Va invit sa sarbatorim impreuna 1 decembrie!

Va asteptam pe 1 decembrie 2010, la sediul PNL de pe strada 1 decembrie 1918, nr.37, de la ora 18.00, pentru a discuta despre cat mai crede noua generatie in patriotism si in idealul reintregirii.

 

110 Responses to “Va invit sa sarbatorim impreuna 1 decembrie!”

 1. dora spune:

  la multi ani pentru romania dar nu pentru republica..:))
  sarbatorire frumoasa :)

 2. Cristina spune:

  La multi ani Romania!

 3. tudor spune:

  suntem datori sa aducem omagiul nostru plugarului roman care prin jertfa sa a innobilat fiecare palma a acestui pamant; ofiterilor Armatei Romane care, cu tarie si credinta in idealurile nationale l au insufletit in lupta; conducatorilor tarii care au stiut sa transforme infrangerea in victorie si au putut intr un timp extrem de scurt sa ridice din neant armata romana

  in numele tuturor acestora, suntem datori ; fata de generatiile viitoare, deasemenea

  PNL, ca fauritor al Marii Uniri, cu atat mai mult.

  Din aceasta cauza, dl antonescu, ca presedinte al acestui partid, este obligat sa transmita un mesaj catre tara; un mesaj de solidaritate, de incredere, de lupta

 4. Sa vezi de n-o fi primul Itic.

 5. Kronstadt an der Graft spune:

  Deşteaptă-te Române! (…odată).

 6. sorin gyorgyfalvi spune:

  din pacate sunt prea departe, dar o sa fiu cu ochii pe tv sa vad cum o sa fie huiduit basescu.

  Stiu ca o sa ziceti ca nu e civilizat, ca e ziua nationala a Romaniei, e adevarat. Dar, dupa cum merg lucrurile am impresia ca in curind vom face o alta zi nationala, si aia va fi ziua in care vom scapa de ciuma basista.

 7. adrian spune:

  @VV: si cu toate ca li se canta seara de seara, romanii sunt din ce in ce mai putin destepti. Iar zicerea cu “tara frumoasa, pacat ca e locuita!” devine din ce in ce mai valida. Romania nu mai e tara care i-a primit pe inaintasii dumneavoastra iar 1 decembrie nu-mi starneste nicio senzatie de bucurie. Din contra, am din ce in ce mai acuta senzatia ca am avut un teribil ghinion ca m-am nascut in aceasta societate. Sau in aceeasi tara caci e cam tot una … Nicio vorba mestesugita si nicio parada nu poate ascunde mocirla in care am fost, suntem si ma tem ca vom mai fi inca multa vreme!
  Scuzati-mi cinismul!

 8. adrian spune:

  … eram in Colorado …

 9. @VV @adrian Super tare! :-)

 10. [...] la multi ani si sa discutam despre idealul reintregirii nationale impreuna cu Dinu Zamfirescu si Varujan Vosganian. Categories: România, dreapta, evenimente, sărbătoare Tags: dinu zamfirescu, florin alexe, [...]

 11. Sfarma -Piatra spune:

  @SORIN GYORGYFALVI
  Domnul prezident al celor 9% dintre romani care se mai uita in gura lui,a ales sa fie in KAZAHSTAN de 1 decembrie !!!
  Pe acolo il mai primeste si pe el………………………………..

 12. tudor spune:

  la multi ani, tuturor celor de aici!
  sa fiti drepti in furtuna!

 13. anca giura spune:

  La mulţi ani tuturor celor de pe acest blog! Aradul prin intelectualii şi oamenii lui de decizie a fost extrem de implicat în realizarea Unirii de la 1918. Eu una sunt mândră de acei patrioţi transilvăneni. Transilvania a fost cea mai bucuroasă când s-a făcut întregirea, îmi povestea bunicul! La mulţi ani, România! La mulţi ani, Transilvania, dragostea şi ,,casa” mea!

  http://www.virtualarad.net/pictures/photo_gallery/aradul_de_altadata/aradul_de_altadata.htm

 14. tudor spune:

  hai ca BB au dat cu mucii in fasole si de ziua nationala!

 15. antimarinari spune:

  La multi ani pentru toti Romanii , chiar si pentru cei ce ne-au vandut la vot in 2009 pe 50 de lei !

