Guvernul a fost investit. Traiasca opozitia!

 

 

Fiecare partid a fost o vreme singur la guvernare, numai PD nu trecuse prin experienta asta. Se intampla acum.

Prea multa trufie, insa. Prea multe cuvinte gaunoase. Si, unele amenintatoare. Cum ar fi perlele lui Traian Basescu, unsul lui Dumnezeu. Imi imaginez cum ni s-ar fi parut depunerea juramantului lui Sarkozy, insotit de incantantiile arhiepiscopului Andre al Parisului sau juramantul lui Barack Obama la Capitoliu, insotit de rapaielile tobelor stramosilor sai kenieni. Dar, in fine, precum regii Romaniei Mari, presedintele a dorit binecuvantarea Patriarhului. Ce a spus, insa, dupa aceea unsul Domnului e interesant. Te-ai fi asteptat la vreo frantura din epistolele Sfantului Apostol Pavel catre Corinteni, cea mai frumosa oda adusa vreodata dragostei. Dar nu. Traian Basescu, sclipind de mirul inca neuscat pe frunte, ameninta. Vremea coalitiilor contra a trecut. Vine era dialogului, a coalitiilor pro. De parca intr-o democratie nu dialoghezi si cu cei care sunt contra. De parca cel care e cu presedintele si cu guvernul e a priori bun, iar cel care e in opozitie e rau.

Pe noi ne acuza unii ca nu am vrut sa fim la guvernare. Cine n-ar vrea sa fie la guvernare? Dar uneori, pentru binele tarii, e bine sa fie onoare si demnitate mai ales in opozitie. Ce-ar fi fost daca pe vremea comunismului am fi fost toti la guvernare? Ce-ar fi fost daca pe vremea F.S.N.-ului am fi fost toti la guvernare? Prea mare diferenta nu pare a fi intre regimurile acelea si acesta. Romania anului 2010 are cel putin la fel de multa nevoie de o opozitie puternica, de bun simt, capabila sa infranga tendintele dictatoriale, pe cata nevoie are de un guvern bun.

Nu ne blamati ca am ramas in opozitie. Sustineti-ne, caci daca veti avea nevoie de ajutor, noi vom fi cei care va vom reprezenta. Nu va trece mult pana cand veti privi catre noi cu speranta.

110 Responses to “Guvernul a fost investit. Traiasca opozitia!”

  1. atreides spune:

    Bineinteles ca nu va blamez, v-as fi blamat daca intrati la guvernare cu pedeleprele. Atat timp cat veti fi in opozitie fata de nenorocitii de la PDL, veti avea votul meu garantat si sustinerea totala.

  2. Adrian C spune:

    Foarte bine ati facut, deja v-am felicitat in “turcu si pistolul” :)
    Am auzit la radio o parte din discursul lui Crin Antonescu si mi s-a parut excelent prin modul de definire a liniei partidului. M-a incantat ca abordat frontal aceasta stupiditate de a defini “interesul national” prin votarea guvernului si a politicilor acestuia. Sper ca la un moment dat se va demonta aceasta gogorita a “interesului national” pentru ca prea e pe toate gardurile. Nu cred ca exista asa ceva decat in masura in care aceasta notiune presupune intersectia tuturor intereselor de grup, de obicei reprezentate de partide.

  3. DE CE A ZIS PRESDINTELE BASESCU URMATAORELE :””EU VOI FI DESCHIS CA SI PNLul SA FIE PARTE A GUVERNARII.
    DE CE SA JUSTIFICAT IN RAPORT DE OPREA GABRIEL?

    ene dragos marian astăzi, 10:59
    • G.OPREA A FOST AVANSAT LDE CATRE BASESCU LA GRADUL DE GENERAL CU 4 STELE PENTRU SERVICIILE ADUSE LA FRAUDAREA REZULTATULUI ALEGERILOR PREZIDENTIALE IN FAVOAREA CELUI CARE A FOST REALES..BASESCU II PROMISESE CA VA FI REACTIVAT CAND IL VA NUMI MINISTRU,m.a.n.ASTFEL CA VA BENEFICIA LA PENSIE DE AVANSAREA IN GRAD FACUTA PENTRU TRADAREA P.S.D.CORUPTUL OPREA ,ERA TRADATOR INCA DE CAND ERA PREFECTUL BUCURESTIULUI. SI-A BATUT JOC DE NOI CAND A MINTIT CA AVANSAREA NUII ADUCE PROFIT MATERIAL!

    BUCUREŞTI, (ieri, 15:30)Oprea: Am fost avansat pentru că am refuzat unele lucruri la MAI deşi fusesem ameninţat
    Viorel Cataramă i-a dăruit iubitei un avion cu numele ei pe fuselaj.

    BUCUREŞTI, (ieri, 15:30)Oprea: Am fost avansat pentru că am refuzat unele lucruri la MAI deşi fusesem ameninţat• GABRIEL OPREA A FOST AVANSAT DE CATRE BASESCU LA GRADUL DE GENERAL PENTRU SERVICIILE ADUSE LA FRAUDAREA REZULTATULUI ALEGERILOR PREZIDENTIALE IN FAVOAREA CELUI CARE A FOST REALES..BASESCU II PROMISESE CA VA FI REACTIVAT CAND IL VA NUMI MINISTRU,ASTFEL CA VA BENEFICIA LA PENSIE DE AVANSAREA IN GRAD FACUTA PENTRU TRADAREA P.S.D.CORUPTUL OPREA ,ERA TRADATOR INCA DE CAND ERA PREFECTUYL MUNICIPIULUI BUCURESTI. SI-A BATUT JOC DE NOI CAND A MINTIT PUBLIC CA AVANSAREA NU II ADUCE NICI IUN PROFIT !

    Viorel Catarama: PNL nu ia mai mult de patru la suta la prezidentiale

    “Crin Antonescu imi este foarte drag, dar nu are nici o sansa la prezidentiale”, a opinat Viorel Catarama sambata seara, la Realitatea TV. Foarte transant, el a spus ca “PNL nu va lua mai mult de patru la suta in alegeri, batalia se va da intre Traian Basescu si Mircea Geoana”.

    Fost membru de seama al Partidului National Liberal, omul de afaceri a mai spus ca, in opinia sa, PNL-ul trebuie sa faca o alianta preelectorala.

    “Crin Antonescu este candidatul unui partid cu structuri mult mai slabe decat ale celor doua partide mari, cu bani mai putini, si inevitabil se va ajunge la o confruntare intre stanga si dreapta. PNL-ul are un “asset” (lucru de pret N.R.)important, grupul parlamentar. Noi trebuie sa negociem o participare la guvernare”, a spus Catarama.

    Fara sa-si menajeze deloc colegii de partid, Viorel Catarama a subliniat ca “interesul PNL ca partid este sa fie respectat ca partid de opozitie, in egala masura dusman al PD-L-ului si al PSD-ului”.

    “Acum, PNL-ul este in situatia de a-si salva pielea pe scena politica, trebuie sa joace la maxim”, a adaugat domnia sa.

    “Singura mea legatura cu partidul este ca platesc o data pe an cotizatia”, a dezvaluit Catarama, dupa ce l-a acuzat pe Traian Basescu de faptul ca nu a mai fost acceptat pentru un mandat de parlamentar. “Traian Basescu i-a dat dispozitie lui Theodor Stolojan sa incalce statutul partidului si sa ma scoata de pe listele de candidati”, a spus catarama, la emisiunea lui Robert Turcescu.

