Se pare că, în protocolul de predare-primire, Emil Boc i-a transmis lui Mihai Ungureanu şi obsesiile în ce mă priveşte

Se pare că, la PDL, să te iei de Vosganian e un fel de probă obligatorie, un fel de a te grozăvi, aşa cum fac unii la Moşi care lovesc cu ciocanul în policioara de tablă,  ca să vadă lumea cât de sus sare bila. Nu contează motivul, ce dacă n-am reînnoit contractele de energie electrică după cum zice Traian Băsescu ori n-am majorat fondul de salarii în 2008 cu 70%, după cum socoteşte Emil Boc, băţoşenia e băţoşenie. În această nobilă tradiţie, iatăată ce spune aseară, într-un interviu televizat, domnul Mihai Răzvan Ungureanu: Domnul Varujan Vosganian, ministru atunci, a şi făcut vorbire despre ele.  Preţul iniţial, cu care domnul Varujan Vosganian, ministru al economiei, scosese  Cupru Min Abrud la vânzare era de 18 milioane. 18 milioane! Amândouă au picat,  în an de boom economic. Acum, de ce au picat? Pentru că… nişte condiţii  preliminare în oferta de vânzare, pe care nimeni nu voia să le accepte.

 

Domnule Ungureanu, vă învederez prin prezenta că Varujan Vosganian nu a scos niciodată Curpru Min la vânzare.  Cât despre cifre şi argumente, o să avem prilejul, pe parcursul dezbaterilor la moţiunea privind resurse, pe care o vom depune săptămâna viitoare la Senat, să vorbim pe larg. Aşadar, să nu anticipăm.

134 Responses to “Se pare că, în protocolul de predare-primire, Emil Boc i-a transmis lui Mihai Ungureanu şi obsesiile în ce mă priveşte”

 1. anca spune:

  @Tiberiu
  Cred ca vrei sa spui “regulile“ junglei, ca de joc cu reguli nu mai poate fi vorba.
  Esti un comentator sportiv simpatic (cred ca pe tipar latino, parca aia lungesc gooooooluuuuuuuuuul).

 2. tiberiu spune:

  @anca
  Poti sa spui “jungla” daca vrei, vaitatul nu ajuta , dar numai forta organizatorica,inteligenta maleabilitatea reactiei va poate salva . Vrand nevrand cetatenii vor trebui sa invete ce este actiune colectiva si perseverenta daca vor sa fie respectati.Daca nu vor deprinde sa-si asume responsabilitatea civica vor fi calcati in picioare fara scrupule.Sper ca nu mai aveti iluzii.

 3. anca spune:

  @Tiberiu
  Cred ca in momentul asta doar simpatizantii lui DD mai au iluzii.
  Si de ce “ne“ poate salva? Tu nu faci parte dintre noi?

 4. hermann spune:

  http://www.romanialiberala.ro/RL/partide-disciplina-de-partid-si-intelectuali/?utm_source=Romania+Liberala&utm_campaign=ca625872c4-disciplina+de+partid&utm_medium=email

  @VV
  Eu nu am zis maestre in ce scop va folosi MRU acest Consiliu sunt de acord cu dumneata, insa era vorba de principiu daca este bine sau nu sa preluam in programul nostru o astfel de abordare deschisa a dialogului despre agricultura, industrie, invatamant care cu siguranta ne va ajuta mult mai bine, desigur nu mot a mot, dar ne va apropia de realitatea terestra, pentru ca dupa cum se vede suntem departe rau, dar rau de tot de lumea de jos, stiti pe unde merg si zau ca merg mult si in tot felul de medii lumea zice “Nu vrem sa va mai vedem pe nici unii, NE-ATI DISTRUS ORICE SPERANTA” vorbind despre lumea politica!!!
  Despre asta vorbim maestre, sa ne apropiem mai mult urechea spre popor, pentru ca acolo sunt problemele nu pe hartie, astea pe hartie sunt pentru eruditi si tehnocrati, dar poporul, poporul care si-a pierdut si SPERANTA cine il baga macar in seama, ca noi sigur nu…

  • @ hermann

   Fireste ca orice consultare e buna. Si eu aveam astfel de consultari cu asociatia romana a bancilor, cu asiguratorii, cu camerele de comert straine. Dar ziceam ca e un fel de a-ti face treaba, si nu sa cari tot timpul presa dupa tine.

