In seara asta, joi, 16 iunie, orele 21.00, ne vedem pe Antena 3, la emisiunea lui Razvan Dumitrescu

42 Responses to “In seara asta, joi, 16 iunie, orele 21.00, ne vedem pe Antena 3, la emisiunea lui Razvan Dumitrescu”

 1. un liberal optimist spune:

  @VV,
  Probabil nici DVoastra nu stiti tema emisiunii si nici invitatii. Cum s-ar zice, fie ce-o fi.
  Saptamana asta mie mi-au placut doua declaratii: una a lui V. Ponta:”USL nu va mari pensiile si salariile ci le va lasa la nivelul promisiunilor lui bok pentru anul electoral”. Alta a lui Crin:”Dinu Patriciu nu e sponsorul PNL; in 2009 a contribuit si el cam la nivelul unui presedinte judetean de organizatie”.Tot Crin:” Cota unica nu este in traditia liberala;doar fiscalitatea redusa!”.
  Cineva va reprosa ca n-ati fost prea dur cu dra Vass. Pe timpuri si eu eram infuriat cand o auzeam. Ma credeti sau nu, acum imi este mila de ea:pur si simplu si-a compromis cariera de economist cu staif! Daca va mai intalniti cu ea priviti-o doar si zambiti!

 2. tiberiu spune:

  @VV
  http://www.ziare.com/basescu/presedinte/de-9-milioane-de-ori-da-pentru-plecarea-lui-basescu-1101506

  Revin mai pe larg. O “mutare” extrem de defensiva lipsita insa de logica ,care exprima conditia psihica a “jucatorului” aflat in dificultate.Ideea reformei teritoriale lansata in pripa sub presiunea de a pierde initiativa (datorita consolidarii USL) creeaza cred o situatie favorabila.Marea Intrebare este daca sefii opozitiei au abilitatea sa o exploateze.Sa traim si sa vedem.

 3. Alecks spune:

  Domnule Vosganian, va cunosteam monarhist. Astept din partea dvs. aducerea in discutie a monarhiei, suntem in perioada in care se discuta revizuirea constitutiei si sunt mirat si intristat ca nici macar nu se ridica tema monarhiei.
  E atat de trist sa traim intr-o tara in care 90% din populatie nu-si cunoaste istoria nationala.
  Daca ne-am cunoaste istoria, am fi mai buni…

 4. Kronstadt an der Graft spune:

  Penibilă chestie domnule!
  Indivizii ăştia de la Antena 3, că altfel nu pot să le spun, în dorinţa obsedantă a Voiculescului de a ironiza guvernul, se fac de tot râsul. Ba încearcă să vă mai angreneze şi pe dumneavoastră în maimuţărelile lor. Am asistat la emisiune. Cu asemenea combatanţi aveţi grijă să nu vă dea peste cap democraţii în campania electorală. Sper din tot sufletul că vă daţi seama că nu vă puteţi baza pe asemenea tovarăşi de drum, pe calea câştigării alegerilor.
  O notă bună am reuşit însă să-i dau domnului Paleologu. Consider că ar fi o investiţie bună să încercaţi să-l cooptaţi în PNL. Este şi simpatic şi abil şi diplomat. Şi mai e şi sincer.

  • @ Kronstadt

   Cred ca asta cu sinceritatea lui Toader e o gluma. El a mai fost pe la PNL, a fost si ambasador numit de noi in Danemarca. E simpatic, ce-i drept. Dar nu cred ca ti-ar placea sa iti incredintezi soarta in mainile lui.

 5. tiberiu spune:

  @VV
  TB a facut marea eroare sa deschida “cutia pandorei” a nationalismului sovin maghiar.

  • @ tiberiu

   Cat timp au guvernat liberalii, partidele nationaliste nici nu au mai intrat in parlament si nu au luat nimic la parlamentul european. Acum nationalismul de prost gust, de o parte si de alta, infloreste.

 6. [...] liberali au comemorat victimele sangerosului iunie ’90. Alaturi de noi au fost Varujan Vosganian, tanar opozant al regimului in urma cu 21 de ani si Florin Alexe, tanar ce isi astepta parintii [...]

 7. Stimate Domnule Baseanu,
  Imi permit sa cred ca nu ma cunoasteti, asa ca nu stiu de unde „copchile”. Nu stiu cine sunteti, nici nu este relevant. Stiu, insa, cine a fost, cine este si cine are sansa sa fie Varujan Vosganian pentru democratia romaneasca, pentru dreapta romaneasca si pentru perspectiva Romaniei de a se dezvolta. Ati fost la scoala cu Varujan Vosganian? Ati fost in armata cu Varujan Vosganian? Ati fost cu Varujan Vosganian in inchisoare? Cine va permite sa folositi termeni precum „curva” sau „limbist” in casa virtuala a domniei sale?

