2012, o lecţie pentru clasa politică

Deciziile Curţi Constituţionale au deschis calea către campania pentru referendum. Sondajele indică o înfrângere zdrobitoare a lui Traian Băsescu. Modul în care PDL îşi pune în mişcare relaţiile pentru a crea imaginea unei Românii căzute victimă a unei lovituri de stat şi netezind calea unei dictaruri de tip hitlerist arată cam câte parale dă acest partid pe propria ţară. Votul popular va da verdictul final, care va răspunde tuturor suspiciunilor. Apare tot mai clar că majoritatea românilor, după ani de zile în care ţara a fost măcinată în certuri fără sfârşit iar nivelul de trai a luat-o la berbeleacul, nu-l mai vor pe Traian Băsescu. Ce regulă a democraţiei poate impune poporului o realitate împotriva voinţei sale?

 

Germania nu are alte reguli ale democraţiei. Nici Statele Unite ale Americii. Pot exista interese de grup, poate exista lobby venind din legături  obscure, dar voinţa poporului nu poate fi pusă în discuţie. Admit că uneori majoritatea nu alege calea cea bună, că ea poate fi influenţată de propagandă, că poate fi ademenită cu promisiuni populiste. Suntem, însă, într-un caz diferit de duminica orbului, 20 mai 1990, de pildă. De această dată cei care au avut la îndemână propaganda ani de zile au fost oamenii lui Băsescu şi nu actualii guvernanţi, altminteri nu foarte abili în chestiuni de propagandă. Iar de promis, USL nu a promis nimic altceva pentru referendum decât că, dacă românii vor vota „Da”, vor scăpa cu adevărat de Băsescu şi de ai săi, în toate alegerile care vor urma în acest an.

 

De altfel, comportamentul lui Traian Băsescu la dezbaterea cererii de suspendare a fost elocvent pentru a face profilul unui preşedinte nepoliticos  şi plin de sine. Traian Băsescu nu i-a dat mandatul de prim ministru unui Călin Tăriceanu “cu ochii moi şi blânzi”, ci mai degrabă invers. Partidul Democrat avea 6% în sondaje, pierduse grupul parlamentar din Senat şi fusese dat afară din Internaţionala Socialistă când Traian Băsescu se milogea de liberali să facem alianţa. Ce uşor se uită totul! Din când în când, iată, totuşi, că acest popor ne dă câte o lecţie. Aşa s-a întâmplat în ianuarie. Aşa s-a întâmplat în iunie. 2012 e un an de care toţi cei care vor să mintă, să dispreţuiască ori să batjocorească poporul român, vor trebui să-şi aducă aminte.

176 Responses to “2012, o lecţie pentru clasa politică”

 1. Mihai ANDREI spune:

  @ lordul john
  sigur că sunt străvezii, chiar penibile, ca şi utilizarea cuvântului cinstit / necinstit de câteva zeci de ori. Dar prinde la prostime.

 2. adam mares spune:

  Data viitoare va lua in brate si un catel, nu credeti?

 3. lordul john spune:

  @adam mares

  poate lua in brate si stalpul din colt!

 4. adam mares spune:

  Duma serii by Adrian Cioroianu: Am crezut ca acel copil este Emil Boc, dar am observat ca-i lipseau ochelarii.

 5. Mihai ANDREI spune:

  @ lordul john
  protestez energic contra aluziei tale la tabieturile bahice ale preşedintelui suspendat, pentru că mai are încă la dispoziţie SPP-işti care să suplinească stâlpii …

 6. lordul john spune:

  @Mihai Andrei

  Ma alatur si eu protestului tau si infierez cu manie proletara atitudibea aluziva si de-a dreptul abuziva a exprimarii mele.

 7. adrian spune:

  Ce bine ca Basescu nu i-a dat un dos de palma copilului !… Intr-adevar “desteapta” si stravezie campanie :)
  Dar sunt curios cu ce viteza l-o fi ridicat pe bietul copil, sper ca vine Funeriu si face el un calcul al acceleratiei imprimate si sigur publica rezultatul in Nature …

 8. lordul john spune:

  @adrian

  :)). Pai de asta l-a luat in brate, ca sa aiba mainile ocupate si nu cumva sa-i scape o scatoalca din reflex.

