Astazi, 15 iunie, la orele 18.00, Partidul National Liberal va depune o coroana de flori in memoria victimelor sangerosului iunie ’90

La evenimentul care va avea loc in Piata 21 decembrie (Universitate- Fantani) vor participa Varujan Vosganian, Andrei Chiliman si Florin Alexe. Va asteptam alaturi de noi.

23 Responses to “Astazi, 15 iunie, la orele 18.00, Partidul National Liberal va depune o coroana de flori in memoria victimelor sangerosului iunie ’90”

 1. Ramona spune:

  Nu stiti, vine si colegul de alianta, tovarasul Ion Iliescu?

 2. lorduljohn spune:

  @ramona

  Nu stim daca vine, dar tu poti sa-l astepti.

 3. Bibliotecaru spune:

  Poate că, măcar din când în când, ar trebui să ne reamintim de victimele violenţei. Nu numai pe cele de la Piaţa Universităţii, ci în general, din istoria României.

  Au fost victime la revoluţie, au fost victime în cadrul manifestărilor pentru democraţie… şi totuşi astăzi România parcă este la fel de dreptate de democraţie ca şi în 1989 (doar că acum situaţia este ceva mai confuză).

  Au fost victime în numeroasele războaie ale României şi astăzi se încearcă cedarea suveranităţii pentru ca un partid sau altul “să iasă” la alegeri sau să execute un ordin prezidenţial întocmai şi la timp. Mize minuscule care anulează eforturi uriaşe.

  Astăzi cedăm totul prea uşor, ba o exploatare a subsolului, ba proprietatea asupra pământului, ba întregi domenii economice…

 4. Lilick spune:

  http://youtu.be/P0Pr4BhEH1s

  …Si discursul dumneavoastra de ieri…

 5. Tudor Mih spune:

  V-am ascultat, pe Youtube, discursul de azi din Piaţa Universităţii. La un moment dat v-am auzit pronuntând cuvintele „generaţie, sacrificiu, ideal”. În urmă cu câteva zile am scris un articol pe această temă. Vă invit să-l citiţi aici: http://tudormihaescu.ro/2011/06/15/valorile-cer-sa-fie-traite-nu-doar-gandite/

  De asemenea, vă sugerez să adunaţi discursurile dvs. paginile unei cărţi. Sunt foarte bune şi de fiecare dată vă ascult cu plăcere.

 6. Bibliotecaru spune:

  @ Varujan Vosganian
  :D
  Nu prea sunt specialist, dar nu am putut să nu observ că mai tot timpul aţi executat cu mâinile triunghiul Illuminati.

 7. Bibliotecaru spune:

  @ Varujan Vosganian

  Mi-a plăcut discursul, mai ales zona cu “am putea crede că am învins IMGB-ul”…

  În timp ce vorbeaţi mi se relevat o idee nouă, anume că oamenii din Piaţa Universităţii manifestau împotriva lui Ion Iliescu, Petre Roman şi a faptul că alegerile fuseseră câştigate de gruparea FSN-Iliescu pe seama popularităţii revoluţiei, respectiv împotriva pericolului de a se reinstaura un regim comunist dictatorial (în timp, istoria a mai adus o dată la putere pe Ion Iliescu şi PSDR, dovedind că victoria din 1990 nu a fost totuşi chiar întâmplătoare, înşelătoare, fără voinţa cetăţenilor şi nici legată strict de revoluţie), astăzi avem o revenire la principiile comuniste tocmai de la urmaşii de drept ai FSN-ului de atunci, tocmai de la cei care se declarau neîndurători cu comunismul şi vechile structuri comuniste, de la cei care se declară astăzi singurii reprezentanţi ai dreptei româneşti. Nu este ciudat cum se aşează toate?

  Îmi pare rău că nu cred că istoria va sesiza peste 100 de ani substanţa de dincolo de discurs, în consecinţă nu va înregistra exact istoria aşa cum o trăim şi o simţim noi acum. Cu alte cuvinte nu va face diferenţa unui lup în blană de oaie de oaia victimă şi va consemna guvernul de acum ca fiind de dreapta. Evident, peste 200 de ani nu va mai conta, pentru că oricum din aceşti 20 de ani de istorie viitorii elevi nu vor reţine decât grava recesiune care a condus la…

  Dar nu vreau să spun la ce va conduce această recesiune, las să fie surpriză pentru cei care nu au intuit încă sfârşitul cărţii.

 8. @Ramona

  Intai, eu zic sa intrebi pe domnul Basescu , fost coleg de partid cu dl Iliescu, chiar pe vremea mineriadei, si pe dl Boc, fost coleg de guven cu PSD. Chestiunea e ca daca tot gandim asa, cu ala nu, cu ala nu, Basescu si Boc or sa guverneze pe veci Romania. Si noi o sa ajungem sa ne dormim somnul de veci, ca popor.

 9. un liberal optimist spune:

  Toate mineriadele (’90, ’91, ’99) ne-au costat ani buni de modernizare. De fiecare data eram in “oxsident” ,ca sa parafrazez o vorba istorica a unui ilustru sef de stat!

