Transcrierea discursului vicepreședintelui PNL Varujan Vosganian susținut în cadrul mitingului USL, la Iași

 ”Dragi prieteni, acest miting deschide o săptămână grea de luptă politică, dar, în același timp, ne pune pe noi sub semnul încrederii pentru că, într-adevăr, este cel mai puternic semnal dat până acum. Și nu este întâmplător faptul că aici, la Iași, avem această mulțime copleșitoare, pentru că aici, la Iași, pe 24 ianuarie 2011, noi am decis să formăm Uniunea Social Liberală. Practic, acțiunea de demitere a lui Traian Băsescu a început aici, la Iași, în 24 ianuarie 2012, atunci când ieșenii, în mod răspicat, i-au arătat lui Traian Băsescu și alor lui că nu-l mai vor. Eu sunt senator de Iași, sunt mândru de acest lucru . Vă felicit și vă mulțumesc!

România pe care ne-o propune Traian Băsescu este o Românie pe care noi o respingem, în care albul e negru și negru e alb, ca și cum în buletinele noastre în loc de fotografie am avea o radiografie a noastră. Pentru că, pentru el, minciuna ține loc de adevăr, necinstea ține loc de cinste și disprețul de români ține loc de dragoste.

Ei spun: ”să ne luăm țara înapoi!”. Acum 20 de ani, noi, care eram atunci tineri - și prin asta vreau să lansez un mesaj tuturor tinerilor din România, pentru că acum au prilejul să facă un viitor așa cum doresc - noi spuneam atunci ”să ne luăm țara înapoi de la cei care ne-au furat-o!”. Dar noi atunci ne revoltam împotriva unei tinereți zădărnicite din vremea comunismului, noi care strigam eram oprimații de ieri. Lor le e rușine să spună să ne luăm țara înapoi de la cei care ne-au furat-o pentru că cei care au furat-o sunt chiar ei! Ei sunt guvernanții de ieri, ei nu vor să ia țara pentru că vor să recupereze o viață netrăită, așa cum am făcut noi în anii 90, ci privilegiile. Ei cred că România e un sac de cartofi pe care poți să-l cari în spinare de colo-colo și să-l îndeși în propria cămară. Nu, Traian Băsescu! Nu, România nu este în mod exclusiv a nimănui, noi suntem ai României și asta o vom dovedi pe 29 iulie.

Unii spun că nu trebuie demis, pentru că n-a încălcat în mod grav Constituția. El s-a considerat președintele PD și șeful Guvernului, in loc să se situeze deasupra politicii de partid,  a jignit din răsputeri liderii opoziției, a jignit femeile, a jignit persoanele cu handicap, a jignit categoriile profesionale, a jignit, în ansamblu, etnii întregi, a fost de două ori sancționat de Consiliul pentru Discriminare. Avem în fruntea țării un președinte care este recidivist în ceea ce privește jignirea poporului român.

Avem nevoie de un președinte cu care să ne mândrim, un președinte care să ne apere prin Constituție și nu un președinte căruia să-i măsurăm cu metrul cât de tare a încălcat Constituția. În materie de Constituție, nu există s-o calci mult sau puțin. Dacă ai călcat-o măcar cu un pas înseamnă că nu ți-ai făcut datoria de președinte și trebuie să pleci acasă.

Un singur cuvânt mai vreau să spun, tuturor generațiilor: nu uitați, acest DA nu este numai pentru demiterea lui Traian Băsescu, acest DA este în primul rând pentru noi. Tranziția se va încheia atunci când românii vor avea din nou încredere în ei înșiși, în clipa în care românii vor vedea  că viitorul lor e în mâna lor, că se va întâmpla ceea ce vor ei și că cei pe care nu-i vor trebuie să plece acasă. Atunci românii nu vor mai vedea propria țară ca un spațiu al deznădejdii și al dezolării, ci vor avea din nou încredere în ei. De aceea, votăm DA pentru demitere, dar și DA pentru viitorul nostru.

Vă mulțumesc tuturor!  și vă felicit!”

 

 

79 Responses to “Transcrierea discursului vicepreședintelui PNL Varujan Vosganian susținut în cadrul mitingului USL, la Iași”

 1. lordul john spune:

  @VV

  Bine punctat! Sa vedem ce sarlatanii mai face TB saptamana asta!

