Atenţie!!! Cu o zi înainte de moţiune, Guvernul ne anunţă “măreţele” realizări bugetare, când, în realitate, a “mâncat” peste jumătate din deficitul consolidat pe întregul an!

Iată ce spune Ministerul Finanţelor într-un comunicat privind execuţia bugetară pe primul trimestru al anului 2012: Conform datelor operative,  execuţia bugetului general consolidat pe primul trimestru al anului 2012, s-a încheiat cu un deficit de – 3,4 miliarde lei, respectiv 0,56 % din PIB, încadrându-se în ţinta de deficit stabilită cu organismele financiare internaţionale.

Ne-am mai încadrat şi altădată în ţintele stabilite de era să scoatem ţara la mezat, dacă nu scădeau salariile bugetarilor şi nu creşteau impozitele. La o analiză mai atentă observăm că anunţul Ministerului Finanţelor ascunde nerealizări care ar trebui mai degrabă să ne îngrijoreze decât să ne bucure.

 1. 1.    Veniturile pe primul trimestru sunt sub ţintele stabilite. Potrivit datelor oferite de site-ul MFP, în primul trimestru veniturile ar fi trebuit să fie de 46,5 mld lei, calculate pentru un PIB de 579,6 mld lei. Între timp, PIB prognozat a crescut la 609,6 mld lei, dar veniturile realizate sunt de numai 45,6 mld lei. Dacă s-ar fi respectat procentul din PIB stabilit ca ţintă pentru veniturile bugetare pe primul trimestru, acestea ar fi trebuit să fie de 49 miliarde de lei. Dacă acest fel de « realizări » continuă şi în trimestrele următoare, bugetul va pierde sume de ordinul a miliardelor de euro. Inutil să mai amintim că aceste cifre ridiculizează ambiţiile Guvernului privind  creşterea veniturilor din reducerea evaziunii fiscale.
 2. 2.    Deficitul bugetar de 0,56% este, de fapt, o iluzie, el nu are nicio relevanţă. Deficitul bugetului de stat este, pe primul trimestru, de 7,15 mld lei şi asta e singura cifră care contează, dacă dorim să aflăm care este deficitul efectiv pe consolidat. Pe primul trimestru, deficitul total este diminuat de unele excedente, cum ar fi excedentul de aproape 2 miliarde de lei al administraţiei locale, care însă, se vor consuma în timpul anului. Dacă scădem o seamă de operaţiuni financiare, deficitul consolidat pe trim. I pe care ar trebui să-l ia în calcul FMI, ca fiind cel relevant pentru poziţia bugetară a României, e de 6,3 mld lei, adică de peste 1 % din PIB, ceea ce e foarte mult.
 3. 3.     Chiar şi acest rezultat este consecinţa unui tertip legislativ, care face ca, de fapt, situaţia bugetară reală să fie şi mai precară. În anul 2012 impozitul pe profit aferent anului trecut se plăteşte, în mare parte, în martie, nu în aprilie aşa cum era până acum. Dacă în anii precedenţi, impozitul pe profit colectat aferent lunii martie era cam de 15% faţă de cele două luni anterioare, anul acesta este egal. Cu alte cuvinte, Ministerul Finanţelor a « mutat » 1,2 miliarde de lei din veniturile lunii aprilie în luna martie, ca să dea bine la cifre !!. Dacă MFP nu ar fi făcut această manevră am fi avut imaginea reală – scoţînd aşadar veniturile în devans şi excedentele altor bugete care vor fi absorbite pe parcursul anului – anume aceea a unui deficit consolidat  de cca 1,2% din PIB, corespunzător unei sume de 7,5 mld lei, mult mai mult decât ţinta de 4,2 mld lei.

 

 

Fireşte că Guvernul se va lăuda cu cifrele din comunicatul MFP. E posibil ca FMI să nu aprofundeze evaluările, înghiţind găluşca guvernamentală, aşa cum a mai făcut-o şi altădată, fiind acum prea ocupat cu privatizările. Ofer, totuşi, FMI, cheia de control, anume deficitul bugetului de stat. Pe primul trimestru, deficitul este de 7,15 mld lei. Dacă scădem veniturile colectate în devans, şi care vor afecta execuţia bugetară a trim. II, ajungem la 8,3 mld lei. Deficitul bugetului de stat pe tot anul trebuie să fie de 17 mld lei. Cum se ştie că deficitul primului trimestru este, de obicei, cel mai mic, şi deja s+a consumat o jumătate din el, concluzia vine de la sine. Aşadar, noi nu trebuie să admitem să fim « făcuţi » din cifre, să fim, cu alte cuvinte, prostiţi. Căci, spre deosebire de guvernanţi, economia ştie economie şi-şi urmează, neînduplecată, calea.

