Certăreţii Apocalipsei

Nu-mi place să văd cum conducătorii îşi ceartă propriul popor. Eu am învăţat un lucru din politică şi m-am străduit să-l aplic, atunci când am avut prilejul să mă număr printre guvernanţii acestei ţări: să nu dai niciodată vina pe popor. E ca şi cum un actor, atunci când nu este aplaudat, în loc să-şi recunoască lipsa de talent, dă vina pe public.

 

Nu trebuie să idealizăm poporul român. Ca oricare altul, este şi el suma organică a generaţiilor anterioare. Duce nostalgia vieţilor sale netrăite, din cauza războaielor şi dictaturilor, are temerile şi frustrările sale, rezistenţa la schimbare şi slăbiciunile în faţa ispitelor, ce vin din atâta sărăcie. Poate că, din toate  aceste motive, poporul român nu-şi proiectează întotdeauna speranţele în a dobândi ceva nou, cât, adesea, în a nu pierde puţinul pe care îl are. Şi tocmai  de aceea, poate mai mult ca alte popoare, simte nevoia unor călăuze şi îşi pune, uneori hazardat, nădejdea în ele.

 

De aceea e cu atât mai dureros când călăuzele, în loc să arate drumul, cu pricepere, îşi ceartă călăuziţii că nu ştiu, ei înşişi, calea. Am avut un erou naţional care spunea despre conducători că sunt tagma jefuitorilor. Noi avem, astăzi, conducători care spun despre români că sunt tagma neştiutorilor. A leneşilor. A celor care intră în Apocalipsă, în loc să dea cu lopata zăpada la o parte. Deşi, până una alta, Guvernul se susţine prin impozitele pe care le plătesc leneşii şi apocalipticii aceştia.

 

Preşedintele i-a certat, în ultimii ani, pe români în fel şi chip. Nu cred să fi existat in istoria românilor un conducător care să fi fost atât de îngăduitor cu sine şi atât de dojenitor cu ceilalţi. Un conducător care până şi atunci când, văzând că nu mai are pe unde scoate cămaşa, îşi cerea scuze, o făcea în silă şi dispreţ faţă de cei cărora le datora scuzele acelea, de parcă insultaţii erau de vină că au inspirat insultele respective.

 

Nici nu s-a instalat bine acest guvern că a şi devenit junghiul de care tusea avea nevoie, ca să facă perechea potrivită. Primul ministru ceartă pe români că sunt leneşi că nu ies la zăpadă. Păcat că niciun jurnalist nu l-a întrebat în clipa aceea de câte ori el însuşi a ieşit la zăpadă până atunci. Ministrul de interne  ceartă prefecţii şi preşedinţii Consiliilor judeţene. Pe aceşta din urmă îi previne să „nu-i prindă” la televizor, de parcă preşedinţii consiliilor respective ar fi fost subalternii lui. Şi ne ceartă că vedem apocalipse acolo unde ele nu sunt. Nu ştiu exact care e definiţia apocalipsei, în viziunea ministrului de interne, în ceea ce cunoaştem noi apocalipsă înseamnă, în greacă, revelaţie. În ce priveşte acest Guvern, dacă o va ţine tot aşa, probabil că revelaţiile cu gust amar li se vor arăta româniilor chiar mai repede decât trâmbiţele Ierihonului şi căderea celei de-a şaptea peceţi.

201 Responses to “Certăreţii Apocalipsei”

 1. anca spune:

  @dorin
  Am glumit si eu putin, dar fireste ca nu mi-a placut ce i-au facut lui bok. Nici macar nu era ceva compromitator.

 2. emi spune:

  @anca
  Asa patesti cand il pui pe un aiurica sa-ti pazeasca fundul. El fiind foarte interesat de uitatul prin gauri…

 3. lordul john spune:

  @dorin

  Starea presei romanesti este aidoma starii natiunii: o lipsa acuta de bun simt, goana nebuna dupa bani si glorie si o absenta totala a responsabilitatii faptelor si vorbelor. Lipsesc reperele inalte si educatia temeinica!

 4. Adrian spune:

  Pai asta face mereu presedintele, cearta tot timpul poporul si da vina mereu pe oameni. In legatura cu starea drumurilor tot oamenii sunt de vina? Deoarece oamenii isi platesc toate taxele, roviniete, cauciucuri de iarna ca sa ce? Ca sa se inchida drumurile nationale. Intr-adevar domn presedinte, oamenii sunt mereu de vina.

 5. tiberiu spune:

  @VV
  1)Realitatea nu o urmaresc in ultima vreme.V-as ruga sa ne informati pe blog cand participati la o emisiune
  2)TB stie sa mentina initiativa ca un sahist experimentat; desi
  n-ati fost la “consultari” el va cheama la semnarea tratatului european de stabilitate si convergenta fiscala. O smecherie sa dezamorseze greva ,care se pare il deranjeaza. si sa va readuca in Parlament (cica la dezbateri).In acelasi timp isi aroga dreptul de a fi bagat in seama si ascultat, drept contestat puternic de protestatarii din intreaga tara.E incurajat si de faptul ca Ponta si Crin au jucat ca niste ageamii in ultima vreme.
  Cum va “juca” USL ca sa-i dejoace planul?

  • @ tiberiu

   Invitatiile lui Basescu dezamorseaza greva? Ei nici macar nu stiu care sunt efectele semnarii, in ce priveste politica bugetara. Dar, cum spui tu, ei sunt profesionistii, noi ageamii. Se vede ce bine le merge.

  • @ tiberiu

   Invitatiile lui Basescu dezamorseaza greva? Ei nici macar nu stiu care sunt efectele semnarii, in ce priveste politica bugetara. Dar, cum spui tu, ei sunt profesionistii, noi ageamii. Se vede ce bine le merge.

