Doamne, a murit Emil Hossu! Numai ce ne vorbise cu atâta căldură şi speranţă zilele trecute… Să aibă sufletul luminat!

27 Responses to “Doamne, a murit Emil Hossu! Numai ce ne vorbise cu atâta căldură şi speranţă zilele trecute… Să aibă sufletul luminat!”

 1. A strigat LIBERTATE la Arcul de Triumf. Dumnezeu l-a eliberat, lasand celor dragi povara unei mari dureri. DUMNEZEU SA-L ODIHNEASCA!

 2. un liberal optimist spune:

  Bine ca nu a suferit. Din cate stiu asta si-a dorit. Si Dumnezeu l-a ascultat pentru ca a avut un suflet curat. Stiati ca s-a luptat impotriva eutanasierii cainilor? Mare OM.

 3. Arogantu' spune:

  Dumnezeu sa-L odihneasca in pace !

 4. un liberal optimist spune:

  @All,
  Off topic; n-am inteles nici cand de ce mama naibii soferii astia inconstienti circula pe astfel de vreme. Nu se informeaza si ei asupra prognozei meteo?

 5. Arogantu' spune:

  @VV
  Un Om cu distinctia sufleteasca a lui Emil Hossu este, in mod cert, un suflet luminat !
  Dar iti multumesc pentru precizare.

 6. gabryela spune:

  o valoare care pierea in timp ce un nimeni tinea conferinta de presa!Dumnezeu sa-l odihneasca!

 7. un liberal optimist spune:

  @VV,
  Iata, locotenentul Alexandru inca nu a patit nimic. Ce va ziceam? Sunt niste muribunzi. Plus ca ca n-au text de lege si de regulament.

 8. cris spune:

  As vrea sa va aduceti acum aminte un lucru. In Romania timpul in care un om cu infarct ajunge sa se prezinte la spital este de circa 12 ore in medie, timpul pina la interventie este de inca 8 ore, si in multe cazuri de zile, la acea minoritate de vreo 20% care ajung la aceasta. In tarile europene timpul este de maxim 90 minute. Sa va aduceti aminte ca oamenii cu infarct trebuie sa-si cumpere singuri stenturile, perfuziile, tifonul. Va rog sa va aduceti aminte ca pina la Emil Hossu au murit mii si mii de oameni. Sa va aduceti aminte de numarul mare de spitale, absolut esentiale, care au fost inchise si comasate, si de oamenii care au murit in fata acestor spitale, si sa va aduceti aminte ca basescu a vrut sa desfiinteze singurul sistem capabil sa ajuta asemenea oameni – Smurd-ul. Si numai in fata acestor date, si acestor oameni, mii care deja au murit din cauza felului in care dumnealui se infrateste cu prietenii africani – caci este singurul lucru pe care l-am aflat din realizarile dinsului- discursul afumat al lui basescu e o insulta.

  • @ cris

   S
   Nr convins ca multi oameni mor cu, zile. Dacă, acum un an, nu-l aduceam in aceeasi noapte la București, Mureș in spitalul din Focsani, ca sa nu mai spun ca încercând sa-l trateze mai rău l-au
   Rănit.

 9. Dorin spune:

  Dumnezeu sa-l odihneasca in pace, e frumoasa zicerea armeneasca insa cred ca un om precum Emil Hossu s-a nascut cu sufletul luminat si a daruit si altora cu generozitate din lumina sufletului sau.

  Moartea unui om este intotdeauna o tragedie, dar totusi, ce moarte mai frumoasa pentru un actor decat sa plece de pe scena, acolo unde da viata personajelor sale! Cumplit de dureros este pentru cei care raman insa pentru cei care pleaca in felul acesta e fara indoiala semnul iertarii divine.

  Poate ca luandu-l in felul acesta, chiar in timp ce mai citea un discurs, Dumnezeu ii mai aduce aminte inca o data, pe post de ultima atentionare, chiriasului de la trei coceni ca tot de la aceeasi tribuna au pornit anunturile despre initiative de genul desfiintarii SMURD-ului, desfiintarii spitalelor, comasarii judetelor, comasarii alegerilor si alte scorneli.

