Câteva comentarii, la “cald”

  1. Proiectul  USL merge înainte.
  2. Cel mai bun răspuns la discursul domnului Victor Ponta l-a dat Victor Ponta însuşi în clarificările ulterioare,  replieri făcute, probabil, în urma solicitărilor colegilor săi de partid.
  3. Pentru PNL, acest Guvern nu este unul nou, nu este un moment T 0, demn de a-ţi investi speranţele, ci este fructul aceleiaşi majorităţi parlamentare ilegitime, format fie din aceiaşi miniştri, fie din apropiaţi ai preşedintelui, fie din reprezentanţi de  linia a doua ai Guvernului precedent.
  4. Termenii în care am aşezat acţiunea  noastră de protest parlamentar nu se modifică.

154 Responses to “Câteva comentarii, la “cald””

  1. un liberal optimist spune:

    @Barosanul,
    Nu cred in teoria asta; Ponta a declarat ca lui nu-i scrie nimeni discursurile. Iliescu a declarat ca abia azi l-a citit. Multi pesedisti sunt suparati pe Ponta(mai ales in teritoriu unde se dau lupte grele intre reprezentantii guvernului si consiliile judetene si locale pesdidte). Ca de exemplu in Teleorman, unde exista o dusmanie veche intre Dragnea si prefectul pedelist(am uitat cum il cheama desi am castigat un proces cu el-de fapt cu firma trecuta pe numele nevestei sale).De altfel si liberalii mai asezati n-au prea facut tam-tam pe chestia asta. Pana si pedeii au inceput sa-si nuanteze discursurile. Continua sa manance rahat cu perje doar pupinbasistii!
    Plus baturile bagate prin gard de catre baietii si fetele Varanului.Al carui interes il vom afla in curand.

  2. PAPASTRATOS spune:

    @Barosanul
    Am fi tentati sa afirmam ca, Nenea Iliescu a prins un moment sa ne reaminteasca existeanta Domniei Sale si sa-si mentina activ BRAND-ul. Dar, sa citim cu maturitate articolul !

  3. tudor spune:

    @Barosanul

    Iliescu este prea bandit ca sa l atace pe ponta in public.
    Apoi, nici in psd si nici in opinia publica iliescu nu mai inseamna foarte mult.
    Eu chiar imi dadeam cu parerea zilele trecute ca lui iliecu ar trebui sa i se recomande sa nu mai faca declaratii publice; multi nu voteaza usl ul din cauza lui.
    Si eu, daca ar candida ilici n as vota usl ul: mi ar cadea mina.

  4. tudor spune:

    @VV

    Festivismul asta guvernamental mi ar facea greata daca n ar muri oameni sub zapada.

    Faptul ca usl ul nu da nici un comunicat pe aceasta tema nu este foarte bun.

    L am auzit pe oprisan anuntind ca va depune plingere penala impotriva guvernului.

    PS:
    Unde esti tu, podule de la Mihailesti?

  5. tudor spune:

    @VV

    Deasemenea, cred ca pnl ul ar trebui sa initieze o campanie civica de ajutorare a acelor oameni.

  6. un liberal optimist spune:

    @PAPASTRATOS,
    @tudor,
    Iliescu ca si Nastase reprezinta un balast pentru PSD. Practic, oamenii astia nu mai au electorat. Intrebati orice lider de organizatie locala de la ei. Ei sunt perceputi ca principali artizani ai pierderii locurilor de munca, ai incurajarii baroniadei, ai mentinerii veniturilor si pensiilor la limita de supravietuire. Probabil ca actualii lideri manifesta o anumita condescendenta fata de cei care i-au ridicat.

  7. tudor spune:

    @VV

    art. 80/Constitutia Romaniei
    (2) Preşedintele României veghează la respectarea Constituţiei şi la buna funcţionare a autorităţilor publice.

    Ar fi trebuit ca presedintele sa convoace csat ul de luni.

    Opozitia?

  8. un liberal optimist spune:

    Tocmai analizeaza sensurile esoterice ale discursului Poantei!

  9. mona spune:

    @VV,

    De ce am un mesaj la moderare? -l-am scris de pe calculatorul “fix”, insa IP-ul e acelasi.

