Tema zilei – 28 februarie 2011: ” Codul Muncii, primul test al noii Uniuni PNL – PSD”.

Codul muncii este primul examen de maturitate al Uniunii dintre PNL si PSD. Tema este spinoasa, caci, in ce o priveste, pozitiile PSD si PNL au fost in mod traditional diferite. PSD a utilizat dezbaterile privind relatiile de munca pentru a lua partea sindicatelor, uneori in mod fatis, mergand pe ideea ca un partid de stanga trebuie sa fie ab initio de partea muncitorilor si, fireste, tinand seama ca o astfel de atitudine este mai rodnica din punct de vedere electoral.

PNL a mers pe ideea ca e nevoie de inlaturarea unor asimetrii din Codul Muncii, ca acest Cod trebuie sa apere deopotriva interesele angajatorului si ale angajatului, fara sa permita abuzuri din partea patronilor dar nici protejarea unor atitudini dispretuitoare fata de munca si fata de disciplina muncii, ce ar putea veni din partea unor salariati.

In mod corect, Guvernul a socotit ca e necesara modernizarea Codului Muncii. In mod incorect, acelasi Guvern a considera ca detine secretul adevarului deplin si ca poate ignora partenerii sociali, modificand Codul Muncii dupa bunul plac.

Schimbarea unui pachet legislativ privind Codul Muncii, ignorand dialogul social, este o mare greseala. In fond, cel mai important lucru este evitarea asimetriilor care ar putea aparea, fie in favoarea angajatorilor, fie in favoarea angajatilor. Un Cod al Muncii care nu este acceptat de una dintre parti va fi nefunctional si va genera tensiuni, abuzuri si conflicte de munca. Asadar, prima eroare pe care o face Guvernul este ca nu-si respecta partenerii din Consiliul Economic si Social.

A doua eroare, care o agraveaza pe prima, este aceea ca Guvernul doreste sa treaca aceasta lege prin asumarea de raspundere. Ca Guvernul utilizeaza pana la abuz aceasta procedura nu mai e o noutate pentru nimeni. Dar ca raspunde nemultumirii sindicatelor si patronatelor cu acest gest de sfidare este nepermis.

Piata muncii este crispata iar relatiile de munca sunt tensionate, in urma cresterii somajului si amenintarilor permanente cu disponibilizari, venite, in ultima vreme, mai ales din partea administratiei de stat. Orice interventie pe aceasta piata trebuie sa fie menita sa amelioreze si nu sa agraveze aceasta situatie. Pripeala Guvernului, indiferent de lobbyul care il mana din spate, are consecinte nefaste.

Guvernul PD doreste sa modifice Constitutia, sa reformeze sistemul de educatie, sistemul de sanatate, Codul Muncii. De toate pentru toti.Si asta, in conditiile in care el nu e in stare sa gestioneze macar ziua de azi. Dupa opinia mea, un Guvern incapabil sa dea raspunsuri la provocarile imediate nu are dreptul sa-si aroge dreptul de a da un model pentru societatea romaneasca in urmatorul deceniu.

Gestul asumarii raspunderii trebuie sanctionat printr-o motiune de cenzura, indiferent de rezultatul acesteia. Optiunea noastra este aceea de a sustine promovarea prin lege a modificarilor pe care sindicatele si patronatele le-au convenit si pe care, de altminteri, le-au notificat si primului ministru. Interventia politicului in raporturile de munca nu este o optiune corecta intr-un moment in care societatea  romaneasca este bantuita, oricum, de tot felul de conflicte. Politica trebuie sa detensioneze si nu sa aprinda conflicte noi, intr-o tara oricum nelinistita 

98 Responses to “Tema zilei – 28 februarie 2011: ” Codul Muncii, primul test al noii Uniuni PNL – PSD”.”

 1. Lucian spune:

  Domnule Vosgania ai perfecta dreptate. Actuala clica lucreaza pe formula ‘daca nu ma vreti voi eu va vreau’. La final va iesi un CIRC A LA ROMANICA.

 2. alexis spune:

  Dle Vosganian,
  Aveti mare dreptate. A va intari spusele este redundant. Totusi, ceva, aproape la fel de redundant as adauga: intrebati-l pe dl. Franks ce este important pentru FMI, adoptarea unor legi pe care guvernul oricum nu le respecta sau rezultatele acestora. Ar ramane cu limba in gura, ca sa folosesc un limbaj elegant, pentru ca astfel de rezultate nu exista. Cu toate acestea, in baza acestor legi, gen baloane de sapun, FMI a dat bani acestui guvern, indatorand aceasta tara, ba l-a mai si laudat.

 3. PAPASTRATOS spune:

  Sinistrul situatiei deriva din faptul ca, in 2003, PSD a facut acelasi lucru-daca nu ma insel-si-a asumat raspundere pe Codul Muncii.
  Tragismul situatiei deriva din faptul ca, actualul Guvern este complet izolat de societate, de framantarile si nevoile ei; din start au plecat cu un handicap considerand ca ceea ce au facut cei dinanitea lor a fost prost, motiv pentru care au pornit aceasta OFENSIVA de a reforma tot.
  SA URAM SUCCES MILITARILOR CARE MAINE VOR MARSALUI PRIN BUCURESTI-poate vor fi o pilda pentru cei multi !

 4. maca spune:

  Angajatori comit deja abuzuri incurajati de noul cod, mie mi-au blocat cartea de munca, sub pretextul ca “nu ti mai trebuie”, angajatorul, o companie multinationala din Ploiesti refuza eliberarea carnetulului de munca.

 5. Mihai sr. spune:

  Avem un guvernul foarte grabit. este un substitut eficient al parlamentului. Din pacate, constitutia le permite sa faca asta. Legal, desi este un viol.
  Asumarea raspunderii va trece si de data asta. Dar este un viol pt.ca se bazeaza pe votul imoral al oportunistilor, si a celor cu “dosare” in asteptare. Cineva manevreaza bine scena politica (bun sfatuitor d-l G-ral Coldea).

  Urmatorul viol, constitutia. Urmeaza, alegerile.
  Ei lucreaza bine, atent, meticulos, profesionist, dupa algoritmi exacti, in etape bine gandite, catre tzelul lor final.

  Noi, ? … Simpli privitori. Eventual, din timp in timp, cate o motiune. Inutila, nepregatita, puerila, ridicola.

  Am pierdut orice speranta.

 6. sorin gyorgyfalvi spune:

  Eu cred ca actuala coalitie nu va avea nicio problema de coerenta pina dupa 6 luni de la cistigarea alegerilor. Cel putin.

  Referitor la faptul ca nu mai sunteti invitat pe antene… nu pot sa nu-mi amintesc ca inainte de alianta cu PC ziceati ca nu e necesara alierea deoarece antenele oricum sunt de partea noastra… :D

  Eu acord o importanta extrema mediatizarii atente si monitorizate a opiniilor partidului. Dar in acelasi timp sunt constient de faptul ca patronii de presa au ales acel domeniu deoarece vor sa cistige bani din manipulare de informatii. In Romania nu cred ca exista nicio exceptie, nici chiar TVR unde rolul de patron si-i l-a asumat basescu.

  De aceea n-am nici cel mai mic dubiu ca atunci cind Voiculescu ofera un leu… exista niste alte locuri de unde ia doi. Tot de aceea stiu ca e bine sa nu se puna baza pe termen lung pe niciun patron de presa. A se vedea cazul Patriciu, care sta cu picioarele in 2 luntri intotdeauna. In ziua de azi in Romania nu poate exista vre-un patron de presa cinstit… pentru simplul fapt ca n-ar putea sa cistige bani sa-si mentina afacerea.

  Deci, bine ca n-a votat tot PNL-ul impotriva aliantei cu PC, caci poate azi cine stie… am fi vazut cum isi “Re-evalueaza” Voiculescu pozitia fata de basescu.

 7. tudor spune:

  @VV
  Domnule Senator,
  Mi se pare extrem de pertonenta pozitia dumneavoastra privind noul cod al muncii, mai ales fiid vorba de armonizarea unor pozitii atat de diferite PSD?PNL

  In alta ordine de idei va rog sa remarcati faptul ca majoritatea celor care se exprima aici sunt nemultumiti de modul in care pnl (sau, ma rog, alianta) pare sa organizeze lupta
  Doar li se pare?

  • @ tudor

   PNL e lipsit de varfuri, fie ca au plecat, fie ca renuntat de bunavoie la ele. Cei din anturajul lui Antonescu incearca sa-l lase singur, nu-si dau seama ca ii fac rau.

 8. Sfarma -Piatra spune:

  Domnule Vosganian,ati fost magistral la emisiunea aia de la TVR,PRIM-PLAN !
  Bine ca i-ati pus la punct pe fufa aia si pe ,,ziaristul” Turturica !
  Saracu’ de el,nu reusea sa faca diferenta dintre HIDROELECTRICA si TERMOELECTRICA !!! Ziarist facut la apelul bocancilor !!!
  Un urechist !!!
  Trebuie sa recunosc ca aveti un calm de calugar,la cit de obraznic a fost ,,ziaristul” de la ,,RL” ! Cind a vazut ca nu merge cu insinuarile,a devenit agresiv si neam-prost,fatuca aia avea ceva creier si si-a dat seama ca nu-i merge,si nu a mai pus intrebari cretine!
  Asta arata ce hazna a devenit TVR-ul de citiva ani incoace !!!
  Felicitari !!!

 9. Sfarma -Piatra spune:

  Domnule Vosganian,Turturica ala a venit hotarit sa va scoata din sarite ! Pe subiecte era total nepregatit,da’ sa enerveze din cale afara,era foarte pregatit !
  Daca era Vadim in locul dumneavoastra,sigur ii dadea cu scaunul in cap si-l lua SMURD-ul pe ,,ziaristul” Turturica ! :) :) :) :)
  Sau poate ii azvirlea in fata apa din pahar,ca tot are el experiente d-astea ! :) :) :)

 10. Emi spune:

  Unor oameni li se potriveste numele “manusa”. Domnul Turturica este o dovada vie, domnul Boc, domnul Basescu sunt de asemenea nume predestinate,reprezentative si sa nu uitam pe domnul Tariceanu.
  Cartea de munca se poate “bloca” daca angajatorul nu depune la ITM decizia de desfacere a contractului de munca. Firmele care falimenteaza au acest obicei de a lasa situatia neincheiata iar fostii angajati nu-si pot recupera cartile de munca de la ITM (raman si fara ajutorul de somaj). Eu ma straduiesc din 2009 sa-mi recuperez cartea de munca…deja am renuntat. Am ajuns la concluzia ca “daca voi (Romania) nu ma vreti, nici eu nu va mai vreau” si probabil voi pleca “incotro voi vedea cu ochii”. Si precum omul din “Prostie omeneasca” (Ion Creanga), ma voi intoarce doar daca voi nimeri o societate mai prost guvernata decat a noastra pentru ca speranta unei pensii deja s-a stins. Si parerea mea este ca numarul cartilor de munca blocate in acest fel este nemilos de mare.

 11. Sorin Muncaciu spune:

  Domnule Vosganian, consider ca “testul” privind codul muncii este intradevar crucial pentru alianta cu un partid colectivist. Eu personal nu prea inteleg aportul “partenerilor sociali” atunci cind vine vorba de principii ale doctrinei liberale in domeniul muncii. Spun aceasta deoarece exista principii fundamentale, in acest domeniu, fara de care relatiile de munca pot duce la osificarea productiei si blocarea progresului economic.
  Pornind de la principiul libertatii individuale si a dreptului la proprietate cred ca urmatoarele principii sit absolut vitale pentru un cod al muncii functional :
  - principiul respectarii libertatii de alegere a angajatilor, adica dreptul la asociere sindicala sau din contra, la negociere separata a contractului de munca.
  - principiul subordonarii sindicatelor legilor si constitutiei tarii inclusiv dreptul la proprietate al angajatorilor.
  -principiul libertatii individuale de actiune , de a aplica si obtine locuri de
  munca in timpul grevelor.
  -principiul pietei muncii libere, in negocierea retributiei, principiul refuzului de a face un contract de munca in conditii nefavorabile , atit pentru angajati cit si pentru patroni. Adica, retributia salariala trebuie sa fie rezultatul conditiilor de piata si nu a impunerilor arbitrare.
  -dreptul angajatorilor sa refuze negocierea sub presiunea monopolista a sindicatelor.
  -principiul negocierii directe intre parti, fara coercitiunea statului
  - principiul voluntaritatii : dreptul angajatorului de a angaja si concedia angajatii la vointa insa fara a folosi cele 5 practici neloiale fata de angajati: impiedicarea asocierii in sindicat, descurajarea angajatilor sa colaboreze cu investigatiile statului, prohibitia interferentei cu activitatea sindicala, discriminarea in baza atitudinii angajatilor fata de sindicat.
  -principiul ilegalitatii sindicalizarii fortate a angajatilor.
  Deasemeni, legislatia contractelor colective de munca trebuie foarte bine analizata pentru a respecta principiile pietei libere. Nu legea sau ordinele executive ale statului trebuie sa influenteze negocierea contractelor de munca ci piata libera. Pretul muncii trebuie stabilit ca rezultat al evolutiei preturilor pe piata libera. Teoria pietei libere : protectia ideeilor si preturilor nu se datoreaza faptului ca sintem deacord cu respectivele idei si preturi ci, pentru ca nu exista o alta cale valida, de a evalua acestea, in afara de, confruntarea pe piata cu libera alegere a oamenilor.
  In opinia mea este absolut necesar ca “flexibilitatea” codului muncii sa determine expansiunea economica si sa nu frineze economia in timpul iesirii din criza. Daca am considera ca situatia Romaniei de azi se aseamana cu cea a Germaniei de dupa razboi, atunci, solutia liberala adoptate de Erhard a fost suspendarea total a codului muncii. Consecinta suspendarii codului muncii a avut ca efect “employment at will” timp de peste zece ani rata somajului in Germania a fost 0% intre 1948-1962 si cresterea economica de 10%. Probabil ca solutia liberala a lui Erhard nu poate fi aplicata la noi, desi , precaritatea economiei romanesti ar putea beneficia de un impuls de pe piata muncii. Consider ca merita sa reflectati asupra propunerii !!

 12. Sorin Muncaciu spune:

  Domnule Vosganian, un libertarian modern a spus ca :” legea este mult prea importanta ca sa o lasm pe mina statului”. Din acest motiv consider ca asumarea executivului in domeniul legislativului este anticonstitutionala, codul muncii fiind o componenta structurala de baza a relatiilor sociale !!

 13. tudor spune:

  @VV
  Spuneati ieri ca daca ar fi renuntat geoana in favoarea lui crin, acesta ar fi castigat prezidentialele
  Cred ca este gresita evaluarea aceasta , pe care o impartasesc multi, avand in vedere:
  - nefiind perceput ce principalul pericol, crin a fost lasat oarecum in pace, dar daca ar fi mers in turul doi ar fi pravalit asupra lui intregul aparat de zgomot si l ar fi murdarit intr un mod greu de imaginat; probabil ar fi aparut documente – care ulterior s ar fi dovedit false – ca a fost securist, felsifel de inregistrari etc
  - diferenta de recuperat – 30%, era prea mare, dublu si jumatate
  - si astfel ajungem la evaluarea dlui tariceanu , facuta inaintea alegerilor din pnl (2009) ; “ma vor vota pesedistii in turul doi?”. De aceea dl tariceanu a propus atunci identificarea si sprijinirea unui candidat comun al opozitiei, o persoana publica care sa fie agreata atat de pnl cat si de psd
  Crin a spus atunci : “dati mi voie sa fiu eu acel nebun care va candida si va castiga”
  Cu acest angajament a castigat sefia pnl si atat
  Prin urmare, bunele intentii si voluntarismul (Batranul Ilici are expresia “veleitari”) nu folosesc la nimic daca nu au ca suport o naliza obiectiva a realitatii politice

 14. tudor spune:

  @Un liberal optimist
  Liberalule, da tata si tu un semn, sau trimite mi un nr de telefon pe tudorneamtu61@yahoo.com, poate ne vedem la Academie!