 6. cris spune:

  As pune citeva lucruri pe aceeasi pagina

  1. reducerea veniturilor oamenilor care muncesc, in fapt cu mult peste cei 25% taiati din salariu, oameni care la rindul lor au grija de copiii si parintii lor. ( reamintesc nedumerirea din acel articol Reuters referitor la inutilitatea, neadecvarea unor asemenea masuri).

  2. eliminarea asistentei sociale pentru sute de mii de oameni dintre cei mai vulnerabili – dreptul la asistenta sociala, drept fundamental al omului nu doar datorie a statului.

  3. disponibilizarea a zeci de mii de oameni din sectoarele de stat paralel cu o distrugere sistematica a domeniului privat – un somaj structural in mod cert cu mult mai mare decit cifrele pe care le dau si care reprezinta doar asa numitul somaj frictional. (1 si 3 – dreptul la munca)

  4. cresterea TVAului pentru lucruri esentiale traiului – mincarea, cresterea insuportabila a costului pentru intretinere ( iar lucruri esentiale vietii – apa, caldura)

  5. inchiderea, comasarea si transformarea spitalelor in azile – fara absolut nici un fel de consideratie data populatiei si ariei geografice pe care acestea le deserveau – inainte de cei care au murit in zapada au fost cei care au murit in fata spitalelor inchise. Daca adaugam si episodul cu legea sanatatii si dorinta de distrugere a sistemului de urgenta care a si declansat miscarile din toata tara, avem imaginea completa.

  6. lipsirea sistematica a unor primarii de orice suport si deci de orice modalitate de a-si ajuta cetatenii (ca un primar sa ajunga sa faca greva foamei implorind ajutor pentru caldura peste iarna e cumplit)iar acest lucru facut discriminatoriu politic – non-discriminarea este iar un drept fundamental al omulu. Ori discriminarea politica se practica de la simpla posibilitate a unui om de a gasi loc de munca ori accede la o pozitie adecvata pregatirii sale pina la primarii si magaria recenta cu numirea unui prim-ministru.

  7. deteriorarea sistematica a politiei – de reamintit, dreptul la siguranta este iar un drept fundamental al omului.

  8. dezorganizarea si intirzierea voita si nesimtita a ajutorului in caz de dezastru care are deja drept consecinta moartea a 74 de oameni – si numarul va creste. – pentru 2, 4, 6, 8 vorbim de dreptul la integritate personala, iar drept fundamental al omului.

  9. inchiderea de scoli sau mentinerea lor in conditii absolut inacceptabile pentru copii, lipsa de transport catre scoli – dreptul fundamental la educatie

  10. eliminarea sistematica a virstnicilor (prin afectarea pensiilor, costuri disproprtionat de mari pentru lucruri esentiale traiului – mincare, medicamente, apa, caldura) – trece cu mult de incalcarea dreptului la demnitate pentru virstnici.

 7. cris spune:

  Foarte evident este spiritul discriminatoriu – eliminarea preponderenta a celor mai vulnerabili membri ai societatii, virstnici, copii, bolnavi, oameni avind nevoie de asistenta sociala, eliminarea pe criterii de culoare politica. Discriminarea, impartirea pe grupe de oameni care au voie sa traiasca si sa prospere ( in acest caz pedeleul, “tinerii”, “sanatosii”, “privatii” – ma refer la cei care stiu cum si de unde sa fure) si categorii care au “voie” sa dispara fizic, este una din caracteristicile fundamentale ale genocidului (sau democidului daca preferati), fascismului, stalinismului.

  Intentia este a doua caracteristica, urmarirea sistematica a unei politici care sa faca o anume categorie sociala sa prospere (toti cei afiliati pedeului) iar categorii indezirabile sa dispara, si nu stiu de cite dovezi in acest sens este nevoie, de la politicile pe care le practica pedeul pina la atitudinea publica a membrilor pede. Atitudine: De la bestelirile catre natiune ori diverse categorii ale acesteia ale presedintelui la viermii, ineptii, betivii si lenesii,si chiar sloganul nazist “arbeit macht frei”. Toate puse vis-a-vis cu laudarosenia desantata la adresa propriilor cadre, guvern, preferinte. Ce are in minte domnul basescu nu este un stat care nu are nici o responsabilitate fata de cetatenii sai, nu un stat de conceptie neo-liberala, ci un stat criminal si fascistoid.

  Nu ramine nici macar sa puna o stea galbena pe batrini, copii, bolnavi si in genere pe oricine nonpedele. Pentru ca impartirea pe ghetouri deja au inceput sa o faca, impartirea pe zone portocalii si non-portocalii este deja practicata pina la vopsitul cladirilor in portocaliu si a trotuarelor in verde praz.

  • @ cris

   Lovirea categoriilor vulnerabil si dispretul pentru cei neputinciosi este, intra-devar, o marca a comportamentului lor. Responsabilitatile fundamentale ale statului nu sunt respectate , ei se ascund in spatele politicii de dreapta.

 8. un liberal optimist spune:

  @VV,
  Habar n-am ce ati cautat la emisiunea aia. Oricum era la concurenta cu cea de la A3 , unde Crin s-a descurcat admirabil. Si credeti-ma, l-au tocat slugile Varanului ,nu gluma. Poate obtineti inregistrarea. Rar l-am vazut pe Crin atat de relaxat si de ironic.Chiar si mie imi pare rau ca nu l-am inregistrat ,dar eram cu antenele deschise spre trei posturi unde combateau liberali.La Rom TV combatea si tanara deputat Alina Gorghiu.
  Oricum, cred ca daca mi-ati fi citit comentariile despre dezapezire v-ati fi descurcat mai bine. Mai sun si eu prin “colegiile” mele din tara, acolo unde am proprietati si afaceri.
  Nu mica mi-a fost mirarea cand pe blogul lui AN am gasit un tabel cu situatiile la zi privind dezapezirea in colegiul lui. Pentru ca este limpede, atata vreme cat PNL va sta in umbra Puterii (noi suntem mici, nu putem face nimic), sau in umbra PSD(lasa dom’le, ei sunt mai vechi la guvernare, au mai multe procente, sunt mai smecheri etc) liberalii nu vor obtine nici o data ceea ce merita.
  Nu prea inteleg de ce trimiteti la televiziunile basiste doar pe Doamna Campeanu, veteranul Ghise, sau tanara Tusa. N-as vrea sa fiu in locul lor, dar se descurca admirabil, intrun cor de vuvuzele portocalii.

