Inedit: Mihai Eminescu despre situaţia actuală din România!

 

Tramvaiul 32 este un ziar editat de organizaţia de tineret PNL a sectorului 5 din Bucureşti. Punând întrebări din actualitate şi căutând răspunsul în Scrierile sale politice din perioada 1870 – 1878, iată ce au aflat tinerii liberali de la Mihai Eminescu:

Tramvaiul 32: Are Romȃnia nevoie de o schimbare? Cum credeţi că ar putea fi reformat statul romȃn?

Mihai Eminescu: “Pentru a efectua aceasta reformă mare ȋntr-un stat unde sunt atȃtea rămăşiţe putrede ale trecutului, trebuieşte o energie eroică, trebuie cu despreţul libertăţii şi a vieţii tale să proclami ceea ce ai datoria de a proclama.”

T32: Ce parere aveţi despre migraţia politică, fenomen des ȋntȃlnit ȋn Romȃnia zilelor noastre?

Mihai Eminescu: « Fiinţe linse, suflete de sclav cari fac politică de oportunitate, care cerşesc posturi pentru ei, ȋn loc de a pretinde categoric şi imperativ drepturi pentru naţiunea lor! Politica lingăilor trebuie lăsată pre seama lingăilor. »

T32: Ce părere aveţi despre scrisoarea lui Laszlo Tökes către preşedintele Traian Băsescu (n.r.: referitoare la introducerea unui criteriu al proporţionalităţii etnice la alegeri, adică o cotă fixă pentru parlamentarii maghiari)?

Mihai Eminescu: « Un insolent…are cutezanţa de a spune cumcă naţiunea romȃnă nu există. I se răspunde că există şi nimic mai mult; ca şi cȃnd acel om n-ar fi ştiut-o, ca şi cȃnd el ar fi spus-o cu altă intenţiune decȃt să arunce o nouă umilire asupra naţiunei romȃneşti! »

T32: Credeţi că preşedintele Traian Băsescu ar trebui să ia atitudine?

Mihai Eminescu: « Ce president e acela care lasă ca un insolent să insulte o naţiune ȋntreagă?! »

T32: Ce părere aveţi despre Guvernul Boc?

Mihai Eminescu: « Guvernanţii noştri nu au nici o idee clară despre ceea ce trebuie să facă: fără experienţă şi fără cunoştinţa lucrurilor. Să ne uităm deplin sub sdreanţa de purpură ce o pun ei pre profunda lor mizerie şi să vedem cum faptele concrete isbesc ȋn faţă acele abstracţiuni statistice, ce ei le
prezintă lumii.  Din nefericire superficialitatea şi cunoscuta lor lipsă de respect pentru orice rezultat şi cultura lor mică ne dau o rea prevestire despre modul barbar în care vor procede. »

T32: Era mai bine dacă ar fi fost la putere Guvernul Tăriceanu?

Mihai Eminescu: “S-ar fi creat o clasă de amploiaţi stabili. Negustorul ar fi rămas negustor, meseriaşul meseriaş, nu s-ar fi născut goluri economice atȃt de simţite. Din şcoalele poporale ar fi ieşit oameni ştiutori de carte. In sfȃrşit, ar fi fost un stat romȃnesc cu care te-ai putea făli. »

T32: Vă rugăm să ne spuneţi părerea dumneavoastră despre următoarele personalităţi politice: Emil Boc.

Mihai Eminescu: « Formă ridicolă a unor pretenţiuni ridicole. »

T32: Elena Udrea.

Mihai Eminescu: « Mică la număr şi fanatică ȋn aspiraţiuni. »

T32: Traian Băsescu.

Mihai Eminescu: « Mistifică unde nu poate contesta şi minte unde nu poate combate. Ȋnăduşă orice mişcare cu caracter mai pacific. Este zgȃrcit, răpitor, ambiţios fără margini. »

T32: Mircea Geoană.

Mihai Eminescu: « Hibrid şi stȃngăciu. »

T32: Care credeţi ca este riscul anului electoral 2012?

Mihai Eminescu: « Influenţări materiale la alegeri.»

T32: Ce părere aveţi despre comasarea alegerilor de către actuala Putere?

Mihai Eminescu: « Comasează pentru a-şi asigura cercul de exploatare. »

T32: Aveţi un sfat pentru politicienii de azi ?

