Saptamana aceasta ne auzim zilnic, de la 12:03, la Radio Romania Cultural, intr-o emisiune dedicata Cartii soaptelor

12 Responses to “Saptamana aceasta ne auzim zilnic, de la 12:03, la Radio Romania Cultural, intr-o emisiune dedicata Cartii soaptelor”

  1. lorduljohn spune:

    @VV
    suntem numai ochi si urechi, mai ales urechi. Sper sa ne intalnim sambata la Conferinta Teritoriala Iasi si sa obtin si un autograf.

  2. lorduljohn spune:

    @VV

    Emotionant. Multe dintre simbolurile acestei Istorii, le-am perceput la dimensiunea la care au fost scrise si traite. Dupa ce voi citi si ultima pagina scrisa a cartii (pe cele nescrise voi continua sa le citesc cu sufletul pana la sfarsit) voi incerca sa va impartasesc impresiile unui ucenic (ce sunt) in ale cititului.

  3. PARCHETUL DE PE LANGA INALTA CURTE DE CASATIE SI JUSTITIE .

    Dosar 1033/P//2009 REZOLUTIA DIN 25.01.2010]

    DOMNA PROCUROR GENERAL,

    Subsemnatul, Ene Nicanor George,prin mandatar fiu Ene Dragos Marian-,domiciliat în Bucureşti Şos.Mihai Bravu nr. 2,bl.60 B, Sc.1,Et.8.ap.45,sector 2,persoane vatamate in drepturile si interesele noastre formal proteguite de dreptul intern si extern -tocmai de catre autoritatile care ar trebui sa le protejeze in mod efectiv,, ibn temeiul ART.6(1)[dreptul la un proces ehitabil], art.10(1)[libertatea de exprimare],art.14 (interzicerea discriminărilor), art.18(limitarea restrăngerii drepturilor) din Conventia Europeană a drepturilor omului,formulez şi depun prezenta

    PLANGERE

    impotriva REZOLUTIEI din 26.01.2010data de Procuror ANA DANA /2009 comunicata PE 02.02.2010-de PRIM PROCUROR SECTIE DE URMARIRE PENALA SI CRIMINALISTICA DIN CADRUL PARCHETULUI DE POE ;ANGA ICCJ-pe care o consider un act rezultat al TRAFICUL DE INFLUENTA al SEFULUI STATULUI TRAIAN BASESCU

    CU PRIVIRE LA APARENTA DE DREPT A REZOLUTIEI CRITICARE,LA CONSTATAREA INTERSAT ILEGALA A PROCURORULUI ANA DANA ;PRIN CARE ACEASTA INCEARCA SA MA CONVINGA (SA MA PROSTEASCA )
    ” ACESTEA POT FI VALORIFICATE PRIN INTERMEDIUL CAILOR DE ATAC EXPRES PREVAZUTE DE LEGE SI NU POT FACE OBIECTUL UNEI CAUZE PENALE “
    EU SUNT STAPAN PE ALEGEREA MIJLOACELOR PENTRU APARAREA DREPTULUI DE PROPRIETATE LEGEA NU DOAR CA NU IMI INTERZICE ,CI SI IMI OPFERA O MULTITUDINE DE CAI LEGALE –LA CARE AM SI APELAT DEALTFEL.
    MODUL DEC LUCRU COMUNIST IN DISPRETUL LEGII ,SE PASTREAZADIN PACATE SI LA CEI CARE AU DEPRINS ACESTE PRACTICI INUM,ANE,PRIN CARE SE DESFIINTEAZA PUNEREA IN PRACTICA JUDICIARA A PRINCIPIULUI RESPECTARII DREPTURILOR FUNDANMENTALE ALE OMULUI
    INFRACTIUNILE CARE SE SAVARSESC IN TIMPUL SEDINTEI DE JUDECATA DE CATRE CEI CATRE TREBUIAU SA RESPECTE EI INSISI LEGEA AU FOST SESIZATE IMEDIAT,DAR MAFIA JUDICIARA FUNCTIONEAZA PERFECT INCA DIN ANUL MINISTERIATULUI STOICA VALERIU!
    A AUZIT OARE PROCORORUL DESPRE REGULA DE DREPT POTRIVIT CAREIA” PENALUL TINE IN LOC CIVILUL”!SAU SE FACE CA NU STIE ,PENTRU A PROMOVA IN BAZA PRINCIPIULUI MAFIOT “CINE ESTE SURD ,ORB SI TACE TRAIESTE O SUTA DE ANI IN PACE!!

    PROCURORUL DE CAZa pretins mincinos ca NU EXISTA INDICII PRIVIND EXISTENTA INFRACTIUNII DE IMPIEDICARE A PARTICIPARII LA PROCES,MERGANDU-SE PE IDEEA SALVATOARE POTRIVIT CAREIA FAPTA NU AR EXISTA!
    EU AM INCUNOSTIINTAT DIN TIMP SI AM DOVEDIT PERMANENT INCA DIN ANUL 2007 CA SE PLANUIESTE DE CATRE MAFIA JUDICIARA COORDONATA MAGISTRAL DSE CATRE CEAUSISTA LIDIA BARBULESCU SI CA SE PUNE EFECTIV IN PRACTICA IN MAJORITATEA DOSARELOR IN CARE EU SUNT PARTE ,CITAREA MEA IN ACELASI TIMP LA DOUA INSTANTE DIFERITE IN SCOPUL IMPOSIBILITATII DE PREZENTARE LA UNUL DINTRE CELE DOUA PROCESE LA CARE SAU FIXAT IN MOD PREMEDITAT ACELASI TERMEN DE JUDECATA. IN SCHIMBUL INCALCARII PERMANENTE A DREPTURILOR OMULUI,VICEPRESEDINTA I.C.C.J. LIDIA BARBULESCU A FOST RECOMPENSATA BA CU NUMIREA CA PRESEDINTA IN CSM BA CU PROPUNEREA DE A FI PRESEDINTA A I.C.C.J.
    IMIXTIUNEA DICTATOPRULUI BASESCU-favorizat de EVREIMEA DIN EPP(asa zidul PARTID AL POPULARILOR EUROPENI) care va fi desfiintat IN FU\INAL !
    De geaba am aratat ca procurilor sea tem sa ancheteze faptele savarsite de TRAIAN BASESCU-fata de care acesta nu a facut nici o referire.SCOATEREA DIN CONTEXTUL CELORARATATE DE MINE ,dovedesteca se cunosc foarte bine in vedere aplicarii amijloacelor, tacticilor si strategiilor POLITIEI POLITICE !
    PARCHETUL D EPE LANGA ICCJ SI DNA-ul favorizeaza CORUPTIA JUDICIARA prin neanchetarecolegilor magistrate-care savarsescin mod continuu fapte penale.
    SE PRETINDE IN PSEUDOMOTIVAREA PROCURORULUI ca “infractiunea de TRAFICUL DE INFLUENTA sesizata ca fiind comisa de magistrate,s-a avut in vedere ,ca doi in annsamblul actelor premergatoare efectuate din cauza,a rezultat ,ca FAPTA NU EXISTA!
    In realitate ,eu am aratat si dovedit ca TRAIAN BASESCU savarseste traficul de influenta fat de lidia barbulescu .iar acesta din functia avuta de vicepresedinte al ICCJ.si de membru permanent al C.S.M.-ului,isi trafica influenta fata de ceilalti colegi magistrati –in darea uneor solutii netemeinice si nelegale!.
    BATAIA DE JOC A PROCURORULUI si a celorlalti SEFI care savarsesc ABUZURI SI CRIME IMPOTRIVA UMANITATII,nu vor ramane NEPEDEPSITE
    Desi am aratat caca din cauza Neimpartirii juste a dreptatii de catre magistrate,mandatarul ene nicanoir george este foarte grav bolnav,pprocurorul sef adjunct swe fereste sa se refere la acest fapt evident doverdit cu acte medicale,referindu-se elliptic :mandantuln este in imposibilitate de a se prezenta in fat organelor judiciare.Aceasi maniera utilizat de sefii acestuia –aceasi incercare de inselare a increderii unui om bolnavdin cauza ABUZURILOR REGIMULUI COMUNIST SI NEOCOMUNIST SPRIJINIT DE POLITIA POLITICA .
    Controversata Lidia Barbulescu, votata presedinte al Inaltei Curti de Casatie si Justitiede R.M. HotNews.roJoi, 22 octombrie 2009,
    Lidia Barbulescu a fost aleasa, joi, cu majoritate de voturi, de Sectia de judecatori a CSM presedinte al Inaltei Curti de Casatie si Justitie, propunerea urmand sa fie trimisa presedintelui Traian Basescu, anunta NewsIn.

    Lidia Barbulescu, interimar la conducerea instantei supreme de la pensionarea lui Nicolae Popa, este prima femeie votata la sefia ICCJ.

    Sectia pentru judecatori a CSM a discutat, joi, candidaturile pentru presedintia instantei supreme, functie vacanta dupa pensionarea lui Nicolae Popa, magistratii care si-au depus dosarele pentru acest post fiind Lidia Barbulescu, Gabriela Barsan, Elena Carcei, Danut Cornoiu si Iulian Dragomir.

    Danut Cornoiu nu a mai intrat in cursa, pentru ca Sectia pentru judecatori a decis ca nu indeplineste conditiile, din cauza ca a fost sanctionat disciplinar.

    Potrivit legii, presedintele, vicepresedintele si presedintii de sectii ai Inaltei Curti de Casatie si Justitie sunt numiti de catre presedintele Romaniei, la propunerea Consiliului Superior al Magistraturii, dintre judecatorii Inaltei Curti de Casatie si Justitie care au functionat la aceasta instanta cel putin 2 ani.

    Seful statului nu poate refuza numirea in functiile de conducere mentionate decat motivat, aducand la cunostinta Consiliului Superior al Magistraturii motivele refuzului.

    Numirea se face pe o perioada de 3 ani, cu posibilitatea reinvestirii o singura data.

    Lidia Barbulescu, de 54 de ani, este, din septembrie, presedinte interimar al Inaltei Curti de Casatie si Justitie (ICCJ), in locul lui Nicolae Popa.
    • “Propunerea CSM pentru viitorul presedinte al Inaltei Curti nu este de natura sa ne dea sperante ca exista cu adevarat o dorinta de reforma in ceea ce priveste aceasta instanta, aflata la varful puterii judiciare. Chiar unii contracandidati ai d-nei Barbulescu au evidentiat o parte din deficientele care se regasesc astazi in activitatea Inaltei Curti si care tin de activitatea de management a conducerii acestei instante, exercitate interimar de doamna Barbulescu. Traiectoria profesionala a doamnei Barbulescu, propulsata la Inalta Curte direct de la Tribunalul Olt de catre fostul ministru al Justitiei, Rodica Stanoiu, precum si pozitiile publice prin care incerca inchiderea unor discutii pe probleme reale ale sistemului judiciar nu sunt de natura sa o recomande pentru ocuparea acestei functii de maxima importanta in sistemul judiciar.” – Laura Stefan, coordonator programe anticoruptie SAR
    • “Trebuia sa fie o procedura de consultare larga a judecatorilor. Nici macar judecatorii de la Curtea Suprema nu si-au exprimat vointa in legatura cu vreunul dintre candidati. Si planurile de management ale candidatilor trebuiau aduse la cunostinta publica, pentru dezbateri. Este regretabil ca nu au fost mai multi judecatori care sa-si depuna candidatura pentru Inalta Curte” – judecatorul Cristi Danilet, presedinte SOJUST.
    Cine este Lidia Barbulescu

    Magistratul Lidia Barbulescu este recunoscuta pentru relatiile tensionate pe care le are cu presedintele Romaniei, Traian Basescu, si cu fostul ministru al Justitiei, Monica Macovei, dar si pentru prietenia stransa cu un alt sef al Justitiei din Romania, Rodica Stanoiu.

    Monica Macovei a cerut CSM, in 2007, cercetarea Lidiei Barbulescu pentru trafic de influenta, sub suspiciunea ca ar fi intervenit, in calitate de membru al Comisiei de legislatie a CSM, pentru a favoriza angajarea fiicei sale.

    Concret, ea ar fi cerut modificarea regulamentului la examenul de intrare la Institutul de Criminologie, cerind sa se scoata Dreptul civil. Fiica sa urma sa dea concurs la Institut. CSM a stabilit insa, cu 16 voturi contra si 2 pentru, ca nu este necesara o ancheta.

    Lidia Barbulescu a avut mai multe schimburi acide de replici cu presedintele Traian Basescu, care a acuzat CSM (institutie pe care magistratul o conducea, la acea vreme) de tentativa de blocare a activitatii ANI, dupa ce Lidia Barbulescu a afirmat ca declaratiile de avere sunt neconstitutionale.

    “Presedintele Traian Basescu constata cu regret ca, in ciuda lipsei de progrese consistente inregistrate de CSM in mandatul doamnei Barbulescu, in raport cu nevoile reale ale Romaniei, CSM este interesat mai degraba de modul in care sa blocheze activitatea ANI in controlul averilor magistratilor, decat sa puna in aplicare recomandarile Comisiei Europene”, acuza Administratia prezidentiala.

    Asociatia SoJust a acuzat-o pe Lidia Barbulescu, la inceputul anului trecut, ca a “si-a nesocotit rolul de garant al independentei justitiei, actionand, dimpotriva, ca un factor de presiune asupra independentei judecatorilor”.

    Lidia Barbulescu isi exprimase atunci satisfactia cu privire la decizia Curtii Constitutionale asupra deciziilor emise de CNSAS.

    “Interpretarea propusa public de presedintele Consiliului Superior al Magistraturii, potrivit careia toate deciziile pronuntate in trecut de C.N.S.A.S. ar fi lovite de nulitate, este cu atat mai criticabila cu cat ea nu rezulta cu evidenta din decizia Curtii Constitutionale, in conditiile in care art. 147 alin. 4 din Constitutie dispune expres ca efectele deciziilor Curtii Constitutionale se produc numai pentru viitor”, preciza SoJust.

    Cotidianul scria, in 2008, ca “ucenica Rodicai Stanoiu a ajuns sefa magistratilor”, fiind promovata de fostul ministru Rodica Stanoiu de la Tribunalul Olt direct la Curtea Suprema.

    “Lidia Barbulescu este cunoscuta drept apropiata a fostului ministru PSD al Justitiei, Rodica Stanoiu, fapt pentru care, in 2001, a promovat de la Tribunalul Olt direct la Curtea Suprema, fara a mai trece si prin stadiul de judecator de Curte de Apel. Doi ani mai tirziu a ajuns vicepresedintele Curtii”, potrivit sursei citate.
    DUPA CE AM DECONSPIRAT CONSPIRATI BASESCU BARBULESCU SANDU,S-A DAT LA LOC COMANDA .
    Lidia Barbulescu spune ca nu va mai candida pentru sefia Instantei Supreme Vineri, 22 Ianuarie 2010, ora 20:57
    Judecatorul Lidia Barbulescu a declarat, vineri, ca nu si-a depus candidatura pentru functia de presedinte al Inaltei Curti de Casatie si Justitie si ca nici nu intentioneaza sa o faca, vineri fiind ultima zi pentru acesta procedura.