 9. cris spune:

  @ VV

  M-am referit mai sus la drepturile specificate in European Charter on Human Rights. Sincer, putin imi pasa daca veti spune ca exagerez, sunt medic, viata omului, pentru mine, e esentiala si nu are nimic de a face nici cu politica si nici cu orice scuze si-ar cauta careva ca nu a stiut, nu a intentionat, si alte bilbiieli similare. Este singurul radicalism pe care il am si nici nu am de gind sa renunt la acesta, e deformatie profesionala.

  Ati sesizat Parlamentul European. Cind aveti de gind sa sesizati Comisarul pentru drepturile omului? Pentru ca ce se intimpla in Romania nu este numai de natura a afecta democratia, ci drepturile fundamentale ale oamenilor. Am sa va pun o intrebare dureroasa – daca ati fi fost contemporan celor care au trecut prin genocidul armean, daca ati fi fost in politica la acel timp, simtind toate miscarile premergatoare genocidului, ce ati fi facut? Daca avem posibilitatea sa prevenim escalarea unei situatii in care un stat devine pe zi ce trece de-a dreptul criminal catre cetatenii sai, ce avem datoria sa facem?, dincolo de un vot, caci democratia si apararea drepturilor fundamentale ale oamenilor nu se limiteaza la perioadele electorale.

  • @ cris

   Mecanismele europene sunt greoaie, ele nu vor da vreun deznodamant inainte de iunie, cand sunt alegerile locale. Daca obtinem un rezultat pe masura sondajelor la locale, e cea mai dura sentinta impotriva lor. Si, uite, din pacate, CEDO le-a dat castig de cauza la chestia cu salariile.

 10. Barosanul spune:

  Domnule Vosganian,

  Sper ca nu veti lasa ne pedepsita declaratia lui toader?

  Referitor la declaratia fascista a lui m toader lider PDL din Parlament.

  Oare e greu de inteles ca toate judetele unde sunt calamitati se itimpla a avea Presedinti CCJ din opozitie, iar Guvernul A REFUZAT sa actioneze la timp generind un GENOCID?

  mircea toader are o atitudine fascista, aia erau alcolici. Un afrond profund adus sarmanilor oameni, dar si alcolici fiind e abject de grav, de parca statul nu ar avea OBLIGATIA de a avea grija chiar si de alcolici pt ca si ei ii platesc pe guvernati?

  Totusi, GENOCIDUL ii trebuie imputat in special lui bashescu care a instigat la GENOCID cand a declarat ca Romania nu e un ‘Stat Social’, apoi ministru de finate Vladescu plusind cu ‘iesirea din sitem pe cale naturala’, pt reducerea fondului de pensii si ajutoare sociale, iar ciracii sai gen toader au inteles mesajul iar acum au avut ocazia sa-i lase sa MOARA!

  Acum, toader nu a facut decit sa confirme.
  Intrebarea mea este, daca Ceausescu a fost impuscat pt un genocid ne dovedit ce le trebuie facut astora? Nu trebuiesc anchetati cu totii si sa plateasca dupa o lege?

  Cu atit mai mult ma oftica acum Victor Ponta care practic a cautionat Guvernul bashescu-MRU.

  Pana una alta,
  JOS Ponta din USL sau
  ‘PDListi-USListi= Aceasi SECURISTI’
  ‘PDL-USL= Aceasi Mizerie

  • @ Barosanul

   Nu vezi ca si-a cerut iertare pe toate posturile? E drept, cam in sila. Interesant este ca societatea civila, cata e ea, nu reactioneaza. Noi tot vorbim. Nu inteleg ce ar trebui sa facem ca sa-l pedepsim noi, USL?

 11. antimarinari spune:

  @ cris

  la ceea ce spui tu, eu zic mai departe … Doamne fereste de ceea ce se va intampla dupa ce se va topi zapada cazuta !!!!!!

  am inchis zeci de spitale, dar nu am vazut nici un alt spital nou deschis , desi exista proiect de contruire a vreo 8 mari spitale regionale … in plus , spitalele desfiintate trebuia sa fie arondate catre spitalele in functiune, iar acolo unde distantele si dificultatile de a ajunge la medic intr-un termen rezonabil , era necesar sa se pastreze macar o sectie de acordare a primului ajutor …

  bagam bani in patinoare fara noima ( de parca acest sport este intre primele 2 sporturi preferate ale romanilor ) , bagam in sali sau terenuri de sport chiar si acolo unde nu mai exista oameni care sa-l practice …., nu mai zic cati bani se inghit pe te miri ce alte lucrari care chiar nu au nici o prioritate in aceste momente .

  dar nu vad ca dupa atatea inundatii in Moldova, la Dunare , etc sa se ia masuri de construire a unor solutii de intampinare , de pilda niste zone indiguite care sa fie inundate controlat si care sa evite astfel pagube imense ( case, gospodarii , etc )

  S-a luat doar masura ca din 2010 sa fie obligatorie asigurarea locuintelor , pentru un minim 20.000 Euro /imobil . Dar de la dezastru si pana iti recuperezi banii , stie careva cat dureaza ? uitati-va ce se intampla cu RCA-urile la auto, o patesti si nu vezi banii decat dupa ce ii dai in judecata si atunci dupa 2-3 ani cand ajungi sa termini cu procesul …

  in plus sunt sigur ca nici cu asigurarile nu s-au pus la punct , caci cei mai saraci sau neinformati nu au facut nici o asigurare , desi autoritatile au obligatii clare sa faca cunoascut si sa controleze situatia .

