Tranziţia s-a încheiat. Trăiască tranziţia!

Manifestaţiile de protest din această lună vor avea o mare importanţă pentru evoluţia ulterioară a societăţii româneşti. Impactul lor va avea bătaie lungă şi ele ar putea să însemne un moment de cotitură în modul în care se aşază parteneriatul social în România. Odată cu aceste manifestaţii, putem spune, într-adevăr, că tranziţia a luat sfârşit. Numai că ea nu s-a sfîrşit decât pentru a face loc unei alte tranziţii care, de data asta, are mai multe auspicii favorabile să meargă pe calea potrivită.

 

Odată cu aceste mişcări de protest, iluziile PD că ar putea câştiga, cu preţul oricăror matrapazlâcuri, s-a încheiat. Acelaşi lucru pare să fie valabil şi pentru preşedintele de facto al PD şi, în acest moment, şi al ţării. USL a urcat în sondajele de opinie, mai mult sau mai puţin publicate, la 60%. Este şi cifra pe care presa internaţională începe să o vehiculeze. Această nouă realitate are şi consecinţe practice. Nimeni nu mai încearcă să ne ademenească primarii. În întâlnirile pe care le-am avut în teritoriu, primarii au venit cu toţii şi nici unul nu a mai vorbit de ciolanul cu fasole de la Ministerul Apărării.

 

Nu e cazul să ne entuziasmăm peste poate. Ideea transferului de putere plutea de mult în aerul patriei, atâta doar că mulţi nu o luau în serios, blocaţi, precum iepuraşul sub privirile crotalului, de mitul invincibilităţii lui Traian Băsescu. Dar această ipoteză tot mai probabilă a alternanţei la putere e un moment de responsabilitate pentru USL, şi nu unul de exuberanţă.

 

Mai ales că România va fi mai dificil de guvernat decât oricând. Populaţia este sărăcită, mediul de afaceri este vlăguit şi ţara înglodată în datorii. Societatea civilă nu mai este dispusă să accepte imposturi politice şi corupţie. Contextul internaţional este confuz. Instituţiile statului sunt atât de decredibilizate încât nu mai sunt bune, acum, decât ca recuzită pentru bancurile cu Radio Erevan. Industria este decimată, numărul salariaţilor se apropie de patru milioane, investitorii străini aproape că au şters România de pe harta lumii. Presa, sindicatele şi justiţia sunt înfiltrate de structuri de toate felurile.

 

Lucrurile, într-un anumit fel, trebuie luate de la început, dar în cu totul alt mod. Silviu Brucan avea dreptate când spunea că tranziţia va dura douăzeci de ani. Ce nu ne-a spus, însă, a fost faptul că acea tranziţie a ezitărilor, a tergiversărilor, a jumătăţilor de măsură, a imposturilor şi cabotinismelor, a populismelor, frustrărilor şi dictatorilor de mucava, nu se va încheia decât pentru ca o altă tranziţie să-i ia locul. Tranziţia celei de-a doua modernizări a României.

157 Responses to “Tranziţia s-a încheiat. Trăiască tranziţia!”

  1. tiberiu spune:

    @Radu Alexandru Vasilescu

    Sau alta solutie mai “canonica”

    “In sictir, de multa frica
    dati la leafa un cinci-sutica
    Fara javre o stie oricine
    suta’n suta traiam bine”

  2. tudor spune:

    @all

    l am vazut la romania tv pe frantz ala rupt in cur (pardon, talpa)
    tine bine hora , alaturi de blejnar si citeva dansatoare tinerele
    e de al nostru, adica

    prin 2006, cind romanii aveau restrictii de stationare in spatiul ue la 90 zile/6 luni, i am inrebat pe niste tipi cum ies din germania fara sa li se aplice vreo sanctiune; mi s a exolicat : “i am stricat si pe vamesii nemti, pun botu la spaga ca ursu la miere …”

    PS: asteptam cu interes imagini cu dl gittenstein
    inteleg ca deja s a trecut la faza cu folcloristele
    nimic nou sub soare
    :)