 15. tudor spune:

  @VV
  In plus, candidatul unui partid creeaza doar premizele castigarii alegerilor; in fapt , alegerile le castiga aparatul de partid , daca are premizele necesare
  De cand a plecat cozmanca, nici psd ul nu mai e ce a fost
  In acest moment singurul aparatcik autentic din politica romaneasca este vasile blaga
  Prin urmare, consider ca alegerile presidentiale din 2009 mai degraba le a pierdut aparatul psd decat geoana
  Mai mult chiar, pe anumite zone psd ul a manifestat o apatie cel putin suspecta – sa socotim cati dintre oamenii adusi de adrian nastase in politica au plecat la unpr?

  In plus , daca fimuletul cu basescu lovind copilul ar fi aparut mai tarziu, adica vineri pe la ora 16, TB nu ar mai fi putut recupera

 16. tudor spune:

  @all
  Am uitat sa va spun: a venit iarna!

 17. Sfarma -Piatra spune:

  @ EMI
  Nu renunta la cartea ta de munca !!! O sa ai numai probleme !
  Cartea ta de munca este la ITM ! Nu poate fi in alta parte !
  De la serviciul personal al firmei unde ai lucrat,trebuie sa informeze ITM sa-ti inchida Cartea de Munca ! Trebuie sa-ti puna de la ITM o stampila uriasa ! E alergatura dracu’ doar am patit si eu !

 18. Emi spune:

  @Sfarma-Piatra
  Iti multumesc pentru sfat si grija! Desi am facut Politehnica, am iesit din scoala in 1989 si a trebuit sa invat altceva (contabilitate) ca sa-mi platesc facturile. Una din stampilele societatii este si acum la mine. Eu stiu si pot sa-mi rezolv cartea de munca si fara a mai da pe la firma care oricum nu mai exista sau pe la ex-patron care si-a pierdut locuinta si numarul de telefon si nu mai poate fi gasit decat la noul loc de munca. Dar nu vreau sa procedez hoteste si eu personal nu am mare lucru in cartea de munca pentru ca am fost pontata la norma redusa (2 ore). Ideea este ca nu mai am incredere in stat si sistemul de pensii si voi incerca sa-mi rezolv altfel batranetea. Am fost joia trecuta la ITM sa verific daca-mi pot ridica cartea de munca si din 10 persoane care erau la rand, doar 2 au plecat cu cartea de munca in mana. O femeie era venita din Spania (plecata din 2005) si nu avea inca inchisa cartea de munca. Uneori intre patron si salariat apar probleme financiare si de aceea raman lucrurile suspendate dar de cele mai multe ori este doar indolenta si nepasare.

 19. Dorin spune:

  @ Varujan: mi-a placut ofensiva mediatica PNL de aseara!

  Interviul de la TVR1 imi aducea aminte de filmele japoneze in care un maestru in arte martiale, inarmat cu o simpla coada de matura pareaza si tine la distanta dezinvolt doi ageamii inarmati cu sabii, continuand sa zambeasca in timpul acesta. Era evident ca atat asa zisa “moderatoare” cat si purcelusul Stafida erau acolo ca sa-i puna intrebari incomode “armeanului rau”. Ma enervau chiar si pe mine ca simplu telespectator, dar ma bucur ca nu le-ai facut jocul si ti-ai pastrat calmul. Nu le-a mers!

  Am vazut doar sfarsitul interviului, fiindca intamplator inainte de asta am nimerit pe Antena 3 unde era invitat domnul Crin Antonescu. Pe fundal se derulau niste imagini cu Mircea Basescu pupandu-se cu satra lui Bercea Mondialul iar presedintele PNL tocmai spunea ca si-ar fi dorit sa vada familia presedintelui Romaniei si in alte posturi, de exemplu incuscrindu-se cu un pianist de renume, cu un sahist, in somma, cu altceva decat numai cu interlopi si cu persoane din categoria acestora.

  Insa probabil ca e vorba despre niste afinitati naturale.

  Si fiindca veni vorba mai devreme despre tigani, eu unul chiar nu pricep de ce-ar trebui ca etnia respectiva sa se simta “jignita” de apelativul respectiv. Ei isi pot spune asa cum doresc, iar eu voi continua sa-i denumesc asa dupa cum am invatat de la bunicul meu, care la randul sau invatase asta de la bunicul sau. De ce-ar trebui cineva sa ma oblige sa-mi schimb o traditie multiseculara?

  Populatia respectiva provine din India unde sunt reprezentantii celei mai de jos caste, casta pariah. Pariah inseamna, literal “de neatins” fiindca in sistemul extrem de rigid de caste din societatea traditionala indiana, un pariah care ar indrazni sa atinga sari-ul unei persoane dintr-o casta mai inalta poate fi ucis fara judecata. Intr-adevar, asa cum spune @Cris, statutul persoanelor din casta paria este absolut revoltator judecandu-l conform standardelor noastre actuale. Dupa cum vedeti, este vorba aici despre o casta si nu despre o etnie. Oamenii puteau deveni “paria” pierzandu-si toate drepturile atat pentru ei, cat si pentru urmasii lor, desi la origine nu erau din punct de vedere etnic diferiti de celelalte caste. Erau doar niste nedoriti in societatea lor si nu aveau nici un fel de drepturi. Atunci nu le mai ramanea decat sa-si ia traista in bat si sa plece unde vedeau cu ochii. De obicei, spre vest. Ajunsi in Imperiul Bizantin, erau denumiti de acestia “atsiganos” (de neatins) ceea ce reprezinta pur si simplu o traducere in limba greaca a denumirii originale a castei. Reamintesc pentru cei ce nu stiu, ca limba oficiala a Imperiului era greaca. De asemenea, tot pentru cei care nu stiu, cand se refereau la ei insisi, bizantinii nu-si denumeau tara “Imperiul Bizantin” ci o denumeau simplu “Romania” asa dupa cum ne-o demonstreaza scrierile printesei bizantine Ana Comnena. Iata deci cat de veche este traditia acestei denumiri.

  Oare francezii se simt jigniti de apelativul de “gali” pe care il primesc de la greci pana in ziua de azi, cu toate ca galii ca popor au incetat sa existe odata cu anexarea Galliei de catre Iulius Cezar?

  Denumirea in sine nu poarta in ea nimic rusinos. Cum te comporti purtand aceasta denumire face insa diferenta. Oare australienii ar trebui sa se simta jigniti ca sunt descendentii hotilor si criminalilor deportati vreme de doua secole de pe teritoriul Imperiului Britanic?

  Un om poate fi judecat numai pentru ce face, nu pentru ce i-au fost parintii si stramosii. Ar trebui cumva s-o spanzuram in piata publica pe Alessandra Mussolini, sa-i urmarim pana in adancul bunkerelor unde se ascund pe toti purtatorii numelui Hitler si sa-i impuscam la Targoviste pe toti purtatorii numelui Ceausescu?

  Oricum, disputa lingvistica referitoare la apelativul romi sau tigani este minora in comparatie cu situatia serioasa in care se afla Romania azi. Asa cum spunea domnul Antonescu aseara, nu datorita crizei mondiale, ci datorita “inteleptei guvernari” portocalii.

  Pe mine ma uimeste un fapt. Toata aceasta tevatura apropo de subiectul “coruptiei in vami” pare sa omita un fapt simplu. Operatia de vamuire exista de cand lumea si pamantul. Atunci cand Imperiul Roman si-a extins dominatia asupra zonei locuita de evrei, romanii au fost ajutati de un popor de origine semitica denumit samariteni, care atunci cand evreii au fost subjugati ii ajutau pe romani sa perceapa darile. Samaritenii erau deci perceptori, vamesi cum se spunea in limbajul timpului, si erau foarte urati de evrei in calitate de colaborationisti ai ocupantului latin.

  In acelasi fel, un mileniu mai tarziu, pe vremea cand chazarii stapaneau teritoriul dintre Marea Neagra si Caspica, ei se foloseau de maghiari, care erau folositi ca “vamesi” pentru toate marfurile care tranzitau teritoriul respectiv. Dar vama traditionala pentru trecerea marfii pe teritoriul respectiv era de fiecare data de 1/10 din produsele transportate.

  Acest aspect am senzatia ca a fost omis de toti cei care vorbesc de mai mica sau mai marea coruptie din vami. N-am studiat tarifele vamale romanesti, insa nu m-ar uimi sa aflu ca, la fel ca si in cazul impozitelor, romanii de rand sunt cocosati cu impozite care depasesc cu mult acest 10% al chazarilor. Doar intr-o singura situatie ar fi dispus un traficant sa dea o suma mai mica vamesului, la mica intelegere: atunci cand, conform legii, ar trebui sa dea o suma mult mai mare statului.

  Deci coruptia din vami este in ultima instanta generata pur si simplu de tarifele vamale exagerate, care stimuleaza practic coruptia la toate nivelele. E exact acelasi mecanism ca si in cazul maririi impozitelor, care in loc sa duca la marirea sumelor adunate la buget, stimuleaza evaziunea fiscala!

  • @ Dorin

   Coruptia din vami are mai multe cauze. E o frontiera fiscala (accizele sunt mai mici in Ucraina si Moldova, deci marfurile sunt mai ieftine, ca sa nu zicem ca sunt si contrafacute), salariile vamesilor sunt mici, ei sunt obligati sa “cotizeze” pentru postul ocupat etc.etc.

 20. ENG spune:

  Tribunalul Bucuresti Sectia a III a civila
  Dosar nr. 22967/3/2010Termen 02,03.2010

  Doamna Mona -Lisa Pucheanu ,Presedinte al Tribunalului Bucuresti,

  Subsemnatul,ENE Nicanor George, personal şi prin mandatar fiu Ene Dragoş Marian domiciliat în Bucureşti Şos.Mihai Bravu nr. 2,bl.60 B, Sc.1, Et.8.ap.45,sector 2, ,formulam şi depunem prezenta

  PRECIZARE A PUNCTULUI DE VEDERE

  Gheorghe Falcă, finul lui Băsescu, „botează” noul ministru de Interne. Cum a apărut în scenă Traian Igaş, succesorul lui Blaga 27 sep 2010
  Gheorghe Falcă, finul lui Băsescu, „botează” noul ministru de Interne. Cum a apărut în scenă Traian Igaş, succesorul lui Blaga
  • Noul ministru de Interne are un apartament, o casă, două maşini şi acţiuni de jumătate de milion de lei
  Numirea lui Traian Igaş la şefia Internelor s-a făcut după o zi de dezbateri în cadrul PDL, şi în urma unei numiri decisă la Cotroceni, prin impunerea variantei susţinută de către primarul Aradului, Gheorghe Falcă. Gheorghe Falcă este finul lui Traian Băsescu.
  • Practic, Igaş a avut un singur contracandidat luat în calcul de către Emil Boc: senatorul Petru Filip, apropiat al ministrului demisionar, Vasile Blaga.
  • Decizia luată la Palatul Cotroceni a respectat un calcul al împărţirii influenţei în guvern, primarul Falcă fiind “sărit” din ecuaţie în cadrul remanierii de la 1 septembrie. De altfel, Gheorghe Falcă a fost unul dintre numele dezbătute, luni, în cadrul discuţiilor Biroului Permanent al PDL, preferându-se, până la urmă varianta Igaş, din două motive: anchetele DNA pe care le are în spate Gheorghe Falcă şi riscul impus de renunţarea la şefia Aradului, oraş cheie al PDL, unde democrat-liberalii au câştigat toate alegerile din ultimii opt ani.
  Practic, liderul senatorilor PDL a fost sugerat ca fiind noul şef de la Interne de către conducerea PDL încă de la finalul Biroului Permanent de luni, deputatul Cristian Boureanu declarând: “Există mai mulţi lideri capabili să facă faţă acestei funcţii. Poate fi domnul Igaş, poate fi domnul Ioan Oltean, sau domnul Cezar Preda”.
  Cine e noul ministru de Interne
  Devenit parlamentar în anul 2004, Traian Igaş este liderul pedeliştilor din Senat, fiinf unul dintre artizanii încercării, din primăvara acestui an, de a-l suspenda din funcţie pe preşedintele camerei superioare a parlamentului, Mircea Geoană. Absolvent al Facultăţii de Drept a Universităţii “Vasile Goldiş”, din Arad şi a unui masterat în administraţie publică, în cadrulş aceleiaşi instituţii de învăţământ superior, Igaş este căsătorit şi are două fete. Şi-a început cariera politică în urmă cu cinsprezece ani.
  Devine vicepreşedinte al filialei Pecica în 1998 şi vicepreşedinte al Biroului Permanent Judeţean Arad în 2005. Are un apartament şi o casă primită prin moştenire. Deţine două autoturisme un Opel din 1995 şi un Volkswagen din 2000, bijuterii în valoare de 7.000 de euro, acţiuni în valoare de jumătate de milion de lei. Igaş mai are în proprietate două hectare de teren agricol şi in teren intravilan de 900 de metri pătraţi, ambele în comuna Pecica.

  Elena Udrea a preluat Vama Bucureşti. Şi-a pus omul de casă şef acolo!

  Văd că toate mijoloacele media din ţară vuiesc după numirea lui Silviu Văduva la conducereaDirecţiei Municipiului Bucureşti pentru Accize şi Operaţiuni Vamale.Silviu Văduva a fost prezentat peste tot drept “un cuceritor” al femeilor. Fostul sot al prezentatoarei TV Monica Stan, Silviu Văduva s-a iubit şi cu fostul prefect al Capitalei, Mioara Mantale, dar şi cu sora cea mică a Monicăi, ex Columbeanu. Nu a trecut neobservată nici faptul că a reuşit să o îmbete într-un club pe Delia Matache.

  Altceva nu se ştie despre domnul Văduva. Este omul de casă al Elenei Udrea. Este secretar general al PDL Sector 6, precum şi consilier local în cadrul Consiliului Local al Sectorului 6. Nu am auzit până acum ca el să îşi fi dat demisia din partid după ce a fost numit într-o funcţie de demnitate publică.

  Mişcarea pare să dovedească exact ce e cu descinderile din vămi. O luptă politică în interiorul PDL. Oamenii lui Vasile Blaga sunt schimbaţi cu cei ai Elenei Udrea. Miza? Convenţia Naţională a PDL şi foarte mulţi bani.
  VOR FACE INSTANTELE DE JUDECATA DREPTATE LUIVANTU,PRECUM AU FACUT LUI PATRICIU?SAU BASESCU VA SPUNE MINCINOS CA VANTU SE PREFACE CA ESTE O VICTIMA ?!
  Vîntu dă în judecată SRI Sorin Ovidiu Vîntu susţine că interceptările din dosarul în care este acuzat de favorizarea lui Nicolae Popa sunt trucate şi realizate ilegal. În acest sens, avocaţii acestuia lucrează deja la o plângere pe care omul de afaceri o va depune în instanţă împotriva Serviciului Român de Informaţii. Este doar o altă etapă a luptei pe care Vîntu a pornit-o împotriva instituţiilor care, spune el, îl vânează de doi ani. (foto: Evenimentul zilei)
  În urmă cu câteva luni, dosarul în care au fost inculpaţi Sorin Ovidiu Vîntu, Octavian Ţurcan şi Alexandru Stoian a fost trimis spre judecare. Cauza a fost repartizată aleatoriu, susţin cei de la Tribunalul Bucureşti, magistratului Camelia Bogdan. Tot la acest judecător a ajuns aleatoriu şi partea civilă a dosarului FNI, trimisă spre rejudecare. Cele două cauze au primit termen în aceeaşi zi.

  Aşa a început judecarea dosarului „Fugii” lui Nicolae Popa:
  Justiţia nu cunoaşte nici tată, nici mamă, justiţia priveşte doar adevărul”.
  Dacă ar fi să ne luam după definiţiile justiţiei, faptul că tatăl judecătorului Camelia Bogdan a fost păgubit FNI nu ar trebui să conteze. Aşa au considerat şi magistraţii care au respins cererea de recuzare ridicată de avocaţii inculpaţilor din dosarul „Fugii” lui Nicolae Popa. Legătura nu a fost făcută cu Vîntu, fiindcă, juridic, omul de afaceri nu a avut nicio legătură cu acel dosar, însă Nicolae Popa – da. Fugarul a fost condamnat la 15 ani de închisoare, după ce ar fi păgubit sute de investitori, printre care şi familia doamnei judecător. Aceiaşi magistraţi de la Tribunal nu au avut nimic împotrivă ca Bogdan Camelia să judece şi dosarul FNI, în care chiar tatăl ei a cerut recuperarea investiţiei făcute la fond. Conform legii, este un caz de incompatibilitate.
  Conform principiilor justiţiei însă, Vîntu ar trebui să stea liniştit, fiindcă o judecată se bazează doar pe probe clare şi atât, iar judecătorul nu se lasă influenţat de factori externi.