  Mi-a placut ca a tinut sa reaminteasca tuturor meseria sa de baza, aceea de comandant de nava. Daca s-ar fi gandit mai bine, mai degraba tacea, fiindca numai bine cetatenii isi vor aduce aminte de “colegul de breasla” care a dat cu oistea-n gard, si cu nava Costa Brava in stanci…

 10. Bibliotecaru spune:

  Dumnezeu să-l ierte!

 11. Barosanul spune:

  Dumnezeu sa-l Odihneasca ! Pana si in moarte i-a luat caimacul lui Basescu!

  Toata lumea era inversunata sa comenteze discursul lui Base, dar prin vestea mortii Dl-ui Hossu, liniste si numai vorbe de lauda pt Personalitatea lui Hossu.

  Exact ceea ce-l irita pe un autoritarian, sa fie trecut pe plan secund, ‘i-a furat lumina’ (in sensul scenei in care lumina de pe scena a trecut brusc pe personajul principal) ‘la lasat ca magarul in ceata’ pe base. Exact cum trebuia facut de extrem de mult timp.

  Asa ca vasta majoritate a comentatorilor, au renuntat la analiza nuantelor, stilisticii, tonalitatilor etc care l-ar fi ‘vitimizat pe basescu’ facandu-i jocul preferat. S-au rezumat la analize simple si condensate care traduse ar suna de genul
  ‘ Un conducator paranoic avind cultul personalitatii si rupt complet de realitate’.

 12. cris spune:

  basescu nu e deloc original cu discursul, si nici ai lui, se pare ca epitetul “vierme” e chiar foarte uzitat. Conform Amnesty International acestea sunt etapele unui discurs dictatorial de succes in fata multimii inversunate:

  step1 ai nenorocit o tara dar poporul trebuie sa inteleaga ca ai facut-o din patriotism

  step2 arunca protestatarilor toate insultele posibile: viermi, criminali, hoti, sobolani, inepti

  step3 tu dictatorul esti dumnezeu, umfla-te in pene cu realizarile tale si refera-te la tine insuti la persoana a treia

  step4 arata falsa compasiune si varsa citeva lacrimi pentru victimele si necazul in care a ajuns tara din cauza protestatarilor violenti

  step5 sperie pe toata lumea cu un complot si complotisti care de fapt nu exista.

  si daca nu obtii nici un succes cu discursul….ia elicopterul

  http://www.youtube.com/watch?v=E3Oq92MKnd4

 13. PAPASTRATOS spune:

  O pierdere grea pentru acest popor si asa incercat de multe amaraciuni. Putem spune ca, noi cei din USL am fost privilegiati sa-l mai avem aproape pe EMIL HOSSU cu putin timp inainte ca Domnia sa sa paraseasca aceasta lume.
  DUMNEZEU SA-L IERTE ! DUMNEZEU SA-L ODIHNEASCA !

  In memoria Domniei sale, suntem obligati sa ne recastigam LIBERTATEA !!!!

 14. un liberal optimist spune:

  @VV,
  Repet:n-au ce sa-i faca locotenentului. Nici o lege si nici un regulament nu-i sunt opozabile.

 15. un liberal optimist spune:

  @VV,
  Stiti cum e: un picior in dos e un pas inainte. Nu stiu ce competente de lider militar are, dar caracter cu siguranta.

 16. un liberal optimist spune:

  @VV,
  Desi, are o deficienta de dictie. In toate armatele din lume exista un test in aceasta privinta. Probabil ca la noi s-a renuntat la aceasta proba.

 17. Elena spune:

  Dumnezeu sa-l ierte!
  Pacat ca a plecat la ceruri un actor atat de adorat !

 18. Ovidiu Popetiu spune:

  a plecat EMIL HOSSU, PE SCENA VIETII ETERNE,PE SCENA SPECTACOLULUI AUTENTIC AL MINTUIRII.
  uN om deosebit, care isi respecta semenii, stia sa admire superiorii dar si egalii.