Curtea Constituţională, devansată de Parchet

Am innebunit cu totii? Inalti funcţionari, miniştri si secretari de stat sunt cercetaţi sau chiar învinuiţi pentru că au scris Curţii Constituţionale că nu îşi asumă răspunderea pentru exactitatea unor liste electorale. Un lider PDL, Adriean Videanu, ameninţă primarii cu puscăria dacă schimbă cifra alegătorilor de pe listele electorale existetente la 29 iulie. Dar oare nu ştiţi, domnilor de la parchet, domnule Videanu, domnule preşedinte suspendat şi alţii asemenea, că listele acelea nu sunt corecte?!? Cum să-ţi asumi răspunderea pentru sute de mii de decedaţi care rămân vii doar pe listele electorale? Ce e cu toată această uriaşă acţiune de intimidare? Vă e teamă că adevărul iese la iveală şi doriţi cu orice preţ să-l ascundeţi?

Eu nu atac pe nimeni şi nu fac presiuni asupra nimănui, cu atât mai puţin asupra Parchetului General. Nici n-aş putea să o fac. Nu cunosc niciun procuror şi cu excepţia celor doi, Kovesi si Morar, nici măcar nu cunosc numele vreunuia. Aşa s-a întâmplat cu viaţa mea, n-am avut niciodată de-a face cu Parchetul, nici cu SRI, nici cu SIE, de aceea nu cunosc pe niciun salariat al acestor instituţii, cu excepţia cconducătorilor lor trecuţi prin proceduri parlamentare. Aşadar, nu critic şi nu atac, doar constat. Şi anume constat că s-a întrecut măsura. Un chestor este deja învinuit cu promptitudine, in numai două zile de week-end, la recomandarea expresă a preşedintelui suspendat. Lui îi urmează încă un secretar de stat şi apoi un ministru, pe motive pe care nu le îneţelege nimeni, cum că nu şi-ar asuma răspunderea pentru nişte lucruri despre care toată lumea ştie că nu sunt adevărate.. Listele electorale sunt transportate la Parchet cu noaptea în cap, fără să fie clară legalitatea acestei măsuri inedite. Sunt ameninţaţi cu parchetul primarii, dacă respectă solicitările Guvernului. Defilează pe la Parchet bietele fete care au votat în costum de baie (n-au fost numai ele la vot în această ţinută insolită), însoţindu-l pe primarul de Constanţa. Dar de ce nu s-a sesizat Parchetul când domnul primar a defilat el însuţi în uniformă de ofiţer nazist? De ce nu s-a sesizat Parchetul în 2009 când unele falsuri, inclusiv la Ambasada Românei de la Paris erau evidente? De ce s-a dezlănţuit acum Parchetul în a ancheta pe toţi cei ale căror acţiuni pot afecta reîntoarcerea la Cotroceni a preşedintelui suspendat?

Până acum credeam că CCR are menirea de a soluţiona criza politică. Acum se pare că aceată responsabilitate trece, într-un mod de neînţeles,  în sarcina Parchetului General. Dar nu cred că ăsta e genul de soluţionare de care aveam nevoie.

330 Responses to “Curtea Constituţională, devansată de Parchet”

  1. Corneliu spune:

    @ AUREL !!!!!!!!!!!!!!!!!
    scuza-ma, esti basist ?????????????
    parca spuneai ca esti … liber :D

  2. cris spune:

    @ Corneliu

    Au si ei o sarcina, sa enerveze, sa provoace, sa inspaiminte. adica la scara mai mica se ce intimpla acum in societate. Si suntem cu atit mai insultati atunci cind ne pastram calmul si discutam la obiect. Repet, a mia oara, acesti indivizi trebuie eliminati de pe blog, ceea ce fac se numeste deja hartuire – art 206 codul penal. (smiley) Chiar de pe blogul lor am vazut aceasta atitudine: cel care cistiga in aceasta lupta e cel care isi pastreaza mintea limpede, deci fac orice sa ne imbrobodeasca pe noi.

  3. cris spune:

    @ all (-)

    se vede ca domnul ambasador si-a invatat lectia cu puterea societatii civile, a fost foarte eficienta chiar in privinta sa, la dumnealui acasa, drept care aici i-a organizat programul lui Gordon in asa fel incit sa para democratic – ceva ong uri acolo, dar toate prezentind un punct de vedere basist.

