Tema zilei – 29 martie 2011: O acuzatie de-a dreptul cretina: PNL, partid moscovit!

In sfarsit, mastile au fost smulse de pe fetele politicii romanesti! Acum stim ce hram poarta fiecare: pedistii sunt proamericani, deci buni, in timp ce penelistii sunt filorusi, adica rai.

Cei care au furnizat argumente pentru aceasta revelatie sunt – nici macar asta nu e sigur –  unii functionari  de la Ambasada Statelor Unite. Acestia au demascat pe unii dintre membrii marcanti ai guvernului liberal ca au dorit imbunatatirea relatiilor cu Rusia. Ceea ce, imediat, a dat ideologilor pedisti – daca poate exista asa ceva – si samurailor (femininul nu stiu cum e) shogunului presidential apa la moara sa califice in fel si chip PNL.

Cristian Preda, europarlamentar PD, ofera proba decisiva:La modul general, cei care erau stiuti de pro-americani sunt si in aceste analize pro-americani. Cei care sunt stiuti ca fiind mai degraba de obedienta moscovita sunt recunoscuti ca atare in analizele americane.”

Suntem intr-o situatie halucinanta, de parca razboiul rece nu s-ar fi terminat. In clasa politica romaneasca exista pro-americani si pro-sovietici (Cristian Preda vorbeste pe sleau de nostalgiile sovietice, ca atasament si comportament, ale opozitiei politice). Guvernantii sunt pro-americani, opozantii sunt pro-sovietici. Ideea ca la douazeci de ani dupa caderea comunismului se mai fac astfel de disjunctii este stupefiant. A socoti ca cineva, daca doreste imbunatatirea relatiilor cu SUA, este antirus, tot asa cum daca cineva doreste imbunatatirea relatiilor cu Rusia este anti-american, este o gandire cu totul primitiva.

Eu zic ca un om politic roman nu trebuie sa fie filo-nu stiu ce, el trebuie sa duca o politica proromaneasca. In acest moment un barbat de stat roman trebuie sa militeze atat pentru dezvoltarea relatiilor economice cu SUA, dat fiind ca investitiile straine americane in Romania sunt de abia cateva procente din totalul investitiilor straine, cat si pentru dezvoltarea relatiilor economice cu Rusia, cu care avem un deficit comercial de cateva miliarde de euro. Trebuie sa imbunatatim relatiile comerciale cu China, cu India, cu tarile Americii latine, piata pe care suntem complet absenti, cu tarile din Orient. Si n-am dat decat cateva exemple. Ca sa nu mai vorbim de numeroase piete internationale pe care le-am pierdut in ultimii douzeci de ani.

Investitiile straine directe s-au prabusit in doi ani de la aproape zece miliarde de euro la trei miliarde si ceva iar deficitul commercial continua sa fie ridicat si noi discutam in termeni de excludere in ce priveste diplomatia economica? Pe ce lume suntem oare?

In pozitia mea de ministru al economiei si finantelor al fost presedintele Comisiei mixte de cooperare romano-ruse. Un functionar sau un practicant de la Ambasada SUA a semnalat ca doresc imbunatatirea relatiilor economice cu Rusia. Ce e anormal in asta? Eram si presedinte al altor comisii mixte de cooperare (cu tari arabe, cu Turcia, cu India, cu Egipt, cu Israel). Cu multe alte tari am avut succese pe care cu Rusia nu le-am putut avea. Se cheama ca ne-am vandut cuiva? Raspunsul il da in revista “22” Andreea Pora care pune punctual pe i: “Mai mira pe cineva  că printre politicieni şi afacerişti sunt atâţia susţinători ai intereselor ruseşti, de la Geoană la Vosganian, Vântu şi Patriciu? Doar pentru cine nu a urmărit cu atenţie prestaţiile lor publice e o surpriză.”

Suntem, deja, in cu totul alt registru, de-a dreptul halucinant. Textul atribuit Ambasadei SUA vorbea despre Vosganian ca despre o voce care vorbeste despre imbunatatirea relatiilor cu Rusia. In comentariul lui Cristian Preda respir deja noxe sovietice, iar in textul Andreei Pora devin deja un fel de mogul aservit intereselor rusesti.

Si nu sunt singurul. Si Calin Tariceanu, cand a cerut retragerea trupelor din Irak, si Teodor Melescanu, si altii sunt in aceeasi situatie. PNL e un partid care, in combinatia USL a opozitiei politice, este intoxicat de nostalgii sovietice. Mai e putin si PNL va deveni un fel de PCR al anilor ’20, condus de alde Cristescu Plapumaru si manuit de Komintern.