 9. Mihai ANDREI spune:

  @ lordul john
  Hmmm, iar eşti răutăcios … eu cred că motivaţia e mult mai telurică – l-a luat în braţe ca să nu i se vadă cum îi tremură mâinile în nesaţul după primul pahar de whisky.

 10. gabi spune:

  Domnule Senator,

  La intalnirea CE de saptamana viitoare, fiecare participant ar trebui sa primeasca pe masa o lista de vreo doua pagini, cu doua-trei poze alaturate:
  - sa inceapa cu ne-aplicarea legii salarizarii profesorilor
  - sa continue cu ordonantele neconstitutionale ale lui Boc, timpul cat si-au produs efectele si cat au costat statul,
  - cat s-au absorbit din fondurile UE si cate nereguli au descoperit CE pana acum
  - cum s-au votat legea pensiilor, membrii CCR, degetul lui Toader
  - emailurile lui Kovesy catre Turcescu,
  - cum a vorbit Basescu despre rege, despre tigani, despre medici, profesori si in general, despre poporul lui, uneori
  - despre coruptia patronata de Blejnar, Marta etc.De ce nu a reactionat atunci CE? Sau cand au incercat Ponta si Antonescu, in primavara, cand cu greva parlamentara, sa le atraga atentia?
  CE nu are voie sa judece cu mai multe masuri.
  Multumim pentru atentie dar sa-si vada de treaba lor. Nu sa puna paie pe foc.

 11. tiberiu spune:

  @Barosanul
  @Lordul John
  Ce-i cu @Cris,ne lipseste.

 12. Barosanul spune:

  @ Alex
  Scuze!
  @ tiberiu
  am tot incercat sa dau de Cris, i-am tot lasat mesaje si nimic. Chiar ma ingrijoreaza.
  @ Lordul John
  Basescu a luat copilul in brate sa faca politica umanitara .. sau ”l-a luat in brate, ca sa se uite in ochii lui si sa faca ca MRU (cacofoniile nu se pun):) cind a zis:””Ne vom uita în ochii lor şi le vom spune: Luaţi-vă totul şi plecaţi din această ţară!” .
  si/sau….. sa vada daca face parte din “mahalaua violentă şi ineptă” (Baconsky)
  si/sau…..sa vada daca e un ”Vierme” (Urban)
  si/sau …..sa vada daca e un “surplus de populaţie” (Avramescu)
  si’sau …..sa vada daca daca ‘se trage din Traian, Traian Basecu” (Udrea)
  si sa-i zica :”uşcheala. La cules căpşuni. La şters la fund pensionarii vestici. La cimitir. ”

 13. Barosanul spune:

  @ All

  Daca tot e sa plagiem

  http://www.ciutacu.ro/articol/vara-asta-se-poarta-alb/comment-page-2/#comment-299546

  interesant clip cu unii care mai purtau alb pe vremuri. Se pare ca e retro!

 14. lordul john spune:

  @Barosanul

  Foarte buna asta cu MRU.

  @all

  exact la Cris ma gandeam si eu aseara. Ne lipseste. Sper ca e bine.

