Noua echipa ministeriala are calitatea ca nu seama cu cele anterioare. Cativa dintre noii ministri au o solida pregatire teoretica si mai toti au activat in domeniul pe care il vor pastori. Nu vor aparea, probabil, teme controversate in legatura cu biografiile lor si nu ne vor da prilejul sa ne amuzam de intorsaturi zburdalnice de fraza. Sa vedem, acum, ce program vor prezenta, cat va fi acesta de curajos si cum va raspunde asteptarilor unui popor căruia pe cât de mare ii e speranţa, pe atât de mică i-a rămas răbdarea.
Modul în care va acţiona şi va comunica noul Guvern va fi esenţial. Noi ceilalţi rămânem să-l sprijinim din Parlament şi să-i susţinem pe candidaţii noştri în alegerile locale. Să ne urăm, reciproc, succes.
@VV
Am tot respectul si dragostea pt. actorul si senatorul M>Diaconu dar :
1)D-l Diaconu nu poate fi ministru al culturiii si director de teatru.E conflict de interese flagrant.
2)Chestiunea sotiei care da concurs la teatrul sotului “macane”
@VV,
Desi niciun membru al cabinetului propus nu si-a “desavarsit “studiile la D. Cantemir, totusi multi dintre ei sunt cadre didactice acolo..Bietii studenti…
@VV
Am tot respectul si dragostea pt. actorul si senatorul M>Diaconu dar :
1)D-l Diaconu nu poate fi ministru al culturiii si director de teatru.E conflict de interese flagrant.
2)Chestiunea sotiei care da concurs la teatrul sotului “macane”
@VV
Am tot respectul si dragostea pt. actorul si senatorul M>Diaconu dar :
1)D-l Diaconu nu poate fi ministru al culturiii si director de teatru.E conflict de interese flagrant.
2)Chestiunea sotiei care da concurs la teatrul sotului “macane”
@ un liberal optimist
tvr nu e rea, e crunta, vorba unui comentator de ieri … o spelunca de nonvalori si pupincuristi. Cind zici ca a fost tvr utila ? Eu nu-mi amintesc. Isi aminteste cineva ? Stii cind o sa fie tvr o institutie utila ? Niciodata ! O sa fie doar ul loc de spoliat banii tarii, si cei care exista si cei care inca nu exista. Dati-mi un motiv, un singur motiv plauzibil pentru ca sa accept ca o singura institutie, care nu e nici macar combinat siderurgic sau regie autonoma miniera sa acumuleze datorii de 1.6 miliarde E U R O, nu lei vechi, nu ron… EURO. Stiu ca portocalii ne-au obisnuit ca milioanele de euro sa ne para ceva banal, dar nu stiu citi din cei care comenteaza pe ici pe colo isi dau seama cit de mult reprezinta suma asta. Pentru un miliard de euro care i-a dat maestrul Vosganian fondului proprietatea (un gest foarte corect si curajos dupa parerea mea) l-au criticat multi pina in ziua de azi, si aia erau bani care trebuiau dati, caci ne pretindem tara democratica. Mi-l aduc aminte pe boc cit si-a racit gura sa-i acuze pe liberali ca au cheltuit 500 de milioane bani obtinuti din privatizarea bcr, care cica daca ar n-ar fi fost risipiti n-ar mai fi intrat Romania in criza… Aici avem o gaura cit astea 2 la un loc, si daca adaugam banii dati de guvernele portocalii ca mita electorala propriilor lor primari ajungem la o suma care intr-adevar ar fi relansat economia, caci 3 miliarde cu dus intors se fac 6 miliarde euro. Adica nu iei 3 miliarde si-i bagi in buzunar, ci dai 3 miliarde…de unde nu erau.