    Daca ne-o citi cineva de la prodemocratia – o sa si vad daca au acces pe site-ul lor, trebuie sa trimita direct scrisoare catre cabinetul doamnei Clinton spunind punctul lor de vedere si facind nota se de aceasta prezentare unilaterala orchestrata pentru vizita la fata locului.

    http://www.cotidianul.ro/doar-ong-urile-favorabile-lui-basescu-convocate-la-intalnirea-cu-emisarul-sua-191256/

  4. Corneliu spune:

    @cris

    Imi este foarte cunoscut scenariul. Am mai trait asemenea experiente.

    Incerc sa-i tratez corect, pentru a ajunge, singuri, la concluzia aceasta:
    “Cea mai cruntă răzbunare este când duşmanul tău e silit a recunoaşte că eşti bun şi dânsu-i rău.”

  5. Corneliu spune:

    @cris
    Oricum, daca avea deja “PROGRAMUL PARTIDULUI” nu-si putea face el altul ( doar daca era CEL MAI DEMOCRAT INTRE DEMOCRATI :d).
    Pana acum societatea civila nu s-a prea aratat la fata, cu atat mai putin Pro Democratia.
    Oricum, trebuie sa asteptam si reactiile, poate chiar in seara asta.

  6. adam mares spune:

    @corneliu
    Asta e din romantism. Razvan si Vidra – Hasdeu.

  7. Corneliu spune:

    @adam mares
    Da, dar nu este greu sa transpui asa ceva si in cotidianul “AHOTIC” pe care il parcurgem astazi.
    Asa cum am mai spus, SI AU SUBLINIAT-O SI ALTII, depinde NUMAI DE NOI.

  8. cris spune:

    @ all (-)

    Am auzit ca doamna judecator Motoc a pus pe facebook ceva cu “vin barbarii”. Are datoria sa-si explice atitudinea. Se refera la poporul roman, in cauza caruia trebuie sa judece? Sau se refera la parchetul luind acte de la CCR – caz in care ar trebui pusa alaturi de domnul VOsganian si ceilalti care incearca sa intimideze justitia.

    Si acest lucru se poate face oficial prin sesizarea CCR cu referire la art 61 din regulamentul de functionare al CCR

    Art.61. – (1) Abaterea disciplinară este o faptă în legătură cu munca şi care constă într-o acţiune sau inacţiune săvârşită cu vinovăţie de către judecătorii Curţii Constituţionale şi personalul acesteia, prin care au fost încălcate normele legale, regulamentul de organizare şi funcţionare a Curţii Constituţionale, hotărârile Plenului Curţii Constituţionale, regulamentul de ordine interioară, contractul individual de muncă, ordinele preşedintelui, dispoziţiile conducătorilor ierarhici sau îndatoririle prevăzute în fişa postului, după caz.

    Motivul? A trecut peste art 64 a, e si f din legea 47/1992

    Art.64. – Judecătorii Curţii Constituţionale sunt obligaţi:
    a) să-şi îndeplinească funcţia încredinţată cu imparţialitate şi în respectul Constituţiei; …….
    e) să nu permită folosirea funcţiei pe care o îndeplinesc în scop de reclamă comercială sau propagandă de orice fel;
    f) să se abţină de la orice activitate sau manifestări contrare independenţei şi demnităţii funcţiei lor.

    Indiferent de cui se adresa cu “barbarii” dovedeste partinire, se face parte la propaganda si actioneaza contrar principiului de independenta al functiei ei.

  9. adam mares spune:

    Eu sunt foarte deschis si romantic, dar ma tratez.

  10. Corneliu spune:

    @cris
    @all (-)

    Daca e doamna care este prietena cu blonda curteanului, aluzia este mai mult decat concludenta.

    Eu, inca, mai astept o reactie PERTINENTA, Legala si NEsantajabila, din partea intregului for cu autoritate in domeniul Justitiei (O FI EA O Separare a Puterilor in Stat, dar CONSTITUTIA = LEGEA SUPREMA, a prevazut EXPRES si in domeniul acesta INDATORIRI FUNCTIONALE, legate, in speta de SUVERANITATEA POPORULUI).