 

114 Responses to “Atenţie!!! Cu o zi înainte de moţiune, Guvernul ne anunţă “măreţele” realizări bugetare, când, în realitate, a “mâncat” peste jumătate din deficitul consolidat pe întregul an!”

 1. tiberiu spune:

  @Sorin Muncaciu
  1)La nivelul invatamntului liceal nicaieri in lume, dupa stiinta mea, invatamntul privat nu s-a dezvoltat suficient incat sa devina o alternativa reala la invatamntul de stat. Desigur ca nu poate fi vorba de un monopol al statului,dar pur si simplu in epoca noastra nu exista inca in nici o tara o clasa de mijloc suficient de bogata si ampla incat sa-si poata permite finantarea unui sistem liceal competitiv cu cel de stat d.p.dv. dimensional.
  2)Intr-o tara insuficient de dezvoltata si bogata cum este Ro.invatamantul de stat trebuie sa ofere tuturor tinerilor ,indiferent de situatia materiala,un mediu de educatie si formare profesionala de un nivel suficient fiecaruia.
  Minoritatatea celor bogati isi pot permite sa-si trimita copii in strainatate, dar un sistem de invatamant de stat retardat condamna Ro la retardare cronica.De aceea pe termen scurt si mediu invatamantul de stat este esential pentru strategia de dezvoltare.O guvernare liberala luminata poate genera eventual pe termen mai lung schimbarea situatiei socio-economice generale care poate crea premizele unor schimbari si in invatamnt in sensul de care vorbiti.E o chestiune cu multe semne de intrebare.
  3)Regimul Basescu si al mafiei portocalii exclude in opinia mea orice sansa a unui viitor mai bun,inclusiv in domeniul educatei. Prioritatea nr1:doborarea regimului mafiot.

 2. Mihai ANDREI spune:

  @ cris
  Roberta nu poate fi o culme a penibilului pentru că prostia o limitează şi în acest demers. Abia scălămbăielile unui Cotoi ne pot da o idee despre culmile penibilului şi ale imposturii neruşinate.

 3. Kronstadt an der Graft spune:

  @Sorin Muncaciu
  @tiberiu
  Aş interveni şi eu cu o opinie. Cred că aveţi amândoi dreptate. Stim că statul are câteva obligaţii fundamentale ca sănătatea, siguranţa cetăţenilor şi evident învăţământul. Un stat care nu se ocupă de pregătirea următoarelor generaţii îşi trădează menirea. În acelaşi timp pentru o mai bună eficienţă tot statul ar trebui să permită, să organizeze şi să protejeze, orice sistem de învăţământ privat, cu condiţia ca acesta să corespundă necesităţilor statului respectiv.

 4. Barosanul spune:

  @ Cris, All

  Hei! Si daca i-o impusca cineva pe mucosii astia o fi mare paguba-n ciuperci?

  Vadim i-a adunat pe stadioane sa-i impuste, Basescu a zis in campania din 2004 ca ii impusca in cap, apoi s-a modernizat in 2008 ca ii trage in teapa sa faca economie de gloante.

  Ai vazut Drac mort si rata-necata?

  Lasa ca astia se dau peste cap se coloreza si devin iar mult iubitii si stimatii conducatori.
  Singurul care-i impusca e Basescu ‘pac pac i-am ciuruit’, restul gargara de Dambovita.

 5. Barosanul spune:

  Domnule Vosganian,

  V-as ruga sa-l intrebati maine pe tizul dv Pamblicarician Marele moral mic de la minoritati ‘frate nu te-ai saturat de pupincurism? Nu crezi ca e timpul sa votezi si tu cu shleatca ta de milogi, o data pentru binele poporului Roman si sa ne ajutati sa scapam de Carpangii astia de la Putere?’