 15. Marius Bacau spune:

  @Varujan
  Inteleg disperarea basistilor de pretutindeni, inclusiv a celor care cu ingaduinta dvs. posteaza aici diverse mizerii,dar pana la urma cum se va proceda in privinta suspendatului? Mi se pare o tampenie sa poata fi ales cu 50% plus 1 din numarul celor care se prezinta la vot,dar sa fie demis cu 50% plus 1 din numarul alegatorilor cu drept de vot inscrisi in listele electorale.Judecatorii CCR si-au pierdut orice bruma de ratiune.
  Problema este ca daca nu se va reusi demiterea lui Basescu,tara se va transforma intr-un teatru de razboi permanent si total,iar misiunea Guvernului va fi imposibila. Practic,nu se va putea face nimic constructiv. Basescu are interes sa compromita guvernarea USL si astfel sa mai salveze ceva din dezastrul partidului propriu.
  Eu sunt extrem de ingrijorat datorita situatiei existente.Ofensiva portocalie e abia la inceput,deocamdata se manifesta doar pe forumuri,site-uri,etc. Diversi postaci portocalii isi revarsa veninul si elucubratiile pe unde pot. DNA si Parchetul General vor scoate la iveala dosare fabricate,telefoanele liderilor USL sunt ascultate,etc. Iar toate astea,in opinia liderilor PD-L, a liderilor PPE,a activistilor portocalii si a postacilor mitocani si fara argumente inseamna DEMOCRATIE. Cu alte cuvinte democratia este numai atunci cand Basescu este presedinte,iar PD-L la guvernare. Domnule Varujan,asta este o atitudine demna de Cuba lui Fidel Castro. Mai ramane sa ne impuste in strada,sa ne ameninte copiii si sa ne dea foc la casa. Traim vremuri extrem de tulburi. Faceti ceva! Nu ne lasati cu Basescu pe cap inca 2 ani ! Spuneti ce trebuie sa facem noi si facem. Venim in Piata Universitatii sa aparam intr-adevar statul de drept si democratia. M-am saturat de hahaiturile lui si de metodele securiste pe care le practica prin acolitii lui.
  Si inca ceva domnule Varujan. Atitudini gen aurel ian nu au ce cauta pe site-ul dvs. Va rog faceti-ne sa ne fie dor de el!

 16. lordul john spune:

  @all

  Ticalosia continua! Domunul Blaga ne ameninta cu reclamatie la Comisia de la Venetia. Iata ce spune Comisia de la Venetia cu privire la Codul de bune practici in materie de referendum, Cap. III, pct. 7:

  “7. Cvorum

  Nu se recomandă următoarele:

  a. un cvorum (prag, procentaj minimal) de participare, întrucât îi asimilează pe cei care se abţin cu partizanii votului negativ;

  b. un cvorum de aprobare (acceptarea de către un procentaj minimal din numărul alegătorilor înscrişi), întrucât riscă să creeze o situaţie politică dificilă în cazul când proiectul este adoptat cu o majoritate simplă, inferioară însă cvorumului (pragului) necesar.”

 17. lordul john spune:

  @VV

  @all

  Referitor la sloganul lor: Vara asta se poarta alb, PD vrea sa ne faca uniforme, noi purtam culori vii, pentru ca suntem oameni vii, nu naluci!

 18. lordul john spune:

  @

  Intr-un articol din revista 22 (aici: http://www.revista22.ro/articol.php?id=16250) dl Liiceanu ne povesteste despre patria lui mica, ce ii era necesara pentru a se feri de agresiunile care veneau dinspre patria mare, cea a” mahalalei inepte”, a “patibularilor”, a “viermilor”. Dl, Liiceanu nu ne impartaseste din agresiunile pe care patria lui mica, a facut-o, nu prin valorile pe care si le-a asociat, ci prin oportunismul politic, la adresa patriei celei mari. Nu ne spune cum patriile cele mici au invadat, peste noapte, patria cea mare, patria in care trebuie sa incapem cu totii, patria alcatuita din toate patriile mici, in care fiecare isi pastreaza valorile, mari sau mici, pe care le-a mostenit sau le-a creat. In finalul articolului, ca un veritabil apel catre “lichele”, el dezgroapa o adevarata arma de ucidere a maselor: “sâsâitul”!

  “Ce putem face însă când „patria mi­că“ ne este invadată de cei care ne-au ocupat mai întâi „patria mare“? Pu­tem face ca gâştele. Să scoatem stri­găte, să sâsâim. Ştiaţi că gâştele săl­batice pot scoate din minţi o vulpe atacatoare urmărind-o cu strigăte gro­zave? Strigătele noastre, ale ne­no­rociţilor de intelectuali, sunt cu­vin­tele nepervertite, cele care spun pâ­nă la exasperare adevărul. Să ne apă­răm, aşadar, cu arma grozavă a cu­vintelor. Să urlăm că ne-au furat „pa­tria mare“, ca să ne invadeze „patria mică“ a libertăţilor noastre.”