 2. Marius Bacau spune:

  @Varujan
  Discurs de bun-simt,echilibrat si plin de semnificatii. Felicitari maestre! Va fi o saptamana grea intr-adevar. Indraznesc sa sper intr-o victorie a bunului simt asupra mitocaniei,minciunii si securismului. Cred ca cetatenii acestei tari au inteles ca pe 29 iulie nu se da o lupta intre Antonescu si Basescu,ci intre poporul roman si Basescu. Mobilizarea la referendum va fi exemplara,iar rezultatul va fi cel asteptat. Dupa ce se va termina toata tevatura asta si ne vom apuca de rezolvarea problemelor tarii,mi-ar face o mare placere sa va reintalnesc maestre,fie la Bacau,fie la Iasi.
  Revolutia bunului simt inceputa de Crin si de dvs. in 2009 trebuie sa continue si dupa ce Basescu va parasi pe usa din dos Palatul Cotroceni. Principiile si valorile liberale,crezul liberal si atat de actualul “nihil sine deo” trebuie sa ne calauzeasca in tot ce facem. Asa sa ne ajute Dumnezeu maestre!

 3. Marius Bacau spune:

  @Varujan
  Asa este. Totusi eu cred ca pragul va fi depasit. Care e perceptia dvs. privitoare la prezenta la vot?

 4. sorin gyorgyfalvi spune:

  Domnule Vosganian,

  Cred ca ar trebui ca un ONG din societatea civila sa conteste la CCR articolul din legea referendumului conform careia se prevede pragul. USL a votat legea, deci nu poate sa-si conteste propria lege, dar cineva trebuie sa o faca. Basescu a incalcat inca odata Constitutia prin faptul ca ingradeste dreptul la libera exprimare, prin chemarea la boicotarea referendumului. Mai mult decit atit a incalcat si legea referendumului, care prevede asigurarea participarii la vot.

 5. tudor spune:

  @all

  Fiti calmi , oricum vom castiga.
  Important este sa facem tot ce depinde de fiecare dintre noi.

  @Cris inteleg ca va face o mie de mile ca sa voteze, eu fac munca patriotica – :) – si m am oferit sa fac parte dintr un birou electoral; imi mobilizez toti cunoscutii ….

  La lupta, copii!

 6. sorin gyorgyfalvi spune:

  @ tudor

  matematica nu minte, sondajele zic in cel mai optimist caz ca suntem 70% cei care vrem sa fie demis basescu. Daca ar participa la vot TOTI cei care vor sa fie demis basescu, ai iesi o cifra de 11,3 milioane din populatia reala. Noi avem nevoie de 9,2 milioane, si nu uita ca sunt multi batrini peste 80 de ani, multi bolnavi, si mai ales multi care locuiesc la tara si care sunt mai putin interesati sau locuiesc la distanta prea mare de cea mai apropiata sectie de votare.

 7. tudor spune:

  @sorin gyorgyfalvi

  La tara, mai ales in comunele cu primari usl, vor fi ajutati sa ajunga la vot cam toti, nici o grija.

 8. Barosanul spune:

  Domnule Vosganian,

  De ce trebuiesc sa iasa la vot Romanii nu sunt de acord cu demiterea lui Basescu .

  1. Sa-si utilizeze dreptul ‘De a vota’, drept castigat cu SANGE in 89.

  2. Le place Basescu sa se duca sa-l voteze si sa nu-l bage inapoi la Cotroceni ca pe o JAVRA PLOUATA, sa-l bage ca pe un PRESEDINTE, cu demnitatea unui presedinte al Romaniei nu ca pe un ghertoi ce a castigat presedentia la Alba-Neagra prin exploatarea unei chichite. Romania nu merita asa ceva!

  3. Basescu sa nu devina ‘Marlanul LAS de la Cotroceni’.

 9. Marius Bacau spune:

  @Barosanul
  Indiferent ce mesaje de boicot vor transmite activistii portocalii,acestea nu vor avea efect decat asupra membrilor si simpatizantilor pd-l. Cei neinregimentati in pd-l si fara simpatii portocalii sau basiste,vor merge la vot.

