Iluzia celor 5%

Să începem, cum se spune, cu începutul. Dacă în anul 2009 s-ar fi luat câteva minime măsuri de corecţie, în faţa căderii PIB cu 7%, nu ar fi fost nevoie ca în 2010 salariile bugetarilor să fie reduse cu 25%. Cum asta e deja istorie, să spunem, totuşi, că respectivele venituri ar fi trebuit reîntregite, căci reducerea a funcţionat, potrivit declaraţiilor de atunci ale guvernanţilor, numai în anul 2010. Aşadar, comentariul meu de astăzi, care vorbeşte de iluzia celor 5%. nu e îndreptat împotriva drepturilor legale ce se cuvin salariaţilor, şi care le-au fost luate din cauza erorilor Guvernului.  Salariul e unul din modurile în care un om se raportează la lumea din jur, e un drept câştigat într-o viaţă, locul său în societate. De aceea i-i lua cuiva din salariu e ca şi cum i-ai lua din viaţă.

 

La fel de imoral este să te joci cu speranţele oamenilor, transformându-le, vorba lui Balzac, în iluzii pierdute. Să promiţi, atunci când ştii că nu te poţi ţine de cuvânt.

 

Să vorbim, aşadar, despre ipotetica sporire a salariilor în 2012 cu 5%. Iată ce spune Legea responsabilităţii fiscale:

 

„Art. 9 (2) Cheltuielile de personal totale ale bugetului general consolidat nu pot fi majorate pe parcursul anului bugetar cu ocazia rectificărilor bugetare. »

 

Cu alte cuvinte, pentru a majora veniturile salariale cu 5%, trebuie să reduci personalul cu 5%, ceea ce înseamnă, pentru România, să dai afară, până la 1 aprilie a.c. cam 60 000 de persoane. Aşa ceva este imposibil. Sau dacă asta e maniera în care Guvernul vrea să majoreze salariile, atunci cred că salariaţii înşişi îi vor spune să se lase păgubaş.

 

În orice altă situaţie, nu se va încălca doar legea responsabilităţii fiscale, ci şi legea bugetară. O majorare cu 5% a veniturilor salariale pe nouă luni  înseamnă cam 1,5 miliarde de lei. Dacă adăugam la asta faptul că reajustarea, în minus, a creşterii economice cu 0,8% duce la amputarea cheltuielilor cu 1 miliard de lei, înseamnă că, pentru a acorda majorarea de 5%, în condiţiile menţinerii deficitului bugetar de 1,9% din PIB, Guvernul trebuie să aducă de-acasă 2,5 miliarde de lei sau să reducă alte cheltuieli. Dacă adăugăm la asta şi creşterea cu 5% a pensiilor, altă promisiune deşartă, suma pe care va trebui s-o scoată din pământ, din iarbă seacă Guvernul se ridică la peste 4 miliarde de lei, adică vreun miliard de euro (cam 0,75 % din PIB). Iar dacă totuşi operează aceste creşteri, fără să existe sursă de finanţare, atunci deficitului bugetului consolidat se va apropia ameninţător de
3% din PIB.

 

Iar pentru ca FMI să accepte toate acestea, nu cred că sindrofiile puse la cale de ANAF pentru delegaţii Fondului, oricât ar fi ele de suculente,  vor fi de ajuns.

144 Responses to “Iluzia celor 5%”

 1. un liberal optimist spune:

  @VV,
  Eu daca as fi USL as mai reduce niste taxe parafiscale si preturi administrate. Cu siguranta ar fi mai benefic decat un 5% nesemnificativ.

 2. un liberal optimist spune:

  @VV,
  Iar daca as fi pd as reduce spagile.

 3. @un liberal optimist
  Spagile nu pot fi reduse. Atunci cind sunt intrerupte animalul alimentat de ele se revolta si musca din mina care l-a spaguit. E o regula nescrisa, spagile pot doar creste.

 4. Barosanul spune:

  Domnule Vosganian,

  Ati spus :”Asadar, exista un mail pentru a sesiza abaterile de la etica a reprezentantilor FMI…Interesant…”

  In Lumea Democrata intodeauna exista o cale de a a reclama Abuzurile.

  Asa exista si calea ca USL sa faca o scrisoare oficila Deprtamentului de etica Din Congresul SUA cu privire la Ambasadorul Propagandist.