    Despre criza economica, Catarama a subliniat ca “noi nu suntem intr-o criza profunda, eram in criza daca nu luam cele 20 de miliarde de la FMI. Dar exista pericolul ca acea criza din America sa izbucneasca in toata splendoarea ei”.

    “Ma tem sa nu avem un razboi mondial din cauza acestei crize”, si-a continuat scenariul apocaliptic omul de afaceri liberal.

    Catarama: Basescu este cel mai performant om politic din ultimii 20 de ani
    Omul de afaceri, Viorel Catarama, sustine ca Traian Basescu este cel mai performant om politic din ultimii 20 de ani pentru ca a reusit un lucru pe care nu l-au reusit liberalii: sa consolideze dreapta.

    “Eu, ca liberal, nu pot sa nu admir lucrul acesta. Traian Basescu este, privit la rece, cel mai performant om politic din ultimii 20 de ani prin faptul ca a reusit sa faca dintr-un partid sub 10% cel mai puternic partid de dreapta. Daca Basescu ar fi fost in locul lui Tariceanu, niciodata n-ar fi pus un candidat de la PD la presidintia Romaniei. Basescu a facut multe greseli, dar in momentul in care a trebuit sa ia decizii, le-a luat pe cele bune si a avut rezultate”, a spus Catarama intr-un interviu pentru Evenimentul Zilei.

    Omul de afaceri a mai declarat ca este foarte multumit ca seful statului a condamnat comunismul si a deschis dosarele Securitatii, ceea ce Parlamentul n-a reusit 20 de ani.

    “A facut si foarte multe lucruri rele pentru care va plati, iar istoria il va sanctiona. E bine ca avem un echilibru. Eu, ca cetatean al Romaniei, m-am cam saturat de guverne de coalitie”, a mai spus omul de afaceri, Viorel Catarama.

    Milionarul afirma ca a facut una dintre cele mai mari greseli din politica in momentul in care s-a certat cu Dinu Patriciu, in anul 1992.

    “In 1992, Patriciu l-a indepartat pe Chiliman, iar eu m-am revolat, pentru ca nu se face asa ceva unui prieten. Patriciu mi-a zis ca e un om de categoria a doua si i-am zis ca indiferent de ce fel e, nu poti sa elimini un prieten. Eu am facut una din cele mai mari greseli din politica certandu-ma cu Dinu Patriciu in ’92. Daca nu ma certam cu el, si recunosc ca e vina mea, cred ca astazi PNL-ul conducea dreapta romaneasca”, a declarat omul de afaceri.

    El a mai declarat ca in perioada cat a fost in politica a pierdut vremea dar si foarte multi bani.

    “Au fost si satisfactii si deceptii majore, dar nimeni nu m-a fortat sa ma bag in politica si nimeni nu m-a obligat sa activez. Am facut-o din proprie vointa si, desi mama mi-a spus sa fac orice numai politica nu, i-am dat dreptate mult prea tarziu”, a mai spus Catarama.

    Omul de afaceri spune ca desi nu stie pe ce s-au dus cele doua milioane de dolari pe care i-a investit in PNL, nu regreta ca a facut acest lucru si crede ca daca nu era el, PNL nu mai exista astazi.

    Viorel Catarama a precizat ca este in continuare membru al Partidului Liberal, dar singura lui activitate este sa achite cotizatia o data pe an.

    “Tariceanu mi-a propus anul trecut sa candidez pentru parlamentare, dar am refuzat. Nu sunt interesat sa obtin functii publice, cum de cativa ani imi impun sa nu trec pragul niciunei institutii de stat. N-am mai intrat in niciuna de cativa ani. Am evitat pe cat posibil”, a mai spus milionarul.

    Viorel Catarama: PNL trebuie sa participe la guvernare

    Afaceristul liberal Viorel Catarama a declarat miercuri ca PNL trebuie sa ramana, sa creasca pe scena politica si sa participe la guvernare.

    Catarama sustine ca in cazul in care PNL nu va ajunge la guvernare va avea mult de pierdut “daca legea electorala se va modifica si vom avea alegeri parlamentare pe scrutin uninominal”, informeaza Realitatea Tv.

    “Sigura solutie la indemana PNL este participarea la guvernare! Suntem intr-o etapa post-electorala, prin urmare PNL trebuie sa ia o decizie privind viitorul si modul de actiune in viitor in Parlament si pe scena politica fie participand la guvernare, fie stand in opozitie”, a declarat liberalul.

    Catarama a reiterat ideea ca PNL are obligatia sa participe la guvernare motivand ca Romania trece, in prezent, printr-o perioada foarte grea, ca este nevoie de masuri de dreapta pentru a trece aceasta perioada grea din puncte de vedere economic.

    “PNL are obligatia si poate sa-si aduca o contributie esentiala la depasirea problemelor acestei tari”, a conchis Catarama.

    13 decembrie 2009

    Bucuresti. Magistratii au desfiintat in parte solutia de neincepere a urmaririi penale data de procurorii Parchetului Judecatoriei Sectorului 1 in anul 2003, cu privire la Viorel Catarama. In aceasta cauza, omul de afaceri era acuzat ca, in calitate de presedinte al SC Safi Invest SA, prin lansarea unui prospect de emisiune autorizat de Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM), a prezentat ca reala o situatie neadevarata si a creat prejudicii investitorilor fondului care erau parteneri de contract. In acelasi dosar a mai fost implicat si George Danielescu care a si fost trimis in judecata in iulie 1998. Potrivit rechizitoriului, in perioada decembrie 1993 – martie 1996, in mod repetat, Danielescu ar fi folosit, cu rea-credinta, creditele societatilor Safi SA si Safi Invest, in suma totala de 167.083.101.673 lei, in folos propriu si pentru a favoriza alte societati. Totodata, la intocmirea situatiilor privind activul net “a atestat fapte si imprejurari necorespunzatoare adevarului cu privire la valoarea acestuia si a pretului certificatelor de investitor”. Potrivit rechizitoriului, Danielescu ar fi intocmit, in aceeasi perioada, documente fictive in legatura cu valoarea activului net al Fondului Mutual al Oamenilor de Afaceri (FMOA) si a indus in eroare 2.423 de investitori, pe care i-a pagubit cu suma de 9.863.971.278 lei. In ciuda acuzatiilor, Danielescu a fost achitat prin sentinta definitiva a Curtii de Apel Bucuresti, care l-a gasit nevinovat de fals in inscrisuri sub semnatura privata si inselaciune in forma agravanta. In urma afacerii SAFI si-au pierdut banii 106.000 de investitori. (I.C.)