  10. Bibliotecaru spune:

    @ Mihai ANDREI

    Aici nu-i vorba despre Traian Băsescu, este vorba despre un anumit echilibru interior al omului care porneşte la drum să facă bine. Câte înjurături mi-am luat pe net pentru că am mers sistematic spre normalitate şi corectitudine, asta fără să am nimic de câştigat, numai de pierdut. Şi atunci când nişte oameni plătiţi să fie corecţi şi de ajutor României nu reuşesc să fie corecţi, oricâte şuturi şi oricâţi Traian Băsescu ar fi în România… De ce politicienii nu au românul şi România în mijlocul preocupărilor lor?

    Nu ştiu, dar nu mi se pare normal. Haideţi să nu ne mai învârtim atunci după cuvinte precum “partid” sau “politică”, să spunem celor ce se numesc astăzi politicieni “ciomăgari”. Ce sens are o astfel de punere în scenă dacă scopul este punerea mâinii pe posturi? Atâta disperare pentru că domnul Ponta a lăsat să se înţeleagă posibilitatea colaborării pe anumite proiecte între guvern şi parlamentari (măcar că domnul Ponta era ironic şi spunea exact pe dos)?

  11. cris spune:

    @ mona

    daca pui mai multe linkuri (din setare blogul accepta un singur limk pe postare) sau daca ai gresit vreo litera la nume/email intra in asteptare. Se intimpla.

  12. Bibliotecaru spune:

    @ Tiberiu

    Atunci să plecăm toţi în concediu până în 2014 şi să reluăm după aia România după ce vom fi scăpat de preşedinte sau să-l chemăm pe Arnold Schwarzenegger să câştige lupta cu Palatul Cotroceni. Credeţi că asta este soluţia?

  13. Bibliotecaru spune:

    @ sorin gyorgyfalvi

    Greşeala atacării domnului Ponta este pentru români mult mai gravă decât ceea ce face domnul Băsescu şi PDL pentru că ucide speranţa într-o societate stabilă şi normală. Fără ca românul să spere că există o speranţă a alternativei, la fel de bine ar putea să aibă un pistol încărcat pus la tâmplă, numai să apese trăgaciul ca să nu se mai chinuiască.

  14. Filip G spune:

    @Bibliotecaru
    Cum pot eu sta pasiv , am votat un primar PSD sa nu ajunga unul PDL iar dupa alegeri primarul PSD a trecut la PDL?
    Eu unul nu pot avea incredere in PONTA cand el alaturi de ILIE SARBU erau prezenti in parlament!
    Jocul la doua capete e periculos,iar odata fript suflii si in iaurt.

  15. tiberiu spune:

    @Bibliotecaru
    Sa pleci in concediu este intotdeuna bine, daca ai concediu,poate ca invitarea lui Arnold Schwarzenegger ar ajuta,n-am idee,dar daca n-ai nici una din aceste doua posibilitati trebuie sa cel putin sa adopti o atitudine decenta,corecta,credibila,nu de lingusire libidinoasa in fata unui putoi Securist si a unor putoi marionete pe post de mimistri.
    Mai ales este important sa te porti intr-un mod credibil nu ca un tradator fata de partenerul de alianta impreuna cu care ieri ai stabilit un plan comun. Daca Ponta voia sa rupa acordul USL trebua s-o faca transparent, nu sa stabileasca de comun acord greva parlamentara si apoi sa-si tradeze partenerul “spargand” greva inainte ca ea sa inceapa. Ponta este deja compromis politic,un tradator, un micinos ordinar. Acest om in care am crezut este NUL pentru mine,de aceeasi teapa cu Base.
    In cazul Geoana Ponta a dat un semnal ca este un lider esuat ,lipsit de ratiune politica,in acest caz a dat definitiv cu batul in balta.

  16. Kronstadt an der Graft spune:

    Să nu-l uităm şi să nu-l iertăm pe Boc.
    Aşa voi scrie de acum încolo, o vreme. Nu mai putem să tolerăm ca nişte politicieni veroşi şi nesimţiţi să scape nepedepsiţi pentru răul făcut celor care le-au acordat încrederea.
    Iar acum vreau să semnalez alt caz notoriu. Anca Boagiu pre numele ei, cred că cel mai nesimţit politician actual. După ce că a patronat dezmăţul firmelor specializate în confecţionarea şi întreţinerea şoselelor, că autostrăzi nu prea avem, şi a supervizat falimentul mascat al căilor ferate, vine şi spune astăzi că nu este vinovată pentru incapacitatea guvernului de a menţine transportul în funcţiune pentru că nu a fost informată la timp de meteorologi. Dom-le, asta-i dusă cu sorcova, trebuie urgent internată, ori la spital, ori la penitenciar. E clar, Năstase a avut o guvernare arogantă, dar Băsescu are una dispreţuitoare. Cum e stăpânul este şi sluga.