  Dar asa cu am preconizat USL se crede ‘un Vierme’ pe linga Licuriciul Mare si nu isi PERMITE sa faca o Reclamatie Oficiala, ca vezi doamne ii fac unii ‘Lefty’?

  Domnule Vosganian,
  In SUA fac plingeri pina si Condamnatii La Moarte, pt ca chiar daca sunt vinovati de Crime Odioase nu vor sa la fie calcata in picioare Demnitatea chiar daca nu au nici-o Onoare.

  • @ Barosanul

   De fapt, stian de Comisia asta de etica. Acum cateva luni au venit la mine sa ma intrebe ce parere am de FMI. Pe vremea aceea, insa, chestiile astea cu Blejnar si cu horele nu erau cunoscute.

 5. tudor spune:

  @VV

  E cam dur @Barosanul,
  oricum, nu este important cum te vor cataloga ceilalti, important este sa crezi in dreptatea ta si sa te lupti pentru a ti o afirma.

  Pe de alta parte, nu vedeti ce ciurucuri trimit americanii aici?

 6. tudor spune:

  @Radu Alexandru Vasilescu

  Partizane, am incercat sa te identific dupa pancarda, in seara asta, n am reusit.
  Am minact covrigi reci si am baut ceai cald.
  Plus vocalizele de rigoare.

 7. tudor spune:

  @VV

  Domnule Senator,
  Apropos de teoria reprezentarii:
  pe noi, astia, care nu ne dorim sa si bata joc permanent de noi d alde gittenstein, cine ne reprezinta?

 8. Radu Alexandru Vasilescu spune:

  Salut tudor – vezi la postul anterior raspunsul – cat despre cei 5% dl. Vosganian depune un efort de rabdare urias deconstruind o aberatie politicianista a puterii care este fix in ton cu va mai dam 100 de lei la salariu

  PS: un raspuns pt. dl senator – cand spun protestele trebuie sa fie separate pt moment spun ca asta este sentimentul acolo si anume ca prezenta oamenilor politici cunoscuti nu este agreata oamenii considerand ca acestia ar incerca sa capitalizeze electoral protestele din piata intr-un mod mult prea direct. Cu alte cuvinte ma refeream la faptul ca protestele de tipul celui de joia in care USL a organizat o manifestatie separata sunt mult mai benefice acum decat proteste comune.

 9. cris spune:

  @ VV

  M-a cam nedumerit raspunsul dumneavoastra. Sper ca a fost o gluma. Nu insist, ma retrag; eventual ne vom adresa, eu si barosanul – poate si fiintam ONG-ul Capsunarul-, catre Public Citizen pentru suport, si prin acesta senatorilor care au mai aplicat corecturi domnului Gitenstein la indemnul acestui ONG american.

  Succes poate ca nu vom avea. Cei din piata nu stiu daca vor avea succes, nici nu cred ca si-au pus o asemenea intrebare, si nici ca s-au gindit daca cineva ii numeste de stinga ori de dreapta. Ei au facut cel mai important pas, au indraznit. Si-au descoperit rostul, as spune, amintindu-mi de niste cuvinte ale lui Mircea Platon “Daca ne-am intelege rostul, nu ne-am mai vinde atit de usor.” Sper doar ca indiferent de rezultatul acestei indignari, si cetatean si reprezentant al acestuia, in egala masura, ne vom intelege rostul cu toate consecintele acestei intelegeri.

  • @ cris

   Nu stiu la care raspuns te referi. Imi pare rau daca te-am dezamagit. Poate ca nu m-am exprimat lamuritor. A, cred ca te referi la protestul fata de ambasadorul SUA? Am glumit acolo. Discutia va fi dusa de presedintii USL in SUA, in legatura cu aceste lucruri, In sedinta PNL s-a vorbit in termeni severi la adresa declaratiilor ambasadorului. Dar pentru a nu fi gresit intelesi, e bine sa facem discutia la fata locului.

 10. cris spune:

  @ Barosanul

  Iti trimit schita de scrisoare si vorbim pe mess.

  @ LordulJohn

  Milord, crezi ca ne-ar ajuta Mircea si Ovidiu?, cred ca e nevoie de cunostintele lor in domeniu, de experienta si de verbul lor, ca sa nu vorbim de suport – ii cooptam la “ONGul Capsunarul” fara nici o rezerva (smiley).

