Tema zilei – 7 mai 2011: De ce nu s-a intalnit PNL cu delegatia FMI

 

Trebuie sa spun de la bun inceput ca atitudinea noastra nu se refera la Fondul Monetar International in ansamblul sau. Noi acordăm respectul cuvenit Fondului Monetar Internațional ca instituție financiară internațională, dar ne manifestăm dezacordul față de modul în care reprezentanții FMI, însărcinați cu evaluarea felului în care guvernanții actuali și-au făcut datoria, abordează realitățile românești

 Partidul National Liberal a făcut o evaluare cu privire la corespondența dintre prognozele FMI din anul 2008 până în 2011 și a ajuns la concluzia că acestea au fost în permanență foarte departe de realitate.

·În prognoza din 2008 a Fondului pentru anul 2009, România ar fi trebuit să înregistreze o creștere de circa 5% a Produsului Intern Brut! În fapt, țara noastră a avut o scădere de peste 7%. Mai mult de atata, chiar și în luna mai a anului 2009, FMI dădea o prognoză greșită pentru același an, estimând scăderea doar la jumătate din valoarea care s-a înregistrat în mod real la finele lui 2009.

·         Reprezentanții FMI au anunțat reluarea creșterii economice în 2010, cu un plus de 1-2% din PIB.   iar un an mai târziu, în 2011, ar fi trebuit să avem creștere economică de 5%. In fapt, in anul 2010 recesiunea a continuat cu o scadere a PIB de 1,3% iar in anul 2011 vom avea, probabil, o crestere de pana la 1%, ceea ce e, mai degraba, un fel de stagnare economica.

·         În aprilie 2010, Fondul a anunțat îndeplinirea țintelor bugetare pr primul trimestru, iar după câteva zile președintele României, Traian Băsescu, a declarat public că dacă nu se reduc salariile și pensiile, România intră în faliment.

Chiar si  în ultimul raport al FMI, din luna aprilie a acestui an, Fondul dădea ca certă îndeplinirea țintei de inflație. Iata si citatul exact din raport: “Inflation, driven by high food and fuel prices and the recent VAT hike, likely peaked at end- 2010, and is expected to return to the central bank’s target range (3 percent ± 1 ppt).” După doar câteva zile, guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, a anunțat că România a ratat îndeplinirea țintei de inflatie pe 2011, urcand prognoza la peste 5% si sugerand ca, in urma unor noi cresteri de preturi la energie, ar putea ajunge chiar la 6%..

PNL nu poate avea încredere în evaluările și prognozele FMI, fapt confirmat de nenumăratele erori înregistrate de-a lungul timpului. În plus, din 2009 și până în prezent, acordul cu FMI a fost revizuit de cel puțin șase ori, si de fiecare data in sens negativ.

 Realitățile anului 2011 sunt extrem de departe de obiectivele prevăzute initial în acordul încheiat cu FMI.   A spune că acordul încheiat de România cu FMI a fost un succes, este o ofensă la adresa poporului român.

Ne vom intalni, cu siguranta, din nou cu reprezentantii FMI, cu acestia sau cu altii. Am dori totusi sa avem, din partea FMI, si o evaluare cu privire la cat au costat poporul roman toate aceste erori de prognoza si de apreciere a oportunitatilor unor masuri economice, cat ne-a costat faptul ca in 2009 FMI a tolerat neluarea unor masuri concrete si, mai ales, de ce delegatia FMI, in loc sa se axeze pe tematica specifica si impotriva oricarei evidente, a laudat, in permanenta, Guvernul, devenind un fel de agent electoral al acestuia?

·         Abordarea FMI este superficială. Acordul s-a derulat, în permanență, fără să existe un accept al Parlamentului. PNL poate avea discuții cu reprezentanții FMI, dar este foarte clar că un acord atât de important pentru România trebuie dezbătut de legislativ.