 12. un liberal optimist spune:

  Iata si o veste “buna”, din ciclul “sa mai dam o suta de lei la fraeri sa taca draculu’ din gura”. Nevasta-mea a fost sunata azi dimineata de o prietena care a iesit la pensie din invatamant in 2010. Au anuntat-o de la scoala unde a servit sa vina sa-si ia cei 5% oferiti de Guvernul lui Peste din ce i se cuvinea in urma procesului castigat in instanta de sindicatul lor(sa nu mai blameze careva sindicatele astea, se pare ca ele isi fac treaba!). Rugamintea ei era ca daca eu as fi in stare s-o conduc la scoala ei din sectorul 4 , unde Piedone-lider unpr, n-a fost in stare sa desfunde stradutele ale dintre blocuri unde este locata si scoala respectiva. “Ghici ghicitoarea mea”, ce suma trebui sa ia distinsa doamna profesoara?Fix 185 lei tramvai! Sigur, era disperata pentru plata a diverselor facturi. Am cu ce s-o duc spre scoala aia, problema este ca trebuie sa-mi scot masina intr-un bulevard inca ne-dezapazit si sa am unde naibii s-o parchez pe straduta aia ingusta unde-i locata scoala construita de ceausescu printre blocuri.Am convenit ca daca are nevoie urgenta de bani o “imprumutam” noi si vom ridica banii aia cand se vor desfunda drumurile.

 13. Dorin spune:

  @ Varujan:

  Filmuletul difuzat de Antena 1 azi noapte nu are nici cel mai mic interes decat probabil pentru CNA care ar trebui sa-i amendeze pentru violarea intimitatii fostului premier. Cum spuneau si fetele mai devreme aici, singurul lucru interesant din toata tarasenia asta sordida ar fi faptul ca a fost filmat cu o camera ascunsa chiar de catre oamenii lui.

  E mult mai interesant ce declara senatorul PSD de Satu Mare Valer Marian. Vedeti aici:

  http://www.cotidianul.ro/ce-nu-stiu-romanii-despre-grupul-beizadelelor-si-acoperitilor-din-palatul-victoria-172764/

  Cat despre ce face statul portocaliu cu si pentru bietii lui contribuabili, @Cris, nici nu ma pot gandi ce descoperiri macabre se vor face in momentul in care se vor topi zapezile si va iesi la iveala adevarata fata a dezastrului din ultimele zile. Atunci vom vedea cu adevarat ce cohorta de alcoolici a decimat generalul Iarna in Romania anului 2012. Si inca n-am scapat, fiindca e foarte posibil ca toata zapada asta sa se topeasca dintr-o data, si atunci dupa inzapeziri vom avea parte si de inundatii, poate si de alunecari de teren. Candva, pe vremea unui guvern de “trista” amintire se incepuse reactualizarea unor studii privind dezastrele si zonele calamitate. Nu m-ar mira sa aud ca guvernantii portocalii nici macar n-au auzit de asa ceva.

  Constat ca in opinia conducatorilor de azi ai Romaniei, romanii sunt ba mahala inepta, ba viermi, ciumpalaci, lenesi, iar acum devenim si alcoolici. Se zice ca precum turcul, si pistolul. Oare cu cine seamana romanii de-s alcoolici?

 14. cris spune:

  @ antimarinari

  in ce priveste spitalele, si am mai amintit-o, orice tara si le organizeaza si tinind cont ca sunt puncte strategice in asemenea situatii de dezastru. Exista legislatie nu doar nationala ci internationala in aceasta privinta.

  In State de pilda este un sistem de spitale numite critical access, sunt 1327, la 70 de kilometri de alte spitale/30 de kilometri in zonele muntoase. In conditiile in care soselele sunt asa cum sunt iar oamenii se duc la munca la 30, 50, 70 de kilometri in mod obisnuit (m-a si distrat la un moment dat un comentariu ca americanii au masini mari din trufie, vedea-l-as pe ala care poate sa iasa din zapada cu un fiat 500 in centru si nord – nord estul Statelor unde ninge ca in Romania, zilnic, pina la sase luni pe an, acolo unde este adevarata America, cea cu zone agricole pina la orizont si orasele de 3000-5000 – 10000 de oameni.)

  Nu este suficient sa ai un spital de urgenta judetean – se suprafata e de presupus sa acopere acesta? A aparut conceptul de centre de permanenta, care este o chestie ridicola, centrele de permanenta nu au aparut inainte sa se inchida aceste spitale, ca sa nu mai spunem de blocarea posturilor si lipsa de sustinere financiara pentru acestea. Mai mult, nu le dau aprobare nici acestora pentru ca nu exista linii de asigurare a urgentelor. Pentru critical access, personalul medical de urgenta nu este al spitalului – sunt asociatii de medici de urgenta care deservesc mai multe spitale dintr-o anume regiune si asigura liniile de garda. E chiar asa de greu sa construiesti o casa normal, pornind cu fundatia nu cu tiglele de pe acoperis? E chiar asa de greu sa construiesti un sistem medical cu minte si consideratie pentru viata oamenilor? Nu vorbesc din auzite, am lucrat si in asemenea spitale, am fost sef de staff medical la un asemenea spital, stiu bine ce spun cind vorbesc de sistemul de urgenta si ce se face in situatiile si obisnuite si in cele exceptionale. Nu poti inlocui asistenta medicala de acest tip cu una SMURD. Sunt necesar complementare, nu se exclud reciproc. Vorbesc despre asta de un an, de cind au inceput aceasta campanie sistematica de distrugere a sistemului medical. Si cu tot respectul pe care il am fatza de dr Arafat, nu am cum sa-l iert pentru tacerea in aceasta privinta; nu ii depaseste limitele, se refera la un sistem fara de care SMURD-ul, oricit de bine ar functiona, este doar o picatura de apa intr-un desert.