 11. PAPASTRATOS spune:

  Domnule SENATOR,
  Din punctul meu de vedere, mesajul care trebuie transmis actualilor guvernanti incompetenti, este urmatorul:
  NU MA NEVOIE DE NICI O MARIRE, VREAU VA VENITURILE MELE SA FIE “GESTIONATE” DE UN GUVERN COMPETENT (USL) !

 12. Mihai ANDREI spune:

  @ Varujan Vosganian
  Din experienţa mea, Papastratos a pus punctul pe i. Problema e DE UNDE se vor putea da 5% sau alte “majorări” – deocamdată putem vorbi doar de uşoare reveniri salariale. Problema e că o schimbare rapidă de guvern e imperios necesară – suntem într-un cerc vicios cumplit, rotiţele economiei reale nu se mai învârt.
  Până şi o simplă rază de speranţă apărută ca urmare a schimbării de guvern va avea efect asupra moralului investitorilor şi consumatorilor, interni şi externi – nu vorbim acum dacă această speranţă va fi sau nu justificată.

 13. un liberal optimist spune:

  @VV,
  Presupun ca Doamna Lagarde nu-l va pedepsi pe Franks; chiar il va premia. Pentru ca eu cred ca el a participat la petrecerea lui Blejnar ca sa-i traga de limba pe pedisti ce-au facut cu banii de investitii. Altfel, de unde sa fi stiut el circuitul banilor si spagilor in Romania?

 14. un liberal optimist spune:

  @Valentin Berceanu,
  Poate in lumea pedistilor. In piata reala ele au scazut! Stii cum se spune:”Nu mai are lumea bani, domnule!”

 15. un liberal optimist spune:

  @VV,
  Cand erati ministru erati impotriva lor si chiar va angajati sa le eliminati pe masura analizei impactului economic. Iti dai seama cat de inutile si impovaratoare sunt doar cand te lovesti de ele.Poate organizati un concurs cu premii pentru colectarea de propuneri in aceasta speta.
  Spagile se pot elimina doar prin revederea legislatiei in scopul reducerii birocratiei.

  • @ un liberal optimist

   Asa este, am facut si o lista a lor, dar am constatat ca parafiscalitatea nu e atat o problema de fiscalitate, cat de birocratie. Adica domeniile acelea trebuiau scoase de sub control bugetar.

 16. Buddha spune:

  VV
  Maestre, cum e in greva? :)
  Eu sunt de parere ca acum trebuie sa iesiti cat de mult, in media, in public, aiurea, e un moment ce nu trebuie ratat. Si trebuie sa dati un semnal strazii ca sunteti pe aceeasi lungime de unda. Sa nu se stinga protestele, Maestre. Pe gerul asta, e foarte posibil.
  Ce-o mai face protestatarul singuratic de la Baia de Aries? Pt mine, ala e chintesenta protestului la romani. :)

 17. un liberal optimist spune:

  @VV,
  Asa este. Trebuie privatizate unele servicii.Cum a fost cu notarii si executorii judecatoresti. Nu-mi vin acum idei dar pot fi privatizate o sumedenie de servicii care acum sunt in mana statului.

 18. Filip G spune:

  Cetateanul cinstit are VENITURILE sub COSTURI FACTURI.
  Cum putem depasi aceasta dilema?
  EU cetatean de buna credinta ,cum pot face fata acestei probleme reala?
  Cand cetateanul nu-i mai pasa de facturi,se duce dracului toata filozofia.Cei 5 % nu conteaza ,e zaharelul aratat dupa o portie de BICI!
  Romania a intrat intr-un cerc vicios,NU locuri de munca,NU venituri,NU taxe,NU platit rate BANCA,NU trai DECENT.

 19. tudor spune:

  @radu alexandru

  partizane,
  ok
  vezi mail.