 

54 Responses to “Tema zilei – 7 mai 2011: De ce nu s-a intalnit PNL cu delegatia FMI”

 1. un liberal optimist spune:

  @VV,
  Dupa 1-2 intalniri degeaba, chiar nimeni nu critica PNL ca nu s-a intalnit cu jalnicul functionaras Franks. Chiar si Ponta a explicat motivele. Insa ce a parut extrem de jenant a fost intalnirea de la Senat in care Rusanu critica de zor politica FMI iar Prostanacul i-l critica pentru faptul ca are prea multe de spus in limba romana. Pai in Senatul Romaniei era normal ca un membru al Senatului sa i se adreseze in limba nationala unui oficial strain. Si daca Geoana s-a jeluit in limba engleza ce-a realizat? Ca mai apar niste slugi portocalii care critica una si alta e treaba lor.
  Pe mine ce ma amuza este ca ,mai nou, oridecateori un pesedist critica abuzurile portocalii, reprezentantii acestora, replica plini de candoare ca au invatat de la ei.

  • @ un liberal optimist

   Eu eram plecat la Baia Mare, in campanie, si atunci a mers Radu Rusanu. Chestia e ca cei de la FMI isi uitasera translatorul. Geoana s-a oferit sa traduca in engleza dar ar fi dat cu totul caraghios la presa, astfel incat Rusanu si-a continuat, netulburat, discursul.

 2. Kronstadt an der Graft spune:

  Personal rămân la părerea că mişcarea cu FMI este o găselniţă a lui Băse de a-şi camufla lipsa de preocupare de a găsi soluţii la problemele actuale ale României, dublată de pofta de a şterpeli ce se mai poate şterpeli din economia naţională. Băieţii de FMI s-au lăsat atraşi în afacere fără prea multe ezitări, pentru că erau în oarecare pană de clienţi şi acum îşi freacă mulţumiţi palmele, protejându-şi totodată partenerul de afaceri care i-a invitat la masa pusă.

 3. epolitikon spune:

  @VV
  Cum definiti dvs. interesul FMI in Romania?

 4. un liberal optimist spune:

  Felicitari Maestre! V-am vazut in fruntea tinerilor liberali. Asa trebuie sa se comporte seniorii!

 5. lorduljohn spune:

  @VV

  Felicitari si pentru invitatia la Antena 3!

 6. Mihai sr. spune:

  @ VarujanVosganian

  Draga d-le Varujan

  Daca dv. Si PNL, va ve-ti intalni din nou cu reprezentantii FMI, va cer sa duceti acolo si mesajul meu, raspicat, franc si fara echivoc, sa se inteleaga pentru ei si pentru intraga opinie publica romaneasca, doua lucruri:
  (1) ca relatia FMI-ului a fost o relatie cu PDL-ul si nu cu Romania, si
  (2) in relatia asta a lor cu PDL-ul s-au manifestat cel putin doua grupe erori grave:
  a) Eroarile facute de FMI, care a indicat guvernului sa aplice numai metodele pasive de echilibrarea bugetului (reducerea de cheltuieli, reduceri de prsonal, majorari de taxe etc), ignorand in totatalitate metodele active de crestere economica;
  b) Eroarile facute de guvernul roman, care nu a inteles corect nici macar indicatiile primite de la FMI, guvern care a confundat politica economica cu propaganda politica, guvern care a distrus mediul de afaceri mare sau mic, guvern care a subminat initiativa privata si a distrus speranta unui popor de 22 de milioane, guvern care a indatorat viitorul Romaniei, guvern care a ignorat orice sfat venit din opozitie, guvern care a falsificat pana si cifrele statistice, pentru a-si ascunde erorile facute,
  Multumesc.

 7. Mihai sr. spune:

  @ VarujanVosganian

  Draga d-le Varujan

  Va felicit pentru si eu prestatia dv. de la Antena 3, de azi.

  Congratulatii si doamnei, de ziua sarbatorita.
  Cu dragoste.

 8. Mihai sr. says:
  Mai 7, 2011 la 9:08 pm
  ……………………………………..
  Daca dv. Si PNL, va ve-ti intalni din nou cu reprezentantii FMI,
  ………………………………………….

 9. ,,Kronstadt an der Graft says:
  Mai 7, 2011 la 2:22 pm
  Personal rămân la părerea că mişcarea cu FMI este o găselniţă a lui Băse de a-şi camufla lipsa de preocupare de a găsi soluţii la problemele actuale ale României, dublată de pofta de a şterpeli ce se mai poate şterpeli din economia naţională. Băieţii de FMI s-au lăsat atraşi în afacere fără prea multe ezitări, pentru că erau în oarecare pană de clienţi şi acum îşi freacă mulţumiţi palmele, protejându-şi totodată partenerul de afaceri care i-a invitat la masa pusă.”