    DUPĂ 20 DE ANI – 22 decembrie 2009, 20:39
    TEORIE Cum a prins pastorul timişorean curajul de a i se opune lui Ceauşescu
    Tokes, îmbiat să protesteze, în 1989, de doi ziarişti canadieni
    de Dan RADU | 22 DECEMBRIE 2009
    Ziariştii canadieni Rejean Roy şi Michel Clair au venit pe ascuns în România cu câteva lui înainte de Revoluţie pentru un interviu cu pastorul Laszlo Tokes. După 20 de ani, cei doi cred că interviul i-a dat curaj pastorului să se opună regimului comunist

    Laszlo Tokes, personaj-cheie în Revoluţia din 1989 /// Foto: Reuters/Bogdan Cristel
    Rejean Roy şi Michel Clair, doi ziarişti canadieni, au venit în mare secret în România, cu câteva lui înainte de Revoluţie, pentru a vorbi cu pastorul Laszlo Tokes, fără ştirea Securităţii. Cei doi au pornit de la Montreal spre România, pe rute diferite, pentru a nu li se lua urma. Rejean Roy, reporter la Radio Canada, a venit cu avionul la Bucureşti, iar apoi a luat trenul spre Timişoara, unde urma să se întâlnească cu un alt canadian, Michel Clair, în scopul realizării unui interviu cu pastorul Laszlo Tokes.
    La rândul său, Michel Clair, care fusese ministru în provincia Quebec, a luat avionul de la Montreal la Viena, iar de acolo s-a deplasat cu maşina în Ungaria, într-un orăşel de lângă Balaton, unde erau planificate întâlniri cu diverşi mediatori şi cu un translator, pentru a stabili ultimele detalii înainte de intrarea în România. Michel Clair fusese în Ungaria şi în 1988, la un schimb cultural ungaro-canadian organizat de soţia sa. Interviul a avut loc în apartamentul lui Tokes din Timişoara, pastorul criticând dur regimul Nicolae Ceauşescu.