    Numele avansate in randul magistratilor pentru ocuparea sefiei Inaltei Curti sunt, alaturi de cel al Lidiei Barbulescu, cele ale judecatorilor Anton Pandrea, Danut Cornoiu, Elena Carcei si Rodica Popa.

    Vineri este ultima zi pentru depunerea candidaturilor la functia de presedinte al Inaltei Curti de Casatie si Justitie (ICCJ), Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) urmand sa anunte candidatii dupa expirarea termenului.

    Pentru conducerea instantei supreme pot candida judecatorii de la ICCJ, care au minimum doi ani vechime la aceasta instanta. Concursul pentru ocuparea functiei de presedinte al ICCJ a fost reluat dupa ce Lidia Barbulescu a fost votata de CSM pentru aceasta functie, dar presedintele Basescu a refuzat sa o numeasca.

    “Avand in vedere adresa nr. 3848/22.12.2009 a Administratiei Prezidentiale (…) incepand cu data de 22 decembrie 2009 se pot depune candidaturi pentru functia de presedinte al Inaltei Curti de Casatie si Justitie”, se arata in anunt, potrivit caruia candidaturile se pot depune in termen de 30 de zile de la 22 decembrie 2009.

    Candidaturile se pot depune in acord cu prevederile articolului 53 din Legea 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor, se precizeaza in anunt. Potrivit articolului mentionat, “presedintele, vicepresedintele si presedintii de sectii ai Inaltei Curti de Casatie si Justitie sunt numiti de catre presedintele Romaniei, la propunerea Consiliului Superior al Magistraturii, dintre judecatorii Inaltei Curti de Casatie si Justitie, care au functionat la aceasta instanta cel putin 2 ani. Presedintele Romaniei nu poate refuza numirea in functiile de conducere decat motivat, aducand la cunostinta Consiliului Superior al Magistraturii motivele refuzului”.

    Traian Basescu a declarat, in cadrul dezbaterii din 3 decembrie 2009 pentru alegerile prezidentiale, ca nu o va numi pe judecatoarea Lidia Barbulescu la sefia Inaltei Curti de Casatie si Justitie. “Raspunsul meu este nu. Nu o voi numi pe doamna Barbulescu la presedintia ICCJ”, a raspuns Traian Basescu.

    Magistratul Lidia Barbulescu a fost aleasa, pe 22 octombrie 2009, cu majoritate de voturi, de Sectia de judecatori a CSM presedinte al Inaltei Curti de Casatie si Justitie, propunerea fiind trimisa presedintelui Traian Basescu, seful statului semnand astfel de numiri.

    Sectia pentru judecatori a CSM a discutat, in toamna anului 2009, candidaturile pentru presedintia Instantei Supreme, functie vacanta dupa pensionarea lui Nicolae Popa, magistratii care si-au depus dosarele pentru acest post fiind Lidia Barbulescu, Gabriela Barsan, Elena Carcei, Danut Cornoiu si Iulian Dragomir. Lidia Barbulescu, de 54 de ani, este, din septembrie, presedinte interimar al Inaltei Curti de Casatie si Justitie (ICCJ), in locul lui Nicolae Popa.

    SE SPUNE CA EU AM REFUZAT SA DAU DECLARATIE.IN REALITATEA EU AM SPUS CA NU EU TREBUIE SA DAU.DECLARATIE,DECLARATIE TREBUIE SA DEA INFRACTORII INDIFERENT CE HRAM POARTA(CA SUNT MAGISTRATI ,PARLAMETARI ,ORI SEFI DE STATE).TOTI TREBUIE S AFIM EGALI IN FATA LEGII,FARA PRIVILEGII ,FARA DISCRIMINARI!PROCURORULM SEF ADJUNCT PRETINDE CA EU NU AM DOVEDIT SUSTINERILE SCRISE INH CONDITIILE IN CARE,CU ATAT MAI MULT CA TOATE ACTELE AU FOST SEMNATE SI DE MINE ,,SI CA TOATE CELE RECLAMATE SAU PETRECUT IN LOCURI PUBLICE ,NU MAI ERA NEVOIE DE ALTA DOVADA IN PLUSDATELE CONCRETE REFERITOARE LA ELEMENTELE CARE INTRAS IN CONTINUTUL CONSTITUTIV AL ACESTEI , ACESTOR INFRACTIUNI EXISTA ,SUNT LA DOSAR ,NUMAI CA NU SE VREA AFLAREA ADEVARULUI care nu este in favoarea Puterii Judecatoresti ,Institutiei Prezidentiale
    FOLOSELE le-am aratat din anul 2007 pamna in present:PROMOVARILE de catre LIDIA BARBULESCU A MAGISTRATILOR CARE EXECUTA ORDINE ILEGALE prin ABUZ IN SERVICIU prin INGRADIREA SAU DESFIINTAREA UNOR DREPTURI RECUNOSCUTE SI NOCROTITE SAU PROTEJATE DE LEGE ,
    Foloasele sunt evidente si ,din moment ce altii s efolosesc de bunurile mele
    MAFIA din ADMINISTRATIE (PRIMARIA MUNICIPIUL BUCURESTI),JUSTITIE (INSTANTELE JUDECATORESTI, C.S.M.,D.N.A., PARCHETE de pe langa INSTANTE)GRUPUL INFRACTIONAL CONSTITUIT DE TRAIAN BASESCU din perioada xcand era primar general nunafost destructurat de catre DNA –care au fost numiti politic in functiile detinute tocmai pentru ca afacerile sa meraga inainte!
    BUCUREŞTI, ( 5 nov 2009)Andreieş: Dosarul privind numirea Lidiei Bărbulescu la ICCJ, trimis Preşedinţiei săptămâna trecută
    Preşedintele Consiliului Superior al Magistraturii, Virgil Andreieş, a declarat, joi, pentru MEDIAFAX, că documentaţia privind numirea Lidiei Bărbulescu în funcţia de preşedinte al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) a fost transmisă Administraţiei Prezidenţiale în cursul săptămânii trecute.
    Virgil Andreieş a precizat însă că documentaţia a fost transmisă Administraţiei Prezidenţiale, dar că nu cunoaşte dacă aceasta a şi ajuns la preşedinte.
    Preşedintele Traian Băsescu a declarat, joi, la Realitatea FM, că nu a primit de la CSM dosarul de desemnare a Lidiei Bărbulescu pentru şefia ICCJ, dar că, după ce îl va primi, va lua o decizie în interesul românilor.
    “Încă nu am primit dosarul Lidiei Bărbulescu de la CSM. Voi face gestul politic care este în favoarea românilor”, a declarat Traian Băsescu.
    El a mai spus că va rezolva această numire a preşedintelui Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie în cadru instituţional, nu la radio.
    Preşedintele Băsescu declara, în septembrie, că unii magistraţi provoacă actuala situaţie din Justiţie pentru că “vor să candideze la CSM” şi că nu se vrea ca actualul şef al statului să semneze numirea viitorului preşedinte al ICCJ, acesta fiind motivul pentru care Lidiei Bărbulescu i s-a dat interimatul.
    CSM a desemnat-o, în 22 octombrie, cu majoritate de voturi, pe Lidia Bărbulescu pentru funcţia de preşedinte al ICCJ, numirea urmând să fie făcută de şeful statului. Lidia Bărbulescu declara că nu are niciun motiv să se îndoiască de faptul că preşedintele Traian Băsescu va semna decretul de numire a ei în funcţia de preşedinte al instanţei supreme.
    DE UNDE STIA BASESCU IN DATA DE 22 OCTOMBRIE 2009 CA VA CASTIGA ALEGERILE PREZIDENTAILE CAND CU CATEVA SAPTAMANI DE ZILE SPUNEA CA NU STIA DACA CANDIDEAZA!

    BUCUREŞTI, ( 1 oct 2009)
    Judecătorul Hermina Ana Iancu, preşedinte al BEC
    Judecătorul Hermina Ana Iancu, de la Secţia penală a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a fost desemnată, joi, ca preşedinte al Biroului Electoral Central (BEC).

    Preşedintele Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, Lidia Bărbulescu, trage la sorţi judecătorii care vor face parte din BEC (Imagine: Andreea Alexandru/Mediafax Foto)
    Ca locţiitor al Herminei Iancu a fost desemnat judecătorul Maura Olaru, de la Secţia comercială a instanţei supreme.
    În urmă cu o zi, au fost desemnaţi, prin tragere la sorţi, pentru a face parte din BEC, Hermina Ana Iancu de la Secţia penală, Gheorghiţa Luţac, de la Secţia de contencios administrativ şi Fiscal, Georgeta Teodorescu şi Maria Olaru, de la Secţia comercială şi Dănuţ Cornoiu, de la Secţia Civilă.
    Până în 2 octombrie, componenţa BEC trebuie completată cu preşedintele şi vicepreşedintele Autorităţii Electorale Permanente şi cu câte un reprezentant al fiecărui partid parlamentar.
    Până la 1 noiembrie, BEC trebuie completat cu reprezentanţii formaţiunilor politice care nu sunt reprezentate în Parlament şi care au propus candidaţi pentru prezidenţiale.
    Unul dintre judecătorii desemnaţi, Maura Olaru, a mai făcut parte din Biroul Electoral Central pentru alegerile Parlamentului European, din 2007.
    Pe de altă parte, judecătorul Dănuţ Cornoiu a fost la un pas de exluderea din magistratură în urmă cu patru ani. La sfârşitul lunii noiembrie 2005, DNA a declanşat verificări sub aspectul comiterii vreunei infracţiuni prevăzute de Legea 78/2000 privind fapte de corupţie, legat de modul în care părinţii ministrului Justiţiei, Monica Macovei, au obţinut apartamentul în care locuiesc, într-un imobil din sectorul 2 al Capitalei.

    DECONSPIRATI INCA DIN TOAMNA LUI 2009,CUM O INTORC ACUM IDEOLOGII PDL ULUI= Urban Iulian===Implicatiile respingerii numirii la sefia ICCJ a Lidiei Barbulescu, de catre presedintele Basescu 05 IANUARIE 2010
    Presedintele Basescu a facut prima mutare pe tabla de sah de la varful Justitiei romane , respingand numirea judecatorului Lidia Barbulescu la conducerea ICCJ. Apele s-au involburat astfel la ICCJ iar presiunea pusa acum pe CSM este uriasa, existand absolut toate premisele ca aceasta problema sa ajunga acolo unde se doreste, respectiv la CCR. Judecatorii CCR vor fi chemati sa se pronunte asupra unui aspect extrem de delicat in contextul constitutional actual : de cate ori are dreptul Presedintia sa refuze numirea in functia de sef la ICCJ a unor persoane desemnate de CSM.
    Semnalul este foarte clar si vizeaza demararea neoficiala a procedurilor de reformare din temelii a CSM, acolo unde Presedintele nu si-a ascuns niciodata intentia de a deschide usile larg pentru societatea civila diminuand numarul si ponderea magistratilor.
    Involburarea de la CSM aduce in prim-plan necesitatea fie a desemnarii unei alte persoane, fie se va ajunge la un nou blocaj CSM-Presedintie daca CSM o va reconfirma pe Lidia Barbulescu si va forta astfel ajungerea dosarului la CCR acolo unde este de asteptat ca in lipsa unui text constitutional clar sa se stabileasca faptul ca Presedintele tarii are dreptul sa refuze NELIMITAT propunerile facute de CSM. Culegem iar roadele unor deficiente si lipsuri mari ale actualei Constitutii , care genereaza la acest moment extrem de multe conflicte care se impun a fi rezolvate de Comisia pentru Revizuirea Constitutiei care se va forma la nivelul Parlamentului.
    O intrebare interesanta se ridica la acest moment : oare judecatorii se vor alinia de aceasta data in spatele Lidiei Barbulescu sa o sprijine in conflictul cu Traian Basescu ? Sigur, sunt judecatori de la ICCJ asa cum este d-na Pivniceru care vor face acest lucru, insa informatiile mele din cadrul instantei supreme spun ca multi judecatori de acolo vor refuza sa faca acest pas, intrucat un nou conflict deschis cu Presedintia care s-ar solda cu acelasi esec cu care s-a terminat si greva magistratilor din 2009, poate sa fie decisiva in pierderea totala a puterii si influentei acestora.
    Nici asociatiile profesionale ale magistratilor, chiar daca ar dori sa sprijine acest conflict, cred ca vor avea probleme mari in mobilizarea magistratilor, acestia fiind inca sub influenta demonstrarii ineficientei miscarilor greviste, de pe urma carora nu au castigat mai nimic, ba chiar existand voci puternice care spun ca mai mult s-a pierdut per ansamblu.
    Fara sprijinul larg al magistratilor de la instante, d-na Barbulescu are sanse relativ mici sa obtina castig de cauza in lupta cu Presedintele Basescu. Ramane sa vedem cum va muta acum pe tabla de sah deschisa, CSM-ul si d-na Barbulescu.Oricum nori negri se aduna peste ICCJ .