  3. Radu Alexandru Vasilescu spune:

    Ideea era simbolica – in ceea ce priveste creativitatea literara – este … pai haideti sa spunem ca nu este o calitate pe care o am

    PS: Alas ati decis sa intrati in greva parlamentara si chiar am auzit ca circula ideea ca parlamentarii sa protesteze in timpul sedintelor in afara Parlamentului – eu unul sunt extrem de multumit de decizie – este exact ceea ce imi doream si ceea ce de altfel chiar am cerut aici

  4. un liberal optimist spune:

    @PAPASTRATOS,
    Din informatiile culese de la bugetari, reducerea veniturilor s-a dus bine spre 50% si mai bine. De ce? Pentru ca de la 1 ian 2010 le-au taiat sporurile, tichetele cadou si de masa. Abia de la 1 iul. 2010 le-au taiat 25% din ce-a mai ramas. Imi vine sa si rad de idiotii aia de sindicalisti care s-au stropsit la Maestrul in 2008, cand a propus ca toate sporurile sa fie trecute in salariul de baza. Aveau de castigat si bugetele nationale ,dar si salariatii in viitor( plus o baza de plecare solida in cursul proceselor ulterioare cu statul). Dar da-i romanului mintea cea de pe urma. Tot azi am auzit un idiot alzaimerian de sef de asociatie de pensionari scancind la televizor ca daca tot s-a milostivit guvernul sa dea 5% la pensionari, macar sa le mareasca la cei cu pensii mici. Asta in conditiile in care chiar legea aia de rahat a pensiilor ,avortata de Reborta ,stabilea un cadrul legal de indexarea pensiilor cu cel putin 7-8%. Pai cu atatia idioti care cica reprezinta interesele categoriilor sociale cum sa nu-si permita avortonii astia de basescieni sa calce natiunea in picioare?

  5. emi spune:

    Ca sa-ti poti tine la respect dusmanul, trebuie mai intai sa-l cunosti. De aceea am intrat pe siteul PD-L si iata cum incepe istoricul lor:

    “Partidul Democrat este succesorul Frontului Salvarii Nationale, al Partidului Democrat, al Partidului Democrat al Muncii, al Partidului Unitatii Social Democrate ,al Frontului Democrat Roman, al Partidului Alianta Nationala Romana, al Partidului Pensionarilor si Protectiei Sociale si al Partidului Liberal Democrat, partide cu care P.D.L. a fuzionat prin absorbtie.
    Aparut ca o larga miscare de masa in timpul Revolutiei din decembrie 1989, F.S.N. isi incepe existenta documentara la 23 decembrie 1989 prin declaratia program redactata de Consiliul F.S.N. Ca organ provizoriu al puterii de stat, F.S.N. a format Guvernul provizoriu condus de Petre Roman.”

    Are declarata data nasterii 06 februarie 1990 si contine printre altele PARTIDUL MUNCII si PARTIDUL PENSIONARILOR SI PROTECTIEI SOCIALE!!! Incredibil mi se pare ca fura si istoria altora!!!

  6. tudor spune:

    @all

    s a intrat in campanie electorala
    etapa: puscarie
    faza : cu executare

    asteptam cu interes ….

  7. un liberal optimist spune:

    @VV,
    Ati vazut Maestre ca am avut dreptate? Chiar si idiotul ala de Franks a recunoscut ca banii dati de FMI nu au ajuns unde trebuie. Si Dvoastra m-ati tot tamponat ca tara n-are bani. Mai tin minte o vorba de la bunicul maternal:”Nepoate, bani au si tziganii dar cu ce folos?!” . Si omul a facut vreo trei campanii pentru Romania in WWII.(adica exact ce spune istoriografia militara despre razboaiele romanilor in acel razboi:2 impotriva URSS si una impotriva Germaniei).