 6. anca spune:

  Mihai ANDREI spune:
  aprilie 26, 2012 la 6:42 pm
  @ anca
  E clar, trebuie să-ţi iei şi tu al treilea job, sau …

  De-abia acum mi-a picat fisa cu ce-ai vrut sa zici mai departe (afurisitule, esti incorigibil!). Dar ai dreptate, trebuie sa-mi iau un catel! (smiley)

 7. anca spune:

  @VV
  SUCCES la motiune! Sa iasa ce va doriti!

 8. Sorin Muncaciu spune:

  @ Tiberiu
  Domnule Tiberiu, va voi raspunde pe puncte , pentru a mentine dialogul la obiect.
  1. Istoric vorbind , sistemul scolilor publice nici nu a existat in secolele 18 si 19. in US care era cea mai avansata tara, alfabetizarea era aproape 100%, nu a existat un sistem public de educatie iar invtanintul obligatoriu era de neconceput. Odata cu dezvoltarea statului federal s-a constituit invatamintul obligatoriu la nivel local , cu scopul de a indoctrina copii in obedienta fata de autoritate si stat, de a tine copii sub control in timpul zilei si de a ” produce” cetateni devotati statului. ce invata copii in scolile publice timp de 12 ani?? nimic despre ce iseamna a fi productiv, cum se lucreaza in sectorul privat, comenzi, productie, balance sheet, inventar etc. , de fapt, ei invata sa devina consumatori fara notiuni de baza a vietii de producatori. Exista o carte faimoasa scrisa in 1974 de William Rickenbaker numita ” The twelve- year sentence”. Aceasta carte a stat la baza revolutiei in scolarizarea privata in ultimele decenii in USA.
  2. Desi contraintuitiv, dar scolile particulare sint de doua ori mai ieftine decit cele publice. In timp ce scolile publice sint finantate de toti platitorii de taxe, scolile particulare sint finanate numai de parintii copiilor din aceste scoli. Aici, in domeniul educatiei, economia de piata functionaza la fel ca in orice domeniu. Odata monopolul statului abolit, piata determina un pret si o calitate maxima pentru cererea din domeniul educatiei repartizind resursele eficient . Problema inertiei in reformarea radicala a educatiei tine si de un fenomen psihologic si social care se numeste Stockolm-Syndrom. Adica, copii-adultii care au trecut prin puscaria celor 12 ani in loc sa fie impotriva sistemului scolilor de stat , adica impotriva detentiei si a celor care i-au tinut captivi sistemului, ei se “indragostesc” de gardienii puscariilor scolare si doresc mai multa inrobire si detentie pentru copii lor. Astfel se perpetueaza conceptiile colectiviste ale supunerii oarbe fata de autoritate si ignoranta fata de discernamintul propriu si a libertatii de gindire.
  3. Atita timp cit monopolul (controlul) statului asupra educatiei nu este abolit ( chiar si universitatile particulare sint controlate prin sistemul de certificare a diplomelor) nu are importanta cine este la putere, reforma va fi fara nici un efect semnificativ !!

  @ Kronstadt an der Graft

  Domnule . dumneavoastra aveti o conceptie despre menirea statului , absolut, diametral opusa decit acea pe care o impartasesc eu.
  Liberarienii , ca mine, consideram ca statul nu are ce cauta in viata oamenilor, nicidecum nu trebuie sa ne educe copii, sau sa asigure sanatatea populatiei !! Singura menire acceptabila , din punctul nostru de vedere, este siguranta nationala si siguranta individuala, adica apararea fata de agresori externi si fata de noi insine -justitia. Din pacate, experienta secolului 20 a aratat ca de mina agresiunii “statului” au murit 170 de milioane de oameni , cea ce , face din stat , de fapt, cel mai mare pericol la siguranta cetatenilor care, paradoxal, au investit valori materiale si speranta in stat , pentru protectie. Statul opereaza prin coercitiune, cea ce, pentru scopul de a asigura sanatatea si educatia in societate , este absolut nepotrivit. Mult mai bine se pot servi sanatatea si educatia de catre piata libera care se bazeaza pe cooperare liber consimtita si contract direct. Nu exista argumente valabile impotriva ” axiomei” : ” statul este cel mai prost si ineficient manager “…. Deci, este absurd ca societatea civila sa apeleze, din nou, la stat pentru necesitati pe care piata libera le poate rezolva mult mai eficient si mai putin scump !!

 9. un liberal optimist spune:

  @VV
  Mult succes la motiune! Asteptam acel nou guvern in “30 de secunde”.

