Ce ne lasă PDL drept moştenire/ PRM, PNG, PPDD şi-a patriei cinstire!

Nu ştiu ce se va alege de acest Partid al Poporului. Percepţia din sondaje şi realitatea privită cu ochiul liber ne oferă un lung prilej de vorbe şi de ipoteze, vorba lui Topârceanu. Sondajele îi dau procente ameţitoare, uneori chiar de peste 20%. Liderii judeţeni ai acestui partid sunt, însă, cu totul absenţi în dezbaterea publică, dacă nu cumva, atunci când totuşi există, sunt cu totul ridicoli. În ultimele luni, peste tot unde m-am perindat, am întrebat lumea – oameni politici, jurnalişti, medii culturale – dacă ştie careva vreo localitate unde acest partid e pe locul întâi ori e condus de un lider local preţuit. Răspunsul a fost un nu categoric. Aşadar, în ce priveşte competiţia pentru primării, Partidul Poporului nu are nicio legătură cu poporul. Şansele sale de a câştiga primării sunt aproape egale cu zero. Să câştigi la parlamentare fără să ai primari e o sarcină dificilă, deşi nu imposibilă. PRM a câştigat în 2000 vreo 22% la alegerile parlamentare, iar candidatul său la preşedinţie vreo 28% fără să fi făcut prea mare brânză la alegerile locale (unde a câştigat, totuşi, vreo sută şi ceva de primării). Lipsit de primari care să-i călăuzească, electoratul acestui partid, concentrat pe segmentele sărace şi destul de debusolat, va fi o pradă uşoară pentru mita electorală, ceea ce reduce mult şansele sale la alegerile parlamentare.

 

Intrarea în Parlament a coaliţiei PRM-PNG şi lansarea Partidului Poporului, cu semeţiile sale din sondaje ar putea fi una din facturile pe care suntem siliţi să le plătim după guvernarea PD. O guvernare normală, care duce ţara spre mai bine, cum a fost guvernarea liberală curăţase locul de astfel de mutanţi ai tranziţiei. Partidele de această sorginte nu intraseră nici în Parlamentul European, la alegerile din 2007, nici în Parlamentul României, la alegerile din 2008, iar la alegerile locale din acelaşi an înregistraseră un alt eşec răsunător. Derapajele economice şi politice, corupţia sfidătoare, nepăsarea la adresa românilor, incultura şi cabotinismul guvernării pedeliste au dus la reapariţia partidelor de felul acesta, care bântuie prin nostalgiile cele mai mohorâte, prin frustrările cele mai aprige, prin proud’hon-ismele cele mai fanatice şi prin amăgirile cele mai nesăbuite. Chiar dacă, mai nou, Partidul Poporului pare mai tentat de USL decât de PDL (reciproca nu e valabilă) născătorul acestui Golem şi resuscitarea celorlalţi este unul dintre multele cadouri otrăvite pe care ni le-a făcut guvernarea pedelistă.

 

 

57 Responses to “Ce ne lasă PDL drept moştenire/ PRM, PNG, PPDD şi-a patriei cinstire!”

 1. @VV

  Somnul natiunii naste monstri. Mutanti.
  Romania, trezeste-te!

 2. anca spune:

  @VV
  Ati auzit ca Ioan Buduca s-a inscris in PPDD? Mi-e greata.

 3. anca spune:

  @Corina Chiriac
  Un scriitor.

 4. anca spune:

  @Corina Chiriac
  Ideea este ca multi intelectuali (de diverse calibre) s-au tampit iremediabil. Dovada ca nu este suficient sa citesti. Uneori prostia si cultura se intalnesc in acelasi punct.

 5. emi spune:

  Ii recomand cu caldura lui Dan Diaconescu sa-l ia in echipa si pe Gregorian Bivolaru, sa aiba si sprjinul spiralei integrarii in absolut. Daca nu se teme ca-i ia fata. In felul acesta partidul nu mai are nevoie de statut si se alege si cu ceva istorie. In plus, DD, VT si GB vorbesc aceeasi limba, a oportunistului nebun.