 5. anca spune:

  @hermann
  Pertinent articolul despre soarta intelectualilor in politica! Nu esti in cadenta, vei fi rejectat. Asta-i cruda realitate…
  Dar cazul C. Preda mai are un aspect. Desi spirit liberal, Preda s-a dus langa TB si apoi, automat, in PDL. De ce nu a intrat in PNL ca sa sustina valorile liberalismului? (poate pt ca aici nu i s-ar fi oferit un post de europarlamentar).
  Cu atitudinea sa critica, de indisciplinat, si in PNL ar fi avut aceeasi soarta. Dar pe mine ma intriga atractia lui (si a altora ca el) pt un presedinte cu predispozitii tiranice. Intelectualii ar trebui sa stie cel mai bine ca un astfel de parteneriat e menit esecului (v. fostii consilieri ai lui TB). Exista si un exemplu celebru, pe care, cu siguranta, ei il cunosc: Platon, care s-a dus ca sfatuitor al regelui Syracuzei si a plecat cu coada intre picioare.
  Oare C. Preda a fost la fel de critic fata de TB?

  • @ anca

   C. Preda a fost ostatic, ca multi alti intelectuali in siajul lui Basescu, Si din vina liberalilor, care nu prea au avut organ catre cultyura. La Basescu i-a incitat violenta lui, probabil. Dar acum vad ca nu era decat asta.

 6. Barosanul spune:

  Domnule Vosganian,
  ”Se pare că, la PDL, să te iei de Vosganian e un fel de probă obligatorie, un fel de a te grozăvi”

  Hehehehe!

  Sper ca va prefaceti! Ce dracu are PDL cu Dumneavoastra????

  Cine e Spionul Sef Ungureanu??? Cine a fost Competentul Profesor de NECONSTITUTIONALITATE Emil Boc( adica RAHAT in turca)??? Sunt Marionetele Chiorului de la Cotroceni, asa ca sforile ‘ So pe Vosganian’ vin de la Bashinica.

  Sper ca nu ati crezut cumva ca are PDL-ul ceva cu Dumneavoastra!

 7. Barosanul spune:

  Domnule Vosganian,

  ”Nu trebuie cerut public deal cu ungurii. Trebuie lăsați sa vina singuri.”

  Datii dracului de Unguri! Mai lastii sa stea si in opozitie nu mai fiti presul lor.

  Prin sustinera PDL UDMR nu a facut altceva decit sa DISTRUGA Romania in ultimii 4 ani!

  Apoi cum de aveti AMNEZIE? Ati uitat ca dupa “2008 si 2009 trebuia sa respecte intelegera cu PNL si proiectul Iohanis ?

  Datii dracului de TRADATORI, nu le mai lingeti scuipatii.

 8. Mihai ANDREI spune:

  @ un liberal optimist şi puţin machiavelic, apud anca
  m-a uns la inimă editorialul lui CTP de azi ref. la jalnica prestaţie televizată a lui MRU:
  http://www.gandul.info/puterea-gandului/un-artist-al-moralei-9477540

 9. un liberal optimist spune:

  @Mihai ANDREI,
  In materie de MRU poti sa mergi pe mana mea. Am intalnit in viata o gramada de specimene asemanatoare. Nu trebui sa te obosesti citindu-l pe acest twester al gandirii politice romanesti.

 10. un liberal optimist spune:

  @tiberiu,
  Chiar n-am vrut sa mai zapez pe Real-Apoel; diferenta este prea mare, rezultatul era cel asteptat. Celalalt, Chelsea-Benfica a avut ritm si suspans, in ciuda “greselilor” de arbitraj comise de sloveni.