  Cred ca FMI-ul a pus masa si i-a invitat pe cei mai lacomi si mai nesatui…

 10. @VV
  Felicitari tineretului liberal si seniorilor care le-au fost alaturi. A fost o zi memorabila pentru PNL!

 11. epolitikon spune:

  @VV
  Nu exista si alti bancheri? Ce ne lipseste sa negociem cu 2-3 bancheri in acelasi timp, ca sa mearga lucrurile ca de la agent de vanzari la buyer?

 12. sorin gyorgyfalvi spune:

  Antipatia PNL pentru FMI s-a manifestat inca dinainte de a anunta basescu ca va face un acord cu FMI. La vremea respectiva PNL a refuzat categoric orice acord cu FMI, specificind faptul ca FMI este doar o institutie care gindeste strict contabil problemele macroeconomice, nefiind in stare sa se plieze pe caracteristicile specifice unei tari, institutie care nu a facut decit rau pe unde s-a dus.

  Azi, la 2 ani de la semnarea acordului cu FMI cred ca n-a mai ramas nimeni ne-edificat cu privire la ce este FMI. Eu cred ca acum e momentul ca PNL sa profite electoral din faptul ca la vremea deciziei a avut o opozitie vehementa impotriva unui acord cu FMI. Ar trebui sa caute cineva prin arhive, sa gaseasca declaratii ale lui Tariceanu sau ale dvs. impotriva FMI, si sa le aminteasca in emisiuni televizate pina le iese pe nas portocaliilor.

 13. alexis spune:

  Citeam recent pe un site cu nuante portocalii ca onor guvernul Romaniei a semnat un memorandum privind infiintarea unei structuri care sa se ocupe de planificarea strategica. Acest memorandum este rezultatul “unui studiu al expertilor Bancii Mondiale”. Romania a avut o legislatie si un sistem de derulare a politicilor publice, elaborat in perioada 2005 – 2007, care includea inclusiv un mecanism de planificare strategica. Legislatia a fost abrogata in 2009 si sistemul a fost abandonat. De ce “expertii” Bancii Mondiale nu au insistat pentru refacerea acelui sistem si au trebuit sa mai faca un studiu pentru a imagina un sistem pe care oricum guvernul BUB nu il va pune niciodata in functiune? Probabil ca acei experti au luat niste bani pentru a realiza ceva ce deja a fost facut si care oricum nu va functiona cata vreme va exista aceasta putere. Similar si cu FMI. Dl. Franks a laudat guvernul ca a emis un numar de legi care oricum nu se aplica, pentru performante mereu nerealizate sau amanate. Vorba dumneavoastra: o bataie de joc la adresa poporului roman.

  • @ alexis

   Cred ca daca ar reduce cu 25% salariile si ar creste TVA cu 5 procente orice guvern ar reusi sa scada deficitul bugetar. Guvernul PD nu a reusit nici macar cu asta. A trebuit sa inghete salariile si in 2011.

 14. Kronstadt an der Graft spune:

  Un pic de politică aplicată.
  De câţiva ani buni caut cu disperare în pieţe şi magazine roşii d-ale noastre, cu gust de roşie. Şi nu găsesc neam. Aşa e cu mai toate legumele. Şi mă gândeam de ce oare? Dar zilele acestea am aflat. O ştire publicată recent ne informează că Varna, Constanţa şi Odessa sunt punctele de intrare a drogurilor în Europa, prin intermediul vaselor cu legume şi fructe.
  Bună ştire, ar trebui cineva să le-o spună şi guvernanţilor noştri şi SRI-ului, ca să ia măsuri şi să lase agricultorii români să ajungă în pieţe în locul importatorilor. (Credeţi că o să am ceva necazuri că am pomenit de subiectul ăsta?)

 15. tiberiu spune:

  @VV
  Sunt revoltat de pasivitatea vorbitorilor USL care nu reactioneaza in nici nu fel la atacurile repetate care vizeaza decredibilizarea si discreditarea aliantei USL pe care Emil Boc care porecleste in batjocura “Alianta Socialista”. Aceasi atitudine “menfichista” ca in cazul discreditarii mediatice sistematice a guvernului Tariceanu transformat in tap ispasitor al esecurilor PDL-iste fara ca sa primeasca de fiecare data o replica nimicitoare.
  Este inadmisibila aceasta atitudine.