    Presedintia a notificat Înalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) în legatura cu respingerea propunerii CSM de numire a Lidiei Barbulescu la conducerea ICCJ, procedura de depunere a candidaturilor fiind reluata cu începere din 22 decembrie 2009 anunta ziarul Gardianul. Potrivit unui comunicat postat pe site-ul instantei supreme, Administratia Prezidentiala a remis institutiei adresa numarul 3848 din 22 decembrie 2009, astfel de la acea data pot fi depuse în termen de 30 de zile candidaturile pentru functia de presedinte al ICCJ.
    „Având în vedere adresa nr. 3848/22.12.2009 a Administratiei Prezidentiale, în conditiile articolului 53 alin. 1 – 5 din Legea 303/2004 republicata cu modificarile si completarile ulterioare, începând cu data de 22 decembrie 2009, se pot depune candidaturi pentru functia de presedinte al Înaltei Curti de Casatie si Justitie“, se arata într-un anunt privind reluarea procedurii de depunere de candidaturi pentru functia de presedinte al ICCJ, postat pe site-ul instantei supreme. Candidatii trebuie sa fi functionat la ICCJ cel putin doi ani.
    Potrivit Legii 303/2004, depunerea candidaturii implica manifestarea expresa de vointa a candidatului de a participa la procedura pentru ocuparea unei functii de conducere, depunerea de înscrisuri cum ar fi diplome, certificate si atestate pe care cadidatul le considera relevante în sustinerea cadidaturii, date privind activitatea didactica si de cercetare stiintifica, cu referiri la lucrarile elaborate si publicate, curriculum vitae, plan managerial privind conceptia asupra modului de exercitare a functiei pentru care se candideaza.
    Lidia Barbulescu a refuzat sa comenteze decizia sefului statului, mentionând ca va face declaratii dupa ce va vedea motivarea respingerii numirii sale la ICCJ.
    Desemnata de CSM
    Consiliul Superior al Magistraturii a desemnat-o, în 22 octombrie 2009, cu majoritate de voturi, pe Lidia Barbulescu pentru functia de presedinte al instantei supreme. Pentru aceeasi functie îsi mai depusesera candidaturile Gabriela Victoria Bîrsan, Elena Cîrcei, Danut Cornoiu si Ilie Iulian Dragomir, toti judecatori la instanta suprema.
    Lidia Barbulescu declara atunci ca nu are nici un motiv sa se îndoiasca de faptul ca presedintele Traian Basescu va semna decretul de numire a ei în functia de presedinte al instantei supreme.
    Presedintele Traian Basescu declara, în 5 noiembrie 2009, ca nu primise de la CSM dosarul de desemnare a Lidiei Barbulescu pentru sefia ICCJ, dar ca, dupa ce îl va primi, va lua o decizie în interesul românilor.
    În 3 decembrie însa, presedintele Traian Basescu declara, în timpul dezbaterii electorale pentru turul II al alegerilor prezidentiale, ca nu o va numi pe Lidia Barbulescu în functia de presedinte al instantei supreme.
    Traian Basescu a raspuns astfel punctual întrebarii moderatorului dezbaterii, care le-a cerut ambilor candidati sa spuna daca o vor numi sau nu pe Lidia Barbulescu în functia de presedinte al Înaltei Curti de Casatie si Justitie. Aceasta a fost singura referire a presedintelui în functie la problema numirii Lidiei Barbulescu, el continuându-si discursul pe tema relatiei presedintelui cu sistemul judiciar.
    „Nu ma intereseaza parerea oamenilor politici“
    Presedintele interimar al instantei supreme, Lidia Barbulescu, spunea, în replica la afirmatia lui Basescu, ca parerea oamenilor politici, oricare ar fi ei, nu o intereseaza. Ea declara ca are satisfactia propunerii de numire a colegilor sai care o cunosc, adaugând ca parerea oamenilor politici nu o intereseaza.
    Potrivit legii, „presedintele, vicepresedintele si presedintii de sectii ai Înaltei Curti de Casatie si Justitie sunt numiti de catre presedintele României, la propunerea Consiliului Superior al Magistraturii, dintre judecatorii Înaltei Curti de Casatie si Justitie care au functionat la aceasta instanta cel putin doi ani.“ Numirea în functia de presedinte al ICCJ se face pe o perioada de trei ani, cu posibilitatea reînvestirii o singura data.
    Lidia Barbulescu a fost presedinte al Consiliului Superior al Magistraturii anul trecut, în continuare este membru al CSM si asigura interimatul la sefia ICCJ, în locul lui Nicolae Popa.
    Minciuna este o degradare a caracterului. Ea duce la toate infamiile. definiţie de Aug. Maquet Si in fond, ce este o minciuna? Adevarul mascat -Lord Byron
    Ceea mai obisnuita minciuna este aceea pe care ne-o spunem noua insine Friedrich Nietzshe

