Corespondenţă din campanie: Principalul adversar al PNL în alegerile locale este…PSD!

Unde am mai fost în campanie în ultimele zile, de vineri încoace? Dar unde n-am fost… Feteşti. Cernavodă. Hârşova, Focşani, Iaşi, Târgu Frumos, căteva comune din colegiu: Costuleni, Popricani, Răducăneni, Bosia Ungheni, Comarna, apoi în sud Caracal şi câteva comune din sudul Dunării, Craiova, Filiaşi. După ce am trecut prin toate regiunile ţării, am susţinut candidaţi de toate vîrstele, profesiile şi destinele politice, din cătune risipite şi până în capitale de judeţ, vă pot împărtăşi câteva concluzii:

- datorită eliminării celui de-al doilea tur de scrutin pentru primari, peste două treimi din primarii în funcţie vor rămâne netulburaţi în scaunele lor.

- primarii PNL sau PSD care candidează sub sigla USL pot să plece în concediu, în timpul campaniei electorale, şi să-şi pregătească, fără nici o grijă, discursul de reinvestire, pentru 11 iunie. Victoria USL în alegerile locale va fi zdrobitoare.

- nu am întâlnit în nicio localitate prin care am trecut vreun candat PP-DD care să fie creditat cu o minimă şansă de a fi ales primar.

- primarii PDL fug de asocierea cu fosta guvernare, ca dracul de tămâie.

- trădarea primarilor PDL are o amploare mai mare decât se anticipa. Culmea e că acum şase luni anticipările privind „transferurile” aveau direcţie contrară, dinspre USL către PDL.

- acolo unde PDL nu are primar în funcţie, nu pare a avea nicio şansă să câştige alegerile.

- există multe localităţi în care primarul PDL în funcţie, chiar dacă va câştiga alegerile de primar, nu are nicio şansă să-şi asigure majoritatea în Consiliul local.

- efortul financiar al campaniei din 2012 pare considerabil mai redus, pe ansamblu, decât cel al campaniei precedente, din 2008.

- cele mai dure încleştări au loc acolo unde se întâlnesc candidaţi proveniţi din USL: PNL contra PSD. Încleştările capătă, uneori, accente dramatice, aşa cum se întâmplă, de pildă, în judeţele Buzău, Olt sau Dolj.

- între PNL şi PSD există o neîncredere privind susţinerea reciprocă a candidaţilor. Trebuie să mărturisesc că această neîncredere se regăseşte mai ales în rândurile combatanţilor liberali, cu privire la sinceritatea colegilor pesedişti.

- am promis, înainte de campanie, să susţin candidatele doamne ale PNL pentru oraşe. Din cele peste trei sute de oraşe ale României nu am identificat decât…trei candidate care aspiră la fotoliul de primar…

Cam atât pentru astăzi. În zilele ce urmează programul nostru cuprinde judeţele Argeş, Satu Mare, Sibiu, Cluj, Suceava etc.

125 Responses to “Corespondenţă din campanie: Principalul adversar al PNL în alegerile locale este…PSD!”

 1. un liberal optimist spune:

  @VV,
  Nu stiu cum e prin provincie, dar aici in capitala lucrurile par cam confuze. Cred ca ar trebui o mai buna coordonare la nivelul guvernului. Ponta a crescut in sondaje in detrimentul lui Crin, ministrii liberali se cocosesc si fac declaratii infirmate de pesedisti si de Ponta, pedelistii ataca la baioneta in stilul lor porcesc, dar bagand strambe intre liberali si socialisti. Ba chiar ii aud pe pedisti spunand”colegii nostri liberali”, adica vai de mama lor ce plasa o sa ia de pesedisti etc.
  Azi am trecut printr-o comuna(orasel, satelit al Bucurestilor) si am vazut benere si afise electorale pentru primarul in functie sub sigla PSD. Am inteles ca toata lumea din PSD, PNL si PC candideaza sub sigla USL.Care-i misterul?

 2. emi spune:

  Ma bucur pentru dumneavoastra ca va merge bine si va doresc sa va fie bine si in continuare. Tocmai am aflat de modificarile aduse legii 272 din 2004, modificari care deja au fost votate de Senat. Aceste modificari imi displac pentru ca sunt parinte unic care si-a lasat copilul [cu act notarial] in grija bunicii si acum:
  - trebuie [chiar daca nu era programat] sa vin in Romania pentru ca mama care e tutore al baiatului meu trebuie sa dea examen psihologic ca e in stare sa stea cu copilul [IN VARSTA DE 16 ANI]
  - eu trebuie sa anunt autoritatile ca muncesc in strainatate
  - autoritatile probabil vor pune Protectia Copilului sa tropaie prin viata oamenilor cei mai dragi amenintandu-le linistea
  - pentru ca mama e vegetariana, Protectia Copilului nu o va accepta ca tutore
  In aceste conditii, eu, ca un om normal cu capul, va trebui sa-mi iau familia cu mine, pentru a o proteja de nebunia autoritatilor romane.
  Felicitari, peste o luna veti fi cu trei romani mai putini!