    Securistul Radu Tinu s-a tăiat cu cuţitul auzind interviul
    Dezvăluirea este conţinută în filmul documentar “Umbra lui Dracula – Povestea reală din spatele revoluţiei române”, al regizorului Arpad Szoczi. Securitatea nu a aflat nimic de interviul secret din casa lui Laszlo Tokes, explică regizorul.
    Deşi îi urmăreau constant pe cei doi canadieni, informatorii Securităţii nu au reuşit să dovedească nimic concret. “Radu Tinu (la acea vreme adjunct al şefului Securităţii în judeţul Timiş – n.r.) mi-a spus că atunci când a văzut interviul, difuzat la televiziune în Canada, era acasă, în bucătărie, şi s-a tăiat la mână cu un cuţit”, spune regizorul Arpad Szoczi. “L-am întrebat dacă l-a deranjat. Mi-a răspuns că a fost «un semn rău». A sunat imediat la Bucureşti.
    Pe de altă parte, Tinu mi-a mai povestit ceva, care tind să cred că este adevărat. Mi-a spus că atunci când a fost în închisoare, după Revoluţie, unul dintre colegii lui de celulă era un fost asistent al lui Nicolae Ceauşescu.
    Cu câteva săptămâni înainte de Revoluţie, acesta s-a dus cu Ceauşescu la Moscova, pentru a participa la o întâlnire cu Mihail Gorbaciov. Şi i-a spus: «Tovarăşe, aş vrea să vin la Moscova în ianuarie, ca să discutăm despre situaţia politică. Şi Gorbaciov i-ar fi răspuns: «Ştii ceva, hai să aşteptăm până în ianuarie, să vedem cine va fi atunci la putere»”, explică regizorul.
    “Am avut un impact major în viaţa lui Laszlo Tokes”
    Cei doi realizatori ai interviului sunt convinşi că interviul secret din 1989 a fost totuşi unul dintre motivele care au dus la izbucnirea Revoluţiei la Timişoara. “Cred că am avut un impact major în viaţa lui Laszlo Tokes. Iar el a avut un mare impact asupra istoriei comunităţii sale, a ţării sale şi a Europei de Est într-un fel”, afirmă Michel Clair, la prezentarea filmului la Berlin.
    Regizorul Arpad Szoczi este convins că filmul său aduce elemente noi despre evenimentele din 1989.
    “Am adus ceva nou prin acest film, pentru că niciodată până acum nu am vrut să vorbesc despre această misiune secretă. În urmă cu doi ani am auzit că se pot verifica dosarele de la Securitate. Această poveste m-a chinuit ani de zile, şi pe mine, şi pe cei care au participat la propriu. Când am aflat că pot să fac această cercetare, am început să-i sun pe toţi cei care au fost implicaţi, ca să-i întreb dacă vor să mă ajute. Toţi au acceptat”, spune regizorul.
    Viorel Catarama scapa definitiv de dosarul SAFI
    Viorel Catarama scapa definitiv de dosarul SAFI. Viorel Catarama a scapat definitiv de dosarul SAFI. Judecatorii Tribunalului Bucuresti (TB) au desfiintat, …
    http://www.ziare.com/…/viorel-catarama-scapa-definitiv-de-dosarul-safi-50063 -
    Viorel Catarama, urmarit penal in dosarul SAFI
    de Iulius CEZAR | 21 NOIEMBRIE 2006 SAFI – scandalul financiar al anului1996, in urma caruia peste o suta de mii de investitori au ramas cu ochii-n soare, e pe cale sa revina in actualitate. Problema lui Viorel Catarama, fostul presedinte al SAFI, a fost ingropata de procurori printr-un NUP. De asemenea, George Danielescu, administratator al fondului, a fost achitat. Dar, dupa mai bine de zece ani, un judecator bucurestean constata ca procurorii care au anchetat cazul au incalcat flagrant procedura penala si ca nu au dorit aflarea adevarului, in ceea ce-l priveste pe omul de afaceri liberal Viorel Catarama. Astfel, printr-o sentinta data in urma cu o luna, Judecatoria Sectorului 1 Bucuresti a dispus redeschiderea urmaririi penale fata de “faptuitorul Catarama Viorel, sub aspectul infractiunii de inselaciune, savarsita ca presedinte al S.C. SAFI”. Demersul instantei de judecata a venit in urma unor plangeri formulate de patru pagubiti ai SAFI care au contestat actele procurorilor de netrimitere in judecata a lui Viorel Catarama si au cerut judecatorilor trimiterea cauzei la Parchet. Plangerile celor patru petenti l-au vizat si pe George Danielescu, “groparul” SAFI, dar in legatura cu acesta instanta a constatat ca fostul administrator al fondului a fost achitat, definitiv, de judecatori. In ceea ce il priveste pe omul de afaceri Viorel Catarama, judecatorul cauzei a ajuns la concluzii care, daca ar fi mentinute de instanta de recurs, i-ar da mari batai de cap afaceristului liberal. Concret, instanta de judecata stabileste ca procurorii nu si-au facut bine treaba cu ocazia anchetarii omului de afaceri, cercetat pentru inselaciune in calitatea sa de presedinte al S.C. SAFI Invest S.A. “In mod neintemeiat, fara a determina mai intai incadrarea juridica a faptei, procurorul a invocat prescriptia raspunderii penale”. Practic, procurorii sunt acuzati ca, in cazul lui Viorel Catarama, prejudiciul nu ar fi fost calculat in mod corect, incadrarea juridica a faptelor de care era acuzat Catarama fiind gresita. Astfel, stabilindu-se un prejudiciu mic, infractiunea de inselaciune se poate considera savarsita in forma simpla, iar termenul de prescriptie intervine dupa un timp mai scurt. Potrivit motivarii de redeschidere a urmaririi penale a lui Viorel Catarama una din variantele in care este consacrata infractiunea pentru care a fost cercetat omul de afaceri este inselaciunea care a produs consecinte deosebit de grave, adica o paguba mai mare de 2 miliarde de lei. Tocmai de aceea, principala preocupare a anchetatorilor ar fi trebuit sa fie stabilirea exacta a prejudiciului. Potrivit motivarii, desi procurorii au dispus o expertiza contabila, in cauza nu au fost respectate dispozitiile procedurii penale, partile civile nefiind chemate de procurori pentru a-si spune punctul de vedere. Astfel, ” s-au produs prejudicii evidente partilor civile, creandu-se dubii asupra concluziilor expertului in ceea ce priveste cuantumul prejudiciului. (…) In aceste imprejurari, instanta constata ca nu s-a procedat la aflarea adevarului in cauza, iar consecinta este faptul ca nu s-a putut determina incadrarea juridica corecta a faptei. Doar dupa determinarea corecta a incadrarii juridice a faptei se va putea proceda la calculul termenului de prescriptie, cu atat mai mult, cu cat acesta nu este indeplinit in situatia in care inselaciunea are consecinte deosebit de grave”! Cu alte cuvinte, fara aceasta “scapare” a anchetatorilor, omul de afaceri Viorel Catarama ar fi putut fi cercetat si trimis in judecata in dosarul in care 106.000 de investitori au fost pagubiti dupa ce au investii masiv la SAFI. Totusi, Viorel Catarama ar putea scapa de finitiv de problema SAFI. Omul de afaceri a contestat deja decizia judecatoriei si a facut recurs la Tribunalul Bucuresti.
    NEWS – 22 decembrie 2009, 20:42
    2004 Editia Scrisa AUG 18
    Supararea lui Viorel Catarama
    Rodica Culcer Editorial
    Viorel Catarama se resemneaza greu. Desi a acceptat mai intai decizia delegatiei permanente a PNL de a-l elimina de pe listele de candidati, omul de afaceri ramane nemultumit de partid, de presa si de opinia publica. Atat de nemultumit, incat a ajuns sa-si pledeze cauza la OTV. Cu toata bunavointa lui, Dan Diaconescu insa nu a putut risipi umbrele care-i afecteaza imaginea. De ce este insa interesant in acest moment cazul lui Viorel Catarama? Nu este oare firesc sa existe in orice partid lupte pentru locurile pe liste inaintea declansarii campaniei electorale? Intr-adevar asa este, numai ca alegerile din 2004 reprezinta un punct de cotitura: electoratul s-a aratat atat de dezgustat de clasa politica si de coruptie, incat nimeni nu mai poate ignora aceasta stare de spirit. Partidele isi pun in sfarsit in mod serios problema unei selectii mai riguroase a candidatilor. Intr-o tara ca Romania, in care oamenii de afaceri s-au imbogatit la limita legii si clasa politica s-a format la limita moralitatii, orice tentativa de schimbare provoaca seisme si resentimente. Cazul lui Viorel Catarama le scoate foarte bine in evidenta.
    Trebuie spus mai intai ca PNL nu s-a hotarat cu usurinta sa-l excluda de pe liste. A incercat mai intai manevra mai putin onoranta de a-l transfera de la Bucuresti la Vaslui. Atat de sigur era omul de afaceri pe locul sau eligibil, incat a plecat in concediu in Africa. La intoarcere a aflat insa ca reactia presei a fost ferma si ca prezenta sa risca sa compromita sansele partidului in alegeri. Nu poti totusi sa critici PSD pentru coruptie, cum fac PD si PNL, si sa iesi la lupta cu un personaj cel putin controversat. Rana celor care si-au pierdut economiile investite la SAFI nu s-a inchis. Cu chiu, cu vai, PNL a inteles acest lucru si, cu toate menajamentele de rigoare fata de un finantator important, a renuntat la candidatura sa.
    Desi a inteles initial situatia, Viorel Catarama nu se impaca usor cu ea si ar dori sa-si repare imaginea, de unde si interviurile acordate la OTV si in Jurnalul National. Argumentul sau principal in cazul SAFI este faptul ca justitia nu l-a gasit vinovat. Asa este, dar cine are incredere in justitia romana, mai ales cand este vorba de “marii rechini”? Dincolo de scepticismul populatiei, ramane faptul ca Viorel Catarama a imprumutat peste 75 de miliarde de la SAFI, ceea ce nu prea era in regula, si a prosperat, iar depunatorii au pierdut tot. Principalul vinovat este Comisia Nationala pentru Valori Mobiliare, care ar fi trebuit sa se sesizeze din timp ca lucrurile mergeau intr-o directie gresita, dar nu a facut-o, nici in cazul SAFI, nici in cazul FNI. Toata lumea suspecteaza aici complicitati liberalo-pesediste, de vreme ce presedintele CNVM a fost propus de PSD si sustinut tacit de liberali. Nici problema datoriilor la fosta BANCOREX nu a fost rezolvata chiar atat de transant cum sustine patronul grupului ELVILA. Cladirea cu care a garantat creditul a fost, se spune, supraevaluata, astfel incat, chiar dupa valorificarea ei in contul creditului nerambursat, statul a iesit tot in pierdere, ca si contribuabilul roman, care a platit datoriile BANCOREX virate la datoria publica de guvernul Radu Vasile. Asa ca electoratul poate accepta sa nu-l intrebe pe domnul Catarama cum a facut primul milion de dolari, dar in nici un caz nu va vota cu el.
    Viorel Catarama nu este insa singura problema a PNL in incercarea sa de a intocmi liste de candidati respectabili. La Gorj si la Vaslui principalii pretendenti sunt tot oameni mai mult decat controversati pe plan local, la care partidul nu poate renunta usor. La Bacau, inlaturarea unor importanti oameni de afaceri din fruntea listelor a generat resentimente. Pana la urma PNL nu-si poate trece pe linie moarta principalii finantatori, iar finantatorii nu inteleg cum de au devenit indezirabili de pe o zi pe alta, doar pentru ca au facut tot ce au facut si ceilalti imbogatiti: au spoliat bancile si bugetul de stat.
    Realitatea este ca finantatori respectabili nu prea sunt, iar politica nu se face fara bani nicaieri. Societatea romaneasca nu mai poate fi schimbata din temelii, ci doar ameliorata si corectata. In acest proces va trebui sa fie implicate si o parte din personajele mai putin luminoase afirmate in acesti ultimi 15 ani. Cat de acceptabila este aceasta viziune pragmatica pentru electorat nu se va putea sti pana la 28 noiembrie.
    Chiar si in aceste conditii insa initiativa PNL de a selectiona mai atent candidatii este binevenita, macar pentru ca-i obliga si pe altii sa faca la fel. Partidul a avut chiar ideea unei comisii de etica, al carei verdict asupra candidatilor ar trebui sa fie necrutator si definitiv. Pana la 24 septembrie, spun liberalii, comisia are timp sa-i investigheze atent pe aspirantii la un fotoliu parlamentar in privinta legaturilor cu Securitatea si a modului in care si-au acumulat averile. Totodata, PNL a decis sa renunte la unii seniori ai partidului, cum ar fi controversatul Mircea Ionescu-Quintus si Alexandru Paleologu, prea putin activ, dar nu si la altii, cum ar fi Radu Campeanu, prea deschis la colaborarea cu PSD, pentru gustul unora.
    De altfel, PNL nici nu ar putea supravietui daca nu s-ar innoi. PD promite sa-si aleaga la fel de atent candidatii, iar taranistii au si ei o conducere noua si, deocamdata, necompromisa. Asa ca domnul Catarama ar trebui sa treaca peste supararea de prim moment. Decenta i-ar cere, lui si tuturor celor ca el, sa se bucure de averile acumulate valorificand toate lacunele din sistemul legislativ si sa faca un pas inapoi.
    11/06.09afacerile lui cartarama se reintorc on 1995
    Grupul de firme Elvila, controlat de omul de afaceri Viorel Catarma, ar putea inregistra in acest an o scadere de 15-25% a vanzarilor in cel mai pesimist scenariu luat in calcul, comparativ cu nivelul de 115 mil. euro raportat in 2008. Un nivel de sub 100 mil. euro a mai fost atins de Elvila in 2005.
    “Este probabil ca scaderea de 10% inregistrata la nivelul primelor luni din an sa se mentina si in lunile de vara, putand ajunge chiar si la 15%”, au spus reprezentantii grupului.