  • @ tiberiu

   Discursurile noastre de la Coferinta tinerilor au avut exact subiectul asta. Tie ti-ar placea, daca un vecin te injura in fiecare zi, sa nu faci altceva decat sa strigi la el in fiecare dimineata?

 16. Kronstadt an der Graft spune:

  Hai că am auzit-o şi p-asta! Conu Socaciu, consătean d-al meu, veni cu o propunere, probabil realizarea vieţii sale politice că-n rest n-am prea auzit ceva deosebit despre el în postura asta. E vorba despre dublarea filmelor în română. Părerea mea este că asta ar fi o mare prostie, pentru că actorii noştri sunt cunoscuţi pentru intonaţiile false pe care le folosesc în filme. Totodată asta este o invitaţie la creşterea numărului de analfabeţi, pentru că oricum dorinţa de a înţelege un film, chiar şi cu cafteală, îi mai poate determina pe unii dintre români să înveţe să citească, măcar cât de cât.
  Ani de zile m-am distrat pe seama unora dintre vecinii noştri care nu ştiau cum sună vocea lui Clint Eswood, de exemplu. Aş fi de acord cu o condiţie, să se facă dublaj la filmele porno sau sexi. Acolo da.

 17. tiberiu spune:

  @VV
  Daca cineva te injura zi de zi nu te poti face “ca ploua” ca esti luat de fraier si toti vecinii te vor dispretui. Preferabil sa-l pocnesti peste bot, daca nu cel putin trebuie sa-l jignesti la randul tau intr-un mod inteligent. A “inghitii” mizerii fara a riposta este o strategie perdanta.
  1)Propun sa numiti zi de zi PDL : “Partidul anti-Democrat si Liberal la hotii”
  2)Trebuie explicat cetatenilor ca USL este o alianta electorala si de guvernare pentru a scoate tara din marasm iar nu una ideologica, asa cum rusii si americanii au fost nevoiti sa se alieze militar pentru a strivi nazismul.Dupa victorie fiecare a fost pe “partia” lui ba chiar a urmat “razboiul rece”.
  Oamenilor trebuie sa li se explice ce vrea USL. Daca nu PDL o s-o faca in locul lor si chiar o fac .

 18. Kronstadt an der Graft spune:

  @tiberiu
  Am putea începe de pe acum cu denumirea de guvernarea imorală, dată portocaliilor. Cam aşa ar trebui să rămână în istorie.

 19. un liberal optimist spune:

  @VV,
  Felicitari pt Baia Mare! Daca USL ar fi avut un candidat unic cred ca se depasea 80% si ar fi venit si mai multa lume la vot. Intr-un fel se confirma rezultatele sondajelor de pana acum. Insa apare o problema:discursurile contradictorii ale actorilor politici. Daca analizele DVoastra se refera la perioadele 2005-2008/2009-prezent, in schimb Domnul Adrian Nastase zis si Arogantul isi intemeiaza analizele pe perioadele 2001-2004/2005-prezent, ignorand cu buna stiinta perioada 2005-2008 si mai ales 2007-2008.Eu inteleg ca are ca noi toti niste dinti ascutiti impotriva basescului, dupa cum inteleg ca el este un om politic de stanga (cu totusi 4 case! ceea ce nu-i de rusine) dar daca daca esti intr-o alianta cu 2 partide de dreapta, parca nu se cade sa faci asa ceva. Poate ii amintiti DVoastra colegial ca ce face e cam de porc!
  Ca sa nu mai spun ca daca in interiorul USL nu exista mesaje coerente ce sa mai inteleaga electoratul? Daca discursurile lui Ponta si Antonescu par coerente, cele ale actorilor politici din cele doua partide trebuie sa para si ele cat de cat coerente.

 20. epolitikon spune:

  @VV
  D-asta mi-era si teama ca nu avem alti parteneri (prieteni) care sa ne ajute cu imprumuturi in conditii mai bune decat FMI, mai ales ca noi nu suntem o tara mare care sa necesite sume foarte mari de bani.

  Si ca sa mai glumim la inceput de sapt. as zice ca pe viitor s-ar putea sa nu mai vina ei la noi, sa ne ducem noi la ei daca se vor fi suparat tare pe faptul ca l-am facut de rahat pe Gefrii Frencs cu pantofii rupti.