  8. un liberal optimist spune:

    @VV,
    Acum nu vreau sa pledez pro domo. Dar cred ca lui A.N. i se potriveste sentinta asta pentru arogantele lui. Chiar daca procesul nu-i prea corect.Cred ca la completul ICCJ urmator o s-o rezolve: pupa mana basescului si i-o da cu suspendare. Pe cand una si lui Geoana, in scandalul cu Ion Nicolae? Chiar daca risc si spun ca pana la urma a fost si presedintele meu. Ca si Nastase ,ca nu eram naiv sa-l votez pe mafiot. Am votat doar DA ,nu pe matelot. Cu DA la guvernare si cu Nastase presedinte aveam alt prezent. Si oricum Nastase nu-si permitea sa va smulga palaria de pe cap!
    Geoana nici atat.

    • @ un liberal optimist

      PSD trebuie sa se pozitioneze corect in cazul lui A.N. Nu cunosc povestea cu trofeoul calitatii, ca sa ma pronunt. Am vazut, insa, ca la ultimul sondaj, 21% dintre romani ar fi votat cu Nastase la presedintie.

  9. gabryela spune:

    domnule varujan,
    daca tot o sa va donati indemnizatiile,de ce nu donati si ca bursa de merit pt.studentii si masteranzi cu handicap grav?!stiti cata nevoie de bani au acesti oameni,pt.ca pe ei nu-i angajeaza nimeni.stiu ce spun pt.ca fiul meu este in aceasta situatie!

  10. gabryela spune:

    pe dl.nastase l-au condamnat!roberta cand urmeaza?

  11. un liberal optimist spune:

    @VV,
    Pai daca o spune betivanul de Franks! Eu l-am vazut pe fuga azi la pranz ca nu-i mai ajungea apa( va dati seama ce saraci erau romanii lui bok sa-i puna in fata o juma’ de litru de apa in conditiile in care bietul om avea nevoie de un butoi?).
    Eu presupun ca Madame Lagarde i-a dat deja preaviz, si tipul injura din greu pe sefa lui, si se roaga de base-bok sa nu-l dea in gat la cate spagi o fi luat prin romanica. Sau cate curve il vor revendica drept tata pentru copiii lor din flori. Ideea este sa continue protestele pana la alegeri.

  12. un liberal optimist spune:

    “sa se continue protestele”

  13. un liberal optimist spune:

    @gabryela,
    Banii pentru copiii genii sau cu handicap nu trebuie sa-i dea vreun politician sau vreun cetatean bogat. Trebuie sa-i dea guvernul corupt. Asa ca iesiti in strada si luati gaturile astora de la guvernare ,nu alora de la opozitie.

  14. Radu Alexandru Vasilescu spune:

    Depinde de manifestanti – e mult de comentat pe tema asta – ce va pot eu spune este ca directia in care se merge cel putin in grupul de tineri de la fantana [condusi de Claudiu Craciun] este organizarea unei miscari civice si oamenii, manifestantii obisnuiti resping de principiu prezenta politicienilor – nu neaaparat a membrilor de partid care nu vin sa politizeze ci sa protesteze [spre ex eu]

    Cred ca o separare a protestelor este benefica.

  15. un liberal optimist spune:

    @aurel,
    In 2004 l-am votat pe Nastase(impotriva vointei mele) si nu pe analfabetul de basescu! Ai ceva impotriva?
    Cred ca l-as fi votat si pe Mihail Kogalniceanu(cel mai corupt om politic din secolul 19) pentru ca avea o viziune clara despre poporul romun.

  16. gabryela spune:

    @un liberal optimist
    eu nu prea pot sa ies in strada,dar sa stiti ca eu si fiul meu in noiembrie cand nu-mi luasem salariul de asistent persoana cu handicap grav de 3 luni am mers la primarul pdl si i-am cerut demisia.
    eu mi-am permis sa vorbesc de aceasta donatie fiindca am auszit o discutie ca isi vor dona parlamentarii indemnizatiile,nu oblig eu doamne fereste pe nimeni sa doneze!cred ca m-ati inteles gresit.

  17. Tiberiu spune:

    daca lui AN I-au dat 2 de puscarie cate sute de ani vor primi actualii Guvernanti care au dilapidat si mistificat contracte de zeci de milliarde(de euro)?

