Marţi, 17 iulie a.c., ne vedem, probabil, la Antena 3, împreună cu Mihai Gâdea şi invitaţii săi

92 Responses to “Marţi, 17 iulie a.c., ne vedem, probabil, la Antena 3, împreună cu Mihai Gâdea şi invitaţii săi”

  1. George spune:

    Aritmetica
    18 milioane din care 2 morți și 4 plecați afara rămân 12 milioane

    De unde rezultă că trebuie un procent de 77% la vot pentru a scăpa de Băsescu. Domnule Vosaganian chiar sunteți fraieri ??

  2. George spune:

    Ca vechi UFD – ist vă rog nu vă lăsați prostit și nu lăsați nici pe colegii dumneavoastră să se prostească.

  3. Dorin spune:

    @ Aurel a spus: “cu siguranta basescu este perceput si va fi perceput ca un partener credibil si capabil….chiar de ar fi sustinut de 100 de cetateni romani.”

    Sigur, iar daca vrei pot sa-ti fac si o lista cu aia 100 de romani pentru care base este un partener credibil si capabil. Ar incepe cam asa:

    1) Udrea
    2) Anastase
    3) Boc
    4) Blaga
    5) Videanu
    6) Blejnar
    7) Macovei

    Si apropo, ai dreptate, si eu il consider pe Basescu capabil. Ca un sobolan incoltit, dovedeste ca este capabil de orice… :)

  4. un liberal optimist spune:

    @VV,
    Nici nu m-am inflamat asa rau cu STS. Cred ca Crin stia de chestia asta inca de la conferinta de presa. Dar a trecut falnic fara pas!

  5. un liberal optimist spune:

    @VV,
    Daca plenurile voteaza scoaterea cvorumului nu poate nimeni carai. D’aia era asa speriat basescu ieri. Asa ca aveti acum ocazia sa i-o platiti pentru tot ce a facut el romanlor(expresia lui preferata!).

  6. un liberal optimist spune:

    @VV,
    Am prins din zbor declaratia vicepresedintei Bundestagului cum ca s-a prins ca-i manipulare. Sigur o sa mai apara din astea, spre disperarea basistilor. Nu-i vedeti zi de zi ca sunt verzi de furie si au dintii strepeziti? Practic nu mai au argumente. Si analistii lor incep s-o dea la intors. Nici base nu-i prea in apele lui.Imi plac idiotii aia de la B1 care desi nu mai au aer, dar nu se lasa..

  7. un liberal optimist spune:

    @VV,
    Nu prea inteleg de ce nu s-au mobilizat parlamentarii puterii. Trebuie sa-i aduceti pe toti!

  8. un liberal optimist spune:

    @VV,
    M-am prins! A fost pentru derutarea adversarului!

  9. @ all

    Interesant articol:
    COTIDIANUL: Pinocchio era mic copil. Cinstitul Traian Băsescu, minciuni în cascadă într-o singură oră

    În emisiunea electorală de la Realitatea TV, Traian Băsescu a bătul recordul de minciuni spuse de cineva într-o singură oră. Reamintim, săptămâna trecută, Traian Băsescu a afirmat că el nu minte niciodată.

    Complex minciuni 1, 2 şi 3

    Traian Băsescu: „Din păcate pentru România, guvernul a utilizat Monitorul Oficial ca pe o gazetă de perete şi în loc să pună actele normative în ordinea în care acţiunile s-au produs, le-a inversat ordinea. Pentru că dacă era respinsă de către Curte ordonanţa prin care se amputau atribuţiunile Curţii, atunci Curtea putea judeca hotărârea prin care Vasile Blaga şi Avocatul Poporului au fost revocaţi. Curtea putea judeca inclusiv hotărârea de suspendare a preşedintelui României. Acea ordonanţă nici până astăzi nu este anulată…”.

