Chiar şi lui Traian Băsescu a ajuns să-i fie ruşine de guvernarea pe care o păstorește!

Un reprezentant obscur al Partidului Democrat și care, tocmai de aceea, nu vorbește niciodată de capul lui, pe nume Mircea Toader a declarat ieri că Traian Băsescu va candida independent, în baza unei platforme susținute de membri PD, primari luați cu otozbiru’ de la alte partide și reprezentanți ai societății civile. Această ipoteză a fost reluată de diferite surse din cadrul Partidului Democrat.

 Ca și Iov din dragoste pentru Domnul, multe trebuie să sufere Partidul Democrat din iubire față de Traian Băsescu: să suporte sudălmi, să însoțească orgii, să devină iatac pentru protejatele prezidențiale și să se preschimbe într-un partid de lipitori de afișe pentru fata domniei sale. Iar acum, cu coada între picioare, cu urechile plecate, cu priviri plângăcioase de baset și cu lesa în gură, așteaptă la poarta Cotroceniului să iasă candidatul Traian Băsescu și să-l plimbe prin campania electorală.

 Traian Băsescu, cel care până deunăzi conducea ședințele de Guvern, mitinguri pediste și dicta ce și de ce trebuie să ne împrumutăm, vrea să joace partitura usturoiului nemirositor, abandonându-și coechipierii de două decenii și arătându-le că, din punctul lui de vedere, nu le datorează nimic altceva decât niște ocări și porunci.

 Cam asta înseamnă să ai încredere în Băsescu: să speri la un somn tihnit, culcându-te, în loc de pernă, pe un șarpe încolăcit.

11 Responses to “Chiar şi lui Traian Băsescu a ajuns să-i fie ruşine de guvernarea pe care o păstorește!”

 1. Claudiu Taga spune:

  Cu aceasta ordonanta, Basescu a dat o dubla lovitura. In primul rind, a constatat ca Geoana are sanse in alegeri si a inceput sa-l sape. I- a asigurat lui Oprescu o platforma de partid care va produce multe pierderi de voturi in rindul simpatizantilor PSD si ii va permite sa intre in turul 2 cu un candidat care va avea doar 20-25 la suta voturi, indiferent daca pe acesta il va chema Oprescu, Geoana sau Antonescu. Pe deasupra, cu proxima ocazie, probabil pe 15 septembrie, se va delimita clar de actiunile guvernului pastorit de el si va incerca sa obtina voturile nealiniatilor politic mimind independenta fata de PD. In consecinta, aceasta OUG va avea impact negativ asupra PSD, dar va fi si o incercare de a aduce mai multi nonvotanti traditionali la urne care spera Basescu, sa voteze cu actualul; presedinte. Tocmai din acest considerent, ar fi bine ca Antonescu si echipa lui sa descopere un drum salvator prin acest labirint strategic imaginat de Minotaurul Basescu.Oare exista in PNL vreo Ariadna care ii ofera lui Crin un fir de ata, o raza de lumina?

 2. Domnule Vosganian, trebuie sa ma declar oripilat, in numele tuturor cateilor din rasa Bassethound! Dumneavoastra v-ar placea sa fiti folosit ca termen de comparatie pentru a-l caracteriza pe Basescu??

 3. gugu spune:

  Basescu se detaseaza acum de tot si de toate; de partid, de activitatea anterioara, de familie, si chiar de sine insusi. Se reinventeaza, cam cum facea odinioara Tricky Dick (Richard Nixon). Acesta e noul Basescu, care n-are nimic de a face cu anteriorul Basescu.

  Nu el a atacat PNL si a desfacut alianta DA, nu el a facut alianta cu PSD, nu el si-a vazut visul cu ochii, nu el tine in brate actualul guvern. Toate astea, si multe altele, le-a facut celalalt Basescu, cel vechi. Cel nou este ca un pampers nefolosit – curat si placut uscat – si, in plus, e independent…

  Asa ca o sa avem patru candidati mari si lati: Crin liberalul, Geoana pesedistul, si doi independenti – Oprescu si… Basescu.