  17. Mihai ANDREI spune:

    @ Kronstadt an der Graft
    Să-ţi spun una nouă despre boc şi ai săi. Zilele astea s-au votat bugetele locale în mai toate localităţile din ţară. Cu această ocazie am aflat una groasă de tot: bugetul mun. Oradea este sensibil mai mare decât cel al Clujului !!! Crezi că această anomalie abisală ar putea avea legătură cu jaful instituţionalizat de gaşca lui boc sau o fi o simplă întâmplare demnă de dosarele X ?

  18. Bibliotecaru spune:

    @ Filip G

    Dumneavoastră purtaţi vina pentru că aţi votat un primar pentru că face parte dintr-un partid fără să-i daţi o comandă socială de îndeplinit. Atunci când votul cetăţeanului reprezintă voinţa sa politică, adică mandatul către un candidat de a duce la îndeplinire ceva anume în guvernarea naţională sau locală, nu prea mai contează din ce partid este acel candidat. Toţi ar trebui să votăm candidaţi ca să face ce dorim noi şi nu să votăm candidaţi care să facă ce doresc în numele nostru pretextând că au votul cetăţenilor.

    Pentru ca să-i siliţi să fie “ei” politicieni, noi toţi trebuie să învăţăm să fim “cetăţeni cu voinţă politică”, aşa cum scrie în constituţie.

    http://bibliotecarul.blogspot.com/2012/01/de-ce-nu-este-indejuns-votul-pentru.html

    Citiţi şi răspândiţi acest concept al votului democratic. Cât timp democraţia va continua să fie doar dreptul de a vota în alb şi de a înjura, democraţia nu va exista niciodată.

  19. Bibliotecaru spune:

    @ tiberiu

    Aveţi aici discursul domnului Ponta…

    http://bibliotecarul.blogspot.com/2012/02/de-ce-imi-este-astazi-greata-de.html

    Cred că este cât de cât complet, nu au apărut încă stenogramele pe site-ul camerei…

    Trec peste folosirea “ciudată” a termenului libidinos pentru că nu văd ce legătură are cu libidoul acest discurs, trec peste faptul că dl. Ungureanu nu are vârsta ca să fi putut fi securist, înţeleg ce vreţi să spuneţi… asta mă interesează mult prea puţin acum.

    Citiţi discursul şi citaţi aici să vadă toată lumea ce pasaje anume v-au deranjat şi de ce anume.

    • @ Bibliotecaru

      M-a deranjat faptul ca a spus de nu stiu cate ori va rog, dumnule prim ministru. M/a deranjat ca a socotit ca pentru acest Parlament ilegitim si pentru Basescu&PDL e un moment T0 in care sa mai investim sperante. M-a deranjat ca vorbim despre sustinerea guvernului, cand noi am decis sa protestam si sa nu ne mai intoarcem in Parlament decat in anumite conditii. M/a deranjat ca cineva mai poate crede ca ei pot face, cu tot felul de beizadele, acoperiti si descoperiti, rasfatati si promovati peste noapte, 15 puncte in care noi sa le dam tot concursul. Cu alte cuvinte, inca nu e sigur daca e nevoie de alternativa, poate ca ei fac bine si atunci ii sprijinim. Si m-au mai deranjat si alte lucruri, dar asta tine de relatiile personale dintre noi si ei.

    • @ Bibliotecaru

      Si sa nu uit, m-a deranjat faptul ca noi suntem politicosi cu un guvern desemnat care isi bate joc de legile tarii, inca pe cand nu era investit.

  20. Bibliotecaru spune:

    Oare ura pentru Traian Băsescu este atât de mare încât USL uită că scopul său politic este să constituie soluţia alternativă la dictatură?

    Oare este normal ca USL să aibă în minte acelaşi război total împotriva PDL şi a preşedintelui Băsescu aşa cum şi ei o au împotriva USL?