 10. tiberiu spune:

  @Sorin Muncaciu
  Cunosc cred destul de bine problemele invatamantului eu activand timp de 15 ani ca profesor de liceu si colegiu(subingineri). Mai mult decat atat,in urma cu 10 ani la varsta de 54 de ani am urmat vreme de 1 an universitar cursuri curente in cadrul unui centru universitar pentru a ma pune la punct cu domenii noi care acum 40 de ani cand am absolvit nu existau(programare, microprocesoare, automatizari moderne, robotica etc).
  Intamplator am activat ca profesor intr-o retea de invatamnt “privat” cu o desfasurare internationala.
  Nu cunosc indeaprope sistemul de invatamant american dar sunt multe motive pentru care sistemul de invatamnt mediu privat(dar nici cel primar si universitar) nu poate fi,cel putin deocamdata, o alternativa reala la cel de stat si mai mult invatamantul mediu privat nu poate functiona satisfacator fara sprijinul si controlul ministerului invatamantului.Iata de ce in opinia mea :
  1)Invatamantul contemporan este atat de complex si costisitor incat cere o infrastructura organizatorica greu de imaginat
  Asa cum este stiut programele scolare la invatamantul mediu sunt extrem de diversificate si complexe , actualizarea lor cere echipe multidiciplinare pentru elaborarea programelor didactice si a cartilor aferente,dar si pentru reinstruirea cadrelor didactice
  2)Pefectionarea profesionala bazata pe Permanent Learning impune costuri imense,cursurile de perfectionare devenind o obligatie profesionala a cadrelor didactice ,dar si a institutiei de invatamnt.Finantarea si organizarea acestor cursuri este de o amploare apropape echivalenta cu programele de invatamnt.
  3)Standardele de calitate in invatamnt sunt extrem de fluente si cer o permanenta actualizare.Sistemul de invatamnt foloseste echipe multidisciplinare externe pe proiecte bine definite
  4)Nu cunosc situatia din SUA, dar sunt convins ca statul sprijina prin programe diverse si prin contributii per elev activitatea scolilor private.
  Invatamntul este o industrie mult prea complexa si de prea mare amploare pentru ca sa paota fi condusa in mod privat ca o afacere particulara.
  In afara de invatamant am lucrat peste 20 de ani in industrie ,in proiectare si cercetare in Ro, dar si in strainatate in cateva intreprinderi particulare.Puteti sa ma credeti ca nu am vederi mai putin liberale ca dv., dar am o experienta profesionala si de viata care imi da o optica mai apropiata de practica decat de ideologie.
  Cum spunea Tony Blair in recenta vizita in Ro in lumea contemporana conteza mai putin orientarea idologica si mai mult deschiderea ideologica la lumea moderna.

 11. tiberiu spune:

  @Vv
  Prestatia de la R. Dumitrescu excelenta.
  Bravo USL pentru organizare si comunicare !
  Tot asa pana la victoria finala !
  Succes la motiune!

 12. tiberiu spune:

  @All
  MRU vorbeste la “bec”, nu reprezinta pe nimeni inafara de TB.
  Nu ne intereseaza ineptiile lui, sa vorbeasca la telefon cu papusarul lui.

 13. tiberiu spune:

  MRU invoca in sprijinul prostiilor,tradarii si servilismului sau greselile altora. Nu tine figura.
  “situatie temeinic justificata” asa numeste MRU santajul UDMR privind UMF-Tg.Mures
  “Guvern nesantajabil” spune MRU -despre un guvern la plic servit de la cotroceni.MRU numit abuziv ,fara postul de PM pleaca acasa fluiernad a paguba.
  A.Nastase-”exploatarea gazelor de sist este interzisa de lege”

 14. un liberal optimist spune:

  @VV,
  Acum am deschis televizorul. Vorbeste Paleologul. Nu era mai bine sa taca? Ce apara el de fapt?

 15. tiberiu spune:

  MRU are o moaca de inmormantare ,a unuia care si-a pierdut pe cineva drag-escorta oficiala si postul.Fara acest post pleaca acasa.Si nevasta-sa poate isi pierde postul gras platit fara sotiorul ei la putere.

 16. lordul john spune:

  @all

  Inlocuitorul lui Jeffrey Franks se numeste este Frank de Vrijer (in flamanda se citeste “de fraier”). Interesant.