 16. sorin gyorgyfalvi spune:

  @ Sfarma -Piatra

  Ce sa-i mai faci, vorba lui mazare… asta-i tara, Romania lui 2010 la 21 de ani de la revolutie.

 17. tiberiu spune:

  @All
  D-na profesoara Cristiana Anghel a remarcat cu recunoscuta sa intelepciune ca aniversarile pentru dansa sunt in primul rand un prilej de analiza introspectiva a propriei persoane si in al doilea rand un prilej de sarbatorire.

 18. liberalism spune:

  La multi ani, Romania!. Sanatate si virtute este urarea mea pentru voi, dragi romani.

 19. Dorin spune:

  La multi ani tuturor Romanilor in aceasta zi ploioasa si friguroasa, sa fie cu bucurie si caldura in suflet in ciuda vremii.

  Un motiv in plus sa ne aducem aminte de ce spune Neagu Djuvara despre Ziua Romaniei, ca ar fi fost mai potrivita o zi din anotimpul cald, ceva de genul a 10 Mai… Traiasca Regele!

  @ Anca Giura: La multi ani Aradului si aradenilor din partea unui stranepot al unui participant la marea adunare populara de la Alba Iulia!

 20. cris spune:

  Re-intregire?

  Intregul presupune individualitati care isi respecta reciproc fiinta si inteleg ca merg in aceeasi directie, construiesc aceeasi lume sunt parte una din viata celeilalte si deci necesare una alteia. Intregul este o acceptare a contrariilor si diversitatii si o extindere a responsabilitatii catre ceilalti din jur: suntem raspunzatori nu numai de sine ci si de ceea ce se intimpla nu celorlalti, ci aproapelui nostru. Romania nu este un intreg de multi ani, in Romania se incearca mereu sa se extirpe oameni si intregi categorii sociale: ce nevoie e de oameni virstnici, ce nevoie e si de copii, ce nevoie e de medici, dar de profesori, de scriitori, de oameni mindri de ceea ce stiu si fac, de tineri, de mame, de parinti?…. In final, ce nevoie mai e de oameni? – am tot auzit sintagma “Romania e o tara frumoasa, pacat ca e locuita”. Dar ceea ce se uita este ca o tara nu este limitata la un spatiu geografic ci este in acelasi timp un spatiu intangibil, dar deloc virtual, numit istorie. Si nu ma refer la istoria scrisa in carti, ci la cea traita de fiecare om si familie, generatie dupa generatie, intr-o anume educatie, cultura, religie, moralitate, dar si intr-un anume zimbet, o imbratisare, o poveste, o lacrima, un urlet, o durere, fiecare sir de asemenea evenimente si relatii unic, fiecare irepetabil. O tara nu e natura moarta ci spatiu viu, iar omul sfinteste locul, nu locul pe om. Romania e o tara frumoasa, as vrea sa o vad locuita si sfintita prin locuire.

  Reciproca este la fel de reala, individualitatea nu se poate naste decit dintr-un intreg, pentru ca in mod paradoxal nu te poti descoperi ca om taindu-ti puntile si detestind pe toti cei din jur ca fiind deosebiti de tine, ci tocmai prin realizarea a ceea ce te face uman, a legaturilor cu ceilalti si a nevoii de ceilalti. Te descoperi ca om atunci sint intelegi ca esti parte dintr-un intreg. In Romania oamenii se detesta, se deosebesc intre ei intr-o competitie bezmetica a criteriilor care nu au nimic de a face cu Omul: pe averi, posturi, salarii, culori. Iar cautind sa se deosebeasca atit de bine unii de altii au ajuns nu individualitati ci cantitati abstracte mutate cu pixul pe hirtie: bugetarII, functionarII, medicII, profesorII, artistII, studentII, taranII, muncitorII. Nimic mai graitor decit basescu ori boc care urla din adincul plaminilor “pofesorII”, dar atunci cind a fost vorba de un profesor, cu nume si chip, care a hotarit sa faca greva foamei, ca expresie si protest personal, aceiasi au spus “nu cunosc”, “nu am auzit”, care, cine, nu stiu, nu vad, nu aud. Cu prezbitism moral, vad masa, II, nu vad omul. Dar nu e de mirare, presedintele, in sinea sa, dupa cum ii cinta un adorator, nu e presedinte ci “o institutie”, “institutia prezidentiala”. Romania e condusa de asemenea persoane-institutii, fara individualitate ori omenie, care nu vorbesc cu alti oameni cu nume ori chip, ci cu abstractiuni terminate in II. Poate de aceea au si ajuns sa considere Romania o tara de mina a II-a.