 3. hermann spune:

  Cea mai buna retrospectiva din teren, asa stau lucrurile si sa vedeti la toamna ce va fi cu increderea in USL si asta din cauza ca nu avem lideri care sa tina fraiele partidului si haturile negocierilor in mana!
  Ati inceput maestre sa invatati si marketing politic, asta cu portocaliu si Gina Pistol a fost cea mai tare, trebuie insa sa folosim acestea mai des, macar o data pe saptamana.
  Din pacate, regretul cel mai mare este ca n-am invatat nimic, dar chiar nimic din greselile guvernarii Tariceanu, avem doua teme mari si late:
  - sa ne uitam pe cine am numit prefecti si subprefecti si o sa ne fie in mare parte rusine precum strutii in nisip, daca asa arata harta sa fereasca D-zeu sa o vedem pe aia de deconcentrate, “oameni” fara pic de experienta, “oameni” care in trecut au luptat chiar impotriva PNL prin campanii, “oameni” care nu au niciun merit in partid, dar de cum sa mai zicem de ceva rezultate… pacat, mare pacat
  - in multe situatii din tara responsabili de campania PNL sunt dezertori din FSN, PD, PD-L etc, dar foarte putini o sa vedeti liberali de-ai nostri, si eu sunt de acord ca cei care nu au avut rezultate de 20 de ani incoace sa fie schimbati, insa nu ii vedem macar pe cei care au condus campanii de-a lungul anilor si au avut performante in organizatii, dar asa cum am mai zis la ciocoi tot ciocoi fie ei vechi sau noi, de unde sa mai punem ca PNL-ul, bietii nostri stramosi, am ajuns ciuca batailor intre amfitrionii comunisti Piratul si Felix, primul a incercat prin ruperea PNL si infiintarea PD-L, iar cel din urma tare imi este sa nu duca la pieirea PNL si infiintarea unei strutocamile oligarhice…
  O sa revin la momentul potrivit cu o analiza socio-politica despre subiectul de ce PC s-a rupt de PSD si a trecut cu PNL, dupa care sa se infiinteze USL, adica practic a ramas pe loc, dar s-au schimbat interesele si viziunile…
  Spor la campanie si sa auzim de bine, mai ales ca ne ajuta si legea votului acum, dar fiti cu ochii in patru pentru ca ei inca semai zbat, si mult, dar foarte mult marketing politic. ma uit la Alina Gorghiu si la Cristinuta Pocora care au evoluat foarte mult din acest punct de vedere, poate unii dintre noi sa mai aruncam putin ochii peste gardul lor!

 4. antimarinari spune:

  http://www.pesurse.ro/#/2012/05/23/se-modific-din-nou-codul-fiscal-crete-pragul-tva-d.html
  @ VV

  daca va creste pragul de platitor TVA de la 35.000 la 65000 Euro/an, felicitarile mele initiatorilor ,… cel putin bag seama ca ceea ce vorbeam pe aici in materie rezona si cu alte pareri si ma bucura .

 5. antimarinari spune:

  @VV

  despre campanie ?

  la voluntari nici un banner, nici un afis , nimic ….
  doar ceva flayere date in curtile oamenilor …

  e drept , stati ca nu e tarziu , se apropie zilele orasului , unde “lumea buna ” deja se gudura ca va veni si ne va incanta mareleeee SAAAAAAAALLLLLLLLLLLLLLAAAAAAAAAAAMMMMMMMMM!!!!

  … manelism politic , asa cum am mai spus . noroc ca nu e generalizat .

 6. antimarinari spune:

  @Cris
  sa stii ca unele ganduri ale tale exprimate pe aici le-am folosit intr-un pliant de campanie in materie de “sanatate ” .
  multumesc pentru ajutor si pentru iluminare .

 7. Ciprian Sterpu spune:

  @VV: Care sunt cele 3 doamne identificate de dumneavoastra si care candideaza la fotoliul de primar ?

 8. Mihai ANDREI spune:

  @ Ciprian Sterpu
  Cred că Lia, Olguţa şi Vasileasca pentru că de altele nu s-a auzit.

 9. Garcia Muerte spune:

  D-le Vosganian, o sa vedem dupa 10 iunie cat de ancorate in realitate sunt perceptiile Dumneavoastra in legatura cu ceea ce se va intampla la aceste alegeri locale. PD a fost tot timpul un partid al primarilor, personal cred ca i se canta mult prea devreme prohodul. PPDD reuseste sa convinga in zone unde nu cred ca v-ati astepta la acest lucru. Dar…haideti sa vedem ce va fi.