 10. @VV

  La Iasi a fost un regal! Va multumim! :-)

  Pragu’ de sus :-)
  http://www.youtube.com/watch?v=ZdvDYowvOzY&feature=relmfu

 11. Barosanul spune:

  Domnule Vosganian,

  Va dau asa un exemplu infaptuit in Fotbalul Englez.

  Celebrul antrenor Portughez Mourinho, numit in presa drept Moun-rinho (moun de la mouning un joc de cuvinte cu conotatie de ‘Plangaciosul’), care ajunsese sa se planga mai tot timpul de arbirii si alti factori. Lucru nemai intilnit in fotbalul Englez pana atunci.

  Intr-un meci decisiv , din semifinalele Champions Legue Liverpool a castigat cu 1-0 si s-a calificat in celebra Finala castigata dupa ce a fost condusa cu 3-0.

  Ironia sortii a fost ca acel 1-0 a fost printr-un GOL care practic NU a fost.

  Culmea e ca toata Anglia, inafara de suporteri lui Chelsea, au fost EXTREM de fericiti, vazind asta ca pe o DREPTATE.

  Asa ca daca tot ORACAIE Basescu despre Frauda, sa-l fraudeze.

  Duca-se dracului de MARLAN LAS!

 12. Marius Bacau spune:

  @Varujan
  http://www.pesurse.ro/2012/07/24/studiu-referendumul–anse-mari-s-fie-validat/#news

  Referendumul va fi validat fara indoiala,veti vedea. Boicotul PD-L si lasitatea lui Basescu vor determina cetatenii sa iasa la vot.

 13. Marius spune:

  Poate ca nu e rea ideea contestarii la CCR a pragului. El a fost recomandat de CCR … si de Barroso, desigur.

  Acum, dupa ce Basescu indeamna pe fata la neparticipare, datele s-au schimbat. Prin boicotul PDL, se incalca secretul votului. Sunt oameni care, probabil, vor fi pedepsiti (sa zicem de sefii unor institutii pedelizate) doar pentru ca au votat. Sau oricum, sunt amenintati cu asa ceva.

  Deja, se pare ca unii sefii pedelisti confisca pana luni buletinele angajatilor (contra cost, in unele cazuri) ca o garantie ca acestia nu vor vota duminica.

  Aceste malformatii ale democratiei trebuie amendate. De exemplu, CCR ar trebui sa-si reconsidere pozitia de impunere a cvorumului.

  Oricum, merita incercat. Cine poate contesta la CCR? E suficient sa fie un ONG?

 14. Marius Bacau spune:

  @Varujan
  Basescu stie ca pierde. E absolut convins ca nu are nici sansa sa revina la Cotroceni. Restul face parte din galeria tertipurilor,ticalosiilor si manipularilor uzitate de acest specimen.

 15. Marius Bacau spune:

  @aurel
  Chiar ma intrebam unde esti.Vorbesti de o fraudare care inca nu s-a produs si cu siguranta nu se va produce. Totul va decurge normal,vei vedea. Ce spui de minerii din Gorj carora sefii lor pedelisti le opresc cartile de identitate?Ce spui de frauda masiva din 2009,cu precadere de cea de la Ambasada Romaniei din Paris? Despre faptele concrete ce spui? Te antepronunti intocmai ca cei pe care ii reprezinti cu cinste pe un lucru neintimplat. De ce nu veniti la vot sa va exprimati opinia? De ce va lasati minati din urma ca niste oi de niste politruci care au jefuit si distrus Romania? Nu veniti la vot,dar racniti din toate puterile ca va fi frauda. Dupa ce referendumul va fi validat si Basescu al vostru va pleca de la Cotroceni definitiv,veti urla peste tot cu ochii bulbucati ….frauda,….frauda, poate va aude Europa si va salveaza. Sunteti penibili mai baieti!