Toata povestea asta e de un ridicol fara margini. Daca atacurile de acest fel nu s-ar fi indesit, n-ar fi meritat sa le dam nici o importanta. Ne vom astepta de aici inainte la tot felul de astfel de oribilitati. Nu e trist pentru noi ci pentru fapturi precum Adreea Pora ori Cristian Preda, care se lasa orbiti de patimi sic red ca astfel castiga bunavointa celor care nu stiu ce e bunavointa, asa cum nu au cunostinta de multe alte sentimente frumoase.

Ma intre cum ar suna discutia asta despre imbunatatirea relatiilor, care cu americanii , care cu rusii, intr-o tara ca Germania, de pilda, care e in NATO dar care are cu Rusia relatii economice construite cu migala. Am fost la Berlin si n-am simtit in aer nici un fel de noxe sovietice.

In ce priveste manierele si nostalgiile sovietice eu zic ca e cuviincios sa lasati PNL in pace. In orice scala privind tortionarii, securistii, informatorii, fostii dregatori comunisti ori pe cei cu maniere dictatorial-bolsevice, PNL se situeaza pe un modest, dar demn, loc ultim.

 

103 Responses to “Tema zilei – 29 martie 2011: O acuzatie de-a dreptul cretina: PNL, partid moscovit!”

 1. lorduljohn spune:

  @VV

  Ingrata pozitia din emisiunea de ieri de la Realitatea in care il aveati drept interlocutor din plasme pe insusi EL, Diaconescul, in direct si in reluare, Senzationalul si Irepetabilul care amesteca franturi de adevaruri cu barfe de la coltul strazii. Inca nu am resuit sa-mi dau seama daca e smecher sau e bolnav.

 2. patrascu spune:

  @ Varujan Vosganian

  In primul rand nu eu va acuz(formularea d-voastra este usor tendentioasa- simpatizez(si votez) cu PNL nu cu pd.
  In al doilea rand, cei de la pd nu prea au argumente in confruntarea cu opozitia,asa ca se folosesc de ceea ce le oferiti(as putea spune cu larghete).
  Voi continua sa cred(si sa sper) ca PNL fara alti “aliati” ar castiga mai multe voturi in alegeri.

 3. un liberal optimist spune:

  @VV,
  N-ar trebui sa fiti suparat! 2-3 teme majore saptamanal, lansate intai intr-o conferinta de presa, pe natangismele Guvernului, nu numai ca nu strica, dar face bine la popor care ar intelege cine-i sefu’ in Romania. Cu siguranta ca televiziunile s-ar bate pentru exclusivitate pe teme furnizate de Opozitie, nu de Putere ca acum.
  De fapt rolul natural de “paracios” n-ar trebuie sa revina Puterii ca pana in prezent, ci Opozitiei care trebuie sa parasca Puterea poporului:”Ia uite drag popor ce va pregateste Puterea. Iata care este si solutia noastra la …). Chiar daca majoritatea se uita la Oana si Pepe, cate-un mintos, mai povesteste cate ceva la crasma, la piata, la servici, la o sueta.. despre Opozitia care vrea binele si puterea care vrea raul!

 4. PAPASTRATOS spune:

  @antimarinari

  DEMONSTRATIA PENTRU 80=170

  Presupunem ca avem egalitatea  x=y   Pentru a =0 => 79a=169a   x=y si 79a=169a => => x+79a=y+169a Acum consideram cazul particular cand x=y=a(am plecat de la ipoteza ca x=y deci x, respectiv y, poate fi orice numar) => => x+79x=y+169y=> => 80x=170y  
  sau potrivit ipotezei x=y (inlocuim y cu x)
  => 80x=170x |:x (impartim ambii termeni ai egalitatii cu x) => => 80=170
   
  Morala:  80 de NULE pot fi egale cu 170 de NULE sau cu orice alt numar de NULE deoarece rezultatul este tot NUL 

 5. patrascu spune:

  “Potrivit documentelor WikiLeaks, Varujan Vosganian este considerat atât de pro-american”

  E,poftim! Acum sunteti si pro-american.

  Sper ca se observa cat temei putem pune pe WikiLeaks.
  Ramane sa va mai declare pro-mongol,pro-norvegian,etc.
  D-le Vosganian,sincer,va invidiez.