    Elvila este a treia companie din industria mobilei care anunta rezultate in scadere in primele trei luni ale anului, dupa Mobexpert si Silvarom.
    Vanzarile acestor companii au fost afectate de scaderea cererii pentru mobila in conditiile crizei economice.
    “Scaderea inregistrata din cauza crizei economice pe piata de constructii este un alt factor care a influentat negativ evolutia de pe piata de mobilier”, au mai spus reprezentantii Elvila.
    De la inceputul anului, grupul controlat de Viorel Catarma a redus numarul angajatilor cu 100 de persoane si a intrerupt partial activitatea la cele trei fabrici din grup.
    TREBUIE EXCLKUS DIN PNL ,TRADATORUL CATARAMA,SPARGATORUL DE PARTIDE

  4. Anca Popa spune:

    Nu va blamez pentru ramanerea in opozitie.Eram ingrozita numai la gandul ca ati putea sa acceptati propunerea “otravita” a puterii.Eu deja privesc catre PNL cu speranta si ma rog sa reusiti,cu toate piedicile puse de “cozile de topor” de care,din pacate,Romania nu duce lipsa.Sarbatori fericite si un AN NOU cu toate cele bune si dorite.

  5. liberalism spune:

    Ar fi trebuit sa ma bucur pentru faptul ca avem Guvern. Dar nu ma bucur. Acesta nu este Guvern, este o sfidare. Cum ne poate vorbi domnul Basescu despre reforma, cand aceasta este contrareforma? Reforma a inceput-o A.I. Cuza, a continuat-o Bratienii, iar acum tov. Basescu ne intoarce la unicameralism. Cum au putut vota cetatenii acestei tari pentru unicameralism? Acest populism si manipularea maselor ne dovedeste ca ideologia comunista persista. Multi sunt indoctrinati si nu pot scapa de aceasta pata. In ceea ce priveste opozitia, fiti linistiti ca nu va blamez. In democratie avem nevoie de opozitie, ca de aer. Nu trebuie lasati acesti politruci sa faca legile dupa capul lor. Aveti mare grija la revizuirea Constitutiei. Mi-as fi dorit sa avem republica parlamentara. Sa votam premierul. Cine l-ar fi votat pe Boc?:) Traiasca opozitia si fiti vigilenti.

  6. Shadow spune:

    Dle Vosganian

    V-as fi blamat daca ati fi facut guvern cu pdl :-).

    Totusi e momentul sa construiti o politica de cadre in PNL. Nu e vorba de “cenzura celor care au alta parere” ci doar faptul ca aveti mult prea multi tradatori pe milimetru patrat. Si mai aveti si “dinozauri” precum catarama dar si multi altii.

    Craciun fericit si dvs si familiei dvs.

  7. lavinia spune:

    eu vreau sa va felicit pentru ca ati avut taria de a va respecta electoratul si de a ramane in opozitie in ciuda promisiunilor sau amenintarilor.
    in al doilea rand va apreciez ca l-ati sustinut pe dl.Antonescu in decizia sa de a fii consecvent cu ceea ce a spus in campanie si va doresc sa fiti in continuare uniti pentru ca doar asa mai avem si noi o speranta ca peste 5 ani va fi mai bine.
    Sarbatori Fericite!

  8. MARIN spune:

    Atimate Domnule VARUJAN VOSGANIAN,

    Departe de mine gandul de a va lauda dar, trebuie sa recunosc ca sunteti o “piesa ” tare a PNL-ului; sunteti extraordinar de optimist intr-un moment al infrangerii, lucru ce va situeaza mult deasupra in randul valorilor cu putere de mobilizare a celor multi si deznadajduiti.
    Aveti perfecta dreptate cand spuneti “TRAIASCA OPOZITIA”. Din punctul meu de vedere, OPOZITIA ESTE O ALTA FORMA DE GUVERNARE care, intr-o anumita etapa istorica a unei societati, poate avea o importanta mult mai mare si sa fie chiar mult mai benefica pentru cei ce sunt guvernati (cu sau fara voia lor).
    Marele autor naturalist american HENRY DAVID THOREAU spunea:
    “Sa formezi o echipa este doar inceputul, sa ramai impreuna este progresul, sa lucrezi impreuna este succesul”.
    Cat de multa dreptate avea acest om ! De aceea, trebuie sa LUPTATI sa mentineti intacta ECHIPA PNL ! Dar, nu oricum; lasati nonvalorile sa plece si, niciodata, sa nu plecati urechea la cei care isi exprima puncte de vedere sau fac “profetii” la TV.
    Daca vor exista romani care va vor blama pentru decizia de a ramane in opozitie, va fi un motiv in plus sa transformati nereusita intr-o mare victorie.
    Domnule Vosganian nu sunteti singur ! Aveti alaturi de dvs. o sumendenie de liberali si de romani care va simpatizeaza si care au aderat de buna voie la valorile si idealurile liberale.
    DATI-I INAINTE CA II DATI BINE !
    SARBATORI FERICITE !

  9. Sibilla spune:

    Susţin Opoziţia !
    Sărbători binecuvântate !
    http://sfinxredivivus.wordpress.com/2009/12/23/primiti-colinda/
    stimă şi deosebită consideraţie,
    Sibilla

  10. Barosanul spune:

    Nu Va impacientati Domnule Vosganian cei care cred in adevaratele valori de DREAPTA nu va vor Blama ca sunteti in opozitie. Iar cei care Nu cred nu va vor Blama nici ei pentru ca prin votul de ieri si astazi ne-ati aratat ca SUNTETI LA GUVERNARE TRADINDU-NE ASTEPTARILE.

    The same tootless party as ever!

    Uni mai pe Romaneste ar spune ca ati dat dovada cu brio de CURLUNTRISM!

    Pt mine era de asteptat, am prevazut asta de ieri, vezi mai jos

    ” Decembrie 22, 2009 la 7:25 pm
    RUSINE !!!!!

    Tuturor PNL-istilor si PSD-istilor ati pus batista pe tzambal si i-ati votat IMPOSTORII PDL ( Blaga, Udrea,Videanu,Berceanu, Predoiu), TRADATORUL Oprea, iar miine treceti si Guvernul Boc!

    Dar trebuia sa ma astept la altceva????

    Asa ati fost MEREU!

    Imi aduc aminte in 90 cind dupa ce m-am certat cu multi si am demisionat ca Presedinte FSN, si ca Lider de Sindicat, pt ca pe 18 Ianuarie s-a incercat implicarea noastra in CONTRA MANIFESTATIE, am cochetat cu PNT-ul si cu PNL-ul.

    La PNL am facut chiar niste cursuri de Engleza care mi-au prins foarte bine ulterior.