 17. lordul john spune:

  @VV

  Maestre, Crin e foarte bun! Are un talent oratoric si polemic deosebit!

 18. Chircu Tatiana spune:

  NU stiu unde sa-mi marturisesc revolta?!….dezamagirea?111….rusinea?!.. ca am fost candva capabila sa cred ca “liberal”mi-e cugetul.
  Crin A.,adineauri in parlament afirma teama ca societatea noastra ar putea produce “ungureni”.DEZGUSTATOR !…consolarea mea -vorbele unei hahalere politice fara cuget,fara Dumnezeu.
  SPER ca societatea ns.sa produca cat mai multi “ungureni”,”nemteni”si altii asemenea iar “crinii”natiei sa-si afle locul acolo unde trebuie !
  T.Chircu profesor pensionar

 19. sorin gyorgyfalvi spune:

  Dintre toti cei care au trecut pina acum spre opozitie eu sper ca greata numita Catalin Croitoru, sa nu mai primeasca vreodata un loc pe vreo lista cite zile mai traieste.

  Mi-a placut foarte mult ce-a zis Crin Antonescu reprezentantilor minoritatilor. A punctat LA FIX, si as mai adauga ca sper ca toate aceste anomali parlamentare sa fie indreptate in nile legislatii electorale, sa nu mai avem in Parlament parlamentari fara sustinere reala din partea electoratului.

 20. un liberal optimist spune:

  @lordul john,
  Am atras atentia asupra pronuntarii numelui olandezului acum vreo 3 saptamani! Ideea era sa ne distram pana vom incepe sa plangem!

 21. un liberal optimist spune:

  @All,
  Nu stiu pe voi ,dar pe mine discursul lui Crin m-a emotionat. Si sunt un barbat harshit prin viata!

 22. Mihai ANDREI spune:

  A zis şi Bok un adevăr după 3 ani: “e bine că ne curăţăm !”

 23. lordul john spune:

  @un liberal optimist

  scuze, nu am vazut! Bine, oricum n-avem nimic cu numele omului, dar e buna potriveala.

 24. lordul john spune:

  @VV

  Ma deranjeaza acreditarea temelor false si asimilarea aproape perpetua a sentimentului national si a patriotismului cu antisemitismul (mai ales). Este de-a dreptul dezarmant! Nu mai poti spune unui om ca e prost informat (fara a cauta mai intai sa vezai carei minoritati apartine pentru a nu te trezi acuzat de cele mai rele intentii).

 25. lordul john spune:

  @VV

  Ungureanu e penibil. Pacat de el.

 26. cris spune:

  @ Mihai

  era extrem de iritat boc, ca si cum s-ar fi curatat cu soda caustica pe dinti. Cu oamenii de acest tip nu te poti astepta sa-i vezi plingind sincer – tot aud “vreau sa-l vad pe basescu plingind”, lacrimile la ei sunt totdeauna dramatism ieftin – dar cu cit ii vezi mai furiosi cu atit stii ca li se apropie funia de par. Mru vorbeste sacadat si e bosumflat, ah, pina si cotoi e nervos. Superb. Le doresc la cit mai multi nervi si la o curatare temeinica.

 27. lordul john spune:

  @cris

  boc este ireal. Turuie acelasi text fara sa inteleaga nimic din ce vorbeste si tot ii trage cu: adevarata dreapta! (adevarata Mama Omida)

 28. cris spune:

  @ LordulJohn

  Nu e ireal, e “consecvent” – vorba lui Schnecker: numai boul e consecvent, si el e unul-, adica nu se opreste pina ce nu da de fundul prapastiei. In fine, deosebirea e ca primul, Schnecker, e consecvent, dar al doilea mai sus mentionat e chiar bou.

 29. sorin gyorgyfalvi spune:

  @ VV

  Nu uit ca sunteti Presedintele Uniunii Armenilor. Ba chiar pe asta ma si bazez, pentru ca dvs. ati cistigat locul din Parlament prin voturile oamenilor, nu ati fost desemnat prin manevrele specifice facute de unii in comunitatile locale minoritare pentru a fi pus pe o lista de oameni care au locul garantat in Parlament. Jumate din numarul reprezentantilor minoritatilor in Parlament NU PREPREZINTA PE N I M E N I !