 10. Cristi spune:

  Observ ca sunt anumite persoane aici pe blog care nu sunt de acord cu trecerea unor pedelisti la PNL.Tin sa amintesc faptul ca scopul PNL este unificarea tuturor fortelor de dreapta in jurul sau.Ori acum acest proces a inceput.Pe de alta parte venirea unor pedelisti in PNL a contribuit la intarirea filialelor in care acest fenomen a avut loc (Caras-Severin,Giurgiu,Ilfov,Calarasi).In principiu eu nu sunt de acord cu traseismul,numai ca unele filiale liberale au nevoie de o transfuzie urgenta de noi oameni.Una din aceste filiale este cea din Dambovita.Acolo liberalii parca sunt ca si inexistenti.Toata lupta cu pedelistii este dusa de PSD,iar candidatul PNL la primaria Targoviste nici nu se oboseste sa-si faca campanie.Cu asemenea oameni in fruntea filialei,PNL va fi pe veci in Dambovita un partid mic si nesemnificativ.Aceeasi situatie o intalnim si la Olt,unde PSD a inghitit aproape tot PDL-ul iar liberalii stau si dorm in papuci.Asemenea situatii sunt de neacceptat in contextul in care PNL vrea sa devina cel mai mare partid din Romania.

 11. florin spune:

  dpdv politic batalia ptr castigarea razboiului in capitala este data de primaria sector 3, acolo unde Robert il infrunta pe Liviu; va fi mare deranj in Modrogan daca USL castiga aceasta primarie, dat fiind faptul ca lui Blaga i s-a acordat o a 2-a sansa ptr revigorarea PDL; totodata este de notorietate faptul ca filiala de partid PDL sectorul 3 este cea mai puternica din Bucuresti, iar de aici provin nume grele precum Pirpiliul, Blaga etc, sacali politici ce au preluat fraiele altor organizatii cotate mai slab in alegerile trecute; un alt atu este Liviu Nistoran, actualmente sef dep IT, PNL Buc, care prin cunoasterea adversarului poate aduce un aport considerabil in aceasta batalie; nu indraznesc sa afirm ca celelalte orase ar fi mai prejos, dar aici in Bucuresti se da ora exacta, iar tot aici sunt concentrati banii ptr campaniile viitoare.

 12. Rac50 spune:

  Da ! Asa e ! Era de asteptat . Asta de cind la nivel central s-a facut alianta. Unii de la nivel local nu au inteles nici acum.
  Sunt optimist: vin vremuri tulburi.

 13. lordul john spune:

  @

  “More than 450,000 young people have been unable to make the transition from learning into work as employers have increasingly changed what it is they look for when hiring, with many under-25s in the UK unable to match the skills needed, according to a new study.
  The report from the Work Foundation argues that as jobs have moved from production to service-led roles over the past decade, employers increasingly require “softer” skills such as good communication or working as part of a team more than technical ability.
  The think tank said many young people are finding it hard to get their foot on the career ladder, because the education system has not adapted to reflect the changes and their skill sets are not in demand.
  The report comes ahead of official “Neet” (not in education, employment or training) figures, which on Wednesday are likely to show a substantial number of young people are “falling through the gaps”.
  Almost half a million youngsters in England have no experience of sustained paid employment beyond casual and holiday work, said the think tank.” (sursa: http://www.telegraph.co.uk/finance/jobs/9282665/Young-people-increasingly-shut-out-of-first-jobs.html)

  Daca in Marea Britanie s-a ajuns la nivelul acesta de nepotrivire a educatiei de viata reala, ma intreb ce este in sistemul nostru de invatamant (reformat de dl. Funeriu)

  Alt aspect care merita analizat este diminuarea necesarului de forta de munca in sectorul productiv si cresterea in sectorul serviciilor, in conditiile in care economia britanica avea deja raportul inversat intre productie si servicii. Think about it!

 14. Bibliotecaru spune:

  @ Varujan Vosganian

  Spuneţi:
  “Principalul adversar al PNL în alegerile locale este…PSD!”

  Şi viceversa este adevărată. Ştiţi de ce? Pentru că preluarea guvernării de către USL conduce la devalorizarea conceptului de uniune. PDL nu trebuie să facă nimic, decât să aştepte.

  Acest vot uninominal fără redistribuire (majoritar nu i-aş mai putea spune, pentru că nu mai vorbim despre o majoritate) într-un singur tur de scrutin este poate cea mai anti-democratică iniţiativă legislativă din 1990 încoace. Cine a propus această modificare legislativă?, domnii Ponta-Antonescu. Cine a trimis-o spre promulgare?, parlamentarii USL. Responsabilitatea este foarte bine conturată.