  11. Corneliu spune:

    @adam mares

    Si eu ma tratez, dar “nu strivesc corola de minuni a lumii!”.

    Si cred ca omul, desi vrea sa para ce nu este, are in el un DOR nespus spre NORMALITATE. Numai ca-i este rusine sa recunoasca.

  12. cris spune:

    @ Corneliu

    Nu stiu la cine se referea, nu o spune in clar. Sa binevoiasca sa explice si sa fie trasa la raspundere. CCR ca institutie este deasupra legilor in sensul ca le verifica pentru ceea ce este si deasupra lor ca institutie, respectul fata de Constitutie. Dar si ei sunt sub legi ca persoane, in individualitatea lor, si trebuie tinuti raspunzatori de ceea ce fac. A nu se confunda persoana cu functia este valabil si pentru ei ca pentru toti membrii unei societati, dupa chiar legile care le stabilesc atributiile, responsabilitatile, si sanctiunile.

  13. Corneliu spune:

    @ all

    O seara frumoasa tuturor !

    Pentru carcotasi:
    am un nepotel care … mai butoneaza si el, cand vine de la joaca.
    Are 6 ani si acus-acus incepe scoala. Asa-s bunicii :D

  14. adam mares spune:

    Dor ne-spus sau dor nespus?

  15. Corneliu spune:

    @cris

    Da, dar mai stii fabula aceea care se incheia “… vreau egalitate, dar nu pentru catei ! ”
    Din pacate traim in epoca Caragiale si ne conduc subiecte de fabule si epigrame.
    TREBUIE O REACTIE OFICIALA, COMPETENTA, PERTINENTA.
    CA AVEM, TOTUSI, MINISTRU AL JUSTITIEI.

    O seara frumoasa !

  16. adam mares spune:

    Mda, cred ca ambele.

  17. un liberal optimist spune:

    @VV,
    @all,
    Daca un vot masiv nu i-a convins pe jegosii astia de oficiali americani, cu siguranta strada ii va convinge! Asadar, haideti in strada, pe acolo pe unde ne aflam! Pacat de sportivii lor minunati, pacat de extraordinarul popor american, pe care o Administratie de rahat ii face de rusine oriunde in lume!Sper din inima ca in toamna tot americanii sa-i trimita la plimbare!

  18. tudor spune:

    @all – (basistii imputiti si jegosi – ei oricum nu se spala, au deja creierul spalat, de ce sa mai strice apa?))

    Dupa cum v am spus, ne provoaca si se leaga in special de @Cris.

    Mars la Nutzica pe blog,
    bagabontilor!

  19. tudor spune:

    @all (-)

    Prosti americanii astia!
    Cum dreaqu de nu i au importat de basescu, macovei, cetateni si aiurei???

  20. Buddha spune:

    VV
    Maestre, traim in Kafka. E inadmisibil. Sa ajungem sa ne fie frica sa zambim, sa avem pareri, sa vorbim, sa traim…

    • @ Buddha

      Am unele discutii cu oameni educati care apara pe Basescu cum nu poti sa-ti dai seama. Cum de lor li se par normale toate aceste actiuni ale Parchetului, ale CSM ori oscilatiile CCR, nu-mi pot da seama.

  21. buddha spune:

    Hermann
    Chiar asa: cine e Mihaela? Ca inteleg ca e de bine din textul tau. E un nume codat? :)

  22. movilaieremia spune:

    gresit totul vi se trage de la garaj mai aveti un pic de supravetuit

  23. movilaieremia spune:

    trebuie sa luptati cu comunistii securisti si atunci vom avea un stat de drept altfel ne va incaleca pe noi ca votanti vedeti ce se intimpla si pe d voastra ca laesi ai neamului daramati garajul cu toti acolitii

  24. Buddha spune:

    Liberalism
    VV
    Da, cata profunzime in cuvintele lui Soljenitin…Multumesc.
    Pe soacra-mea n-o s-o atinga insa. Ea e setata diferit. :) Si e trist cum oamenii pot fi speriati in halul asta. Sa-ti fie frica sa fii liber…

  25. @ Un cetatean

    Pe pupincuristi, cum le spui tu, cauta-i in alta parte. Si daca mai folosesti astfel de calificative, o sa-i cauti in alta parte cu comentarii cu tot.