Mihai Eminescu: « Să muncească pentru leafă, să nu ieie mită, să nu facă hatȃr… »

T32: Ce doriţi să le transmiteţi romȃnilor?

Mihai Eminescu: « Oricare bun cetăţean are datoria de a se ocupa de viitorul patriei sale şi de aceea şi romȃnii, prin natura lucrurilor au datoria de a provoca un congres general al lor care să determine atitudinea naţiunii romȃneşti faţă cu o eventuală schimbare a sistemei constituţionale. Romȃnii au nenorocirea de a nu avea ȋncredere ȋn puterile lor proprii; noi nu ne-am convins ȋncă cum că puterea si mȃntuirea noastră ȋn noi este! »

 

 

228 Responses to “Inedit: Mihai Eminescu despre situaţia actuală din România!”

 1. Barosanul spune:

  @ All

  Cateva imagini de la Manifestatia de Solidaritate cu Protestele din Romania de ieri de la Londra.

  http://www.youtube.com/watch?v=Eshw41-7Pco&feature=related
  http://www.romani.co.uk/

 2. un liberal optimist spune:

  @tiberiu,
  Si eu zapez pe tot felul de posturi TV si ma crucesc:unii vor demisii, altii nu, ceilalti greva parlamentara. Parca ar fi cele 200 si ceva de partide din anii’90!

 3. Barosanul spune:

  Domnule Vosganian,

  Dv ati fost in parlament, eu am ascultat la tv interventiile lui Pambuccian si Hunor, imi puteti traduce si mie ce au spus?

  Poata ca s-a inteles mai bine din parlament sau poate ca sunteti mai obisnuit cu limbajul politicianist.

 4. Barosanul spune:

  Domnule Vosganian,

  Cand va intilniti cu Doru Maries va rog sa-l intrebati ‘Cit a fost platit sa vanda ONOREA revolutionarilor SECURISTO- MAFIOTI de la putere?’

 5. cris spune:

  @ Tiberiu

  Gindeste-te la omul de azi din piata, la locotenent, si la omul, din aries parca, demonstrind singur cu trei jandarmi. E vorba de demnitate nu de un joc. Locul politicienilor din opozitie, acum, este in strada, alaturi de ceilalti, ca discurs, ca actiune, ca demnitate si verticalitate. Sunt si momente in care trebuie sa indraznesti, si imi place Crin, indrazneste. Cum as vedea eu urmatorul pas ti-am spus, si cred ca am spus-o destul de clar. Se va ajunge intr-adevar la demisie din parlament? da e posibil, dar pina atunci o demisie sa-i zicem in alb e un gest important si pina la demisia propriu-zisa sunt si alti pasi de facut.
  Parerea mea; si da sunt si momente in care sacrifici regina, sunt si momente in care faci pionul regina, si momente in care incoltesti regele din toate partile cit nu se mai poate misca, iar piesa care isi spune ultimul cuvint e calul, nu regina – mat a l’etouffe parca ii spune. Uite cam acolo ajunge basescu acum, la mat a l’etouffe, ca tot se intreaba lumea unde e?, e inconjurat in majoritate de propriile piese – il tin la mititica (pe secarica si lorazepam probabil) ca sa nu icneasca inca vreo prostie, nu se poate misca, nu are ce spune. Ne mai trebuie un cal….miscarea geniala.

 6. Barosanul spune:

  Domnule Vosganian,

  Acum ca pe linaga Jos Basescu, Jos Guvernul Mafiot Boc si Anticipate, lumea s-a RADICALIZAT si pentru curatenia clasei politice, va mai sutine USL pe Sorin Oprescu, Marian Oprisan, Nini Sapunaru si altii de teapa lor? Sau isi v-a reviziui alesii?

 7. George spune:

  VV
  In legatura cu demisia, cantarit-o bine, ca poate ii lasati pe astia singuri pe plantatie si va treziti ca pun de tot stapanire pe ea.

 8. Barosanul spune:

  @ Cris. All
  Corect! Sunt momente, poate unice in viata cand NIMIC nu mai conteaza decit DEMNITATEA.

  Atunci alegi!
  Apoi mai e si Mottoul adoptat de trupele speciale Britanice SAS ‘ Who dares wins’

 9. tudor spune:

  Vad ca pedelicii pacalicii au inceput sa bata in retragere.
  Asta inseamna ca si comasarea alegerilor va pica, probabil?
  Daca asa s a hotarit inseamna ca dilema lor e urmatoarea: s o declare ccr neconstitutionala, sau basescu s o retrimita la parlament ?