@tiberiu,
Fii om serios! Nu cadea in capcana propagandei basiste. Diaconu este un vesnic copil modest, un actor de talent, insurat cu o excelenta actrita(Diana Lupescu), si-a facut o casa modesta cu carca la Saftica, a castigat conducerea teatrului pe timpul lui basescu(ca primar), a ridicat teatrul ala pe munca lui, a lansat niste concursuri de proiecte unde nu a castigat amanta, ci chiar o mare actrita , care, “dramatic”, e sotia lui. Ei si ce. E drept e unul dintre cei mai incomozi liberali.base nu uita si nu iarta!. Dar cine mai este base?
@sorin gyorgyfalvi
Evident, atacurile vin din partea opozitiei vesnice si ale trusturilor de presa private. Cu micile interventii propuse din comentariul anterior lucrurile s-ar rezova in bine. Acum sa-ti spun ce-mi place la TVR:TVR3 unde aflu si eu ce se mai petrece in provincie. TVR Cultural unde mai am ocazia sa mai vad un om de cultura, un fenomen cultural etc. TVR 1 si TVR2 unde mai vad si eu un film de arta fara publicitate(sigur, exceptand ororile alea sud-coreene). Sigur ,ca la banii lor ar trebui sa rafineze calitatea emisiunilor , sa dezvolte segmente culturale, stiintifice de mare interes public.Dar daca membrii comisiilor de cultura din Parlament sunt vajnici absolventi(unii chiar si profesori!) de D. Cantemir, de SNSPA si de C.N.Ap, cum vrei sa fie si televiziunea aia nationala condusa de ei?
@VV,
Daca pana si Vacaraoiu il lauda pe Georgescu… Ar trebui sa fim ceva mai receptivi…
@ un liberal optimist
esti un liberal prea optimist referitor la tvr, eu mi-am luat demult orice speranta cu tvr, pentru ca am vazut ca e defect sistemul: politicienii vor folosi intotdeauna oportunitatea de a se folosi de oamenii pusi de ei acolo. Filme fara publicitate potis a vezi pe net cite vrei, eu nici nu mai am televizor demult, am considerat ca e pierdere de vreme, daramite sa ma uit eu la filme la tv… Cultura zici? TVR a cam transformat cultura in monopol, si de-aia nu se mai obosesc alte televiziuni, dar sunt sigur ca atita timp cit vor exista oameni interesati de cultura, vor exista si televiziuni private sa dea emisiuni culturale. TVR e un paradox tocmai prin faptul ca exista pentru un scop pentru care cheltuie din banu public foarte multi bani, in timp ce munca TVR-ului s-ar face pe gratis daca n-ar exista … Traim in capitalism, si ratingurile se masoara foarte exact. Daca ar fi existat vreo logica a existentei tvr ar fi trebuit sa aiba in primul rind un rating mult mai bun, chiar daca nu ar fi fost in top, dar macar sa fi existat mai mult decit 3 duzini de spectatori…
@sorin,
Gata, m-ai convins! Sa moara TVR atunci. Dar sunt si eu om “batran” cu nostalgiile mele..
@Un liberal optimist
Nu cad in capcana nimanui.Putin imi pasa ce spun pedelacii. Eu spun numai ceeace cred, conform valorilor proprii bune sau rele.
Astea sunt normele mele de conduita in viata.
1)Sunt ultimul care sa-l blameze pe M.Diaconu, pe care il iubesc ca actor si il sustin neconditionat ca politician dar…chestia cu nevasata-sa e la mintea cocosului ca e neprincipiala si sunt convins ca gandesti la fel.Nu te gandi ca este o abatere minora; asa incep toate abaterile de la integritate.
Boc a fost atacat ca si-a adus o nepoata de a treia spita consiliera.
E un principiu stiut de cand lumea : in serviciu public nu amesteci familia.Cu toate meritele lui M.Diaconu nu este actionar principal in teatru ci director.
2)E la mintea cocosului si ca nu poate ocupa si functia de ministru responsabil cu repartizarea bugetului culturii si pe cea de cea de director care absoarbe un buget public.