  In replica, Mircea Platon intr-un dialog cu Alexandru Racu, zice:

  “Ideea e ca atunci cand Biserica e doar “interioara” si patria doar de “buzunar”, risti sa-ti confunzi patria cu propriul buzunar si pe tine insuti cu Dumnezeu. Or, asta e definitia intelectualului basist.”

 19. Barosanul spune:

  @ All

  Interesanta expunere
  ”Comisia Europeana pentru Democratie prin Drept (Comisia de la Venetia)

  Codul de bune practici in materie de referendum

  7. Cvorum

  Nu se recomandă următoarele:

  a. un cvorum (prag, procentaj minimal) de participare, întrucât îi asimilează pe cei care se abţin cu partizanii votului negativ;

  b. un cvorum de aprobare (acceptarea de către un procentaj minimal din numărul alegătorilor înscrişi), întrucât riscă să creeze o situaţie politică dificilă în cazul când proiectul este adoptat cu o majoritate simplă, inferioară însă cvorumului (pragului) necesar.

  Concluzie : decizia Curtii Constitutionale de impunerea unui cvorum de 9 milioane de participanti la referendumul pentru demiterea lui Traian Basescu incalca :

  - acest cod de bune practici al Comisiei de la Venetia

  - regula de la precedentul referendum de suspendare din 2007

  - modul in care s-au organizat toate alegerile prezidentiale in ultimii 22 de ani, fara cvorum obligatoriu

  http://radu-tudor.ro/comisia-de-la-venetia-recomanda-referendum-fara-cvorum/

 20. adam mares spune:

  Pedelistii au iesit deja in piete cu poezia invatata: USL-ul ne vinde rusilor, doar cu TB mai avem tara etc.
  I-am vazut de dimineata.
  Ce face aparatul de propaganda al USL, doarme la plaja?

 21. lordul john spune:

  @adam mares

  Chestia asta cu USL care ne vinde rusilor este o manipulare ordinara. de vreme ce principalii sustinatori ai lui Base sunt nemtii inclusiv prin banii pe care Fundatia Adenauer, Fundatia Seidel si Autombile Bavaria ii varsa in publicatiile, partidele si miscarile Basiste. Tot Germania este si partenerul cel mai important al Rusiei.

 22. lordul john spune:

  @barosanul

  nu stiam de articolul lui Radu Tudor, dar ma bucur ca minciuna PD-ista este demontata si documentata.

 23. Marius Bacau spune:

  @aurel ian
  Nu comentez pe blogurile pdl-iste. Respect opinia altora in masura in care este corect fundamentata. Daca iti amintesti,am spus ca-ti respect opinia si te respect si pe tine. Dar doar pana cand tonul postarilor tale si cuvintele folosite depasesc limita bunului-simt. Nu sunt psd-ist,nu-mi place psd-ul . Sunt liberal,postez aici pentru ca-l respect enorm pe Varujan. Asta nu inseamna ca sunt fanatic. Disting cu usurinta greselile facute de liberali,atunci cand acestia le fac. Deci,in concluzie,nu astept sa mi se dea ceva,traiesc pe picioarele mele,am si afacerea mea si am aderat de multa vreme la ideile si valorile liberale. Nu ma compara cu altii pe care ii cunosti tu,macar pentru faptul ca nu ma cunosti. Eu am inteles ideea. Suntem partizanii a sisteme modele diferite,antagonice. Asta nu inseamna ca trebuie sa ne jignim. Am prieteni pdl-isti si psd-isti. Omul conteaza. Sper ca ai inteles si ca vei avea mai multa moderatie in postarile referitoare la mine. Poti sustine cauza ta,fara a-i jigni pe cei care sunt de alta parere.

 24. Marius Bacau spune:

  @aurel ian
  Nu am reusit sa-mi dau seama unde este toleranta ta fata de opiniile altora.De altfel pretinzi toleranta,nu? Admite te rog ca nu-i poti injura pe usl-isti pe site-ul lui Varujan,fara sa primesti replicile potrivite. Fii tu mai tolerant si atunci vor fi si altii.