  Adica sa i lase pe cei de la ccr sa se faca de rahat pina la capat doar ca sa i dea ocazie presedintelui sa apara ca factor de stabilitate?

  Desigur.

 10. Tiberiu spune:

  @Cris
  @Un liberal optimist
  Demisia colectiva a opozitiei ar fi acum o gresala impardonabila, nu numai o sinucidere politica colectiva, dar mai rau, ar fi un act de abandon si de tradare fata de tara si cetateni intr-un moment crucial, cand in fine cetatenii ies din letargie si isi cer drepturile. Riscurile implicate de aceasta masura limita sunt prea mari si sansele unei rasturnari pozitive de situatie sunt prea mici.
  Va rog sa insistati ca D-l Vosganian sa se opuna din toate puterile acestei initiative bezmetice.
  In urma celor doua aparitii a lui Crin pe aceasta tema la TVR info si la A3 este limpede ca el ia in considerare un joc politic sinucigas, asemanator cu “ruleta ruseasca”. Vrea sa faca un gest riscant, demonstrativ ,de forta , care este insa un act aventurier , un act negunesc,iresponsabil. Crin pur si simplu nu mai rezista nervos tensiunii, si-a pierdut controlul si luciditatea.Il inteleg ca ii este greu,dar nu ii este permis sa ia astfel de decizie.
  Ceeace trebuie sa faca parlamentarii opozitiei acum nu este sa dezerteze ci dimpotriva sa protesteze in Parlament, energic, zgomotos, precum fac protestantii la Universitate. Protestele in Parlament vor paraliza activitatea parlamentara,vor impiedica puterea sa-si faca de cap,vor face rating pe toate canalele Tv in tara si strainatate,vor sensibiliza opinia publica.Este cu certitudine cea mai buna solutie in situatia actuala.Va rog sa sustineti acest punct de vedere cu toata forta.
  Va multumesc anticipat.

 11. Bibliotecaru spune:

  @ VarujanVosganian
  Alegerile anticipate doar în urma dizolvării Parlamentului, dizolvare care nu se poate face prin demisii.

  Orice vacantă se rezolvă prin alegeri parţiale care durează până la finele mandatului normal al Parlamentului.

 12. emi spune:

  Calul la sah trece de bariera fizica a celorlalte piese. Eu as folosi un alt fel de cal, sa-i spunem psihologic. Il vreau pe Base maine, de fapt azi, in piata, in mijlocul multimii infuriate, jignind oamenii ca de obicei. Ce l-ar putea aduce in piata? Un sfatuitor care i-ar ridica in slavi calitatile si care l-ar asigura ca ziua de azi e perfecta pentru a pune “viermii” la punct asa cum a mai facut-o si cand taia salariile sau asuma legi prin boc. Nu m-ar deranja nici sa-l imbete.
  Uniti in demnitate, jos mizeria portocalie!

 13. atreides spune:

  Ruleta ruseasca se cheama treaba asta cu demisiile. Bag sama ca PNL e un partid cu tendinte sinucigase, a mai facut experimente de-astea aventuriere la inceputul anilor 90, cand l-a propus pe Rege drept candidat la presedintie si cand a intrat in guvernul Stolojan. Rezultatul? Neintrarea in Parlament in 1992. Aveti grija ca uneori istoria are prostul obicei sa se repete.

 14. tudor spune:

  @all

  Raspunsul corect la concursul de pronosticuri
  Ce face basescu de ziua unirii:

  base e cool

 15. tudor spune:

  @VV

  mi a placut manevra:
  ati fost de acord cu sesiunea de doua zile, fiindca altfel nu se facea deloc
  si apoi le ati zis
  ramineti voi aici, cu tot cu mircea geona,
  ca noi ave treaba intre oameni

  se auzea de acasa cum le srisnesc dintii

 16. tudor spune:

  @atreides

  chiar mi era dor de tine

  de itzic, nu mai zic!

 17. patrascu spune:

  @ VV

  Jocul asta cu demisiile nu poate afecta decat opozitia(observ ca demisiile au fost depuse la dl. Antonescu – de ce?).
  Argumentul adus in discutie de opozitie – se va crea presiune atat din strada cat si din afara tarii – nu sta deloc in picioare pentru ca :

  – presiune din strada nu exista – 3- 4000 de oameni in toata tara , sa fim seriosi(ca toti romanii sunt alaturi de ei, asta este o afirmatie destul de greu de dovedit).Pe de alta parte oamenii trebuie sa mearga la vot(cunoasteti prezenta la vot pe parcursul anilor).