 6. Barosanul spune:

  @ Anca

  ” Ideea este ca multi intelectuali (de diverse calibre) s-au tampit iremediabil” (referitor la intrarea in PPDDD)

  Dar oare nu iti pui intrebarea ca multi foarte multi sunt debusolati de lipsa de politica, de lipsa de comunicare si poate chiar de TOTALA LIPSA de respect a USL fata de electorat?

 7. Barosanul spune:

  @ Anca , @ VV

  oare nu e GRESEALA USL ca nu comunica mai nimic si in afara de 2-3 persoane nu se face o prezenta simtita?

  A iesit cu surle si trimbite ca MAMAAAAAAA facem Guvern din Umbra facem Proiecte etc S-a ales praful de ele. E UNUL NU STIU NIMIC! Si sunt unul interesat , de PNL mai ales.

  A iesit Dl Antonescu, cu propiectul dinsului facind asa o TENTATIVA de prezentare la A3, s-a pus deja praful sau s-a ales praful, eu nu am mai auzit nimic.

  Apoi vine ‘ Sarutmina conasule Basescu’ -Ponta Gudurica si slaveste guvernul Ungureanu pina sa-l investeasca.

  Domnule Vosganian,
  Cere sunt 10 punctele cheie pe care USL le v-a aplica daca cistiga alegerile?????

  Eu nu stiu nimic!!!

  Dar stiu ca PPDD
  1 dau 20.000; 2. Iau averile de la Bogati; 3 Re-infiinteaza Agricultura de stat; 4. Fac toti Romanii actionari la un fel de FALANSTER!

  Bun rau, timpenii, idiotenii cine stie. Important e ca deja au transmis un Mesaj iar USL face decit valuri fara consistenta>

  Concluzia

  In mare masura degringolada alegatorilor nu se datoareaza PDL-ului ( Dezvatati-va de a cauta vina in curtea altora) vina cea mai mare o are USL ca nu comunica simplu si coeerent ce vor face.

  Pina si Basescu a inteles ca comunice coerent ‘marim salariile’.

  Asa ca USL-ul trebuie sa trezeasca. Spun si eu vorbe-n vint.
  Cum sa se trezeasca cind nu are un Comitet de conducere si coordonare ( COMANDOR IN CHIEF).

 8. Un liberal optimist spune:

  @VV,
  Cu non-mesajele transmise de reprezentantii USL, tare imi este teama ca vom rata urmatorii 4 ani. Doar concentrand mesajul pe raul de basescu si pe coruptii pedisti, fara a veni cu solutii in stare sa racoreasca creierii simpatizantilor lui DD, nu-i vom convinge pe electori sa vina la vot.Nici psd-ul nu mai e ce-a fost, mai ales dupa tradarea din 2008.Si tare imi este teama ca vom asista la reeditarea fenomenului Piatra Neamt!

 9. Mihai ANDREI spune:

  @ Un liberal optimist
  Tare îmi este teamă că ai ceva dreptate. Să-ţi povestesc un experiment pe care tu nu-l prea faci din cauza sfaturilor bunicilor tăi – am ieşit vineri la ceva bufet cu mai mulţi amici. De unde la începutul discuţiei toată lumea ponegrea regimul băsescu, după mai multe sticle de vin, hopa şi surpriza: au reînceput certurile dintre prieteni ca-n 2009 şi mi-a fost clar că 1/3 vor vota, totuşi, cu PD !!! Motivele sunt foarte variate – de la prostie (ca încremenire în proiect) la interese absconse, nu asta voiam să discutăm azi, dar ideea e că nici USL nu sparge gura târgului prin coerenţa sau ingeniozitatea mesajelor.

 10. Mihai ANDREI spune:

  @ Varujan Vosganian
  Pot şă vă confirm că în Bihor PPDD nu există absolut deloc, nu cred că la locale vor lua măcar vreun consilier comunal. Dar la generale … mai vedem.

