Citind pe bloguri – Miron Manega:Cum se raporteaza un minoritar la poporul roman

Articolul se regaseste la adresa https://cersipamantromanesc.wordpress.com/2011/01/06/cum-se-raporteaza-un-minoritar-la-poporul-roman


33 Responses to “Citind pe bloguri – Miron Manega:Cum se raporteaza un minoritar la poporul roman”

 1. Mihai sr. spune:

  Frumos, onorant si inaltator. Cu asa mesaj, ma simpt si eu mai roman.
  Multumiri.

 2. Un liberal optimist spune:

  @VV,
  Scuze , dar n-am reusit sa deschid link-ul. Eu cred ca in Romania nu trebuie sa mai vorbim despre minoritari. Sigur a fost o perioada cenusie cu evreii ,dar pe care Bismarck a rezolvat-o dupa Pacea de la Berlin.Marea problema a Romaniei este ce naiba ne facem cu minoritarii din Parlament care,”traditional”, sunt de partea puterii schimband astfel balanta democratica. Eu il mai vad pe co-minoritarul DVoastra care mai apare pe la TMC debitand niste enormitati in raport cu care basescu si boc s-ar califica pentru Premiul Nobel pentru Economie. Deci va rugam frumos sa terminati cu minoritarii astia prin Parlament , sau mai grav, prin Executiv. Sigur, prin schimbarea Constitutiei. Nu uitati ca ei inca mai sunt pe Lista Rusinii Romaniei. De ce i s-o fi intonat Imnul Romaniei unui parlamentar aflat pe Lista Rusinii?

  • @ un liberal optimist

   Pai, faci copy pe adresa si o reproduci la locul destinat adreselor si apoi textul intra. Ori cauti pe google Miron Manega – Varujan Vosganian si il gasesti.

 3. Un liberal optimist spune:

  @VV,
  Auzii si eu @pe surse ca basescu le-a spus golanilor sai sa nu-si faca griji privind suspendarea. Si ca mnci n-are nevoie de sustinerea partidului. La fel, sa nu-i dezavueze pe asa-zisii critici din interior. Ce are el in maneca? Sau joaca la cacialma?

 4. PAPASTRATOS spune:

  Foarte emotionant raspunsul dvs. Cred ca sunteti mai roman decat noi toti, la un loc. Raspunsul dvs. ar trebui citit de toti romanii si interpretat ca o pilda. Felicitari D-le VARUJAN VOSGANIAN ! SUNTETI UN TIP OK !

 5. @aurel

  Vine o perioada cand avem nevoie si de onoare si de curaj, dublate de o intelegere a lumii in care traim.

 6. Bogdan Brătianu spune:

  bine am revenit. am cetit cu atenţie fragmentul de interviu şi vă mărturisesc sincer că nu mă surprinde, sau, mai precis nu găsesc în el decât numai lucruri cunoscute mie, rostite, sau nerostite, de mulţi alţi reprezentanţi ai diverselor naţiuni ce au drept patrie această ţară. am întâlnit acest lucru la evreii pe care i’am cunoscut, la bulgari, la sârbi, la albanezi, ruşi lipoveni, chiar şi la maghiari sau… chienzi. pământul acesta, pe care în numim romania, este ceea ce a fost dintotdeauna, chiar şi în timpul imperiului roman (sau poate mai ales atunci), o casă a tuturor celor care înţeleg a se respecta şi a convieţui decent. cea mai bună dovadă este istoria ce nu îşi mai aminteşte de pogroame sau răscoale etnice, poate doar în vremea implanturilor cu nazism.

 7. cris spune:

  Poate ca in toata aceasta zumzaiala de stiri, adica de noi si noi masuri aberante luate la mitraliera, unele lucruri se pierd. In ce ma priveste, ma izbesc in fata ca o palma. Pun alaturi numai citeva stiri publicate in aceeasi zi pe acelasi site, cotidianul, primele bine cunoscute, ultimele poate mai putin. Dar impreuna absolut grotesti.

  “Jandarmeria vrea să-şi cumpere echipament de reprimare a revoltelor, în valoare de 42 de milioane de lei….militarii trebuie să se doteze cu peste 10.000 de căşti de protecţie, peste 700 de arme, câteva zeci de mii de lansatoare, dar şi grenade fumigene, lacrimogene şi peste 4,5 milioane de cartuşe.Valoarea estimată a contractului, fără TVA, este de peste 42 de milioane de lei.”