 6. alexis spune:

  Alde Pora, Preda, Cartarescu et. comp. sunt ei sovietici sadea. Comunismul s-a distins prin stabilirea unor vinovatii colective. Democratia lucreza cu vinovatii individuale. A veni acum sa acuzi un grup sau un partid ca este continuatorul comunismului este exact procedeul sovietic cu vinovatia colectiva. Sa nu mai vorbim ca reprezinta si un fel de invocare a balaurului din poveste despre existenta caruia numai copiii mai cred. O fi avand PSD foarte multe probleme (nici pe departe atatea cate are PDL), dar Mazare sau Oprisan sau Hrebenciuc sunt comunisti tot atat cat este Basescu preot budist. Iar Voiculescu, o fi fost securist (oare cati are Basescu in jurul sau?), dar acum este om de afaceri, cu o avere pe care a facut-o cinstit sau nu (asta ar trebui sa stabileasca justitia). Spunea cineva intr-un alt comentariu ca l-ati fi consacrat dv. ca vicepresedinte al Senatului. Fals. Dl. Voiculescu a ajuns in aceasta pozitie datorita aranjamentelor din alianta de guvernare PDL-PSD. Alianta perfect morala pt. alde Pora, Preda, Cartarescu, etc.
  Toata logoreea aceasta prin care se incearca demonizarea USL nu este decat o parte dintr-un scenariu care urmareste crearea impresiei lipsei de alternativa. Cu alte cuvinte: or fi rai astia, dar ceilalti sunt la fel, daca nu si mai rai.

 7. Tiberiu spune:

  @VV
  1)Tactica mediatica PD de a “vopsii in rosu” USL este f. nociva oricat ar parea de cretina. Pentru cei din vestul Europei si SUA care nu cunosc realitatile romanesti pot exista urechi dispuse sa asculte asemenea bazaconii.Finalizati pt. Dumnezeu proiectul de guvernare USL si semnati protocloul ala nenorocit pana nu baga animalele de pedisti o zazanie .
  12Trebuie sa deschideti urgent o campanie diplomatica intensiva pentru a face cunoscute obiectivele USL in UE si SUA.
  3)La incearea PD de a “impinge” USL in “extrema stanga” raspundeti prin impingerea PD in “extrema dreapta”.Numiti sistematic portocaliii ca fiind Partid neo-fascist roamnesc sau Partidul anti-Democrat dar Liberal la hotii si santaj pana publicul din tara si strainatate va asimila aceste lucruri.Popularizati intens in strainatate frauda petrecuta fara rusine in in plenul parlamentului de catre Anastase ca dovada indubitabila al incercarii de a insturat un regim totalitar sau renumirea lui Boc prim-ministru de catre Basescu dupa trecerea motiunii de cenzura din noe 2009.Faceti tapaj nu le lasati initiativa mediatica,nu va rezumati la autoaparare.

 8. tiberiu spune:

  @VV
  Dar nu uitati sa-i numiti public in mod repetat partid anti-Democratic al Liberal la hotie-dovada fraudarea votului in parlament care da unda verde viitoarelor fraudari ale alegerilor.
  Continuarea acetei guvernari este un mare pericol pt. institutiile democratice. Repetati aceasta idee pana la saturatie ca orice persoana sa o bage la cap.

 9. sorin gyorgyfalvi spune:

  @ VV

  Va mai aduceti aminte de strategia care ati elaborat-o pina in 2020 ? Ce ziceti, n-ar fi bine ca sa existe prevazut in Constitutie ca Romania trebuie sa aiba o Strategie Nationala de dezvoltare pe perioada de 2 mandate parlamentare, si la fiecare mandat nou sa se adauge inca 4 ani la strategie ?

  Actualizarea strategiei s-ar putea face in scara, cam asa:

  Strategia nr.1 2012 – 2016 – 2020
  Strategia nr.2 2016 – 2020 – 2024
  Strategia nr.3 2020 – 2024 – 2028
  etc…

  Daca ar exista o astfel de strategie s-ar putea prevede in Constitutie ca nimic nu poate fi modificat prin nicio lege auxiliara, implicatiile bugetare ar fi obligatorii de introdus in bugetele anuale, si astfel s-ar putea realiza mari proiecte cum ar fi: constructii de autostrazi, baraje, terasamente, impaduriri, irigatii, etc… fara ca niciun partid cistigator de alegeri sa poata deturna banii spre alte scopuri.