    Instantele de judecata au facut toate ilegalitatile pentru a scoate din cauza PRIMARIA MUNICIPIULUI BUCURESTI,PENTRU A PROTEJA ,FAVORIZA PE INFRACTORII DE LA DIRECTIA JURIDICA CARE AU DOSIT ACTELE PRIVIND TERENUL MEU,ACTELE DE LA ADOPTIA CU EFECTE RESTRANSE ETC.,
    IN ROMANIA postdecembrista,CATA PUTERE AI,ATATA DREPTATE TI SE DA DE CATRE INSTANTELE POLITIZATE SI CORUPTE!!!!!!CAND IL VOI DECONSPIRA PE DEPLIN PE BASESCU TRAIAN,FATA DE ABUZURILE REALIZATE FATA DE MINE ,CA SA SCAPE,SEFUL ISI VA LUA MANA DE PE INFRACTORII P.D. ADRIAN IORDACHE,SI ANDREI CRECI CARE VOR RAMANE SUB PROTECTIA VICEPRIMARULUI P.D. RAICU SI VICEPRESEDINTE CA SI A .MAFIEI P.D-ULUI !!!
    Se încinge povestea cu terenurile furate…Mai că nu mă mai interesează povestea cu salariile profesorilor. Sunt convins că Băsescu o va promulga! 24 Octombrie 2008
    Iata celebra DISPOZITIE 3544 din 26/11/2004 Orice muritor de rand o purea gasi pe site cautand cu un motor de cautare. Din 07/2007 NU MAI POATE FI GASITA! Fostul primar PMB Adriean V NU SPUNE ADEVARUL – dispozitiile nu mai pot fi consultate de ‘cetateni’. ———————– DISPOZITIE LEGEA 10 3544 din 26/11/2004 ——————————————————————————– DISPOZITIE LEGEA 10 3544 din 26/11/2004 SE RESTITUIE, IN NATURA, IN PROPRIETATEA DOMNULUI ROMALO EDUARD IOAN DAN TERENUL IN SUPRAFATA DE 82.229 M.P., SITUAT IN BUCURESTI, BDUL. LIVIU REBREANU NR.4, SECTOR 3 EMITENT : Primar General PRIMARIA MUNICIPIULUI BUCURESTI D I S P O Z I T I E Nr. 3544 din 26.11.2004 Privind solutionarea dosarului intocmit in baza Notificarii inregistrate sub nr. 3354/2001 la Executorul judecatoresc privind imobilul situat in Bucuresti, bdul Liviu Rebreanu nr. 4, sector 3, trecut in proprietatea statului in baza Legii de Reforma Agrara nr. 187/1945, de la I.B.Grueff, solicitat in natura de domnul ROMALO EDUARD IOAN DAN, cetatean roman, cu domiciliul in Bucuresti, str. Brezoianu nr.29B,sc.B, apt.40 sector 1, posesor al BI seria BC/269982, CNP 1230717400155; Vazand actele dosarului anexate la notificare si referatul comisiei pentru aplicarea Legii nr. 10/2001 din care rezulta ca terenul in suprafata de 82.229 m.p este liber de constructii; Notificatorii au facut dovada calitatii de persoane indreptatite la restituire in baza certificatelor de mostenitor nr.1791/1982, nr.547/1998, 128/2002 si 129/2002, iar imobilul a fost proprietatea numitului I.B.Grueff in baza actului de vanzare-cumparare nr. 1556/1903 ; In conformitate cu art. 7, 9 alin 1 si art.23 alin 1 si 3 din Legea nr. 10/2001, privind regimul juridic al unor imobile preluate in mod abuziv in perioada 6 martie 1945-22 decembrie 1989 si cu Normele Metodologice pentru aplicarea Legii nr. 10/2001 aprobate prin HG nr. 498/2003; In temeiul art. 68(2) si art.71 din Legea nr. 215/2001, Legea administratiei publice locale si al art. 20 alin 3 din Legea nr. 10/2001; PRIMARUL GENERAL AL MUNICIPIULUI BUCURESTI DISPUNE: Art. 1 – Se restituie, in natura, in proprietatea domnului ROMALO EDUARD IOAN DAN, cetatean roman, cu domiciliul in Bucuresti, str.Brezoianu nr.29B,sc.B, apt. 40, sector 1, posesor al BI seria BC/269982, CNP 1230717400155, terenul in suprafata de 82.229 m.p, situat in Bucuresti, Bdul. Liviu Rebreanu nr. 4, sector 3, care se identifica conform raportului de expertiza tehnica extrajudiciara, intocmita de expertul “ing.Onitiu Adrian”. Art. 2 – Predarea primirea bunului prevazut la art.1 se face pe baza de proces-verbal. Art. 3 – Prezenta dispozitie face dovada proprietatii asupra terenului si constituie titlu executoriu dupa indeplinirea formalitatilor de publicitate imobiliara. Indeplinirea formalitatilor de publicitate imobiliara cad in sarcina beneficiarului restituirii. Art. 4 – Prezenta dispozitie poate fi atacata in termen de 30 de zile de la comunicare la Sectia Civila a Tribunalului Bucuresti. Art. 5 – Dispozitia se comunica proprietarului, Primarului Sectorului 3, Directiei de Investitii, Directiei de Achizitii Concesionari si Contracte, Directiei Evidenta Imobiliara si Cadastrala si Administratiei Fondului Imobiliar, prin grija Directiei Juridic, Contencios si Legislatie. Copia dispozitiei se va comunica si Directiei Generale a Finantelor Publice a Municipiului Bucuresti. PRIMAR GENERAL, TRAIAN BASESCU Secretar General al Municipiului Bucuresti DUMITRU STANESCU Aviz favorabil DIRECTIA JURIDIC, CONTENCIOS SI LEGISLATIE DIRECTOR EXECUTIV, ADRIAN IORDACHE DIRECTIA EVIDENTA IMOBILIARA SI CADASTRALA DIRECTOR EXECUTIV, CRISTINA SETRAN
    Iata si celebra DISPOZITIE LEGEA 10 422 din 12/07/2002 (consultabila pe site ul primariei PMB pana in 07/2007 !) PRISACA DORNEI ——————————————————————————– DISPOZITIE LEGEA 10 422 din 12/07/2002 SE RESTITUIE TERENUL SITUAT IN ZONA CODRII NEAMTULUI, SECTOR 3 EMITENT : Primar General PRIMARIA MUNICIPIULUI BUCURESTI PRIMARUL GENERAL DISPOZITIA: Nr. 422 din 12.07.2002 Avand in vedere notificarea inregistrata sub nr. 308/2001 la Executorul judecatoresc privind terenul in suprafata de 70.000,00 m.p. situat in Bucuresti, zona Codrii Neamtului, sector 3, cu vecinatatile mentionate in expertiza topografica avizata de Directia patrimoniu, evidenta proprietatii cadastru, trecut in proprietatea statului in baza Deciziei ministeriale nr. 957/22 martie 1949, solicitat in natura de domnii STANCIULESCU AURELIAN MIHAIL, domiciliat in Bucuresti, str. Buzoieni nr. 5, nl. M 72, sc. 1, et. 8, ap. 47, sector 5; STANCIULESCU NICULAE, domiciliat in Bucuresti, str. Delinesti nr. 6, bl. M 11, sc. 1, et. 1, ap. 8, sector 6 si BOTESCU MARIA MAGDALENA, domiciliata in Bucuresti, str. Delinesti nr. 6, bl. M 11, sc. 1, et. 1, ap. 8, sector 6; Vazand actele dosarului anexate la notificare si referatul comisiei pentru aplicarea Legii nr. 10/2001, din care rezulta ca se poate restitui suprafata de 44.403 m.p., teren liber, conform Notei de constatare si expertizei topografice; In conformitate cu art.20, 21 si 23 din Legea nr. 10/2001, privind regimul juridic al unor imobile preluate in mod abuziv in perioada 6 martie 1945- 22 decembrie 1989 si cu Normele Metodologice pentru aplicarea Legii nr. 10/2001 aprobate prin HG nr. 614/2001; In temeiul art.68 (2) din Legea nr. 215/2001, Legea administratiei publice locale; PRIMARUL GENERAL AL MUNICIPIULUI BUCURESTI DISPUNE: Art.1. Se restituie, in natura, in proprietatea domnilor STANCIULESCU AURELIAN MIHAIL, STANCIULESCU NICULAE si BOTESCU MARIA MAGDALENA terenul in suprafata de 44.403 m.p., situat in Bucuresti, zona Codrii Neamtului, sector 3, cu urmatoarele vecinatati: la Nord- aleea de pe langa scoala generala nr. 196, str. Ion Agarbiceanu si str. Calistrat Hogas, la Est- blocul C 2 B din Aleea Codrii Neamului nr. 9 si Aleea Codrii Neamtului, la S- reconstituire pentru fostul teren proprietate Mihailescu Maria si Gheorghe in prezent parc, la V- un aliniament paralel cu str. Prisaca Dornei retras pe linia conductei de gaz (aerisiri) in parc, care se identifica conform schitelor cadastrale, a Notei de constatare si expertizei topografice, efectuate in dosar, ce fac parte integranta din prezenta dispozitie. Art.2. Predarea- primirea bunului prevazut la art.1 se va face pe baza de proces-verbal. Art.3. Prezenta dispozitie constituie titlul de proprietate conform art. 23 (4) din Legea nr. 10/2001. Art.4. Dispozitia se comunica proprietarilor, Primarului sectorului 3, Directiei generale de investitii si achizitii publice, Directiei patrimoniu, evidenta proprietatii- cadastru si Administratiei Fondului imobiliar, prin grija Directiei generale juridic- contencios si legislatie. Copia dispozitiei se va comunica si Directiei Generale a Finantelor Publice si Controlului Financiar de Stat a Municipiului Bucuresti. PRIMAR GENERAL, TRAIAN BASESCU Avizeaza pentru legalitate, Secretarul General al Municipiului Bucuresti Drd. ANTON PETRISOR PARLAGI AVIZ FAVORABIL, Directia generala juridica, contencios, legislatie DIRECTOR GENERAL, ADRIAN IORDACHE Directia patrimoniu, evidenta proprietati, cadastru DIRECTOR, CRISTINA SETRAN ————————– si urmarea : ——————————————————————————– DISPOZITIE LEGEA 10 3933 din 21/02/2005 RESPINGE CEREREA DE RESTITUIRE IN NATURA A TERENULUI SITUAT IN BUCURESTI, STR. CODRII NEAMTULUI F.N. (FOSTA COMUNA-DUDESTI CIOPLEA), SECT. 3, FORMULATA DE NOTIFICATORII STANCIULESCU AURELIAN MIHAIL, STANCIULESCU NICULAE SI BOTESCU MARIA MAGDALENA SE STABILESTE VALOAREA ECHIVALENTA A TERENULUI SITUAT IN BUCURESTI, STR. CODRII NEAMTULUI F.N. (FOSTA COMUNA DUDESTI-CIOPLEA), IMPOSIBIL DE RESTITUIT SI CUVENITA NOTIFICATORILOR STANCIULESCU AURELIAN MIHAIL, STANCIULESCU NICULAE SI BOTESCU MARIA MAGDALENA EMITENT : Primar General PRIMARIA MUNICIPIULUI BUCURESTI DISPOZITIE Nr. 3933 din 21.02.2005 Privind solutionarea dosarului intocmit in baza Notificarii inregistrata sub nr. 308/2001 la Executorul judecatoresc, prin care domnul STANCIULESCU AURELIAN MIHAIL, cetatean roman, cu domiciliul in Bucuresti, strada Buzoieni nr. 5, bl. M 72, sc. 1, et. 8, ap. 47, sector 5, posesor al B.I. seria GT/069989, C.N.P. 1500403400291, domnul STANCIULESCU NICULAE, cetatean roman, cu domiciliul in Bucuresti, str. Delinesti nr. 6, bl. M 11, sc. 2, et. 5, ap. 67, sector 6, posesor al C.I. seria DP/075250, C.N.P. 1550512400272 si doamna BOTESCU MARIA MAGDALENA, cetatean roman, cu domiciliul in Bucuresti, str. Delinesti nr. 6, bl. M 11, sc. 2, et. 5, ap. 67, sector 6, posesoare a B.I. seria GN/809580, C.N.P. 2540203400387, solicita restituirea in natura a terenului situat in Bucuresti, str. Codrii Neamtului F.N. (fosta Comuna Dudesti-Cioplea), sector 3, trecut in proprietatea statului in baza Deciziei Ministeriale nr. 957/1949; Avand in vedere referatul Comisiei interne pentru analizarea notificarilor infiintata prin Dispozitia Primarului General nr. 706/2002 modificata prin Dispozitia Primarului General nr. 199/2004, prin care constata imposibilitatea restituirii in natura si se propun masuri reparatorii alternative in echivalent intrucat: – terenul a carui restituire in natura se solicita in suprafata de 70.000,00 m.p. a fost restituit partial (suprafata de 44.403,00 m.p. prin Dispozitia Primarului General nr. 422/12.07.2002) restul terenului in suprafata de 25.597,00 m.p. este in prezent afectat de elemente de sistematizare: blocuri, alei, strazi, punct trafo si punct termic; Vazand Raportul Intern de Evaluare estimativa si Fisa de calcul intocmita de Comisia de evaluare interna numita prin Dispozitia Primarului General nr. 351/2003; In conformitate cu dispozitiile art. 1 al. (2) si al. (3) si art. 24 din Legea nr. 10/2001; In temeiul art. 68 alin. (2), art. 71 din Legea Administratiei Publice Locale nr. 215/2001; PRIMARUL GENERAL AL MUNICIPIULUI BUCURESTI DECIDE: Art.1 – Respinge cererea de restituire in natura a terenului in suprafata de 25.597,00 m.p., situat in Bucuresti, str. Codrii Neamtului F.N. (fosta Comuna Dudesti-Cioplea), sector 3, formulata de notificatorii STANCIULESCU AURELIAN MIHAIL, cetatean roman, cu domiciliul in Bucuresti, strada Buzoieni nr. 5, bl. M 72, sc. 1, et. 8, ap. 47, sector 5, posesor al B.I. seria GT/069989, C.N.P. 1500403400291, STANCIULESCU NICULAE, cetatean roman, cu domiciliul in Bucuresti, str. Delinesti nr. 6, bl. M 11, sc. 2, et. 5, ap. 67, sector 6, posesor al C.I. seria DP/075250, C.N.P. 1550512400272 si BOTESCU MARIA MAGDALENA, cetatean roman, cu domiciliul in Bucuresti, str. Delinesti nr. 6, bl. M 11, sc. 2, et. 5, ap. 67, sector 6, posesoare a B.I. seria GN/809580, C.N.P. nr. 2540203400387, pe motiv ca terenul este ocupat de elemente de sistematizare. Art.2 – Se stabileste ca valoare echivalenta a terenului in suprafata de 25.597,00 m.p. situat in Bucuresti, str. Codrii Neamtului F.N. (fosta Comuna Dudesti-Cioplea), sector 3, imposibil de restituit si cuvenita notificatorilor STANCIULESCU AURELIAN MIHAIL, STANCIULESCU NICULAE si BOTESCU MARIA MAGDALENA, suma de 53.464.000.000 lei echivalent a 1.641.460 USD, in limita careia se vor stabili masurile reparatorii. Art.3 – Pentru terenul care nu poate fi restituit in natura, in calitate de persoana indreptatita, puteti opta in limita sumei stabilita conform art. 2 pentru: – titluri de valoare nominala, folosite exclusiv in procesul de privatizare; – actiuni la societati comerciale tranzactionate pe piata de capital. Art.4 – In cazul in care, in termen de 60 de zile de la comunicarea prezentei dispozitii, ne comunicati in mod expres acceptul dumneavoastra cu privire la masurile reparatorii propuse de noi cu titlu de oferta, prezenta dispozitie intra in vigoare si cu privire la masura reparatorie acceptata de dumneavoastra, pe care o puteti fructifica in modurile stabilite de lege. Art.5 – In cazul in care oferta noastra nu este acceptata in mod expres in termen de 60 de zile de la comunicarea prezentei dispozitii, puteti ataca in justitie prezenta oferta in termen de 30 de zile de la comunicarea ei, in conformitate cu prevederile art. 24 alin. (7) din Legea nr. 10/2001 la Sectia Civila a Tribunalului Bucuresti. Art.6 – Dispozitia se comunica proprietarilor, Primarului Sectorului 3, Directiei de Investitii, Directiei de Achizitii Concesionari si Contracte, Directiei Evidenta Imobiliara si Cadastrala si Administratiei Fondului Imobiliar, prin grija Directiei Juridic, Contencios si Legislatie. p. PRIMAR GENERAL, GHEORGHE RAZVAN MURGEANU Secretar General al Municipiului Bucuresti DUMITRU STANESCU Aviz favorabil DIRECTIA JURIDIC, CONTENCIOS SI LEGISLATIE DIRECTOR EXECUTIV ADRIAN IORDACHE DIRECTIA EVIDENTA IMOBILIARA SI CADASTRALA DIRECTOR EXECUTIV, CRISTINA SETRAN In plus ultima riguroasa-corecta: ——————————————————————————– DISPOZITIE LEGEA 10 4958 din 27/12/2005 SE ACORDA MASURI REPARATORII PRIN ECHIVALENT PENTRU IMOBILUL SITUAT IN BUCURESTI, STR. DOAMNA GHICA NR. 52-54, SECTOR 2 EMITENT : Primar General PRIMARIA MUNICIPIULUI BUCURESTI DISPOZITIE Nr. 4958 din 27.12.2005 Privind solutionarea dosarului intocmit in baza Notificarii inregistrata sub nr. 488/07.02.2002, la Executorul judecatoresc, prin care domnul STANCIULESCU MIHAIL AURELIAN, cetatean roman, cu domiciliul in Bucuresti, strada Buzoieni nr. 5, bloc M72, scara L, etaj 8, apartament 47, sectorul 5, posesor al B.I. seria G.T. nr. 069989, CNP 1500403400291, domnul STANCIULESCU NICULAE, cetatean roman, cu domiciliul in Bucuresti, strada Delinesti nr. 6, bloc M11, scara 2, etaj 5, apartament 67, sector 6, posesor al B.I. seria D.P. nr. 075250, CNP 1550512400272 si doamna BOTESCU MARIA MAGDALENA, cetatean roman, cu domiciliul in Bucuresti, strada Delinesti nr. 6, bloc M11, scara 2, etaj 5, apartament 67, sectorul 6, posesoare a B.I. seria G.N. nr. 809580, CNP 2540203400387, au solicitat restituirea in natura pentru imobilul situat in Bucuresti, strada Doamna Ghica nr. 52-54, sector 2, trecut in proprietatea statului in baza Decretului nr. 92/1950; Avand in vedere referatul Comisiei interne pentru analizarea notificarilor formulate in temeiul Legii nr. 10/2001 numita prin Dispozitia Primarului General nr. 1082/13.05.2005, prin care se constata imposibilitatea restituirii in natura si se propun masuri reparatorii prin echivalent intrucat: – terenul pentru care se solicita restituirea in natura, este in prezent afectat astfel: spatiu verde+parcaj afectat de retele edilitare subterane, trotuar pietonal, constructie bloc tip A(P,P+10); In conformitate cu dispozitiile art. 24(1), art. 24(31) din Legea nr. 10/2001 republicata, modificata si completata prin Legea nr. 247/2005; In temeiul art. 68 alin. 2, art. 71 din Legea Legea administratiei publice locale nr. 215/2001; PRIMARUL GENERAL AL MUNICIPIULUI BUCURESTI DECIDE: Art. 1 – Se respinge cererea privind restituirea in natura a imobilului din Bucuresti, strada Doamna Ghica nr. 52-54, sector 2, solicitat de domnul STANCIULESCU MIHAIL AURELIAN, cetatean roman, cu domiciliul in Bucuresti, strada Buzoieni nr. 5, bloc M72, scara L, etaj 8, apartament 47, sectorul 5, posesor al B.I. seria G.T. nr. 069989, CNP 1500403400291, domnul STANCIULESCU NICULAE, cetatean roman, cu domiciliul in Bucuresti, strada Delinesti nr. 6, bloc M11, scara 2, etaj 5, apartament 67, sector 6, posesor al B.I. seria D.P. nr. 075250, CNP 1550512400272 si doamna BOTESCU MARIA MAGDALENA, cetatean roman, cu domiciliul in Bucuresti, strada Delinesti nr. 6, bloc M11, scara 2, etaj 5, apartament 67, sectorul 6, posesoare a B.I. seria G.N. nr. 809580, CNP 2540203400387, intrucat imobilul este afectat de spatiu verde+parcaj de retele edilitare subterane, trotuar pietonal, constructie bloc iar constructia a fost demolata. Art. 2 – Se acorda masuri reparatorii prin echivalent pentru imobilul situat in Bucuresti, strada Doamna Ghica nr. 52-54, sector 2, compus din teren in suprafata de 1186,60 m.p. si constructie demolata, imposibil de restituit persoanei indreptatite domnul STANCIULESCU MIHAIL AURELIAN, cetatean roman, cu domiciliul in Bucuresti, strada Buzoieni nr. 5, bloc M72, scara L, etaj 8, apartament 47, sectorul 5, posesor al B.I. seria G.T. nr. 069989, CNP 1500403400291, domnul STANCIULESCU NICULAE, cetatean roman, cu domiciliul in Bucuresti, strada Delinesti nr. 6, bloc M11, scara 2, etaj 5, apartament 67, sector 6, posesor al B.I. seria D.P. nr. 075250, CNP 1550512400272 si doamna BOTESCU MARIA MAGDALENA, cetatean roman, cu domiciliul in Bucuresti, strada Delinesti nr. 6, bloc M11, scara 2, etaj 5, apartament 67, sectorul 6, posesoare a B.I. seria G.N. nr. 809580, CNP 2540203400387. Art. 3 – Dispozitia se comunica secretariatului Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despagubirilor de pe langa Cancelaria Primului Ministru, notificatorilor, Primarului Sectorului 2, Directiei de Investitii, Directiei Achizitii Concesionari si Contracte, Directiei Evidenta Imobiliara si Cadastrala si Administratiei Fondului Imobiliar, prin grija Directiei Juridic, Contencios si Legislatie. PRIMAR GENERAL, ADRIEAN VIDEANU Secretar General al Municipiului Bucuresti DUMITRU STANESCU Viceprimar General al Municipiului Bucuresti LUDOVIC ORBAN Aviz favorabil DIRECTIA JURIDIC, CONTENCIOS SI LEGISLATIE DIRECTOR EXECUTIV ADRIAN IORDACHE DIRECTIA EVIDENTA IMOBILIARA SI CADASTRALA DIRECTOR EXECUTIV, CRISTINA SETRANAcestea sunt faimosele dispozitii (altele dect Rebreanu 4 si Ilioara, pt Maria Cocoru (pt care a ‘cedat la notariat’ D Romalo): circa 150 000 m2 DE PARC Cuza/Titan si alte spatii verzi. Cand nu veti mai vedea nimic frumos, placut ochiului, nicio urma de natura in Brancusi, Grigorescu, Rebreanu etc etc (ceea ce mai e inca in sect 3) SA STITI CUI II VETI MULTUMI, patrulaterului: TB, Razvan M, Adriean V. Liviu N. DISPOZITIE LEGEA 10 nr. 8707 din 2007-08-28 SE RESTITUIE, IN NATURA, IN PROPRIETATEA DOAMNEI COCORU MARIA, IMOBILUL-TEREN FORMAT DIN LOTUL 38, ANEXA IV- BDUL. NICOLAE GRIGORESCU F.N., SECTOR 3. Data emiterii: 2007-08-28 ——————————————————————————– DISPOZITIE LEGEA 10 nr. 8706 din 2007-08-28 SE RESTITUIE, IN NATURA, IN PROPRIETATEA DOAMNEI COCORU MARIA, IMOBILUL-TEREN FORMAT DIN LOTUL 82, ANEXA XIV- STRADA LIVIU REBREANU F.N., SECTOR 3. Data emiterii: 2007-08-28 ——————————————————————————– DISPOZITIE LEGEA 10 nr. 8705 din 2007-08-28 SE RESTITUIE, IN NATURA, IN PROPRIETATEA DOAMNEI COCORU MARIA, IMOBILUL-TEREN FORMAT DIN LOTUL 73, ANEXA XII-STRADA CONSTANTIN BRANCUSI F.N., SECTOR 3. Data emiterii: 2007-08-28 ——————————————————————————– DISPOZITIE LEGEA 10 nr. 8704 din 2007-08-28 SE RESTITUIE, IN NATURA, IMOBILUL-TEREN, STR. PICTOR GH. TATTARASCU F. N., SECTOR 3 Data emiterii: 2007-08-28 ——————————————————————————– DISPOZITIE LEGEA 10 nr. 8703 din 2007-08-28 SE RESTITUIE, IN NATURA, IMOBILUL-TEREN, STR. DRUMUL MURGULUI F.N., SECTOR 3 Data emiterii: 2007-08-28 ——————————————————————————– DISPOZITIE LEGEA 10 nr. 8702 din 2007-08-28 SE RESTITUIE, IN NATURA, IMOBILUL-TEREN, STR. LIVIU REBREANU F.N., SECTOR 3 Data emiterii: 2007-08-28Marţi, 05 Aprilie 2005 – 09:03 AM Aleg.RO: Bucuresti – Primar general ales cu scor de sector
    Rezultatele finale ale alegerilor partiale de duminica arata ca batalia pentru Bucuresti s-a transat din primul tur de scrutin. Castigator cu 53% din voturi este candidatul Aliantei D.A., Adriean Videanu, care a obtinut aproximativ atatea voturi cat numara populatia sectorului 1 al Capitalei. Biroul Electoral Municipal a transmis ieri, dupa pranz, rezultatele finale ale alegerilor partiale de duminica, in conditiile in care comisiile de votare nu au avut de numarat decat 439.575 de buletine de vot. Doar 24,83% din cei 1.763.040 de alegatori inscrisi pe listele electorale permanente s-au prezentat la vot, situatie catalogata de analisti drept un record al absenteismului in istoria Romaniei.