  Nu există nici o scuză, faptul că s-a insistat, FĂRĂ NICI UN FEL DE ARGUMENT, pe un singur tur şi nu pe două tururi de scrutin (caz în care am fi putut vorbi despre “vot majoritar”).

  Cu această lege încrederea mea în USL a scăzut foarte aproape de nimic, acolo unde este şi încrederea mea în PDL, UNPR, UDMR… Mai am speranţă că va fi declarată neconstituţională pe baza motivului că nu respectă de nici un fel democraţia (respectiv nu există nici un fel de concordanţă între votul pentru parlament şi compoziţia Parlamentului României).

 15. sorin gyorgyfalvi spune:

  La cluj cred ca ar trebui facute eforturi inzecite, altmiteri exista riscul unui paradox: sa cistige boc cu aceeasi minciuna cu care a cistigat in 2004. Eu cred ca clujul se afla intr-un real pericol, pentru ca eu cred ca singurul motiv pentur care boc vrea sa fie reales este faptul ca e singura lui sansa pentur a tine in continuare sub pres toate mega-scandalurile de coruptie din cluj, pentru acte de coruptie care au bagat clujul in datorii infernale de care clujeanul de azi nu este nici pe departe constient. As vrea sa fie prezentata o situatie a datoriilor clujului din 2008 – 2012 comparativ cu cea din 2004 cind a preluat bpc.

  In afara de asta, referitor la rivalitatile din campanie dintre PNL si PSD am si eu o problema. Si motivul provine din alegerea candidatilor din diferite circumscriptii de catre USL. Am tot spus de-a lungu vremii ca ideologia n-are nicio valoare cind sunt implicati oameni de slaba calitate, si ca in fond dezbaterile publice ar trebui sa se concentreze pe oameni, nu pe idei (daca tot e uninominal ideologiile unor partide nu mai conteaza). Si referitor la oameni am multe semne de intrebare, chiar daca nu putem face o comparatie calitativa intre oamenii care reprezinta USL si cei care reprezinta PDL, putem vedea cu totii ca are si USL candidati cu mari probleme de moralitate. De exemplu, incercati dvs. maestre sa ma convingeti pe mine votant PNL sa-mi dau votul lui Robert Negoita in circumscriptia de care apartin, in conditiile in care eu stiu ca omul acela a intrat in politica doar dorinta de a-si prezerva averea obtinuta in mare parte prin munca la negru, prin concurenta neloiala, prin incalcarea legii, samd… Convingeti-ma pe mine sa-mi dau votului unuia care si-a pus pe persoana sa fizica 1607 apartamente pentru a evaziona statul si a nu fi supus controalelor statului referitor la provenienta, cantitatea, calitatea si pretul materialelor folosite la acele constructii ! Si va rog sa ma convingeti in contextul in care in acea perioada eu concuram pe piata cu preturile infinit mai mici ale unora care nu aveau stresul impozitelor si care erau furnizori ai lui Negoita.

 16. cris spune:

  Off topic, dar pentru ca se vorbeste destul de mult in media acum despre Lyme si se tot vintura gogosi, un sfat practic pentru cei care merg prin paduri ori au parte de capuse in vreun alt fel: Doxiciclina (vibramicina) 100 mg de doua ori pe zi x 14 zile, sau amoxicilina 500 mg de doua ori pe zi tot 14 zile – antibiotice foarte comune, foarte ieftine.

  Cind? Lyme e suspectat dupa ce la locul in care s-a atasat capusa apare o zona circulara rosie care se extinde zile/saptamini ( nu doare, rareori e pruriginoasa) – se numeste eritema migrans. In faza doi a lyme acest tip de eritem apare si in alte parti ale corpului apar artralgii, fenomene neurologice sau miocardita, faza tardiva sechele neurologice, cardiace, artralgii, oboseala.

  Testele serologice sunt foarte putin senzitive in prima faza, adica degeaba s-ar alerga dupa teste – sunt pozitive doar in 20-40% din cazuri (“scapi” 60 – 80% dintre oamenii care au Lyme si sunt seronegativi): e mult mai simplu ca daca suspectezi ca dezvolti Lyme sa iei doxiciclina sau amoxicilin doua saptamini, adica putin mai mult timp decit iei pentru o amigdalita, un abces la dinti sau o bronsita. Tratamentul pentru fazele II si III este la fel de simplu: penicilina , ceftriaxona sau cefotaxim – adica antibiotic, parenteral, intravenos. Vaccinul cam e apa de ploaie.
  Asta apropos de indicatiile guvernului catre MS sa faca o campanie anti Lyme – NU e Star Trek.