 16. Tiberiu spune:

  @VV
  pentru ca cetatenii sa vina cu mic cu mare la vot trebuie sa fie constienti ca NATIUNEA SI DEMOCRATIA ESTE IN PERICOL cu TB la cotroceni.Nu numai ca nu ati transmis elocvent aceste mesaje,dar Mai mult decat atat “flacara democratiei basiste” nu a fost denuntata ca “flacara dictaturii” si din jocul de imagine a castigat base atunci cand “torta democratiei” a fost aruncata la canal ceeace I-a permis lui base replica acida ca “atunci cand USL aud de democratie scot pistolul”.
  De asemenea nu ati creionat pericolul national al revenirii.lui la cotroceni.Daca cetatenii nu vor fi convinsi de acest lucru nu vir fi motivati sa vina la referendum pentru a-l demite.
  Agenda a fost dictata in mare masura de base cu temele”loviturii de stat” si ce a “plagiatului” in loc ca USL sa se I’m una cu temele atacurilor la democratie si a jafului institutional coordinate de base
  E f.buna reactia USL la boicotul referendumului declarat de base,dar nu este suficient.USL trebuia sa trimita imediat cu inceperea campaniei la Brixelles si in marile capitale mesageri care sa schimbe
  imaginea USL si a Romaniei.In cele cateva zile ramase trebuie primate de la Bruxelles si Washington semnale Mai incurajatoare.
  Asa sa ne ajute Dumnezeu !

 17. Marius Bacau spune:

  @aurel
  Nu stiu ce produci tu si in esenta nu ma intereseaza.Ai o abordare simplista bazata pe niste teme indelung auzite de toata lumea in campaniile electorale ale pd-l. Astept o schimbare fundamentala intr-adevar,dar nu schimbarea pe care crezi tu ca o astept. Nu stau cu mina intinsa la nimeni pentru ca muncesc si-mi platesc impozitele si taxele.
  In firmele private se intampla multe,intr-adevar. Dar puterile intreprinzatorului,ale omului de afaceri sau ale administratorului acelei firme NU SUNT DISCRETIONARE domnule Aurel! Nimeni nu are dreptul sa interzica cuiva sa-si exercite un drept constitutional. Daca nici asa ceva nu stiti,e grav. Sau daca stiti,dar continuati sa aveti aceleasi idei,e si mai grav.
  Va marturisesc ca daca cei de la USL nu vor confirma asteptarile cetatenilor,voi fi printre primii care voi critica actiunile sau inactiunile lor. Nu sunt fanatic domnule Aurel!
  Dar am dreptul sa-mi doresc altceva decat am primit pina acum. Vreau sa nu-mi mai fie rusine cu presedintele meu. Nu vreau sa mai am un presedinte de tipul lui Basescu.Intelegeti? M-am saturat de mutra lui de pervers batran, de consumator fruntas si de comportamentul lui de cartier. Daca Antonescu nu va fi un presedinte bun,il voi critica. Daca oricine altcineva ales presedinte al Romaniei nu se va ridica la inaltimea functiei,il voi critica. Dar pentru numele lui Dumnezeu nu ne puteti obliga pe toti sa ne placa Basescu! Nu puteti face nimic sa ne schimbati opinia.
  Milogii de care vorbiti cu atata sila,se impart in mai multe categorii. De altfel,milogii astia l-au votat pe Basescu in 2004 si in 2009. Cei care nu pot munci,cei care sunt bolnavi si neputinciosi trebuie sa primeasca bani de la stat.Asa e in toate tarile civilizate. Problema e cu cei care primesc nejustificat bani de la stat,printre care si tiganii,prietenii lui Basescu.
  Nu suntem o tara de asistati sociali,de milogi, de puturosi si de betivi cum au afirmat si Basescu si Ungureanu-marele intelectual.

 18. @VV
  @all

  Art. 51, alin 1, din Legea nr. 3/2000 privind organizarea si desfasurarea referendumului prevede:

  ,,Impiedicarea prin orice mijloace a liberului exercitiu al dreptului de a participa la referendum se pedepseste cu inchisoare de la 6 luni la 5 ani si interzicerea unor drepturi.”
  Cum ar fi dreptul de a mai fi presedinte!? :-)

 19. andrei spune:

  Basescu si PDL joaca murdar.
  Stiam de la inceput ca e un las si un fricos Basescu si ca joaca teatru.
  Acum s-a vazut ca faza cu “eu sunt in conflict cu PD ca eu chem oamenii la vot” era o farsa de prost gust si securistica.
  Poate vad si altii ca Basescu nu e altceva decat o gaina fricoasa.
  Dar si daca nu le iese si lumea totusi vine la vot si se face cvorum,
  au belit-o toti, si Basescu si PDL cu ma-sa cu tot. (scuzati limbajul)