 11. un liberal optimist spune:

  @VV,
  Nu-mi dau seama ce castig ar fi niste trestii ganditoare gen Cr. Preda pentru PNL ,sau MRU, sau TRU etc.

 12. Sfarma -Piatra spune:

  Obraznicia pustiului asta de MURU,impune o pereche de palme rasunatoare ! Individul e de-o obraznicie infioratoare !
  I se pune o intrebare concreta si precisa,iar robotul asta idiot cu ochelari de Himmler,face misto si raspunde in sictir !!!
  De unde a aparut specia asta de imbecili dom’le ???

 13. Dorin spune:

  @ Sfarma piatra:

  Specia asta de imbecili este “omul nou” compus de laboratoarele securitatii.

  Sa nu uitam ca acest asa zis intelectual rafinat este cel care scria tampenii in paginile “Vietii studentesti” in decembrie 1989!

 14. Bibliotecaru spune:

  @ VarujanVosganian

  Stimate domn,
  Observaţia mea era relativă la USL.

  Până la venirea domnului Ungureanu, USL ieşea periodic cu câte o viziune despre un sector al societăţii. De la un timp nu există altceva decât un ping-pong al replicilor fără miză.

  Un reproş asupra privatizării Cupru Min se întoarce rapid în justificarea PNL asupra scoaterii Cupru Min la privatizare… Înţelegeţi?

  Ce gânduri are domnul premier Ungureanu despre domnul Ponta sau ce gânduri are domnul Ponta despre Ungureanu reprezintă o însemnătate pentru cetăţean? Spune preşedintele Băsescu că a spus domnului Ponta să fie premier, domnul Ponta aruncă şi domnia sa cu nişte poante înapoi… Ce folos are din asta poporul român?

  Eu mă aşteptam ca în acest moment să apară proiectele de legi, complet formulate, pe care USL doreşte să le propună Parlamentului în următorul mandat. Toate acele “programe minunate”, viziunea USL asupra unor probleme importante ale ţării trebuie să se traducă în iniţiative legislative pe care viitorul mandat legislativ să le rezolve în procesul de legiferare. Nu este cazul ca ele să fie puse în discuţie acum, înainte de alegeri? Acest lucru reprezintă ACTIVITATEA POLITICĂ.

  Este atât de grav ca eu să îmi doresc nişte politicieni profesionişti care să-mi ajute destinul să nu fie complet falimentar? Un profesionist al politicii nu se pierde în discuţii mărunte care nu duc nicăieri, schimbul de replici sterile nu a născut niciodată bunăstare. Un profesionist al politicii se ocupă cu filosofia, cu ecuaţia dreptăţii şi echităţii. Eu nu fac altceva decât să constat dispreţul din ce în ce mai mare faţă de lege, de principii, de Constituţie şi mă simt neputincios pentru că nu pot să intervin şi să opresc călcarea în picioare a drepturile mele civice.

  De exemplu, dacă fracturarea şisturilor bituminoase produce poluarea apelor şi acumularea de tensiuni de tip seismic… de ce trebuie eu, cetăţean suveran, să suport afacerile financiare ale celor care se pun singuri în fruntea ţării? De ce nu pot sancţiona şi politicieni şi afacerişti şi să-mi apăr dreptul de a nu trăi în poluare?

  Or fi importante obsesiile domnului Boc, ale domnului Ungureanu, ale domnului Băsescu, sunt importante şi alegerile… dar de mine, cetăţeanul 1 din 19 milioane… nu se ocupă nimeni, chiar nimeni?

  • @ Bibliotecaru

   Proiectele de legi nu se fac, complet formulate, cand esti in opozitie si cu aproape un an inainte de alegeri. Asta necesita departamente legislative, cu personal specializat, o cunoastere integrala a situatie cu acces la toate datele, ceea ce, cum vezi, nu e cazul. Dar tema de fond e ca problema in Romania nu e , ntai de toate, de natura legislativa. Nu legile ne lipsesc, ci oamenii care sa le respecte.