    Am OBSERVAT la Domnii Campeanu si Ratiu o Viziune OBTUZA, mai bine zis o LIPSA CRUNTA DE VIZIUNE, iar in ambele partide un fel de CIOLANADIADA similara celor de la FSN. In loc sa se uneasca pentru INTERESUL Tarii au preferat cai separate care au fost incununate cu ESEC.

    Unii dintre noi si-au dat chiar viatza pentru o speranta iar VOI ati SUGRUMATO pentru interese personale.

    Atunci am hotarit ca Romania nu mai are ca sa-mi ofere si am plecat din Tzara.

    Acum la 20 de ani istoria se repeta.

    NU ATI INVATZAT NIMIC!!”

  11. @Barosanul

    Eu nu m-as grabi asa in locul tau, cat esti tu de Barosan. Cand discuti cu mine, discuti CHIAR cu mine. Pastreaza-ti invectivele pentru lasi si pentru tradatori. Cand gasesti pe cineva care rezista, respecta-l. In acest fel ii vei da puterea sa mearga mai departe.

  12. @Sibilla

    Mesajul tau nu e deloc sibilinic, e foarte clar si de aceea imi place.

  13. @MARIN

    Iti multumesc. Este ceea ce i-am zis si Barosanului. Cei care rezista trebuie sa se respecte intre ei.

  14. @liberalism

    Tentativa de unicameralism este un atac la adresa sistemului democratic romanesc. Am avut o singura camera numai pe vremea dictaturilor. Am sa ma pronunt intotdeauna impotriva acestei initiative populiste.

  15. @Adrian C

    Aceasta recuperare a opozitiei ca institutie a democratiei a fost, intr-adevar, miezul discursului lui Crin Antonescu. La opozitie ai nevoie de caractere. Sa le vedem! Sa ne vedem!

  16. @atreides

    Iti multumesc,vom avea prilejul sa mai vorbim pe acest forum despre acest Guvern-lazaret, cum ii spui tu.

  17. @MAAT

    Daca mai trimiti mesaje atat de lungi, am sa le sterg de pe blog.

  18. @lavinia

    Sa avem incredere unii in altii, Lavinia. Iti urez si eu un an bun si la o noua intalnire pe forum!

  19. @Shadow

    De acord cu politica de cadre. Macar in privinta asta avem ce invata de la comunisti. Sunt si tradatori, si dinozauri. De aceea avem nevoie in anii care vin de multi tineri. Ce zici, Shadow, te inhami? Sa facem un shadow-cabinet?

  20. @Anca Popa

    PD este, intr-adevar, un partid toxic. Sa vedem pe cati de la PNL a reusit sa-i “otraveasca”.

  21. Livia spune:

    Spre deosebire de Lavinia, singura speranta de mai bine a Liviei este o coalitie/asociatie/alianta/ social-liberala cu un singur candidat peste 5 ani.
    Si o intrebare de domeniul supranaturalului: se poate modifica statutul pnl in asa fel incat sa nu mai aveti patanii de tipul celei cu senatorul ala Magureanu. Ar fi prea de tot?

  22. la multii ani democratie spune:

    multumesc partidului pt marea democratie aratata astazi fata de membri de partid. Ati obligat membri de partid sa voteze contra noului guvrn bun sau rau? o sa vedem si ati pus un militian sa vada care cum voteaza contra idealurilor voastre in gilimele patriotrice despre poporul roman sau despre interesele voastre banesti.Din pacate membri vosri casi pop roman nu crede in voi sinteti perversi va vindeti repede sa va fie rusine

  23. Marian GHIONU spune:

    Cand se va transforma PNL-ul in partid? Cand va avea o strategie? Si cand va avea o strategie pe termen lung? Sper ca nu confunda nimeni strategia cu obiectivele electorale de moment.

    Apoi, cand va inceta PNL sa vorbeasca de Basescu fara sa pun ceva in loc. Exemplu:
    - in loc de “Basescu nu e de dreapta”, PNL este de dreapta pentru ca este singurul partid care are o lista CONCRETA de N+1 propuneri prin care clasa de mijloc romaneasca (definita economic dupa formula X) va creste la 80% dupa aplicarea acestor masuri.
    - in loc de “Basescu este nomenclaturist”, PNL-ul sustine legea Ticu in varianta initiala si nu o negociaza.
    - in loc de “Basescu a propus abuziv un referendum”, PNL (care a tinut cont de listele de de dalmatieni facute de societatea civila – dar din pacate nu a tinut) sustine demersul acelorasi ONG-uri cu privire la abuzul respectiv.
    - in loc de “Basescu vrea dictatura”, PNL are urmatoarea propunere de constitutie. Are?
    - in loc de “Jos Basescu”, PNL are un program, o strategie, are pachete de legi, de reforme puse in discutie in interiorul partidului, in societatea civila, in mediul academic si universitar. Iar cand o idee se coace, PNL-ul o pune in practica. Vax.
    etc.

  24. Marian GHIONU spune:

    Si o mare rugaminte: nu mai trimiteti la televizor reprezentati ai PNL care atunci cand sunt intrebati de reporter “dar 20 de ani pnl-ul de ce nu a facut ….” respectivii baga placa cu “pai eu nu eram pe atunci membru pnl”/ “eu sunt parlamentar de o zi” / etc

    Incercati sa promovati in partid, mai ales la varf, conceptia ca o data ajuns membru PNL, iti asumi si bunele dar si porcariile legate de partid, nu ascunsul de dupa deget

  25. @Livia

    Nu prea inteleg ce inseamna coalitie social-liberala cu un candidat unic. Te referi la o alianta cu PSD? Si asa unii dintre noi am inghitit-o cu greutate si pe asta.

    Chestia cu senatorul Magureanu a fost facuta cam “pe sest” de filiala noastra din Braila. In mod normal decizia e reprimire a unui senator trebuia luata de conducerea PNL.

  26. @Marian GHIONU

    De acord cu bunele si relele. Un partid, mai ales cand e vorba de o suta de mii de membri, nu poate avea numai buni sau rai. Apoi, constrans de realitati sau dintr-o evaluare precara a situatiei, un partid mai poate face si greseli. E ca si intr-o prietenie. Nu stai cu cineva numai atunci cand e bun sau face numai lucruri bune.
    In legatura cu strategiile, am avut destule. Dintre cele fiscale pe unele le-am aplicat , pe altele doar le-am promis, caci n-am mai fost la guvernare. Din pacate opinia publica nu prea are timp de lecturat strategii. Am avut o platforma de guvernare in alegerile prezidentiale. Cui a folosit?
    Cat despre Basescu, se exagereaza. Pentru mine, de pilda, el e doar un detaliu. Principala problema e de natura culturala, tine de mentalitati, si ne apartine tuturor.

  27. @la multii (sic!) ani democratie

    Uite ce cred eu. Ca doi oameni sa se poata intelege, trebuie sa respecte aceleasi reguli, altminteri e un dialog al surzilor. Cand cei doi corespondeaza, prima regula ce trebuie respectata e gramatica. Incerci? Cum crezi ca ar fi crespondat indragostitii din Noptile albe ale lui Dostoievski daca ar fi impanat scrisorile cu greseli gramaticale?

  28. Livia spune:

    Da, ma refer la alianta cu psd, pe care nici eu nu o inghit, mai ales ca aici pe plan local e total lipsita de credibilitate. Dar nu cred ca partidele din opozitie isi vor permite peste 5 ani sa iroseasca voturi pe mai multi contracandidati ai lui basescu. Asa mi se pare acum. Evident, politica asta ne rezerva atatea surprize, ca se poate sa imi schimb teoria pana maine.