  De ce spun gogosi apropos de presa si ceva dragut pentru amatorii de Dr House: o data pentru ca tratamentul e antibiotic, din cel mai banal cu putinta. A doua pentru testare – se masoara IgG (imunoglobulina G) anti Borellia burgdorferi ( cauza bolii Lyme) comparativ in singe si lichid cefalorahidian (adica se face o punctie lombara), Daca Ig G in singe pentru borellia e pozitiv e Lyme (faza II sau III), daca titrul in LCR e mai mare decit in singe e meningoencefalita Lyme. Simplu. Aaaa, tot pentru voi – Lordul si Mihai, doar asa de fandaxie: in unele cazuri tratamentul initial produce o exacerbare, o inrautatire, temporara a simptomelor – se numeste reactie Jarish – Herxheimer – reactie imuna care se rezolva in citeva zile cind continui tratamentul.

 17. emi spune:

  In Romania nu am loc de munca. Ma zbat si plec sa muncesc in strainatate. Sper ca politica sa devina mai buna dupa schimbarea conducatorilor, sa apara locuri de munca si sa ma pot intoarce. GRESIT!
  Noii conducatori imi ataca familia in lipsa mea, imi fura copiii si cand ma intorc ma aresteaza ca mi-am abandonat familia.
  Votati-ne romani!

 18. Mihai ANDREI spune:

  @ cris
  hă,hă,hă (citat din băsescu) … lordul şi cu mine ştiam despre reacţia imună Jarish – Herxheimer de câteva luni bune – adică de când a fost lansat pe net House.S08E06.HDTV.XviD-LOL. Bine că n-am păţit-o noi …

 19. sorin gyorgyfalvi spune:

  @ aurel

  pai, nu stiu daca m-ai inteles exact. Eu nu voi vota nicidecum cu Liviu Negoita, el e raul mai mare, aproape la fel de mare ca boc, aceeasi mafie, acelasi grup de interese, deci NU o sa votez niciodata asa ceva, NU NU NU ! Tu te uiti la ce s-a asfaltat ? Mai bine vezi cit a costat ! Si citi ani vor avea locuitorii sectorului 3 de platit jaful ala ! Si mai bine fa putina matematica sa vezi ce s-ar fi putut face cu adevarat de acei bani !

  Daca eu reprosez ceva USL este faptul ca m-au pus iarasi sa aleg raul mai mic, dar chiar si asa, nu stiu daca voi putea sa dau un vot pentru Robert. De aceea il rog pe maestru sa ma convinga, sa-mi zica un motiv plauzibil pentru care eu trebuie sa ma deplasez la vot…

 20. Mihai ANDREI spune:

  @ cris
  scuză-mă, a fost o glumă de neam prost, adevărul e că nu sunt deloc obişnuit cu pălinca şi mi s.a urcat la cap – azi am comemorat un an de când am trecut prin aceeaşi experienţă ca liberalul optimist – sper că mai este încă optimist …

 21. Mihai ANDREI spune:

  @ sorin gyorgyfalvi
  să nu-ţi imagineyi că funar a furat mai puşin ca bok … taman asta e ideea .. nimeni n-a furat cu asemenea neruşinare ca PD-ul.

 22. cris spune:

  @ emi

  calm Emi, daca poti – de cite ori vin in contact cu autoritatile romane ma urc pe pereti ca e vorba de ceva simplu ca prelungirea pasaportului (e cel mai scump pasaport din lume as spune), ca am nevoie de o hirtie sau alta, dar singurul lucru care rezolva ceva sunt banii, “ai pe cineva, undeva?” si calmul in fatza aberatiilor. Trist, dar practic: nu s-a schimbat nimic in douazeci de ani decit in mai rau si nici nu se va schimba ceva prea curind. Am sa intreb si eu pe cineva, undeva, daca stie ce se face in asemenea situatii, daca stie, iti comunic.

  @ all

  Va rog puneti-va mintea si cunostintele la treaba, poate reusim sa o ajutam cumva pe Emi.

 23. Filip G spune:

  Primarul Ile al orasului Vulcan cel cu telegondola a fost PDL-ist.Acum candideaza din partea PSD,iar o doamna din partea PNL.Asta am vazut azi trecand prin zona.In orasul meu presedintele PNL fost viceprimar a demisionat din functie si candideaza la primarie sub sigla PRM.Iar diferitele aliante sub care candideaza PDL-ul bulverseaza alegatorii.
  Alianta nu functioneaza la nivel local.

 24. Mihai ANDREI spune:

  @ cris
  cred că aş putea “avvea pe cineva, undeva”, dar unde ? în ce judeţ

 25. sorin gyorgyfalvi spune:

  @ Mihai Andrei

  Funar a furat MULT MULT mai putin ca bok, si cel putin pe vremea lui clujul era decent, curat si FARA DATORII. Nu sunt fan funar din alte motive, dar trebuie sa judec la rece, si mai ales ca stiu personal multe detalii despre bok.