 15. anca spune:

  @mihai andrei
  Cred ca sunt si printre noi, pe blog, cativa micuti artisti ai moralei. Evident, nu-l concureaza pe MRU, dar modul in care trateaza incalcarea unor principii morale seamana cu un fel de balet artistic.

 16. anca spune:

  @VV
  Nu sunt Cezar, poate o faraonita, dar nici Marc Antoniu n-am. Epocile marilor pasiuni au apus de mult. Traim intr-o era a simulacrelor, caci asta este postmodernitatea.

 17. anca spune:

  @VV
  Si o gluma, apropos de asta:

  Cand pun mana pe-un roman bun, nu ma las pana nu-l termin.
  Cleopatra

 18. tudor spune:

  Nu trebuie negociat nimic cu ungurii, oricum basescu ii va scoate de la guvernare, in perspectiva alegerilor parlamentare, asa cum au facut in 2009 cu psd ul si vor tiri un guvern minoritar pina la sfarsit.

  Cind vor veni cu sapca in mina, sa le aplicati suturi in fund.
  Mai mult, pentru legislative ar trebui sa aveti ca mesaj, mai ales in Ardeal, ceva in genul “e momentul unei guvernari fara udmr ? votati usl!”.
  Acest mesaj este obligatoriu, mai ales ca trebuie compensata cu ceva incruscririle astea recente .

 19. un liberal optimist spune:

  @VV,
  Sustin nemultumirile firesti ale @Bibliotecarului. Dar cred ca situatia in filiale este chiar infioratoare. Dimineata am facut o vizita de cuartoazie unor prieteni la o cafenea politica liberala dintr-un sectornul al meu).Nici nu indraznesc sa mai reproduc nemultumirile membrilor de rand, chiar determinati sa faca ceva util pentru partid.

 20. cris spune:

  Citesc Manualul Dictatorului (The Dictator’s Handbook: why bad behavior is almost always good politics) al lui de Mesquita si Alastair Smith

  De Mesquita are o teorie a selectoratului, a selectiei cercurilor de influenta in viata politica. Sustine ca exista trei grupari concentrice din ce in ce mai mici: interschimbabili ( adica noi astia multi si dispozabili, alegatorii), influentii (sustinatorii cu putere financiara de pilda) si esentialii (cercul restrins al puterii). De la democratie la autocratie si dictatura exista dupa parerea lor un continuum; ceea ce difera in primul rind fiind dimensiunea si raportul acestor grupari si in consecinta mecanismele de cointeresare ale acestora – tipic autocratiilor/dictaturilor este un grup mic de influenti si esentiali dar si un bazin mare de interschimbabili din care dictatorul sa-si traga influentii/esentialii. Numarul mic face cointeresarea lor mai eficienta (prada se imparte la mai putini, portiile sunt mai consistente si deci mai vrednice de “munca” – sustinere neconditionata, minciuna, furt, coruptie) si in consecinta fidelitatea lor mai solida, bazinul mare din care poate pescui seful ii face ma serviabili pe apropiati cu cit stiu ca sunt ei insisi dispozabili.

  (Tac de ceva timp din cauza acestei carti: incep sa inteleg lucrurile dintr-o alta perspectiva. Exemplele date sunt de la Nigeria si Angola ori Etiopia si Siria la Uniunea Sovietica si Singapore, pina la FIFA, Wallstreet si mafia din New-York Gasesc similitudini extraordinare cu mecanismul raului din Romania pedista, si daca asta ne scoate din pozitia de buric al pamintului, in primul rind imi da speranta ca exista si “tratament” pentru o boala, se vede, deloc rara.)