  Nu vad o intregire fara oameni care sa se descopere pe sine ca parte a unui intreg in care fiecare este aproapele si nu un inform si departat II, si nici nu-i vad pe oameni intregi daca nu se hotarasc sa isi locuiasca nu atit tara geografica, cit pe aceea din sine. Ii doresc Romaniei aproapele si omul care sfinteste locul, in primul rind acel loc interior numit Romania.

 21. lorduljohn spune:

  @cris
  @all

  Ascultati ce inseamna Romania si nu va rusinati sa varsati o lacrima

  http://www.youtube.com/watch?v=OR8b2RBXMFY&playnext=1&list=PL41C3C3A57ABF4FC9&index=17

  • @lorduljohn

   Imi place mult Grigore Lese. Odata mergeam prin Cluj, nu-l cunosteam, era acum vreo 15 ani, el ma stia si s-a protapit in mijlocul strazii , in fata mea, si a inceput sa cante!

 22. Sibilla spune:

  Ziua Naţională. A patriei. Şi ce e patria… * Patria este norodul, nu tagma jefuitorilor. * 1 decembrie, o pildă istorică şi un îndemn: renunţarea la renunţare, căci, numai împreună, uniţi, cu credinţă în Dumnezeu, vom izbândi şi vom scăpa trupul patriei de ciuma jefuitorilor. E patria noastră, a românilor de pretutindeni !
  * Este nedrept să înveţi copilul cum să moară pentru patrie, înainte de a-l învăţa cum să trăiască pentru ea. * – Grigore Vieru

  http://sfinx777.wordpress.com/2010/12/01/rugaciune-pentru-1-decembrie/

  LA MULTI ANI ROMÂNIA!
  LA MULŢI ANI, ROMÂNILOR DE PRETUTINDENI !

 23. @
  itic

  di-ntai”!…

  Dobitocule!

 24. Kronstadt an der Graft spune:

  În ţara asta au fost odată păduri cu copaci înalţi şi viguroşi în care mustea viaţa. Acum copacii ăştia au început să dispară şi au fost înlocuiţi cu hăţişuri, în care viaţa colcăie. Din păcate hăţişurile au tendinţa să se extindă, dacă nu suntem atenţi.

 25. anca giura spune:

  @ Dorin

  Mulţumesc şi mulţumim! :)

 26. Un liberal optimist spune:

  In concluzie, a fost o zi minunata pentru basescu! I-a pasat huduielile lui bok. Tare, nu? Adevarat prasadinte-jucator!

 27. tiberiu spune:

  @un liberal optimist
  A pasat huiduielile, dar ce-i al lui e pus deoparte

 28. @
  itic
  “accept,sper ca nu te-ampiedicat”

  Daca acepti n-ai ce sa mai speri fiindca s-a intamplat deja, daca speri n-ai ce sa accepti fiindca nu s-a intamplat inca.
  “TE-AMPIEDICAT” prostia sa judeci analfabetule.
  Dobitocule!

 29. Marius spune:

  Domnule Vosganian,

  Iata o propunere de lege care ar putea fi amuzanta, daca n-ar fi trista…

  Legea Abolirii Fatarniciei (LAF)

  Expunere de motive:
  In conditii de criza, statul trebuie sa taie orice cheltuiala inutila. In prezent o serie de institutii a caror functionare este costitistoare nu au, de fapt, nici un rost. Rolul lor este pur decorativ, doar ca sa zicem ca suntem si noi ca altii. Intrucat exemplul trebuie dat de sus, prezenta lege se ocupa de institutiile de varf ale Administratiei Centrale : Parlamentul si Guvernul. In functie de succesul aplicarii acestei legi, desfiintarile de institutii vor merge in jos, pe scara ierarhica.
  Motivatia este simpla si cunoscuta de toata lumea. De fapt, Parlamentul nu mai legifereaza, toate legile importante fiind adoptate prin asumarea raspunderii. In plus, parlamentarii isi modifica culoarea politica sub care au fost alesi, deci vointa alegatorilor nu este respectata. Pe de alta parte, Guvernul propune legi, dar initiatorul lor sau cel care le aproba inainte de finalizare este, de fapt, la Presedintie. Fatarnicia ne costa. Se propune renuntarea la ea.