@tiberiu,
Sigur, ai si tu dreptate, in felul tau. Trebuie sa le cerem la ai nostri ceva peste masura. Chestia e ca omul asta ,daca a “comis-o” ,nu era la putere. Si chiar sunt convins ca actrita Diana Lupescu se putea califica pentru un proiect regizoral.Pentru ca intrun fel M. Diaconu, alaturi de Mariana Campeanu, nici n-au avut nevoie de pile ca sa fie nominalizati pentru niste functii in care ,urmand sa fie confirmati de Parlament ,isi vor blestema zilele ca le-au acceptat.Se vor trezi pe niste visterii goale si cu o gramada de golani organizati de basescu si ai lui, cerandu-le capetele in tzepe. Ai uitat acele saptamani penibile din noiembrie 2008?
@VV,
Zice presa ca in ultimele zile si nopti, s-au tot “morarit” diverse contracte cu diverse firme. Pai asta-i de bine: Nu mai pot baietii sa vina sa pretinda banii daca Guvernul nu stie despre ele. Inseamna ca o sa fie bani..
@Un liberal optimist
Eu sunt incantat ca administratia Ponta este purecata de basisti la “sange” din start. La fel ca intr-un meci de tenis unde oponenta darza a adversarului te obliga sa-ti ridici nivelul de joc, aceste atacuri acerbe din debut vor obliga guvernul Ponta sa fie “usi de biserica” d.pd.v. al moralitatii si sa-si ridice nivelul profesional de management la culmi nemaintalnite in Ro. Performanta guvernului va fi in beneficiul cetatenilor spre necazul basistilor, care afirma ca nu-i posibila o administratie mai desteapta decat a lor,ceeace va conferi USL sanse reale sa zdrobeasca in alegeri si ultima rezistenta pedista.In opinia meea “tot raul e spre bine” in cazul de fata.
@tiberiu,
Desi cam dezamagit de deciziile micului Nastase, ma simt la fel de confortabil ca ’89, ’96 si 2004. Acum, ma tot suna prietenii propunandu-mi petreceri. Ii refuz pentru ca vreau sa fiu vigilent , analitic si constient de ce traiesc. Dupa trecerea prin Parlament jur s-o tin in petreceri vreo doua saptamani(e timpul cat ii dau guvernului Romaniei lui Ponta pana sa se hotarasca chiar sa se apuce de munca). Pentru ca ai mai batrani sunt prea batrani, iar ai mai tineri trebuie sa astepte sa se trezeasca batranii sa le mai dea ceva sfaturi. Dupa alea doua saptamani de gratie ma apuc iar de criticat.
La RTV ultimul sondaj dupa motiune
-Intentie de voi
67%-USL
14%-PPDD
14%-PDL
-Incredere in Ponta 53%
Auspicii excelente pentru debutul guvernului Ponta
@tiberiu,
Nu inteleg de ce nu-i reduce licenta de tot boului ala de DDD.Ar fi culmea ca din decembrie sa avem in Parlament si mahalagii, pe langa interlopii lui basescu.
Vezi ca UDMR e la 3%.
Nu-mi place ca Antonescu incepe sa intre intr-un con de umbra. Cred ca ar trebui sa reia tema “Jos basescu!”.
@Un liberal optimist
pariul guvernului Ponta (daca va fi investit) este sa dovedeasca ceeace s-a latrat pe A3 de peste 2 ani, ca mafia pedista a jefuit tara si de asta nu sunt resurse,ca s-au facut taieri de salarii numai de-ai dracului ca sa aiba portocalii ce sa fure.Eu pesonal sunt convins ca asa este,dar una este sa crezi laie si balaie tastand(asa cum facem noi) si alta este sa pui in functiune economia reala facand schimbari de personal la diverse nivele intr-un sistem administrativ dominat de hydra portocalie.