 25. lordul john spune:

  @Marius Bacau

  Fii linistit, nu cunoaste pe nimeni, dar se pronunta la adresa tuturor de parca le-ar sti biografiile. Atitudinea asta tupeista este specifica PD-istilor care striga: Hotii!, Frauda!, Dictatura! asta in timp ce s-au asezat ca o smoala peste institutii si au fraudat de au rupt.

  De altfel, dupa cum ai constatat pe acest blog, chiar si liberalii au pareri critice la adresa unor actiuni sau inactiuni ale liberalilor.

 26. adam mares spune:

  @lordul john
  Da, dar majoritatea populatiei nu stie lucrurile astea. Nea Ion si tzatza Floarea n-au auzit in viata lor de revista 22, GDS, Fundatia Adenauer, Fundatia Seidel si-alte de-astea. Poate de Autombile Bavaria, din reclamele tv. Pedelistii trebuie contracarati. Sunt multe manipulari.
  Apropo de 22, am vazut-o aseara pe Pora: femeia asta nu doar ca e urata (peste asta as trece, cu mila), dar exprima ceva atat de urat… Cred ca mizeria sufleteasca da pe dinafara.

 27. lordul john spune:

  @adam mares

  Am vazut multi urati (chiar si in oglinda), dar foarte simpatici, inteligenti, buni la suflet, umani. Dna Pora insa nu beneficiaza de datele interioare pentru a fi umana. Faptul ca este de alta parere in raport cu altii, nu e o problema. Problema este politica urii si a fricii pe care dl Basescu, impreuna cu ai lui au reintrodus-o in viata noastra dupa ce cu greu ne-am vindecat de ura anilor ’90.

 28. Marius Bacau spune:

  @aurel ian
  Am inteles si respect opinia ta. Nu am fost de acord cu catalogarile tate. Atat. In termenii astia,e ok. Putem discuta.

 29. adam mares spune:

  Oglinda noastra o reprezinta, in general, ceilalti. Si eu sunt inclinat sa vad uratul din oglinda, dar, cand ma uit in ochii femeii mele, ma linistesc.
  Marturisesc ca am o problema cu acesti intelectuali admiratori de TB si nu pot fi atat de ingaduitor cu parerile lor. Poate pt ca de la ei aveam pretentii mai mari.
  Da, traim intr-o societate plina de ura si, inca, intr-o democratie originala.

 30. lordul john spune:

  @adam mares

  Pare ca ne-am reancorat in sec XVIII, in care in plin secol al Luminilor, in care Kant ne indemna sa ne folosim propriul simt al ratiunii, noi inca mai cotrobaiam Fanarul.

 31. lordul john spune:

  @all

  “Romanul Cartea şoaptelor de Varujan Vosganian a fost publicat de curând în Israel, la editura Hakibbutz Hameuchad. Traducerea a fost făcută de Any Shilon. Lansarea ediţiei ebraice va fi organizată de Institutul Cultural Român din Tel Aviv în luna octombrie a acestui an.”

  Felicitari, Maestre!

 32. adam mares spune:

  @lordul john
  Da, “Sapere aude!“, preluat, de fapt, din Epistolele lui Horatiu: “dimidium facti qui coepit habet: sapere aude, incipe“.
  Felicitari dlui Vosganian, daca iese din politica, are ce sa faca!
  Va las, femeia mea ma cheama la masa.

 33. Marius Bacau spune:

  Varujan
  Se pare ca nu vom scapa prea curand de Basescu din pacate. Daca se aplica referendumul in varianta CCR, nu va fi validat. Basescu va ramane presedinte inca 2 ani. N+am sa pot intelege niciodata principiul dublei masuri. Daca a fost ales cu un cvorum,de ce sa fie demis cu alt cvorum. Ce fel de instanta e asta care decide in felul acesta.