  Art. 1 Se desfiinteaza urmatoarele institutii: Parlamentul, Guvernul si Curtea Constitutionala. Presedintia cumuleaza functiile de institutie legislativa si executiva.

  Art 2. In prezent, Parlamentul adopta legile care conteaza exclusiv pe baza asumarii raspunderii Guvernului. Deci principala atributie a Parlamentului nu este indeplinita. In consecinta, se va trece la formula Parlamentului cu « zero camere ». Adica se infiinteaza, in cadrul Presedintiei, un birou numit « Microparlament », cu 6 persoane : 2 presedinti ai Camerelor (Senat si Camera Deputatilor), 2 secretari si 2 membri. In acest fel, cei doi presedinti de Camere pot asigura reciprocitatea cu organismele similare din alte tari. Aceasta va fi unica lor atributie.

  Art 3. Guvernul este inutil, pentru ca deciziile guvernamentale nu se iau la Guvern, ci la Presedintie. Ministerele vor trece in subordinea Presedintiei. Se infiinteaza, in cadrul Presedintiei, un birou numit « Microguvern », cu 3 persoane : 1 Prim ministru, 1 Vice-prim ministru si 1 secretar. Functia de Prim Ministru devine pur decorativa, doar pentru reprezentarea in relatiile cu functiile similare din alte tari.

  Art 4. Curtea Constitutionala se desfiinteaza pentru ca, desfiintandu-se Parlamentul, nu mai intre cine sa medieze. Va ramane ca un birou consultativ in cadrul Presedintiei, cu 9 membri, toti cu rang de consilieri de stat.

  Art 5. Structurile din subordinea actuala a Guvernului vor fi analizate cu atentie, urmand a fi desfiintate sau comasate cu cele ale Presedintiei. Prin aceasta actiune se vor evita paralelismele actuale.

  Art 6. Presedintia ramane cu structura actuala, cu exceptiile mentionate la Art. 2… 5. Toti cei care vor lucra in cadrul institutiilor nou-create in cadrul Presedintiei vor avea o diminuare semnificativa a salariilor fata de situatia actuala.

  Art 7. Ministerele raman cu structurile si sediile actuale, iar ministrii participa la sedinte de lucru la Presedintie, nu la Guvern.

  Art 8. Alegerile se desfasoara o data la 4 ani, numai pentru Presedinte. Dupa investirea in functie, Presedintele ales numeste ministrii pe diferitele domenii de lucru, precum si membrii Microparlamentului si Microguvernului.

  Art 9. Prin aplicarea prezentei Legi, se obtin economii pe mai multe cai:
  - vanzarea actualelor sedii ale Guvernului si Parlamentului ;
  - nu se mai platesc cheltuelile de intretinere a cladirilor si salariile functionarilor care lucrau in ele;
  - alegerile parlamentare se desfiinteaza ; ceea ce duce la economii insemnate prin taierea chelutielilor pentru organizarea lor si, mai ales, pentru campania electorala ;
  - nu se mai platesc indemnizatiile parlamentarilor, nici sumele forfetare pentru sustinerea cabinetelor lor din teritoriu;
  - se reduc masiv cheltuielile pentru convorbiri telefonice pe telefonul mobil intre Presedintie si membrii celor doua institutii: Guvern si Parlament (in principiu, cu parlamentarii Puterii, dar nu numai..) ;

  Art 10. In principiu, este de asteptat ca prin desfiintarea celor trei institutii lucrurile sa mearga mult mai bine : deciziile se vor lua mai repede, fara intarzieri pentru obtinerea aprobarii de la Presedintie, se evita procedurile parlamentare lungi si greoaie si, cel mai important, se evita disputele intre Palate. Nu va fi un deficit de democratie fata de situatia reala actuala.

  Art 11. Un efect imediat al aplicarii prezentei legi va fi desfiintarea partidelor politice. Intrucat ele vor lipsite de scopul lor fundamental : cucerirea puterii politice. De fapt, ele se vor transforma in grupuri de sprijin pentru candidatii la alegerile prezidentiale.

  Art 12. Acronimul prezentei legii exprima cel mai bine, prin omofonie cu englezescul « laugh », esenta legii : am ajuns « de ras ».

 30. [...] din Bucuresti au sarbatorit ieri 1 decembrie la sediul PNL de pe 1 decembrie 1918, alaturi de Varujan Vosganian, care a fost la inaltime, ca de fiecare [...]