 20. Deveanu Silviu spune:

  In Raportul Institutului lui Catalin Zamfir, fostul ICC, se gasesc numeroase aspecte ale tranzitiei stand pe loc si dand inapoi din ultimii 22 de ani. Doar un aspect, relevant, salariul minim in 2010 era cu 20% mai mic decat salariul minim (ala de vroia sa-l mareasca cu 100 de lei) de pe vremea lui Ceasca. Bine inteles ca nu toti politrucii sunt la fel, desigur ca unii sunt mai hoti si mai incompetenti decat altii. Dar, sa contribui la performanta mentionata mai sus (toti au guvernat!) si sa ai tupeul de a solicita iar, pentru a n-a oara votul alegatorilor mi se pare o obraznicie. Solutia ar fi, in prima instanta, LIMITAREA la 2 mandate pentru toti “alesii”. Este nevoie de o presiune imensa a strazii si a oamenilor inca cinstiti (tot mai putini!). Ei, ce ziceti, domnule senator? Credeti ca moare tara daca nu-i va mai vedea in Parlament pe Berceanu, Mitrea, Antonescu, Verestoy Atilla &comp sau pe unii primari, presedinti de consilii judetene si consilieri de tot soiul? Eu unul ma indoiesc. Cred in schimb ca raul cel mare-CORUPTIA, s-ar diminua cu 80%. Cat ar insemna? ENORM! Asta daca tot ati apelat la masura extrema de greva. M-as bucura enorm daca ati impartasi opinia si ati promova-o. Cu stima.

  • @ Deveanu Silviu

   Nu te lua dupa raportul lui Catalin Zamfir, e gresit. Ei socotesc dolarul la oficial, la 12 lei. Dolarul era, de fapt, 60 lei. Salariul mediu era cam 50 de dolari. Acum salariul mediu e 400 de dolari. Daca ai consuma acum ce consumai atunci, ti-ar ajunge banii mai bine ca atunci. Dar nu mai vrei salam cu soia, portocale numai de Craciun, apa calda de doua ori pe sapt, televizor alb negru si un singur canal de televiziune doua ore pe zi.

 21. un liberal optimist spune:

  @aurel,
  Pari un politruc de la Stefan Ghiorghiu. Redimensionarea statului nu inseamna sa dai oamenii afara pur si simplu, ci doar sa pregatesti legislatia adecvata ca o sumedenie de expertize detinute de stat in mod abuziv sa fie privatizate. Chiar cu niste stimulente de la stat. Iti imagiezi cate taxe parafiscale si spagi s-ar duce in protectia sociala si in dezvoltarea clasei de mijloc?

 22. un liberal optimist spune:

  @aurel,
  Exact asta a facut Germania Reunita in anii ’90. A dat fiecarui expert neamt sansa sa castige cat il tine expertiza. Sigur, la inceput a fost un parteniat PP. Nu i-a lasat pe bietii oameni de izbeliste. Si iata, dupa 12-20 de ani Germania fiind adevaratul motor al Europei si al Economiei Mondiale. Norocul lor ca Germania este doar o umila Republica Parlamentara. A scapat naibii de fuhreri cu misiune mesianica.

 23. un liberal optimist spune:

  @aurel,
  Mananci rahat de pdl. Foarte putine tari europene au privatizat serviciile sociale.Privatizarile in acest domeniu sunt optionale si sunt pe cale sa se prabuseasca. Ungaria a privatizat acum trei ani 7 spitale, 5 sunt in faliment, Slovacia a adus 2 firme de asigurari americane, au iesit cateva sute de mii de slovaci in strada si guvernul slovac nu stie pe unde sa scoata camasa.

 24. un liberal optimist spune:

  @aurel,
  Asta-i farmecul meu!

 25. cris spune:

  @ un liberal optimist

  Ce ti-am spus? Chiar crezi ca iar avem nevoie de aceleasi prostii?, na poftim, nu le-a iesit din cap nici macar timpenia cu “bugetarii” M-am saturat, nu-si schimba placa neam, IQ mic, remuneratie de trol dupa buget mica. Te rog, abtine-te.

 26. anca spune:

  Restructurari se mai pot face, important este unde le faci. Gem agentiile de stat de nepoti si nepoate, gen EBA, care ard gazul de pomana pe/acolo.

 27. anca spune:

  Pe Eba nu poti s-o dai afara, ca are alt statut, de ales al poporului (vorba vine), o aminteam doar ca icon al nepotismului.

 28. un liberal optimist spune:

  @anca,
  Lasa-l in pace. Nemaiavand bani cred ca le da la schimb etnobotanice.
  Recunosc, ca si eu le mai raspund ,dar cu efect indirect.

