mare sustinator al femeilor in politica romaneasca (bravo lui, rusine lor ca nu se pot sustine singure!) si ca toate ministresele incepand cu ea + presedinta camerei ii datoreaza functiile! GRAV! Sa-i spuna careva (de-ai lor, bineinteles) sa taca. Nu presedintele numeste ministrii pentru ca (doar teoretic bineinteles) nu acestea sunt prerogativele sale. Macar sa salveze aparentele. Oare n-o invata nimeni ce poate sa spuna si ce nu?

  23. @
    VV

    Pe cineeeeeee!!!!!!

  24. @
    vv
    Pe cine sa o ierte Dumnezeu?

  25. Roxana Briban s-a sinucis.
    Ileana Cotrubas e in varsta da e cam vioaie. Are o clasa de masterat la centrul de pregatire lirica a operei din Paris.
    Pusesem doar o intrebare retorica, cati romani au ascultat-o.
    Eu am ascultat-o prima data cand aveam cinci ani si tocmai trecusem de la Duvernois la Czerny. I-am fost si…’prezentat” atunci.
    Ultima data a fost la Viena.

  26. cris spune:

    @ Dorin

    Baiatul lui fatuloiu?, sa fim seriosi. Stii unde a locuit prigoana al mic in Chicago?, Stii unde are beizadeaua gunoierului sef apartament? in Lake Point Tower, la 505 Lake Shore Drive, paralela lui Michigan Avenue (The Magnificent Mile)la mica distanta de Hancock, la inceputul lui Navy Pier Hai sa-ti prezint un video cu un apartament din aceasta cladire. Preturi intre $690000 cel mai “prapadit” apartament de doua camere, pina la peste 2-3 milioane.
    http://www.youtube.com/watch?v=QbYCSXSPYzU&feature=related