 34. Barosanul spune:

  @ Domnule Vosganian,
  @ All

  Ce crede lumea despre campania USL

  ”Comunicarea USL e dezastruoasă. Dacă, după momentul în care Băsescu ridică mesajul electoral la cota de (ne)cinste, ţie îţi ia 16 ore să răspunzi, iar vectorii tăi de imagine sunt cinstitul Fenechiu, Bănicioiu şi Manda, care nu vorbesc din sediul USL, ci fiecare de la el de la partid, poţi pleca liniştit acasă. Suspendatul e meseriaş în campanie, lucrează cu profesionişti, ăştia nu ştiu nici pe ce lume trăiesc.”

 35. lordul john spune:

  @Barosanul

  Asa e! Comunicarea USL (cu exceptia Mihai Voicu) e slaba si suspendatul lucreaza cu profesionisti. El insusi e un profesionist in actiuni securistice. Tot sistemul lui de comunicare este bazat pe metode ale securitatii ( o combinatie de ani “50 cu metode moderne).

 36. adam mares spune:

  Pai parlamentarii USL s-au bazat ca se va vota conform OUG si au plecat in vacanta.
  Nici macar de pe bloguri nu militeaza cum trebuie pt suspendarea lui TB. Nu stiu ce asteapta, sa le faca Ciutacu, Ciuvica, Badea si altii treaba?

 37. florin spune:

  Domnule Vosganian,

  E o idee buna ca referendumul sa tina 2 zile. E democratic, legal si dam posibilitatea romanilor sa se exprime.
  Si avem si sanse mari de a-l demite pe Basescu.

 38. Barosanul spune:

  @ All

  Ati vazut prestatia lui Gigi Becali la RTV? Am fost socat!

  Asa agramat, analfabet cum e dar pina acum a fost poate cel mai bun vector de campanie anti-basescu.

  Iar pe linga asta am ras, de ma durea stomacul, ca pe vremea lui Nea Marin.

  Prognoza lui Becali : ‘peste 10-12 milioane se prezinta la vot si basescu obtine 20%, iar Romanii ii taie asa capetele, tzac, tzac, ca Sf Gheorghe balaurului si ne scapa de satana’.

 39. tudor spune:

  @VV

  In timp ce operatiunea suspendarii a fost, ca si tehnica parlamentaro juridica, impecabila, n a prevazut nimeni reactiile externe virulente ale unor anumite cancelarii.

  Se pare ca cei mai surprinsi de aceasta decizie a referendumului au fost “strategii” de campanie ai usl.

  Mda.

 40. lordul john spune:

  @Barosanul

  Am vazut-o! Sigur, Becali e agramat, contondent in exprimare, voluntar, dar nu e ticalos. Si mai are si un suflet mare. Din pacate bazinul sau electoral e restrans. De cealalta parte, creatia lui Basescu (Dan Diaconescu) lanseaza atacuri de o josnicie irepetabila la adresa lui Ponta.

  Totusi, daca 5 milioane de romani l-au votat pe Basescu vazand cum l-a plesnit pe acel copil si neinteresandu-i acest lucru, ma gandesc ca nu vor fi foarte deranjati de plagiatul lui Ponta.

  Prin plecarea lui Basescu, Germania isi vede lezate interesele economice in zona (vezi reactia Merkel si Schultz).

 41. alex spune:

  Barosso -PPE, Rompuy – PPE, Merkel – PPE, Viviane Reading – PPE, ati vazut cei mai vocali ticalosi care il apara pe basescu le e teama ca partidul mafiot portocaliu pierde voturi. Nu ma mira, daca observator PPE e partidul femeii-gangster Iulia Timsohenko, cea depsre care Merkel cere sa fie eliberata. Cred ca daca PNL era si el la populari, Merkel tacea si astepta alegerile.

 42. Barosanul spune:

  Domnule Vosganian,

  Analizand saptamana, concluzia mea e ca USL a reusit marea performanta de a rasturna scorul facind dintr-o Mare infringere a PDL intr-un Usturator Esec USL.