  Judecată bâlbâită şi stingheră
  Aşa pare la prima impresie procesul lui Sorin Ovidiu Vîntu. Un magistrat aparent timid, împrăştiat în gânduri, dar ambiţios, încearcă să prezideze o şedinţă de judecată cu un inculpat care nu se sfieşte să ia cuvântul atunci când doreşte şi câţiva dintre cei mai de vază avocaţi care taxează verbal fiecare greşeală a completului.
  Şedinţa de judecată începe de obicei prin discutarea unor cereri prealabile ale avocaţilor, apoi Sorin Ovidiu Vîntu intervine şi cere voie să se retragă, din motive medicale. Şi aici începe spectacolul. Judecătorul pare deranjat de această situaţie şi îi explică de fiecare dată la ce proceduri din cadrul procesului ar trebui să participe. Vîntu susţine că ştie, mai ales că este sfătuit de cei mai buni avocaţi. Camelia Bogdan îi aminteşte foarte des că orice încălcare a măsurilor preventive ar duce din nou la arestarea lui. Totuşi, tăcerea este un drept de care Vîntu poate să beneficieze legal. O confirmă şi procurorul, care nu are nimic împotrivă ca inculpatul să plece. Şedinţa continuă cu un zâmbet stingher al doamnei judecător (niciodată nu am înţeles de ce ia atitudinea aceasta aparent umilă), care ascultă celelalte solicitări sau trece la audierea martorilor.
  De multe ori se antepronunţă şi chiar începe să dicteze motivele pentru care ia aceste decizii în faţa avocaţilor. Mai uită să dea cuvântul procurorului. Nu o dată, avocaţii din acest proces au trântit cu dosarul şi au declarat răspicat că doresc să se retragă din această cauză, deoarece nu au nervii destul de puternici pentru un astfel de proces. Singurii care se distrează în sală sunt jurnaliştii, care nu au nimic de pierdut, ca atare, au toată dispoziţia să savureze momentele.
  Faptul că judecătorul e împrăştiat, iar părţile îşi pun mâinile în cap la judecare, nu ar fi o problemă. Asta dacă ar exista siguranţa că magistratul îşi respectă jurământul pentru dreptate şi echitabilitate. Ochii mari, larg deschişi către avocaţi, ar putea fi chiar simpatizaţi de cei din sală. Chiar şi de Vîntu.
  Însă au fost câteva episoade pe care probabil că omul de afaceri şi avocaţii lui nu le-au gustat. Şi asta deoarece judecătorul are plăcerea să citească în actele medicale ale lui Vîntu, deşi sunt date personale, iar inculpatul a cerut, nu o dată, intimitate. A ridicat inclusiv radiografia făcută la rotula ruptă a omului de afaceri şi a declarat că nu pare să fie vorba despre osul acestuia. A sugerat că inculpatul a oferit informaţii mincinoase despre medicul lui din Austria, pe care însăşi ea l-a verificat pe internet, deşi ulterior a realizat că greşise. A fost un singur termen la care Vîntu nu s-a prezentat, deoarece era spitalizat, şi atunci procurorii au dat năvală la spital să îi verifice rotula. În situaţia în care acesta s-ar fi dovedit că nu era bolnav, putea fi rearestat. Nu s-a întâmplat însă.
  Dacă am lua în considerare faptul că judecătorul a scris o lucrare intitulată Hărţuirea, lucrurile ar putea deveni interesante. Însă orice interpretare de acest fel ne-ar putea acuza de rea-credinţă. Ca atare, mergem mai departe.

  Vânătoarea lui Vîntu
  La ultimele termene, Sorin Ovidiu Vîntu a obişnuit jurnaliştii cu declaraţii scurte la plecarea de la Tribunal. După ce vorbeşte, împinge uşor microfoanele jurnaliştilor şi pleacă. De fiecare dată, mesajul ţinteşte către Traian Băsescu şi Serviciul Român de Informaţii. Ultima dată a dat informaţii despre presupusa activitate a instituţiilor care se ocupă de siguranţa statului, cel puţin la nivel declarativ. „635.000 de telefoane sunt interceptate în România şi 23.000 de locaţii sunt monitorizate audio-video.” Omul de afaceri susţine că patria „a redevenit ţara discuţiilor în şoaptă” şi va continua să lupte împotriva unui astfel de regim, indiferent de consecinţe. Mai mult, la un termen anterior, Vîntu declarase răspicat: „Vreau să vă comunic că, începând de azi, şi eu am decis să deschid o vânătoare cruntă împotriva domniei sale şi a tuturor celor care îl sprijină”. Ca atare, semnalul de luptă a fost dat, războiul începe. Cine câştigă o să vedem la final.
  Toată pletora asta de servanţi realizează că Traian Băsescu, stăpânul lor, ar putea să îşi piardă poziţia?
  L-am rugat pe Sorin Ovidiu Vîntu să ne răspundă unor întrebări legate de procesul lui şi, mai ales, de declaraţiile făcute la instanţă. Refuză să ne furnizeze sursa informaţiilor sale privind interceptările, dar şi despre problemele lui medicale.
  SOV: S-a făcut şi-aşa tămbălău pe nişte slăbiciuni pe care le am eu astăzi. Problema nu este de ce am solicitat să plec. Întrebarea este de ce, de doi ani, nu mă lasă tovarăşul Băsescu să plec.
  Q: De ce nu vă lasă să plecaţi?
  SOV: Simplu, vrea să blocheze toate operațiunile mele externe. Asta e. Doar nu îţi imaginezi că nu mă lasă să plec de teamă că aş putea să fug din ţară?
  Q: Vreţi să spuneţi că ar vrea să vă distrugă financiar?
  SOV: Da, din nefericire pentru domnia sa, am reuşit să surmontez şi acest handicap.
  Q: Primiţi termen săptămânal, spre deosebire de alte dosare. Cu ce este acest proces mai special?
  SOV: Aşa cum am mai spus, acest proces este coordonat de domnul Maior şi domnul Coldea de la Serviciul Român de Informaţii. Domniile lor sunt foarte grăbite în a-i face pe plac stăpânului. Toată pletora asta de servanţi realizează că Traian Băsescu, stăpânul lor, ar putea să îşi piardă poziţia. Și dacă stăpânul lor îşi pierde poziţia realizează că vor da socoteală pentru toate aceste abuzuri pe care le fac?
  Q: Dar, de fiecare dată când s-a schimbat conducerea ţării, cei care au practicat aşa ceva şi-au şters urmele.
  SOV: Îşi ştergeau urmele şi treceau în tabăra cealaltă. De data aceasta, aşa cum am mai declarat-o, am început şi eu vânătoarea. Nu voi lăsa nesancţionat vreun abuz făcut la adresa mea de către aceşti domni. Aceştia şi alţii care s-au pretat la tot felul de grosolănii.
  Q: Şi de ce o să puteţi face acest lucru doar dacă se schimbă Puterea?
  SOV: Domnişoară, eu voi supravieţui acestui regim, să fiţi convinsă. Voi face plângeri penale, plângeri în civil, de exemplu, acum am deschis o acţiune în civil împotriva domnilor Maior şi Coldea şi a Serviciului de Informaţii Interne pentru interceptări ilegale şi trucarea convorbirilor. Am vorbit cu avocaţii mei, şi zilele următoare se vor depune în instanţă plângerile. Doar nu credeţi că iau bâta şi mă răfuiesc pe stradă? Apelez la instituţiile statului care, după plecarea regimului Băsescu, îşi vor face datoria.
  Q: Oricum, şi Dinu Patriciu a câştigat un proces împotriva Serviciului Român de Informaţii cu actuala Putere.
  SOV: Nu ştiu de ce aţi subliniat „cu actuala Putere” la domnul Dinu Patriciu. Să sărim. (Râde.)
  Q: Aţi descoperit că procurorii nu aveau mandat pentru a vă intercepta?
  SOV: Când o să vedeţi ce s-a făcut în acest dosar, o să vă îngroziţi. Şi ce fel de stat avem. Vă las plăcerea să descoperiţi singură.
  Q: Aţi recuzat judecătorul pe motiv că tatăl acestuia a fost păgubit FNI. Credeţi că acest fapt vă afectează procesul?
  SOV: La solicitarea mea de recuzare, un complet de judecată a apreciat că nu este afectată operaţiunea juridică de acest fapt.
  Q: De Nicolae Popa mai ştiţi ceva?
  SOV: Nu am putut să iau legătura cu el, nu am dreptul.
  Q: A fost întâmplătoare arestarea lui Popa?
  SOV: Nu a fost. Domnul Băsescu a apelat la nişte puteri străine să îl ajute la alegerile din 2009.
  Q: Fiica lui Nicolae Popa a declarat în instanţă că a fost de două ori în vizită la el în Indonezia, cât timp era căutat de Interpol. Credeţi că, timp de zece ani, autorităţile nu au ştiut unde este Nicolae Popa?
  SOV: Ba da.
  Q: Şi de ce nu l-au ridicat?
  SOV: Nu mă întrebaţi pe mine, domnişoară.
  Q: Totuşi, procedura de extrădare se tergiversează.
  SOV: Mă bucur că se tergiversează şi că Popa nu este adus în ţară să facă închisoare total pe nedrept.
  Q: Şi atunci, cine e vinovat pentru ce s-a întâmplat la FNI?
  SOV: Păi, asta s-a clarificat. Aveţi Raportul Parlamentului. O comisie de anchetă din 2000 a întocmit un raport voluminos care trasează vinovăţiile fără echivoc. A fost o operaţiune a statului român, şeful comisiei era chiar de la PD. Am trimis atunci întregii prese acest raport. Fondul Naţional de Investiţii, după 1997, când l-am vândut, a devenit al statului român. Raportul poate fi găsit şi acum la Parlamentul României.
  Q: Şi atunci, s-au folosit de Ioana Vlas sau Nicolae Popa să scape fără vină?
  SOV: Nu, statul român s-a folosit de mine. S-au ascuns toţi în spatele meu şi acolo stau de zece ani. Au luat nişte nevinovaţi.
  Q: Concluzia?
  SOV: Pe timpul lui Ceauşescu nu ştiam că mai este şi altceva. Atunci am tăcut, îmi era frică, o spun cu onestitate. Îmi era frică şi am tăcut. Nu credeam că se poate schimba ceva din acel regim. Am gustat libertatea după ’89, libertatea de a vorbi fără să mă tem. Azi nu am nicio scuză să tac. De aceea, am încercat în 2009 să mă opun acestui om şi, de-atunci încolo, o fac consecvent. Şi o voi face până când acest regim se va duce dracului.

  Sorin Ovidiu Vîntu a fost trimis în judecată în octombrie anul trecut, fiind acuzat de favorizarea infractorului. Mai exact, anchetatorii îi reproşează că l-ar fi ajutat financiar pe Nicolae Popa să se ascundă în Indonezia. Alături de el, în proces mai este judecat omul de afaceri moldovean Ovidiu Ţurcan, dar şi şoferul lui Vîntu, Alexandru Stoian. Instrumentarea acestui dosar a început a doua zi după ce filmul „Pumnul lui Traian Băsescu” a fost difuzat la Realitatea TV, într-o emisiune în care era invitat chiar şeful statului. Un an mai târziu, procurorii consideră că Vîntu reprezintă un pericol public şi cer arestarea lui. Omul de afaceri este eliberat prin recurs de către Curtea de Apel Bucureşti. Atât în timpul urmăririi penale, cât şi la trimiterea în instanţă a cauzei, în presă au apărut stenogramele din acest dosar. Vorbim despre interceptări ale discuţiilor lui Vîntu cu Nicolae Popa, dar şi despre convorbiri cu jurnaliştii din trustul lui, care nu au legătură cu cauza.

  Sorin Blejnar, cosmarul lui Basescu Feb 26, 2011

  Motto : “Niciodată nu rămân fără soluţii” (Traian Basescu )

  Diana Severin, fosta sefa a Vamii Ploiesti : “Regina este Blejnar “. Cornel Costea, seful vamii Ploiesti, a declarat in fata judecatorilor ca a luat mita 90.000 de lei, din care a oprit o treime. Dupa stiinta sa, banii ar fi ajuns si la presedintele ANAF, Sorin Blejnar. Acesta neaga insa toate acuzatiile. Un vames din Vama Stamora Moravita declara ca grosul banilor se duc catre Blejnar.

  Cartelurile transfrontaliere de crima organziata actioneaza dupa reguli stricte , “Omerta” functioneaza ca lege fundamentala iar sistemul este cladit aidoma fagurelui din cuibul de viespi. Cu regine si trantori . Doar imparteala si protectia capeteniilor se desfasoara piramidal , astfel incat, pentru salvarea famigliei , sacrificarea unor pioni devine nu de putine ori, necesara.
  Scandalul vamilor este doar o veriga din lantul infractional instrumentat de caracatita basesciana. Traficul de tot felul este cea mai suculenta sursa de venituri dar si cea mai usor de operat cand te bucuri de protectia serviciilor din dotare. Arestarea cu autobuzul si elicopterul face parte din scenariul “Wag The Dog”, imprumutat de peste mari si tari. Sau “Rapirea din Iraq”, beneficiar de imagine, Traian Basescu. Scandalul declansat de Cotroceni cu target pe Vasile Blaga, s-a transformat intr-un bumerang pentru initiatori. Situatia pare iesita de sub control si greu de stapanit. Ma voi referi strict la cateva elemente cheie care contureaza perfect ADN- ul operatiunii care poate provoca scanteia imploziei regimului Basescu. Nu credeam ca voi ajunge vreodata sa fac galerie pentru Blaga dar, in comparatie cu reptilele din jurul lui Basescu, Vasile Blaga este singurul cu care poti bate palma sub edificiul unui “Gentlemen Agreement” si poti fi sigur ca nu-si va incalca cuvantul dat. Singurul care stie cum se poate extirpa cancerul si mai poate salva cate ceva din PD, este buldogul . Numai ca, cine se lasa adormit de cantecele de sirena ale lui Basescu , risca sa-si vada trupul rastignit. Coincidenta nefericita sau ba, Cornel Costea este de varsta apropiata cu ginerele D-lui Blaga. Antidotul la malignizarea Romaniei sub regimul Basescu este unul singur, scoaterea la suprafata a tururor actelor de coruptie si furaciuni din dulapurile Cotroceniste. Acum , nu maine. Orice mangaiere a scorpionului este letala.
  Vamile din nord/est , arestari la gramada cu dedicatie, cele de la granita cu fosta Iugoslavie , mai scazute in intensitate dar cu acelasi randament. Sunt luati la gramada spagarii de maruntis pentru mascarea marilor tunuri cu tigari, alcool si produse petroliere. Basescu ne asigura ca profesionistii de cumetrie din serviciile secrete monitorizareza vamile non EU , de sase luni , fara sa ne explice cum trec prin Vama Albita, in fiecare noapte, 10-15 TIR uri cu marfa de contrabanda , tigari, conserve, alcool combustibili etc. Urmeaza Vama Ploiesti unde seful , Cornel Costea, numit premeditat de catre Blejnar, in urma cu cca sase luni ca sa poata masca traficul de combustibil controlat de tatal Robertei Anastse, PetroTrans si Conpet, care era programat sa explodeze, odata cu traficul de la rafinaria Onesti. Astfel punctul vamal pentru legume/fructe a fost mutat intentionat din Ilfov la Ploiesti cu intentia de a acoperi fructul fierbinte.
  Flagrantul organizat cu concursul omului de afaceri turc trimis la inaintare de creierul evaziunii cu legume/fructe, Yuksek Sahin.( cetatean turc, nascut la 15 iunie 1973 în localitatea Samandag, Turcia, fiul lui Sami şi Nesibe, cu domiciliul actual în Bucureşti, Aleea Lunca Cernei nr. 5, bl. A 52, ap. 36, sectorul 6, cetatean roman din 16.08.2001)
  Despre grupul Sahin se spune ca ar fi mai periculos decat toate serviciile la un loc. El a prosperat incepand cu 1990 , beneficiind de relatii puternice la nivel foarte inalt. Barfe din zona serviciilor vorbesc despre racolarea acestuia pe motiv de apartenenta si finantare a gruparii teroriste PKK si integrarea lui in mecanismul de productie al banilor negri sub protectia unor personaje securizate care controleaza singurele ramuri productive ale economiei nationale. Nici Sorin Blejnar nu este un necunoscut pentru Yuksek Sahin, de cand a fost instalat in varful ANAF , omul lui Falca si al Elenei Udrea, a devenit actionar principal al PDL in contrabanda cu legume si fructe a cetateanului turc. Cunoscand modul de operare si functionare al organizatiei fratilor Sahin, imi este imposibil sa cred ca s-ar fi injosit intr-o colaborare murdara , in underground-ul traficantilor astfel de gesturi colaborationiste se pedepsesc la sange, cu atat mai mult in clanul Yuksek. Organizarea flagrantului din cazul lui Cornel Costea ,nu ar fi fost posibil daca ordinul nu ar fi venit de sus , de foarte sus , insa cand bondarul se pronunta, regina se executa . Tanarul sef de vama arestat face parte din panoplia de sacrificiu a brigazii parazitare PD-L. Tintele false sunt puse la produs pentru partid si liderii sai , apoi executate dupa modelul Monica Iacob Ridzi si prezentate natiunii ca trofee anticoruptie. Acoperindu-se totodata marile tunuri cu produse petroliere care subrezesc bugetul national cu zeci de miliarde de euro anual.