  Parlamentul ar trebui sa fie institutia care se compune NUMAI din oameni care reprezinta PROPORTIONAL aspiratiile CELOR CARE ISI EXPRIMA VOTUL. Daca UDMR fiind reprezentanta unei minoritati isi obtine voturile separat de restul minoritatilor, care au “reprezentanti” in Parlament sunt dupa cum urmeaza:

  Partida Romilor Social Democrată din România (PRSDR) = OK
  Federaţia Comunităţilor Evreieşti din România (FCER) = OK
  Uniunea Armenilor din România (UAR) = OK
  Uniunea Democrată Turcă din România (UDTR) = OK
  Uniunea Democrată a Tătarilor Turco-musulmani din România (UDTTMR) = OK
  Forumul Democrat al Germanilor din România (FDGR) = OK
  Uniunea Sârbilor din România (USR) = SA ZICEM ACCEPTABIL
  Uniunea Ucrainenilor din România (UUR) = SA ZICEM ACCEPTABIL
  Uniunea Polonezilor din România „Dom Polski” (UPR) = VRAJEALA CURATA
  Asociaţia Italienilor din România (RO.AS.IT) = VRAJEALA CURATA
  Asociaţia Macedonenilor din România (AMR) = VRAJEALA CURATA
  Uniunea Culturală a Rutenilor din România (UCRR) = VRAJEALA CURATA
  Uniunea Elenă din România (UER) = VRAJEALA CURATA
  Comunitatea Ruşilor Lipoveni din România (CRLR) = VRAJEALA CURATA
  Asociaţia Liga Albanezilor din România (ALAR) = VRAJEALA CURATA
  Uniunea Democratică a Slovacilor şi Cehilor din România (UDSCR) = VRAJEALA CURATA
  Uniunea Bulgara din Banat – România (UBBR) = VRAJEALA CURATA
  Uniunea Croaţilor din România (UCR) = VRAJEALA CURATA

  Daca va uitati un pic pe lista, veti vedea o mare mare dispcrepanta: o minoritate de sa zicem 1,5 milioane de tigani are un singur reprezentant, si toate celelalte minoritati care impreuna au vreo 300.000 de oameni cu indulgenta sunt reprezentati de 17 persoane.

  Deci, eu cred ca soarte acestei tari NU ARE VOIE sa fie decisa de niste oameni care NU REPREZINTA PE MAI NIMENI, e vorba de soarta tarii, nu e vorba de soarta situatie materiale ale nustiu carui smecher care se face ca reprezinta sa zicem rusii lipoveni in Romania aici.

 30. sorin gyorgyfalvi spune:

  @ lordul john

  oamenii astia ca boc care mint cu premeditare practic isi dovedesc reaua-credinta si interesele pur personale. Sper ca in viitorul politic al acestei tari asta sa fie PRIMUL criteriu de selectare al oamenilor care sunt acceptati sa candideze pentru a reprezenta interesele oamenilor.

 31. lordul john spune:

  @VV

  Hopa, a cazut!

 32. sorin gyorgyfalvi spune:

  ma bucur enorm ca n-a votat Placinta, as fi avut deranj la stomac multe zile…

 33. epolitikon spune:

  Am urmarit pe gandul.info o parte din cuvantari.
  Deputatul PNL Ciprian Dobre mi s-a parut un tampit.
  Dar unul de top pentru ca stie cand sa se dea in spectacol.
  Moaca il recomanda ca fiind de la UDMR insa cand am vazut ca-i de la PNL am simtit nevoia sa postez.

 34. @all
  Vin toti la Iasi, ii intampinam: Crin, Ponta, Maestrul, toata crema. Mare manifestare USL! Si prima manifestare publica de dupa caderea guvernului. Spectacolul continua. Am fugit! :-)

 35. sorin gyorgyfalvi spune:

  kelemen hunor si marko bela cica si-au facut treaba, sper sa-i vad in opozitie pina la alegeri, si dupa alegeri sa incep sa-i uit, sa nu-i mai vad in Parlament in urmatorii 15 ani

 36. un liberal optimist spune:

  @All,
  Felicitari!