  18. Tiberiu spune:

    @VV
    proteste ale opozitiei in Parlament-DA
    Greva parliamentara NU atinge nici cu o floare canaliile

  19. Tiberiu spune:

    @VV
    ati fost alesi ca sa Luptati cu mafiotii nu sa-I lasati sa-si faca de cap in Parlament

  20. un liberal optimist spune:

    @All,
    Tocmai am vazut pe A3 cheful monstru facut noaptea trecuta de Jefrey Franks la Busteni cu trupa lui Blejnar. Ce masuri credeti ca va lua Madame Lagarde?

  21. un liberal optimist spune:

    @gabryela,
    Mii de scuze! Iti inteleg drama prin care treci. Dar pana nu alungam aceste otrepe mafiote de la guvernare chiar nu exista solutie.

  22. cris spune:

    Repet ce am scris despre Gitenstein pe scurt:
    Gitenstein: lobyyist inainte de alegerea presedintelui Obama pentru numeroase firme, intre care General Dynamics, producatorul de F 16. Pe de alta parte, intre punctele importante din programul presedintelui Obama a fost si limitarea severa a activitatii de lobby, a influentei banului in politica dupa expresia sa.(a nu se uita ca in state este an electoral, activitatea presedintelui privind promisiunile sale este analizata acerb). Gitenstein a fost propus la conducerea comisiei pe justitie; protestul mai multor senatori si al unei asociatii Private Citizen care a depus un raport, legat de activitatea de lobby a acestuia,, au facut ca aceasta numire sa nu se concretizeze. In consecinta a fost numit ambasador…. In ce masura un lobyyist care a militat in asemenea masura pentru interferenta intereselor private in politica incit nici vorba sa-i fie permis sa fie pus in pozitia de a avea influenta in felul in care sunt concepute legile poate da lectii romanilor despre coruptie ori raportul stat-privat?

    Din fragmentul postat anterior: Pe scurt, Gitenstein a lucrat la deteriorarea unei legi, datind inca de pe timpul lui Abraham Lincoln, ce permite expunerea fraudei in relatia firme private in contractele acestora cu statul!!!!!! Lege care pina in 2007 a permis recuperararea a 20 miliarde dolari din combaterea fraudei.

    @ VV

    Chiar nu credeti ca dumneavoastra cei din USl trebuie sa faceti demersurile de rigoare sa o sesizati pe Hillary Clinton de pilda de felul in care Franks si Gitenstein amesteca politica si interesele private? Sa nu credeti ca asa ceva ar ramine fara raspuns. Doamna Clinton nu este boc.

  23. gabryela spune:

    imbuibatul de la fmi a petrecut la busteni noaptea cu pdl-isti!rusineeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee!asta vad la antena3.

  24. Barosanul spune:

    Nu stiu daca va face vre-o diferenta dar eu am trimes un email la FMI referitor la atitudinea lui Franks (vezi petrecerea cu Blejnar &Co).

    cei care se simpt jigniti de atitudinea lui Franks se pot adresa comisiei de Etica a FMI pe adresa de mail ”ethics@imf.org”

  25. tiberiu spune:

    @VV
    Si nazistii s-au comportat ca si cum ar fi vesnici, dar fortele aliate le-au dat la cap. Daca in timpul razboiului mondial aliatii ar fi adoptat pozitia pasiva (greva ?!) a USL ,nazismul ar fi dominat poate si astazi Europa. Greva parlamentara e ridicola, nu impresioneaza pe nimeni ,nu-i deranjeaza nici cu o floare pe acesti nemernici. Trebuie sa luptati in plen prin toate mijloacele pentru a impiedica coalitia nelegitima sa-si impuna vointa nelegitima.Protestati,protestati,protestati in plen .

  26. tudor spune:

    @Radu Alexandru Vasilescu

    Partizane, am incercat sa te identific dupa pancarda, in seara asta, n am reusit.
    Am minact covrigi reci si am baut ceai cald.
    Plus vocalizele de rigoare.