 15. un liberal optimist spune:

  @Barosanul,
  Barosane, imi displace ca o dai cu niste sloganuri de astea la Oha. Pai zi si tu nene”Jos basescu”, Jos “ungureanu”, “Jos FMI”, “Vrem alegeri anticipate”,etc. Ce draq, pari frate cu Pora! Sa ma scuzi, dar cam asa pari!

 16. un liberal optimist spune:

  @All,
  Eu cred ca bietul bok si-a comandat singur”flagrantul”, presupunand ca de cand a ajuns PM, isi neglija nevasta, frecventa diverse subordonate mai la indemana etc. Presupunand ca nevasta-sa s-a saturat de imbecil deaorece: 1. toata lumea facea mishto de el ca e pitic si sclavul lui basescu;2.ca toata lumea il injura ca a taiat tot ce se putea taia; 3.ca primea sute de telefoane de la binevoitori despre aventurile piticului. Cat a fost PM era Ok. Acum , nemaifiind PM, parasit si de nevasta si de amante ce sa mai faca bietul de el? Si-a fotografiat nudul. Adevarul este ca daca as fi muiere, m-as lasa putin tavalita de pitic. Ati vazut ce muschi fesieri are? Nu l-as lua dracu’ de barbat ca m-as umple de rusine in societate. Si pitic, si prost facut gramada, plus ca se tavalea cu toate curvele securiste ale ungureanului prin hotelurile sordide supravegheate de basescu, e oricum pentru o femeie..

 17. Kronstadt an der Graft spune:

  Aş vrea să subliniez un aspect din cele ce se petrec în zilele noastre. Zilnic eroicii noştri jandarmi, care de data asta chiar merită laude, sunt trimişi la bătrâni cărora li s-au terminat medicamentele. Un fapt banal. Numai că întrebarea e de ce li se termină medicamentele? Simplu, pentru că din cauza sărăciei şi a preţurilor prohibitive, bieţii de ei nu-şi pot permite să cumpere stocuri mai mari de medicamente, chiar dacă ştiu că nu mai pot ieşi din casă cu lunile. Şi pentru că nu au medicamente ajung la spital. Dar uite că piratu a găsit soluţii, l-a pus pe Boc să desfiinţeze spitalele de stat. Deci?
  Să nu-l uităm şi să nu-l iertăm pe Boc.

 18. tudor spune:

  @un liberal optimist
  @all

  Mai lasati vrajeala si mai dati si voi priun Piata.

  Vineri seara cei din Piata Universitatii organizeaza stringere de ajutoare pentru sinistrati, pe care le vor transporta simbata in buzau sau vrancea.

  Care vreti, care puteti.

 19. gabryela spune:

  Minerii din Valea Jiului isi doneaza ratia de hrana pe o saptamana sinistratilor!

 20. un liberal optimist spune:

  @tudor,
  Regret, dar imi pastrez fortele pentru mitingul ceferistilor(a doua armata a tarii!) care va avea loc in parcul CFR peste drum de Gara de Nord, pe data de 16 feb, ora 10 a.m. Am depus 500 lei la un cont initiat de SCMD la BRD. Cat priveste Piata Universitatii, m-am cam saturat de ei, ca si de @Barosanul:”PDL=USL=Mizerie”. Sa stea dracu’ in mizeria lor, cu base si cu DDD!

 21. Radu Alexandru Vasilescu spune:

  Salut Tudor – te-am vazut aseara in Piata – sper ca nu ma insel insa geaca ta e unica :D – cred ca si baietii ieri catarati la filmat si azi la developat iti sunt recunoscatori – pot sa identifice cu usurinta dusmanul poporului:D

 22. Barosanul spune:

  @ un liberal optimist
  ”Ce draq, pari frate cu Pora!”

  Nu stiu daca ati citit corect. Chiar daca o detest pe fomfaita basista Pora, nu ma intereseaza idioata aia acum. Nu aia e prioritatea.

  Prioritatea este ca USL-ul singura forta capabila a se opune lui bashescu sa castige alegerile. locale si apoi Parlamentare. Ori in momentul de fata victor ponta nu a facut altceva decit sa-i dea o gura de aer lui bashescu prin contributia din Parlament la intalarea guvernului Securist MRU.

  Ca a facut-o cu voie sau fara trebuie sa plece de la sefia USL, a facut o greseala trebuie sa plateasca.

  Sau poate ca nu ai observat cuvintul acela ‘SAU’ adica ORI. Si nu Jos ponta din USL-ul lui. Pai pe clar, ponta mi-a devenit dusman, iar daca USL-ul nu ia atitudine ii asociez.

  Pana una alta,
  JOS Ponta din USL sau
  ‘PDListi-USListi= Aceasi SECURISTI’
  ‘PDL-USL= Aceasi Mizerie

  Pana una alta,
  JOS Ponta din USL sau
  ‘PDListi-USListi= Aceasi SECURISTI’
  ‘PDL-USL= Aceasi Mizerie

 23. un liberal optimist spune:

  @Barosanul,
  Frate, nu vezi ca le faci jocul?

 24. un liberal optimist spune:

  @All,
  Punem pariu ca basescu devine de maine incolo monarhist?
  Sa vezi ,tata ,pe la televiziuni cum se dezlantuie vuvuzele portocalii, cum de aia ei s-au dat cu flacara violet in 2009, cand au castigat alegerile. Violetul fiind culoare regala, pentru cine nu cunoaste..