    - situaţia de fapt 1: Curtea a judecat hotărârile prin care au fost revocaţi Vasile Blaga şi Avocatul Poporului

    - Ce a spus CCR – Decizia 729/2012: Curtea constată că Hotărârea Senatului nr. 24 din 3 iulie 2012, având ca obiect revocarea din funcţie a preşedintelui Senatului, este un act juridic cu caracter individual. Or, asemenea tipuri de acte juridice nu pot fi supuse controlului exercitat de Curtea Constituţională, deoarece nu privesc probleme de drept, ce ar putea fi supuse controlului de constituţionalitate prin raportare la normele şi principiile fundamentale. Curtea Constituţională nu se poate transforma într-un arbitru al conflictelor politice din Parlament, nu poate cenzura opţiunile politice majoritare ale parlamentarilor cu privire la alegerea preşedintelui unei Camere (…) Înlocuirea unei persoane cu alta, cu respectarea procedurilor regulamentare, nu poate reprezenta o problemă de constituţionalitate pe care Curtea Constituţională să poată fi solicitată a o tranşa. (Situaţia este identică şi în cazul Avocatului Poporului – n.a.)

    - situaţia de fapt 2: Curtea nu mai avea competenţă de a judeca pe fond suspendarea preşedintelui

    - Constituţia României art. 146, lit. h: CCR dă aviz consultativ pentru propunerea de suspendare din funcţie a Preşedintelui României;Chiar dacă, pe 6 iulie, CCR ar fi avut competenţa de a judeca o eventuală sesizare a Hotărârii de suspendare, nu mai avea dreptul să se pronunţe pe fond (s-a pronunţat când a dat avizul consultativ) ci doar pe formă:respectarea cvorumului de şedinţă, respectarea sistemului de vot secret cu bile, invitarea preşedintelui pentru a se apăra, timpi de dezbateri pentru toate partidele parlamentare.

    - situaţia de fapt 3: Ordonanţa (38/2012) este anulată din ziua de 9 iulie. Prin declararea neconstituţională a proiectului de lege privind eliminarea dreptului CCR de a judeca hotărâri parlamentare, prin extindere de competenţă – în cazul unui act normativ cu conţinut 100% identic (OUG 38/2012 în speţa de faţă) – a fost anulată şi ordonanţa.

    - Ce spune CCR (Decizia 727/9 iulie/2012): Curtea constată că, potrivit jurisprudenţei sale, actele de reglementare primară ulterioare (OUG 38/2012 – n.a.) nu pot păstra conţinutul normativ al unei norme legale neconstituţionale (PL privind eliminarea atribuţiei de judecare a hotărârilor parlamentare – n.a.) şi să se constituie astfel într-o prelungire a existenţei acesteia.Curtea Constituţională a statuat constant în jurisprudenţa sa (…) că deciziile pronunţate de instanţa de contencios constituţional îi sunt opozabile din momentul pronunţării lor, nu de la data publicării în Monitorul Oficial al României. Aşa fiind, pentru menţinerea stării de constituţionalitate a cadrului legislativ în vigoare şi incident în cauza de faţă, rezultă că instanţa de contencios constituţional se poate pronunţa asupra hotărârilor Parlamentului„care afectează valori şi principii constituţionale”. (Argument care demontează şi minciuna 1).

    Minciuna nr. 4

    Traian Băsescu: „Este interzisă utilizarea ordonanţelor de urgenţă, în domeniul electoral…”

    Situaţie de fapt 4: prin ordonanţe de urgenţă nu pot fi reglementate drepturi electorale ale alegătorilor – dreptul de a alege şi de a fi ales

    Precedent: Pe 27 noiembrie 2011, prin adresa nr.1.058, Traian Băsescu trimitea Parlamentului, spre reexaminare, Legea de respingere a OUG 103/2009 de modificare a Legii referendumului, solicitând Parlamentului să aprobe ordonanţa guvernului Boc.

    Minciuna nr. 5

    Traian Băsescu: Nu, eu l-am închis (subiectul suspendării – n.a.) pentru că nu am pututsă-l atac. Hotărârea nu a putut fi atacată pentru că este şi acum în vigoare ordonanţa de urgenţă care interzice Curţii să analizeze hotărârile. (În fraza a doua se revine la minciuna nr. 3)

    Situaţie de fapt 5: Traian Băsescu a sesizat CCR privind un conflict de natură constituţională dintre Parlament şi preşedinte.

    CCR a judecat sesizarea lui Traian Băsescu şi a respins-o.

    Minciuna nr. 6

    Traian Băsescu: A fost referendum nevalidat (cel din 2007 privind introducerea votului uninominal – n.a.) de aceea m-am retras. Nu s-a trecut la vot uninominal cap-coadă, în două tururi şi gata. Poporul nu a vrut şi poate că a fost mai deştept decât mine.