 26. sorin gyorgyfalvi spune:

  @ aurel

  daca tu preferi o vila si datorii de un milion de euro, eu prefer o baraca si zero datorii…

 27. emi spune:

  @cris
  Eu teoretic ma descurc si oricum Dragos are 16 ani dar astia de la protectia copilului sunt mafioti pe fata. Si vor veni cu mana intinsa de fiecare data santajand ca mama e vegetariana. Nu mai spun ca a intra protectia copilului in casa e ca si cum ar intra politia… toti tampitii de vecini vor hahai. Nu inteleg de ce trebuie supusi unor asemenea tratamente niste oameni care nu au nici o vina. Nu e destul ca o chinui eu dandu-i responsabilitati cand ar trebui sa fie libera?
  Si hai sa vorbim politic:
  Organizatia Salvati copiii trebuie sa-si justifice salariile si sa bazaie. Asta inseamna ca statul trebuie sa faca tot ce zic ei?
  Eu am vazut din greseala legea, romanii de afara habar n-au. Mama care e pe tv zilnic, nu stia nimic, deci nici in Romania nu prea se stie.
  Basescu are doua variante: semneaza si toate injuraturile din urmatoarea perioada cad in capul USL sau, nu semneaza si isi face publicitate pe tema asta, ca el nu distruge familii.
  Din punct de vedere social, eu, roman plecat afara, pot ramane plecat si-mi iau familia ca acasa la dispozitia protectiei copilului nu risc sa o las… canci bani trimisi in tara sau ma intorc si cer ajutor social de la stat.
  Ce castiga Romania?

 28. cris spune:

  @ Emi

  Da, si asa e pretutindeni, miscatorii de hirtii o privesc ca pe o datorie sacra sa-ti faca viata amara tie celui care iti dai sufletul muncind. Trebuie sa-si justifice existenta pe spinarea altora, nu? Vezi ca te intreaba Mihai ceva – unde?

 29. Mihai ANDREI spune:

  @ sorin gyorgyfalvi
  tw-ai lămurit că strici orzul pe gâşte – gâscan – gibonul to gibon moare.

 30. emi spune:

  Braila
  Mersi Mihai!

 31. emi spune:

  Legea nu e inca promulgata si oricum vin in vara acasa, dar multumesc, Cris. Pe mine ma enerveaza ca a fost votata cand USL era pe val, asta va fi o mare bila neagra.

 32. Mihai ANDREI spune:

  emi
  aşa e, dar votanţii de mâine vot aquiesa la acest tip de lege … băieţii mei (cu 2 ani mai mari d3ecât al tău) nici nu concep să nu mă urmeze…

 33. Filip G spune:

  @VV
  Am identificat eu o doamna candidat PNL la functia de primar in orasul Vulcan Hunedoara
  http://www.citynews.ro/hunedoara/politica-13/usl-s-a-rupt-la-vulcan-224022/

 34. sorin gyorgyfalvi spune:

  @ Mihai ANDREI

  da, si mai stiu si ca unii au interese directe …sa ne arate cum ca portocaliul ar fi un fel de verde…

 35. Mihai ANDREI spune:

  @ Filip G
  Bun dar care sunt sanseke de succes =

 36. Filip G spune:

  @Mihai ANDREI
  In Valea Jiului PDL a pompat bani multi in Petrosani si Vulcan.primari PDL.Sunt realizari dar la costuri mari.
  Trecand primarul ILE de la PDL la PSD si fiind un singur tur de alegeri e greu de spus.
  Eu am doar o intrebare:
  Cum vor vota membrii PSD care au fost umiliti 4 ani de PDL?
  Daca cunosc raspunsul si e unul logic ,atunci candidatul PNL are sanse certe.

 37. Corina spune:

  @ un liberal optimist

  In Ilfov se candideaza separat la primarie in multe cazuri si sub USL la CJ. De acolo bannere cu PSD.

 38. tiberiu spune:

  @emi
  Daca mama este vegetariana copilul, care este inteleg de 16 ani, nu poate sa-si faca un gratar singur? Mama nu consuma nici carne de peste ? Nu poate fi facut un aranjaament cu o vecina sa manance la ea 1-2 ori pe saptamana ceva carne, sau comandat de cateva ori pe luna catering ? Mai sunt si alte probleme in afara de problema alimentatiei ?Ar trebui cautata o solutie de compromis cu autoritatile.Pentru ei este important sa fie respectata legea si actioneaza cu “capete patrate” ca politistii.