 20. Marius Bacau spune:

  @Aurel
  Esti fara speranta domnule Aurel. Cred ca ai probleme serioase pe care nu vreau sa le comentez.N-ai inteles nimic. Parca esti setat si sedat in acelasi timp.Vorbesti in lozinci si sabloane pedelisto-basiste. Ce va da sa mincati acolo de unde postati elucubratiile cu pretentii de maxime? Sunteti niste oameni tristi. Eu postez de placere aici,dumneavoastra o faceti pe banii pd-l. Asta e diferenta dintre noi. Una din ele,ca de fapt sunt mai multe.

 21. andrei spune:

  Aurel Ian,

  Deh, m-am molipsit de la Basescu si slugile lui care mai scriu pe aici.

 22. Marius Bacau spune:

  @Aurel
  Si dumneavoastra sunteti un milog. Injurati,amenintati si jigniti pe cine va comanda partidul,dar o faceti pe bani. Cat de milog trebuie sa fii ca sa faci asa ceva? Baieti,s-a terminat! Nu mai speriati pe nimeni,nu mai impresionati pe nimeni,nu va mai baga nimeni in seama. Aproape ca nici voi nu va mai bagati in seama. Penibili,asta e cuvantul!

 23. lordul john spune:

  @

  Aveau dreptate politistii: e o javra lasa care ataca doar in haita. De luni va fi si mai singur decat e acum.

 24. cris spune:

  @ corina chiriac

  La tinta. Poate USL ar trebui sa faca sesizare la parchet si cu numele celor care au declarat deschis ca boicoteaza referendumul, indeamna oamenii sa nu vina la vot, ba chiar le iau buletinele sau ii ameninta ca isi vor pierde locul de munca daca merg la referendum. In orice caz MAI ar trebui sa faca acest articol de lege cunoscut. Asa cum pedeul ameninta pe toata lumea ca sunt penali daca fraudeaza, asa trebuie avertizati si cei care vor sa calce legea impiedicind oamenii sa-si exercite dreptul la vot.

 25. tiberiu spune:

  @VV
  basescu si ceilalti mafioti pedisti, ORGANIZEAZA INSTITUTIONAL BOICOTUL REFERNDUMULUI,SUPREMUL ACT DEMOCRATIC intr-un stat democratic ,ceeace incalca grav Constitutia.
  Va rog ca sa adresati imediat o plagere la CCR si la parchet privind acest act de incalcarea brutala a statului de de drept.
  Un atac mai josmic la adresa democratiei este inimaginabil.

 26. liberalism spune:

  @aurel ian, cred ca esti Basescu in persoana. Numai suspendatul o trage intr-una cu asistatii si pensionarii. Roaga-te sa fii sanatos si sa nu ajungi niciodata in situatia unui asistat. Sa ai un handicap, sau o boala grava crezi ca este vreo placere? Acestia au drepturile lor prin Constitutie, nu sunt paria societatii. Drepturi care le-au fost incalcate. Cat despre pensionari, tu ai parinti sau bunici? Sau nu vei ajunge pensionar? Pune-te in pielea lor macar o zi si dupa aceea deschide gura . Dar de ce nu zici si de salariati? Cate ore muncesc acestia si dupa ce ca salariile sunt de mizerie, presedintele-premier i-a nimicit. Ce mare jucator este suspendatul daca fuge ca un las de elector? Te rog nu mai folosi cuvinte mari. Poti sa spui ca tu nu te prezinti la vot. Nu vorbi in numele meu sau al altora. Ca nu tu esti poporul suveran. Tu esti un simplu diversionist, mincinos ca suspendatul tau drag.

  Cat despre boicotul USL, informeaza-te si nu mai repeta ca o moara stricata ce zic pedelistii. Acela a fost boicot?