 29. tiberiu spune:

  @Aurel
  Un viitor guvern USL avand in componenta pe D-l Vosagnian la carmele finantelor va putea sa readuca cresterea economica si sa restituie banii furati de Basescu si Boc deoarece
  1) Nu va permite jaful institionalizat de miliarde de euro coordonat de Udrea si complicii lor ,care sifoneaza banii bugetului pentru clientela PDL si pentru “pusculita” PDL
  2)Nu va sugruma IMM-rile asa cum a facut guvernul Boc
  3)Nu va incuraja retele mafiote patronate azi de oameni ca Blejanar care incurajeaza evaziunea fiscala pentru a finanta furtul alegerilor in interesul mafiei portocalii
  4)Va directiona investitiile in domenii aducatoare de valoare adugata si nu in parcuri la munte, terenuri de fotbal in panta pentru batranii de la tara(tinerii au plecat de mult) si alte obiective nastrusnice inventate de “geniul” Udrea.
  Guvernul Boc este format din incompetenti servili si condus de facto de un client primitiv de la “Ciresica”. Rezultatele sunt pe masura.
  Cu oameni normali la cap,civilizati si cu pregatire corespunzatoare lucrurile vor arata cu totul altfel. E foarte simplu, dar sunteti platit pentru a sustine absurditati in care nici macar nu credetii.Aveti o situatie ingrata,de neinvidiat .

 30. Barosanul spune:

  @All
  Tot respectul pt Adriana Saftoiu ca a demisionat din Parlament.

  Declaratia Dansei este : Întrebată dacă va mai candida pentru un nou mandat, Adriana Săftoiu a spus că nu ştie, dar că “dacă nu se rezolvă nimic cu partidele, cu selecţia cadrelor, e greu de spus”.

  BRAVO ADRIANA!
  Esti in asentimentul celor 59% care cred ca este necesara o Asanare in Politica

  • @ Barosanul

   Adriana Saftoiu nu a facut politica inainte de 2008. Pentru cei ca mine, care sunt legati de oamenii care au trudit pentru ei, au luptat impreuna ani de zile, e greu sa facem lucrurile fiecare dupa capul lui. 14 au votat pentru demisia imediata, 34 au votat pentru retragere. Iti dai seama ce era daca 34 se retrageau iar 14 demisionau? Ce harababura?

 31. cris spune:

  @ VV

  Este a doua oara cind folositi aceasta formula “imi pare rau ca te-am dezamagit” in doi ani. Mi-e greu sa o inteleg. Si poate ar trebui lamurit: nu exista o amagire ca sa existe o dezamagire. In particular, vorbind de politic si “civil”:

  Nu consider ca un om politic poate dezamagi decit daca tu “civilul” te lasi amagit, adica in loc sa ai criterii clare de judecata, independente de tine si de persoana din fatza ta, cele democratice, te ghidezi dupa aiureli pe cit de cetzoase pe atit de instabile.

  Amestecatul in rostul altora, atunci cind tu insuti ai ceva de facut in a-l creste pe al tau, nu are nimic de a face cu indignarea ci cu birfa precupetzelor, iar cea din urma mi-e straina. Revenind la vorbele lui Mircea Platon, cind iti descoperi rostul nu te mai vinzi asa usor: o data ce nu apartii conditiei de precupeatza ci aceleia de cetatean, treci de la amagire la judecata rationala, de la dezamagire la indignare si sanctiune, de la propaganda la dialog. In termenii dumneavoastra, nu mai esti concav, nu te proiectezi asupra altora, devii convex, ai centrul inauntrul tau, poti alege ca cineva sa iti reprezinte interesele, ideile, dar nu ii impumuti acestuia si rostul tau.

  Consider ca oamenii politici au ceva de facut pe palierul lor, societatea civila altceva, ca arbitrul sunt niste principii democratice independente si de unii si de altii si mai ales stabile. Acestea nu sunt o moda (imi aminteste de Anatole France – morala este stiinta moravurilor, iar cum moravurile se schimba, morala e o moda) Asa cum consider ca dialogul trebuie sa existe si ca are in egala masura momente de convergenta ca si momente de divergenta, in abordarea unui subiect si nu la nivel personal.

  Argumentul nu e doar contrariul insultei ci si al dezamagirii. Ca sa nu spun ca e si paza buna in fatza unor mediocritati de talcioc de genul bugetarii, medicii, profesorii, capsunarii, viermii etc, in care fiecare trebuie sa se ridice la comanda precupetzei Pavlov Basescu, amestecindu-se in rostul altora, judecindu-i dupa propriile prejudecati ori interese, melitzind la nesfirsit si refuzind sa priceapa ca existenta unora nu exclude existenta altora. Libertatea are ceva de a face cu modul in care coexisti cu ceilalti, nu cu excluderea lor.