  S-ar putea cere tot in Constitutie ca strategia sa fie ori votata prin referendum, ori cu o majoritate parlamentara de 75%.

  Ce ziceti ?

 10. patrascu spune:

  @ Varujan Vosganian

  ‘Asta cu pro-american de unde e? Care documente, ca nu stiu..”

  Telegramele Wikileaks 16

  Într-o telegramă a Ambasadei SUA de la București din 2006, Vosganian este considerat pro-american și un personaj important pentru SUA în viitor (pasaj original: “He is pro-American, but even more pro-European, which could make him an important bridge figure for the USG in the future.”).
  Totuși, după doi ani, americanii își schimbă radical părerea: Vosganian devine un suporter al Moscovei (pasaj original: “Still, Vosganian continues to advocate for stronger ties with Moscow, and has publicly downplayed the fact that Romania pays among the highest prices for Russian gas imports in Europe.

  Sursa: Revista Kamikaze

  • @ patrascu

   Ca sa vezi cum se schimba oamenii… Adica eu… Ceea ce s-a intamplat intre 2006 si 2008 e ca un cetatean american, adica Liviu Turcu, a venit in Romania si a zis ca sunt spion.

 11. [...] legislativa a Dianei Tusa de a fi marite alocatiile de hrana pentru spitale, a primit aviz favorabil in Senat si pentru a fi aplicabila urmeaza ca deputatii sa isi dea acordul final, pe [...]

 12. [...] Varujan Vosganian window.fbAsyncInit = function() { FB.init({appId: “”, status: true, cookie: true, xfbml: true}); [...]

 13. Sorin Muncaciu spune:

  Domnule Vosganian, eu personal nu mai cunosc, in mod direct, decit pe Antonescu si Puiu Hasoti din actuala conducere a PNL. Poate, din acest motiv, imi vine greu sa inteleg ratiunea politica a centrului de putere din PNL. Pentru mine este clar ca PDL-ul incearca prin orice mijloace sa distruga PNL-ul din ratiuni politice clare. Ideologul lor, domnul Stoica, este foarte transant in a explica : de ce este necesara distrugerea PNL , din punctul PDL de vedere. By the way, Stoica mi-a fost coleg de liceu, pe vremea aceea era un elev obisnuit fara nici un fel de pretentii. Propaganda PDL nu scapa nici o circumstanta sa atace credibilitatea PNL in fata alegatorilor. Ce face conducerea PNL in aceasta situatie ?? Nimic semnificativ, politica “de rutina” atacind , pe buna dreptate, caracterul omului Basescu si dispretul lui pentru datoria de presedinte, politica dezastroasa a guvernului, coruptia la nivel inalt PDL si colaboratorii lor si cam atit . In opinia mea, vina pentru “ofensiva PDL-ista” apartine conducerii PNL. In situatia actuala in care se zbate poporul roman, nu ei ar trebui sa fie in ofensiva ci, noi PNl-ul. Va sa zica ei sint la 10% din cauza guvernului lor de tembeli si tot ei indraznesc sa fie cu gura mare !! De ce oare, propaganda PNL eszte amortita si timida cind ar trebui sa fie cu toate tunurile pe portocalii. Dupa parerea mea, in fiecare zi , poporului roman ar trebui sa i se prezinte suferintele diferitelor categorii de cetateni datorate politicii guvernului, politica care are consecinte ce frizeaza genocidul. Decese, saracie, disolutie sociala, promiscuitate , imbolnaviri, sinucideri, disperare, imigrare fortata etc.etc. ar trebui sa fie capete zilnice de acuzare la adresa PDL-ului. Am mai spus, optiunea guvernului de a -se imprumuta la IMF, ca singura solutie trebuie atacata viguros in sensul tradarii intereselor nationale. Am ajuns la concluzia ca aia de la antena 3 sint mult mai eficienti in a ataca PDL-ul decit un partid politic de opozitie ca noi . Nu este posibil ca la conferintele de presa sa se discute esecuri ale motiunilor de cenzura si nu efectele nimicitoare, pentru populatie, ale politicii promovate de PDL-isti. Protipendada PDL trebuie atacata necontenit prin prizma jafului organizat pe care acesti oameni il prolifereaza prin membrii PDL substituiti institutiilor statului. Ingerinta presedentiei in justitie, trebuie exploatata sub formatul ” nu sintem toti egali in fata legii”.. etc.etc. Toata harababura cu imprumuturile IMF ar trebui pusa pe masa prin interpelari in parlament, politica BNR , asus Isarescu la bara si prajit cu intrebari pertinente directionate de specialisti, toate aceste mijloace politice trebuiesc folosite la maximum pentru imprimarea in constiinta electoratului a caracterului criminal pe care masinaria PDL o reprezinta in politica romaneasca. Altfel, cu PDL-ul in atac sub perdele de fum propagandist confuzia electoratului se va perpetua pina la alegeri….