  - presiune externa nu va fi pentru ca Europa e prea ocupata cu problemele economice actuale(noi nici macar nu suntem in zona Euro).

  O alta chestiune delicata privind demisia opozitiei este ca deja s-a mentionat aceasta probabilitate de prea multe ori ca sa va mai ia cineva in serios ( o demisie o depui sau nu – ce atata garagata).

 18. un liberal optimist spune:

  @All,
  Am mai sustinut de multe ori ca demisia Opozitiei e ca o retragere rusinoasa de pe front. S-a intamplat si in 1916 ( cu scuza-au scule dom’le, nu ca ale noastre) si in 1940 din Transilvania de Nord, Bucovina si Basarabia ( cu scuza-executam ordinul). Analistii militari ai vremii si contemporani au aratat ca in ambele situatii a fost o eroare strategica, deoarece costurile geo-politice au fost mult mai mari. Opozitia, atat cat e, a fost trimisa in Parlament sa apere drepturile votantilor, atat cat se poate si trebuie sa raporteze votantilor atat insuccesele cat si succesele-ori cat de mici sunt ele. Dar sunt astfel indrituite ca sa ceara un nou vot pentru a alcatui o majoritate. S-a si vazut ieri, ca in fata atacurilor Opozitiei, combinate cu protestele strazii, au schimbat discursul Puterii. Ba , Puterea a mai oferit si cate o suta de lei:una dandu-l afara pe Baconski, inca una prologand stupida lege a taxei auto, inca una prologand proiectul legii sanatatii. E drept au mai dat o suta si revolutionarilor, in speranta de a-i transforma in mineri.Sa vedem ce mai urmeaza…

 19. un liberal optimist spune:

  @All,
  Liderii Opozitiei aclamati la Iasi, basescu huiduit.
  Escroaca de A3 iar a comis-o:”Videanu si Vosganian cercetati de DIICOT”, dar din text rezulta ca Vosganian a semnat 6 ordine pentru 10 firme, mai putin INTERAGRO, acuzatiile grave fiind aduse lui Videanu.

 20. un liberal optimist spune:

  @All,
  Acum plec in Piata Victoriei. Care mai vine?

 21. Corina spune:

  @VV
  Nu sunt foarte sigura daca se aplica si in politica, dar in business se zice “Nu risti, nu castigi”. Desigur, riscurile se cuantifica, se iau masuri de diminuare a efectelor adverse posibile si se asuma.

  Oricum, felicitari pentru decizie si in niciun caz sa nu dati inapoi!

 22. Gheorghe spune:

  Domnule Vosganian,
  Va cer permisiunea de a prelua interviul cu Eminescu de pe blogul dvs. Sunt profesor de istorie si este un material excelent pentru elevii mei. Tot ce vreau sa fac este sa-l distrubui elevilor, sper sa nu fie vreo problema. Este foarte actual, istet si clar. Am ras foarte tare cand am primit linkul.
  Va rog sa transmiteti felicitarile mele sincere autorului/autorilor. Daca era elevul meu, era de mult la olimpiada.
  Si felicitari si dvs pentru discutiile aprinse pe care vad ca le tineti pe acest blog.

 23. George spune:

  VV
  Foarte tare!!! Absolut haios. :)
  Extrem de savuros “interviul”, felicitari pentru demers, domnule Vosganian!

 24. Filip G spune:

  Sustinerea UDMR pentru postul de ministru MAE in persoana lu’C Diaconescu e o mare realizare.
  Astfel PDL primeste o lovitura in plex.UDMR a sesizat cat pierde prin fraudarea alegerilor din votul extern.
  Ramane sa vedem cum reactioneaza membrii PDL dupa cedarea unui minister UNPR?