  Ce mi se pare interesant, in comparatie cu Ridzi, Cornel Costea are o doza de curaj in plus care, fie il va costa ani grei de puscarie, fie va declansa tavalugul care va decapita o buna parte din varfurile caracatitei. Sistemul piramidal de care aminteam mai sus functioneaza si in cazul situatiilor de avarie, ca pe vapor. Cand ia apa, arunci peste bord balastul. Comandantul paraseste ultimul ambarcatiunea. Piromanul Basescu este un artist al poporului in materie parjolire a tot ce nu-i apartine sufleteste. Pina atunci, unul cate unul, subalternii vor fi sacrificati conform legii organice in vigoare. Dupa toate probabilitatile, capul lui Blejnar atarna greu pe lama ghilotinei si este dificil de anticipat daca va fi doar scos din prim plan sau executat. Daca serviciile il vor lasa fara anticorpi sau il vor extrage de pe agenda publica. El stie mult prea multe ca sa fie aruncat pe scari , oricum , autodenuntul ii poate usura viata. Omerta i-o poate complica.
  Urmeaza cel mai probabil mult asteptata Vama Constanta unde familia Basescu are tentaculele infipte pina in gat in mai toate optiunile de trafic.Tot ce misca in Porturile Constanta si Agigea este supervizat si taxat de cumatrul lui Bercea Mondial. Acolo s-au declansat de mult operatiunile de stergere a urmelor si relocarea indivizilor implicati. Vor fi efectuate arestari de carnaval, incepand cu cativa vamesi neimportanti, politisti de frontiera fara doctrina si femeile de servici . Ipoteza fericita pentru echipa de talharie nationala cu sediul central in Palatul Cotroceni ar fi batista pe tambalul marilor evazionisti si conferintele de presa organizate de administratia prezidentiala, in care Zeus va arunca din nou cu laturi pe opozitie si moguli. Ca pe stradutele cu felinar rosu din Amsterdam .
  Intrebari de bun simt : Cati pioni fara grad mai aveti de nenorocit D-le Basescu in incercarile disperate de a va proteja cuibul si fagurele?
  Ce pretentii de cooptare a UDMR intr-un proiect serios ar mai putea avea USL cand seful garzii financiare , Arpad Csaba Ladanyi, este conectat la reteaua de fibra optica a Cotroceniului?

  Bush cu Gorbaciov s-au întâlnit în vara lui 89 la Malta şi au hotărât înlăturarea lui Ceauşescu de la conducerea României, dar s-a hotărât ca treaba să fie executată pe cale terestră de Uniunea Sovietică şi pe cale aeriană de Statele Unite. Reţeaua informativă, însă, a fost îmbunătăţită, pentru că, pe lângă serviciile secrete ruse şi americane ce au acţionat în plan informaţional, s-a colaborat şi cu serviciile de informaţii ale evreilor, sârbilor. De altfel, vreau să-i informez pe cititori că primul partid comunist care a rupt legăturile cu Nicolae Ceauşescu a fost Uniunea Comuniştilor Iugoslavi, în frunte cu Miloşevici, iar principala poartă de intrare a trupelor de comando în România, care au declanşat evenimentele de la Timişoara, a fost graniţa sârbească.
  Ce avere are şeful ANAF 26 Februarie 2011

  Preşedintele ANAF, Sorin Blejnar, deţine, conform ultimei declaraţii de avere publicată pe site-ul instituţiei în luna octombrie 2010, trei locuinţe şi mai multe conturi în lei şi valută.
  Sorin Blejnar are o casă în Bucureşti dobâdită în 2009 prin cumpărare, cu valoare impozabilă de aproape 900.000 de lei, cu un teren aferent de 400 mp. Blejnar menţionează în declaraţia de avere că principala sursă de finanţare pentru achiziţia casei a fost un teren din Arad vândut în 2006 contra sumei de 2.000.000 de lei.
  Preşedintele ANAF mai deţine două locuinţe, în Arad şi Bucureşti. Cea din Arad a fost dobândită în 2000 şi are o suprafatţă de 77 mp, iar cea din Bucureşti a fost dobândită de către soţia lui Blejnar anterior căsătoriei şi are aceeaşi suprafaţă.
  Blejnar mai notează în declaraţia de avere şi bijuterii care aparţin soţiei, cu o valoare estimată între 15.000 şi 25.000 de euro
  .
  De asemenea, preşedintele ANAF are conturi şi depozite la şase bănci în lei, euro şi lire sterline.
  Sorin Blejnar a fost numit în funcţia de preşedinte al Agenţiei Naţionale de Administrare
  Fiscală în ianuarie 2009.
  În ultima perioadă preşedintele ANAF a fost acuzat în repetate rânduri atât de oameni politici din opoziţie, cât şi de unul din foştii angajaţii din Vamă că el ar fi “regina” de pe tabla de şah a corupţiei din vămi, acuzaţii pe care le-a respins de fiecare dată.

  Blejnar în faţa demisiei obligatoriiŞeful Fiscului are dosar penal

  Încă președintele ANAF-ului, Sorin Blejnar neagă cu înverșunare existența vreunui dosar penal în care să fie implicat. Iată că, Parchetul General îl contrazice cu probe. Blejnar are dosar penal, întocmit în 2009, de procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanța.
  Senatorul PSD de Prahova, Daniel Savu afirmase vineri la Antena 3, că pe numele lui Sorin Blejnar există deschis un dosar în desfășurare la Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanța, pentru implicare în contrabandă cu țigări și motorină.
  La nici 24 de ore de la aceste dezvăluiri, a apărut și documentul care atestă că Blejnar este anchetat penal. ( vezi foto)
  Fotocopia unei adrese trimise de Ministerul Public, Ministerului de Finanțe, în data de 31.08.2009, în care se cereau date de identidate și despre fișa postului anumitor șefi din Ministerul de Finanțe și din ANAF. Parchetul General mai solicita în această adresă ca respectivii angajați ai Ministerului de Finanțe să fie înștiințați că trebuie să se prezinte la audieri, în calitate de făptuitori, în dosarul 949/P/2009, la Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanța, în data de 16.09.2009. Printre cele cinci persoane din adresa Parchetului General, apare și actualul șef al ANAF-ului, Sorin Blejnar, la vremea aceea, Comisar-Șef Adjunct al Gărzii Financiare.
  UPDATE: Parchetul Constanța îl ”spală” puțin pe Blejnar
  Harnici procurorii constănțeni! Când trebuie să scoată basma curată, sau măcar parțial curată, un reprezentant al actualei Puteri, unii procurori sunt extrem de prompți. Astăzi, la nici trei ore după ce s-a aflat că Blejnar are un dosar penal din 2009, Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanța a confirmat că desfăşoară o anchetă privind contrabanda cu produse petroliere, în dosarul respectiv figurând şi numele actualului şef al ANAF, Sorin Blejnar. Șeful Fiscului are calitatea de făptuitor în acest dosar. “Pe rolul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa se află înregistrat în vederea soluţionării un dosar penal având ca obiect modul în care a fost autorizată în anul 2007 funcţionarea unui antrepozit fiscal de depozitare a produselor petroliere. În componenţa comisiei se regăsea din partea Gărzii Financiare, comisarul general adjunct, la acea dată, Sorin Blejnar, actualul preşedinte al ANAF. Precizăm că în cauză nu a fost începută urmărirea penală”, se arată în comunicatul de presă al Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa.
  Fostul premier Victor Ciorbea (de profesie avocat) a explicat la Realitatea TV că acest comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța este plin de ambiguități, întrucât nu se precizează clar dacă ancheta, aflată în fază preliminară, s-a terminat sau nu, și nici dacă făptuitorii au fost scoși sau nu din cauză.
  De ce ar fi procedat Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanța, în acest fel? E simplu! Dosarul în care apare Blejnar ca făptuitor e pus la păstrare, fără să fie soluționat în vreun fel, pentru că oricând (în regimul Băsescu) poate apărea o situație care să impună “arătarea pisicii”.
  UPDATE 2: Se strânge lațul! A apărut şi ministrul Economiei în scandalul Blejnar
  Ion Ariton, invizibilul ministru al Economiei, a devenit extrem de vizibil – mai mult decât și-ar fi dorit, cu ocazia uriașului scandal de corupție “Blejnar, șeful Fiscului, colectorul şpăgilor din vămi”.

  Zona de interes a noului ministru al Economiei a reprezentat-o şi o reprezintă afacerile cu petrol. Fost director general şi comercial la Petrom Sibiu, în perioada 1993-2003, Ariton a fost cercetat în 2003, pentru delapidare pentru o pagubă realizată de 10 miliarde lei vechi. Delapidarea s-a realizat în perioada guvernării Năstase. Acuzaţiile iniţiale au generat trei dosare de cercetare penală, care s-au soldat chiar cu ridicarea cu mascaţi din propria casa. Iată de ce în anul 2003 Ion Ariton făcea planton la sediul PSD Sibiu, unde a lăsat cererea de înscriere în partid, aflată şi azi la dispoziţia liderului local al PSD, deputatul PSD de Sibiu, Ioan Cindrea.
  Revenind la implicarea lui Ariton în scandalul Blejnar, trebuie spus că ministrul Economiei, sau Bebe, așa cum îi spun prietenii, cât a fost şef la Petrom Sibiu a reuşit performanţa de a îmbogăţii câţiva ciobani vestiţi deveniţi benzinari şi mai apoi miliardari. Astfel, firmele EurOil, Ana Oil si Aral Oil îi sunt veşnic recunoscătoare actualului ministrul al Economiei. Una mai ales, Euroil, condusă de Domnariu, membru PDL devenit şi consilier judeţean PDL, la alegerile locale din 2008. Acest Domnariu este omul de casă al lui Ariton, sau invers, dacă e să dăm crezare “gurilor rele” din presa sibiană. Om de casă sau nu, Domnariu nu uita niciodată cine l-a ajutat sa facă un imperiu din firma sa EurOil, drept pentru care miliardarul din Sibiu se ingrijeste sa nu ii lipseasca sefului (pe linie de partid) Ariton nimic.
  Sâmbătă, la Realitatea Tv, Mugur Ciuvică a dezvăluit că pe celebrele “liste ale lui şefu’ Blejnar”, adică pe listele firmelor de care autorităţile vamale nu aveau voie să se atingă figura şi firma EurOil, deţinută de Domnariu, bunul prieten al ministrului Economiei, Ion Ariton.

  Boc a dispus o anchetă administrativă a Corpului de Control la ANAF
  Control la Blejnar.INTOTDEAUNA ,ESTE LOC LA A.N.A.F. ,DE ALTUL MAI NENOROCIT DECAT DECONSPIRATUL BLEJNAR !!!
  Premierul Emil Boc a declarat, luni, că a dispus efectuarea unei anchete administrative a Corpului de Control la Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF), precizând că, dacă Parchetul va confirma cel puţin una dintre suspiciunile apărute, şeful ANAF va fi demis.
  “Întotdeauna Corpul de Control face anchete administrative şi în acest caz este vorba de o anchetă administrativă, pe care am dispus-o la ANAF”, a precizat Emil Boc, înainte de şedinţa BPN al PDL.
  El a adăugat că, aşa cum a spus şi până în prezent, dacă Parchetul va confirma cel puţin una dintre plângerile sau suspiciunile care au apărut în mass-media, atunci şeful ANAF va fi demis.
  Preşedintele ANAF, Sorin Blejnar, s-a aflat, luni, pentru circa 10 minute, la Guvern, cu puţin timp înainte de şedinţa specială privind Codul Muncii. Blejnar a spus că a mers la Guvern pentru o discuţie cu ministrul Finanţelor, Gheorghe Ialomiţianu.
  Sorin Blejnar a declarat ulterior, pentru Mediafax, că nu se gândeşte “sub nicio formă” să se retragă din funcţie, atâta timp cât a implementat cu succes declaraţia unică şi a contribuit la combaterea corupţiei, susţinând că presiunea mediatică asupra sa are conotaţii politice.
  Consilierul de stat al primului-ministru, Andreea Paul-Vass, a declarat, duminică, la o emisiune televizată, că şeful ANAF, Sorin Blejnar, este verificat de Corpul de Control al premierului Emil Boc.
  Boc afirmase anterior că dacă Parchetul sau DNA îi va trimite o sesizare cu privire la urmărirea penală a şefului ANAF, acesta va fi demis.
  În ultima perioadă preşedintele ANAF a fost acuzat în repetate rânduri atât de oameni politici din opoziţie, dar şi de foşti şi actuali angajaţi din Vamă că el ar fi “regina” de pe tabla de şah a corupţiei din vămi, acuzaţii pe care acesta le-a respins.

  LA SEMNUL LUI BASE,Cristian Preda va candida la şefia PDL, caci se aprobă derogarea de vechime in cazul coruptului care a fost si pe la PRIMARIA MUNICIPIULUI BUCURESTI[DIRECTIA CABINET PRIMAR GENERAL ] DIN VARA ANULUI 1997-2000!!