    Situaţie de fapt 6: Nu s-a menţionat la vremea respectivă ce fel de uninominal se propune, într-un singur tur de scrutin sau în două tururi de scrutin.

    Precedent: În Parlament, PDL nu a fost de acord cu votul uninominal, propunând vot mixt, 50% uninominal, 50% pe listă

    Minciuna nr. 7

    Traian Băsescu: Opţiunile sunt restauraţie, adică venim la un stat ca pe vremea lui Adrian Năstase şi Ion Iliescu, cu justiţia controlată, cu presa cu căluşul în gură, nu îl lauzi, nu te distribuie nimeni.

    Situaţie de fapt 7: A se vedea ce scriu: EVZ, Adevărul, România Liberă, 22, Hotnews, TVRInfo.ro ş.a., ce emisiuni sunt la B1TV, OTV, Realitatea TV etc.

    Precedent: a se vedea criticile dure la adresa lui Ion Iliescu şi a guvernului Năstase din presa anilor 2001-2004.

    Minciună cu efecte viitoare

    Traian Băsescu: O să readuc în discuţie propunerea pe care am făcut-o partidelor politice de a-mi întrerupe mandatul în octombrie-noiembrie pentru organizarea simultană a alegerilor prezidenţiale şi legislative, cu condiţia – pentru că unui preşedinte care îşi abandonează mandatul îi trebuie o justificare temeinică – cu condiţia revizuirii Constituţiei şi trecerii la Parlament cu 300 de parlamentari, aşa cum românii au votat în noiembrie 2009

    Situaţie de fapt: 1. Traian Băsescu ştie foarte bine că USL a anunţat o amplă revizuire a Constituţiei în 2013; 2. Chiar dacă USL ar accepta prin absurd proiectul „Băsescu” de revizuire a Constituţiei, există riscul real ca referendumul pentru aprobarea Constituţiei să nu fie validat, deci un nou motiv pentru neîntreruperea mandatului; 3. întreruperea mandatului nu este sinonim cu demisia din funcţia de preşedinte al României.

    Amneziile preşedintelui suspendat

    Ce va face Traian Băsescu dacă referendumul nu va fi validat, dar voturile pentru demitere vor fi mai multe decât cele împotriva demiterii.

    Joi 12 iulie, TVR 1: Ar fi atitudinea unui preşedinte laş. Dacă… Deşi, pe de altă parte, nu-i cinstit. Un preşedinte, după 8 ani de mandat, din care ultimii trei ani, ani de criză, să-i ceri să aibe 51% din voturile electoratului, este foarte greu, dar nu vreau să rămân în funcţie, la masa verde.

    Duminică 15 iulie, Realitatea TV: Deci, vedem, vedem asta, dar voi ţine cont de lege şi de interesul naţional. Asta vă asigur. O să readuc în discuţie propunerea pe care am făcut-o partidelor politice de a-mi întrerupe mandatul în octombrie-noiembrie pentru organizarea simultană a alegerilor prezidenţiale şi legislative.

    Dacă va câştiga referendumul va mai coabita cu guvernul Ponta

    Vineri 6 iulie, Palatul Cotroceni: Acest om minte cu o seninătate incredibilă Dacă mă întorc la Cotroceni, nu îi mai dau alt mandat de premier lui Ponta.

    Duminică 15 iulie, Realitatea TV: Nu am avut nicio reţinere pentru această coabitare. Ea implică însă obligaţii. Obligaţia, chiar dacă nu ne iubim, să funcţionăm instituţional, fiecare să-şi vadă de-ale lui.

    P.S.

    Traian Băsescu şi-a bătut joc în mod crunt de naivii din televiziuni care produc ştiri din declaraţiile politice de campanie electorală. Sperăm că băşcălia cu „butonul nr.3 ” al telefonului din cabinetul prezidenţial – ştirea care a făcut două zile agenda televiziunilor, în dauna unor informaţii de interes pentru telespectatori – să servească drept lecţie pentru producători, moderatori, redactori şi reporteri.

  10. @ aurel ian

    Disperatule, nu mai jigni pe Tudor. Oricum o sa pierdeti.