 25. cris spune:

  Indiferent ca numarul de manifestanti este voit minimizat, protestele se vad, in toata lumea, si sunt respectate. Mai mult, cel putin media incepe sa inteleaga din ce in ce mai bine despre ce este vorba.
  http://www.guardian.co.uk/world/2012/jan/24/romania-anti-government-austerity-protests?newsfeed=true

 26. cris spune:

  cunoscuta acuratetze germana: zeci de mii de oameni demonstreaza, ei nu numara ca vreo antianastase din jardarmerie.
  http://www.stern.de/politik/ausland/verbloedete-demonstranten-rumaenischer-aussenminister-muss-amt-niederlegen-1777172.html

 27. lordul john spune:

  @cris

  curios as fi ce zice, ca nu prea zice, presa de dreapta.

 28. cris spune:

  @ LordulJohn

  http://www.berlinerumschau.com/news.php?id=42297&title=Rum%E4nien%3A+Au%DFenminister+nach+Demonstranten-Beschimpfung+entlassen&storyid=1001327397077

  Ultimul paragraf: Ponta reproseaza guvernului ca “Romania a cazut in ultimii doi ani prada unei distrugeri sistematice a mecanismelor democratice.” Este o opinie pe care o sustin, conform ADZ (Allgemeine Deutsche Zeitung) si presedintele parlamentului european Martin Schultz si presedintele liberalilor europeni Graham Watson. Secretarul conservativului Partid Popular European este citat dimpotriva cu parerea ca programul de economisire ar preveni caderea Romaniei in abis.

 29. cris spune:

  presa franceza

  Dorénavant, tout est possible. Mais pour le pouvoir, une chose est certaine: c’est le début de la fin ! Le signal a été donné par le président Băsescu lui-même, en retirant prestement la Loi sur la santé dont il se portait garant quelques heures plus tôt.

  http://www.courrierinternational.com/article/2012/01/23/arretez-l-histoire-je-descends-a-la-prochaine

 30. un liberal optimist spune:

  Rau e cu nu si-a luat-o sobolanul in “freza”. A cazut blestemul pe sobolanii ai mai mici.

 31. cris spune:

  @ all

  si pedeul unde a fost de ziua Unirii? S-au imbolnavit de shoricita? Merge cu frisoane, frica, pantalonasi uzi, intre solemnitati cu sala goala si ochii pe stiri. Nu mai iese basescu la o conferinta intre patrunjel si pastirnac la supermarket? Aaaaa, pardon, ei muncesc: il schimba pe baconski cu un unprist fara sa ceara acordul parlamentului (de ce l-ar cere?); dupa ce se creaza un partid fara nici o legitimitate, ne-ales de nimeni, schimba si configuratia guvernului tot asa, adica isi bat joc in continuare de lege si constitutie, indiferent de cit de competent o fi domnul diaconescu. Pardon, ei sunt foarte corecti cu regulamentele, cind le convine, restul se trece pe sub pres. Iar domnul baconski spune ca el zice exact ce gindeste, adica ramine cum am stabilt – parerea prim vicepresedintelui pedele despre romani este ca sunt o mahala inepta – si asta a aparut imediat in presa internationala, mda, nu e nevoie sa zici nimic impotriva lor, isi sapa gropile singuri. Frumos instantaneu de grup, demn.

  http://www.cotidianul.ro/cum-au-marcat-parlamentarii-puterii-ziua-unirii-170688/

 32. un liberal optimist spune:

  Iata, Guvernul FMI impreuna cu guvernul mafiot din Romania mai arunca niste sute de lei:o suta pentru bugetari, una pentru pensionari si inca una pentru macroeconomie(cresterea deficitului).
  Nu inteleg de ce Doamna Lagarde nu demite sleahta de incompetenti care au incheiat acordul de imprumut cu Romania.

 33. cris spune:

  In alt registru – numarul de semnatari la petitia usl pentru plecarea lui basescu a trecut de 100.000. Va amintesc ca la petitia lui Iliesiu erau inca vreo 28.000. Acestia sunt cele citeva sute doar care cer sa plece basescu.
  http://www.uslonline.ro/petitie/index.php

 34. un liberal optimist spune:

  In Piata Victoriei participantii-cam treizeci si ceva de organizatii- s-au ingajat sa stranga un milion de semnaturi.

 35. cris spune:

  @ un liberal optimist

  foarte bine, la petitia usl se merge la un ritm de 10.000 pe zi.Se string, dintr-o parte, din alta, vor ajunge la un milion fara indoiala.