 21. Sfarma -Piatra spune:

  Desi comentariul meu n-are legatura cu articolul, la Baia Mare a CISTIGAT candidatul USL ! Teroristul numit de PD s-a clasat pe locul 3 !

 22. alexis spune:

  Reducerea cu 25% a salariilor a produs economii nesemnificative la buget. Din sumele pe care un angajator, inclusiv guvernul, le plateste ca salarii, aproximativ 40% se duc direct la bugetul statului sub forma diferitelor impozite directe. Deci, dintr-odata economia ar fi doar de 15%. Dar fiecare dintre noi mai platim TVA, accize, impozite locale, contribuim la impozitele directe incluse in pretul produselor pe care le cumparam. Daca mai includem si efectele colaterale sau de multiplicare, rezulta ca economia a fost foarte mica, poate chiar inexistenta. Oricum pe termen mediu si lung masura va produce categoric pierderi. In fapt, cred ca singurul castig a guvernului a fost preluarea unor sume care erau rulate prin sistemul public de salarii si rularea lor prin alte canale, mai ales alimentand clientela politica.

  • @ alexis

   25% din salarii inseamna, la plata, vreo 2,5 – 3 mld de euro. Socoteala ta nu prea tine caci salariile se platesc, mai ales, de la bugetul de stat si CAS se intoarce la bugetele sociale.

 23. tiberiu spune:

  @VV
  @Kronstadt an der Graft
  Epitetul de “imoral” este rasuflat , ba chiar as spune ca imoralitatea este mai degraba la moda, asa cun ai spune despre un gangster ca e smecher.Exista in asemena calificative o nota apreciativa. In conceptul clasic definit de Machiavelli lipsa de de moralitate este o trasatura de caracter extrem de utila pentru un politician si un conducator public(scopul scuza mijloacele).
  Vulgul apreciaza de asemenea imoralitatea. Trebuie vorbit pe “limba boului” fara ocolis daca vrei sa fii ascultat si inteles.
  Asta este opinia mea.

 24. Kronstadt an der Graft spune:

  @tiberiu
  Din păcate aşa este, până acum în cei douăzeci de ani trecuţi s-au folosit până la abuz toate epitetele şi comparaţiile posibile în politică. Greu să mai vii cu ceva nou. Dar eu vorbeam despre etichetarea practică a acestui guvern, în primul rând din punct de vedere al moralei creştine, unde părinţii noştri au fost foarte tari de-a lungul ultimelor două milenii, şi nu numai. Aici ar fi cazul să ne întoarcem cu orice preţ şi cât mai repede, dacă vrem să merităm că ne aflăm în Europa. După douzeci de ani de autodistrugere arătăm ca după război civil. Nici Libia lui Gadafi n-o să arate aşa cum arătăm noi azi, cu infrastructura demolată, fabricile tăiate şi trimise cu vaporul ca fier vechi, agricultura abandonată şi flota volatilizată. Cred că ar fi cazul să începem reconstrucţia prin noi înşine şi să-i măturăm pe inamicii imorali care ne spoliază încă.

 25. un liberal optimist spune:

  @Krostadt,
  Sa stii ca si eu imi pun intrebarea ca parinte daca am caracterul stramosilor mei care au trecut prin multe nenorociri pentru a-si prezerva fiinta pe aceste teritorii.Apoi incerc sa rememorez angoasele strabunicilor, bunicilor si parintilor mei de-alungul secolul trecut si a celui prezent. Cu toate slabiciunile lor de moment am realizat ca acesti oameni au fost niste caractere extrem de tari, si-au vazut de destinul lor, au socializat foarte bine, au fost respectati in comunitate si si-au indeplinit visele in masura in care societatea le-a permis. Le-am vazut chipurile in cosciug:erau foarte luminoase. Dovada ca au murit impliniti. Chiar nu stiu de ce dupa 2 ani jumate de autarhie basesciana sa devenim asa de pesimisti. Da-l in masa, ii venim noi de hac. Eu chiar sunt foarte @optimist:chiar disdedimineata am primit un telefon @optimist din Irlanda pentru o noua investitie in Ro. Fara sa fie meritul invest gradingului regimului basescu.