  Europarlamentarul PDL Cristian Preda ar putea candida la preşedinţia partidului, la alegerile din mai, dacă CNC programat pentru sâmbătă va aproba derogarea de la condiţia de vechime prevăzută în Statut, au declarat, luni, pentru Mediafax, surse din partid
  Cristian Preda şi Sever Voinescu au fost prezenţi, luni, la şedinţa BPN al partidului, pentru a susţine propunerile făcute la Statut, dar şi pentru a solicita ca la Convenţia Naţională din mai să poată candida la şefia PDL şi cei care nu au cinci ani vechime în partid, aşa cum prevede Statutul.
  “Împreună cu Monica Macovei şi Sever Voinescu am cerut o derogare ca la congresul din mai să poată conduce o moţiune şi o persoană care nu are cinci ani vechime. Pornind de la această modificare, s-a ajuns la ideea că BPN va face această propunere Consiliului Naţional de Coordonare, astfel încât să se poată ca la viitoarea întrunire a Convenţiei această condiţie de vechime să fie lăsată la o parte”, a precizat Cristian Preda, la plecarea de la şedinţa PDL.
  El a spus că a propus această măsură împreună cu Monica Macovei şi Sever Voinescu şi că unul dintre ei ar putea să susţină o asemenea moţiune.
  “Am propus această măsură, am cerut această derogare împreună cu Monica Macovei şi Sever Voinescu, trebuie să vă aşteptaţi ca unul dintre noi să conducă o asemenea moţiune. Vom vedea care, nu am decis încă”, a precizat Cristian Preda la întrebarea dacă s-a gândit să candideze la preşedinţia PDL.
  Surse din PDL au precizat că în BPN s-a decis ca prevederea din Statut referitoare la vechimea minimă de cinci ani pentru candidatura la şefia formaţiunii să fie menţinută, însă să se facă derogare de la aceasta pentru Convenţia Naţională din mai.
  Dacă derogarea va fi aprobată de CNC, Cristian Preda, care s-a înscris în partid în urmă cu doi ani, când era consilier prezidenţial, pentru a candida la europarlamentare, va fi cel mai probabil cel care va conduce moţiunea susţinută de membrii mai noi ai PDL, precum Monica Macovei şi Sever Voinescu, cei care sunt văzuţi şi ca apropiaţi ai preşedintelui Traian Băsescu.
  SANTAJUL LUI BASESCU LA BLEJNAR –PRIN INSTITUTIILE LUI TRAIAN !Blejnar şi verificat de Corpul de Control al premierului, şi prezent la şedinţa de guvern
  Şeful Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF), Sorin Blejnar, este verificat de Corpul de Control al premierului Emil Boc, potrivit declaraţiei consilierului de stat al primului-ministru, Andreea Paul-Vass, făcută într-o emisiune la Realitatea TV.
  În acelaşi timp însă, şeful ANAF este şi la guvern, unde participă la şedinţa pentru asumarea Codului Muncii, şi unde prezintă informări despre domeniul pe care îl conduce.
  “Întotdeauna când există o suspiciune de inadecvare într-o funcţie de magnitudinea celei deţinute de domnul Blejnar, în mod evident că interesul premierului este maxim. Da, şi este normal să fie astfel de anchete”, a declarat Andreea Paul-Vass, la Realitatea TV.
  Controlul survine după scandalul şpăgilor din vămile româneşti.
  Emil Boc a declarat, sâmbătă, că dacă Parchetul sau DNA îi va trimite o sesizare cu privire la urmărirea penală a şefului ANAF, Sorin Blejnar, acesta va fi demis.
  Întrebat dacă preşedintele ANAF, Sorin Blejnar, ar trebui demis din funcţie, premierul Emil Boc a declarat, jurnaliştilor, că dacă Parchetul sau DNA îi va trimite o sesizare cu privire la începerea urmăririi penale, atunci acesta va fi demis.
  “Dacă Parchetul sau DNA îmi va trimite o sesizare cu privire la începerea urmăririi penale, la fel cum am procedat în cazul oricărui demnitar împotriva căruia se începe urmărirea penală, va fi demis”, a afirmat Emil Boc.
  În ultima perioadă preşedintele ANAF a fost acuzat în repetate rânduri atât de oameni politici din opoziţie, dar şi de foşti şi actuali angajaţi din Vamă că el ar fi “regina” de pe tabla de şah a corupţiei din vămi, acuzaţii pe care acesta le-a respins de fiecare dată.
  CUM SE FACE CA NU STIE ,CA TOATE DRUMURILE L DUC LA TIMPARATUL; TRAIAN !!!!Blejnar: Credeţi că eu ştiu cine e şeful serviciilor secrete?DECONSPURAREA RETELEI A VUT LOC! DECI .TREBUIE SCHIMBATA GARNITURA UZATA!!!

  Preşedintele ANAF, Sorin Blejnar, neagă în continuare că ar fi primit mită şi îi invită pe acuzatori să meargă cu dovezile la procurori.
  “Informaţiile sunt o născocire a unei minţi bolnave. Neg cu toată hotărărea implicarea mea în acest scandal. Numele meu e greu de avitat. Am făcut un bilanţ, am ieşit cu el public. Probabil deranjează că Fiscul îşi face treaba. Să vedem cine arată cu degetul spre mine. Fostul şef al Vămii Ploieşti minte cu neruşinare, iar actualul şef spune că se pare că banii au ajuns la mine. Se pare că nu are cunoştinţe bune. În niciun caz, banii nu au ajuns la mine. dacă are dovezi, îl îndemn să le dea procurorilor”, a declarat Sorin Blejnar sâmbătă, la Realitatea TV.
  Blejnar a recunoscut că a vorbit de două-trei cu Costea, şeful Vămii din Ploieşti, dar doar pe probleme de natură profesională. Întrebat despre implicare serviciilor secrete, Blejnar a spus: “Credeţi că eu ştiu cine e şeful serviciilor secrete? Există instituţii ale statului care îşi fac treaba, în sensul că culeg date şi informaţii cu caracter secret.
  Despre posibila demisie, cerută de mai mulţi lideri PDL, Blejnar a comentat: “Un om când e vinovat, trebuie să plece din funcţie. Eu nu mă simt vinovat”.

  Blejnar: Sub nicio formă nu mă gândesc să mă retrag din funcţie

  Preşedintele ANAF, Sorin Blejnar, a declarat luni că nu se gândeşte “sub nicio formă” să se retragă din funcţie, atât timp cât a implementat cu succes declaraţia unică şi a contribuit la combaterea corupţiei, susţinând că presiunea mediatică asupra sa are conotaţii politice.El a menţionat că presiunea mediatică din ultima perioadă nu are legătură cu performanţele sale sau ale instituţiei pe care o conduce, ci sunt rezultatul unor dispute politice.”Presiunea mediatică are conotaţii de natură politică şi nicidecum în ceea ce priveşte calitatea mea profesională sau a instituţiei pe care o conduc. Atât timp cât voi rămâne în funcţie, voi continua împrepună cu celelalte instituţii ale statului procesul de combatere a evaziunii fiscale şi a corupţiei din România”, a mai spus Blejnar.El s-a aflat luni, pentru aproximativ zece minute, la guvern, cu puţin înainte de şedinţa pe marginea Codului Muncii. Blejnar a spus că a mers la guvern pentru o discuţie cu ministrul finanţelor, Gheorghe Ialomiţianu.
  Soc: reformistii blocheaza revenirea lui Basescu in PDL Februarie 28th, 2011
  Traian Basescu nu va mai putea reveni vreodata in PDL dupa terminarea mandatului la Cotroceni, in cazul in care modificarile la statut propuse de Monica Macovei si Cristian Preda vor fi adoptate. Motivul? Actualul presedinte incalca flagrant cel putin trei prevederi diferite ale noului statut.
  Comisia de modificare a statutului PDL a luat in dezbatere, ieri, si a aprobat citeva modificari importante, propuse de tandemul Macovei-Preda, publicate azi pe blogul fostului ministru al Justitiei. Aspectul cel mai spectaculos este, fara indoiala, faptul ca noul statut, de-a dreptul spartan, dupa severitatea unor prevederi, ii bareaza revenirea in partid insusi fostului lider, ceea ce ridica serioase semne de intrebare: au constientizat autorii propunerii acest ”efect colateral” sau nu? Si daca da, care sa fie motivul ”executiei” lui Basescu?
  Dar, sa prezentam informatiile concrete: potrivit noilor modificari, inscrierea in PDL va fi conditionata drastic, candidatul la statutul de membru fiind obligat sa indeplineasca toate conditiile de mai jos:
  a) are varsta de cel putin 18 ani;
  b) recunoaste si respecta Statutul, Programul si toate celelalte documente sau regulamente ale partidului (existent; modificat);
  c) este apreciat si cunoscut ca un cetatean onest si competent, cu o buna reputatie, inregistrarea sa ca membru nefiind de natura sa dauneze activitatii sau imaginii partidului (existent);
  d) nu este trimis in judecata in Romania sau in orice alta tara democratica pentru fapte savarsite cu intentie;
  e) nu a fost condamnat pentru infractiuni savarsite cu intentie in Romania sau in orice alta tara democratica;
  f) nu a fost angajat al Securitatii sau colaborator al acesteia;
  g) nu promoveaza si nu a promovat idei sau actiuni de rasism, xenofobie, antisemitism si intoleranta;
  h) nu ii este interzisa, prin hotarare judecatoreasca definitiva, exercitarea drepturilor politice sau cetatenesti;
  Dupa cum se poate observa, prima conditie pe care Basescu nu o poate depasi este punctul d), legat de trimiterea in judecata. Inaintea alegerilor din 2004, el a fost trimis in judecata in procesul Flota, actiune blocata ulterior de o interpretare abuziva a lui Daniel Morar. Mai exact, dosarul Flota, desi complet, a fost retrimis de instanta Parchetului pentru ca nu aparea si semnatura sefului PNA de atunci, Ioan Amarie, ceea ce era o simpla chestiune birocratica, fara legatura cu continutul dosarului (detalii aici). In loc sa refaca documentul insotitor al trimiterii dosarului in instanta, noul sef Morar a refacut intreg dosarul, constatind, ca prin minune, ca nu a existat niciun prejudiciu. Statutul de sef al lui Morar i-a dat un respiro de ani buni lui Basescu, dar, e de la sine inteles ca decizia lui Morar va fi infirmata dupa schimbarea de regim, in 2014 sau mai devreme, iar dosarul va reveni in instanta, asa cum e firesc.
  A doua conditie pe care o incalca Basescu este cea de la punctul f), privind necolaborarea cu Securitatea, pentru ca noul statut nu face referiri distincte la vina de a fi facut politie politica. Or, se stie deja, chiar daca Basescu nu are verdict ca ar fi facut politie politica, el a fost, totusi, colaborator al Securitatii, avind dosarul personal nr. 3990/1972. A fost racolat de Directia a IV-a a Securitatii in 1972, pe vremea cind era student la Institutul de Marina, iar numele lui se regaseste in Registrul Jurnal pentru retea informativa al U.M. 02150 Mangalia, care cuprindea toti colaboratorii Securitatii de la Institutul de Marina.
  In fine, a treia conditie care il bareaza pe presedinte este cea de la punctul g), care interzice promovarea de idei rasiste, xenofobe etc. Or, actualul presedinte are deja o sanctiune legala din partea Consiliului National Anti Discriminare – el pierzind si procesul in justitie prin care a contestat decizia – din cauza celebrului scandal ”tiganca imputita”. La mustata, Basescu a scapat de alta sanctiune similara, cind a denigrat minoritatea armeana.
  CE FACEM CU SIMPATIZANTII DONATORI AI P.D.L.?!
  CUM INCEARCA BASE –PRIN TRADATORUL PREDA,SA GASEASCA O BRESA IN STATUTUL PDL ?IL SPRIJINA PE PREDA IN IMPOTRIVA MONICAI MACOVEI !
  ESTE DE AJUNS SA VREA COMANDANTUL SUIPREM !TOT ASA S-A APROBAT DEROGAREA DE VECHIME SI LA INFRACTORUL DINULESCU!CAND A DEVENIT DIRECTOR GENERAL AL D.G.J.C.L. ,AUXILIARUL MAGISTRATILOR !!Nava lui Băsescu a supravieţuit

  Biruinţa, nava care a fost comandată de Traian Băsescu, nu a fost dat la casat, aşa cum se ştia, ci aparţine unei companii de rafinare a produselor petroliere care a investit în ea 300 de milioane de dolari. În prezent se numeşte Armada Perdana şi este ancorată pe ţărmul Africii.
  Potrivit adevarul, nava-amiral a flotei româneşti – care s-a numit, pe rând, Biruinţa, Iris Star, Histria Crown şi acum Armada Perdana -, construită în întregime cu echipamente româneşti, aparţine acum unei companii de rafinare a produselor petroliere. La “vârsta” la care alte vase sunt demult fier vechi, Biruinţa aduce bani frumoşi italienilor de la AGIP, care au investit în ea 300 de milioane de dolari, transformând-o într-o rafinărie plutitoare.
  “Durata medie de viaţă a unei nave este de 25 de ani, iar Histria Crown – cum botezasem noi nava – era deja bătrână şi nu mai putea fi exploatată. Acum este operată de una dintre primele zece societăţi din lume care se ocupă de rafinarea şi prelucrarea produselor petroliere şi de petrochimie – compania petrolieră AGIP, care face parte din grupul ENI din Italia. Firma are concesionate câmpuri petroliere din vestul Africii şi a luat nava pe un contract de 10 ani”, dezvăluie magnatul Gheorghe Bosânceanu, directorul Şantierului Naval Constanţa.
  Biruinţa nu ar mai fi putut să navigheze, dar armatorii¬ străini au ţinut să-i folosească potenţialul. Cea mai mare companie de profil din Malaysia, Bumi Armada, a investit în ea 300 de milioane de dolari şi, în 18 luni, a transformat-o într-o rafinărie plutitoare.
  După lucrările efectuate în şantierul din Singapore, Armada Perdana are acum un sistem de ancorare în 12 puncte, cu lifturi-platformă, multiple facilităţi de punte şi modernizări pentru echipajul de exploatare format din 75 de membri. Din septembrie 2009 este situată în vestul Africii, de-a lungul coastei Nigeriei, la Oyofield.
  Flota României a avut patru petroliere construite în ţară: Independenţa, Biruinţa, Unirea şi Libertatea. Independenţa şi Unirea s-au scufundat, iar Libertatea a fost casată în 2005. Supravieţuitoarea flotei este Biruinţa, nava cu o capacitate de 163.647 de tone deadweight, construită în 1984 în Şantierul Naval Constanţa. Biruinţa mai este celebră pentru un motiv: în anii 1984 şi 1987 a fost comandată de actualul preşedinte al României, Traian Băsescu.
  Tabla de sah
  ?
  in 1989, de granitele Romaniei se ocupa Securitatea si ca cei ce au ramas la politia de frontiera, au fost, in primul rand, ofiterii de securitate prinsi de evenimente la frontiere. As vrea sa va reamintesc si faptul ca Securitatea a fost implicata, inainte de 1990, in actiuni de contrabanda, prin firmele Partidului Comunist, si ca aceasta activitate a adus sume importante de bani Partidului Comunist…..
  Ce as vrea sa va spun astazi, e ca organizarea dupa principiile jocului de sah, au fost folosite si inainte de ’90 de Securitate si ca, si dupa ’90, numai structuri functionand piramidal si cu o disciplina cel putin militara , se puteau organiza pe acest principiu; din start sunt excluse persoane civile si tot din start trebuie aratat ca exista o singura regina si un singur rege !
  Numele reginei : Victoria !
  Numele regelui : Cotroceni !
  Pentruca intr-un joc cu reguli atat de stricte, cum e sahul, Regele si Regina sunt simboluri deosebite si au locuri precise si cunoscute, faptul ca dupa ’90, cele mai inalte functii in stat erau stabilite din 4 in 4 ani, s-a convenit ca cel ce functioneaza la Cotroceni e Regele, iar cel ce functioneaza la Palatul Victoria, e Regina !
  Faptul ca discutam si acum, dupa peste 21 de ani, de practici si naravuri postdecembriste, care au transformat Statul Roman intr-un stat mafiot, arata ca nici SRI, nici Polita nu s-au reformat ci doar au mimat reforma !cer demisia directorului SRI !

  Blejnar şi firmele protejate, 28 Februarie 2011

  În timp ce toate canalele media sunt invadate de ştiri care prezintă corupţia din vămi, există voci care atrag atenţia că acest fenomen a acaparat şi mediul de afaceri privat, care beneficiază de protecţia unor înalţi funcţionari publici de la Bucureşti.
  Dosarul „Vămile” are mai multe componente atipice, dacă ar fi să ne luăm după scenariul altor „acţiuni fără precedent” care au avut ca scop demascarea unor fapte ilegale din sistemul public. Spunem acest lucru pentru că, până acum, nu am avut parte de demiteri la nivel înalt sau, mai bine zis, de „sacrificări” în piaţa publică. În plus, deşi scandalul vămilor a început în urmă cu două săptămâni, în fiecare zi apar elemente de noutate sau au loc noi arestări, semn că punctul culminant nu a fost încă atins.
  Între timp, acuzaţiile la adresa şefului ANAF, Sorin Blejnar, şi a ministrului Traian Igaş curg valuri, fără ca nimeni să se ostenească să le cerceteze. Unul dintre cei mai vocali acuzatori ai celor doi este senatorul PSD Valer Marian, care a prezentat în Senat, sub forma unei interpelări către şeful ANAF, lista unor firme cu activitate în domeniul petrolier despre care el afirmă că sunt patronate de apropiaţi ai PD-L şi sunt protejate de orice control, din ordinul direct al lui Sorin Blejnar. Lista prezentată de Valer Marian cuprinde următoarele societăţi comerciale: SC Dumimar SRL, SC Rompet Oil Trade SRL, SC DG Petrol SRL, SC Romeco SRL, SC BGM Petrol SRL, SC Gavini SRL, SC Texas Grup Oyl SRL, SC Sebastian SRL, SC Sebastian Energy SRL, SC Compania Sebastian SA, SC ASV Auto SRL, SC Daim Serv Construct SRL, SC Jetoil SRL şi SC Petrotur SRL. În plus, senatorul i-a solicitat oficial lui Sorin Blejnar să spună dacă în ultimii doi ani s-a efectuat oricare control la vreuna dintre aceste firme şi care sunt rezultatele acestuia. Parlamentarul a declarat că are informaţii sigure potrivit cărora niciuna dintre firme nu a fost călcată de vreun control, întrucât beneficiază de un statut aparte: sunt conduse de apropiaţi ai PD-L şi se află sub protecţia directă a lui Blejnar. O altă dezvăluire a senatorului PSD îl vizează pe şeful de cabinet al şefului ANAF, Codruţ Marta, care este membru în conducerea altei companii protejate, SC Oil Terminal SA Constanţa.

