Varujan Vosganian la Monney Channel: “Este prima oara, in istoria de o mie de ani a comunitatii noastre, cand armenii din Romania simt nevoia sa ia atitudine in legatura cu unele declaratii de politica externa ale autoritatilor romane!

Iata, in cele ce urmeaza, dialogul realizat cu Dan Apostol la Televiziunea Monney Channel pe tema declaratiilor prezidentiale privind Nagorno – Karabagh:

18 Responses to “Varujan Vosganian la Monney Channel: “Este prima oara, in istoria de o mie de ani a comunitatii noastre, cand armenii din Romania simt nevoia sa ia atitudine in legatura cu unele declaratii de politica externa ale autoritatilor romane!”

 1. Sfarma -Piatra spune:

  Habar nu are pe ce lume se afla,si se pronunta in niste chestiuni atit de explozive !!! Vorbeste gura fara el !!! Se baga el in toate !!!
  Ministerul de Externe ce pazeste ? Nu mai este nici un specialist acolo care sa-i atraga atentia lu’ Basescu ca vorbeste numai prostii ???

 2. @Sfarma Piatra

  Ministrul de externe a spus aceleasi lucru acum un an, la Baku. Din cauza asta s-a anulat vizita presedintelui Armeniei la Bucuresti in primavara lui 2010.

 3. Sfarma -Piatra spune:

  Domnule Vosganian,poate Comisia de politica externa a Parlamentului sa-l convoace pe ministrul de externe,pentru explicatii ?

 4. Sfarma -Piatra spune:

  Lipsa de specialisti in problemele politice ale spatiului ex-sovietic,domnule Vosganian ! Si nu numai ! O sa ne coste teribil aventurismul lui Basescu ! Nu acum ! In anii ce vor veni !!!

 5. lorduljohn spune:

  @VV

  Maestre, sunt de doua zile la Bruxelles si urmaresc posturile tv din toata lumea transmitand un moment de care nu doar britanicii sunt mandri. Cata modestie, bun simt si recunostinta in acest eveniment. La aparitia avioanelor Spitfire pe cerul Londrei, avioane care au castigat The Battle of England, multimea a aplaudat cu recunostinta. E cu totul alta lume, diferita de marlania si visceralitatea basista. O lume in care ne-am fi regasit mult mai usor, daca n-am fi fost lasati prada ciumei rosii.

 6. sorin gyorgyfalvi spune:

  Asta e cel putin unu din motivele pentru care eu nu voi sustine NICIODATA o republica prezidentiala. Am crezut intotdeauna in parlamentarism, in legi drepte, in respect fata de tara, si n-am crezut niciodata in necesitatea ca poporul asta sa fie “pastorit” de un cioban care sa dicteze in ce directie pleaca turma.

 7. lorduljohn spune:

  @VV

  Da, asa este. Si-au vazut propriile interese. Si astazi e la fel. Si atunci si acum suntem orfani de o politica nationala.

 8. tiberiu spune:

  @VV
  Noi cei care va simpatizam pe dv., simpatizsam si cu cauza armenilor. Interviul dv a fost excelent : ati argumentat convingator cu o atitutdine relaxata , lipsita de incrancenare.
  Oficialitatile romane ar pactiza si cu “dracu” pentru a primi banii datorati de Petrom(azeri) statului roman (nu intamplator @Dracu lucreaza la Baku).

 9. tiberiu spune:

  @VV
  Scuzati pt. incurcatura de “borcane” dar azeri, kazahi tot un “drac”.
  Important este ca ati subliniat principiul autodeterminarii popoareleor acceptat de “grupul de la Minsk” sub presedentia lui Obama si Medvedev. .
  Puterea incearca in mod constant sa prezinte opozitia ca apartinand tabarei ruse cu toate conotatiile de rigoare. In acest caz insa se pare ca TB exprima un punct de vedere personal aflat in contradictie evidenta si cu punctul de vedere american (de care pare f. interesat ).Asa sa fie oare ? Prin formastia si originile sale am convingerea ca presedintele Obama simpatizeaza cu popoarele care au suferit de oprimare in decursul istoriei.Chestiunea merita o verificare mai aprofundata cu forurile de resort americane la nivelul cel mai inalt.

 10. Kronstadt an der Graft spune:

  Jacques Chirac prin 2003 ne-a trimis vorbă că e bine să nu mai scăpăm ocaziile de a tăcea. Se pare că Băsescu se uita în altă parte pe vremea aceea. Este în spiritul poporului român creştin să fie alături de orice popor care are probleme teritoriale, fie el armean sau azer. În chestiuni de acest fel e bine să nu te bagi că strici prieteniile, dar ce să-i ceri unui individ conflictual.

 11. emi spune:

  Eu nu cred ca Bula va baga in seama site-ul fara interes.Il deranjeaza comentariile dumneavoastra pe teme economice foarte mult si vrea sa distraga atentia asupra altui subiect? Are interes personal si direct in conflictul din zona respectiva (poate vinde arme, poate primeste comision daca sustine una dintre parti)? Poate este santajat si obligat sa dea din gura asa cum i se cere? E beat? Eu sincer cred ca e putin din fiecare, mai ales ca se straduieste (probabil ajutat de un specialist) sa argumenteze logic ceea ce spune (lucru destul de rar si straniu pentru dumnealui). Un lucru e sigur, lupul isi schimba blana dar interesul, nu.

 12. emi spune:

  E cine stim noi, cel care jigneste tot timpul si pe oricine pe aici, sub diferite id-uri, crezand ca afirmand ca lucreaza intr-un loc sau altul sau ca locuieste intr-un oras sau altul, nu ne vom da seama cine e…