  Sub capitolul: “Fura de la saraci, da la bogati” (serios, asa e titlul) , adica modul de cointeresare a esentialilor si influentilor, se prezinta pe larg si matematic trei mecanisme: impozitele, imprumuturile si exploatarea/vinzarea resurselor naturale. Basescu si compania au trecut in doi ani prin toate aceste mecanisme, si mai ales prosteste, ca hotul care nu doar fura ouale de aur dar prajeste si gaina la protap.

 21. cris spune:

  Citind manualul dictatorului ma uit inapoi la masurile luate in ultimii doi ani si ajung sa privesc aceasta “austeritate” ca pe o mare farsa. S-a impus cresterea impozitelor/taierea salariilor sub pretextul crizei si sub fustanelele FMI. S-a imprumutat in acelasi mod.

  “Interschimbabilii”, dispozabilii, sufera intr-o saracie din ce in ce mai crunta – evident acesti bani, strinsi cu japca ori imprumutati tot pe spinarea romanilor, nu au nimic de a face nici cu criza si in nici un caz cu binele populatiei. A avut de la bun inceput acest scop de fapt: resurse pentru restrinsul grup de sustinatori interesati ca basescu sa le bage bani in buzunar, prin beneficii directe ori prin proiecte intesate de parandaraturi, si in schimb sa-l ajute sa ramina la putere. Supravietuirea la putere este legata nu de binele pe care il faci populatiei, ci de cit bine faci celor putini care te sustin, zice manualul. Acum sunt la faza trei – instrainarea, tot spre beneficiul personal, al resurselor esentiale ale tarii. (de Mesquita vorbeste de “blestemul” resurselor naturale bogate, faptul ca populatia tarilor cu resurse mari o duc mult mai prost decit populatia celor sarace natural este legat tocmai de posibilitatea de valorificare a resurselor in favoarea celor putini aflati la putere). Sunt adica in ultima faza, mai au putin si crapa. (tocmai il aud pe voinescu cu schimbarea de paradigma in folosirea resurselor naturale si ma intreb cita obraznicie poate sa aiba sa-i considere pe toti cei din jur prosti)

  Problema lor este modul delirant, cu febra frenetica (asa a zis mru?) in care trec prin aceste trei mecanisme. Pe de o parte impozitele mari scad masa celor care pot fi jupuiti cu aceste impozite, imprumuturile au o limita, resursele naturale care pot fi vindute aidoma. Autocratul destept stie sa tina impozitele la un nivel acceptabil si sa creeze posibilitatea pentru dispozabili sa traiasca multumiti, creaza locuri de munca – vezi exemplul Chinei.

  Exodul pedelistilor -as zice ca nu are nimic de a face cu trezirea lor brusca din punct de vedere moral, ci este un semn ca de fapt basescu & co sunt la limita posibilitatii lor financiare, intr-o fundatura a mecanismului de jaf, isi termina resursele rapid, nu isi vor mai putea multumi lipitorile pentru mult timp. Iar pe de alta parte va veni si scadenta pentru modul in care au facut acest lucru si in mod cert cei mai puternici vor ramine neatinsi in schimb cei mai mititei vor plati oalele sparte, deci cei mai mici au nevoie sa se ascunda sub alte fustanele, cele usl se vede. Lacustele au terminat tot rapid, acum ajung la canibalism si fuga.

 22. cris spune:

  Pun citeva fragmente din carte referitor la cele spuse mai sus. Sper sa va incite la a o parcurge, cred ca merita, vorba lui voinescu cu resursele naturale – iti schimba paradigma (smiley)

  “WHETHER YOU’RE TAKING CHARGE OF THE OTTOMAN Empire, a corporation, or Liberia, controlling the flow of funds is essential to buying support. However once you’ve emptied the state’s or the corporate coffers by buying off both your essential supporters and their replacements, if necessary, you must reckon with the entirely new challenge of refilling the treasury. If a leader cannot find a reliable source of income, then it is only a matter of time until someone else will offer his supporters greater rewards than he can.”

  suntem o tara bananiera si in ce priveste impozitele:

  “A heavy tax burden emphasizes the differences between being rich and poor—in or out of the coalition. At the same time, the resulting revenues fund spoils for the lucky few, leaving little for everyone else. Further, the misery such heavy taxes inflict on the general population makes participation in the coalition even more valuable. Fearing exclusion and poverty under an alternative leadership, supporters are all the more fiercely loyal. They will do anything to keep what they have and keep on collecting goodies. Gerard Padró i Miguel of the London School of Economics has shown that the leaders of numerous African nations tax “too” highly (that is, beyond the maximum revenue point) and then turn around and provide subsidies to chosen groups.”

