Tema zilei – 23 august 2011: Acum 67 de ani, in aceasta zi, un Guvern a cazut, iata ca, astazi, un altul se naste

In legatura cu intrebarile ce mi-au fost adresate  privind  nominalizarile pentru “Guvernul din umbra” al USL, nominalizari aparute astazi in ziarul Gandul, doresc sa fac urmatoarele precizari:

1. Pozitiile mele cu referire la activitatea PNL le exprim in cadrul forurilor statutare ale acestuia.  In masura in care presedintele PNL – asa cum s-a mai intamplat – sau Departamentul de comunicare doresc sa aduca unele clarificari cu privire la pozitiile mele,  sunt liberi sa o faca.

2. In ce priveste alcatuirea acestui Guvern din umbra sau al oricarui altuia in cadrul USL, el trebuie realizat, din perspectiva PNL, dupa analizarea atenta a activitatii de un an a propriului Guvern din umbra, pentru a avea siguranta ca promovam experientele de succes, dar si ca invatam din greseli.

89 Responses to “Tema zilei – 23 august 2011: Acum 67 de ani, in aceasta zi, un Guvern a cazut, iata ca, astazi, un altul se naste”

 1. cris spune:

  @ tiberiu

  e tipic pentru doctori si altii care lucreaza in profesiuni de mare intensitate sau stress daca vrei: atunci cind vezi ca dracul e mai negru si decit noaptea si ti se pare ca nu e nici o iesire, o portie buna de ris te ajuta sa gindesti mai bine, mai clar si mai ales sa nu cedezi. Altfel spus, atunci cind un doctor se pune pe glume, e mai bine sa te uiti cu luare aminte decit sa consideri ca a dat in mintea copiilor.
  Ce se intimpla in Romania e in acelasi timp ridicol si crud, si foarte grav; sincer am doar un dram de speranta, prefer sa mi-o pastrez decit sa ma apuc sa ma vaicaresc, asta-i tot.

 2. cris spune:

  @ LordulJohn

  Milord, va numesc doctor onorific, risul e cel mai bun medicament

  @ Buddha

  Si intelepciunii ii place sa rida – favoritul meu la acest capitol cred ca e Einstein.

 3. un liberal optimist spune:

  @VV,
  Si mie mi-a placut Pambuccian,mai ales pentru ca a promovat o excelenta legislatie in domeniul industriei IT@C. Dar comportamentul sau de vreo doi ani e jalnic. Ma rog, foamea-i mare dar si el trebuie sa fie barbat politic!

 4. lorduljohn spune:

  @cris

  Cam atat intelege Boc din economie cat intelegea Manuel din limba engleza.

  another one:
  http://www.youtube.com/watch?v=T7UqhDs8zj4&feature=related

 5. tiberiu spune:

  @VV
  Fara discutie buna dispozitie este intotdeauna de mare folos.Desi la moda ,acest gen de comic burlesc (SF colac peste pupaza) care incearca obtinerea hilarului prin mimarea tembelismului colectiv nu e deloc genul meu. Am vazut in schimb recent un film care m-a amuzat si m-a incantat in cel mai inalt grad “(500) Days of Summer (2009)”: subiect, scenariu, regie, interpretare, rafinament, conceptie cinematografica moderna, toate in opinia mea de nota 20(din max 10). Am vizionat filmul de 3 ori si de fiecare data m-a incantat mai mult si am mai descoperit o subtilitate. In plus comentariile usor cinice din film, ma reprezinta in buna masura la ora actuala.

 6. Tiberiu spune:

  @Cris
  Comentariul precedent iti era adresat.