 31. tiberiu spune:

  @Marius
  De ce nu trimiti “proiectul” tau legislativ pe sit-ul Cotrocenilor ?.
  Faptul ca ai investit timp si creeativitate pentru un asemenea
  material demonstreaza ca oamenii s-au acomodat cu situatia si daca mai iau si in gluma perspectiva adanciri totalitarismului inseamna ca portocaliii au reusit deplin .Sunt convins ca vor fi incantati.

 32. cris spune:

  @ alex

  nu te obosi, nu aude, nu vede, dupa modelul prezidential: si tzopirlanii au ajuns o “institutie in sinea lor”, institutia tzopirlanilor.

 33. Un liberal optimist spune:

  @cris,
  Vezi ca te taxeaza Itzic! A facut ,saracu o fixatie cu tine!

 34. hermann spune:

  Ok, este clar, vina ne apartine, degeaba stam pe bloguri si pe alte retele, TV, radio daca nu actionam! Desi pana acum, crezand ca nu am destula experienta pentru a da sfaturi si a propune masuri si actiuni in PNL, am tot pus intrebari retorice si am criticat pozitia publica a noastra fata de nimicul din tara asta. Dar m-am convins! Cu toate astea, nu aude nimeni si nu se face nimic pentru a fi altfel decat ei, iar multi care ne conduc astazi macar daca ar citi istoria partidului nostru, si-ar da imediat demisia pentru ca nu sunt demni de ceea ce ne-au transmis bratienii nostri, pai iti vine sa te apuci de ei cand te gandesti ca acum mai bine de 100 de ani, inaintasii nostri conduceau partidul dupa cele mai eficiente reguli de management organizational “organizatiile Partidului National – Liberal trebuiau sa fie cladite “… pe doua reguli esentiale: libertatea de discutie, pentru a ajunge la participarea constienta a tuturor, disciplina in actiune, fara de care nu se poate.“ – I.C.Bratianu, iar acum dupa atatia ani suntem execrabili la nivel organizational! Si asta este numai vina noastra ca stam pe margine si … nimic!
  Dar, asta este alta poveste, desi este cea mai stringenta si dureroasa, incerc sa ma opresc la acele sfaturi pe care le-am promis de azi incolo.
  Pai noi asa frumusel, si sa nu va suparati pe mine, dar o sa dau frecvent exemple de la PD-L din campaniile lor de media, strategiile si marketing politic pentru ca sunt AS-i in chestiunile astea, le aplica ca la carte, insa mijloacele sunt marjave, dar in rest sunt profesionisti si ar trebui sa invatam si noi, pentru ca daca aplicam si noi ce scrie prin cartile de teorie politica si folosim mijloacele noastre, pe principiile noastre o sa ajungem mari, performanti si eficienti nu ca acum… nimic! Potential avem, dar de ce hibernam si mai grav, nu facem nimic macar asa sa ii “razbunam” pe inaintasii nostri, cum zicea Saguna?
  Deci, asa frumusel ar fi trebuit sa stam pe sticla si sa le explicam oamenilor pana la epuizare (asa cum fac Sulfina, Raluca&Co) cat este de grav in tara cand cel mai important om in stat, si nu este pentru prima oara, incalca flagrant legea! Ca prim-ministru nostru minte cu nerusinare, defapt manipuleaza, multi il apreciaza pentru ca face 58km de autostrada pe an, pai cum este posibil asa ceva, hai sa vedem cati km din cei inaugurati pana acum i-a realizat guvernarea liberala si cat ei? Pai haideti faceti o strategie media si reactionati pana la epuizare pentru toate ineptiile astea ale lor si tocati mentalul poporului asta vai de mama lui, asa cum o fac si ei, insa noi avem mijloace si ganduri nobile, asa cum am dovedit de-a lungul istoriei!!! Deci la treaba si actiune Prin noi insine!