 11. Un liberal optimist spune:

  @Mihai ANDREI,
  Sfaturile bunicilor erau valabile pana in 1989. La carciumi, chiar nu intru, dar la restaurant da.Este posibil ca in anumite parti din Transilvania sa nu prinda, dar in est,sud-est si sud, cu siguranta va prinde, deoarece oamenii nu prea au optiuni ca la voi.
  Pe de alta parte, campania electorala pentru parlamentare trebuie inceputa inca de acum, astfel incat electorii sa stie ce aleg. Alegi inutil un om daca nu face parte din partidul catigator la parlamentare. In sensul ca in mod inutil promite ca va face nustiu ce daca nu primeste finantare de la judet, care judet primeste de la guvern. Ideea este ca primarul sa raspandeasca si idele din programul partidului sau. Degeaba ii promiti un pod, un drum, o troita, daca el va muri de foame din cauza lipsei oportunitatilor economice din zona.

 12. Un liberal optimist spune:

  @Mihai ANDREI,
  Ori V. Ponta sustine prostia, neamendata de nimeni, ca “da, sigur, avem solutii, dar pe care le vom prezenta la parlamentare”!

 13. lordul john spune:

  @VV

  Ati avut dreptate la emisiunea de sambata de la TVR1: nu poti condamna zarzarul ca face zarzare.
  Cred ca important este sa mai altoim pomii din livada. Altfel ne vom trezi ca nucii, merii, prunii, gutuii se vor usca si vom avea o livada de duzi. Si dupa cum bine se stie, duzii fac dude!

 14. PAPASTRATOS spune:

  PPDD nu trebuie sa aiba lideri (oameni) marcanti in teritoriu. Liderul marcant din teritoriu al acestui partid este UNDA RADIO prin care ajunge pe ecranele tutror romanilor doar ca, prinde doar la cei ce , in general, nu au nici un fel de instructie, sau una aproape inexistenta.

 15. Un liberal optimist spune:

  @VV,
  Uitati un exemplu de non-mesaj:basescu si guvernul zic ca vor cauta solutii pentru “reintregirea” salariilor. Ponta zice:”daca le reintregeste, cand venim noi le taiem”.
  Stiti cum e,romanul zice ca e mai aproape camasa decat haina.Si mai am de amintit o sumedenie de non-mesaje. Dar pe rand.

 16. Paul Snaider spune:

  Fomfaitule, nu inteleg ce ai tu cu PRM. A fost la guvernare, a furat ceva, a tradat ceva sau pe cineva? Ia aminteste-ti ce parlamentari avea PRM si ce hahalere ( vb lui Becali, ca tot ai ceva cu el ) sunt acum in Parlament. Unu si unu care mai de care escroc si mincinos.

 17. anca spune:

  @Barosanul
  Stiti cum vine asta? Ca si cum o femeie, care n-a descoperit un barbat pe masura asteptarilor, se ofera unui terchea-berchea ce-i promite luna de pe cer. Toti avem pretentii mai mari de la USL, dar asta nu inseamna ca trebuie sa fugim in bratele lui DD.

 18. anca spune:

  @VV
  Cred ca trebuie sa modificati ora.

 19. anca spune:

  @Barosanul
  Cred ca si daca ar avea mesaje mai coerente, USL tot n-ar putea convinge potentialul electorat al lui DD. Oamenii astia sunt ca o muiere disperata care, in loc sa faca o analiza rationala a propriei situatii, cu adunari si scaderi, fuge la vrajitoare. Aia o asculta ingaduitoare ore in sir, o lasa sa-şi verse frustrarile, ii face o cafea, o mangaie pe par, ii sterge lacrimile etc. si, dupa aceea, ii spune ca se rezolva. Barbatul dorit va fi al tau, iti va linge din palma, stai doar sa omoram rivala, curva aia nenorocita, urata aia, dar al tau e, ti-l aduc negresit, la drum de seara, in patru labe s.a.m.d.