  „Lasă-l, te rog, în pace pe Sorin”
  În plus, senatorul îi mai cere lui Blejnar să îi comunice în câte dosare este cercetat de Parchet pentru implicare în contrabandă cu ţigări şi motorină, din informaţiile sale fiind vorba despre cel puţin trei asemenea dosare. „Fostul ministru al Finanţelor Sebastian Vlădescu (cel care a mărturisit că preşedintele Traian Băsescu i-a adresat rugămintea: «Lasă-l, te rog, în pace pe Sorin», referindu-se la persoana dumneavoastră) a declarat că, la ora actuală, contrabanda cu produse petroliere (benzină, motorină) este mult mai de amploare decât contrabanda cu ţigări în România, făcând precizarea că, în lumea contrabandei, ţigările sunt o afacere măruntă faţă de benzină. Potrivit unor surse din ANAF, dumneavoastră, în calitate de preşedinte al ANAF, şi directorul dvs. de cabinet, Codruţ Marta, aţi transmis personalului de control să nu se atingă de anumite firme care comercializează motorină şi benzină”, se arată în interpelarea lui Marian, care vrea să afle şi câte controale au fost efectuate de ANAF în perioada 2009-2011 şi care sunt constatările acestora la antrepozitul fiscal deschis pe nava Attila, aflată pe Marea Neagră.
  Sebastian Vlădescu a negat, pentru Q Magazine, că ar fi fost sfătuit să „îl lase în pace pe Sorin”, precizând că, atât timp cât a fost ministru, nu a avut cunoştinţă de faptul că anumite firme din teritoriu ar beneficia de protecţia ANAF. „Vă daţi seama că, dacă aş fi avut astfel de informaţii, aş fi luat măsuri… nu în presă, ci la nivel intern. Eu am demarat programe de luptă împotriva evaziunii fiscale nu doar în ceea ce priveşte contrabanda cu ţigări, ci şi pe aceea cu legume şi carburanţi. Vreau să cred că, după povestea din vămi, astfel de acţiuni vor urma şi pe alte segmente, şi aici mă refer şi la piaţa carburanţilor”, a declarat Vlădescu. Întrebat dacă ştia de monitorizarea punctelor vamale în vremea în care era ministru, Vlădescu a preferat să nu răspundă, declarând că acest gen de informaţie nu se furnizează presei.
  La numai câteva ore după ce fostul ministru Vlădescu a dat aceste declaraţii în exclusivitate pentru Q Magazine, procurorii DNA Bucureşti şi poliţiştii IGPR au făcut mai multe descinderi în Vama Ploieşti, fiind vizate firme de import-export de legume şi fructe, precum şi angajaţi ai Autorităţii Vamale acuzaţi de luare de mită. Potrivit anchetatorilor, în vizor au fost luate toate firmele care fac activităţi de import şi export de legume şi fructe, iar din birourile Autorităţii Naţionale Vamale vor fi ridicate acte şi documente privind activitatea acestora. Surse judiciare au afirmat că sunt vizaţi angajaţi ai ANV care sunt acuzaţi de luare de mită.

  Directorul Vămii Ploieşti, ridicat de anchetatori
  Directorul Biroului Vamal Ploieşti, Cornel Costea, a fost ridicat de către anchetatori joi, 24 februarie. A fost suit într-un autoturism Cielo cu număr de Bucureşti, anchetatorii refuzând să facă vreun comentariu. Toate întrebările formulate de Valer Marian au rămas fără răspuns din partea celui vizat direct, aşa că revista Q Magazine a formulat o adresă oficială, prin care a încercat să obţină un punct de vedere de la şeful ANAF în legătură cu acuzaţiile care i se aduc.

  Ialomiţa – frăţia politicului cu vameşii
  Până când şeful ANAF îşi va face curaj să vorbească despre aceste subiecte atinse de senatorul PSD, am încercat să aflăm care este legătura lui Blejnar cu firmele „protejate” enumerate în interpelare, cine conduce aceste societăţi şi care este istoricul lor. Nu mică ne-a fost mirarea să descoperim că multe dintre aceste societăţi au în spate persoane cunoscute şi că unele dintre ele au fost implicate în scandaluri de contrabandă de-a lungul timpului. De exemplu, numele SC Dumimar SRL ne-a amintit de o „escrocherie” în valoare de peste 260 de milioane de lei, derulată, într-o comună din Ialomiţa, de patru inspectori vamali, care au ajuns să fie cercetaţi de DNA. Potrivit unor surse, societatea în cauză se află „în graţiile” preşedintelui PD-L Ialomiţa, Marinică Cazacu, întrucât este unul dintre partenerii de afaceri ai fiului său, Marius Cazacu, acesta deţinând societatea Ciril Com SRL, implicată, în 2009, într-un scandal de contrabandă cu motorină printr-un antrepozit fiscal. Sursele noastre mai afirmă că lucrurile se leagă foarte bine dacă luăm în calcul faptul că Marinică Cazacu este cunoscut drept un prieten apropiat al lui Ionuţ Scrioşteanu, şeful vămii locale. Mai mult decât atât, cazul SC Dumimar SRL pare să fie strâns legat de cel al Texas Grup Oyl, amintită şi ea în interpelarea lui Valer Marian, care, în 2010, a prejudiciat bugetul de stat în urma unei tranzacţii de 600 de miliarde de lei cu motorină vândută fictiv în Bulgaria drept combustibil lichid greu. Deşi ambele cazuri au ajuns la DNA şi au fost relatate în presă, făcându-se referire la complicitatea vameşilor în acest caz, şeful ANAF, Sorin Blejnar, a rămas şi de această dată surd, neluând nici măcar în calcul decapitarea DJAOV Ialomiţa sau realizarea vreunei anchete aici.

  Gabriel Bivolaru revine în forţă
  Trecând mai departe, numele firmei Romeco apare în câteva cauze legate de mafia carburanţilor. Potrivit unor surse, Romeco SRL este sora mai mică a Romeco Internaţional Service Company SRL din Năvodari, care face obiectul mai multor dosare instrumentate de procurorii constănţeni şi bucureşteni, după ce ar fi livrat, în mai multe rânduri, mii de tone de combustibil, motorină Euro 5 sau păcură, procurate de pe piaţa neagră, către societăţi aflate oficial în vizorul procurorilor. Se pare că, în spatele acestor firme, nu ar fi nimeni altul decât fostul deputat PDSR Gabriel Bivolaru. Mai mult decât atât, cercul în cazul acestei firme se închide tot la SC Texas Grup Oyl SRL Slobozia, firmă prin intermediul căreia afaceriştii ialomiţeni Florin Ciocoi, Costel Iordache, Tudor Bodeanu şi Viorica Cristea, arestaţi de Tribunalul Bucureşti în data de 18 ianuarie 2011, au derulat mai multe tranzacţii ilegale cu motorină Euro 5 şi păcură, a căror valoare depăşeşte 800.000 de euro. Potrivit ziarului România Liberă, de această dată, Bivolaru îşi derulează afacerile cu combustibil prin intermediul a două firme offshore, înregistrate în Insulele Seychelles. De altfel, potrivit Registrului Comerţului, şi Romeco Internaţional are în acţionariat două companii offshore, care au acelaşi sediu, în Insulele Seychelles. Este vorba despre Barkrin Ventures Ltd. (73,65%) şi SC Goldberg Business Corporation (26,35%).

  DG Petrol SRL, deţinută de două offshore-uri
  În interpelarea lui Valer Marian este amintită şi firma DG Petrol, pe numele căreia este înaintat la DNA un dosar de evaziune fiscală întocmit de comisarii Gărzii Financiare. Compania este deţinută de afaceristul Dan Igniska. Procurorii DNA şi cei ai DIICOT au început să investigheze dosarul de evaziune fiscală după ce Garda Financiară a verificat, în 2009, activitatea firmei care vizează comercializarea produselor petroliere, constatând mai multe forme de evaziune fiscală. DG Petrol s-a erijat, potrivit unor surse din interiorul anchetei, în principalul furnizor de produse petroliere pentru toate societăţile comerciale intrate în insolvenţă sau al firmelor-fantomă. „Prejudiciul total produs bugetului de stat prin neplata TVA-ului este în sumă de 22,5 milioane de lei. Metodele de prejudiciere constau în prezentarea de date ireale sau incomplete, în vederea creării în mod artificial a stării de insolvenţă, introducerea scriptică pe circuitul comercial a unor societăţi comerciale de tip «fantomă», evidenţierea unor preţuri nereale – sub preţul de vânzare al primului furnizor, în scopul diminuării bazei de calcul a TVA-ului, ascunderea beneficiarilor reali ai produselor comercializate”, se arată în dosarul înaintat de Garda Financiară către DNA şi DIICOT. Un alt episod în care apare numele DG Petrol este cel al închirierii terenurilor din Portul Constanţa la preţuri subevaluate. SC DG Petrol a intermediat pentru două societăţi cu sediul în paradisul fiscal Insulele Virgine Britanice concesionarea unor terenuri de la Compania Naţională Administraţia Porturilor Maritime SA Constanţa. SC DG Petrol SRL, cu sediul în sectorul 1 al municipiului Bucureşti, îl are ca administrator pe Ionescu Niculae. Firma, ce are ca obiect de activitate transporturi pe căi navigabile interioare, a contribuit, în 2008, la constituirea stocurilor minime pentru produse petroliere, alături de alte şase companii din domeniu. Societatea, care derulează de mai multă vreme afaceri pe platforma portuară din Constanţa, este deţinută de două offshore-uri, cu sediul în paradisul fiscal Insulele Virgine Britanice. Abilo LTD, cu sediul în Tortola ‒ cea mai mare dintre insulele arhipelagului, este majoritară, cu 90% din părţile sociale, în timp ce Real Oil Development Inc, cu sediul pe aceeaşi insulă, deţine doar 10% din SC DG Petrol Bucureşti.

  Firme care desfăşoară afaceri de milioane
  Spre deosebire de celelalte firme amintite în interpelare, Daim Serv Construct SRL este mai puţin vizibilă, nefiind implicată în vreo tranzacţie ilegală care să fi ieşit la lumină. Ea s-a aflat însă printre cele cinci companii care au depus oferte pentru preluarea pachetului majoritar de acţiuni deţinut de Autoritatea pentru Privatizare la producătorul de utilaj petrolier pentru foraj Uztel Ploieşti, societatea care este inclusă în programul PSAL I convenit cu Banca Mondială pentru privatizare. O altă societate amintită de Valer Marian este Petrotur SRL, care se poate considera o privilegiată a licitaţiilor publice. Firma este beneficiara unei tranzacţii cu păcură în valoare de 9,5 milioane de lei, desfăşurată de Electrocentrale Oradea SA. În ceea ce priveşte societatea Oil Terminal SA Constanţa, din a cărei conducere face parte şeful de cabinet al lui Blejnar, Codruţ Marta, aceasta a fost implicată anul trecut într-un lung şir de scandaluri, care au vizat procedurile de achiziţie. Societatea este condusă de Silviu Wagner, un PD-L-ist cu carnet de membru de la Constanţa, care beneficiază de susţinerea mai multor secretari de stat din cadrul Ministerului Economiei.

  Blejnar neagă implicarea sa în dosarul „Vămile”
  Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat că preşedintele ANAF, Sorin Blejnar, rămâne, în opinia sa, un element esenţial între puterea politică şi crima organizată, corupţia din vămi şi zona evaziunii fiscale. „Din dovezile care se strâng la DNA, în mass-media rezultă că dl Blejnar este într-adevăr un element esenţial, un element între crima organizată şi corupţia de la vămi, din zona evaziunii fiscale şi puterea politică”, a spus Ponta. La rândul său, liderul PNL Crin Antonescu a declarat că, în cazul corupţiei din vămi, ar trebui să ofere explicaţii atât şeful ANAF, Sorin Blejnar, cât şi superiorul său, ministrul Finanţelor, Gheorghe Ialomiţianu, şi chiar premierul Emil Boc. „În conformitate cu HG 110 din 2009, responsabilitatea directă a numirii şefilor de vămi revine preşedintelui ANAF, dl Sorin Blejnar. Am sentimentul că pe dl preşedinte îl irită trimiterile care s-au făcut în sensul acesta de către colegul meu Nini Săpunaru şi de alţii, care au spus că nu e normal ca întrebările să se oprească la dl Radu Mărginean (n.r. ‒ şeful Autorităţii Naţionale a Vămilor). Cred că întrebările trebuie să meargă mai sus şi trebuie să îi chemăm să răspundă pe toţi cei care au atribuţii directe în această privinţă”, a spus Antonescu. Preşedintele Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală a declarat că el nu ştie cine este „Regina”. „Nu ştiu cine este Regina, întrebaţi-l pe domnul Ponta, poate că este Elodia. Dacă tot am ucis-o pe Elodia, poate o găseşte domnul Ponta şi ne spune unde este şi cine e Regina… Haideţi să nu mai glumim pe acest subiect. Acei oameni, dacă organele de urmărire penală şi instanţele de judecată vor dovedi că au luat mită, vor trebui să răspundă. Dacă au dat mai departe, vor trebui să probeze că au dat mai departe până la ultimul pion, până la urmă toţi sunt nişte pioni, dacă vorbim despre o tablă de şah, în aşa fel încât justiţia să îşi facă datoria. Este foarte simplu să stai pe margine, să încerci să politizezi o acţiune a statului român şi să arunci cu acuze în dreapta şi în stânga asupra unor conducători de instituţii care au încercat, în ultima perioadă, să facă ceva”, a spus Blejnar, adăugând: „Resping orice implicare şi asociere a mea în dosarul «Vămile», declaraţiile domnului Ponta sunt lipsite de orice suport. Dacă domnul Ponta are suport ca să poată să probeze aceste acuzaţii calomnioase,

 21. Liberalul argesean spune:

  Jalnic, Varujan, asa ai fost aseara la TVR 1 ! Imi pare rau pt tot ceea ce ti se intampla, eu, in naivitatea mea cred ca meritai mai mult… Prostitutia e pt altii, batrane, nu-ti sta bine deloc, dar deloc, crede-ma ! Asta-i liberalism sau lichelism, ce dracu’, hai sa fim seriosi ?!… Nu cu Fenechiu, Ghise, Antonescu, stii prea bine si tu…

  • @ liberalul argesean

   Vezi ca te faci vinovat de port ilegal de nume. Cu mine, treaba ta, dar ce ai cu ceilalti? De unde ai scos-o cu prostitutia, n-am eu norocul ala sa ma plateasca cineva pentru activitatea mea in PNL>

 22. cris spune:

  Referitor la unele lucruri discutate mai sus:

  1. Raul, de orice fel, are o capacitate extraordinara de a se strecura, metamorfoza, adapta. PARE a fi meticulos si inteligent planuit. Pur si simplu este cu mult mai usor si rapid sa “planuiesti” atunci cind nu ai scrupule, nu ai morala, nu te impiedici niciodata de gindul la consecintele a ceea ce faci. M-am saturat pina peste cap sa aud vaicareli cu inteligenta, viteza de reactie si superioritatea tactica a pedeleului, normal ca asa e, nu se incurca si nu se impiedica de nimeni si nimic, calca orice principiu si pe oricine in picioare, si asta este la fel de usor ca atunci cind impusti un om, ce mare lucru, apesi pe tragaci; e cu mult mai greu sa cresti, sa educi ori sa salvezi un om decit sa-l impusti. Asta nu inseamna ca am sa pic pe spate admirind cit de destept si puternic e un ucigas. Si nici nu cred in povesti cu fat frumos care poate creste intr-o zi cit altii intr-un an. Ce Dumnezeu, s-a nascut usl ieri, in doua saptamini creste ca fat frumos din lacrima si hop trece motiunea de cenzura?