    NOUL PRIMAR. Numaratoarea a aratat ca Adriean Videanu, candidatul Aliantei PNL-PD, a castigat postul de primar general, cu 53,01% din sufragii, adica 231.147 de voturi valabil exprimate. Am putea spune ca Videanu a obtinut un numar de voturi egal cu populatia unui sector din cele sase ale Capitalei, populatia sectorului 1 numarand, spre exemplu, 238.217 bucuresteni. Candidatul PSD, Marian Vanghelie, s-a clasat al doilea, obtinand 29,55% din voturi, adica girul a 128.822 de bucuresteni. Cristian Popescu, cunoscut si ca Piedone, candidat din partea Partidului Blocul National Democrat, a intrunit 8,71% din sufragii (37.965 de voturi valabil exprimate), iar Anca Petrescu (PPRM) a obtinut 3,48% (15.187 de voturi valabil exprimate). Radu Opaina (PUR) a obtinut 1,92% (8.361 de voturi valabil exprimate), iar independentul Ralu Filip – 1,16% (5.065 de voturi valabil exprimate).

    Voturile nule inregistrate au fost in numar de 3.512, respectiv 0,8%. Conform procedurii, din momentul aparitiei rezultatelor finale, sunt asteptate contestatii timp de 24 de ore, dupa care BEM trimite procesul-verbal de incheiere a procesului electoral in Bucuresti catre Tribunalul Capitalei, pentru validarea scrutinului de duminica. Tribunalul trebuie sa emita apoi o hotarare privind validarea in functia de primar a candidatului care a obtinut cel mai mare numar de voturi, apoi acesta depune juramantul si preia functia.

    LIPSA DE LEGITIMITATE. Numarul mic de voturi pe care l-a obtinut Videanu ar putea ridica problema lipsei de legitimitate a mandatului sau. Analistul politic Cristian Parvulescu a declarat ieri ca rezultatul obtinut de Videanu raspunde criteriilor juridice de alegere, dar s-ar putea sa-i creeze probleme in relatia cu Consiliul General si cu primarii de sector. “Este posibil ca atunci cand vor exista situatii tensionate, ceilalti sa faca apel la legitimitatea mai mare, data de un vot mult mai consistent primit atunci din partea bucurestenilor”, a explicat Parvulescu. Cat priveste rezultatul lui Vanghelie, acesta ar putea sa aiba o influenta asupra vietii interne a partidului, stopand tendinta de “vanghelizare” a PSD, a mai spus Parvulescu.

    EXPLICATII. Parvulescu crede ca absenteismul a fost cauzat de faptul ca populatia se afla inca sub efectul alegerilor din decembrie 2004, dar si de inexistenta candidatilor de prima marime. O a treia explicatie tine, potrivit lui Parvulescu, de evenimentele ultimei saptamani: rapirea celor trei jurnalisti romani la Bagdad, moartea Papei Ioan Paul al II-lea, care au captivat atentia presei.

    REZULTATE IN TARA. La alegerile partiale organizate duminica in 19 localitati, noua primari au fost alesi, potrivit rezultatelor partiale, din primul tur de scrutin, inclusiv primarul general al Capitalei, a anuntat ieri, la Palatul Victoria, ministrul delegat pentru relatia cu Parlamentul, Bogdan Olteanu. Din cei noua, sase au candidat din partea Aliantei D.A., iar trei din partea PSD.

    In turul al doilea, care se va organiza duminica, 10 aprilie, in restul localitatilor se vor confrunta, potrivit rezultatelor partiale, sase reprezentanti ai Aliantei D.A., cinci din partea PSD, doi din partea PUR, unul din partea Partidului Popular Crestin Democrat (PPCD) si un independent.

    FELICITARI DE LA TRAIAN BASESCU

    Noul primar general al Capitalei, Adriean Videanu, a fost felicitat duminica noaptea, la scurta vreme dupa miezul noptii, chiar de presedintele Traian Basescu (foto).
    Seful statului, sustin surse din PD, i-ar fi spus lui Videanu ca regreta ca nu poate fi alaturi de el si de membrii Aliantei la sarbatorirea victoriei, insa atributiile de presedinte si Constitutia ii interzic sa mai participe la activitatile unor partide. Basescu ar fi afirmat insa ca nu poate sa nu se bucure de succesul inregistrat de Alianta din primul tur de scrutin. Cu atat mai mult, cu cat chiar Traian Basescu a fost cel care l-a determinat pe Videanu sa candideze pentru fotoliul lasat liber de el dupa ce a fost ales presedintele tarii. Videanu a fost felicitat si de premierul Tariceanu. Acesta nu a participat insa la sarbatorirea victoriei, care a avut loc intr-un cerc al democratilor la Restaurantul Golden Blitz, unde din partea PNL nu au fost prezenti liderii de la varf, ci doar primarii de sector. La petrecere a fost asteptat pana tarziu si Basescu, democratii neconfirmand insa ca seful statului ar fi venit.

    Corupţie
    Corupţia reprezintă folosirea abuzivă a puterii publice, în scopul satisfacerii unor interese personale sau de grup. Ca act antisocial, corupţia este foarte frecvent întâlnită în societate şi este deosebit de gravă deoarece favorizează interesele unor particulari, mai ales în aria economică, afectând interesele colective prin: însuşirea, deturnarea şi folosirea resurselor publice în interes personal, ocuparea unor funcţii publice prin relaţii preferenţiale, încheierea unor tranzacţii prin eludarea normelor morale şi legale.
    Corupţia vizează un ansamblu de activităţi imorale, ilicite, ilegale realizate nu numai de indivizi cu funcţii de conducere sau care exercită un rol public, ci şi de diverse grupuri şi organizaţii, publice sau private, în scopul obţinerii unor avantaje materiale sau morale sau unui statut social superior prin utilizarea unor forme de constrângere, şantaj, înşelăciune, mituire, cumpărare, intimidare.
    Printre cauzele care favorizează apariţia corupţiei se regăsesc şi: slăbirea autorităţii statului datorită ineficienţei instituţiilor acestuia, degradarea nivelului de trai al indivizilor, lipsa unor valori sociale însoţită de alterarea respectării principiilor morale, lipsa unei reforme la nivelul instituţional şi legislativ care să fie în concordanţă cu condiţiile socio-economice.
    Mica corupţie
    Prin mica corupţie se înţelege acel sector din corupţie care nu aduce atingere intereselor majorităţii indivizilor unui stat. În această categorie poate fi inclusă corupţia unui cadru medical, a unui funcţionar, etc care prin deciziile lor favorizează un individ sau grup de indivizi în detrimentul altora, dar acest gen de nedreptate este limitate în timp şi spaţiu.
    Marea corupţie
    Prin marea corupţie se înţelege corupţia la nivel înalt a unui funcţionar, demnitar, etc. Acest gen de corupţie are ca şi carecteristică principală efectul asupra întregului stat şi a indivizilor care îl compun. Urmările acestui gen de corupţie se pot traduce în costuri directe sau indirecte care vor fi suportate într-un final de toţi contribuabilii.
    Limitarea fenomenului
    Fenomenul corupţie nu poate fi definit ca fiind propriu doar anumitor forme de guvernare. Corupţia este întâlnită atât în societăţile democratice cât şi în cele totalitare. Deşi există o oarecare tendinţă de a considera un regim autoritar ca fiind capabil să elimine corupţia, realitatea este că într-un astfel de regim corupţia este parţial limitată, ea regăsindu-se în anumite cercuri privilegiate, fiind accesibilă anumitor grupuri de indivizi.[
    Limitarea fenomenului corupţiei, stoparea totală a fenomenului este considerată utopică, poate fi obţinută prin mecanismul costurilor. Aceste costuri pot fi pecuniare sau sub forma recluziunii şi au ca idee centrală indezirabilitatea efectuării unor fapte reprobabile datorită costurilor mari pe care trebuie să lă plătească un individ sau grup de indivizi atunci când faptele acestora sunt descoperite. Accentuând această idee, legiuitorul, din dorinţa de a descuraja un astfel de comportament, a definit corupţia printr-o serie de fapte cu caracter penal.
    Corupţia în România
    Prin Legea nr.78/2000 pentru prevenirea, descoperirea şi sancţionarea faptelor de corupţie menţionează trei categorii de infracţiuni, anume:
    a) infracţiuni de corupţie: luarea şi darea de mită, traficul de influenţă, primirea de foloase necuvenite;
    b) infracţiuni asimilate celor de corupţie: stabilirea unei valori diminuate a bunurilor aparţinând operatorilor economici la care statul sau o autoritate a administraţiei publice locale este acţionar, comisă inclusiv în cadrul acţiunii de executare silită, reorganizare sau lichidare judiciară; acordarea de credite sau de subvenţii cu încălcarea legii sau a normelor de creditare; utilizarea creditelor sau a subvenţiilor în alte scopuri decât cele pentru care au fost acordate; folosirea unei funcţii de conducere într-un partid, sindicat sau patronat ori în cadrul unei persoane juridice fără scop patrimonial, pentru a obţine foloase necuvenite etc.;
    c) infracţiuni în legătură directă cu infracţiunile de corupţie: tăinuirea bunurilor provenite din săvârşirea unei infracţiuni de corupţie sau asimilate; spălarea banilor; abuzul în serviciu; bancruta frauduloasă; evaziunea fiscală; traficul de droguri; trafic de persoane ş.a.;
    JUDECĂTOARE CONTESTATĂ24 feb 2006, 15:25 |
    Deciziile Liei Savonea puse la îndoială, în trecut
    Lia Savonea, preşedintele Secţiei I Penale din cadrul Tribunalului Bucureşti a decis, în trecut, în mai multe dosare importante. Unele dintre acestea au fost contestate de opinia publică.

    În vara lui 2005, Savonea a decis cercetarea în libertate a unei persoane implicate într-un important caz de trafic de droguri. În acelaşi an, ea a respins prima propunere de arestare în cazul Iacobov.

    Ulterior, după ce aceştia au fost încarceraţi a respins cererea de prelungire a mandatului de arest preventiv a celor doi. Şi membrii organizaţiei yogine MISA s-au plâns de activitatea judecătoarei.

    Într-o petiţie adesată instituţiilor internaţionale aceştia acuzau că relele tratamente la care au fost supuşi în martie 2004 au fost impuse după ce Lia Savonea ar fi aprobat cererea de percheziţie în sediile Miscării.
    Clanurile Justitiei 48 – LIA SAVONEA, presedintele Sectiei I Penala
    - sotul Mihai Savonea, avocat in Baroul Bucuresti;
    Comisia de Aplicare a Legii 10 din Bucuresti: evolutia componentei
    Prima componenta a Comisiei de aplicare a legii 10/2001 este una sonora:

    PRESEDINTE:
    TRAIAN BASESCU- Primarul General al Municipiului Bucuresti
    MEMBRII:
    BOGDAN SOSOACA- Director General- Directia Generala de Investitii si Achizitii Publice
    ADRIAN BOLD- Arhitect Sef al Municipiului Bucuresti
    ANA SANDU- Consilier Juridic- Directia Generala Juridic- Contencios si Legislatie
    CECILIA MANOLESCU- Consilier Juridic- Directia Generala Juridic- Contencios si Legislatie
    ELENA NASTASE- Inspector de specialitate- Directia Generala de Administrare a Fondului Imobiliar
    - Notar
    SECRETAR: DIANA MITROI- Inspector de specialitate- Directia Generala Juridic- Contencios si Legislatie

    Dupa cateva luni, Basescu face un pas inapoi si iese din componenta comisiei:
    MEMBRII:
    BOGDAN SOSOACA – Director Executiv al Directiei Investitii si Achizitii
    ANA SANDU – Director Directia Juridica, Legislatie
    CECILIA MANOLESCU – Sef Birou – Directia Contencios
    VASILE CHIRILA – Director Directia Administratie Publica
    ANDREI VLADESCU – Inspector de specialitate- Directia patrimoniu, evidenta proprietatii, cadastru
    DIANA MITROI – consilier juridic- Directia juridica, legislatie

    Intra in scena si AFI:
    MEMBRII:
    BOGDAN SOSOACA – Director Executiv al Directiei Investitii si Achizitii
    LUMINITA MIHUTU – Director General AFI
    ANA SANDU – Director Directia Juridica, Legislatie
    CECILIA MANOLESCU – Sef Birou – Directia Contencios
    VASILE CHIRILA – Director Directia Administratie Publica
    ANDREI VLADESCU – Inspector de specialitate- Directia patrimoniu, evidenta proprietatii, cadastru
    DIANA MITROI – consilier juridic- Directia juridica, legislatie

    Se schimba un membru din Comisie:
    MEMBRII:
    BOGDAN SOSOACA – Director Executiv al Directiei Investitii si Achizitii
    ANA SANDU – Director Executiv Adjunct al DJCL
    LUMINITA MIHUTU – Director General AFI
    CECILIA MANOLESCU – Sef Serviciu – DJCL
    VASILE CHIRILA – Director Directia Administratie Publica
    MIHAELA LINCA – Sef Serviciu Directiei Patrimoniu, Evidenta Proprietati Cadastru
    DIANA MITROI – Sef Serviciu – DJCL

    Pleaca Vasile Chirila, prietenii stiu de ce!
    MEMBRII:
    BOGDAN SOSOACA – Director Executiv al Directiei Investitii si Achizitii
    ANA SANDU – Director Executiv Adjunct al DJCL
    LUMINITA MIHUTU – Director General AFI
    DIANA MITROI – Sef Serviciu – DJCL
    ANDREI CRECI – Sef Serviciu – DJCL
    CECILIA MANOLESCU – Sef Serviciu – DJCL
    MIHAELA LINCA – Inspector in cadrul Directiei Evidenta Imobiliara si Cadastrala

    :
    PRESEDINTE:
    LUDOVIC ORBAN – Viceprimar General al Municipiului Bucuresti
    VICEPRESEDINTE:
    DUMITRU STANESCU – Secretar General al Municipiului Bucuresti
    MEMBRII:
    BOGDAN SOSOACA – Director Executiv al Directiei Investitii
    LUMINITA MIHUTU – Director General AFI
    ANA SANDU – Director Executiv Adjunct al DJCL
    CECILIA MANOLESCU – Sef Serviciu – DJCL
    DIANA MITROI – Sef Serviciu – DJCL
    ANDREI CRECI – Sef Serviciu – DJCL
    MIHAELA LINCA – Inspector in cadrul Directiei Evidenta Imobiliara si Cadastrala

    Ultima compozitie din mandatul lui Videanu (din 06.07.2007 pana la 09.08.2008):
    PRESEDINTE:
    ANA SANDU – Director Executiv Adjunct al DJCL
    MEMBRII:
    MARIA MOTA – Consilier Cabinet Primar General
    CECILIA MANOLESCU – Sef Serviciu – DJCL
    DIANA MITROI – Sef Serviciu – DJCL
    SECRETAR:
    ANDREI NICOLAE CONDOVICI