  Acum o ora: “Astfel, pe SEAP, Jandarmeria Română a postat azi, 1.02.2011, un anunţ pentru achiziţionarea unui autobuz special cu capacitate de 140 de locuri, a 4 autospeciale pentru transportul deţinuţilor, a 4 autospeciale transport efective, şi a 8 remorci speciale. Valoarea estimată, fără TVA, a acestui contract de achiziţie este de 150.187.500 lei, adică aproximativ 35,3 milioare euro. Data prevăzută pentru începerea procedurilor de adjudecare este 1.03.2011.
  Un alt anunţ de azi al Jandarmeriei Române prevede achiziţionarea de semiremorci speciale, autovidanje, şi automăturătoare, în valoare de totală estimată fără TVA de 13.500.000 lei, echivalentul a 3,2 milioane euro. Şi pentru acest contract, data prevăzută pentru începerea procedurilor de adjudecare este tot 1.03.2011.
  În data de 27.01.2011, Jandarmeria a anunţat că va achiziţiona remorci, speciale, automacarale, platforme transport autovehicule, autocisterne, şi ale asemenea vehicule speciale, în valoare totală estimată de 173.925.000 lei, fără TVA, echivalentul a 40,8 milioane euro. 1.03.2011 este data prevăzută pentru începerea procedurilor de adjudecare a acestui contract.”

 8. cris spune:

  Si alte doua in paralel:

  “În spitalele din Timişoara, medicii fac chetă la fiecare salariu, ca să asigure măcar minimul necesar de materiale sanitare.Doctorii nu mai au materialele necesare unei operaţii şi aduc de acasă aţă chirurgicală, medicamente, dar şi alte materiale sanitare. În aceeaşi situaţie se află şi pacienţii. Şi la Maternitatea Bega medicii adună lunar 100 de lei pentru medicamente sau produse de igienă. Asistentele aduc de acasă cearşafuri, prosoape şi săpun. Medicii spun că se simt ca şi cum ar trebui să plătească pentru a-şi practica meseria. Şi pacienţii la rândul lor trebuie să-şi cumpere de la farmacie medicamentele de care au nevoie în spital.”

  “Conform proiectului Ministerului Sanatatii, dintre cele 435 de unitati sanitare cu paturi care exista in prezent atat in reteaua proprie, cat si in administrarea autoritatilor locale, 182 unitati sunt propuse sa ramana fara personalitate juridica si sa se reorganizeze in sectii exteriore. Dintre cele 182 de spitale, un numar de 111 unitati sanitare vor fi comasate, iar restul de 71 sunt unitati care se vor reprofila in camine pentru persoane varstnice”

  Poate ca e normal ca jandarmeria sa fie bine dotata. (oare e normal atunci cind politia e intr-un hal fara de hal – in curind le vor da trotinete in loc de masini -, ori militarii sunt calcati in picioare?) Dar punind aceste stiri alaturi nu pot decit sa spun ca atunci cind o tara “nu mai are nevoie” de medicamente, spitale sau oameni sa-i ingrijeasca pe cei bolnavi, si isi vira batrinii in azile de stat, se trece la vindecarea prin glont, nu-i asa? Mda, “the scaffold was raised for none but you…I did no more than you let me do”.

 9. cris spune:

  Ieftina ca braga inchiderea spitalelor, numai 60 milioane de lei, comparat cu cheltuielile pe jandarmerie, de frunza lui udrea ce sa mai vorbim.

 10. cris spune:

  @ VV

  tocmai l-am citat pe domn ministru mai sus. Problema este si cu ce spitale inchid si comaseaza: Caritas, spitalul de pneumoftiziologie Sf. Stefan ( ca tot e TBCul in floare in Romania), Institutul inimii din Tirgu Mures – singurul cu chirurgie cardiaca pediatrica, Institutul ORL Hociota. Cu ce tupeu pot sa spuna ca acestea sunt spitale ineficiente, decrepite etc, etc? E o minciuna fara seaman. Va pun mai jos memoriul celor de la Hociota ca sa vedeti cit de “ineficient” si “decrepit” e spitalul pe care vor sa-l “eficientizeze”.
  http://ifacforl.ro/fisiere/memoriu.pdf

 11. cris spune:

  Este evident ca din punctul de vedere al guvernului boc aceasta tara o duce mult prea bine medical, oamenii, sanatosi tun in opinia lor chiar si cind mor din picioare, nu au nevoie de ingrijire ci de gloante.

 12. sorin gyorgyfalvi spune:

  am cautat prin arhive si am gasit ce am inregistrat prin 2007 ..