  2. Speranta nu este o girueta care depinde de circumstante ori actiuni de moment, este tocmai acel curaj de cursa lunga pe care ti-l da certitudinea ca ceea ce faci este just, indiferent ce, cine si citi incearca sa te convinga de lipsa sanselor de succes. Daca nu ar fi asa, multi oameni obisnuiti, care nu fac nimic altceva decit ceea ce au invatat sa faca, ar fi inutili: politistul care nu are voie sa se gindeasca la sansele sale de succes in fata unui criminal ci se gindeste doar la a-l opri, medicul care munceste la maxima intensitate pentru a salva un om indiferent ca sansele de succes ar fi minore, profesorul care creste generatii indiferent care este potentialul ori proportia de oameni de succes din fiecare generatie, militarul care se duce la lupta chiar si atunci cind sansele de victorie sunt infime. Hmmm, poate de aceea tocmai acestea sunt categoriile cele mai dispretuite de basescu cel inteligent, planuit, victorios, etc, etc. Si, a propos, asta as vrea sa aud de la domnul Antonescu de cite ori e intrebat daca e optimist sau care sunt sansele de succes ale unei motiuni de cenzura, nu ca nu e treaba lui sa faca pronosticuri.

 23. tiberiu spune:

  @VV
  http://www.ziare.com/uniunea-social-liberala/crin-antonescu/capcana-felix-se-rupe-usl-1078558
  Iata ca asa cum era de prevazut puterea genereaza o campanie intensiva de denigrare a personalitatilor din USD. Si dv erati tinta unor “dezvaluiri” zilele trecute. Aceaste campanii se vor amplifica avand ca scop pulverizarea USD care reprezinta o amenintare strategica pt. TB. Nu va lasati atrasi in capcana si sa incepeti sa va denigrati unii pe altii.Invatati de la PDL cum se apara in “haita”.
  USD este Singura Sansa cu conditia sa se consolideze si sa devina operationala.

 24. HAC spune:

  CIUTACU A FACUT MINGEA AGENTULUI SECURITATII .ABILUL DIVERSIONIST ,SORIN OPRESCU A MARCAT DECISIV IN LUPTA CU VALOROSUL ANDREI CHILIMAN CARE ESTE CEL MAI INDREPTATIT SA CANDIDEZE LA P.M.B.!!!AZI,DUPA REUSITA DE ASEARA A VICLEANULUI SECURIST(AL DOILEA DUPA BASESCU D.P.D.V. AL IMAGINATIEI DE ESCROS ,A ANUNTAT CA NU VA CANDIDA PENTRU FUNCTIA DE PRIMAR GENERAL IN 2012! )
  Udrea: Nu voi candida la funcţia de primar general al Capitalei …
  – [ Translate this page ]
  1 Mar 2011 … Udrea: Nu voi candida la funcţia de primar general al Capitalei … în 2012, apreciind că democrat-liberalii au “de unde alege” un candidat. …
  http://www.romanialibera.ro/…/udrea-nu-voi-candida-la-functia-de-primar-general-al-capitalei-218229.html
  Preşedintele PDL Bucureşti, Elena Udrea, a declarat din nou, marţi, într-o conferinţă de presă, că nu va candida la funcţia de primar general al Capitalei, în 2012, apreciind că democrat-liberalii au “de unde alege” un candidat.

  Întrebată dacă intenţionează să se înscrie în cursa pentru Primăria Generală a Capitalei, Elena Udrea a răspuns: “Vai de mine, iarăşi mă întrebaţi? Răspunsul este nu. Nu intenţionez să intru în cursă pentru Primăria Capitalei”.
  Udrea a adăugat că filiala pe care o conduce aşteaptă să se înscrie în această cursă internă, înainte de toate, cei care doresc să candideze la Primăria Capitalei.
  “Au fost opinii exprimate, cred că avem de unde alege. Probabil că acum oamenii sunt preocupaţi de alegerile interne şi după aceea vor veni să se înscrie în cursa pentru alegerile locale”, a mai spus Elena Udrea.
  ad ca udrea e bine intentionata cu legea capitalei 15:23 | 1 Martie
  alin oprea
  vad ca udrea e bine intentionata cu legea capitalei, nici macar nu vrea sa candideze

  • Udrea: Nu voi candida la funcţia de primar general al Capitalei
  • Elena Udrea continuă cearta cu Andrei Chiliman: “Are cel mai mare buget şi umflă costurile reparaţiilor”

  DIN PUNCT DE VEDERE AL VALORII MORAL -PROFESIONALE ,CHILIMAN ESTE INDREPTATIT SA FIE DESEMNAT DREPT CANDIDAT AL USL LA FUNCTIA DE PRIMAR GENERAL AL MUNICIPIULUI BUCURESTI .FAPTUL CA SPECIALISTUL IN SONDAJE ,SPUNE CA ARE CEL MAI MARE PROCENT ,ESTE CEL PIUTIN UN INDICIU CA ABILITATEA ESCORCULUI REPREZINTA CU ADEVARATUN PERICOL SOCIAL PENTRU COLECTIVITATEA LOPCALA !

 25. cris spune:

  Pe de alta parte, speranta si justetea ca atitudine de cursa lunga, si aici este ingrijorarea. In ce ma priveste, am doua ingrijorari; justificate sau nu, asta vad, asta astept. Take it or leave it.

  1. Echipa. As vrea sa vad oameni ca dumneavoastra, tariceanu, nicolaescu si multi altii facind echipa. Asa cum vreau sa vad si pe cei din psd si pc. Faptul ca exista numai trei la inaintare iar pe ceilalti ii vad doar votind, stind pe scaun, ori actionind individual, o consider o miscare, sa-mi pastrez moderatia, gresita. De echipa si leadership am vorbit de atitea ori ca m-am saturat eu, darmite sa-i plictisesc pe ceilalti – spuneti ca domnul Antonescu e lasat cam singur, nu e prea tirziu sa-si formeze si incurajeze echipa.

  Dar e vorba si de imagine. Am sa va dau un exemplu, spitalul la care lucrez este foarte puternic, si e o coeziune bine cultivata in interior si ca imagine (are disciplina si coeziunea catolica). Ca este vorba de evenimentele de interior in care fiecare se simte parte responsabila a unei echipe, ca este vorba de evenimentele de exterior in care fiecare este imaginea unui spital, prezentarea este “I AM St. B…”, care inseamna o imputernicire si responsabilizare personala si a da viata si personalitate unei institutii.
  Desigur este o structura de directori la spital, dar stiti ceva, la fiecare manifestare nu se pun pe un podium, sunt ca toti ceilalti si printre noi toti ceilalti, de multe ori ei sunt cei care stau la intrare pe post de portar sa dea buna ziua tuturor. Chiar daca fac o prezentare, ulterior se retrag intre cei din sala si fiecare dintre cei care urmeaza este un “director” care isi asuma temporar podiumul. M-am saturat sa vad comitete, presedinti, comitii prezidind continuu si in clara separare de toti ceilalti din sala – mi se pare prafuit si de trista amintire. (Sun Tzu, comandantul nu se aseaza in fata armatei, ci este cel care se aseaza in spate, este nu atit capul de lance cit fundamentul si liantul)

  “Eu sunt” e o mantra foarte puternica, imaginati-va ca fiecare roman si-ar spune EU SUNT ROMANIA, ar mai exista un boc, un basescu sau o udrea care vorbesc de pensionarii, militarii, profesorii? Sa transformi un om de la persoana trei plural la unu singular si sa o identifici cu un concept cu mult mai mare, adica sa-i pastrezi umanitatea dar sa-l si ridici deasupra limitarilor sale, e una din cheile victoriei as zice, cu atit mai mult cind scopul principal al actualei guvernari e o depersonalizare, dezindividualizare ( profesorII, militarII, medicII) si chiar deromanizare (cui nu-i place sa plece) acerba. De ce o practica pdl, simplu, mucavaua nu e periculoasa, oamenii da (dar ii stiu, partinic si negativ, si forta, ei sunt, nu-i asa, urmasii lui traian, ei se identifica cu un om, de aici si desantarea si linguseala aceasta dezgustatoare dar si freamatul sa-l apere pe basescu, pentru ca o data cazut, cad si ei).

  Vad o multime de liberali, vad usl, ii vad pe cei trei pe podiumuri, dar nu vad acest spirit al “eu sunt….” al fiecaruia si nici rolul de liant si fundament al leaderilor.

 26. cris spune:

  2. Coerenta. Ati inceput platforma liberala, a inghetat, ati facut comisiile, au inghetat, au aparut ministrii din umbra, au disparut si aceia, a aparut usl, s-a terminat cu programul liberal. Ajunge. Nu e guerilla sa sara cind ceva, cind altceva din tufis sa ameteasca dusmanul. Lasati-i pe basescu si boc cu guerilla, tusti o ordonanta, tusti o insulta, tusti o gondola, tusti o campanie anticoruptie, tusti alta de denigrare, tusti o iesire din criza. E razboi, trebuie pastrate coerenta, planul, drumul. OK, puneti motiunea de cenzura, trebuie pusa din motivul pe care l-am spus mai sus, indiferent ca are sau nu succes. Dar nu va limitati doar la asta. Vorbiti de usl, ok, vreau sa vad comisii comune de lucru, pe domenii. Vreau sa vad un site usl pe care sunt prezentate comisiile, membrii lor, programele liberal, psd si pc din care se va ridica un program comun, si pas cu pas cum se ridica acest program. La acest moment nu vad nici macar o afirmatie clara, puternica, comuna, repetata ferm in legatura cu acest lucru. La pdl guerilla prinde, e tehnica lor “ameteste-i Doamne”, la dumneavoastra nu, guerilla da o imagine de lipsa de coerenta, seriozitate si de viitor, o imagine de slabiciune si degringolada.

  Nu visez cai verzi pe pereti, (acusica ma trezesc cu papi postind “Imagine” – nici o problema papi, glumesc, honi soit qui mal y pense), nu am pretentia ca ceva sa se intimple miine caci daca nu se intimpla ce sa zic da basescu in gropi de deteptaciune si abilitate politica. Dar astept o statura matura, serioasa, coeziva, asa cum am vorbit-o mai sus, care, desi ar trebui sa fie o prima miscare, se cam lasa asteptata.

 27. Un liberal optimist spune:

  @tudor,
  Presupunand ca pana la ora 11 a.m. ai fost pe platoul din fata Academiei Militare nu pot decat sa te felicit. Inseamna ca esti unul dintre romanii care nu te tragi dintr-un neam de sluga.Eu am ajuns acolo, asa cum am promis ,la 10.40. Precum ne-am inteles, cei 7-8 ne-am intalnit pe platou( fosti teristi si fosti comandanti-instructori de pe timpul lui ceasca). In rest, am facut marsul ala de vreo 8 km, am strigat o sumedenie de injuraturi la adresa basescului(unii si impotriva lui bok, dar i-am potolit pe aia din jurul meu pe argumentul ca ,oricum bok e un nimeni).Oricum, am fost putin dezamagit pentru ca: au venit niste piloti eroi de razboi femei, de peste 80-90 de ani care nu-si gaseau camarazii pe acolo. Grupul nostru le-a salutat si le-am sarutat. Nu-si gaseau eroii din razboi. OK. Au realizatt ca oricum , barbatii traiesc mai putin ca femeile! Fata de 25 otcombrie si 24 ianuarie demonstrantii au fost mai bine dotati cu gadget-uri inteligente; ca politia si jandarmeria erau mult mai relaxate decat in demonstratiile precedente. Ca toti rezervistii ( cel putin din cate am auzit eu) nu s-au plans de pensii, ci doar de principii constitutionale, dar, au sustinut si cauza civililor inexistenti.
  Am constatat ca seful SCMD a adus la Bucuresti foarte multi rezervisti pe banii sindicatului (Bistrita Nasaud, Iasi , Brasov). Ce m-a dezamagit? Bucurestenii sunt neamuri de sluga. Prefera sa moara de foame si de frig in casele lor de 2 lei decat sa iasa in strada( ca deh, ei sunt oameni de capitala!) Stiu treaba asta calatorind prin tara. Pretinde ultima gasca a taranulului pentru ca el promite ca aranjeaza el ceva la Bucuresti unde e mare smecher ( el stand in frig nu-si permite cablu sau niste minime facilitati de 2 lei).

 28. PAPASTRATOS spune:

  @cris

  Te inseli ! Comisiile de specialitate ale PNL lucreaza (sunt active), numai ca, liberalii in general sunt mai modesti.
  Daca as fi stiut adresa ta de e-mail, ti-as fi transmis dovada afirmatiei mele.

  • @ PAPASTRATOS

   Unele comisii mai lucreaza, sporadic. De asemenea, la nivelul Municipiului Bucuresti. Dar Consiliul de coordonare nu s-a mai intrunit din septembrie si comisiile nu au mai elaborat nici un document insusit de conducerea PNL.

 29. tiberiu spune:

  @VV
  cris says:
  Martie 1, 2011 la 6:09 pm

  ” Echipa. As vrea sa vad oameni ca dumneavoastra, tariceanu, nicolaescu si multi altii facind echipa. Asa cum vreau sa vad si pe cei din psd si pc. Faptul ca exista numai trei la inaintare iar pe ceilalti ii vad doar votind, stind pe scaun, ori actionind individual, o consider o miscare, sa-mi pastrez moderatia, gresita. De echipa si leadership am vorbit de atitea ori ca m-am saturat eu, darmite sa-i plictisesc pe ceilalti – spuneti ca domnul Antonescu e lasat cam singur, nu e prea tirziu sa-si formeze si incurajeze echipa”

  Sunt doua probleme esentiale :
  1)Proiectul comun PSD-PNL-PC
  2)Echipa
  Daca aceste doua chestiuni nu se clarifica rapid si indubitabil pt. toti cei din USL ca si pt. toti cetatenii tarii nu aveti nici o sansa iar asa zisa coalitie va plezni ca un balon de sapun pe care TB il va sparge cu satisfactie si usurinta ca o joaca de copii.

 30. cris spune:

  Papi,

  abia acum citeva saptamini unul din raspunsurile lui VV se referea la faptul ca nu mai lucreaza, iar site-ul comisiilor e cam inghetat; am memorie, chiar daca nu fotografica, buna, nu ma face sa caut postarea respectiva ca o caut. Daca lucreaza si s-au ascuns in catacombe, ma intreb si unele intrebari e mai bine sa nu ti le pui. Iar daca acum apar, acum dispar, erau pe cind nu s-a zarit acum le vezi si nu e (na ca am dat in damblaua oranjgutanei de balta) atunci tot nu prea vad unde am gresit vorbind despre coerenta. Pauzele mici si desuri cheia marilor succesuri?
  Nu cred in modestie, cred in decenta, in echilibru dar si in constiinta valorii a ceea ce faci. Poti sa o numesti orgoliu daca vrei.
  Nu pot sa-mi pun adresa de email pe blog, daca ma gindesc la miorlaiturile lui itzic, numai asta mai imi trebuie miorlaiturile lui la junkmail – sau o fi raposat?
  Ha, miorlaituri….
  http://www.youtube.com/watch?v=964uCtgsDoE

 31. hermann spune:

  Fie vorba intre noi eu zic ca si noi am avut sansa (si n-am fructificat-o deloc) de a reforma statul pe principii sanatoase, si esecul stiu de unde ni se tragea, ca doar Calin o lua in freza in fiecare zi si atunci a trebuit sa lasam asa lucrurile sa sporeasca de capul lor, fara randuiala cuvenita.
  Insa, acum in Alianta avem aceeasi sansa, dar zic eu ca din nou nu o putem fructifica pentru ca barierele de reformare vor fi foarte dure in aceasta Alianta si apoi de toate ne va lua o gramada de vreme numai sa facem ce au distrus astia.
  In primul rand PSD se va arunca ca hienele pe institutiile statului, unde trebuie pusi, repusi toti pe functii si nu zic ca este rau (pantru ca asa cum era PSD aveau si au oameni pregatiti), nu cum este acum plin de strepperi (apropo La multi ani! pentru fete de 1 Martie), fufe, pitipoange etc defapt cam ceea ce caracterizeaza in ziua de astazi poporul roman (si vorba laboratoarelor sociologice de la imparatie: daca asta vor romanii pai asta sa le dam), insa PNL cu ce iasa in fata dpdv al resurselor umane? Avem baza de date la partid, pe judete sa stim incotro o apucam si cu cine ne punem la masa negocierii? Eu va spun deschis ca nu stim si in continuare ne bazam pe dasaga dusa la Bucuresti de tot felul de neaveniti, colportori etc care stiu sa isi activeze sistemul underground de “valori”!
  Oricum nu asta este discutia, cat despre Codul muncii, el clar ca trebuie refacut din temelii, ca toata tara asta, poate cel mai important lucru pentru noi ar fi sa ne stabilim ca obiectiv – reformarea sistemului legislativ al tarii in intregul lui si aceasta propunere este parte din programul meu de cand sunt in ale parlamentului, insa din pacate pana acum factorii decidenti nu au achiesat in a face lumina in toata legislatia asta extrem de stufoasa si ambigua a noastra de 20 si mai bine de ani incoace!
  Deci orice s-ar face este precum harciogul, adica pentru maine, poimaine, nimeni nu are viziune! De ce nu sunt consultati si investitorii straini, alte foruri nu asa sentimentale cum sunt sindicatele noastre si “societatea civila” mereu, mereu stam afundati in romanismele noastre care de-a lungul istoriei s-au dovedit ca ne punem singuri capastru.
  Stiti, zilele astea vorbeam cu colegii mei de viata si toti au ajuns la concluzia ca noi nu mai avem cenusa, nu mai avem de unde ne naste si suntem sortiti sa aducem pe oricine sa ne conduca, dar nu noi, nu romanii, oricine… cat mai departe de Romania (aici suntem ciumati, leprosi)
  Concluzie trista, care m-a speriat si care ma determina sa… dar ce pacat ca au dreptate!
  Si acum ca picanterie (sper ca Varujan sa nu se supere) Mai zilele trecute eram cu colegii mei de serviciu si l-au zarit pe sarind din masina, cumparand niste covrigi la colt de strada, iar in graba lui s-a intors a dat doi covrigi unui om al strazii si a plecat cu masina! Mare le-a fost mirarea sa vada ca acest domn senator umbla fara sofer si are inclinatii sociale :)!