 7. tiberiu spune:

  @VV
  Chestiunea cu “peronul” era doar o simpla gluma , dar in orice gluma este intotdeauna si o mica parte serioasa, altfel n-ar avea haz(Sper sa nu mi-o luati in nume de rau.).
  Lasand gluma sunt convins ca numai o persoana cu adevarat multumita de sine si de viata poate sa fie total necomplexata in tovarasia unei persoane de talia dv. intelectuala si profesionala.
  In ceeace priveste relatiile dv. cu d-l Antonescu cred ca sunt trei chestiuni principale :
  1)Initial problema Dlui Antonescu cu dv. era legata de necesitatea fireasca a consolidarii sale in pozitiei sa de nou leader PNL, fata de leaderii anteriori (dv, si d-l Tariceanu).
  2)Problema secunda,si cea mai importanta, a rezultat din faptul ca propaganda basista a reusit sa inoculeze tuturor ideea falsa(inclusiv d-lui Antonescu) ca nu guvernarea javrelor portocalii ci guvernarea Tariceanu (cu dv. in frunte) a fost vinovata principala de criza economica actuala in care se zbate Ro., datorita politicilor iresponsabile de risipa bugetara a guvernarii liberale. Desi v-am rugat in repetate randuri sa combateti vehement aceasta teorie mincinioasa,dv. v-ati ancorat pe pozitia ca “cine se scuza se acuza” si ca oamenii sunt mai inteligenti si inteleg singuri adevarul. Fals in totalitate!
  Nu numai ca astfel ati favorizat reusita propagandei basiste,care le-a permis sa ramana la putere,dar ati compromis astfel sansele viitoare ale PNL si in plus v-ati subminat singur propria pozitie in partid.
  Trebuie sa afirmati si sa repetati la infint :
  “Datorita guvernarii inteligente si exploatarii tuturor oportunitatilor liberalii au dus Ro. la crestere economica masiva si continua.Dovada ca in 2008 ca lumea occidentala era deja adnc in mocirla crizei Ro. cunostea o crestere care l-a determinat si pe TB sa afirme cu ingamfare (ca si cum ar fi avut vreun merit) ca Ro. nu va fi afectata de criza. Nu numai ca TB nu a vut nici un merit in politicile inteligente liberale ,dar el a facut totul pentru a sabota guvernarea liberala , care il punea in vadita inferioritate. Acum insa dupa doi ani si jumatate de guvernare pedista cu TB ca prim-ministru de facto se vad rezultatele. Voi boilor pedisti ati pus Romania pe butuci pentru ca sunteti niste cretini si hoti patentati cu TB in frunte.”
  Aceasta idee simpla exprimata frust si repetata la infinit ar schimba radical optica electoratului in favoarea dv.(inclusiv a d-lui Antonescu).Incercati sa ma ascultati odata,caci nu aveti absolut nimc de pierdut.
  3)Pozitia dv. initiala, afisata fara ocolis fata de USL,in contradictie flagranta cu pozitia d-lui Antonescu, a fost o noua “tinichea pe coada” relatiilor dv. problematice cu d-l Antonescu.
  Lucrurile se pot insa schimba radical daca si dv. veti schimba “macazul” in chestiunile amintite mai sus.

  • @ tiberiu

   Am doua observatii. Prima,am luptat din rasputeri sa apar onoarea guvernarii PNL, martor e acest blog. Nu cred ca a depus cineva mai multe stradanii decat mine sa evidentiez meritele guvernarii liberale.
   2. Nu am fost adversarul inversunat al aliantei USL. Pe blogul acesta exista comentarile mele legate de alianta cu PSD, exista declaratii publice privind aceasta alianta. Nu am fost dusmanul acestei aliante, am avut doar o atitudine precauta. Atata doar ca in ianuarie 2011, cand se discuta aceasta alianta, d-l Antonescu isi etalase deja de mult complexele fata de mine. Nu am avut niciodata o pozitie publica in contradictie flagranta cu Crin, nu e frumos.

 8. Tiberiu spune:

  @VV
  1) Retrag expresia “contradictie flagranta” nefiind prea conforma cu realitatea. Ce a fost a fost si trebuie sa privim numai inainte.
  2)V-as ruga de cate ori mai apareti la TV , ridicati in slavi fara jena guvernarea liberala (plecand de la premiza ca v-au “murit laudatorii”) si afirmati clar ca nu politica bugetara de crestere a salariilor a fost problema ci guvernarea pedista care nu a fost in stare sa continue cresterea economica. Asta datorita prostiei si hotiei pediste in frunte cu TB. Sustineti fara ezitare ca echipa liberala raportata la cea pedista este ca F.C.Barcelona raportata la Avantul Ghimpati.
  “Quod licet iovis non licet bovis” .

 9. tiberiu spune:

  @VV
  Va multumesc.