 8. Tiberiu spune:

  @VV
  Nationalismul este din punctul meu de vedere intotdeauna de prost gust dar in acelasi timp este o forta umana teribila de care nu se poate face abstractie si care trebuie canalizata intr-un mod inteligent si pozitiv in scopuri pasnice(ca energia atomica).

 9. Kronstadt an der Graft spune:

  @VarujanVosganian
  Dumneavoastră trebuie să ştiţi mai bine ce-i cu domnul Paleologu.

 10. un liberal optimist spune:

  @VV,
  Toader Paleologu este o gluma sinistra! Ca si alti asa-zisi liberali care au ajuns majordonii basescului!

 11. un liberal optimist spune:

  Aud ca CCR a respins toate aberatiile lui basescu de modificare a Constitutiei. Dovada clara ca mai exista viata si dupa basescu. Astept Parlamentul si organele de represiune ale statului subordonate basescului!

 12. tiberiu spune:

  @VV
  HOMO SUM, HUMANI NIHIL A ME ALIENUM PUTO ,asta include si distinctiile dintre sentimentele nationale si cele nationaliste.

 13. cris spune:

  Domnul Paleologu a devenit noul model pentru pedele, “nu stiu”, “nu exagerati”, “nu dramatizati” si e de-a dreptul hazliu sa vezi un crocodil ca toader sau o broasca testoasa ca sulfina incercind sa faca pe diafanii repetind aceleasi sintagme si mimind aceeasi expresie cu buzele tuguiate. Daca poporului trebuie sa i se serveasca circ, piine nu, probabil basescu le-a dat ordin sa faca pe mascaricii…..

  lasind gluma la o parte, dincolo de substratul acestei noi seminte de zinzanie aruncata de basescu cu regionalizarea si pozitia fata de maghiari, doua comentarii:

  1. VV, mi s-ar parea foarte interesant sa va vad pe dumneavoastra la o emisiune a lui Gidea ca cea de joi – pe de o parte datorita pozitiei de asa zis “minoritar” (ar trebui sa spun eu insami ca apartin de trei minoritati), istoriei poporului armean, cunoasterii istoriei acestuia, incarcaturii emotionale si intelepciunii legate de aceasta experienta. Nu pricep ce cauta Ilie Serbanescu pe acolo….

  2. Mi-as dori sa vad macar in al tresprezecelea ceas ca UDMR-ul se trezeste din aceata situatie halucinanta. Este de-a dreptul degradant – sa le vezi interesele si incarcatura emotionala legata de acestea exploatate mizeerabil de basescu. E umilitor pentru ei. Autonomie nu le doresc, si nici nu le pling de mila, dar le doresc sa se trezeasca la timp pentru ca altfel vor ajunge la gunoi intre interesele unui Tokes si ale cui ii va fiind in spate si jocurile unui voievod de bilci.

 14. emi spune:

  Basebocul santajeaza pe toata lumea. Si el este santajabil si totusi…
  E mult putregai si multa duhoare in zona politica…

 15. tiberiu spune:

  @VV
  Decizia USL de a accepta ivitatia de a participa la “convorbirile” pe tema administrativ-teritoriale mi se pare absurda pana la ridicol(ma exprim delicat). Impresia ca opozitia se “trezeste” se dovedeste falsa, capii opozitiei continund sa joace ca o trupa de dansuri disciplinata exact cum le “canta” TB.
  A te prezenta la “ordin” la Cotroceni ca sa vorbesti vorbe goale
  cand este stiut si de copiii de gradinita ca TB face numai ce are el interesul, inseamna un act de recredibilizare gratuita unei persoane total compromise public(fapt confirmat de sondaje) si de a-i permite bifeze V pt. presa internationala la capitolul dialog si mediere politica. Capii opozitiei dovedesc de asemenea ca habar n-au sa foloseasca spatiul public si media pentru transmiterea mesajelor lor politice si continua sa ramana in “siajul” vaporului politic condus cu mana forte de incercatul capitan Valvartej, ceeace le asigura cu certitudine pierderea tuturor alegerilor, chiar nefraudate.
  O decizie absolut penibila !

 16. Tiberiu spune:

  @VV
  P.S
  Decizia capilor opozitiei de a raspunde prompt lui TB ” da sa traiti la ordinul dv,” este cu atat mai penibila cu cat convorbrile pe tema anuntata probabil ca nici nu vor avea loc din cauza reactiei UDMR. Deci USL au cazut de doua ori de “fazani”, dar ce este cel mai grav ca au dovedit ca sunt complect out in a “citi” itele politicii interne romanesti. Situatia este “albastra” rau-nimic nou sub soare !