    • @ tudor

      Iti imaginezi ca au fost, totusi, aproape o suta de oameni, la minus 15 grade! Ca soldatii rusi din jurnalul lui Pablo Neruda care mancau inghetata la minus 10 grade.

  27. Radu Alexandru Vasilescu spune:

    salut tudor – nu am mai printat pancarda astazi din ratiuni tehnice [pur si simplu xerox-ul unde se printa si A3 nu era deschis cand m-am dus eu] – dar nu-i problema e si maine o zi.

    daca esti prin zona maine hai sa ne auzim eventual la un tel pe la sa zicem 9 seara – lasa-mi nr tau pe mail – radualexandruvasilescu@yahoo.com
    te contactez eu si stam la un ceai cald si o gura de aer rece pe acolo

  28. un liberal optimist spune:

    @VV,
    Pe langa multe alte solidaritati politice, s-a infiripat chiar si o idila internautica(@anca-@un liberal optimist)!

  29. anca spune:

    @un liberal optimist
    Draga liberalule, ai intrat in capcana Maestrului VV?

  30. un liberal optimist spune:

    @anca,
    Bine ai revenit! Dimpotriva, Maestrul a cazut in capcana noastra. Vrea sa-si cumpere o casa in Teleorman. Nu-i grozav sa-l avem aproape-colo-sa, decat pe Internet?

  31. anca spune:

    @un liberal optimist
    Da, o sa fie grozav, si daca va aparea prin zona, pe-acolo, eu il invit sa tina o conferinta pe balta la Rasmiresti, dvs, pe derdelus la Baduleasa. Si, dupa aia, mergem la Alexandria sa bem o cafea.

  32. un liberal optimist spune:

    @anca,
    Ei pe naiba, il ducem prin niste locatii cu d’alea vanatoresti si pescaresti, de care habar n-au fesenistii care conduc Teleormanul(nu le dau numele ca sa nu distrugem din interior USL-ul!).
    Cu Maestrul prin preajma poate liberalizam Teleormanul( din turca= Padure Nebuna). Din pacate au ramas putine paduri; de aici si tendinta de desertificare. Am si eu un ha de padure. De cativa ani rezist in fata Ocolului silvic din zona sa n-o tai( ca cica e batrana etc). Anul trecut am intalnit acolo niste tineri ingineri silvici care ma rugau ei sa n-o tai. Cu care am fost de acord si le-am oferit si un weekend cu prietenele lor la mine la Baduleasa. Nu i-am mai sunat de atunci , dar sunt convins ca judetele Romaniei intineresc si se reinnoiesc. Trebuie s-o afle si oamenii politici.

  33. anca spune:

    @un liberal optimist
    Locatiile astea sunt in Alexandria? (ar trebui sa le stiu si eu).
    Nu e un secret ca Teleormanul e condus de o eternitate de PSD.
    Sa stiti ca Deli Orman (Padure nebuna) vine din cumana.
    Asa sa faceti si de-acum incolo, sa incurajati dragostea si reinnoirea (desi, e bine sa mai pastram si copacii batrani! – pe cei curati).

  34. un liberal optimist spune:

    @anca,
    Farmecul Deli Ormanului nu consta doar in oraselele alea minunate ,ctitorite de adevaratii gospodari din secolele 19 si 20(distruse si recladite de comunisti), ci in locatiile rurale care si-au pastrat traditiile. De exemplu, orasul Turnul Magurele are un farmec deosebit, deoarece este un vechi port la Dunare .Alexandria este un targ cu blocuri comuniste cu singura industrie-Fabrica de rulmenti care avea pe timpuri 4-5000 de angajati, acum, pana in 3 sute. Noroc ca e resedinta de judet si mai are ceva joburi de la stat. Interesant este orasul Rosiorii de Vede, care pare o mahala braileana, cu exceptia unui centru aglomerat ,dar care a avut inteligenta sa-si prezerve industriile agroalimentare. Facatura aia de fabrica de vagoane aud ca e in faliment. Exista acolo, undeva pe latura vestica un imens targ evazionist ca pe timpul lui Ion Creanga. E fascinant. Sute de masini si carute pline cu marfa evazionista.N-am avut drum prin Zimnicea. In schimb, am fost prin zeci de localitati rurale unde am intalnit niste tipi extrem de inventivi, dar si niste comunitati pe care nu le intalnesti in marile orase. Dovada: putinii protestatari.