  • @ cris

   Culmea e ca unii se intreaba de ce manifestatiile din Romania nu au impact mai mare in strainatate. Poate ca asa e, nu-mi dau seama. Pe de alta parte, opiniile din strainatate sunt cam aceleasi pe toate meridicanele. Mai putin, se pare, SUA.

 32. un liberal optimist spune:

  @Barosanul,
  Nu stiu de ce, dar am impresia ca saftoaica a fost doar o capusa basista bagata in blana PNL. Faptul ca apare pe la televiziunile basiste si baietii si fetele cu ochi albastri o urca pe soclu, pare deja scenariu. Astept evolutia saftoiului, proaspat uns vicepresedinte pe la o organizatie de judet controlata de Mihai Voicu.Cand se da revolutionar parca nu-i vocea lui. In schimb saftoaica pare mai securista decat culcerita.

 33. Tiberiu spune:

  @Aurel
  multumesc

 34. cris spune:

  @ all

  articolul din Frankfurter Rundschau e de-a dreptul caustic. Glumesc si nemtii, numai ca au un umor mai rational si mai dur.

  http://www.cotidianul.ro/frankfurter-rundschau-revolta-impotriva-autocratului-basescu-putinescu-171329/

 35. anca spune:

  @un liberal optimist
  Da, Saftoaica, desi are scoala, vorbeste bine, e de neinteles (pt mine) cum a putut sa stea atat timp langa basescu. De aceea imi vine greu s-o simpatizez.

 36. un liberal optimist spune:

  @aurel,
  Ei draci pe ma’sa, cred ca ai pierdut drujba , frate!

 37. cris spune:

  @ tiberiu, @ anca

  Nu-i asa ca aveati nevoie sa fiti mingiiati pe crestet si de vuvuzelele lui boc? ca acela, boc, are doar doua minutze scurte, plateste deci extensii mecanice de mingiiat si patefoane care cinta aceeasi placa pina cind versi de plictiseala sau adormi.

  @ un liberal optimist

  ba chiar va fi promovat, are talent la plictisit, macar itzic avea mai multa fantezie, grotesca, dar fantezie, probabil de asta il vor fi si mazilit. Si cind imi amintesc cit m-am rugat de ai lui sa nu ii ia piinea de la gura…..Hai facem o campanie si pentru acesta: ocrotiti postacul basist, e specie pe cale de disparitie. Cui sa ne adresam, la WWF si sa spunem ca e o noua specie de panda, ori gindacul de bucatarie cu aptitudini de cameleon, o adevarata speranta in comunicare, ca a devenit din portocaliu verde?

 38. cris spune:

  @ un liberal optimist

  Ei, hai sa nu fim partinitori: facem campanie la WWF si pentru alta speranta in comunicare, ca vad ca basescu vorbeste zilnic la televizor, e verde.

 39. emi spune:

  De ce nu poate renunta Boc la Base si Base la Boc?
  Care o fi cocosul?

 40. anca spune:

  @emi
  cocosul este Elena

 41. emi spune:

  Macar Itzic scria corect…

 42. cris spune:

  @ emi

  cred ca sunt closti, gender-confused, dar closti dupa cit cotcodacesc de curind. Sau boc o fi oul?

 43. cris spune:

  @ emi

  itzic, ce vremuri…….

 44. emi spune:

  Mainage a trois… foarte modern…

 45. emi spune:

  @cris
  E multa tensiune aici in ultimele zile si nu-mi dau seama exact cine o provoaca. Si V.V. pare obosit. Am impresia ca sunt si lupi in blana de oaie, mult mai subtili si periculosi…

 46. emi spune:

  @aurel
  Tu de unde stii?

 47. cris spune:

  @ emi

  fotografia de grup preferata: “When you’re in deep, keep your head down and look straight ahead.”

  http://sealwyf.wikispaces.com/Fox+among+hounds

 48. cris spune:

  @ emi

  Te rog nu-i trage un sut in fund, ii faci un serviciu, il avansezi. Dupa vorba poporului ales: un sut in fund inseamna un pas inainte

 49. Radu Alexandru Vasilescu spune:

  Domnule senator – nu considerati ca ar fi o idee buna organizarea unei intalniri intre o parte din liderii PNL si membrii mai tineri, discutie prin care sa ni se explice mai bine situatia actuala si eventual sa se clarifice si daca putem organiza ceva actiuni de protest sa spunem mai spontane … cred ca este o oportunitate ce nu merita pierduta