  • @ Sorin Muncaciu

   Intr-adevar, leadership-ul PNL s-a cam rarefiat. Daca compari cu garnitura din 2004, ai sa vezi ca PNL a pierdut aproape 90% din liderii sai de opinie.

 14. ,,Tiberiu says:
  Martie 30, 2011 la 5:27 pm
  @VV
  La incearea PD de a “impinge” USL in “extrema stanga” raspundeti prin impingerea PD in “extrema dreapta”.Numiti sistematic portocaliii ca fiind Partid neo-fascist roamnesc sau Partidul anti-Democrat dar Liberal la hotii si santaj pana publicul din tara si strainatate va asimila aceste lucruri.”

  Avem si idei comune, deci nu suntem chiar ireconciliabili :-) Iata ce scriam ieri pe aceeasi tema:

  corina chiriac says:
  Martie 29, 2011 la 10:20 pm
  @VV
  @Tiberiu
  @all

  Toata tevatura asta cu doctrine si pozitionari pe esichierul politic imi ofera, mie personal, o imagine din ce in ce mai clara a acestui peisaj: stanga, dreapta, extrema dreapta. Daca vor la dreapta, pai sa-i impingem pana se satura. De la o zi la alta sunt din ce in ce mai aproape de aceasta pozitie. Va las pe dvs. sa judecati, va pricepeti mai bine decat mine, as sugera doar ca acesta sa fie un posibil raspuns la atacurile lesinate pe care le fac de cand cu alianta, bucurosi nevoie mare ca dreapta a ramas libera pentru ei.

  E cel mai bun raspuns la idiotenia cu dreapta si stanga pe care o vehiculeaza de cand cu USL. Vor la dreapta, pai dreapta sa fie!

 15. Emi spune:

  Eu nu inteleg de ce trebuie “impinsi” in extrema dreapta cand prin ce au facut in ultimul an, pdleii s-au pozitionat singuri acolo. Cred ca trebuie insistat pe pericolul pe care il reprezinta extremismul, indiferent ca e de stanga sau dreapta, ceea ce este real si responsabil.

 16. Emi spune:

  Revolutia bunului simt a pornit bine dar s-a poticnit pe drum pentru ca… oamenii cu bun simt sunt marginalizati de tupeisti, mai putini dar foarte vocali. Poate urmatoarea etapa ar trebui sa fie “vreau o societate care sa-mi aprecieze bunul simt”.

 17. @VV
  @emi
  Aveti dreptate, nici eu nu agreez pornirile agresive, nici macar in politica. Iar termenul ,,impins” pe care l-am folosit spre asta trimite. Voiam doar sa sugerez un posibil raspuns (poate nu cel mai fericit, dar se poate gasi o formula convenabila) la emfaza idioata cu care se lauda PD-ul ca ar fi ,,in sfarsit” cei care reprezinta dreapta in politica romaneasca. Si acesta este primul si cel mai mizerabil lucru cu care au atacat si ataca in mod constant USL-ul. Si ce mi se pare si mai grav este ca vor incepe sa slabeasca surubul, nu foarte tare, si vor striga in gura mare(inainte de alegeri, bineinteles) ca masurile lor idioate au dat roade si au adus prosperitate.

 18. un liberal optimist spune:

  Aud acum ca se lucreaza din greu la o platforma populara a statului “minimal” si la o noua denumire, ceva de genul Partidul Democrat Popular sau viceversa..Si evident la numirea unui nou premier, probabil cu o noua componenta (eliminandu-i pe ministrii nepopulari). Sa vedem…

 19. un liberal optimist spune:

  @corina chiriac,
  Ieri, pensionarii protestatari l-au intrebat pe Botis daca le promite ceva pentru la anul, ca sa voteze pd-ul. Acum, nu stiu, or fi vorbit serios? Pana una alta le scumpeste curentul si eventual gazele. Vorba aia…ia de la basescu!