 25. Filip G spune:

  Aseara ministrul economiei a fost cel mai tare.
  “Maine vom fi COMPETENTI sa anuntam inlocuitorul directorului demis”
  I IANCU a fost exceptional la money in disputa cu Toader.
  USL trebuie doar sa astepte,PDL se distruge singur.

 26. cris spune:

  @ un liberal optimist

  Si tu ce Dumnezeu faci cind spui ca te-ai saturat de cei din Piata Universitatii? (“Cat priveste Piata Universitatii, m-am cam saturat de ei”). Astept sa-ti ceri scuze fatza de radu, tudor si papastratos care au fost si merg aproape zilnic la Piata Universitatii, si sa reformulezi ce ai spus mai sus. Pina atunci, in ce ma priveste, incetezi sa existi ca interlocutor. Ca barosanul are o atitudine extrema in privinta lui ponta pot accepta, desi nu sunt de acord – nu pe principiu (am spus ce aveam de spus in aceasta privinta) ci pentru ca fiecare vede prioritatile altfel, dar ca tu sa vorbesti in acest fel despre Piata Universitatii, nu. Sper ca e o greseala de formulare si sa rectifici.

 27. tudor spune:

  @Radu

  Raducule, riscurile meseriei!
  Noi stim:
  pentru orice ciunpalac
  geru i afrodisiac

  @un liberal

  daca in Piata se aud, uneori destul de tare, si scandari care nu ti convin, asta e si pentru ca foarte multi stau acasa.
  nici Piata nu este perfecta , diupa cum nici eu, nici raducu si, probabil, nici tu nu esti.

  orice actiune care nu se finalizeaza in Piata ramine periferica din punct de vedere politic

  iar cu liderii de sindicat pe care i lauzi, ce sa mai zic!
  in guvernarea tariceanu tipau cat ii tinea gura; i a luat basescu la bani marunti si tac ca mutu n papusoi.
  unde sunt guristii hader, gh izvoranu etc?

  daca marile sindicate o puneau de o greva serioasa basescu era deja pa,
  asa ca lasa ma cu eroicii lideri de sindicat, te rog!

 28. Hala spune:

  Eu zic sa nu ne infierbantam unii impotriva altora sub impulsuri de moment. Cred ca alde Aiurel au trimis deja informare la superiori ca pe blogul nostru sunt unii care au preluat mesaje marca DDD sau ca ne certam intre noi, iar trompetele portocalii (ma refer la presa aservita) atat asteapta. Ponta a comis-o cum nu se poate mai grav, dar eu intreb in continuare: daca nu cu el, in USL, atunci cu cine? Cu ungurii? Cu DDD? Cu Vadim? Cu BASE??? Din pacate, suntem putini, in urmatorii 50 de ani n-o sa castigam alegerile singuri, ci doar “inhaitandu-ne” cu unul sau cu altul. Are cineva vreo solutie mai buna?

 29. un liberal optimist spune:

  @cris,
  Cred (nu, sunt convins) ca traiesti in alta lume. Pentru ca daca ai sta zi de zi in romanica vei observa cu lejeritate ca spiritul initial al pietei a cam fost dinamitat. DDD se intalneste la un ceai cu o parte din protestatari, A3 ii invita pe altii, RTV si RomTV asisderea. “Reprezentantii” pietei par niste etnobotanici care spun niste chestii, se uita urat la reprezentantii Opozitiei, as spune in siktir, si parca vorbesc niste “Voci” dinlauntrul lor. Mai vad pe la niste ore tarzii de noapte alte flashmoburi din provincie, care initial pareau foarte virgine, dar,care, intre timp au devenit si ele ale dracului de “apolitice”. Asa incat nu mai fi naiva. Poimane voi fi alaturi de ceferisti. Cat despre Piata Universitatii, mai vorbim dupa 1 martie.

 30. un liberal optimist spune:

  @Hala,
  Ma doare in cot de portocalii. Pe mine ma sacaie liberalii mei care se mai lasa trasi din cand in cand la cate-un spritz cu dusmanul ,fost socialist, azi dreptaci, maine monarhist!

 31. cris spune:

  @ un liberal optimist

  din moment ce ti nu te duci la Piata Universitatii, asemenea caracterizari pot fi facute numai de cei care merg – nu mi se pare ca radu ar fi un etnobotanic, papastratos un DDD-ist ori tudor un televizat. Ei pot sa-ti raspunda. Iar ca eu as fi pe alta lume, se vede din cele pe care le scriu pe ce lume sunt, si mai ales ca indraznesc sa cred ca Romania este pe Pamint si nu pe luna. Si cu asta, de partea mea, discutia e incheiata.

 32. un liberal optimist spune:

  @tudor,
  Daca ai fi fost in Piata Victoriei pe 24 luna trecuta ti-ai fi dat seama cat de ridicola e probaganda basista. Initial au zis ca revolutionarii au batut palma cu base, si, ce sa vezi? aproape jumatate de piata era plina de ei. Plus o sumedenie de alte categorii sociale. Si toti aia chiar injurau la basescu si-si puneau intreaga speranta de mai bine in USL.
  Vino si tu pe 16 la mitingul ceferistilor.

 33. un liberal optimist spune:

  @cris,
  Am fost printre primii acolo. Uita-te pe comentariile mele din urma. La inceput a fost OK. Dupa…ce vezi si tu. Cred ca dupa 1 martie va incepe altceva. Desi, aud, ca se pregateste o lege speciala in acest sens.

 34. tudor spune:

  @aurel

  Hai sictir!
  Asta in primul rind.

  In al doilea rind eu nu traiesc pe linga nici un sef, mai mult chiar, toata viata le am spus sefilor mei exact ce credeam, asumindu mi riscurile de rigoare.
  De ceva timp n am nici un sef, asa ca , inca o data
  Hai sictir!