 35. Un liberal optimist spune:

  @herman,
  Ok! Au o buna strategie. Si la ce foloseste? Adu-ti aminte ca si psdul a avut o buna strategie in perioada 2001-2004 si la ce le-a folosit? Au facut un amarat de pib de 40mld e si ceva averi care acum ii cam incurca (trebuie sa plateasca facturi uriase pentru ele). Si astia fac la fel si iata cum tot scade pib-ul. Cand o sa iasa de la guvernare o sa propuna programe de protectie sociala ca sa aiba cu ce sa-si plateasca facturile la averile pe care si le fac acum. Istoria se repeta…

 36. tudor spune:

  @Un liberal optimist

  draga domnule,
  lipsa actiunii eficiente si a unei strategii de comunicare (ca sa nu mai zic de organizare) genereaza actuala pozitie a pnl. este pe locul doi in sondaje, la mare distanta de psd, asta in conditiile in care psd vine dupa un an de guvernare catastrofala alaturi de pdl.

  chiar nu stiu daca cei care hotarasc in acest moment cesicum la partid stiu ce trebuie facut. spun asta pentru ca actuala conjunctura politica si sociala permit CASTIGAREA cu relativa usurinta a viitoarelor alegeri.

  daca dupa necastigarea viitoarelor alegeri vom veni cu explicatii de genul “am avut resurse mai mici decat adversarii” va fi inutil. deocamdata nici nu stim daca partidul si a propus sa castige viitoarele alegeri. din moment ce n a nuntat asta, probabil ca nu si a propus, eu asa inteleg. iar daca si a propus dar nu face mare lucru in acest sens, se poate profila o infrangere deja anuntata .

  pe scurt ideea e urmatoarea: esti capabil sa organizezi victoria, ok. nu, pleci -fara jmecheria cu “imi pun mandatul la dispozitia partidului” si aranjezi sa te alegi tot tu.

  @VV
  n am mai vazut o pe dna campeanu in ultimul timp. e plecata din tara sau altceva?

 37. cris spune:

  @ un liberal optimist

  Ma foi, tant pis! Nu cunosc nici un om cu asemenea nume. Nu ma refeream la un om ci la o institutie, Institutia TZopirlanilor InCoerenti. Iar aceasta institutie, chiar daca o fi platita de la buget si a devenit institutie de stat basist, zau nu ma poate taxa pentru ca nu-i datorez nimic, nici macar greatza.

 38. cris spune:

  Ce ii spunea basescu vicepremierului britanic? “Situatia din Romania este aparent buna”? Inca mai crede ca o economie se poate construi pe aparente. Un fleac, echilibreaza bugetul, ciuruieste, sau, ma rog, ciurciuleste din nou Romania.(berceanu o fi crezut ca “Ciurcil” vine de la ciur?) Pe cine crede ca inseala cu aparentele? Wallstreet Journal: http://blogs.wsj.com/new-europe/2010/12/02/a-close-look-at-romanias-gdp-figures-reveals-gloomy-prospects/

 39. cris spune:

  Iar atunci cind europarlamentarul pdl Cristian Preda spune in presa romaneasca o gogomanie de felul: “ca deputatii Victor Bostinare si Norica Nicolai au oferit in comisia de petitii a PE “o imagine regretabila a dispretului fata de vot”, parasind sala si facand gesturi de nemultumire dupa rezultatul votului asupra petitiei jurnalistilor”, presa germana scrie urmatoarele:

  ” Un joc nedemn in comisia pentru Petitii a Parlamentului European: Partidul Popular European impiedica orice dezbatere asupra libertatii presei”

  “Petitia lor (a romanilor) a fost sustinuta de numeroase uniuni de jurnalisti din Romania si din intreaga Europa. In prezentarea de astazi a petitei, acestia s-au aratat extrem de ingrijorati de libertatea presei din Romania. Libertatea presei nu este un drept aleatoriu ci o conditie sine qua non a libertatii de opinie si democratiei. Alaturi de numeroase conventii internationale, Carta Europeana a drepturilor omului si Contractul Uniunii Europene apara libertatea de opinie. In ciuda acestora, Partidul Popular European, din care fac parte si reprezentanti ai socialistilor si crestin democratilor germani, incearca sistematic si din motive greu de descifrat sa impiedice o discutie asupra primejduirii libertatii presei in Romania. Partidul Popular European s-a organizat astazi, la discutarea petitiei, intr-un adevarat comando cu un singur obiectiv: sa impiedice orice discutare a plingerilor aduse de jurnalisti si cetateni in comitetul Parlamentului European. Distinsi parlamentari, membrii ai comisiei pentru petitii s-au retras in fata unor confrati de partid fideli presedintelui roman, care altfel apartin altor comitete, si care au populat intr-un numar uluitor comisia de petitii pentru a impune o terminare a discutarii acesteia inainte ca acest caz sa fie dezbatut si supus unor intrebari importante ale celorlalti parlamentari europeni.