 17. Kronstadt an der Graft spune:

  Stim bine cu toţii că există o zicală, una din multele probate de români în anii din urmă, care zice că: cine ştie, face, cine nu, îi învaţă pe alţii. Din păcate noi românii avem un mare număr de pricepuţi, tobă de carte, care ştiu să explice extrem de doct ce stă în spatele tuturor catastrofelor prin care trecem, dar specialişti care să ne înveţe cum să evităm catastrofele nu prea avem. Din rândul celor dintâi face parte şi Ilie Şerbănescu. Nu pot să-l uit cum striga pe la toate microfoenele la care ajungea, prin anii 90, că trebuie închise toate intreprinderile de stat, pe care le considera nişte găuri negre economice. Un scâncet n-am auzit de la el în ideea de a le rentabiliza şi apoi de a le vinde în profit. Acum cred că este satisfăcut că am scăpat de ele, nu înţeleg de ce nu se bucură?

 18. cris spune:

  @ Kronstadt

  facem un club de fani serbanescu? – nu stiu de ce dar de fiecare data cind il vad am impresia de baba cu broboada in cap care se vaicareste isteric.

 19. cris spune:

  @ VV

  Pai ce-am zis, sunt fan serbanescu, imi plac babele imbrobodite si vaicarite cu atit mai mult atunci cind sunt membre ale clubului Trabant. Sunt convinsa ca si Kronstadt gindeste similar….

  Sper ca joi va fi nu doar un subiect interesant la emisiunea lui Gidea ci si ca va alege pe ceilalti perticipanti cu grija si echilibru.

 20. Bibliotecaru spune:

  @ Varujan Vosganian

  Vă sugerez să duceţi discuţia, ca din întâmplare, spre subiectul…

  De fapt nu pot să formulez într-o singură propoziţie.

  Politicienii sunt parte din mecanismul societăţii de a asigura specialişti în guvernare. Din păcate partidul propune, şi o mare parte dintre politicieni îşi asumă o funcţie în stat, fără a avea pregătirea necesară şi nici capacitatea de a îndeplini rolul acelei funcţii.

  În ultimii 21 de ani această problemă s-a agravat cu fiecare schimbare de politicieni care s-a făcut ca urmare a “alternanţei la putere”, din ce în ce mai multe posturi au fost ocupate de oameni care nu au avut habar de ceea ce ar trebui să facă pe posturile care au fost numiţi.

  Astăzi această situaţie a ajuns la un nivel intolerabil. România a ajuns unde a ajuns pentru că în posturile în care ar fi trebuit să fie politicieni-excelenţe s-au aşezat neaveniţi (ca să mă exprim elegant şi să nu folosesc primul termen care-mi vine în minte).

  Eu cred că prima problemă a României nu este legată de judeţe/regiuni, de modificarea Constituţiei, de cine este “la putere”… Acestea sunt lucruri secundare. Eu cred că primul lucru pentru viitorul României ar fi politicieni şcoliţi special pentru postul ce îl vor ocupa. Avem nevoie de politicieni care să dorească un rol de politician şi nu de afacerist sau “aplaudac”, avem nevoie de profesori care să aibă ştiinţa de a pregăti viitori politicieni ce nu sunt oportunişti.

  Credeţi că puteţi spune acest mesaj la emisiunea domnului Dumitrescu? Evident, dacă şi dumneavoastră credeţi acelaşi lucru.

  Domnule Vosganian,
  România nu mai are timp de încercări, nu mai are timp de revizuiri ale unor legi din start proaste, legi care convin, pe moment, cuiva din politica românească. România este pe moarte şi vă dispărea, prin pierderea suveranităţii şi a tot ce ne vine din cele câteva milenii de istorie dacă cei care au pus mâna pe România şi mestecă de ani de zile din ea, nu vor renunţa, de voie sau de nevoie, pentru a lăsa profesioniştii să mai salveze ce se mai poate salva.

 21. tiberiu spune:

  @VV
  Cu proiectele sale de reforma a Constitutiei si administrativ-teritoriala TB a luat-o in “nara”(sau in “nari” ca sunt doua proiecte) dar aceasta nu rpin meritul opozitiei ci al CCR si al UDMR. USL asista cu pasivitatea binecunoscuta la desfasurarea ostilitatilor politice si asteapta sa-i pice “para malaiata” a puterii in gura.
  Cu certitudine TB va avea grija sa nu se intample asa ceva.
  Recucerirea puterii va putea fi facuta numai ca rezultat al unei ascensiuni morale, organizatorice si a capacitatii de reactie rapida si versatila in sanul opozitiei.