Asa cum stim orice schimbare in structurile adminstrative vor fi urmate de reactii adverse si disfunctii.Asta este ca si cum ai schimba antrenorul la o echipa de fotbal aflata in degringolada.
Daca antrenorul schimba toata echipa se declanseaza scandaluri,probleme de reziliere de contracte cu pierderile aferente,iar jucatorii noi parasutati dintr-o data impreuna le va fi imposibil sa dea rezultate imediate.
Dupa parerea mea administratia Ponta trebuie sa faca schimbari minime in structurile existente si sa incerce sa obtina colaborarea maxima a vechii administratii basiste(nu a lui Blejnar sau Duta evident).
Poate ai constatat ca Ponta nu are ca prioritate indepartarea lui Base,cred pe buna dreptate.Nu cred ca este pririoara nici arestarea procurorilor DNA asa cum sustine Corlatean.Nu cred ca este cazul sa te pui pe chef ,caci guvernul Ponta va avea o sarcina aproape de imposibila :sa produca progrese imediate(restituirea salariilor si CAS-ului )in conditiile unei economii secatuite de guvernarea basista. F.f problematic
Problema nu este intrarea lui Crin intr-un con de umbra-succesul guvernului USL e si succesul lui Crin.
Avem multe sperante dar si multe dubii.
@ tiberiu
Bine ar fi sa nu trebuiasca sa explicam de ce nu putem, ci chiar sa putem.
Păi şi noi nu vedem programul de guvernare? Înţeleg că deja a fost depus la Cameră…
@ Bibliotecaru
O sa-l public, daca il primesc.
Nu sunt pedelista si nici simpatizanta a unui partid politic actual. Totusi nu pot sa nu observ ca acest guvern, exceptandu-l pe Florin Georgescu si Mariana Campeanu, abunda in incompatibilitati si incompetente. Si ma refer, la aproape toti. Nu e posibil sa pui ministru oameni certati cu legea, care au suspiciuni daca nu si certitudini legate de integritate. Nu e posibil sa pui oameni gen Igas in fruntea ministerului educatiei si pe deasupra si cu pete. Mircea Diaconu, indiferent cat e el de simpatizat de colegi, are pacate legate de promovarea sotiei in conditii nelegale precum si de incompatibilitate. Tot el este autorul unor declaratii hilare dar si de lipsa de un elementar bun fata de electorat.Aceste declaratii sunt legate de prezenta parlamentarilor la sedintele din parlament. “..noi nu avem obligatia sa mergem zilnic la parlament decat cand credem de cuviinta. Intre noi si electorat exista un contract invizibil”. Nu mai vorbesc de Alistar, la care situatia a fost si recunoscuta de Ponta.
Pe de alta parte ce competente are prof. Marga in diplomatie, Corlateanu in justitie R.Plumb la mediu, Nica in Comunicatii , Daniel Chitoiu in economie, Constantin in agricultura si as putea continua. In aceste conditii in care traim de ce a fost nevoie de crearea a trei sau patru ministere in plus, si mai ales ministere fantoma care se vede de la o posta ca sunt create pentru recompensarea fata de persoane. Dle Vozganian, stiu ca nu puteti sa va faceti cunoscute opiniile dar guvernul Tariceanu a fost cu mult mai performant. Guvernul Ponta a fost stabilit in masina pe genunchi, cu gandul la persoane si nu la interes national. Si apoi sa-l numesti ca fiind cel mai “cinstit” din perioada post decembrista este chiar strigator la cer. Concluzia, noul guvern se caracterizeaza, exceptand cateva persoane, prin incompetente si incompatibilitati.
@ Sara
Nu poti spune ca Guvernul abunda in incompatibilati si incompetente. E prea aspru.
@Sara
Ca guvernul Tariceanu a fost cel mai bun guvern posdecembrist este incontestabil.Cine este de vina insa ca electoratul nu l-a sustinut printr-un vot clar continuitatea lui in 2008 ? Cine este de vina ca in fruntea statului a fost promovat o persoana atat de problematica care a promovat guvernul Boc, a carui incompetenta, coruptie si politici antinationale au dus cetatenii la limita rabdarii ?