 37. sorin gyorgyfalvi spune:

  imi vine sa spun cuvinte indecente la adresa lui boc, cit tupeu, cita nesimtire sa zici despre minoritati ca ti-au bagat un cutit in spate cind tu ti-ai facut toate guvernele bazat pe cutite bagate in git nu in spate…

 38. sorin gyorgyfalvi spune:

  unii ziceau ca nu are rost ca USL sa depuna motiunea, ca basescu oricum desemneaza pe cine vrea. Iliescu zicea chiar ca Ponta n-ar trebui sa se bage la guvernare. Ar fi fost un dezastru pentru tara daca USL n-ar fi procedat asa, pentru ca multi votanti ar fi fost dezamagiti si ar fi cazut in baratele unora ca dan diaconescu. Eu acuma chiar sper ca basescu sa se agatze cu toate ghearele de putere, s-o intinda cit vrea el de mult, pentru ca fiecare zi care trece nu va face decit sa sporeasca exponential ura poporului pentur ciolanisti…

 39. epolitikon spune:

  @sorin
  CTP-ul a prezentat foarte frumos situatia pentru gandul.info, live de la Palatul Parlamentului.
  Daca basescu se gandeste la binele PDL-ului il pune pe Ponta premier. Daca se gandeste la binele lui, o tergiverseaza cu diferite propuneri si tertipuri, joaca la tras de timp.
  Sa vedem ce alege.

 40. tudor spune:

  @VV

  Felicitari!!!

  In plus, inteleg ca l ati lucrat pe la spate pe boc – nu prin contact direct, fireste, ci prin “minoritati”.

  Ar trebui sa ma imbat sau sa merg in Piata; voi merge la pescuit!
  :)

  PS:
  Intr adevar, Crin l a strivit ca pe un gindac pe ru (am taiat “M” ul); ce a spus despre reprezentantii minoritatilor am vrut sa postez acum citeva zile: este normal ca acestia sa sprijine iar nu sa forteze majoritati, dar asta e alta discutie.

  BUCURATI VA!

  aiu rica,
  hai sictir!

 41. sorin gyorgyfalvi spune:

  @ epolitikon

  nici una nici alta nu mai e pentru binele PDL-ului, ci efentual pentru limitarea pagubelor. Basescu nu il va pune pe Ponta premier, mai bine isi trage un glont in cap… (parerea mea)

  Oamenii astia sunt puscariabili, asta ii asteapta din secunda 2 cind pleaca basescu de la cotroceni. O sa vedeti cum procurorii care acum fac de zor dosare pentru basescu isi vor aminti ce au la sertar IMPOTRIVA LUI…

  basescu stie asta, pe asta i-i s-a bazat TOT jocul politic din ultimii ani, odata ce a pierdut controlul parchetului el si oamenii lui au o mare problema. Vom incepe sa vedem stenograme grele despre ei… facute publice de unii din servicii care se vor victimiza si vor spune ca n-au fost lasati sa isi faca treaba.

  Eu unul ma astept din partea lui basescu de surprize DICTATORIALE fara precedent in istoria postdecembrista. Dar chiar si asta e bine ca se intimpla, poate li-i se estompeaza ceata din ochii unora cu privire la ce-am trait noi pina acum…

  Tu zici de binele PDL-ului, dar oare ce-a fost PDL-ul? O gasca de prosti corupti cu dosare folositi de alta gasca mai mica condusa de basescu… Deci interesul pdl-ul e interesul lui basescu, si invers…

 42. sorin gyorgyfalvi spune:

  @ epolitikon

  CTP pentru mine nu mai reprezinta de cel putin 16 ani o voce pe care sa-mi pierd 1 minut din viata ca sa o ascult… Pe vremea aia CTP era omul care gasea justificare pentru toate derapajele comunistoide ale lui Iliescu, si dupa cistigarea alegerilor de catre CDR si-a dat seama brusc ca jurnalistul din el trebuie sa se reorienteze. Oameni ca el pentur mine ramin viermi chiar daca unii ii vad transformati in Fluturi…

  Cum ar fi sa-l vezi acuma pe turcescu sau pe cristoiu reorientati ? Ce credibilitate ar mai avea ?

 43. sorin gyorgyfalvi spune:

  @ epolitikon

  mai rau, mi-am adus aminte… CUm ar fi sa o vezi pe PORA reorientata ? Asa a fost si CTP la vremea respectiva…precum PORA.

 44. @ aurel ian

  Cifrele pe care ;le spune sunt si in motiune. Tema noastra nu era ca de ce privatizeaza, ci de ce privatizeaza prost ori ia tepe.

 45. @ Aurel ian

  Nu intelegi nimic. Nu te mai cazni.