Tema zilei – 6 decembrie 2011: Nu mai jigniţi Guvernul, punȃndu-i ȋntrebări!

Interesanta dezbaterea de astazi din cadrul Comisiilor economice ale celor doua Camere cu privire la bugetul Ministerului Transporturilor! Interesanta mai ales din perspectiva modului in care ministrii nostri stapanesc problemele bugetare. Cata vreme ministrul Transporturilor, doamna Anca Boagiu, a recitat lectia invatata de acasa, a fost minunat. In clipa, insa, in care am intrebat-o despre nivelul cheltuielilor de capital si unde se regasesc ele in clasificatia sintezei bugetare, respectiva doamna s-a reintors la comportamentul pe care i-l cunoastem prea bine, acuzandu-ma ca nu stiu sa ma uit/nu ma uit unde trebuie in proiectul de buget. La insistentele mele, dat fiind ca totusi cheltuielile de capital alcatuiesc partea cea mai importanta si mai consistenta a bugetului Ministereului Transporturilor, parlamentarii PD m-au acuzat ca o jignesc pe doamna ministru (!?). Am rugat-o pe doamna Boagiu sa ne dea lista intrebarilor la care stie sa raspunda, ca sa nu o jignim punandu-i intrebari la care nu stie sa raspunda. In acel moment au rasarit langa mine doi consilieri – pe probleme de buget, banuiesc – ai doamnei ministru, care mi-au bagat sub nas niste hartii in care erau prezentate, spuneau dansii, cheltuielile de capital. Cifrele nu aveau nici o legatura cu realitatea, nici la nivel de clasificatie bugetara, nici ca ordin de marime (erau de cateva ori mai mici decat cele reale).

 

Că un ministru nu cunoaste, nici ca ordin de marime, cheltuielile de capital ale ministerului sau, nu prea e de inteles, daca e vorba de ministrul Transporturilor. Că nici expertii ministerului nu stiu e grav, de-a dreptul. Dar ca ei toti, impreuna cu parlamentarii care ii sustin, ii trateaza pe cei care le pun intrebari concrete, ce tin de subiectul dezbaterilor, ca  pe niste contravenienti impertinenti, care ar face mai bine sa-si caute de treaba, asta e inadmisibil.

86 Responses to “Tema zilei – 6 decembrie 2011: Nu mai jigniţi Guvernul, punȃndu-i ȋntrebări!”

 1. Shin spune:

  @ Tiberiu, Bibliotecaru, HT

  High Five! Ca suntem si cinci cu tot cu VV.

 2. un liberal optimist spune:

  @VV,
  Maestre,nimeni in tara asta nu se indoieste ca USL va castiga alegerile la anul sau cand or vrea muschii FMI sau USA. Problema e ca nu stim pasii de urmat. Ca nu statul are banii. Statul tebuie sa dea solutia. Banii sunt la romani si la straini. Viitorul guvern trebuie sa indice caile de urmat.Si sa-si ia masurile asiguratorii pentru limitarea furtului din banul public. Daca viitorul guvern nu va atrage investitorii(inclusiv pe cel mai amarat roman!), vom continua sa plangem pe umerii natiunii. DVoastra cand circulati prin Tara nu vi se pare ca acum e prea multa liniste ,de auzi doar privighetoarea si ciocarlia? Acum, eu stand acasa aud un sunet de drujba (chain saw) si unul de rotopercutor. Semn palid ca niste romani mai investesc ceva in economie. Mi-ar place sa inchid ferestrele din cauza unor zgomote de investitii infernale!

 3. Bibliotecaru spune:

  @ VarujanVosganian

  Eu am constatat că am comentat pe blogul Naşului şi domnia sa habar nu avea cine sunt. Nu sunt eu o personalitate, nu sunt o persoană publică, dar având în vedere că mă exprim mult şi comentez pe toate blogurile politicienilor importanţi (sunt pe primele locuri la comentarii pe ZeList :D deşi nu urmăresc asta… dar dacă aş şi dori asta), mă gândesc că orice ziarist cu pretenţii ar fi trebuit măcar să audă de mine citind aceste bloguri. Nu, aceşti ziarişti nu ştiu nimic de mine, preşedintele nu ştia nimic de Darius Groza, cel care a lansat practic blogosfera politică în România, ba la făcut şi “Puiuţ de Comunist” (fără să ştie cât de tare dă cu oiştea în gard, dat fiind că părinţii lui, pe vremea lui Ceauşescu, scoteau oamenii dincolo de Cortina de Fier pentru a forma diaspora, atât de dragă băsiştilor în zilele astea). Pe cine cunosc ziariştii? Ziariştii îl cunosc pe domnul Bleen şi asta pentru că este într-o relaţie atât de apropiată de preşedinte încât îi ia interviuri, ajunge consilier al ministerului de finanţe… Chestii socoteli, cum ar spune “Bahus”. Nu este un om rău, dar nu cred că ştie să se descurce cu statutul pe care începe să-l aibă în viaţa politică.

  Domnule Vosganian,
  Adevărul este că noi, comentatorii, sau blogări, cum doriţi, nu prea contăm faţă de media. Mai mult, se pare că ziariştii, care în meserie tot propagă ideea libertăţii de exprimare şi se fac foc când cineva le închide telefonul în nas Nu veţi crede, dar domnul Bleen nu a suportat o poziţie critică (desigur, decentă) şi m-a banat după câteva zile. În general ziariştii au o problemă cu criticile şi banează comentatori, dar altfel ei sunt pătrunşi de dreptul la liberă exprimare. Nici nu ştiţi cum au sărit cei de la Academia Caţavencu când le-am spus că intrând pe aeroport să pună bombe de plastic pe o aeronavă au încălcat grav legea şi ar fi trebuit să fie arestaţi.

  Să luăm de exemplu penibilul război dezvoltat de dl Mihai Gâdea domnului Pleşu fără măcar să se prindă de subtilităţi precum faptul că “smintit în înţeles teologic” nu are nici o legătură cu nebunia… “Ce ziceţi domnule Pleşu, mai bine “smintit” decât “traseist” şi “fripturist”? Domnul Pleşu a depus jurământul sub preşedintele Iliescu, Constantinescu şi Băsescu, din floare în floare, fiind omul tuturor preşedinţilor”… Acesta este un nivel de ziarist profesionist. :lol: Nu ştiu de ce, dar mă aşteptam la mult mai mult de la ditamai directorul de post de televiziune.

  Nu, pe ziarişti (ce mai mare parte a lor) nu-i interesează comentatorii, nu-i interesează nici măcar când cineva le dă detalii care ar putea să le fie folositoare în meserie. Sunt aşa de puţini ziarişti buni, oameni care depun pasiune pentru a profesa dincolo de zona tabloidă, încât… Dar mai bine nu zic până la capăt, că nu are rost. :D Până la urmă eu cu rostul meu, ei cu rostul lor… Măcar să fie în România democraţie şi între români unire.