Tema zilei – 24 februarie: “Misiune imposibila – gasirea unui prim-ministru independent

Hotarat lucru, nu e usor sa fii , in ziua de azi, prim-ministru in Romania. E chiar un fel de condamnare la locul de munca, daca socotim felul in care toti posibilii candidati independenti dau bir cu fugitii, atunci cand sunt invitati de catre presedinte sa preia functia. Si nu doar ca fug ca de naparca, dar se si grabesc sa dezminta, adica ei sunt atasati de ceea ce fac in acest moment , sunt prea implicati in activitatea lor profesionala etc.etc. Cel mai recent exemplu este al viceguvernatorului Cristian Popa – sustinut, de altminteri, de PD pentru locul sau in Consiliul de Administratie al BNR – care a marturisit ca nu ar schimba, nici in ruptul capului, locul sau de la BNR cu cel de la Palatul Victoria.

Presedintele a declarat , misterios, parlamentarilor PD ca nu le spune inca numele viitorului candidat de prim-ministru. Nu-l spune, pentru ca nu-l are. In felul acesta, presedintele da doua lovituri, una mai nastrusnica decat cealalta: Il pune intr-o postura si mai ridicola pe actualul prim-ministru (ma rog, daca se mai putea) si isi tradeaza cacealmaua.

Puneti-va, la acest casting de prim-ministru, in locul candidatului independent. De ce sa accepte el acest post? Sa aiba soarta lui Lucian Croitoru? Ba mai rau, daca ajunge prim-ministru, sa trebuiasca sa se lupte cu sindicatele pentru a introduce cu anasana noul Cod al Muncii? Sa se milogeasca de bani in dreapta si in stanga pentru refinantarea datoriei si acoperirea deficitului bugetar? Sa accepte santajul ungurilor legat de legea minoritatilor si de feluritele autonomii, pentru a-si asigura fragila majoritate? Sa se certe cu universitatile din cauza legii invatamantului? Sa fie tinta ocarilor bugetarilor pentru smecheriile facute la cresterea cu 15% a salariilor, ori a pensionarilor militari pentru haotica recalculare a pensiilor? Sa fie paznic la bostanarie dar sa fie nevoit sa inchida ochii cand unii si altii, pedisti sau incuscritii lor, ies cu sacii incarcati de havuji din avutia tarii? Sa invete sa adoarma in pozitie de drept, ca plantoanele soldatesti, ca sa alerge cat mai repede la chemarea adevaratului prim-ministru de la Cotroceni? Si cate si mai cate…

Unii zic ca presedintele asteapta Congresul UDMR pentru a anunta noul prim-ministru. Altii spun ca presedintele asteapta sfarsitul trimestrului I si iesirea din criza economica (?!?). Eu cred ca, in ce priveste pe viitorul prim-ministru independent, il asteptam, mai degraba, pe Sfantu’ Asteapta.

62 Responses to “Tema zilei – 24 februarie: “Misiune imposibila – gasirea unui prim-ministru independent”

 1. tudor spune:

  Bun discursul lui ponta la udmr, corect politic, captatio benevolentiae i a reusit

 2. tudor spune:

  Excelent discursul lui antonescu
  “sunt aici in primul rand din respect pentru minoritatea maghiara”
  a introdus si doza necesara de santaj

 3. tudor spune:

  ponta i a pupat usor in fund, dar e corect asa, politistul bun si cel rau