    In alta ordine de idei, va doresc Sarbatori frumoase in sanul familiei si departe de politica.

  29. liberalism spune:

    Calatorie in timp…nu va uitati istoria. Nu va pierdeti speranta! PNL este un partid ideologic, care agreaza reforma, libertatea cetateanului , dreptul la libertate profesionala si proprietate. Alaturati-va acestui partid si munciti pentru el. Este pacat ca unii romani se lasa influentati de PD, un partid fara istorie, fara ideologie si fara doctrina. Va rog sa vizionati acest clip: http://www.trilulilu.ro/mihai_petre/4577b225c878a7

    Va doresc Craciun luminat!

  30. @Livia

    Eu cred ca cel mai important proiect pe termen lung al PNL este consolidarea acestui “alt fel de a face politica”. Ne trebuie insa oameni credibili, cat mai multi, mai ales dintre tineri. Trebuie, de asemenea, consolidata expertiza din partid ori apropiata partidului. Altminteri in loc de opozitie faci gargara. Eu cred, dimpotriva, ca o vreme trebuie sa ne distantam de PSD, ca sa nu pierdem electoratul pe care l-am castigat in marile orase.

  31. @liberalism

    Ai dreptate in privinta PD. Vezi, in aceasta privinta, si articolul meu “Stimati PD-isti…” din 12 octombrie 2009. Ma bucura ca gandesti asa despre PNL.

  32. DUPA PERDEAUA DE FUM (PETARDA CU TELEFONUL DAT DE BASESCU LUI TARICEANU )SE ASCUNDEA FOLOSITUL VIOREL CATARAMA,CA SI IN ANUL 2006,CAND L-A INTIMIDAT PE TARICEANU!
    DAR TARICEANU A REZISTAT SI DATORITA INTERESELOR!CRION ESTE ONEST DECI LIPSIT DE ACEST ATUU!TREBUIE4 SPRIJINIT!!!!Viorel Catarama, urmarit penal in dosarul SAFI
    de Iulius CEZAR | 21 NOIEMBRIE 2006
    1 foto 0 audio 0 video 0 alte fisiere

    Viorel Catarama, urmarit penal in dosarul SAFI
    SAFI – scandalul financiar al anului1996, in urma caruia peste o suta de mii de investitori au ramas cu ochii-n soare, e pe cale sa revina in actualitate. Problema lui Viorel Catarama, fostul presedinte al SAFI, a fost ingropata de procurori printr-un NUP. De asemenea, George Danielescu, administratator al fondului, a fost achitat. Dar, dupa mai bine de zece ani, un judecator bucurestean constata ca procurorii care au anchetat cazul au incalcat flagrant procedura penala si ca nu au dorit aflarea adevarului, in ceea ce-l priveste pe omul de afaceri liberal Viorel Catarama. Astfel, printr-o sentinta data in urma cu o luna, Judecatoria Sectorului 1 Bucuresti a dispus redeschiderea urmaririi penale fata de “faptuitorul Catarama Viorel, sub aspectul infractiunii de inselaciune, savarsita ca presedinte al S.C. SAFI”. Demersul instantei de judecata a venit in urma unor plangeri formulate de patru pagubiti ai SAFI care au contestat actele procurorilor de netrimitere in judecata a lui Viorel Catarama si au cerut judecatorilor trimiterea cauzei la Parchet. Plangerile celor patru petenti l-au vizat si pe George Danielescu, “groparul” SAFI, dar in legatura cu acesta instanta a constatat ca fostul administrator al fondului a fost achitat, definitiv, de judecatori. In ceea ce il priveste pe omul de afaceri Viorel Catarama, judecatorul cauzei a ajuns la concluzii care, daca ar fi mentinute de instanta de recurs, i-ar da mari batai de cap afaceristului liberal. Concret, instanta de judecata stabileste ca procurorii nu si-au facut bine treaba cu ocazia anchetarii omului de afaceri, cercetat pentru inselaciune in calitatea sa de presedinte al S.C. SAFI Invest S.A. “In mod neintemeiat, fara a determina mai intai incadrarea juridica a faptei, procurorul a invocat prescriptia raspunderii penale”. Practic, procurorii sunt acuzati ca, in cazul lui Viorel Catarama, prejudiciul nu ar fi fost calculat in mod corect, incadrarea juridica a faptelor de care era acuzat Catarama fiind gresita. Astfel, stabilindu-se un prejudiciu mic, infractiunea de inselaciune se poate considera savarsita in forma simpla, iar termenul de prescriptie intervine dupa un timp mai scurt. Potrivit motivarii de redeschidere a urmaririi penale a lui Viorel Catarama una din variantele in care este consacrata infractiunea pentru care a fost cercetat omul de afaceri este inselaciunea care a produs consecinte deosebit de grave, adica o paguba mai mare de 2 miliarde de lei. Tocmai de aceea, principala preocupare a anchetatorilor ar fi trebuit sa fie stabilirea exacta a prejudiciului. Potrivit motivarii, desi procurorii au dispus o expertiza contabila, in cauza nu au fost respectate dispozitiile procedurii penale, partile civile nefiind chemate de procurori pentru a-si spune punctul de vedere. Astfel, ” s-au produs prejudicii evidente partilor civile, creandu-se dubii asupra concluziilor expertului in ceea ce priveste cuantumul prejudiciului. (…) In aceste imprejurari, instanta constata ca nu s-a procedat la aflarea adevarului in cauza, iar consecinta este faptul ca nu s-a putut determina incadrarea juridica corecta a faptei. Doar dupa determinarea corecta a incadrarii juridice a faptei se va putea proceda la calculul termenului de prescriptie, cu atat mai mult, cu cat acesta nu este indeplinit in situatia in care inselaciunea are consecinte deosebit de grave”! Cu alte cuvinte, fara aceasta “scapare” a anchetatorilor, omul de afaceri Viorel Catarama ar fi putut fi cercetat si trimis in judecata in dosarul in care 106.000 de investitori au fost pagubiti dupa ce au investii masiv la SAFI. Totusi, Viorel Catarama ar putea scapa de finitiv de problema SAFI. Omul de afaceri a contestat deja decizia judecatoriei si a facut recurs la Tribunalul Bucuresti.

  33. Barosanul spune:

    Domnule Vosganian,

    Ma bucur FANTASTIC de mult daca comentariile mele privitoare la Lipsa de Consistenta a PNL-ului si a Tradarii v-au deranjat!

    ASTA INSEAMNA CA VA PASA !

    Deci IMI CER SINCER SCUZE DACA PERSONAL V-AM JIGNIT!

    Asta nu insemna ca imi schimb parerea in ceea ce priveste o Linie Genarala a PNL-ului care direct sau indirect a promovat o politica de stimulare a Duplicitarismului si Inconsecventei care a contribuit la STAGNAREA Romaniei.

    Va urez un sincer Craciun Fericit, multa putere de munca, consecventa, minte luninata, multa sanatate si fericire alaturi de cei dragi!

    Shenoraavor Nor Dari yev Pari Gaghand!