  Proaspat si virgin, noul Basescu va prosti, inca o data, pe multi!

  P.S. Daca tot e nou, daca tot e proaspat, daca tot n-are nimic de a face cu anteriorul Basescu, atunci Noul Basescu nu-i asa ca are dreptul, precum Ion Iliescu, la inca doua mandate? Mmmmm?

 4. De asta trebuie sa revenim la normalitate. Uitati aici cine e de fapt Crin Antonescu:
  http://codrinscutaru.blogspot.com/2009/09/cine-e-de-fapt-crin-antonescu.html

 5. maca spune:

  Nu cred ca stie ce e aia rusinea. Ne-a demonstrat-o.

 6. Larisa spune:

  Regret ca primul mesaj pe care vi-l trimit este cel de mai jos, dar singurul fapt care mi-a atras atentia la dvs este misoginismul.
  Sper ca in timp sa va schimbati opiniile.

  http://nordiclarisa.wordpress.com/2009/09/07/vosganian-treci-la-cratita/

 7. @maca
  Va trebui, dragul meu, sa-l invatam noi. Lectia ar trebui sa i-o dea votul. Ai dreptate, alta lectie nu si-o insuseste.

 8. @ Cetateanul Popescu
  Nu am vrut sa jignesc aceasta rasa. Ei ii sta foarte bine asa cum e, dar asta nu inseamna ca se potriveste si la oameni. Eu insumi am doi caini, rasa Labrador si Golden Retriever, de care sunt foarte mandru, si de asemenea si o pisica. Inteleg insa ce parere aveti despre respectivul domn Basescu daca socotiti ca aceasta comparatie jigneste basetul.

 9. maca spune:

  @Larisa
  Presa a rastalmacit tendentios discursul dnului Vosganian de la Scoala TNL.
  Domnia sa se referea la principiile comuniste care stau la baza existentei Ministerului Tineretului si Sportului. Scopul existentei acestui minister era/este propaganda comunista in randul tineretului cu ajutorul sportului/sportivilor. Nu a fost un discurs discriminator ci unul impotriva discriminarii rastalmacit de rau voitori.

 10. Larisa spune:

  @Maca,

  In acest caz astept ca dl Vosganian sa transmita un mesaj prin care sa combata articolul aparut si in presa online :
  http://www.9am.ro/stiri-revista-presei/Politica/139008/Vosganian-ironizeaza-femeile-din-politica-Ce-ar-fi-sa-avem-un-minister-al-femeilor-ca-au-destule-probleme.html.

  Eu imi voi sterge articolul de pe blog doar atunci cand domnia sa va contrazice cele scrise despre el.

 11. @Larisa
  Nu stiam exact la ce te referi, dar dupa ce am vazut al doilea mesaj al tau mi-am dat seama de unde vine reprosul
  Toata intrepretarea jurnalistului e o aiureala. Am vorbit de ministerele ce trebuie desfiintate si nu doar de Ministerul Tursmului si al Tineretului, ci si al Comunicatiilor, Lucrarile Publice ar trebui comasate cu IMM-urile etc.Deci ideea ca doresc desfiintarea acelor ministere pentru ca sunt conduse de femei e o inchipuire a autorului comentariului, mie nici prin cap nu mi-a trecut asa ceva.
  Referindu-ma la Ministerul Tineretului, am spus ca un astfel de minister nu-si are rostul cata vreme problemele tineretului trebuie rezolvate de toate ministerele. Am adaugat, de ce sa nu avem atunci si un Minister al Femeilor sau al Pensionarilor, pentru ca fiecare acest segment are probleme specifice? Despre pensionari autorul nu sufla o vorba, incercand pe cat posibil sa-si justifice articolul numai cu trimitere la un asa-zis misoginism. Eu sunt in politica de douazeci de ani si nu am auzit pana acum de cineva sa-mi faca o astfel de acuzatie. Si probabil ca nu ai sa mai auzi nici de aici incolo.
  Asadar, tot comentariul e o inchipuire, accentuand unele cuvinte, omitand altele. Asa ca, Larisa, asta a fost pledoaria apararii.