 10. Kronstadt an der Graft spune:

  Cred că sunteţi de acord că revoluţia în 89 a fosti câştigată doar de nepoţii lui Moş Gerilă. Noi, ăştialalţii, am pierdut-o.

 11. Ramona spune:

  Domnule Vosganian,
  Eu nu am incredere in PSD. Boc a ajuns aici cu ajutorul PSD-ului. In 2009 ati conditionat intrarea la guvernare cu obtinerea postului de prim-ministru.
  Astazi sunteti alaturi de fostii colegi de partid ai domnului Basescu, pentru functia de prim-ministru il propuneti pe domnul Ponta, iar pentru Primaria Capitalei va ganditi la domnul Oprescu, si toate astea ca sa ajunga domnul Antonescu presedinte in 2014.
  Domnul Tariceanu cand a zis ca PNL-ul nu intra la guvernare decat daca are postul de prim ministru, nu a dat o secunda inapoi, pe cand domnul Antonescu, acum nu se duce la PSD ca nu e comunist, acum se duce si face aliante. Nu observati ca nu mai exista onoare in randul clasei politice?
  L-am votat pe fostul coleg de partid al tovarasului Iliescu, pe domnul Basescu in 2004, ca sa scap de Nastase si acum imi spuneti ca trebuie sa-l votez pe actualul coleg de alianta al tovarasului Iliescu, pe domnul Antonescu, ca sa scap de Basescu si sa-l aduc inapoi pe Nastase.
  Daca astea sunt variantele pe care le ofera PNL-ul, chiar “o sa ajungem sa ne dormim somnul de veci, ca popor.”

 12. Ramona spune:

  Nu domnule Vosganian, eu nu mai votez, ca de la infiintarea USL-ului, nu mai am cu cine.
  Si din pacate asa procedeaza majoritatea celor cu drept de vot.
  La Baia Mare 70% nu s-au prezentat la vot si asa a castigat USL-ul cu 51% din cei care au votat, in realitate doar 15% din populatia cu drept de vot.
  Clasa politica s-a amestecat prin tot felul de aliante, n-am amestecat-o noi.
  Pacat de atitudinea PNL-ului, care n-a promis majorarea salariilor profesorilor in 2008 si nici n-a intrat la guvernare in 2009 fara a avea functia de premier, daca a venit acum domnul Antonescu si va amestecat… din pacate, spuneti dumneavoastra.

 13. lorduljohn spune:

  @Ramona

  Din pacate democratia moderna asa functioneaza, este ales candidatul care are cel mai mare numar de voturi din voturile valabil exprimate de catre cei care sunt interesati de viata cetatii (daca trei oameni din tara merg la vot va fi ales cel care obtine doua voturi). Faptul ca dvs. ati constatat ca nu aveti cu cine vota, poate fi imaginea perceptiei pe care o aveti in legatura cu interesul public. Si daca tot nu va intereseaza viata cetatii, de ce va mai intereseaza ca s-a aliat PSD cu PNL?

 14. un liberal optimist spune:

  @All,
  Hai sa nu ne mai plangem de mila. Nu doar populatia romana este dobitoaca!. Grecii au votat cu socialistii, englejii cu conservatorii, alte exemple mai gasiti si voi! In alta parte e cauza relelor. Maestrul stie dar se abtine sa ne spuna!Nici n-ar trebui s-o faca…

 15. Ramona spune:

  @lorduljohn
  Scriu pe bloguri, tocmai pentru ca ma intereseaza viata cetatii.
  Incerc doar sa explic, ca din punctul meu de vedere, nu se va schimba nimic in 2012, indiferent de cine castiga alegerile.
  Daca o sa castige USL-ul, multi PDL-isti vor trece la PSD sau PNL, daca ramane PDL-ul, multi PSD-isti vor face ce au facut in 2009.
  Alternativa pe care eu am avut-o in 2008, nu mai exista, asta incerc sa spun.

 16. Ramona spune:

  @VarujanVosganian

  Eu votez din 1990, n-am lipsit nicioadata si in general am votat PNTCD sau PNL, doar in 2004 am votat cu Basescu si asta ca sa scap de Nastase. In 2000 am fost si mi-am anulat votul ca si la turul II din 2009.
  Astazi stiu ca in 2012 nu voi vota USL-ul sau PDL-ul si nici in 2014 pe domnul Antonescu, pentru ca nu vreau un presedinte amnezic, care astazi declara ca nu se duce la PSD ca nu e comunist si maine uita si semneaza aliante.

 17. Ramona spune:

  @VarujanVosganian

  Dupa cum vedeti sunt printre dumneavoastra. Mai ramane sa-mi dati si motive sa va votez. Eu nu pot decat sa sper, ca voi avea si PNL-ul ca optiune de vot in 2012, si nu PNL-ul “la paritate” cu PSD-ul.

 18. Ramona spune:

  Dumneavoastra m-ati convins, ca si alti liberali, dar sunteti mult mai putini comparativ cu colegii de alianta, care m-au convins, dar in celalalt sens.
  Si nu ma refer aici la aparitiile TV, ci la faptele de arme.