  34. Florin Matei spune:

    D-le Vosganian,

    Sunt un vechi liberal, dar niciodată nu m-am simţit mai reprezentat de PNL decât acum când, rămânând în Opoziţie, oferiţi unei însemnate părţi din populaţia României reperul de moralitate atât de necesar. Trăim vremuri de restrişte, regimul despotic ne pândeşte din catacombele pe care le-am crezut îngropate pentru totdeauna, iarna nu-i ca vara, iar ţara lui Traian Băsescu e portocalie ca ceara. Mesajele pe care dumneavoastră, liderii liberali, cu preşedintele Crin Antonescu în pole-position, le transmiteţi sunt dătătoare de speranţă, sunt asigurările şi garanţiile de care mulţi dintre noi avem nevoie.

    Să vă blamez că n-aţi făcut pactul cu diavolul? Din contră, vă felicit, vă respect şi vă promit sprijinul meu, atâta cât o fi, în continuare. Şi vă mai spun ceva: în familia mea sunt patru votanţi PNL: ei, bine, dacă aţi fi intrat la guvernare alături de partidul-care-înjunghie-pe-la-spate şi de preşedintele-care-vrea-să-distrugă-PNL, din cei patru n-ar mai fi rămas niciunul!

    Să aveţi parte de sărbători tihnite şi de o iarnă ca-n poveşti!

  35. Bogdan Duca spune:

    Nu exista alta solutie pentru PNL- opozitie si repliere.

    Cred ca este momentul ca PNL sa se regandeasca doctrinar. Fie isi asuma identitatea de dreapta (aceasta presupunand, intre altele, iesirea din ALDE), fie se orienteaza spre un centru-stanga, caracteristic, de altfel, liberalismului european.

  36. @Bogdan Duca

    Doctrinar sta bine PNL. Problema e legata de calitatea umana, sa corespunda doctrinei. Doctrina e de dreapta, liberala. Tu pui, insa, problema apartenentei la o familie europeana. Cand am venit cu UFD in PNL, am solicitat, impreuna cu Crin Antonescu si Dinu Patriciu, aderarea la PPE. Dar s-a opus Calin, care era vicepresedinte acolo. Daca ne-am fi inscris in 2003 la PPE, astrazi PD ar fi ramas intre scaune3. Norocul lor. Pentru noi e prea tarziu sa ne mai repozitionam. Scaunele sunt ocupate.

  37. @Florin Matei

    Si tie un an bun, Florin. Sa ne auzim la anul, vom avea nevoie unii de altii!

  38. @Barosanule

    M-ai dat gata cu urarile in limba armeana. Stii chiar si sa pui urarea de Craciun dupa cea de Anul Nou. Bravo tie!

  39. Bogdan Duca spune:

    Domnule Vosganian,

    Pentru oameni ca dumneavoastra, un loc in politica europeana ar fi langa conservatorii britanici.

    Cand ma refer la clarificarile doctrinare, ele vizeaza cumva si aceasta asezare la dreapta: cat de mult spatiu de manevra este in PNL pentru conservatori sau crestin-democrati?

    In rest, Craciun fericit!

    • @Bogdan Duca

      Atunci cand am format UFD, l-am definit doctrinar langa conservatorii britanici si republicanii americani. Intrarea UFD-ului in PNL a fost benefica, pentru ca expertiza UFD, care era de dreapta, a contracarat influenta APR si ezitarile unui Valeriu Stoica.

  40. Livia spune:

    Da, altfel de politica. E un vis frumos, asta viseaza fiecare liberal adevarat. Insa, cu aceasta altfel de politica, pnl in urmatorii ani nu are sanse sa creasca, intr-o romanie manelizata, mai mare decat a fost pana acum. Nu cred ca exista destui oameni deschisi care sa sustina o cauza asa nobila, si sa o faca si dezinteresat. Trebuie sa recunoasteti, sunt putini oameni ca dvs

    • @Livia

      Oamenii ca mine, fara oameni ca tine, nu fac doua parale. De visat, insa, putem visa chiar si cand suntem singuri. In fond viata e un amestec de melancolie si speranta. Mai multa speranta pentru cei ca tine si mai multa melancolie dupa aceea. Dar viata e frumoasa, merita traita.

  41. Bogdan Duca spune:

    Tocmai ca stiam de orientarea conservatoare a UFD…. Abecedarul meu politic a fost ….ufedist.

    Curiozitatea mea (si mai mult decat curiozitate, in contextul in care, din 2004 incoace am votat doar cu PNL) este legata de felul in care in interiorul PNL exista un dialog real intre diferitele curente de dreapta. Poate PNL sa fie o garantie ca toate curentele de dreapta pot fi reprezentate partinic? Este o gazda cu adevarat buna, sau doar contextuala, a curentelor de dreapta de la noi?

  42. Domnule Vosganian, va doresc cele mai frumoase sarbatori :-)

  43. Cristina spune:

    Va felicit pentru atitudinea dumneavoastra si ma bucur ca Partidul National Liberal a ramas in opozitie. Avem nevoie de el acolo, avem nevoie de o voce puternica si clara care sa semnaleze in permanenta derapajele actualei puteri ! Eu una, va voi sustine pana la capat …
    Si pentru ca e Ajunul Craciunului, va doresc ca sufletul sa vi se umple de bucurie si lumina si sa aveti parte de clipe de basm, alaturi de cei dragi !

  44. @Cristina

    Poate ca bucuria nu e sentimentul cel mai potrivit pentru faptul ca am ramas in opozitie. Ce nu inteleg multi este ca a ramane in opozitie este, la randul sau, un gest responsabil. Un an bun sa ai, Cristinico!

  45. @Alexandru Marin

    Un an bun sa ai, Alexandre, si o stea luminoasa!

  46. @Bogdan Duca

    Au fost trei ani grei, nu prea a fost timp de dezbateri doctrinare si de adaptari. Dar anul ce vine va fi important in sensul asta.

  47. Barosanul spune:

    Multumesc frumos!

    Numai ca nu am nici-o idee de limba Armeana, dar am cautat pe net si dupa ceva eforturi am gasit.

    Ma bucur ca am gasit varianta corecta.

    M-am gindit ca meritati din plin ceva care sa va aduca un moment de bucurie.

    Craciun Fericit!

  48. Edmund Dinu spune:

    Stimate Domnule Ministru,
    Mi-e jena de opozitia pe care o clamati. Nu trebuie sa fim, noi liberalii, neaparat razboinici, dar trebuie sa fim vertebrali. Daca liberalii parlamentari voteaza in comisie, printre altele, cu aviz pozitiv pentru traseista Udrea, atunci cand conducerea partidului decide opozitia, vai de noi. Abia acu’ doua luni o anchetati si votati negativ la ministeriatul Dumneaei. Vorba multa, coloana putina.

    Si totusi, liberal, nu ciorba portocalie.

    Edmund Dinu

  49. @Edmund Dinu

    Am intrebat pe cativa dintre ai nostri care au votat Guvernul, mi-au raspuns ca nu vor sa faca jocul lui Basescu, acela de a provoca alegeri anticipate. Sunt de acord cu tine ca nu sunt cu toii asa cum ti-ai dori. Daca erau asa, am fi avut 30% nu 20%. Dar daca gasesti printre noi oameni care rezista, trebuie sa-i sustii. Caracterele trebuie protejate, ca monumente ale naturii, ca pelicanii din delta sau stejarul din Borzesti. M-as feri, de aceea, cat suntem in opozitie, de evaluari globale privind pe liberali. Concluzia ta imi place.