  Daca ai face eforul sa citesti postari mai vechi, ai constata ca l am criticat pe crin antonescu copios, la fel si partidul liberal.

  Insa cand eu vad ca in cele mai importante functii diun stat sunt puse persoane despre care eu stiu ca sunt santajabile , ce ar trebui sa fac?
  Sa l injur pe antonescu?

  Cand vad ca majoritatea ministrilor unei tari au coeficientul de inteligenta sub al tau – care mai mult faci pe prostul decat esti,
  Sa injur partidul liberal?

  Cand vad ca majotitatea parlamentara se formeaza prin santaj, dosare si ordin de la servicii,
  Sa injur guvernarea tariceanu?

  Cand fundamentul oricarei democratii – separarea si echilibrul puterilor statului- a devenit doar un moft,
  Sa l injur pe Coposu?

  Cand nu mai exista nici o functie publica accesibila fara aprobarea stim noi cui,
  Sa l injur pe MS Mihai I?

  Nu simt nevoia sa ma justific fata de unul ca tine.
  Sper doar ca , dincolo de propstitutia ta morala, mai ai o picatura de constiinta civica.
  Ei ma adresez, nu postacului care face (sau chiar este?) pe prostul.

  Si inca ceva: au fost pe lumea asta smecheri mult mai tari decat basescu.
  Stii cum a murit stalin?
  In propria scarna, prietene!

  PS:
  daca va ajunge antonescu la guvernare, il voi tavali ingrozitor, nici o grija; de abia astept.

 35. tudor spune:

  @un liberal

  Hai sa ti transmit o informatie confidentiala, ramine intre noi:
  astazi le au intrat revolutionarilor banii pe card.

  Nu stiu baza legala, dar banii au intrat.

 36. un liberal optimist spune:

  @tudor,
  In loc sa combati cu mine pe principii tu iti consumi munitia pe acest personaj colectiv aiurel?

 37. un liberal optimist spune:

  @tudor,
  Inseamna ca nu au demonstrat de pomana si ca n-au crezut in asa-zisul lor lider Maries. Sper sa-i mai vedem si la”jos basescu!”.

 38. anca spune:

  aurel
  Daca aduci macar 10 critici majore lui base si guvernarii lui, te credem ca esti curajos. Ce spui?

 39. tudor spune:

  @anca

  :)

 40. lordul john spune:

  @cris

  iata in ce credeau liberalii in 1920:

  “[...] Cred în Partidul Naţional Liberal, care a scăpat ţara din ghearele hrăpăreţe ale zarafilor străini, întemeind băncile ţărăneşti şi muncitoreşti, care au pus banul Românului în mâinile Românului.
  Cred în Partidul Naţional Liberal, care s-a ostenit neîncetat să apere Biserica Strămoşească, păstrătoare de credinţă şi să întemeieze şi să întărească Şcoala, dătătoare de lumină, trezind poporul român, din somnul în care îl aruncase vitregia timpurilor şi purtându-l spre limanul deşteptării.
  Cred în Partidul Naţional Liberal, care a stat strajă neclintită lângă averea ţării apărând-o împotriva poftelor nesăturate ale vrăjmaşilor care voiau să robească neamul prin robirea avuţiilor lui.[...]”

  sursa: http://national-liberal.ro/crezul-pnl/

 41. cris spune:

  @ LordulJohn

  Stiu, cind am vazut noul site al PNL am si spus ca ar trebui sa fie pus pe prima pagina, nu pe un link al unui link. De pe aceeasi pagina

  Legea luptătorului liberal – Nihil Sine Deo

  Liberalul este om liber şi generos. El luptă împotriva oricărei asupriri şi se jertfeşte pentru întărirea credinţei strămoşeşti, consolidarea şi fericirea Patriei sale.
  Liberalul este om de onoare şi de cuvant. El judecă orice situaţie în lumina adevărului, iar convingerile sale le împărtăşeşte tuturor, fără ascunzişuri.
  Liberalul este omul faptelor şi al gândurilor curate. El preţuieşte deopotrivă sănătatea trupească şi sănătatea sufletească.
  Liberalul se împotriveşte oricăror acte de risipă, de abuz, de favoare, de cruzime sau de distrugere.
  Liberalul nu face nici o deosebire de rasă, de avere, de clasă socială. El este cuviincios şi îngăduitor faţă de toată lumea, respectând credinţa, munca, experienţa şi avutul altuia.
  Liberalul este patruns de spiritul de echipă. Ca să poată să comande, el învaţă mai întai să asculte.
  Liberalul este luptător politic plin de avânt şi sincer democrat. El dispreţuieşte minciuna, reaua credinţă, invidia, patima, dezordinea şi ura.
  Liberalul este îndrazneţ în cele bine chibzuite. El nu fuge niciodată de răspundere.
  Liberalul este bun român. El îndeplineşte cu conştiinciozitate îndatoririle cetăţeneşti în ajutorul semenilor aflaţi în nevoie şi primejdie.
  Liberalul este plin de însufleţire în orice muncă, urmându-şi cu dârzenie ţelul: libertate, dreptate şi – prin proprietate – bunăstare pentru toţi.

 42. emi spune:

  @anca
  Tu ii dai extemporal cu tema fixa lui @aurel dar nu-i lasi timp de gandire. N-ai observat ca la ora 20 inchide “pravalia”?
  Cred ca era mai fericit si putea rezolva tema in timp util daca ii cereai sa filmeze “prin gaura”, asta e specialitatea lui.
  Dar sa nu le dam idei ca s-ar putea sa ne arate fundurile portocalii (la cat sunt de dotati pot face si colonoscopii). Si dupa cum a zis Base ca 20% din populatia Romaniei sunt homosexuali, cine stie ce mai iese…

 43. emi spune:

  @Barosanul
  Drumul spre iad e pavat cu intentii bune.
  De ce ne enervezi pe noi cu “autogolul”, cand Ponta nu e in PNL si nu poate fi schimbat de PNL.
  Nici PSD nu cred ca are chef sa-si schimbe presedintele in an electoral pentru ca ar insemna sa-si risipeasca fortele aiurea, dar daca tot vrei sa obtii schimbarea lui Ponta, n-ar fi normal sa “marchezi” in “poarta” lor?