  35. anca spune:

    @un liberal optimist
    Fabrica de rulmenti a fost cumparata de japonezi. Cand era de stat, era nebunie (se furau la greu rulmenti, pe care ii duceau unii baieti smecheri si-i vindeau in Bulgaria si Serbia; in anii 90, la un drum de asta scoteau si 1000 de marci; in Turcia se duceau mai ales pile). Acum, e adevarat, Alexandria e un orasel cam muribund. Dar in el coexista saracia lucie cu cele mai luxoase masini (a fost acolo, nu stiu daca mai e, un grup puternic de hackeri). Pe la Turnu si Zimnicea nu prea am fost, dar la Rosiori mi-am petrecut un an din viata. Am fost profesoara la colegiul Anghel Saligny. Cred ca era liceul care aproviziona pe vremuri cu resursa umana fabrica de vagoane. N-am ajuns la targul ala, dar stiu ca teleormanenii sunt, in general, descurcareti.

  36. un liberal optimist spune:

    @anca,
    Desi am constatat ca iti este cam rusine cu judetul tau eu sunt mandru de el. Stiu si eu cat de greu e sa te nasti intr-un judet de asemenea calibru. Acum vreo doi ani un vecin ma ruga sa-i cumpar un vitel de vreo 250 Kg, pentru a-i plati gazda si scolarizarea fetei lui(avand si un fiu handicapat).Nici eu nu aveam ce face cu el, nici nu aveam vreo afacere pe acest segment de piata. Ca sa nu mai spun ca eram prieten cu vitelul( pastea saracul pe lucerna mea!). Pana la urma mi-am convins prietenii din Bucuresti sa cumparam impreuna vitelul. Culmea a fost ca nici proprietarul nu a avut curajul sa-l sacrifice. Dupa vreo 3 luni, tipul a capatat o slujba la primarie:consilier pentru tzigani. Chestia ca el nu era tzigan, dar era un foarte bun interpret de muzica teleormaneana, dar nu se putea produce pe scena de cat cu taraful tziganesc. Ei, ce vreau sa-ti spun: funeraliu n-a fost in stare sa desfiinteze scoala din Putineiu(tipul a convins toti tziganii sa-si trimita puradeii la scoala). Datorita acestui minunat interpret de muzica teleormaniana, crescator de cattle, pieten cu tziganii, si, din start calificat drept consilier cu tziganii, platit direct de EU. Chestia ca anul trecut, nevasta-sa mi-a marturisit ca sacrificarea vitelului a fost cea mai grea decizie din viata ei. Oricum , si-a salvat familia.Culmea e ca acest consilier are salariul mai mare decat al primarului. Iti vine sa crezi? Deh, povesti teleormanene..

  37. anca spune:

    @un liberal optimist
    Nu stiu daca pot sa-l numesc judetul meu (acolo m-am nascut, de locuit, am locuit cam 7 ani din viata, dintre care unul pe cand eram bebe). Unul dintre frati ma alinta mereu numai ”olteanco”. Dar cred ca ati inteles gresit, nu mi-e rusine cu acest judet. Povesteam si despre partile lui mai putin frumoase. Desi, fiind atasata sentimental, ma gandesc la el mai mult cu nostalgie. De fapt, ma gandesc la oamenii pe care i-am cunoscut si care mi-au lasat o impresie buna. Sa lasam insa povestile teleormanene, fiindca dam apa la moara interpretarilor (idila etc.).