 39. cris spune:

  @ Mihai

  Despre palinca nu stiu ( smiley) asa cum nu stiu nici despre bere – daca vrei, un vin, vinul se vorbeste. E bine ca poti vorbi, cristalizezi, reasezi in ordinea si seninatatea lucrurilor. Dupa cum sti nu vorbesc despre viata mea personala pe blog si nici n-am sa o fac vreodata (asta apropos de catelul de iubit si barbatul de dresat – smiley face). Dar, din experienta mea, singurul lucru care ajuta cu adevarat este sa transformi raul ori durerea care ti se intimpla in ceva bun, cruzimea in blindete, moartea in viata, infringerea in putere – nu conteaza ce face viata din tine ci ce faci tu cu ceea ce face viata din tine, parca asa se spune.

  Ma pastrez in limitele discretiei mele si-ti spun o poveste inofensiva: Stii de ce am obsesia cu gradina? In ’74 au intrat cu buldozerul peste casa si gradina noastra, in doua zile tot ce au construit parintii si bunicii mei cu miinile lor a fost moloz. Aveam o gradina de vis. In fata casei erau trandafiri persani, mari, rosu inchis, catifea, ii visez si acum. Am gasit in sfirsit un butas de Crysler Imperial – trandafir rar, hibrid vechi – foarte apropiat de trandafirii persani: abia l-am pus acum citeva saptamini, a imbobocit, azi s-a deschis prima floare. Mi-au distrus gradina… si sufletul celor dragi mie – am invatat cum sa fac eu o gradina si mi-am urmat visul. Nu am parte sa-mi fie tatal aproape, cel care a adus acei trandafiri persani, carora inca le simt atingerea si parfumul, de la mii de kilometri, dar acest Crysler Imperial, si mai ales tot ce a insemnat si inseamna munca si grija, sunt ale lui. E o floare fara seaman in lume, asa cum spunea St Ex, “numai timpul petrecut cu floarea ta face ca ea sa fie atit de pretioasa”, e facuta din toti anii de munca pentru a construi o casa si o gradina (abia acum trei ani am reusit in sfirsit sa ma asez undeva si sa-mi iau o casa, mda e un soi de casa a spiritelor, daca stii cartea Isabellei Allende, pentru ca in ea traiesc, cu visurile mele, toate visurile a trei generatii – zimbesc, ma intreb ce visuri poarta albinutzele lui Filip).

 40. lordul john spune:

  @cris

  in contextul descris de voi devoalez si sursa poeziei de alaltaieri http://focuriinnoapte.blogspot.com/2012/05/istorie-cu-dor-de-mihai-ursachi-de.html

 41. emi spune:

  @Tiberiu
  Mama a fost vegetariana dintotdeauna, initial pentru ca bunica apartinea unei secte. Dupa ani a aflat ca organismul ei nu poate digera carnea si ca e un noroc faptul ca e vegetariana, practic altfel nu ar fi supravietuit. Toti copiii ei mananca carne, tata nu ar fi acceptat sa nu mancam orice, in frigiderul nostru exista permanent mancare si cu carne si fara, fiecare manca ce vrea. Nu asta e problema ci faptul ca astia vin chititi pe imbuibat.
  Am avut o vecina care s-a calificat asistent maternal, a luat un copil in asistenta, baietelul era coleg de clasa cu al meu. Copilul era curat, avea tot ce-i trebuia la scoala si venea cu temele facute, avea pachetel cu ceva de rontait in fiecare zi si totul parea absolut decent. Intr-o zi a venit o paparuda de la Protectia Copilului in control, a inceput sa urle ca nu e carne in mancare [vecina vinerea postea, era obiceiul ei] ca un copil nu se dezvolta armonios daca nu inghite zilnic nu-s cate grame de carne… A doua zi au venit si au luat copilul de la scoala, mititelul plangea mut. Am aflat ca a fost dat unei femei de la tara de la care paparuda pleca incarcata.
  Eu am increderea totala in mama si nici o picatura in niste straini pusi pe imbuibat.

 42. tiberiu spune:

  @emi
  Nu prea sunt in tema cu problema, dar am niste cunostinte in Ro. care au luat in ingrijire 2 copii si cei de la protectia copilului vin mereu in inspectie si se uita ce este in frigider.De achizitonat un frigider mic separat numai pentru copil nu ar fi o solutie?
  Nu cunosc tabieturile vegetarienilor.Trebuie gasita o solutie de compromis care sa impace si vegetarianismul mamei si cerintele legii.