In ce conditii bizare a fost nominalizat Ponta PM e bine stiut. A astepta ca totul sa fie perfect in 5 minute dupa ani de haos guvernamental este absurd.
Important este fie eradicata politica de jaf institutionalizat a regimului Basescu.Deocamdata important este ca membri cabinetului sa nu fie suspecti de coruptie.Procesul de schimbare si progres va fi lung si anevoios dupa peste 3 ani de domnie portocalie mizerabila cu un presedinte conflictual care a refuzat orice solutie care sa opreasaca devalizarea bugetului in favoarea pedelacilor.
@ tiberiu
Nu stiu ca vreun membru al cabinetului sa aiba astfel de suspiciuni privind coruptia. Dar trebuie sa se miste foarte repede.
@VV
Am incredere in guvernul Ponta dar nu stiu inca ce a planuit TB atunci cand l-a investit pe Ponta. A ne imagina ca s-a predat si-a predat tovarasii de hotii in mana opozitiei e absurd.
E evident ca are intentia sa saboteze sistematic activitatea guvernului pentru a demonstra ca opozitia nu are solutii si ca tot el cu Boc au fost cei mai buni.Ce a facut el este insa ca un sacrificiu de regina (apropos de Blejnar) intr-un moment critic al unei partide de sah.La prima vedere ar parea o strategie rationala din punctul lui de vedere al pedelacilor pentru a recastiga terenul pierdut,dar situatia strategica este in defavoarea guvernarii lor ei fiind compromisi pana la “cotor”.
Sunt extrem de intrigat de mutarea lui TB care pare perdanta.
Am suspiciunea ca planuieste repetarea in alti parametri ai scenariului din 2009 cand i-a luat pe PSD in “caruta” lui si i-a aruncat apoi in preajma alegerilor cu rezultatul binecunoscut.
ATENTIE MARITA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Cred ca majoritatea parlamentara este iluzorie si in buna parte rezultatul acestui plan machiavelic.
Numai parteneriatul cu UDMR poate “blinda” USL impotriva unui asemenea scenariu.
@ tiberiu
Mai lasa obsesiile astea. Basescu era cu spatele la zid, n-avea ce face. Iar majoritatea parlamentara nu e deloc iluzorie, o sa vezi.
@tiberiu,
Cateva miscari de strada cu:Jos basescu! si se cuminteste.
@Un liberal optimist
Prefer “miscarile” politice,bione calculate de un numar redus de persoane avizate, miscarilor de strada care au de regula un caracter anarhic.
@Vv
Planul de descreditare al opozitiei ca incapabila sa guverneze a fost sugerat clar de Oltean. Ei au interesul sa guverneze USL si sa esueze. Pentru asta v-au dat o mana de ajutor prin cativa parlamentari “agenti dubli? Numai cu UDMR se rezolva amenintarea.
Ranjetul lui TB de la nominalizarera lui Ponta a dovedit ca o coace.
Atentie,atentie, atentie !
@ Tiberiu
Asta e vrajeala, ca pd ne-ar fi ajutat la motiune.
@tiberiu,
Vad ca devii intelept de la zi la zi. Nu trebuie milioane de protestatari neorganizati.Eu tin minte ca acum un an a iesit un singur pensionar, in Bucuresti si a a dat un semnal. Lumea uita, dar aminteste-ti ca in cazul Arafat semnalul a fost dat de doar cativa clujeni, cu niste lumanari in maini. A doua zi a izbucnit jihadul(cu meritul targmuresenilor), apoi in Bucuresti.
Toate revolutiile s-au intamplat cu niste foarte putini curajosi. Dupa aceea au venit gloatele care au pretins privilegii…
Silaghi ce stie de transporturi? Va trata calea ferata ca pe un IMM?