  Si inca ceva “politicienii parliti, hoti, corupti, anchetati” daca ai dovezi, fa-le plangere. Nu ii mai baga pe toti in aceeasi oala. In primul rand presedintele tau este inculpat. Are dosare penale. Asa ca nu stiu cat tupeu aveti de a spune de altii, cand in gradina voastra colcaie…
  Uita-te la guvernarea Boc in ce dezastru a bagat tara, dar sa te uiti pe statistici nu sa vii cu propaganda mincinoasa. Si inca ceva. Suntem ultima tara din Europa ca accesari de fonduri europene, dar prima tara de la delapidat acei bani. Unde-s parlitii, hotii, coruptii? O sa-i vedem anchetati de justitia suspendatului, aia corecta?

 27. andrei spune:

  Aurel Ian,

  De asta nu se prezinta basistii la vot fiindca stau bine in sondaje.
  Sorry, aici il cred pe Voiculescu.

 28. Kronstadt an der Graft spune:

  Din subţirimea informaţiilor pe care le am constatat că cei care ţin cu Băsescu se împart în două categorii mari, cei care habar n-au de realitatea înconjurătoare şi cei care au interesul de a păstra situaţia de moment, adică cei care au avut un profit nesperat de pe urma domniei democraţilor şi cărora le e frică să se schimbe ceva.

 29. sorin gyorgyfalvi spune:

  cititi punctul 2 la ce ziceam eu cu 6 zile in urma:

  http://vosganian.ro/?p=2858&cpage=1#comment-124843

 30. sorin gyorgyfalvi spune:

  @ andrei

  basistii sunt obisnuiti sa nu voteze, adu-ti aminte cum li-i se cerea parlamentarilor portocalii sa stea cu fundu lipit de banca si sa nu voteze

 31. adrian spune:

  Domnule Senator, in diverse schimburi de replici cu diversi basisti am ajuns sa ma enervez pe tema cvorumului si a ideii stupide, afirmate cu nerusinare si de Mircea Toader in direct la A3, conform careia cei ce absenteaza sunt evident impotriva – cum arata si Comisia de la Venetia (sic!).
  Vin si va intreb acum: de ce nu ati stabilit intrebarea in mod invers?
  Adica: “Doriti ca Presedintele Basescu sa ramana in functie?” Atunci toata gugumania nu si-ar mai fi avut obiectul, ar fi rezultat pe argumentatia lor ca toti cei care raman acasa ar fi fost pentru demitere. Evident, incorecta concluzia. Insa ar mai fi taiat din propaganda astora care este oricum gretoasa prin lipsa lor totala de argumente valide din punct de vedere nu numai al logicii ci si al bunului simt.

 32. andrei spune:

  Sorin,

  Da, mi-aduc aminte, dar eu sunt optimist.
  Si cred ca asa trebuie sa fim. Sa nu punem raul inainte.
  Fiecare din noi stie ce are de facut pe 29 iulie.

 33. cris spune:

  @ all

  lasati-l pe aurel in pace ca face apoplexie inainte de vreme, adica de 29 iulie, si pierde ocazia de a face apoplexie atunci, la momentul esential, cind basescu nu va mai fi. Sa nu fim doar milogi, sa fim si milosi…..

 34. @all

  Fiecare roman intreg la minte poate face un rationament simplu: prezentandu-se la vot, poate fi CHIAR EL acel +1 care valideaza un referendum care, se pare, ne duce la paroxism.

 35. Mihai ANDREI spune:

  @ cris
  chestia e că mai proaspătul nostru prieten din Bacău a aflat mai târziu “specificul” branconierului şi-i dă apă la moară. Altminteri, am avut ieri 2 semne foarte clare – 2 postări foarte lungi FĂRĂ nici măcar o greşeală gramaticală !!! Mai clar de atât nu se poate – dacă le-ar fi conceput singur, ar fi trebuit să conţină cel puţin o greşeală … pe fiecare rând.

 36. Mihai ANDREI spune:

  @ cris
  Şi, totuşi, care veniţi la 7 la miting ? E aci colea, în Piaţa Endependenţii

 37. cris spune:

  @ Mihai Andrei

  Ca tot sunt “salariati” ai pd, ai idee, li se da si spor de periculozitate, de stress sau cum s-o numi?, ca spor de lucrat in weekend si dupa ore nu prea cred, dumnealui nu prea posteaza nici in weekend nici in orele libere. Si daca exista spor la zimbet, spor la insulte s-o fi dind?