  Prin aceasta, Partidul Popular European a adus un mare deserviciu Parlamentului si democratiei. Libertatea presei este fundamentul democratiei in Europa. Nu avem voie sa permitem ca aceasta libertate sa fie distrusa. Cu atit mai mult nu avem voie sa permitem ca dezbaterile Parlamentului European sa fie impiedcate si reprimate. Vom avea grija ca aceasta tema a libertatii presei sa constituie o preocupare pe mai departe a Parlamentului European.”

  http://www.nachrichten-muenchen.de/?art=9776

 40. lorduljohn spune:

  @cris

  Despre crestin-democratia germana iata o analiza recenta, din care citez:

  “Nu am nimic cu Germania şi sunt sigur că mulţi români se gândesc satisfăcuţi că “mai bine nemţii decât chinezii”. Dar nu văd cum “reţelele de guvernanţă”, aşa cum au fost denumite în literatura de specialitate reţelele de influenţă ţesute de aceste fundaţii, pot ajuta la edificarea unei democraţii participative în România. Unde e transparenţa, unde e controlul democratic, unde e echidistanţa, unde e principul subsidiarităţii? Sau e vorba de o nouă “subsidiaritate”, imperială?
  Am văzut, săptămânile din urmă, că românii au manifestat interes pentru recentele alegeri din S.U.A. Un fapt interesant, nerelatat de presa din România, e că atât Tea Party, la dreapta, cât şi New York Times, la centru stânga, au salutat, unde a fost cazul, victoria în alegeri a candidaţilor care au învins adversari susţinuţi de bani veniţi din afara statului sau a circumscripţiei electorale respective. “Carpetbaggers” (“veneticii”), oamenii care dansează după cum le cântă banii şi interesele externe nu sunt văzuţi cu ochi buni de o stângă şi de o dreaptă din ce în ce mai localiste, protecţioniste şi izolaţioniste. Politicienii cu telecomandă încep să nu mai fie la modă. Poate se va trezi şi România. ”

  restul articolului aici
  http://mirceaplaton.com/html/articole_la_loc_telecomanda.htm

 41. Tiberiu spune:

  @Cris
  Acesta episod,printre multe altele, demonstreaza inca odata ceeace am sustin neincetat: Basescu si gasca lui au o intelegerer net superioara asupra politicii fata de cei din opozitie a caror comportare “lasa-ma sa te las”, lipsita de elementara coeziune si coordonare, ba mai mult axata pe confruntari sterile pe teme false, invita la exercitarea unei politici in forta din partea puterii care simte slabiciunea adversarilor politici si care actioneaza cu determinare pe toate planurile(vizibile si invizibile) pentru a anihila opozitia . In aceste conditii e clar ca vor reusi.
  Ceeace este simptomatic pt. politicieni este simptomatic si pe blog unde sunt boicotat in mod prostesc(mai rau ca Itic) dovada a lipsei de discernamant intre prieteni si dusmani. Eu va apreciez, de asta continui sa scriu aici ,dar.. “Cum va place”.

 42. lorduljohn spune:

  @cris

  spui intr-un comentariu ca, ai vrea sa vezi Romania locuita. Mi-as permite o nuantare si as spune ca vrem sa vedem Romania vietuita, caci Romania nu e o abstractiune ci, dupa cum bine spuneai, suntem noi si poate mai putin noi, cat cei ce-au fost si cei ce vin din urma.

  In ceea ce priveste dezbaterea din Comisia PETI (T) am urmarit-o live. Lasand la o parte evidenta clara ca a fost o decizie politica luata intr-o stare de abulie procedurala, am constatat ca metehnele dambovitene se manifesta acolo si la ai nostri si la ai lor: dl. Cristian Preda isi rodea unghiile, dna Norica Nicolai isi scobea unghiile, dna Margrete Auken isi curata dintii, dra Basescu citea instructiunile venite pe sms, etc. Faptul ca, niciodata, niciodata, nici macar o dat, cantitatea nu se va transforma intr-o noua calitate este un fapt dovedit de multa vreme, dar pe care socialistii vechi si noi (de la stanga la dreapta) insista.

 43. cris spune:

  @ LordulJohn

  Nu cred ca este tocmai asa in ce priveste Germania, am motivele mele sa nu o cred, desi CDU al doamnei Merkel este departe de acel CDU al lui Helmut Kohl, dar aceste motive nu pot fi scrise pe un blog.