 22. Kronstadt an der Graft spune:

  Atenţiune, atenţiune! Băsescu loveşte scurt şi concis, aşa cum ştie el!
  După inaugurarea pasajului Basarab, au apărut nişte fluturaşi de campanie electorală prin care pedeii îşi arogă meritele. Din punctul meu de vedere corect ar fi fost ca Oprescu să-i invite şi pe Băse şi Vidu, ca oameni care au pornit şi continuat proiectul.
  Dacă vrei să fii corect oamenii ştiu să aprecieze. Şi dacă eşti incorect oamenii ştiu să aprecieze! Oamenii care contează.

  • @ Kronstadt

   Am auzit de asta, am vazut-o pe doamna Udrea indignata la televizor ca n-a fost invitat si dl Basescu, care a inceput proiectul. As fi vrut sa-i intreb de cate ori ne-au invitat , pe Tariceanu ori pe mine, cand au inaugurat proiecte incepute si – majoritatea – chiar finalizate de noi si doar vopsite de ei.

 23. Bibliotecaru spune:

  @ VarujanVosganian

  Nu am să spun nimic despre trocul PDL/UDMR, am spus-o pe http://bibliotecarul.blogspot.com/2011/06/puterea-distruge-bun-simtul.html

  Am să vorbesc despre faptul că se micşorează salariile, se “ciumpărţesc” pensiile prin mărirea aberantă a contribuţiilor, nu se achită arieratele, ş.a…. Şi dacă nici astfel de lucruri, din ce în ce mai dese în ultimul timp, nu înseamnă “incapacitate de plată”, atunci ce mai înseamnă? Sigur, este un fenomen aflat doar la început, dar este începutul unui viitor din ce în ce mai implacabil.

  Faptul că FMI vine în România şi dictează ce se va întâmpla în anul în curs, iar domnul Boc, cuminte cum îl ştim, ia notiţe şi se pregăteşte pentru examenele pe care le dă în faţa domnului Jeffrey Franks, după mine este primul semn de pierdere a suveranităţii. Următorul pas este să vină şi un Jeffrey Franks pentru Parlament, pentru Preşedinţie, poate unul şi pentru Justiţie (asta dacă aşa ceva nu se şi întâmplă, poate că numai că nu este atât de mediatizat) şi putem sta liniştiţi că altcineva veghează pentru noi.

  Eu mi-aş pune întrebarea cine anume doreşte schimbarea Constituţiei, pentru că domnul Băsescu nu cred că şi-ar dori de exemplu ca domnia sa şi familia sa trebuiască să justifice cum şi-au dobândit averea. Până la urmă şi “vânzările anterioare” sunt limitate.

  • @ Bibliotecaru

   Dragul meu, incapacitatea de plata se raporteaza la alti creditori decat la salariati si pensionari. La salariati cand nu mai ai bani le reduci salariile. La banci nu poti sa-ti reduci datoria.

 24. Bibliotecaru spune:

  @ VarujanVosganian

  Ştiu asta, România intră în insolvenţă în momentul în care nu mai poate achita împrumuturile făcute pentru plata salariilor şi pensiilor, exact aşa cum a definit domnul Băsescu o ţară de mâna a doua, sau în cazul unei balanţe de plăţi total dezechilibrate sau din cauza incapacităţii de plată în valuta în care a contractat împrumutul. Pe de altă parte instituţii ale statului pot intra în incapacitate de plată pentru plata salariilor. De exemplu, parcă îmi aduc aminte că anul trecut era în dezbatere un proiect în care primăriile îşi pot declara insolvenţa în cazul în care nu au capacitatea de plată a salariilor pentru trei luni (sau aşa ceva, nu mai ştiu sigur). Nu mai ştiu ce s-a întâmplat cu acest proiect, poate că stă încă prin sertare, poate a fost deja promulgat.

  Problemele ce apar în plata salariilor şi pensiilor reprezintă începutul incapacităţii de plată pentru că de aici mecanismele financiare nu fac altceva decât să amplifice dezechilibrarea balanţei de plăţi, creşterea datoriilor… Şansele de revenire sunt cam nule. Atingerea falimentului pentru România este de-acuma o problemă de timp. Cu cât vom merge mai departe cu împrumuturile pentru plata împrumuturilor, cu atât revenirea va fi mai de lungă durată.

  • @ Bibliotecaru
   Cata vreme suntem sub 40% nu e inca pericol. Atata doar ca e un cost mai mare. In 2008 am platit 200 milioane de euro costul datoriei. In 2010 2 miliarde. Anul acesta vom plati aproape trei.

 25. Bibliotecaru spune:

  @ VarujanVosganian
  :)
  Atunci stau liniştit.