 20. Sfarma -Piatra spune:

  Acest asa-zis ,,Partid al Poporului” si cu ,,lideru” sau plus OTV-ul,este un azil de nebuni in toata regula !!! Toti bolnavii mintali si toti frustratii vin la OTV si isi varsa tonele de prostie agresiva !
  Aseara am nimerit intimplator pe OTV,si ,,lideru” era intr-un sat inconjurat de amaritii innebuniti de saracie,care l-au intrebat ,,Ce-o sa faceti domnu’ Dan” ? iar raspunsul lu’ domnu Dan a fost ,,Vom lua de la bogati si vom da la saraci” !!! Tare nu ?

 21. tiberiu spune:

  @VV
  Strategia lor este simpla, clara si sistematica :potentarea oricarei grupari politice diversioniste care si-o pot subordona prin mita si santaj, astfel incat sa “ciupeasca” cat mai mult din procentajele elctorale ale USL.Nu acelasi lucru este valabil din partea opozitiei care se intrece in actiuni care seamna neincredere in propriile randuri.Nici pana la aceasta ora Ponta si Crin nu au explicat clar pentru ce au desconsiderat propunerea lui TB pentru un guvern USL. Incapacitatea de a explica simplu si convingator cetatenilor propriile decizii politice ridica mari semne de intrebare.
  Sunt simptome extrem de ingrijoratoare.

 22. iulian spune:

  Cred ca PRM PNG are mai multa credibilitate decat PPDD!

 23. Sfarma -Piatra spune:

  @ VARUJAN VOSGANIAN

  Dupa descreieratii astia ai basescului,sa urmeze descreieratii lu’ ,,domnu’ Dan”,asta e prea mult !!!

 24. emi spune:

  Din punctul de vedere al derapajului, ppdd si prm fac un serviciu partidelor puternice, daca raman sub 3% (ele diminueaza puterea pd-l si nu pot participa la guvernare). La fel si miscarea inimii veninoase (verde). Tactica asta de reinventare a portocalelor le face mai mult rau decat bine pentru ca li se imprastie electoratul si pot ramane fara reprezentare in Parlament.

 25. emi spune:

  Ascultandu-l si cunoscandu-l pe TB, eu cred ca a iesit si a spus ca e mai bine ca Boldea sa fie arestat de romani, tocmai pentru a-i sugera lui Boldea ca i-ar fi mai bine intr-o puscarie din care nu va putea fi scos prea usor. Daca ar fi arestat de kenyeni sau congolezi si cotizeaza cine si cum trebuie catre respectivii… predarea domnului Boldea se poate taragana la nesfarsit; in plus de acolo se poate evada foarte usor. Pariez ca Boldea se va lasa arestat de africani.

 26. tudor spune:

  PRM si becali s au compromis prin alianta de la bucuresti cu pdl ul, asa ca e putin probabil sa rupa gura targului in alegeri, posibil sa nici nu intre in parlament.

  Faptul ca usl ul nu a reusit sa urce in sondaje cu nici un procent fata de data constituirii in conditiile unei guvernari dezastroase spune multe despre deficientele demersului comunicational, cel putin.

  Cat despre campania electorala ma asteptam ca pina acum usl ul sa lanseze un mesaj politic foarte clar: fara mita electorala.

 27. tudor spune:

  Vad ca usl ul ameninta foarte serios ca daca va aparea HG cu facultatea de la Tg Mures vor initia motiunea de cenzura.
  Asta imi aminteste de bancurile alea cu armata albaneza; d aia nu mai ploua!

  Daca ar vrea sa si arate forta usl ul ar trebui, in situatia amintita, sa organizeze un mare miting la Tg Mures, e singura chestiune eficienta.