 26. tiberiu spune:

  @Kronstadt an der Graft
  Nu este cazul sa fii prea pesimist, impresiile mele din Ro in scurtele vizite care le-am facut nu sunt prea rele, desi stiu multi o duc f.greu. Marea Problema va fi daca aceasta situatie de stagnare si regres economic,social si institutional se va permanentiza, dublata de intarirea dictaturii mafiote portocalii in frunte cu TB.
  Deocamdata ,cu parere de rau, USL nu se contureaza ca o alternativa viabila la actuala guvernare.Nimeni nu stie cu ce “se mananca” aceasta formatiune parca “ezoterica”.Eu care sunt un mare sustinator al acestei idei sunt deocamdata extrem de nemultumit de evolutia ei.Nici macar acordul juridic al formarii alinatei nu a fost ratificat.Acest mod ciudat de actiune (inactiune) este in opinia mea sinucugas.In raport cu opozitia oamenii puterii sunt mult mai activi , mai organizati.La atacurile lor mediatice trebuie raspuns percutant,fara perdea, nu ca niste fraieri.A continua sa te raportezi la gasca portocalie ca la niste oamnei onorabili este o dovada de prostie .Sunt de acord ca un terorist ca ben Laden trebuia executat fara judecata.Orice alta solutie ar fi incurajat terorismul international. Asa cum terorismul trebuie tratat cu duritate,fara manusi acelasi lucru este valabil cu gasca mafiota.
  Deocamdata opozitia pare o adunatura de Fraieri care mai fac inca apel la democratie si bun simt fata cu o gasca mafiota lipsita de scupule.Asta este ca si cum ai fi atacat de o gasca de borfasi care vor sa te jefuiasca si chiar sa te lichideze iar tu incerci sa le vorbesti despre altruismul crestin. Asta este absurd si lipsit de sansa in opinia mea

 27. un liberal optimist spune:

  @tiberiu,
  Fii @un liberal optimist! N-are ati face rau!

 28. alexis spune:

  E vorba totusi de bugetul consolidat al statului. Nu se tot vorbeste de faptul ca fondul de pensii trebuie suplimentat de la bugetul de stat?

 29. Kronstadt an der Graft spune:

  Domnule senator, pentru că nu mai am răbdare să ascult flecărelile băsesciene se întâmplă să scap anumite informaţii de moment pe care le aflu mai târziu. Printre altele am aflat astăzi că vodă iară se dă justiţiar prin bălării, atacându-i pe boierii de la societăţile de stat. Cu ocazia asta am aflat că împreună cu FMI măria sa a hotărât că iar şi iar se va trage linie, se va separa răul de bun prin aceste societăţi şi vor fi chemaţi oameni competenţi pentru a le conduce.
  Da până acum ce mama … l-a oprit s-o facă? Ce l-a împiedicat pe maimuţoidul de Boc să-i dea afară pe cei care au condus în pierdere aceste unităţi, să-i tragă la răspundere şi să recupereze pierderile? Era mare lucru să facă nişte contracte concrete, cu termene şi cu date de creştere precise, eşalonate şi cuantificabile, pe care să le poată urmări chiar corpul de control al guvernului, iar în cazul în care nu erau atinşi parametrii conveniţi să fie schimbată imediat conducerea şi să plătească daune? Oare clasa asta politică îşi închipuie că România este populată doar de clanul lui Nuţu Cămătaru sau Bercea Mondialu, mari meşteri în furtişaguri şi fără noţiuni clare de administraţie cinstită? Ceea ce constat este că iarăşi se va trece la consfinţirea furtişagurilor, prin trecerea pierderilor acestor societăţi la datoria publică, urmată de o nouă spoliere a lor. Aş vrea să vă amintesc că exact acelaşi lucru l-a făcut don Băse când era ministru transporturilor în perioada Convenţiei, când CFR-ul a fost mărunţit în cinci societăţi, dintre care una a cules toate datoriile şi a fost falimentată. Acum face la fel cu acelaşi CFR rămas iar cu datorii, pe care tot pe mine mă pune să le plătesc în timp ce căpuşele politice stau îndopate cu banii supţi din societate. Sunt curios să cunosc nu numai opinia dumneavoastră despre acest subiect, dar şi ce atitudine concretă veţi lua în acest sens. Sper că nu vă stinghereşte faptul că societatea Tractoru a fost falimentată în vremea guvernării Tăriceanu, când şef la AVAS era don Bijboacă.

 30. tiberiu spune:

  @VV
  Ma refeream la la “limba boilor” bipezi nu patrupezi.