 23. cris spune:

  imprumuturile:

  “Of course, borrowing more today means higher indebtedness and a smaller ability to borrow tomorrow. But such arguments are rarely persuasive to a leader. If he takes a financially reasonable position by refusing to incur debt, then he has less to spend on rewards. No such problem will arise for a challenger who offers to take on such debt in exchange for support from members of the current incumbent’s coalition. This makes the current leader vulnerable. Incurring debt today is attractive because, after all, the debt will be inherited by the next administration. That way, it also ties the hands of any future challenger. A leader should borrow as much as the coalition will endorse and markets will provide. There is surely a challenger out there who will borrow this much and, in doing so, use the money to grab power away from the incumbent. So not borrowing jeopardizes a leader’s hold on power. Heavy borrowing is a feature of small coalition settings. It is not the result, as some economists argue, of ignorance of basic economics by third-world leaders.”

  resursele (noi si Nigeria):

  “Nevertheless, natural resources are wonderful for leaders. Unlike getting their subjects to work, leaders don’t have to encourage natural resources to work. Admittedly the minerals need to be extracted, but by and large autocrats can achieve this without the participation of the local population. In Nigeria, for instance, the oil is concentrated in the Niger Delta region. Foreign firms with foreign workers do most of the extraction. Few Nigerians participate. The oil companies run security firms, effectively small private armies, to keep the locals from obstructing the business or complaining about the environmental degradation that results. BP and other foreign firms are free to act with impunity, provided they deliver royalty checks to the government.”

  de ce lipsa de transparenta?

  “Knowing where the money is” is particularly important in autocracies—and particularly difficult. Such systems are shrouded in secrecy. Supporters must be paid but there are no accurate accounts detailing stocks and flows of wealth. Of course, this lack of transparency is by design. Thus does chaotic bookkeeping become a kind of insurance policy: it becomes vastly more difficult for a rival to promise to pay supporters if he cannot match existing bribes, or, for that matter, put his hands on the money. Indeed, secrecy not only provides insurance against rivals, it also keeps supporters in the dark about what other supporters are getting.”

 24. cris spune:

  @ VV, @ Barosanul

  O stire mai putin vizibila, si foarte proaspata (juma de ora), prietenul nostru jeffrey se retrage.

  http://www.cotidianul.ro/franks-preda-stafeta-178535/

  High five pentru noi. Si ce o sa faca basescu daca FMI ii aduce pe cap un olandez? Ii va pune embargou FMI-ului la legume si flori? Se pare ca se va inchide si acest capitol pentru basescu. Tot dupa manualul dictatorului – si cind te scapa organismele financiare internationale de ajutor din brate, chiar s-a terminat.

 25. tiberiu spune:

  @Cris
  Bine ai revenit. Ma intrebam ce-i cu tine. @VV va fi incantat si sper ca “muza” sa-i inspire actiuni de rasunet.

 26. un liberal optimist spune:

  @VV,
  Borbely demisioneaza cu coada intre picioare. Nu cred ca are in carca doar apartamentul ala de bloc. Si reactia UDMR a fost moale. Va semna MRU avizele de mediu, ca interimar?

 27. tiberiu spune:

  @Cris
  Traznet stirea cu “olandezul zburator”! Nu se putea o stire mai buna! Adica pe Franks l-a hranit de pomana Blejnar la serbarile campenesti.Acum sa te tii Blejnar tata !
  Christine Lagarde( Sarkozy) i-a platit-o lui TB ! Jos palaria !