 38. tiberiu spune:

  @All
  Un cunoscut postac pedist pe Ziare.com numit “Ghilotina” a fost deja “ghilotinat” de hotararea CCR privind programului de votare
  7-23.Iata necrologul basismului in cuvinte putine dar elocvente,notate succint de un vajnic suporter basist .

  Ghilotina
  Rank user: x5
  24.07.2012, 17:04

  Nu voi vota , desi stiu ca nu conteaza .
  Ponta si ai lui si-au asigurat succesul actiunii .
  asta e .

 39. Mihai ANDREI spune:

  @ cris
  A propos de weekend, am uitat să te susţin la vremea respectivă referitor la Rică şi a următorului său cognomen – un alt semn limpede că erau una şi aceeaşi persoană a fost şi că posta doar în weekend.

 40. cris spune:

  @ tiberiu

  aaaa, un favorit al meu, ghilotina asta e acela de i-am numarat nu stiu cite zeci de postari pe zi, batindu-se cu pumnii in piept de cit de greu munceste dumnealui si cit de milogi sunt altii. Si ma intrebam cind are timp sa lucreze daca tot posteaza. Ca sa nu mai spun ca era gender-confused, avea poza de femeie in bleu si el la profil e de fapt barbat. Serios, l-a apucat depresia? Sugereaza-i niste Prozac, caci va fi de durata, depresia….

 41. Barosanul spune:

  @ All

  M-as cracana de ras daca votul s-ar valida asa cu doar fix 1 (UNU,UN, UNO, ONE,EEN,BIRI,մեկ) vot.

 42. cris spune:

  @ Mihai Andrei

  Tu iti dai seama ca astia ramin fara slujba? Sa sti ca va fi invazie la centrele de somaj, sa-si primeasca si ei drepturile sase luni. “Si ce ai lucrat domnu’? Am lucrat ca postac ” Vor fi “asistati”, vai ce-mi place.

 43. @mihai

  Eu cred ca greselile gramaticale grosolane si mult prea multe pentru orice analfabet de bun-simt :-) erau intentionate. E o discrepanta mult prea mare intre modul de exprimare, vocabularul folosit, si acele greseli penibile.
  In alta ordine de idei: care miting, care piata? :-)

 44. Barosane, vedea-te-as! :-) Mai ramane de stabilit care-i ala, UNU!

 45. Mihai ANDREI spune:

  @ cris
  Spre să ai gura aurită – eu sunt al naibii de pesimist (am fost plecat mai puţin decât tine de lângă poporul nostru). Am o consideraţie foarte … limitată referitor la spiritul nostru civic, la energia pe care suntem dispuşi s-o cheltuim întru “abstracţiuni de principiu” care ne afectează indirect. De ex. mă duc peste o oră la meeting şi i-am capacitat şi pe băieţii mei să vină (promiţându-le o bere după …) de frică să nu fiu singur acolo …

 46. Mihai ANDREI spune:

  @ Corina Chiriac
  Cum care miting ?!? Doar nu crezi că PD … e un miting cu Antonescu şi Ponta la 7 în Piaţa Independenţei – din Oradea, desigur.

 47. alex spune:

  Vad ca un penibil de neamt de la euronews i-a pus lui ponta exact intrebarile tip macovei. se pare ca SIE nu face nimic sau se implica de partea lui basescu. Cam ca Securitatea inainte de 1989 (“aparam regimul”)…

 48. cris spune:

  @ Corina Chiriac

  Dragut este ca fiecare dintre noi va putea spune: eu sunt acel unu. Ce lovitura, uite domne’ votul meu ca cetatean chiar conteaza….eu, unul, ala, milogul, viermele, asistatul, inexistentul, chiar exist, chiar pot sa schimb ceva pe lumea asta. Consecintele ar fi furtunoase, ne-am trezi si noi ca suntem o forta, ca exista democratie, ca putem sa ne determinam propria viata nu sa ne-o tot stapineasca si hotarasca altii. Schimbarea de duminica va fi mult mai profunda decit schimbarea unui presedinte.

 49. @mihai
  Avem si in Iasi Piata Independentii! Noi ne-am ,,pupat” duminica! :-)