  38. un liberal optimist spune:

    @anca,
    Mai pot spune si alte povesti despre niste judete pe care le cunosc foarte bine:Iasi, Suceava, Olt, Dolj, Tg. Mures, Sibiu . Dar le luam pe rand, in ideea ca Maestrul isi va cumpara cate o proprietate prin fiecare judet.Si orisicum, astfel promovam turismul mai bine decat cu”frunza”.Ne mai trebuie doar un foarte performant ministru de finante.

  39. anca spune:

    @un liberal optimist
    He-he-he! Ce idei nastrusnice aveti!
    Oricum, povestiti frumos (dar cred ca v-am mai spus asta).

  40. un liberal optimist spune:

    @anca,
    Stii ce minunata e Romania? Doar sa nu-i ai nevoie de drumuri si cai ferate. Cu avionul este OK. Dar ca sa ajungi pana la aeroport imbatranesti pur si simplu. De aceea avem nevoie de un ministru supercaliflagestic de finante.

  41. anca spune:

    @un liberal optimist
    supercaliflagestic?!
    Pai poate ajunge iar ministru VV, dupa alegeri. Si dupa aceea il tragem pe dumnealui la raspundere (asta daca mai are timp si drag de noi).
    Din pacate, cred ca am vizitat destul de putin tara noastra. Dar mai am ceva timp…

  42. anca spune:

    @un liberal optimist
    a, de la Supercalifragilisticexpialidocious

  43. un liberal optimist spune:

    @anca,
    Maestrul, impreuna cu Calin Tariceanu si Paul Pacuraru au facut cea mai buna echipa de guvernare , cel putin din cate stiu eu. Dupa Paul Pacuraru a urmat Doamna Campeanu. Fii sigura ca ,cel putin Maestru ne va consulta la fiecare decizie serioasa pe care va trebui s-o propuna PM si Parlamentului.

  44. anca spune:

    @VV
    M-am prins de capcana, dar am vrut sa va simtiti si dvs (plus liberalul) bine. Asa se ridica moralul barbatilor, ii lasi sa creada ca sunt isteti. Dar, oricum, mi-a facut placere sa vb cu @liberalul optimist. Mai este pana ne logodim, de-abia am inceput sa ne cunoastem. Cred ca pe el puteti sa-l luati consilier, eu n-am expertiza in domeniile astea.

  45. un liberal optimist spune:

    @VV,
    Da, Maestre, accept, cu 3 conditii: 1.Expertiza sa fie pro bono.2 Sa nu stau ca sluga dupa seful politic.3 Sa-mi creez o megastructura de experti, unii platiti-juniorii-, altii pro bono.
    Si , evident , sa am o logistica bazata pe buget flexibil. In cateva luni modernizam Romania. Cu siguranta ,in domeniul meu de expertiza vor intra toti prietenii blogului DVoastra. Inclusiv @aurel.
    Probabil stiti . In Imperiul austriac era o regula:oridecateori un ministru propunea o lege, in final se desemna cel mai idiot functionar civil si cel mai prost capitan care erau desemnati sa citeasca proiectul de lege in varianta finala. Daca astia doi cenzori erau convinsi ca au inteles legea, aceasta era promulgata de Imparat.Deci daca @aurel semneaza, trece si legea.

  46. @ Aurel

    Fata de 1990, dependenta fata de stat a mai scazut. Nu cat ar fi trebuit, dar sa nu exageram,

  47. @ aurel

    Bucuria ta, cu condamnarea lui Nastase…

  48. @ aurel

    Nu apar Guvernarea Nastase. Imi pare rau ca luptand impotriva acelei guvernari, am dat peste una si mai si.

  49. @ aurel

    Daca n-ai variante, lasa-ne pe noi sa alegem.

  50. @ aurel

    Asta e o discutie inutila. Sunt trei partide, PNL, PSD, PD. Trebuie sa alegi doua din trei. Restul e conversatie. Dupa douazeci de ani, cand toti au fost cu toti, nu mai e acelasi gust al moralitatii ca n anii 90 cand inca nu se amestecasera. Problema acum e ca trebuie sa oprim derapajele paranoide. Si nu avem decat o singura combinatie ce poate fi facuta de PNL>