 36. hermann spune:

  All the best for you! cum se zice pe la noi prin DC si La multi ani! comunitate. Eu tocmai intors din State incerc sa reiau actiunile lasate de ceva vreme, dar se pare ca mi-ati luat-o inainte!
  Numai ca dupa ce terminam in strada trebuie sa incepem la noi in partid sa facem randuiala, mai ieri auzeam un lider de partid de pe vremea lui Kuky, ca daca ar mai fi presedinte de filiala ar reforma din temelii filiala, lucru pe care eu ii l-am spus de zeci de ori si m-am si certat cu el pe tema asta, cu consilierii nostri care de 20 de ani ne mananca si isi bat joc de partid, blocand partidul fara sa aduca nici macar un singur membru de la an la an in partid…
  Vai, vai ce as face eu cu ei, imi amintesc de Stolo, pai munceam frate cat a fost el presedinte de ne sareau capacele, dar din pacate nu a durat prea mult disciplina asta in partid si leprele si jigodiile s-au intors din nou pe functii ca termitele!
  Mai sunt cateva zile si daca il convinge Base’ va fi premier, cred ca era o sansa pentru PNL sa fie in coalitie, el sigur va discuta cu liderii nostri, dar din pacate este prea tarziu… poate
  Oricum Varujan vad ca pomenesti de lucruri sfinte cu anii ’90 si de comunisti, dar nu uita ca noi acum stam langa ei, ii spalam pe picioare sa ne dea si noua poate un post, de gudurim pe langa ei sa ne dea spatiu de emisie si asa mai departe, iar ei ne arunca in dosare de coruptie si in multe cazuri au dreptate pentru ca uitate cu cine te imprietenesti ca sa iti spun cine esti!!!, dar strada a demonstrat ca aceasta strutocamila va fi greu, f. greu de digerat la alegeri si s-ar putea sa avem multe voturi de blam, iar cine le numara sa iasa iarasi, probabil sub alta denumire si cosmetizati, dar tot ei!
  Atentie, atentie mare pentru ca “poporul” nu ne vrea asa la brat cu EI si nu va bazati ca nu au alternativa si ca ne vor vota, pentru ca s-ar putea sa avem mari surprize, chiar si in conjunctura actuala!
  Nu mai povestim ca in state pe unde am fost si am stat oamenii de stat de acolo nu ne prea vad cu ochi buni, chiar si prea trambitata vizita a baietasilor nostri nu este bine vazuta si primita, inca se mai asteapta informatii pretioase, dar tare le este teama ca ele nu vor veni si nu au cu cine povesti!
  Aici este o poveste lunga si cadrul nu ne permite, insa multi ziceau ca daca liberalii, toti liberalii se uneau si isi activau toate relatiile si puterile noua nu ne trebuia nici o odioasa alianta, asa cum o numesc ei, ci puteam sa ne jucam cartea singuri si apoi sa ne ducem la Casino

 37. cris spune:

  In sfirsit niste cifre mai apropiate de realitate,(vorbesc de mii la iasi, mii la Bucuresti) ne-venite de la jandarmerie – probabil s-au prins si ei de anastasisme, au inceput sa numere. Mai mult, ecoul pe care l-a avut prezenta locotenentului in piata e foarte mare. Daca se atinge cineva de el iese un scandal monstru si nu doar in Romania.

  “A 21-year-old Romanian Army officer became a symbol of the protest late Monday. Lt. Alexandru Gheorghe’s call for the nation’s dignity to be restored attracted widespread attention because it is illegal for Army members to protest publicly. Gheorghe said he traveled some 500 kilometers (312 miles) to Bucharest from his military base to join the protesters.

  “I can no longer bear the way we are insulted,” by the current government, he said in comments broadcast on Antena 3 TV.

  “I saw old people beaten (in the protests) and said to myself that we, the officers, who could die tomorrow in a mission in Afghanistan, must have the courage to fight and tell the truth here in our country,” Gheorghe said.Romania has about 1,700 troops serving in Afghanistan as part of a NATO-led force there.The defense ministry said it was investigating what action to take against Gheorghe.”

  vine de la cbsnews, si spre deosebire de guvernul Romaniei si guvernul american si populatia in genere au un suport si respect extraordinare pentru armata si veteranii ei, iar cei care au fost efectiv in razboaie sunt de-a dreptul adorati – atentie la cei care cred ca si despre spitale ca se moare in fata lor in america, si rambo e o poveste frumoasa, realitatea este respectul nemarginit fata de armata. Deci nu degeaba se pomenesc soldatii romani prezenti in Afganistan. E bine, e foarte bine.
  http://www.cbsnews.com/8301-501714_162-57364706/romanian-pm-calls-for-unity-as-thousands-protest/