    IN AFARA DE OAMENII AFLATI IN SPATE,(IORDACHE ADRIAN,ANDREICRECI),Acestia sunt oamenii direct raspunzatori de intarzierea aplicarii legii 10 in Bucuresti pana la venirea lui Oprescu. Sau mai corect spus de aplicarea ei dupa bunul lor plac. Aici si aici gasiti ultimele doua modificari ale componentei comisiei.
    Mai jos gasiti link-uri catre dispozitiile prin care s-a schimbat compozitia comisiei:
    Dispozitia 630/2001,Dispozitia 1099/2001,Dispozitia 1434/2001,Dispozitia 706/2002
    Dispozitia 199/2004,Dispozitia 1082/2005,Dispozitia 954/2007
    ________________________________________
    DISPOZITIE 630 din 19/02/2001
    ________________________________________
    DISPOZITIE 630 din 19/02/2001
    PRIVIND ANALIZAREA NOTIFICARILOR PERSOANELOR INDREPTATITE SI STABILIREA MASURILOR REPARATORII DE RESTITUIRE IN NATURA A IMOBILELOR SAU PRIN ECHIVALENT
    EMITENT : Primar General

    PRIMARUL GENERAL AL MUNICIPIULUI BUCURESTI
    DISPOZITIE

    Avand in vedere Nota 1501/ 2001 a Directiei generale juridic- contencios si legislatie;
    Vazand prevederile Legii nr. 10/ 2001 privind regimul juridic al unor imobile preluate in mod abuziv in perioada 6 martie 1945- 22 decembrie 1989;
    In temeiul art.48(1) din Legea nr. 69/1991 privind administratia publica locala, republicata;
    PRIMARUL GENERAL AL MUNICIPIULUI BUCURESTI
    DISPUNE:
    Art.1. Se constituie comisia municipiului Bucuresti pentru analizarea notificarilor persoanelor indreptatite si stabilirea masurilor reparatorii de restituire in natura a imobilelor sau prin echivalent, in urmatoarea componenta:
    PRESEDINTE: TRAIAN BASESCU- Primarul General al Municipiului Bucuresti

    MEMBRII: BOGDAN SOSOACA- Director General- Directia Generala de Investitii si Achizitii Publice
    ADRIAN BOLD- Arhitect Sef al Municipiului Bucuresti
    ANA SANDU- Consilier Juridic- Directia Generala Juridic- Contencios si Legislatie
    CECILIA MANOLESCU- Consilier Juridic- Directia Generala Juridic- Contencios si Legislatie
    ELENA NASTASE- Inspector de specialitate- Directia Generala de Administrare a Fondului Imobiliar
    – Notar
    SECRETAR: DIANA MITROI- Inspector de specialitate- Directia Generala Juridic- Contencios si Legislatie
    Art.2. Comisia se va completa cu cate un reprezentant al societatilor comerciale care administreaza imobilele, care au obligatia sa prezinte date privind situatia juridica si locativa a acestora.
    Art.3. Directia de Administratie Publica, Directia Generala Juridic- Contencios si Legislatie, Directia Generala de Investitii si Achizitii Publice, Directia Generala de Administrare a Fondului Imobiliar vor aduce la indeplinire prevederile prezentei dispozitii.

    PRIMAR GENERAL,
    TRAIAN BASESCU
    BUCURESTI,
    NR. 630/ 19.02.2001

    ________________________________________
    DISPOZITIE 1099 din 05/06/2001
    ________________________________________
    DISPOZITIE 1099 din 05/06/2001
    SE CONSTITUIE COLECTIVUL OPERATIV PENTRU ANALIZAREA NOTIFICARILOR PERSOANELOR INDREPTATITE SI STABILIREA MASURILOR REPARATORII DE RESTITUIRE IN NATURA A IMOBILELOR SAU PRIN ECHIVALENT
    EMITENT : Primar General

    PRIMARUL GENERAL AL MUNICIPIULUI BUCURESTI
    DISPOZITIE

    Avand in vedere Nota nr. 7483/28.05.2001 a Directiei generale juridic contencios si legislatie;
    Vazand prevederile Legii nr.10/2001 privind regimul juridic al unor imobile preluate in mod abuziv in perioada 6 martie 1945- 22 decembrie 1989;
    In temeiul art.68 (1) lit.”v” si art.71 (1) din Legea nr. 215/2001 privind administratia publica locala;

    PRIMARUL GENERAL AL MUNICIPIULUI BUCURESTI
    DISPUNE:

    Art.1. Se constituie colectivul operativ pentru analizarea notificarilor persoanelor indreptatite si stabilirea masurilor reparatorii de restituire in natura a imobilelor sau prin echivalent, in urmatoarea componenta:
    BOGDAN SOSOACA- Director General- Directia Generala de Investitii si Achizitii Publice
    ANA SANDU- Director- Directia Juridic- Legi

  4. lorduljohn spune:

    @maat

    prietene, fii bland!!!

  5. Dictionar: Dicționarul explicativ al limbii romane – DEX ’98
    PONT1, ponți, s.m. (La unele jocuri de noroc) Pontator2. – Din fr. ponte.
    Dictionar: Dicționarul explicativ al limbii romane – DEX ’98
    PONT2, ponturi, s.n. I. 1. (Fam.) Aluzie răutăcioasă, ironie, împunsătură. ♢ Expr. A vorbi în ponturi = a da să se înțeleagă, a sugera; a vorbi în pilde. A bate (cuiva) pontul = a face (cuiva) aluzie la ceva, a-i da (cuiva) să înțeleagă ceva. 2. (În limbajul jucătorilor de cărți) Numele uneia dintre cărțile de joc (considerată de obicei cu cea mai mare valoare); p. ext. prilej favorabil (la joc). ♢ Expr. A-i face (cuiva) pontul = a înșela (pe cineva). (Fam.) A vinde (cuiva) pontul = a dezvălui (cuiva) un secret prin care poate obține un avantaj, un profit. II. (Înv.) 1. Punct (în spațiu sau în timp); limită. ♢ Loc. adv. (Fam.) La pont = la momentul potrivit, la timp, la țanc. ♢ Expr. A pune pont = a hotărî, a fixa locul potrivit pentru ceva. 2. Articol, paragraf dintr-o lege, dintr-un statut, dintr-o convenție; p. ext. legea, statutul etc. respectiv. ♦ Condiție de învoială agricolă impusă țăranilor în trecut. 3. Problemă sau parte a unei probleme în discuție; idee, principiu care stă la baza unei discuții; punct. – Din magh. pont.
    Dictionar: Dicționar de sinonime
    PONT s. pontator, (rar) pontagiu, (înv.) pontaș. (~ la unele jocuri de noroc.)
    Dictionar: Dicționar de sinonime
    PONT s. v. apucătură, articol, capitol, capriciu, chef, comportament, comportare, conduită, deprindere, extras, fandoseală, fantezie, fason, fiță, fragment, maimuțăreală, maniere, moft, moravuri, naz, năravuri, obiceiuri, ocazie, paragraf, pasaj, poftă, prilej, prosteală, punct, purtare, sclifoseală, toană.
    Dictionar: Dicționar ortografic al limbii romane
    pont s. m., pl. ponți
    Dictionar: Dicționar ortografic al limbii romane
    pont (ironie, carte de joc, paragraf, lege, punct) s. n., pl. pónturi
    Dictionar: Noul dicționar explicativ al limbii romane – NODEX
    PONT1 ponți m. v. PONTATOR. /<fr. ponte
    Dictionar: Noul dicționar explicativ al limbii romane – NODEX
    PONT2 ~uri n. 1) fam. Aluzie răutăcioasă; vorbă înțepătoare; împunsătură. ♢ A vorbi în ~uri a da de înțeles. 2) Carte de joc considerată ca având valoarea cea mai mare. ♢ A vinde cuiva ~ul a destăinui cuiva un secret în schimbul unui câștig. 3) înv. Punct care fixează o limită (în spațiu sau în timp). ♢ La ~ la momentul oportun; la țanc. /<ung. pont
    Dictionar: Dicționarul etimologic roman – DER
    pont (-turi), s.n. – 1. (Înv.) Paragraf, articol, capitol. – 2. Moment oportun, punct fix. – 3. Aluzie personală, insinuare. – 4. (Arg.) Loc de unde se poate fura ceva. Lat. punctum, prin intermediul mag. pont (sec. XVII). – Der. ponta, vb. (a miza la jocuri), din fr. ponter; pontator, s.m. (pontagiu, pontaș); pontui, vb. refl. (Mold., a se ciorovăi); pontoarcă, s.f. (Arg., cheie), pare formație glumeață din pont și întoarce „a se răsuci”; împontori, vb. (Bucov., a jigni).

    Dictionar: Dicționarul explicativ al limbii romane – DEX ’98
    RÂNJÍT, -Ă, rânjiți, -te, adj. Care rânjește (2) (întruna). – V. rânji.
    Dictionar: Dicționarul explicativ al limbii romane – DEX ’98
    RÂNJÍ, rânjesc, vb. IV. Intranz. și (reg.) refl. 1. (Despre animale) A-și arăta amenințător dinții, a mârâi arătându-și dinții. 2. (Despre oameni) A-și arăta dinții într-o grimasă de răutate, de batjocură, de prostie etc. ♦ A râde silit, forțat, fără veselie. ♦ (Rar) A-și bate joc de cineva. – Din bg. rănža „a mârâi”.
    Dictionar: Dicționar de sinonime
    RÂNJÍ vb. (livr.) a ricana, (reg.) a se târși, (prin Transilv.) a hârgi, a se jimba. (Ce ~ așa?)
    Dictionar: Dicționar de sinonime
    RÂNJÍ vb. v. destrămá, deșira, râde.
    Dictionar: Dicționar ortografic al limbii romane
    rânjí vb., ind. prez. 1 sg. și 3 pl. rânjésc, imperf. 3 sg. rânjeá; conj. prez. 3 sg. și pl. rânjeáscă
    Dictionar: Noul dicționar explicativ al limbii romane – NODEX
    A RÂNJ//Í ~ésc 1. intranz. 1) (despre unele animale) A-și strâmba gura arătându-și dinții și mârâind amenințător. 2) (despre oameni) A-și schimonosi fața într-un râs nefiresc. 2. tranz. : A-și ~ dinții a-și arăta dinții prin-tr-o grimasă. /<bulg. rănža
    Dictionar: Dicționarul etimologic roman – DER
    rînjí (rânjésc, ít), vb. – A disprețui. Sl. rĕgati (Tiktin). Sec. XVI, înv. – Der. rînjitor, s.m. (înv., disprețuitor).
    Dictionar: Dicționarul etimologic roman – DER
    rînjí (rânjésc, rânjít), vb. – 1. A-și arăta dinții. – 2. A avea un rîs sardonic. – Megl. rănges, răngiri. Bg. rămžă, din sl. ręgnąti (Miklosich, Slaw. Elem., 43; Cihac, II, 313; Byhan 329; Conev 56; cf. Densusianu, Hlr., 258, 269). – Der. din lat. ringĕre (Koerting 8091) nu este posibilă. – Der. rînjet (var. rînjit, rînjitură), s.f. (rictus); rînjeală, s.f. (rictus); rînjitor, adj. (crispat).

    RẤNJET, rânjete, s.n. Grimasă de batjocură, de răutate sau de prostie, care strâmbă figura cuiva și îi descoperă dinții; râs sau zâmbet răutăcios, sarcastic, prostesc; rânjitură, rânjire. ♦ Manifestare de furie sau de amenințare la unele animale, care constă mai ales din arătarea dinților. – Rânji + suf. -et.
    Dictionar: Dicționar de sinonime
    RÂNJET s. rânjeală, rânjire, rânjitură, (livr.) ricanare.
    Dictionar: Dicționar ortografic al limbii romane
    rânjet s. n., pl. rânjete
    Dictionar: Noul dicționar explicativ al limbii romane – NODEX
    RÂNJET ~e n. 1) (la oameni) Zâmbet sarcastic, care descoperă dinții și schimonosește fața. 2) (la unele animale) Arătare a dinților, însoțită de obicei de sunete caracteristice, vădind o amenințare. /a rânji + suf. ~et
    INSIGNIFIÁNT, -Ă, insignifianți, -te, adj. (Livr.) Care nu înseamnă nimic, fără însemnătate; neînsemnat, neimportant. [Pr.: -fi-ant] – Din fr. insignifiant.
    Sursa : DEX ’98

    INSIGNIFIÁNT, -Ă adj. care nu înseamnă nimic; neînsemnat. (< fr. insignifiant)
    Sursa : neoficial

    INSIGNIFIÁNT adj. v. mărunt, neimportant, neînsemnat, oarecare.
    Sursa : sinonime

    insignifiánt adj. m. (sil. -fi-ant), pl. insignifiánți; f. sg. insignifiántă, pl. insignifiánte
    Sursa : ortografic

    INSIGNIFIÁN//T \~tă (\~ți, \~te) 1) Care nu este semnificativ; lipsit de însemnătate; nesemnificativ. 2) Care nu prezintă nici un interes; lipsit de originalitate. Tip \~. [Sil. -sig-ni-fi-ant] /insignifiant
    Sursa : NODEX

    INSIGNIFIÁNT, -Ă adj. Neînsemnat; care nu înseamnă nimic. [Pron. -sig-ni-fiant. / < fr. insignifiant]