 28. Kronstadt an der Graft spune:

  Dacă o să vă uitaţi olecuţă mai atenti o să găsiţi un alt partid, PP-LG pre numele lui, de la care Diaconescu a furat mai tot ce are pe plan politic. Este evident că Diaconescu a primit sarcină să fure voturi cât poate de la opoziţie cu acest partid de căpătat. Partea proastă e că o face cu mult profesionalism.

 29. Buddha spune:

  VV
  Stiti de ca ma tem eu? (De fapt, ma amuza): ca Becali si Vadim vor uita ca sunt in alianta si se vor lua la injuraturi. :))) Bine, de fapt e trist. Pt Romania

 30. Buddha spune:

  VV
  Sunteti cumva la premiile Gopo? Cum sunt cinefil inrait, ma uit in direct si mi s-a parut ca va vad acolo, desi…la cum stau cu dioptriile, e posibil sa va confund. :))

 31. tiberiu spune:

  @VV
  La nivelul cel mai inalt politic o propunere de acest gen(la misto sau nu) trebuie analizata cu toata seriozitatea ,pana la ultima consecinta.
  1)Daca propunerea era facuta la misto atunci Crin si Ponta trebuiau sa accepte propunerea tot la misti si sa-l puna pe TB in situatia sa retracteze propunerea, evitand astfel acuza ulterioara ca nu au curahjul sa-si asume raspunderea conducerii tarii.
  2)Daca propunerea era serioasa,desi facuta oarecum la misto(inclin spre aceasta varianta) Crin si Ponta trebuiau sa explice pentru ce propunerea era “otravita” si deci inacceptabila.
  Propunerea lui TB era o abila capcana pentru USL,de aceleasi gen cu alianta PDL-PSD din 2008 .
  O asemenea situatie nu poate fi lasata in “coada de peste”,mai ales dupa acuzele lui TB ca sefii opozitiei nu au curajul sa-si asume raspunderea gestionarii tarii, fara daune seriase in imaginea USL.Daca aceasta tema nu este transata,ea va fi reluata la infinit de TB in campoania electorala.

 32. un liberal optimist spune:

  @VV,
  Nu prea am inteles ce cautati ieri seara la B1, ca am prins doar finalul, dar presupun ca ati enervat-o rau pe Pora. Si nici pe fata asta n-o inteleg:acum, la final de guvernare, ar putea sa fie si ea mai flexibila. Mai este viata si dupa pd, asa cum mai exista viata si dupa bok.
  Apropos de bok:l-am auzit luand atitudine impotriva infiintarii facultatii in lb. maghiara la Targu Mures. Ii convine, il doare in palarie de mentinerea unita a Coalitiei, acum nu stie cum sa-si salveze pielea politica.
  Mai observ ca si pedistii au inceput sa fie mai potoliti pe la emisiuni, iar PP-DD s-ar putea sa se mai imbogateasca cu un parlamentar(M. Boldea). Intrebarea este cum i-ar sta sa aiba in randurile sale un”megaciocoi”?

  • @ un liberal optimist

   Bă sa știi ca Pora a fost foarte pasnica toată emisiunea. Putin la sfârșit a avut o tentativa, in rest a fost cuminte, ba mi-a dat dat dreptate de vreo trei ori.

 33. un liberal optimist spune:

  @All,
  O intrebare fundamentala nu ma lasa sa dorm noapte de noapte:inchide basescu OTV?

 34. Bibliotecaru spune:

  @ un liberal optimist
  Da, în fiecare noapte după ce se termină emisiunea… :D

 35. emi spune:

  Scopul fundamental al lui tb e sa sparga USL. A propus Victor Ponta premier pentru a reusi descompunerea unitatii USL. Indiferent ce ar fi raspuns liderii USL, tb isi continua munca de dezbinare a uniunii.
  Eu sunt incantata ca munca lui are efect invers, cu cat “sapa” mai indarjit tb, cu atat USL strange randurile mai unita. Restul sunt furtuni in paharul cu apa.

 36. @ Aurel ian

  Primarii calauzesc pe oameni, pur si simplu. ASA se intampla in campanii.