  In ce priveste declaratia despre Comisia de Petitii insa, sa traduc si inceputul articolului.

  “Europarlamentarul ecologist Gerald Haefner, membru al Comisiei de Petitii a PE declara despre dezbaterea de astazi din Comisia de Petitii: ….acum Romania este tara in care guvernul vrea sa intimideze si sa puna sub supraveghere jurnalistii si incearca sa limiteze libertatea presei nu numai punctual ci sistematic. In cele din urma, Consiliul de aparare al Romaniei a adoptat, la indicatiile presedintelui, o noua strategie de aparare care permite limitarea libertatii presei de a critica institutiile de stat”. Cel care face aceasta declaratie nu e nici dreapta nici stinga, e verde. Fiecare cu tea party-ul lui ai zice…Petts?

 44. tudor spune:

  @VV
  ce faceti domnule senator, nu ne dati teme?

 45. cris spune:

  @ LordulJohn

  Cit priveste inter – nationalismul metehnelor. Desigur, dar tocmai acesta e tot farmecul. Spuneam odata ca nu sunt admiratorul nimanui si nici nu ma sperie nici un ginsac: dupa ce vezi o lume in fundul gol si in camasuta legata la spate, indiferent pe ce limba vorbesc si cit de importanti se cred altfel, e si greu. I-ai vazut si tu, cum ii vad si eu in fiecare zi, imparatii goi…

  Am vazut emisiunea despre Sandi Pesamosca, si crede-ma ca nici Macu Ionescu la Monaco nu e altfel indiferent de ce au spus cei de la A3 – asta ii si face prieteni de o viata pe cei doi-, meseria aceasta te face sa vezi cit suntem de firavi si paradoxal de puternici tocmai in slabiciune, de unici si de asemenea, de caraghiosi si de importanti.

  Mda, nu exista chirurg de chirurgie cardiovasculara in lume sa nu fi auzit de Macu. Ce n-au spus cei de la A3 este ca Macu s-a intors in tara dupa ce a studiat la Mayo si Cleveland Clinic si este unul dintre cei care au stabilit chirurgia cardiovasculara in Romania si abia ani dupa a plecat la Leeds. Ce sa stie ? Habar nu au, dar tot e bine ca macar incearca sa afle, e o scinteie de speranta. Domnul profesor Dan Setlacec, alt titan, a murit in mizerie, orb si singur….

  O lume intreaga stie de chirurgia cardiaca romanesca, se stie atit de bine incit la Fundeni au vizitat si operat fratii Barnard (transplantul cardiac), Favaloro (bypass-ul aorto-coronarian), DeBakey (anevrismul aortic). Numai Romania nu stie, Romania isi lasa chirurgii sa moara in mizerie, isi inchide spitalele, lasa oamenii sa moara pe nimic si-apoi ii uita. Mda, ai dreptate, as vrea sa vad Romania vietuita.

 46. Un liberal optimist spune:

  N-am urmarit inreaga emisiune la A3. Am inteles ca a primit cheia Bucurestilor si cafea toata viata. Dar o biata garsoniera mobilata aveti stire ca i-o fi dat careva? Putea pana la urma sa-i dea Oprescu una, ca avea dreptul asta. Sigur, una sociala cu scutire de chirie si plata utilitatilor toata viata. Daca nu s-a intamplat asa e rau!

 47. lorduljohn spune:

  @cris

  Subtextele Eurozonei si ale constructiei europene asa dupa cum se etaleaza acum: http://blogs.telegraph.co.uk/news/danielhannan/100066512/the-hero-of-the-european-parliament-is-a-trotskyist/

  De altfel Daniel Hannah este unul dintre favoritii mei in ceea ce priveste analizele birocratiei brusseliene.

  De aceea, in multe privinte (cu cateva exceptii, prefer conservatorismul britanic, crestin-democratiei Merckeliene.

 48. lorduljohn spune:

  @cris

  revenind la reprotajele A3 este de laudat gestul (chiar daca tratarea subiectelor nu e foarte profunda). Ceea ce se demonstreaza cu aceasta campanie este ca, daca ai putina vointa, putin mai multa inteligenta si ceva mai multa munca poti face rating si fara crime si silicoane. Din pacate, aceste povesti vor avea soarta efemeridelor.