 32. PAPASTRATOS spune:

  @cris
  Faptul ca nu sunt actualizate informatiile pe site-ul unei comisii, nu inseamna ca sunt inexistente.
  Poate, domnul senator va gasi o cale sa comunicam.

  Super treaba cu pisicutele. Am avut, candva, un motan in casa rasa BILMANEZ (o corcitura reusita) dar, a murit. Nu am mai luat alt motanel deoarece despartirea de a ceste necuvantatoare este totusi dureroasa

 33. tudor spune:

  @Un liberal optimist
  Sigur ca am fost., am ajuns pe la 10.20
  Am observat un tip cu o palarie de foarte buna calitate, dar m am gandit ca nu esti tu, avea vreo 55 de ani

 34. Un liberal optimist spune:

  @tudor,
  Aveam o caculita gri de lana, adaptata vremii!
  In schimb, imi cer scuze ca n-am aranjat intalnirea prognozata! In fapt, a trebuit sa plec la Baduleasa, Duminica noaptea, la rugamintile unei vecine careia i-a murit sotul Sambata, noaptea in somn. Intr-un fel nu aveam vreo obligatie speciala. Dar , ca la tara, trebuia, dupa inmormantare, sa ofere o masa la aproape tot satul, dupa traditie. Ei au o casa mare, cu vreo 6 camere, mobilate, o curte bine aranjata si un prapadit de WC. Ei bine, ea stia ca am o casa de 5 camere, nemobiliata, cu sobe functionale, si cu 2 WC-uri de curte (in total cu 5 cabine-3 ramase de la fostul CAP, si doua construite de mine!!). Am pregatit in cursul noptii, cu ajutoarele satului, toate camerele, am initiat focurile, si , toata noaptea a fost o frasuiala prin curte care mi-a stricat somnul. M-a surprins solidaritatea satului pe evenimentul inmormantarii.
  In fine, mi-am indeplinit misiunea.M-am ales cu un posibil bischinitz (in sensul ca toti invitatii mi-au facut propuneri de inchiriere??!!), dar si cu toate WC-urile ajunse intr-o stare jalnica!
  In fine am aranjat toate masurile de curatenie, azi dimineata am reusit sa plec la 8.30, am ajuns la AM la 10.30 (parcandu-mi masina prin spatele caminelor academiei).Oricum, ne putem intalni oricum. Putem sa ne dam si telefoanele si adresele de e-mail, fara grija ca basescu are dinti mai multi pentru noi(decat pentru politicieni!??). A propos: un general cu doua stele povestea unor colonei si generali ca are 2 supraveghetori permanenti. Am aflat ulterior ca se numeste Constantin Nastase, a fost seful Directiei Financiar Contabile din M.Ap.N. si si-a dat demisia anul trecut dupa ce a esuat in a convinge Guvernul ca recalcularea pensiilor militare va fi un esec total.Oricum, daca ai fost acolo, povesteste ce te-a impresionat, in strada. Eu am impresia ca atat romanii simpli, cat si politicienii se multumesc doar cu datele statistice INS!

 35. tudor spune:

  @Cris

  Te rog să primeşti un marţişor, din partea tuturor de pe acest blog

  1. Răul.
  Ai dreptate, răul se organizeaza singur
  Binele se organizeaza greu; cu inteligenţă , cu inţelepciune, cu trudă, cu inspiraţie
  Sunt doua lucruri care mă îngrijorează:
  a) modulalitatea de adoptare a hotărîrilor importante
  Orice manual de tactică militară (poate o să ți transmit, cumva, ceva scanat) spune că LUAREA HOTĂRÎRII (chiar așa se numește) are la bază ANALIZA SITUAȚIEI, care cuprinde
  - inamicul (forțe, dispozitiv, modalități de luptă, moralul trupei etc)
  - forțele proprii (dispozitiv, componență, posibilități de capacitare etc)
  - forțe de cooperare și sprijin
  Vreau să spun că hotărârile se adoptă în baza realității și nu a dorințelor; capacitînd la maxim forțele proprii
  NU că așa vreau eu, că sunt eu inspirat sau deștept
  Deciziile greșite au consecințe pe termen lung, iar modul de luare a hotărîrilor influențează în mod decisiv moralul trupei, nu pentru că ei n ar fi buni soldați, ci pentru că asta se întâmplă de mii de ani
  b) capacitatea organizatorică
  Despre asta trebuie ca partidul să răspundă în primul rând la două întrebări:
  - mențin o persoană într o funcție importantă de partid pentru că e performant sau pentru că mi e fidel?
  - sunt stabilite responsabilități concrete și termene pentru fiecare persoană, începînd de la vicepreședinți, parlamentari, președinți de organizații?

 36. tudor spune:

  @un liberal optimist
  Hai sa ti spun ce m a impresionat:
  Pe timpul marșului (la 11.45) am primit un telefon de la domo că în 15 minute ajung acasă la mine cu un cuptor incorporabil pe care îl comandasem pe net, așa că am luat un taxi
  Șoferul :ăștia ce vor?
  Eu: sunt militari în rezervă
  Șoferul: ăștia nu înteleg că țara nu mai are nevoie de ei? chiar nu vad care e problema!
  Na că ți am răspuns

 37. Un liberal optimist spune:

  @tudor,
  Poporul asta merita un shut in cur, pentru ca e un popor de slugi. Na’ ca ti-am raspuns!

 38. Kronstadt an der Graft spune:

  Mă gândesc, domnule senator, că dacă tot v-a împins Aghiuţă ăsta de Băsescu să vă uniţi împotriva lui şi împotriva firii, ce-ar fi dacă aţi face ceea ce nu s-a făcut în România de douăzeci de ani. Adică să faceţi un program de dezvoltare în mai multe etape coerente, întins pe mai mulţi ani, cu promisiunea că oricare dintre partide va obţine majoritatea să-l ducă mai departe. Asta ne-ar fi trebuit şi asta ne-ar trebui şi în perspectivă.
  Să terminăm cu politica meşterului Manole, cu dărâmatul construcţiilor celor de dinainte. Şi toate astea pe fondul aplicării până la obsesie a legislaţiei. Că uite aşa interlopii au zburdat printre legi şi s-au înşurubat în viaţa noastră ca trichineloza. V-am mai atras odată atenţia că populaţia este isterizată de abuzuri. Credeţi că noi nu ştiam că la vamă se percepea mită? Ştie toată lumea asta. Am văzut de atâtea ori. Cum crede Băsescu că reacţionează nişte alegători când el zice că organele îşi fac treaba. Care treabă, păi nici n-au început şi deja se confecţionează din greu batiste pentru ţambal. Nu cred că este cazul să cădeţi şi dumneavoastră în greşeala asta.

 39. cris spune:

  @ Tudor

  hei, ce-am spus, ca speranta nu este convingerea ca vei reusi, in paranteza fie spus, nu are nici o legatura nici cu interesul ori aprobarea celor din jur, ci e CERTITUDINEA ca ceea ce faci este JUST. Viata e viata, nu se poarta pe un teren de fotbal, asa incit ce importanta au cei care se cred intr-o galerie si considera ca singura lor menire e sa scuipe seminte?
  Pina imi trimiti tu ceva de tactica militara, iti trimit eu ceva de multumire pentru martisor: http://www.clausewitz.com/index.htm

  @ un liberal optimist

  este o zisa evreiasca: un sut in fund inseamna un pas inainte.

 40. tudor spune:

  @ PAPASTRATOS
  Dragă Papi,
  Asta cu comisiile care lucrează e o formă fără fond
  Să ți dau un exemplu de care am auzit și eu: subcomisia de modificare a Constituției
  - faceți propuneri de modificare a Constituției
  Se apucă aștia ca proștii să și bată capul, fără ca din partea conducerii să li se spună care sunt opțiunile fundamentale , incepînd cu Titlul I (adică se menține ” România este stat national …etc ” sau se optează pentru o formulă de genul : ”romania este statul cetațenilor liberi … etc”, se mentine Curtea Constituțională sau nu etcetc ?
  Altfel, cei din comisie muncesc degeaba …, dar noi ne numim că avem comisie

  Te întreb : există comisie pentru analiza practicilor pdl iste de fraudare a alegerilor?
  Analizează cineva posibilitățile tehnice de devoalare a acestora (inregistrări, declarații, mită)
  Dar pentru monitorizarea presei locale și aprofundarea semnalelor privind abuzurile și afacerile ilegale ale pedeleului?
  Există o comisie care să centralizeze aceste date și să le transmită parlamentarilor liberali, pentru ca aceștia , prin interprelări, să verifice dacă parchetul general s a autosesizat din presă?
  Etc
  etc
  Atunci am putea să spunem : avem comisii care funcționează

  Restul e … formă fără fond

 41. tudor spune:

  @Cris
  Mulțumesc frumos pentru Von Clausewitz

  @ Kronstadt an der Graft
  Ideea ta este excelentă
  Ar trebui făcut un proiect care să fie propus intregii clase politice, fără nici o tentă politică, care să cuprindă niște chestii ce nu pot fi respinse de nici o forță politică: linii principale d dezvoltare, depolitizarea instituțiilor statului etc
  Ce ar mai spune basescu?

 42. cris spune:

  @ Tudor

  Von Moltke “cel batrin”: “No plan survives first contact with the enemy.” Effective strategists must have a feel for the nature of this environment and be prepared for both the unexpected setbacks and the sudden opportunities it is certain to deliver. Military strategy demands a capacity for both painstaking planning and energetic adaptation to unfolding events.
  - mda, ca sa te poti adapta rapid trebuie sa intelegi foarte bine mentalitatea, manevrele adversarului, presupun ca de asta consideri ca trebuie sa existe un grup de intelligence in pnl (nu de inteligenta ci de informatie si analiza).
  Stii ce mi se pare extraordinar de interesant despre von Moltke, tiparul de om renascentist, vorbitor de sase limbi straine, scriitor, desenator, mare iubitor de muzica, arta, arheologie. Stii, gindindu-ma si numai la comentariul taximetristului, ma gindesc ca oamenii obisnuiti pricep prea putin despre militarii de cariera de virf pe de o parte, si pe de alta nu au nici cea mai mica idee de aplicabilitatea gindirii militare in multe domenii, de la politica la business. Mda, diferenta dintre americani si romani: romanii nu au nevoie de ei, americanii au un adevarat cult pentru ofiterii in rezerva, nu ma refer la veterani, ci la faptul ca sunt preferati in orice loc de munca, sunt centre de ordine, respectabilitate, leadership.

 43. tudor spune:

  @Cris
  Te rog sa nu te superi pe mine, dar nici prin cap nu mi trecea ca vreo doamna ar putea sa fie interesata in vreun fel de Von Moltke

  Da, sigur ca ar trebui sa aiba un supergrup de intelligence
  Ca si unul de hackeri

  Managementul modern a imprumutat masiv din stiinta militara, intrucât războiul, ca fenomen de importanță capitală pentru existența sau inexistența unei societatți a constituit obiect permanent de studiu, de la Sun Tzi incoace

  Acele compartimente ale pnl ar trebui sa fie profesionalizate, si nu pe baza de voluntariat sau de dat cu parerea

  Despre diferenta dintre romani si americani, in zilele viitoare ii voi face o propunere de initiatica legislativa dlui VV , in ideea de care vorbesti si tu aici, a folosirii de catre diferite structuri statale a profesionalismului militarilor

  Revin dupa ce plimbn catelusa

 44. tudor spune:

  @Cris
  Mai este un principiu fundamental: obtinerea si mentinerea initiativei

  Din acest punct de vedere nu sunt de acord cu modul in care evolueaza opozitia.
  In acest moment lucreaza la programul de guvernare si se negociaza diferite chestii

  Pentru preluarea initiativei , ei ar trebui sa vina , ACUM, cu proiecte de lege de interes general, pe care pdl ul si basescu sa nu le poata ataca
  In aceasta idee, un proiect de lege care sa prevada depolitizarea functiei publice si istaurarea meritocratiei ca principiu fundamental al carierei publice, ar fi foarte greu de combatut de putere
  Intr un asemnea proiect s ar putea folosi si experienta americana, in ideea in care, pentru anumite functii in aparatul administratic sa fii intrebat : ai facut armata? (in acest moment armata se face numai pe baza de voluntariat sau militar angajat cu contract)

 45. tudor spune:

  China a supravietuit , ca stat, 5000 de ani, datorita mandarinilor, acel aparat statal extrem de bine pregatit si eficient, in care promovarea se facea exclusiv prin concursuri publice
  Cu un aparat de stat eficient iti poti permite sa ai politicieni prosti
  Invers e mult mai greu

 46. tudor spune:

  Cred ca ma apuc sa vad unforgiven

 47. Barosanul spune:

  @ Domnule vosganian,

  Afirmati : ”PNL e lipsit de varfuri, fie ca au plecat, fie ca renuntat de bunavoie la ele. Cei din anturajul lui Antonescu incearca sa-l lase singur, nu-si dau seama ca ii fac rau”.

  Cred ca sunteti putin in eroare. Din afara eu vad ca Dlui Antonescu ii cam place sa fie singur un fel de ‘Om Locomotiva’ un factotum caruia nu prea-i plac ‘virfurile’ pt ca inteapa.

  @ Cris

  Cindva discutam pe aici de ceea ce se numeste ‘Framework’. Hei pt aia ai nevoie de ‘Forward thinking’ si mai ales PERSEVERENTA. Ori cum bine ai sesizat la PNL e doar spoiala. Asta nu inseamna ca apreciez f multe peroane din PNL, dar ca partid VAX ALBINA.

 48. cris spune:

  @ Tudor

  Ei, doctorii sunt cam tacaniti, n-ai cunoscut tu destui probabil. Am doi colegi unul cardiolog unul hematolog ofiteri in marina greaca, una de la anestezie a terminat Westpoint, e locotent colonel, avocat si medic. Unul din colegii mei de la medicina generala e colonel la navy, o alta, tot medic anestezist e fizician si a lucrat multi ani la Los Alamos. Asa incit zau daca inteleg ce te mira….

 49. cris spune:

  @ Barosanul

  nu eu am zis ceva de spoiala, eu ziceam ceva de coeziune, adica pe undeva mi se pare un jigsaw puzzle care astepti sa se aseze cum trebe si nu se aseaza.