 43. emi spune:

  @Cris
  Mi-ai amintit de gradina bunicii. Si de chipul ei rasarind dintre flori. Mereu avea ceva de bibilit in jurul lor, cred ca uneori doar le mangaia si vorbea cu ele…

 44. emi spune:

  @Tiberiu
  E posibil sa nici nu afle de faptul ca e vegetariana sau poate au un chestionar care prevede si asta. Nu asta e important ci faptul ca daca vor sa gaseasca motiv de santaj, gasesc ei ceva, de exemplu varsta mamei [68] ar putea fi o problema. De ce trebuie sa depind de protectia copilului cand pentru mine totul e ok?

 45. tiberiu spune:

  @emi
  Autoritatile actioneaza cu “ochelari de cal” peste tot in lumepe principiul unde-i lege nu-i tocmeala.In Ro mai functioneaza insa si “sfanta spaga” in afarade lege.Sigur ca ai incredere in mama ta,dar daca autoritatile i-au pus “tinichea de coada” trebuie sa scape de tinicheacu orice pret si sa fie mai “carnivora decat o leoaica” in alimentatia copilului.Sa le demonstreze ca da copilului dea lui carne la “patrat” dupa cum cere legea si acei functionari. Sa le ceara un indrumator scris cum trebuie sa fie alimentatia copilului dupa lege si sa demonstreze ca o pune in practica cu rigurozitate.Va trebui insa sa te duci in Ro. si sa tratezi cu autoritatile, sa le dai si lor un “ciubuc”(cum e bunul obicei) si sa-i faci instructajul mamei cum trebuie sa alimenteze copilul dimineata la pranz si seara ca la carte si sa le dovedesti celor de la Protectia Copilului ca mama este instruita ca un soldat disciplinat.Cam asa ma gandesc eu sa incerci sa rezolvi problema si sa nu te lupti cu “morile de vant” sau sa plecati toti in pribegie.
  Actioneaza cu calm si rational ca esti femeie desteapta.

 46. cris spune:

  @ emi

  da Emi, vorbeau florile intre ele. Ca sa terminam prostia cu feminitatea. Fiecare o intelege in felul lui. De sufletul meu s-au lipit vorbele din Goya despre ducesa de Alba: Pentru doamnele mari ale nobilimii spaniole era obiceiul ca alaiul sa asiste dimineata la imbracare. Un singur lucru trebuia sa ramina tot timpul acoperit ca semn al decentei si nobletei – gleznele. Cumva o asociez in suflet cu bunica mea, mama mamei mele. De la ciorapi de matase, rochii vaporoase, bijuterii, in anii ’50 impletea plase si lucra la o fabrica de conserve, ca sa o tina pe mama la facultate. A pastrat intotdeauna o tacere senina, nu s-a plins vreodata, nu am vazut-o vreodata blestemind vreo munca oricit de umila si nici atunci cind ne-au darimat casa n-am vazut macar o lacrima. Avea miinile muncite, cele mai frumoase miini pe care le-am vazut vreodata, si ochii senini, albastri ca cerul Nu infatisarea ci o miscare a miinii, un pas iti spuneau cine e de fapt. Dincolo de zdrentele zilei, stralucea… erau acele “glezne” ale Ducesei de Alba.

 47. tiberiu spune:

  @emi
  Cunosti expresia “dura lex sed lex” ,legea este lege peste tot in lume pentru ca altfel daca fiecare isi face legea dupa capul lui traim in haos.In primul rand nu te panica.68 de ani nu este astazi o varsta f. inaintata, eu am 65 si sunt santos tun.Nu iau nici o pastila pentru ca am un stil de viata sanatos si echilibrat, iar micile probleme inerente le rezolv in principal prin metode naturiste.In primul rand mama sa obtina un certificat de buna sanatate care sa o blindeze. Actioneaza in mod preventiv inainte ca legea sa intre in vigoare. Incearca sa vezi lucrurile si d.p.d.v al legii si sa cauti sa le satisfaci si nu sa te lupti cu legea.

 48. emi spune:

  @Tiberiu
  Multumesc pentru sfat dar nu pot accepta. Pot inghiti multe dar ca statul sa ma trateze ca pe un infractor si sa-mi chinuie familia cu protectia copilului nu accept [e tot un fel de politie, ca si cum am fi in custodie, eliberati din puscarie pentru buna purtare]. Tu ti-ai lasa copilul la bunul lor plac? Exista o limita si daca va fi incalcata, foarte multi vor alege pribegia. Si pun pariu ca de copiii de pe strada nu se va ingriji nimeni…

 49. tiberiu spune:

  @emi
  Nu inteleg, ti s-au facut deja sicane sau sunt numai temeri ?
  Adreseaza-te si domnului Vosganian pentru un sfat si ajutor.

 50. emi spune:

  Cred ca legea e pe masa lui Traian Basescu, trebuie semnata, publicata in monitorul oficial si dupa 30 de zile va intra in vigoare…
  Ce zici o semneaza?