  USL v Basecu-PDL

  1-0 CCR Verdict la schimbarea Liderilor de la Senat si Camera Deputatilor
  2-0 CCR Verdict la Conflictul Presidentie- Parlament
  3-0 CCR Verdict la Interimatul lui Crin Antonescu la functia de presedinte al statului
  4-0 Crin Antonescu da imaginea unui Presedinte al Romaniei nepartizan prin neparticiparea la conferinta de presa USL .
  4-1 USL il pune pe Crin Antonescu presedinte la Senat implicit presedinte interimar si ramane fara un vector EXTREM de IMPORTANT de imagine.
  4-2 USL NEGLIJAZA un factor BANAL . Basescu e de SECURIST de PROFESIE si ca SIE e inca a lui MRU si controlata de Basescu prin Melescanu iar Ambasadorii sunt SLUGILE lui Basescu in teritoriu. Basescu-PDL declanseaza Razboiul Manipularii si Dezinformarii (Mineriada Parlamentara-Lovitura de Stat-Desfiintarea Statului de drept), care atinge punctul vulnerabil al statelor ocidentale aflate in criza economica si care tremura de frica unor convulsii sociale si implicit a nerespectarii statului de drept.
  4-3 USL apare cu un Presedinte Interimar PNL (Chitoiu) fara carisma.
  4-4 Chitoiu nu stie Limba Romana ‘sa se Debloce dosarele’ alis ‘Branconaj’ si ‘unii nu vor sa vorbeste cu tine’.
  4-5 Chitoiu face exact ceea ce facea Basescu-PDL , da impresia ca justitia e la comanda politica ‘Deblocarea dosarelor si nominalizarea celor care trebuiesc urmariti de justitie’.
  4-6 PNL lasa perceptia ca daca garnitura 1 Crin Antonescu pleaca in spate nu ramanie decit un Chitoiu care da impresia unui Emil Boc redivivus.
  4-7 Ponta da dovada de Imaturitate politica si se ratoieste cu Angela Merkel in tremeni inaceptabili pt un prim-ministru.
  4-8 Dl Deputat Ghise, apare la RTV, extrem de iritat si iritant, aducind chiar invective unei doamne jurnalis Lili Ruse iritante. Comportament total DELASAT al dl Ghise care da impresia unui dejavu ‘PDL Ignorant si Arogant (‘’ Ce vreti sa puneti acuma pumnul in gura puterii’’)’. USL prin astfel de vectori de imagine poate pierde usor Presa favorabila, in momentul de fata si publicul nehotarit, dind apa la moara sloganului ‘USL=PDL= Aceiasi mizerie’.

  5-8 Dl DeputatGhise, isi cere public scuze, fata de jurnalista Lili Ruse fata de atitudinea dansului deplasata cu o seara inainte.
  6-8 Basescu isi marcheaza un autogol prin faza cu tinera copilului in brate care readuce in minte publicului ideea copilului’troznit’ de Basescu si scos basma curata de cuplul Funeriu-Dan Diaconescu.

 43. Sara spune:

  O NOUA DESCOPERIRE. Enciclopedia “Who’s Who”, editia romaneasca arata ca prim- ministrul Romaniei, dl. Ponta, ar avea un master din anul 2004 la prestigioasa universitate Exeter College Oxfort. Datele au fost comunicate de acesta pentru a fi publicate in “Who’s Who”. In urma unor solicitari ale jurnalistilor de la “Adevarul”, profesori de la Universitatea Oxfort declara ca acesta nu a facut niciun masterat la respectiva universitate ci doar un curs de vara. Inca o minciuna si un fals in biografia lui Ponta. La intrebarile jurnalistilor de la “Adevarul”, asa cum ne-am obisnuit, acesta a evitat sa dea un raspuns ca apoi nu a mai raspuns la telefon. Mai multe date se pot lua din ziarul Adevarul de seara Timisoara, de astazi. Nu inteleg ce dovezi mai asteapta membrii USL ca sa vada ceea ce se vede si de pe luna, si anume ca acest individ nu este demn sa reprezinte pe nimeni, cu atat mai mult sa reprezinte cea mai mare formatiune politica si tara. Se caracterizeaza doar cu minciuni spuse pe banda rulanta, cu un tupeu dus la extrem si o dorinta bolnavicioasa de a avea intreaga putere. Daca la noi a reusit sa abureasca inca o mare parte a populatiei, in strainatate acesta nu a reusit decat sa-si arate din ce in ce mai mult adevarata fata si sa se faca de ras.