    Aici nu vorbim despre hegemonia politică, nu vorbim despre învingerea adversarilor în alegeri, aici este vorba despre ceva mult mai înalt decât toate partidele politice şi chiar decât bunăstarea cetăţenilor României, vorbim de ţelul instalării unei democraţii adevărate pentru prima oare în istoria României.

    Dacă USL ajuns la Guvernare nu poate colabora cu PDL pentru binele României, ce nevoie avem de USL la Guvernare, asta face şi PDL în acest moment, propagă interesul de grup şi războiul politic?

    USL trebuie să-şi asume şi martiriul politic dacă doreşte să fie altceva, soluţia alternativei la conceptul oligarhiei dictatoriale din acest moment. Domnul Ponta a spus ceea ce era de spus. Poate chiar s-a nimerit mai bine decât dorea domnia sa, pentru că ironia sa a ajuns să fie percepută drept o credinţă în democraţie.

    Cine nu acceptă că politicienii trebuie să înceteze războiul politic şi să înceapă să colaboreze într-un sistem democratic pluralist, este cu siguranţă împotriva democraţiei. Democraţia va înlătura elementele oligarhiei numai şi numai dacă este funcţională.

  21. Mihai ANDREI spune:

    @ Bibliotecaru’
    Răspunsul e un DA răsunător !!! Băsescu nu poate stârni aprecieri oarecare sau sentimente moderate, el nu e nici dezaprobat, nici măcar detestat, el este URÂT pur şi simplu. Caracterul său groaznic, etilismul cronic sever şi dereglările hormonale au dus la acest rezultat. N-are sens să ne ascundem după deget – asta e şi alta n-am ! Considerentele nobile, dar teoretice, nu pot escamota această realitate dureroasă şi pentru el, dar, mai ales, pentru noi.
    Politica nu este o dezbatere filosofică despre sexul îngerilor, e arta posibilului, a compromisului raţional. Din punctul nostru de vedere, al alegătorilor, asta se traduce prin a-l alege pe candidatul cel mai puţin dăunător, nu să aşteptăm idilic pe Făt-Frumos cel genial şi neprihănit.

  22. Bibliotecaru spune:

    @ Mihai ANDREI
    Pentru dumneavoastră ce înseamnă politica? Aţi spus ce nu este, dar ce reprezintă pentru domnia voastră?

  23. tiberiu spune:

    @Bibliotecaru
    Am fost destul de explicit.,D-l Vosganian a fost si el destul de explicit, dar pentru ca te faci ca nu pricepi voi reveni:
    1)Este condamnabila atitudinea tradatoare a d-lui Ponta fata de partenerii de alianta pezentandu-se in parlament desi in USL se convenise la Greva Parlamentara.Este un “spargator de greva” ordinar care si-a tradat colegii.
    2)M-a revoltat tonul libidinos a lui Ponta,ca al unuia care incearca sa se “lipeasca de o gagica” desi nu este in gratii, incearcand sa se gudure ca un catel in speranta ca va primi un “os de ros”,de la reprezentantii unui guvern marioneta neegitim.
    3)M-a revoltat tonul mieros cu care a repetat la nesfarsit “domnule prim ministru desemnat” uitand insa ca MRU a fost desemnat in mod neconstitutional de seful statului fara consultari pollitice, in mod discretionar si ilegal (cu incalcarea legii.)Numirea in fruntea guvernului a unui securist cu “diploma” este de asemenea un scuipat in “obrazul” democratiei.
    4)Toata lumea stie ca noi “ministri” sunt niste paiate manipulate de fostii ministri ai lui Boc si bagati pe gat lui MRU fara consultari.
    Un profesor de sport la Ministerul Dezvoltarii care trebuie sa gestioneze miliarde este o culme a absurdului.E clar ca Udrea va decide in continuare totul.
    Mai intrebi ce nu e in regula.Daca o persoana cultivata si informata ca d-ta gandeste astfel nu este de mirare ca TB isi bate joc de o intreaga natie.

  24. Mihai ANDREI spune:

    @ Varujan Vosganian
    Corect, dar incomplet: a zis de nenumărate ori d-le prim ministru DESEMNAT ! Absolut de fiecare dată a spus desemnat. Seara a spus că toate acestea, inclusiv tonul aparent împăciuitor, au fost o ironie.
    Poate că e aşa şi soluţia e să fie readus cu picioarele pe pământ: oratoria NU E DELOC punctul lui forte, n-are anvergura culturală necesară şi nici viteza în gândire necesare oratoriei şi, mai ales, ironiei cu adevărat fine.