 20. Emi spune:

  Concurs de ceasuri cu cuc.
  La ora cinci, iese un cuc in salopeta strigand: “Canta cucul/ Mars la lucru!”
  La ora sapte iese un cuc in costum: “Doamnelor si domnilor, este timpul sa va treziti, nu uitati de micul dejun si conduceti cu atentie.”
  Pe la 11, dupa ce se terminase concursul, iese si un cuc in pijamale: “Care stiti cat e ceasul?”
  Problema cea mai mare a societatii de azi este ca, prin pile, mita si santaj, “cucul de la ora 11″ castiga orice concurs.

 21. Kronstadt an der Graft spune:

  @Dorin
  Mă bucur să constat că sunt de părerea dumneavoastră.

 22. tiberiu spune:

  @Corina Chiriac
  Conforma principiului “cine seamana se aduna” evident ca avem multe opinii comune daca suntem asociati in stima si simpatia fata de Dl Vosganian, patronul acestui blog ,un ministru de finante de exceptie, un om de cultura de exceptie, un om de exceptie. Impartasim si respectam deci inaltele valori umane pe care D-l Vosganian le detine din belsug.
  Ceeace pacaleste probabil este este stilul meu coltos, cinic si agasant, pe care viata m-a obligat sa-l adopt, desi stiu ca imi aduce multe antipatii. El mai deriva si din exasperarea mea fata de deteriorarea situatiei in Ro si din dorinta de a-mi exprima opiniile cat mai incisiv si de a determina o reactie de determinare din partea interlocutorilor. Cred ca impotriva mafiotilor portocalii un stil de actiune si exprimare mai apropiat de stilul meu de exprimare este cel mai adecvat. Asta este convingerea mea.

 23. un liberal optimist spune:

  Ar fi interesant daca-i mai crede careva…Eu cred ca da. Vorba lui Badea: la cata prostie creste prin copacii Romaniei… Chiar azi imi explica un domn ce parea cultivat si “bazat” ca masura coalitiei de a-si angaja raspunderea pe plafonarea salariilor profesorilor este corecta si..constitutionala, avand in vedere problemele financiare ale Patriei. Am ramas interzis:era un membru PSD cu influienta la nivelul Bucurestiului. Ia de la basescu…

  • @ un liberal optimist

   E drept ca nu sunt bani, dar orice in viata se plateste, inclusiv sustinerea in toamna lui 2008 a cresterii cu 50% a salariilor dupa ce cfescusera in acel an cu peste 30%.

 24. tiberiu spune:

  @un liberal optimist
  Ca urmare a povestii PSD-istului care sustine politica guvernului nu esti tentat sa te autointitulezi @un liberal realist ?

 25. un liberal optimist spune:

  @tiberiu,
  La cat de plangaciosi sunt liberalii nostri trebuie sa mai existe si cate unul optimist, asa ,de moral.Cat priveste realismul, n-am a ma plange: am dat 20% si in 2008 si in 2009. Daca am fi mai multi optimisti , mai harnici si mai sireti cu siguranta ne-am duce fara griji spre 30% sau peste.Dar de unde nu-i …nici Dumnezeu nu cere..

 26. un liberal optimist spune:

  @VV,
  Eu va dau dreptate! Si in 2008 era aiurea cresterea aia, dupa cum si acum e cam aiurea; ca eu n-am inteles cum devine chestia:33% din actualele cuantum-uri ale salariilor, sau tot ce s-a taiat anul trecutx15% x 33%. Eu zic ca era bine daca le dadea inapoi tot ce li s-a taiat anul trecut (sporuri, salariul de merit, al 13 salariu, tichete cadou, bani de carti s.a.). Acum, cu siguranta ar fi ajuns”grasi”.

 27. Tudor M spune:

  Va felicit pentru pozitia dvs.! In Romania a spune ceva despre Rusia care nu e denigrator e un act de curaj. Politica externa a Romaniei si a UE, in general, n-ar putea fi gandita fara un parteneriat si cu Rusia. Poate doar daca Romania ar fi pe Marte.. Insa unii au ramas cu radioul blocat pe Europa Libera undeva prin ’83, de asta judeca totu’ in termeni de pro-rus, pro-american. De a lungul istoriei sale, de pe vremea cand ne castigam independenta fata de osmanlai si pana in zilele noastre, PNL-ul a fost si este un partid pro-romanesc – nu m-ar mira sa vad ca pentru unii chiar si in acest lucru e ceva gresit..