 44. Sara spune:

  Domnule Vozganian, ati citit articolul “Ponta, pentru El Pais:Situatia nu ma lasa sa dorm”, din Ziare. com ? E o mostra de infantilism politic amestecat cu umilinta, asa cum rar mi-a fost dat sa vad. Va spun doar o singura fraza rostita de Ponta: “Am spus ca voi merge la Bruxelles pentru a explica totul si sa rectific ceea ce este nevoie “. Adica el nu se duce sa sustina ceea ce a facut, pentruca nu-i asa, el spune ca a facut totul perfect legal , ci e gata sa rectifice ce i se cere. Asemenea unui elev care se asteapta sa-l corecteze profesorul . Mai mult, presedintele UE i-a dat si un extemporal cu mai multe intrebari a caror raspunsuri trebuie sa le dea peste cateva zile, fiindu-i stabilita si data. O mai mare umilinta pentru Romania nu se poate. In tara e cocos iar in fata liderilor europeni, datorita incompetentei, minciunilor si smecheriilor pe care le foloseste la tot pasul, se comporta asemenea unui elev submediocru care asteapta sa-i spuna profesorul cum sa scrie tema. (initial vroiam sa zic zdreanta, dar m-am razgandit.) Mai spune si altceva, din nou, face declaratii pentru cotidianul spaniol El Pais spunand ca daca se va dovedi plagiatul tezei de doctorat. atunci isi da demisia. Numai ca comisia a constatat ca e plagiat, pentruca in cazul lui e foarte simplu s-o faca oricine, cu conditia sa stie carte, dar el o scalda. Acum, smecher si viclean, a constituit o noua comisie de etica, care insa nu face verificarea respectiva inca, o tot amana, cat poate, daca se poate sa n-o mai verifice. In tara spune ca nu-si da demisia iar in afara zice ca si-o da. Tot asa cu suspendarea. In tara spune ca e totul perfect legal iar in afara tarii spune ca rectifica ce e nevoie. Ori e incompetent si nu stie ce e bine si ce nu, ori vrea sa vada daca s-au prins cei de la UE de misculatiile facute de ei, bazandu-se pe faptul ca poate ei nu cunosc legislatia din Romania. Este jalnic.

 45. Marian GHIONU spune:

  Nu inteleg de ce PNLul nu profita de aceasta oripilare internationala cu privire la “lovitura de stat” si nu pune acum pe masa opiniei publice niste propuneri clare de modificare a costitutiei in directia instaurarii democratiei parlamentare. Alegerea premierului de catre electorat, alegerea presedintelui de parlament, minimalizarea tributiilor presedintelui, comasarea alegerilor parlamentare si prezidentiale, etc.
  Daca va apucati sa va certati cu latrai europeni, nu aveti nicio sansaa. Contracarati cu propuneri din legislatia de acolo, cu “plagiaturi” din constitutiile lor.

 46. tudor spune:

  @Barosanul

  Cam ai dreptate.

  Decizia de a l pune de Crin presedinte interimar lipseste pnl ul de principalul vector de imagine, astfel incat basescu e aproape singur in arena.

  Am tot remarcat progresele facute de Crin in ultimul an si ceva; numirea dlui chitoiu ca presedinte interimar al pnl demonstreaza ca si dl Antonescu simte nevoia unui boc.

  Solutia corecta ar fi fost Calin Tariceanu, presedinte interimar – ori la pnl, ori la cotroceni.

 47. lordul john spune:

  @barosanul

  De acord cu analiza ta. Asa este. Am ramas fara vector de imagine. Sa speram ca de saptamana viitoare lucrurile se vor schimba.

  Dupa mine, scorul e 6-9, daca adaugi declaratia lui Fenechiu ca se lasa de politica daca nu e suspendat Basescu. Si ce? Care e pierderea? Acum vom avea si votanti care vor vota NU doar pentru a scapa de Fenechiu.