  25. Mihai ANDREI spune:

    @ Bibliotecaru’
    Cum n-am spus ? Am spus, şi încă foarte brutal şi cinic. Vă rog recitiţi ultima frază din respectiva mea postare.

  26. Bibliotecaru spune:

    @ VarujanVosganian

    Am înţeles, de fapt sunteţi deranjat că domnul Ponta nu l-a înjurat de mamă… pentru ca domnul Ungureanu să simtă ura domnului Mihai ANDREI, susţinător PNL, încă de dinainte de a fi votat ca premier.

    Ce anume a rugat domnul Ponta. A rugat viitorul premier Ungureanu să nu facă politica lui Traian Băsescu, să nu fie o slugă, un preş de picioare, ci să fie un premier vertical şi independent de Palatul Cotroceni, un premier al României.

    Alternativa, domnule Vosganian, nu este a oamenilor puşi în funcţie. Toate partidele au trecut prin Palatul Victoria şi democraţie în România tot nu a fost. Alternativa trebuie să fie în mentalitatea politicienilor şi cetăţenilor, alternativa trebuie să fie în înţelegerea sistemului instituţional românesc, alternativa ar putea fi siguranţa că niciodată un preşedinte al României nu va putea prelua puterea politică subjugându-şi Executivul, legislativul, CCR şi alte instituţii ale României.

    Dumneavoastră vă gândiţi la alternanţă şi nu la alternativă. Oamenii nu mai au încredere în alternanţă, vor altceva de la întreaga politică, de la toate partidele… Din păcate în momentul în care domnul Ponta încearcă să fie altfel de politician şi să facă o politică normală (războiul politic nu este normal, Constituţia vorbeşte despre colaborarea între politicienii României) ironică, dar politicoasă şi elegantă, i se reproşează tocmai asta.

    Vă mai aduceţi aminte statul partidului din care faceţi parte?

    Articolul 5
    (1)Partidul Naţional Liberal promovează valorile şi interesele naţionale, pluralismul politic şi consolidarea sistemului democratic şi al securităţii naţionale, apărarea drepturilor omului şi ale familiei, protecţia, garantarea, consolidarea şi extinderea proprietăţii private, schimbul de valori economice şi culturale, accesul liber şi egal la educaţie.
    (2)În activitatea sa, Partidul Naţional Liberal urmăreşte numai obiective politice.

    Articolul 6
    (1)Partidul Naţional Liberal este un partid liberal, membru al Partidului Liberal, Democrat şi Reformator European şi al Internaţionalei Liberale. Partidul Naţional Liberal îşi asumă istoria şi tradiţia sa, reprezentarea ideilor şi valorilor liberale, civice şi ale dreptei democratice româneşti.
    (2)În conformitate cu Programul său politic, Partidul Naţional Liberal îşi propune, conform principiului tradiţional „Prin noi înşine”, precum şi valorilor democraţiei liberale şi ale capitalismului, următoarele obiective politice prioritare:
    b) aplicarea legii şi a principiilor de bună guvernare, în scopul consolidării sistemului democratic şi al asigurării coeziunii economice şi sociale;

    Este în interesul coeziunii sociale şi economice ura pentru Băsescu?

    Cele 15 puncte erau nu pentru partide, ci pentru OAMENI. Dumneavoastră vreţi să ajungeţi la Guvernare pentru Oameni sau pentru dumneavoastră? Vă deranjează dacă Guvernul Ungureanu promovează nişte acţiuni pe care USL le crede de primă necesitate ca acţiuni sociale, ţineţi neapărat să fie puse în practică de un guvern USL şi de oricine poate?

    Cum spuneam, este o diferenţă colosală între “VOTAŢI-MĂ CA SĂ FAC ACESTE LUCRURI!” şi “FAC ACESTE LUCRURI CA SĂ MĂ VOTAŢI!”. Eu speram că ceea ce mână în luptă USL este dragostea pentru oameni, acum constat că lupta nu este pentru oameni ci împotriva lui Traian Băsescu şi PDL, pentru a-i da pe ei jos şi a le ocupa locul… în cea mai pură luptă pentru putere. Ceea ce mă îngrijorează cu adevărat este că nu păreţi să vedeţi acest lucru (nu mai vorbesc să-l şi recunoaşteţi).