  Iata ce zicea marko bela pentru basescu:

  http://www.youtube.com/watch?v=1gdTBRkdluc

  Coments ?

 13. La ultimul recensamant a existat un cetatean care s-a declarat de nationalitate….hun. Au trebuit sa-l inregistreze ca atare.
  Ma intreb de ce nu s-a reprezentat si in parlament, nu-l impiedica nimeni.
  In ce ma priveste, la urmatorul recensamant eu o sa ma declar cuman.

  • @alex.dumitrascu

   Degeaba te declari cuman, ca nu poti intra in parlament. Trebuie sa mai convingi cateva sute, macar, de cumani sa-si recunoasca nationalitatea. Pe urma trebuie sa fii recunoscut ca institutie de interes public. Daca faci si asta, iti urez succes in aegeri. Ia cas imn “Dansurile polovtiene”, aia erau tot un fel de cumani.

 14. Sorin Muncaciu spune:

  Domnule Vosganian, nu stiu cum se face dar , in ultimul timp, ma aflu in pozitia de a va atrage atentia asupra doctrinei liberale, atunci ,cind luati pozitii in public care, pot fi interpretate ca ” diferite” de liberalism.
  In cazul in speta, nationalismul , in afara de doua exemple istorice, nu este tocmai in corcondanta cu liberalismul modern, fiind considerat un precursor al ideologiilor colectiviste. Mai mult, multi-culturalismul modern cu amplificarea tendintelor separatiste pe criterii (artificiale) etnice si lingvistice sint cel mai mare pericol “ideologic” pe care liberalismul modern il recunoaste. Tendinta de fragmentare a societatilor civile pe criterii etnice favorizeaza fragmentarea statelor nationale si agraveaza situatia minoritatilor in state mari multinationale. In ambele situatii, statele devin predominante si restrictioneaza libertatile civile. Voi reveni !!

 15. tudor spune:

  @VV
  Pentru ca s a adus in discutie problema “reformei sistemului medical”, consider ca pnl ar trebui sa si asume public o pozitie clara impotriva unor decizii care nu pot fi interpretate decat in doua feluri: ori prostie fara margini, ori reavointa.
  Oricat n am eu habar de medicina, in mandatul dlui nicolaescu am retinut urmatoarele prioritati: investigarea starii generale de sanatate a populatiei, accent pe preventie prin finantarea asistentei primare si spitalele regionale.

  Prin urmare, cred ca ar fi necesar ca pnl :
  1.sa dea publicitatii o scrisoare deschisa in sensul celor mentionate anterior. Adresabilitatea acesteia trebuie sa vizeze toti factorii de decizie, incepand cu presedintele.
  2.sprijinirea unei campanii publice in favoarea mentinerii unitatilor medicale de inalta performanta
  3.aducerea in discutie a situatiei penibile a ministrului sanatatii, care inainte de a fi ministru a initiat o campanie de strangere de semnaturi impotriva coplatii , iar odata ajuns ministru a devenit partizanul acesteia. O, Doamne, cum nu mor astia de rusine?

  • @tudor

   Saptamana asta va fi greu sa mobilizam PNL pentru altceva decat pentru organizarea intalnirii de sambata cu votarea Aliantei si negocierile din Senat privind birourile parlamentare. Dar saptaman viitoare iti promit ca ne vom ocupa de asta.

 16. sorin gyorgyfalvi spune:

  Eu la unguri nu logica o caut. ci eventual putina onoare… daca mai au…

 17. Un liberal optimist spune:

  Vad ca ungurii sunt mai servili decat portocaliii insisi. Disperati ca nu mai pupa parlamentul, cred ca ar accepta si o fuziune prin absorbtie cu pd. Cseke e lamentabil, altii propun coborarea pragului, cred ca nici de Congres nu le mai arde. Dar nu fac nici pasul corect. Vor sa mai stoarca ultimii leuti din bugetul storcit dupa care se vor descurca care cum poate.

 18. Un liberal optimist spune:

  @VV,
  Eu zic sa-i lasati de capul lor! Vad ca Tokes da zor cu unirea a altor 3 ONG unguresti sa ia caimacul udmr. Nu stiu care ONG de-al lor vor sa apeleze la majoritari sa dea niste semnaturi pentru a se inregistra ca partid (oricum, trebuie sa ia semnaturi din 18 judete). Daca apelau la basescu, le facea rost si din Basarabia. Naspa! Aistia sunt dusmanii udmr. Am trait s-o vad si pe asta. Cand apuc si ziua in care se vor lupta intre ele si celelale minoritati? Atunci vom avea si noi un Parlament curat.