    POANTÁ vb. I. v. ponta3.
    Sursa: DEX ’98 | Trimisă de ana_zecheru, 26 Mar 2004 | Greşeală de tipar
    POÁNTĂ, poante, s.f. 1. Momentul cel mai de efect, punctul culminant al unei glume, al unei epigrame, al unei anecdote; ceea ce dă expresie, vioiciune unei opere literare sau artistice. 2. Extremitatea de jos a labei piciorului, locul de articulare al degetelor; vârf. ♦ Porţiune a piciorului cuprinsă între gleznă şi degete. ♦ Poziţie în baletul clasic, executată de obicei de femei, care constă în ridicarea şi deplasarea pe vârful degetelor şi cu falangele bine întinse, cu ajutorul unor pantofi speciali legaţi de gleznă. ♦ (La pl.) Papuci speciali, cu vârful alungit şi întărit, pe care îi poartă balerinele legaţi de gleznă. – Din fr. pointe.
    Sursa: DEX ’98 | Trimisă de ana_zecheru, 26 Mar 2004 | Greşeală de tipar
    POÁNTĂ s. (COR.) vârf. (Dansează pe ~e.)
    Sursa: Sinonime | Trimisă de siveco, 4 Aug 2004 | Greşeală de tipar
    poántă s. f. (sil. poan-), g.-d. art. poántei; pl. poánte
    Sursa: Dicţionar ortografic | Trimisă de siveco, 10 Aug 2004 | Greşeală de tipar
    POÁNT//Ă1 ~e f. Partea cea mai spirituală a unei glume sau a unei anecdote. /<fr. pointe
    Sursa: NODEX | Trimisă de siveco, 21 Aug 2004 |
    POÁNT//Ă2 ~e f. 1) Poziţie de bază în baletul clasic, executată de balerine, constând în ridicarea şi deplasarea pe vârful degetelor. 2) Vârf tare al pantofilor de balet. /<fr. pointe
    Sursa: NODEX | Trimisă de siveco, 21 Aug 2004 |
    poántă (poánte), s.f. – Vorbă de duh, glumă rafinată. Fr. pointe. Cf. pont.
    Sursa: DER | Trimisă de blaurb, 19 Aug 2008
    POÁNTĂ s.f. I. Partea cea mai hazlie, de efect, dintr-o glumă, dintr-o epigramă etc. II. Vârful pantofilor de balet. ♦ Cea mai importantă poziţie din baletul clasic, executată numai de balerine pe vârful picioarelor. [Pron. poan-. / cf. fr. pointe].
    Sursa: DN | Trimisă de LauraGellner, 5 Feb 2007 |
    POÁNTĂ s. f. I. partea cea mai hazlie, de efect, dintr-o anecdotă, epigramă etc. II. vârful pantofilor de balet. ♢ poziţie din baletul clasic, executată de balerine, pe vârful picioarelor. (< fr. pointe)
    Sursa: MDN | Trimisă de raduborza, 15 Sep 2007 |
    ANÓST, -Ă, anoști, -ste, adj. Plicticos, searbăd, fad, monoton, uniform. [Acc. și: ánost] – Din ngr. ánostos.
    Dictionar: Dicționarul explicativ al limbii romane – DEX ’98
    ANÓST, -Ă, anoști, -ste, adj. Plicticos, searbăd, fad, monoton, uniform. [Acc. și: ánost] – Din ngr. ánostos.
    Dictionar: Dicționar de sinonime
    ANÓST adj. 1. v. plictisitor. 2. v. monoton.
    Dictionar: Dicționar de sinonime
    ANÓST adj. 1. v. plictisitor. 2. v. monoton.
    Dictionar: Dicționar de antonime
    Anost ≠ interesant, captivant, comic, hazliu, amuzant, nostim
    Dictionar: Dicționar de antonime
    Anost ≠ interesant, captivant, comic, hazliu, amuzant, nostim
    Dictionar: Dicționar ortografic al limbii romane
    anóst/ánost adj. m., pl. anóști/ánoști; f. sg. anóstă/ánostă, pl. anóste/ánoste
    Dictionar: Dicționar ortografic al limbii romane
    anóst/ánost adj. m., pl. anóști/ánoști; f. sg. anóstă/ánostă, pl. anóste/ánoste
    Dictionar: Noul dicționar explicativ al limbii romane – NODEX
    ANÓ//ST ~stă (~ști, ~ste) Care este lipsit de interes; plictisitor. [Acc. și ánost] /<ngr. ánostos
    Dictionar: Noul dicționar explicativ al limbii romane – NODEX
    ANÓ//ST ~stă (~ști, ~ste) Care este lipsit de interes; plictisitor. [Acc. și ánost] /<ngr. ánostos
    Dictionar: Dicționarul etimologic roman – DER
    ánost (-tă), adj. – Insipid, searbăd, plicticos. – Mr. anustu. Ngr. ἄνοστος (Gáldi 148). Cf. nostim. – Der. anosteală, s.f. (plictiseală); anosti, vb. (a plictisi); anostie, s.f. (plictiseală).
    Dictionar: Dicționarul etimologic roman – DER
    ánost (-tă), adj. – Insipid, searbăd, plicticos. – Mr. anustu. Ngr. ἄνοστος (Gáldi 148). Cf. nostim. – Der. anosteală, s.f. (plictiseală); anosti, vb. (a plictisi); anostie, s.f. (plictiseală)

  6. tibi spune:

    @lorduljohn
    ati vazut ce inseamna blandetea?

  7. Barosanul spune:

    Domnule Vosganian,

    De ce nu faceti o pagina numai pt MAAT??
    Sau macar sa-i puneti 1.000.000 (un milion) de cuvinte restrictie pe postare?

  8. lorduljohn spune:

    @tibi

    da, maat are o viziune apocaliptica asupra blandetii.

  9. Your comment is awaiting moderation.
    Februarie 23rd, 2010 at 13:24
    contele de monte cristo Says:

    NASUL LUI PONTA ESTE GEORGE MAIOR-DIRECTORUL SRI AFLAT IN SUBORDINEA LUI BASESCU. BASESCU L-A NUMIT PE MAIOR
    IMATURUL ,PONTA VA FI PREMIERULOBEDIENT AL LUI BASESCU PENTRU A SE DA IMPRESIA PERVERSA CA PSD-UL NU ESTE MANIPULAT DE PROEVREUL DICTATOR BASESCU
    CHIAR PONTA S-A DAT DE GOL CA NU ARE CA OBIECTIV SA SE LUPTE CU BASESCU.SI CA A FACUT PANA ACUM DOAR DECLARATII ELECTORALE IN CE IL PRIVESTE PE BASESCU.(CA IL VA DA JOS PENTRU CA COPILUL LUI SA POATA TRAI BINE )
    PONTA A PROMIS LICHELELOR DIN P.S.D. :OPRISAN SI MAZARE,CA DACA IL VOTEAZA PE EL,D.N.A.-UL LUI BASESCU NU II VA MAI DERANJA CA PE VREMEA LUI GEOANA.
    TACTICA SI STRATEGIA LUI BASESCU EXERCITATA PRIN INTERMEDIULD.N.A.—INCA DE PE VREMEA CAND PRESEDINTE PSD ERA NASTASE ADRIAN,A DAT ROADE! SI IN TIMPUL PRESEDENTIEI P.S.D. GEOANA-
    .PENTRU CA GEOANA A FOST SI ESTE UN OM DEMN SI CINSTIT,A FOST DAT LA O PARTE PRIN INTERMEDIUL TINERETUUIL SO

  10. Februarie 23rd, 2010 at 13:56
    contele de monte cristo Says:

    George-Cristian MAIOR
    Sinteza activitatii parlamentare în legislatura 2004-2008
    George-Cristian Maior
    n. 16 noi. 1967SENATOR

    ales senator în circumscripţia electorală nr.1 ALBA
    pe listele Uniunii Naţionale PSD+PUR
    data validarii: 17 februarie 2004 – HS nr.57/2004
    data încetarii mandatului: 5 octombrie 2006 – demisie
    înlocuit de: Liliana Lucia Tomoiagă

    Formaţiunea politică:

    PSD
    - Partidul Social Democrat

    Grupul parlamentar:

    Grupul parlamentar al Partidului Social Democrat

    Comisii permanente

    Comisia pentru apărare, ordine publică şi siguranţă naţională – Preşedinte (din iun. 2005)
    Comisia pentru drepturile omului, culte şi minorităţi

    Comisii permanente comune

    Comisia specială a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru exercitarea controlului parlamentar asupra Serviciului de Informaţii Externe

  11. Dureros, dar este adevărat. Ce rău este că poporul, nu cunoaşte multe,foarte multe ,asemenea fapte,ale politicienilor noştri.Victor dupa modelul protectorului Adrian
    DACIANA SÂRBU ŞI VICTOR PONTA SE ÎNŞALĂ PE RUPTE
    03 Martie 2008 |
    |
    În urma alegerilor pentru Parlamentul European, din 25 noiembrie 2007, Daciana Sârbu a câştigat un loc de eurodeputat. Daciana a declarat recent că Bruxellesul e un oraş „rece, cosmopolit şi cu clădiri înalte”, în care îi e frică să iasă seara! Cu toate acestea, citind raportului Institutului pentru Politici Publice (IPP), îţi dai seama că a găsit ceva interesant de făcut, din moment ce înregistrează una dintre cele mai slabe prezenţe la lucrurile plenului comunitar, scrie Ochiosu pe blogul său. „Oficial, absenţele pot fi puse pe seama faptului că este însărcinată şi că, din când în când, mai dă o fugă prin România, să-l „controleze” pe Victor Ponta. În realitate, Daciana Sârbu petrece foarte mult timp în compania eurodeputatului spaniol din cadrul PES, Miguel Angel Martinez, pe care-l cunoaşte de mulţi ani, prin intermediul tatălui său, Ilie Sârbu, fost ministru PSD al Agriculturii. Care PSD, în goană după recunoaştere internaţională, a aranjat spaniolului, în urmă cu vreo cinci ani, decernarea unei diplome de Doctor Honoris Causa în Cluj. Când spui Bruxelles, spui praline de ciocolată, dantele şi tapiserii regale, buticuri cu haine de serie mică, zeci de muzee şi monumente, nenumărate berării care nu se închid niciodată şi restaurante cu delicatese. Toate acestea fac din Bruxelles un oraş „unde este imposibil să nu te îndrăgosteşti”. De multe ori, Daciana şi Miguel Martinez îşi încep incursiunile prin Bruxelles în Grand Place, cunoscută printre belgieni drept „perla oraşului”, un loc unde se îmbină cultura, shoppingul şi hoinăreala. Din Grand Place, Daciana şi Martinez pornesc pe jos spre magazinele cu ciocolată, unde degustă praline fine, trufe cu ciocolată, care cuceresc orice domnişoară sau doamnă. Din câte am aflat, Daciana şi Martinez preferă mâncarea de la restaurantul din clădirea „Atomium”, o bijuterie a inginerului Andre Waterkeyn. Aici servesc, de fiecare dată când se întâlnesc, specialităţi valone din iepure, combinate cu şampanie şi căpşuni. Şi în ciuda diferenţei de vârstă, cei doi par să se înţeleagă de minune. Acum, ţinând cont de faptul că Daciana şi Martinez se cunosc de mult, n-ai suspecta nimic. Numai că, atunci când nu se vede cu Miguel Angel Martinez, Daciana se plimbă cu un alt coleg, eurodeputatul portughez din grupul PPE, Joao De Deus Pinheiro. Cu el vizitează „Galeriile Saint Hubert”, magnetul amatorilor de shopping.

    O partidă bună

    Eurodeputatul social-democrat Daciana Sârbu a fost votată, cu ceva timp în urmă, pe locul al 15-lea în topul celor mai „bune partide” din România, realizat de celebra revistă pentru bărbaţi „FHM”, fiind considerată una dintre cele mai frumoase prezenţe de pe scena politică românească. Până să-şi unească destinul, în secret, la Beijing, cu deputatul Victor Ponta, Daciana a fost subiectul presei mondene despre care s-a scris că a trecut prin patul celebrului jurnalist Robert Turcescu. Apoi, focoasa blondă a încălzit şi inima moderatorului de la Radio 21, Mihai Morar. Despre relaţia cu Victor Ponta se vorbea încă din 2001, pe când devenea preşedintele Tineretului Social Democrat (TSD), iar Daciana, secretar general. Gurile rele spuneau, atunci, că însuşi Adrian Năstase le-a reproşat, în nenumărate rânduri, că se afişau imprudent şi că alimentau zvonurile privind o legătură extraconjugală. Pe atunci, Ponta era căsătorit, iar soţia lui, Roxana, tocmai născuse un copil. Ilie Sârbu, fost ministru în Guvernul Năstase, nu şi-a mascat niciun moment nemulţumirea faţă de alegerea fiicei sale în materie de amor, fiind auzit, de multe ori, făcând remarci răutăcioase, faţă de colegii de partid, la adresa „micului Titulescu”. Chiar şi în public, Sârbu n-a fost mai indulgent, lăsând să se înţeleagă clar că nu-l are la inimă pe cel care îi sucise minţile fiicei lui, chiar dacă Victoraş încerca să-i intre în graţii.

    Căsătoriţi în China

    Începutul lui 2006 a fost unul în care, pentru cei doi amorezi, s-au limpezit lucrurile, din punct de vedere al vieţii personale. Victor a divorţat, fără tamtam, de Roxana. Nici cei 17 ani petrecuţi împreună, nici micul Andrei nu au mai fost suficienţi pentru a salva căsnicia lui Victor cu Roxana. Aproape în acelaşi timp, Daciana s-a despărţit de Alin Bobeanu, voleibalist la Dinamo, după o relaţie de cinci luni, deşi, aparent, lucrurile păreau să meargă foarte bine, fiind vorba chiar de o iminentă căsătorie. De fiecare dată când era întrebată de jurnalişti în privinţa relaţiei cu „micul Titulescu”, Daciana declara: „Nu vreau să comentez acest subiect. Sunt lucruri care mă privesc. M-am săturat să se amestece lumea în intimitatea mea. Viaţa mea personală mă priveşte, este problema mea. Sunt sătulă de aceste lucruri făcute la comandă. Aceste zvonuri sunt lansate de persoane răuvoitoare. De acum înainte am să vorbesc numai de viaţa politică, de activitatea mea ca politician şi refuz să fac orice declaraţie privind viaţa mea personală”. În 2005, Victor Ponta a vizitat China în compania Dacianei Sârbu, a reuşit să o cucerească definitiv, căsătorinduse în secret cu aceasta la Ambasada României din China. „Viaţa e ciudată, uneori oferă surprize. Lucrurile fericite se întâmplă când nu te aştepţi”, spunea Daciana, adăugând că lumea nu ar trebui să o judece pentru alegerile pe care le-a făcut, scrie Ochiosu.

    Preferinţele lui Victor Ponta

    La câteva ore după prima postare, Ochiosu revine cu câteva precizări: „Ştiam că subiectul este interesant, dar nu ştiam că voi primi atât de repede noi amănunte. Trec peste remarca răutăcioasă a unuia care m-a întrebat candid: Dacă e însărcinată, crezi că îi satisface altfel pe cei doi domni? Important este că am primit un pont – nici „micul Titulescu” nu-i uşă de biserică… Un domn m-a întrebat dacă nu vreau să cumpăr o casetă, în care o „domnişoară” de 21 de ani povesteşte, cu lux de amănunte, despre preferinţele sexuale ale lui Victoraş. Mă gândesc s-o cumpăr, că nu-i foarte scumpă. Partea proastă e că n-am prea mult timp la dispoziţie, că oamenii spun că o să crească preţul mai ceva ca agenţiile imobiliare, că se aude că Victoraş ar cam vrea să candideze la primărie…

    :
    24 februarie 2006 Fostul om de incredere al lui Adrian Nastase, deputatul Victor Ponta, a intrat intr-o zodie neagra! In numai doua saptamani, micul Titulescu, asa cum e supranumit PSD-istul, a pierdut absolut totul: copilul, nevasta, banii, dar si ultimul colac de salvare de care spera sa se prinda, amanta lui, Daciana Sirbu.