    Adevărata lovitură nu este ce a spus domnul Ponta, adevărata lovitură este reacţia celor care au sărit la gâtul domnului Ponta pentru că nu a fost agresiv cu un Guvern ce nu apucase nici măcar să fie instalat.

    Mă ştiţi că eu nu sunt unul dintre cei care merg cu linguşeli, ba mai mult, spun în faţă ce cred. Sper să înţelegeţi că nu-mi doresc “un atac”, ci o tragere de mânecă. În acest moment USL nu este în pericol pentru că domnul Ponta, cum spunea domnul Tiberiu, a exprimat o “lingusire libidinoasa in fata unui putoi Securist si a unor putoi marionete pe post de ministri”, ci pentru faptul că aceste voci contestatare relevă indirect faptul că alegerile sunt mai importante decât oamenii. Mesajul corect era facem orice pentru cetăţean, vieţile noastre sunt în slujba românilor şi României. Lăsaţi cetăţenilor dreptul să aleagă, nu-i impuneţi să vă aleagă pentru a scăpa de Băsescu. Faceţi ce trebuie şi votul va veni pentru că promovaţi un altfel de realitate politică decât o promovează PDL. Răspunsul la URA celor de la PDL trebuie să fie iubirea. Dacă răspundeţi la URĂ cu URĂ veţi fi absolut la fel şi nu o alternativă.

    Este părerea mea. Dacă vă deranjează, vă rog să-mi comunicaţi şi atunci voi comunica aici numai atunci când voi avea cuvinte de laudă. Dacă însă consideraţi că cele ce le spun sunt un motiv de meditaţi, puteţi să-mi comunicaţi şi asta pentru a mai “recidiva”.

    • @ Bibliotecaru

      Dragul meu, ne intelem in multe lucruri, la asta nu. Nici eu nu-l injur de mama pe Basescu, nu vad de ce as cere altuia asa ceva. Dar sa investesti speranta intr-un guvern PDL-Basescu-servicii in anul electoral este peste intelegerea mea.

  27. Bibliotecaru spune:

    @ tiberiu
    Vă respect punctul de vedere deşi, în mod evident, am o cu totul altă părere.

  28. Bibliotecaru spune:

    @ Mihai ANDREI
    Politica nu este o dezbatere filosofică despre sexul îngerilor, e arta posibilului, a compromisului raţional. Din punctul nostru de vedere, al alegătorilor, asta se traduce prin a-l alege pe candidatul cel mai puţin dăunător, nu să aşteptăm idilic pe Făt-Frumos cel genial şi neprihănit.

    Scuzaţi dar nu văd unde afirmaţi ce este politică. Văd că spuneţi ceea ce nu este politica.

  29. Mihai ANDREI spune:

    @ Varujan Vosganian
    Repet, sunt de acord cu dvs., discursul şi aşa-zisa ironie (sarcasm) au fost jalnice – trebuie să i se scoată din cap că ar fi bun la aşa ceva, pentru motivele pe care vi le-am spus mai sus.
    Dar nu cred că e bine să ne gândim direct la trădare …

  30. Bibliotecaru spune:

    @ VarujanVosganian

    Speranţa nu într-un guvern PDL-Băsescu-servicii, speranţă că USL poate avea un alt concept de a face politică orientat spre democraţie, constituţionalitate, normalitate.

    Nu întâmplător l-am întrebat pe dl. Mihai Andrei ce crede că este politica.

    Vedeţi ce spune domnia sa mai sus? Domnia sa spune “arta posibilului, a compromisului raţional”.

    Ce spune definiţia din dicţionar, că nu are rost să mergem neapărat până la filosofie…

    POLÍTIC, -Ă, politici, -ce, s. f., adj. I. S. f. 1. Știința și practica de guvernare a unui stat; sferă de activitate social-istorică ce cuprinde relațiile, orientările și manifestările care apar între partide, între categorii și grupuri sociale, între popoare etc. în legătură cu promovarea intereselor lor, în lupta pentru putere etc.; orientare, activitate, acțiune a unui partid, a unor grupuri sociale, a puterii de stat etc. în domeniul conducerii treburilor interne și externe; ideologie care reflectă această orientare, activitate, acțiune. ◊ Expr. A face politică = a lua parte în mod activ la discutarea și rezolvarea treburilor statului. 2. Tactică, comportare (abilă) folosită de cineva pentru atingerea unui scop.