 38. cris spune:

  M-am lamurit de unde li se trage atitudinea asta intre strictete regulamentara fatzarnica si pervertire a legilor si Constitutiei – pentru dumnealor Constitutie si lege sunt gumilastice; probabil se trage de la comertul cu zgirciuri al lui basescu, are experienta, de ce ne mai mira ca marele specialist in zgirciuri dicteaza cum, cind si in ce mod sa se modifice constitutia, cit de legitima este mocirleala celor trei puteri in stat intre ele, cum se comaseaza alegerile – abia astept sa vad care sunt limitele gumilastice ale ccr. Ei, pina si zgirciurile se rup daca le intinzi prea tare, probabil ca asta nu a invatat-o inca.

  @ un liberal optimist

  lasa-l sa vorbeasca, atit le trebuie, locotenentul va fi o a doua figura emblematica dupa Arafat si va stirni reactii inca si mai puternice. Si vor fi atit de multi, din toate categoriile importante, incit nu vor mai putea sa le faca fatza.

 39. Filip G spune:

  Eu prefer ca un locotenent ori alt ofiter sa protesteze pasnic.
  Nu doresc sa asist la proteste cu tancul in strada.
  Un soldat,ofiter este demn atunci cand conducatorul sau e demn.
  Cine este generalul OPREA ?
  Cine este locotenentul Alexandru?
  Spalatoria” Nufarul ” a domnului Basescu nu face oamenii mai demni ,mai responsabili.
  Cum e sa ai doua masuri ,a stiut si CUZA

 40. Mihai ANDREI spune:

  @ cris & un liberal optimist
  Zice branconierul că “E inadmisibil pentru un soldat sa aiba pareri” – pe teoria asta şi-au bazat apărarea toţi cei din lotul Goring, precum şi cei din lotul Postelnicu.

 41. Dorin spune:

  @ All:

  Fiindca veni vorba despre Eminescu, va invit sa cititi aici:

  http://art-historia.blogspot.com/2012/01/atmosfera-incarcata-caragiale.html

  o perla a unui alt nemuritor clasic al literaturii romanesti. Grozav de actuala inca, dupa 120 de ani! Desi evident nu sunt din aceeasi perioada, va rog sa observati si fotografiile care insotesc textul!

 42. cris spune:

  @ Mihai

  Trebuie sa remarci si infierarea proletara – caraghioslicul vine din faptul ca ei nu muncesc, pentru ei “munca indobitoceste”, ei sunt destepti, fura. Si ce sa spun ei trebuie convinsi, chiar se cred buricul pamintului, uite aroganta, uite insolenta. Nu le trece domnule deloc prin minte ca nu-i mai baga nimeni in seama decit cu un singur lucru: jos cu ei. Face si apel la ofiterii de cariera, normal ca vreun unprist imbecil, unul facut general direct de la popota nu a auzit vreodata despre spirit de corp. Infierarea proletara stil boc si oprea cu nuante de lazaroiu care spune povesti cu fata mosului cea sarita de pe fix – jalnic

 43. Mihai ANDREI spune:

  iar e beat preşedintele …

 44. cris spune:

  E un moment istoric: presedintele sufera. Nu mai sunt bugetarii cei grasi, nu mai sunt tiganci imputite, nu mai sunt medici de doi bani, nu mai sunt profesorii pe care i-a obraznicit in fatza, nu mai urla? Nici usturoi nu a mincat nici pe oameni nu i-a scuipat pina acum in fatza hahaind, ailalti sunt de vina. Sa-ti fie rusine dinu patriciu!

 45. cris spune:

  @ Mihai

  Si-a inecat amarul in sticla cu whisky toata saptamina probabil, vorba lui tudor, basescu e “cool”.

 46. Mihai ANDREI spune:

  @ Cris
  E, într-adevăr, un moment istoric – preşedintele a depăşit recordul de josnicie al răposatului Vasile Văcaru, care a spus despre seniorul Coposu că “Îl caută moartea acasă şi el depune moţiuni de cenzură.”
  De 22 de ani sunt un oponent al lui Ion Iliescu, dar zicerile lui băsescu m-au scârbit – ticăloşia n-are limite – suntem aproape de un clasic delirium tremens.