 28. Bibliotecaru spune:

  @ VarujanVosganian

  Păi atunci, dacă tot nu respectă nimeni legea… ce ne mai chinuim cu fineţuri precum alegerile şi democraţia?

 29. tiberiu spune:

  @VV
  Eu ma bizui ca alegerea acelui olandez(pilangiu sau nu) este cu “dedicatie”.La acest nivel nimic nu se face intamplator.
  Nu stiu ce va bea acel olandez ,dar presimt ca olandezul
  le va servi lui base si lui Blejnar matraguna.

 30. cris spune:

  @ VV
  @ Tiberiu

  Ma cam chinuie la munca, din februarie mi-a crescut numarul de pacienti cu inca 25%, am trecut de 500 pe luna in martie, si in curind incep sa lucrez si la al treilea spital, ca doua nu-mi erau de ajuns. De citit de obicei pe la patru cinci dimineata, mergind pe treadmill, cititul meu se masoara in mile se vede, citesc intre 3 si 5 mile pe zi- trebuie sa gasesc o solutie sa si scriu pe blog cit alerg pe treadmill (nu rideti, medicina nu e numai o chestiune de minte, e si de rezistenta fizica).

  V-am urmarit dar am avut nevoie de o mica pauza – imi reasez paradigmele, programul, viteza de reactie. M-am intrebat daca exista vreo limita de suportabilitate la cit poate munci careva, dar daca traiesti dupa principiul ca numai cei care stau prea mult nu au timp niciodata, in fond e doar o chestiune de ajustare a ritmului, prioritatilor, eficientei. E mai greu cind ridici stacheta, apoi te obisnuiesti…..

 31. Bibliotecaru spune:

  @ VarujanVosganian

  Eu nu mă fac că nu înţeleg, mie îmi este frică. Îmi este frică că în timp ce au respect legile şi regulile jocului într-o ţară democratică, ţara în care exist nu mai are faţă de mine, ca cetăţean, nici un fel de regulă. În timp ce prin palatele patriei stau “aleşi” apăraţi de jandarmerie, SPP, STS, SRI, SIE, armată, poliţie, lege… pe mine nu mă apără absolut nimic, pentru că oricând mă pot trezi cu un abuz pe cap fără a putea avea nici un fel de mijloc de protest.

 32. @VV
  Uh! Cortegiu? Suna cam…sinistru. Dar macar a renuntat la d-na care-i deschidea usa! :-)

 33. cris spune:

  @ VV

  Raspunsul scurt, Edmund Hillary,”It is not the mountain we conquer but ourselves.”

 34. tiberiu spune:

  @Cris
  In legatura cu munca in exces am cateva observatii:
  -Munca inobileaza
  -Ce e prea mult strica
  -Cine munceste prea mult nu-i ramane timp sa “faca” bani
  Au fost destule perioade in viata ca am muncit de m-am cocosat 12-14 ore.
  O opinie : daca muncesti pentru afacerea proprie merita sa te sacrifici,daca insa muncesti ca salariat la un stapan in nici un caz nu merita. Asta este opinia mea si experienta mea.

 35. un liberal optimist spune:

  @tiberiu,
  De unde stii ca @cris nu munceste sa adune suficienti bani incat sa-si deschida un spital propriu? Pe aici, prin Bucuresti multi medici si-au deschis propriile clinici(unii continuand sa lucreze la stat unde castiga bani, experienta si clienti).E adevarat, unii mai clacheaza pe la varste incredibil de mici(45-55 ani).

 36. tiberiu spune:

  @un liberal optimist
  @Cris
  Adevarat,viata ofera o varietate de conjuncturi pe care numai cel care le traieste le poate analiza si utiliza cu succes.
  Opinia nebazata pe informatii exacte este de regula falsa.

 37. @ aurel ian

  Eu zic sa-ti pastreze reprosurile pentru cei care guverneaza cu UDMR si le satisfac toate mofturile.