    Vedeţi? Tot mai puţini români înţeleg politica ca pe o artă a guvernării, tot mai mulţi se duc spre definiţia politicianismului, arta compromisului… Acesta este pericolul, domnule Vosganian.

    Ţineţi minte, când încurajaţi de reacţia oamenilor din stradă PNL-ul a vrut şi el să facă un miting? Din păcate acel miting nu a fost asemenea oamenilor din Piaţa Universităţii, o manifestaţie a oamenilor deveniţi egali în stradă şi uniţi în dorinţa lor de a obţine suveranitatea lor de cetăţeni… Lideri politici nu mai pot fi asemenea oamenilor simpli, a fost nevoie de scenă, de megafoane, de discursuri… Liderii politici nu mai pot fi simpli cetăţeni, ei au nevoie de televiziuni care să transmită în Live totul, lumini, car de reportaj… Brusc Piaţa Universităţii, subiectul mitingului PNL, a dispărut mediatic strivit de chiar mitingul de susţinere. Astăzi “politica” definită de domnul Mihai Andrei nu mai lasă celor din Piaţa Universităţii nici măcar cinci minute la buletinul de ştiri, cei ce privesc la TV nici măcar nu ştiu că acei oameni continuă să vină acolo şi, probabil, şi în ţară. Politicienii vorbesc la tot pasul despre ei, justifică acţiuni politice datorită lor… dar ei nu mai există, sunt o ştire ce a trecut. Politicianismul acoperă cetăţeanul, zăpezile sunt interesante pentru că înseamnă morţi şi indignare. Lupta zăpezilor a ajuns, “în sfârşit” la o natură “politică”, şeful judeţeanului se bate cu prefectul în luări de poziţie şi imagine. În acest timp, după ore întregi de discuţie pe marginea unei hârtii, oamenii aia sunt îngropaţi în acele morminte albe, fără lumină, fără căldură, fără apă, fără măcar o pâine… cu animalele din curte moarte şi ele de foame, de sete, sufocate de 3 metri de zăpadă aşezată peste coteţ…

    Problema la asta se reduce, oricum am căuta prin propoziţii, Ponta nu l-a înjurat pe Ungureanu îndeajuns de violent, Ponta a fost prea elegant, Ponta a spus prea de multe ori “susţinem”, “te rog”…

    Aş fi vrut să spun că eu nu susţin “managementul privat, dar şi vânzarea pachetelor minoritare pentru retehnologizare” la Nuclearelectrica şi Hidroelectrica… Poţi vinde şi retehnologiza o mină de cărbune, dar nu găina cu ouăle de aur. Atacul asupra domnului Ponta nu mi-a mai dat prilejul să fac asta. Interesul “politic” încalcă principiile, încalcă doctrinele, încalcă statutele… şi atunci, vă întreb eu… pentru ce anume luptaţi, care este ţelul dumneavoastră politic? Iată o idee de postare, mai ales că sunteţi unul dintre membrii PNL cu viziune. Care este societatea perfectă în viziunea PNL? Cum ar arăta societatea românească dacă PNL ar fi un partid de peste 50% timp de, să zicem, 12 ani consecutivi?

  31. emi spune:

    Pe intelesul tuturor, domnul Ponta a fost spargator de greva.

  32. Sfarma -Piatra spune:

    @ SORIN GYORGYFALVI

    Intr-un raspuns dat domnului BIBLIOTECAR,spuneti asa: ,,Oricite greseli ar face USL nu se compara nici pe departe cu clica portocalie”.
    Domnule SORIN,exact acest lucru nu trebuie sa se mai repete NICIODATA !!! Orice vorba spusa aiurea de USL,sau orice gest,vor fi speculate de armatele de propagandisti si agenti de influenta ai Regimului de Dictatura !!! Tineti cont de faptul ca in afara de A3,Jurnalul National si Cotidianul,toata presa video si scrisa ESTE OSTILA pina la dusmanie fata de USL !!!
    Iar ce a facut idiotul asta de Ponta se va vedea in lunile urmatoare !!!