    La inceputul anului, Victor Ponta si sotia lui au decis sa puna capat mariajului lor, in urma caruia a rezultat un copil: Andrei. Victor si Roxana s-au casatorit in iunie 1998.Pe 13, zi cu ghinion! In 10 martie 2001, s-a nascut si unicul lor copil.

    Divortul sotilor Ponta a fost hotarat in urma cu doua saptamani de Judecatoria Buftea din vina ambilor parti. Intre timp, a expirat si termenul in care unul dintre soti sau ambii ar fi putut ataca decizia.

    Inglodat in datorii

    Potrivit verdictului pronuntat de instanta, fiul Andrei a fost incredintat mamei lui, iar tatal, obligat sa plateasca o pensie alimentara lunara de 25.000.000 lei pana la implinirea varstei de 18 ani de catre minor. In total 4.500.000.000 lei! Adica 300.000.000 lei pe an. Enorm, in conditiile in care Ponta a trecut in declaratia de venit pe anul 2005 castiguri de 526.370.000 lei provenite din activitatea de deputat si cea de lector la Universitatea Romano-Americana. Si in plus, mai are de achitat si rate in valoare totala de 333.000.000 lei in contul unui apartament. Asta inseamna ca veniturile sunt depasite de datorii.

    Norocul in dragoste fuge de el

    Divortul din familia Ponta parea ca-i va deschide calea deputatului PSD catre iubirea vietii: colega de partid Daciana, fata fostului ministru al Agriculturii, Ilie Sirbu. Mai fusesera si inainte impreuna si el n-a putut s-o uite. Numai ca – vorba romanului – cand totul e sa se duca de rapa, se duce. Asa incat Daciana i-a intors spatele lui Victor. De altfel, nici Ilie Sirbu n-a privit niciodata cu ochi buni aceasta relatie. Nemultumirea ex-demnitarului data de pe vremea cand Victor era casatorit, iar Daciana logodita cu voleibalistul dinamovist Alin Bobeanu, frate al deputatului PSD de Neamt, Razvan Petrica Bobeanu.

    Daciana il banuieste pe Victor ca a vandut-o presei!

    Daciana Sirbu ne-a marturisit ieri ca la ora asta sunt singura! N-are rost sa va mint! Surpriza, intrucat toata lumea o stia cu Victor, cu atat mai mult cu cat el redevenise liber. Daca vreti sa aflati despre noi, intrebati-l pe colegul meu de partid. Eu n-am ce sa va spun!, ne-a raspuns actuala deputata. Ea ne-a dat de inteles ca asa-zisa renastere a relatiei lor s-a produs doar in imaginatia lui Ponta, care a varsat catre presa informatii mincinoase: Noi ne intalnim si la comisii (n.r. – in Camera Deputatilor) si cu alte ocazii, dar nu suntem iubiti! Ah, ca am iesit cu el o data, de doua ori si ca a aparut in ziare ca suntem impreuna, vorbiti cu el… Ca tot el a vorbit si atunci Ca sa ne convinga ca e singura, Daciana ne-a declarat ca ia in calcul sa-si faca si un iubit. S-a plans insa ca n-are noroc. Am o viata imposibila si unui barbat i-ar fi greu sa fie langa mine, a mai tinut sa ne spuna Daciana. Astfel, Ponta a pierdut, dupa divort, si vrabia din mana si cioara de pe gard. Contactat telefonic, deputatul PSD a refuzat orice declaratie pe motiv ca se afla in sedinta la Camera Deputatilor.

    ”Şoferul lui Victor Ponta a accidentat un motociclist în Capitală
    30 martie 2009 20:35 |

    Maşina social-democratului Victor Ponta a fost implicată, luni după amiază, într-un accident de circulaţie, în care a lovit o motocicletă. Surse din poliţie spun că automobilul marca Audi era condus de şoferul lui Victor Ponta.
    Acidentul a avut loc pe strada Izvor, de lângă Palatul Parlamentului, în prejma hotelului Ibis. Se pare că şoferul autoturismului a întors brusc în faţa motociclistului. Conducătorul motocicletei şi pasagerul acestuia au fost transportaţi la Spitalul Municipal.

    ADEVARATA FATA A LUI VICTOR PONTA – UN NEMERNIC! (2)

    La scrisorile lor se adaugă şi insistenţele în acest sens ale bişniţarului Ponta, care arăta încă de pe atunci, la frageda (şi frăgezită de mineri) vîrstă de 18 ani, stofă de escroc internaţional. Prilejul de a comite fărădelegea se iveşte atunci cînd, venită la Paris pentru a-şi vedea odrasla intrată în conflict ireconciliabil cu Poliţia, Cornelia Naum (Bebi), mama lui Ponta, reuşeşte, împreună cu fiul ei, care, cu spinarea lui tăbăcită de răngi şi lămpaşe de mină, era exemplul cel mai bun de care erau în stare „alde Iliescu”, s-o convingă pe doamna Pandrea să-i dea o procură pentru înstrăinarea fictivă a Vilei de la Buşteni (Poiana Ţapului). Cu procura în mînă, escroaca nu se mai opreşte decît la notariatul din Cîmpina, unde întocmeşte nu un act fictiv, ci unul autentic, de vînzare-cumpărare, prin care trece proprietatea cu pricina pe numele celeilalte escroace, sora ei, prof. univ. dr. (analfabet) Veronica Nacea (cînd vom publica, in extenso, scrisorile acesteia inclusiv pe cele în care povesteşte, pe larg, cum îşi înşeală bărbatul, veţi înţelege adevărul parantezei de mai sus). Şi, pentru ca totul să pară-n cea mai perfectă ordine, se trece şi o sumă – 71 mii lei – cu care, în noiembrie 1990, cînd s-au întocmit aceste acte, nu mai puteai să-ţi cumperi nici un coteţ de găini. Dar, după cum avea să se dovedească ulterior, inclusiv cu probe administrate în instanţă, nici măcar aceşti bani nu fuseseră înmînaţi vreodată Nadiei Pandrea. Aşadar, jaf în toată regula! În care mămica (Bebi) şi viitorul procuror, controlor guvernamental şi, piei, drace”, ministru, îşi dăduseră proba măiestriei lor neîntrecute de hoţi la drumul mare. Şi, pentru ca păgubita să nu se trezească la realitate în următorii 3 ani, cînd i-ar fi fost mai uşor să conteste legalitatea tranzacţiei, surorile escroace Naum-Nacea trimit spre Paris cele mai mieroase depeşe. Asigurînd-o pe victima jafului lor murdar că, în fond, nu este vorba decît despre o simplă stratagemă, pentru a-i duce de nas pe „alde Iliescu”, care puseseră gînd rău Vilei Pătrăşcanu.,şi copleşind-o cu mulţumiri pentru sejururile lor la Paris. Iată, de exemplu, cîteva rînduri din scrisoarea pe care Cornelia Naum (Bebi), mama escrocului Ponta, i-o trimite Nadiei Pandrea la Paris, la 17 martie 1991: „Şi mi-am amintit cu o imensă plăcere şi bucurie de seara de la Montparnasse şi am simţit nevoia de a-ţi trimite sentimentele mele de recunoştinţă pt. uşa pe care mi-ai deschis-o, oferindu-mi de două ori şansa de a fi la Paris”. Pentru ca, mai la vale, să încerce să justifice dispariţia neaşteptată a măgădăului Ponta din casa în care fusese găzduit la Paris şi din care plecase ca din gară, cu două geamantane pline cu lucruri furate de la cei care-i oferiseră ospitalitate. Zice, deci, plină de candoare, escroaca Cornelia Naum (Bebi), mama zulitorului Ponta: „Cred că este momentul de a cere cele mai sincere scuze familiei Georgescu (gazda pariziană a doamnei Nadia Pandrea – nota red.) şi chiar şi ţie pentru plecarea neanunţată a lui Victor, însă vă rog să mă credeţi că s-a hotărît f. brusc (în ciuda repetatelor apeluri) şi a acţionat f. rapid, parcă cu teamă (!!!) să nu-l determine ceva să se răzgîndească“. Păi, chiar aşa! Avea de ce să se grăbească, pramatia! Dacă l-ar fi reclamat chiar Nadia Pandrea, pentru lucrurile furate din casă, cine l-ar mai fi salvat pe şpringarul Ponta din mîinile Poliţiei franceze? Pe de altă parte, însăşi mătuşa delincventului Ponta, profesoara universitară agramată Veronica Nacea, încerca să adoarmă suspiciunile pariziene, punîndu-i un diagnostic cît mai apropiat de realitate netrebnicului nepot, cu care ea însăşi colaborase la furtul Vilei Pătrăşcanu. Iată ce-i scrie ea la Paris Nadiei Pandrea, la 22 octombrie 1991: „Bebi (mama lui Victor Ponta – nota red.) cu afacerile şi cu necazurile, Ninel (tatăl lui Victor Ponta – nota red.) bolnav de cancer şi cu un picior în ghips. (…) cel puţin perspectiva de a lăsa casa lui Victor e clară (mereu obsesia caselor de chilipir – nota red.) Victor este foarte dur. Bebi se luptă cu viaţa pe fondul zilelor numărate (la propriu) ale lui Ninel şi al sadismului (exact cum scriu) lui Victor faţă de taică-său…”. Iată, deci, portretul pitecantropului penal Ponta: hoţ de drumul mare, şarlatan de anvergură internaţională (fără nici o glumă – jaful Vilei Pătrăşcanu, la care a contribuit din plin, a fost pus la cale la Paris!) şi, pe deasupra, sadic cu propriul tată, aflat pe patul de moarte, căruia el îi grăbeşte sfîrşitul, pentru a-i moşteni apartamentul! Ce-ar mai fi trebuit să facă numitul Ponta, pentru a fi cu adevărat odios? A, da! Mai trebuia să-l împingă la sinucidere, în cîrdăşie cu alţi mafioţi din Justiţie, pe fostul său coleg şi prieten din Procuratura Generală, Cristian Panait. Mărturia mătuşii celui dispărut, despre ultimele cuvinte ale sinucigaşului, înainte de a se arunca în gol („Cîinele Ponta m-a ucis!”), este un fapt pe cît de notoriu, pe atît de revoltător. Ca şi adulterul, în văzul întregii lumi, cu Daciana Sîrbu. Ca şi manifestările lui de om nebun, care se-mbată şi face ca porcul, ţopăind cu măru-n gură pe la orgiile şeptelului pesedist. Dar cine să ia act de toate acestea, cînd mărul – nu cel din gura declasatului Ponta, ci acela din fruntea partidului-stat PSD – e putred pînă-n ultima lui sămînţă? Şi iată cum acest derbedeu, acest hoţ de apartament, acest escroc trans-frontalier, acest părtaş la rapt şi la crimă, acest decăzut moral, acest impostor şi, nu în ultimul rînd, acest avorton uman, cu gena răului înscrisă pe faţa lui de mongoloid spîn, este băgat acum şi mai în faţă de starostele de Tărtăşeşti, Adrian Năstase, pentru a da credibilitate unui Guvern pe care nici ţara şi nici străinătatea nu-l mai vor. Şi unde-l plasează Năstase pe ţiitorul său de socoteală, atunci cînd vine vorba de numărarea ouălor? Unde altundeva decît în relaţia directă cu Occidentul, pentru supraveghere (!!!), printre altele, a fondurilor pe care Uniunea Europeană urmează să le îndrepte spre România! Nici nu se putea mai bine. Lupul paznic la stînă! Un lup tînăr şi viclean, şcolit în lupta Anti-Mafie, deci care cunoaşte toate traseele filierelor subterane ale crimei organizate. La care – pentru că nu va putea să le combată, chiar dacă ar vrea, fiindcă este în atîtea privinţe vulnerabil – se va afilia mintenaş, laolaltă cu nănaşul Năstase. Care are nevoie de deschidere internaţională în domeniu. Pe care n-o poate realiza doar prin traficul de copii, ci şi prin celelalte forme ale crimei organizate. Printre care deturnarea fondurilor comunitare. Aţi văzut cum se leagă toate? Îţi stă mintea-n loc! Întrebarea e: vor înghiţi occidentalii o asemenea găluşcă? Vor admite ei o asemenea insultă? Tocmai acum, cînd se vorbeşte mai mult ca oricînd despre curmarea jafului naţional şi instaurarea domniei legii. Cine să facă asta? Banditul Ponta? Sadicul Ponta? Penalul Ponta’? Dar, înainte de toate, vor răbda românii o asemenea monstruozitate, care parcă le-ntrece pe toate cele de pînă acum, şi anume ca un asemenea individ lombrozian, cu performanţe demne mai degrabă de un Passaris, şi nu de un ministru, să batjocorească ideea de înalt demnitar în slujba ţării, de apărător al drepturilor şi al libertăţilor lor, de garant al intrării noastre în rîndul popoarelor civilizate? Ajunge! Paharul s-a umplut! E timpul ca Ion Iliescu să-şi mai spele din păcate, anulînd această aberantă înălţar e în grad!

  12. DE CE UITATI CA-N VOI E SI NUMAR SI PUTERE?

    INTREBARE PENTRU TRAIAN BASESCU: ATI PRIMIT BANI DE LA RAPOSATUL FLORIAN ANGHELESCU IN CAMPANIA DIN 2004?

    “Eu si cu sotia mea am fost doar UTC-isti, am scapat de comunism si facem tot ce putem sa-l ajutam pe Basescu care munceste mult…”, declaratie oferita de Florian Anghelescu publicatiei SAPTAMANA FINANICARA in data de 28 mai 2005 (articolul intitulat “Fascinantii oameni ai presedintelui Basescu”)
    Pornind de la aceasta declaratie, imi permit sa-i adresez domnului Traian Basescu patru intrebari:
    1) Care a fost contributia financiara a raposatului Florian Anghelescu, acuzat de savarsirea mai multor infractiuni economice, in campania dumneavoastra electorala din 2004?
    2) Care au fost criteriile pe care le-ati avut in vedere la baza numirii sotiei lui Florian Anghelescu, Stana Anghelescu (foto stanga), intr-un post de consilier prezidential?
    3) Ati fost acasa la Florian Anghelescu, domnule Traian Basescu? Care a fost motivul vizitei?
    4) Care au fost parlamentarii PD-L care au fost sponsorizati frecvent de Florian Anghelescu?
    5)Cine a ordonat asasinarea lui?Nu stiti nimic de asta?
    Deocamdata nu spun mai multe… Mizez pe faptul ca domnul Traian Basescu va raspunde la aceste intrebari. Daca nu va raspunde domnia sa, probabil va spune…. Florian Anghelescu!
    P.S. : Poate imi explica domnul Traian Basescu, daca e barbat, si daca are cunostinta despre presiunile care s-au exercitat asupra unui expert desemnat in prima expertiza judiciar – contabila facuta in dosarul Flota.