 44. lorduljohn spune:

  @cris

  Da, ai dreptate, ai solicitat asta acum cateva luni. Am vrut sa readuc in atentie tema si necesitatea ca acei reprezentanti ai PNL din functiile publice sa asume aceste principii. Site-ul e foarte bine realizat de cativa tineri liberali pentru care componenta esentiala din PNL este “national”.

 45. Barosanul spune:

  @
  ”Frate, nu vezi ca le faci jocul?”
  Eu vad ca ponta, dan sova si sarbu le face jocul si iau atitudine.

  E decit o chestie de opinii, daca tu vezi ca eu le fac jocul e strict treaba ta.

  Daca e sa ne jucam de-a blamatul, asa pot sa-ti imput la randu-mi ca tu le faci jocul.

  Prin atitudinea pe care o ai fata de cei din Piata Universitatii imi aduci aminte de cei de teapa dezinformatorilor-manipulatori care in 90, cind eram in Piata, la Golaniada, incepuse sa ne faca drogati, vinduti capitalistilor, ca vrem sa aducem burghezii, ca vrem sa-l aducem pe Rege care vindu-se tara.

  Am vazut cu ochii mei situatia din Piata Universitatii inca din primele zile si apoi in manifestari din strainatate si daca dam la o parte, divergente de opinii, stingaciile unei miscari neorganizate si manipularile inerente, 100% se vrea ‘JOS BASESCU!’.

  Asta este pilonul de baza, iar cu cit sunt mai multi cu atit mai bine, este ca si cum o multime de dusmani s-ar unii pentru a da jos Dusmanul Comun bashescu. La fel ca USL-ul.

  Dar vezi exact cum am spus mai sus, e o chestie de opinii.

  Pana una alta,
  JOS Ponta din USL sau
  ‘PDListi-USListi= Aceasi SECURISTI’
  ‘PDL-USL= Aceasi Mizerie

  PS. Sa nu intelegi ca TE BLAMEZ sau iti IMPUT ca le faci jocurile, am zis ‘As putea’.

 46. Barosanul spune:

  @ All
  Apropos de Piata Universitatii,

  Cineva care a fost in pita ieri mi-a trimes ultimele scadari

  Ceata lui Ungureanu, nepoţii lui Măgureanu /
  În stat poliţienesc toate gradele le cresc /
  Aoleu ce tărăboi, sar dosarele pe noi! /
  Aoleu ce tăraboi, suni un om, te-ascultă doi!

  Aţi uitat de sinistraţi şi vreţi să ne cenzuraţi.
  Boc, cu mâna pe lopată, a-ngropat o ţară toată!
  Prim-ministru ai numit, tot un pui de securist! Iliescu, nu fi trist, şi Răzvan e securist!

  Toata lumea ştie / ne conduce SIE!
  Pe cablul de Internet / vine un agent secret!

  Boc coseşte iarba verde / Eba s-o legalizeze / S-o ruleze în hârtii / Şi s-o vândă la copii

  Băsescu te duce valul / Lângă Bercea Mondialul / O să joci poker pe case / În celulă cu Năstase

 47. Barosanul spune:

  @ Anca

  ”Daca aduci macar 10 critici majore lui base si guvernarii lui, te credem ca esti curajos. Ce spui?”

  Probabil ca ar trebui sa reformulezi si sa arate 10 motive ca sa-i laude? Poate ca ar fi mai promt.

 48. Barosanul spune:

  @ Emi,

  ”De ce ne enervezi pe noi cu “autogolul”, cand Ponta nu e in PNL si nu poate fi schimbat de PNL.”

  Sa fii sigur ca o fac peste tot pe unde pot. Iar daca nu o faceti si voi inseamna ca nu v-am enervat destul.

  Iar in cel mai rau caz o sa ajungeti sa-l laudati pe ponta tocmai sa-mi faceti in ciuda, ceea ce iar nui rau ca intariti USL-ul, smiley.

  In ceea ce priveste ‘Autogolul’ eu ii spun simplu Tradare, ori in acceptiunea mea asta nu se iarta, pentru ca mai tirziu voi trai s-o regret.

  Apropos, dupa atitudinea recenta a lui ponta , tu ai mai mult 5%
  incredere ca el il va mai sprijini pe Antonescu in 2014 (peste 2 ani) dupa ce el v-a fi pus PM? Daca a Tradat o data o v-a face si a doua oara.

  Asa ca pana una alta,
  JOS Ponta din USL sau
  ‘PDListi-USListi= Aceasi SECURISTI’
  ‘PDL-USL= Aceasi Mizerie

 49. emi spune:

  @Barosanul
  Tu crezi ca Base isi va termina mandatul?
  Eu nu prea am incredere in oameni ci in conjuncturile social-politice favorabile. Daca aveam incredere in Ponta, postam pe blogul lui. Si totusi un politician 100%, joaca la mai multe capete, exact precum Ponta, astea sunt regulile jocului. USL este puternic si pentru ca are varfuri cu personalitate care se completeaza foarte bine chiar daca se mai si incomodeaza reciproc. Crin Antonescu stapaneste arta negocierii in timp ce Victor Ponta se pricepe la manipulare. Daniel Constantin inca invata dar are stofa.
  Trebuie sa gandim ordinea prioritatilor daca vrem sa iasa ceva. Si acum in prim plan e USL, Opozitia doar unita ii sta in gat lui TB.