Rezultatul anchetelor Parchetului a confirmat, de fapt, voinţa copleşitor majoritară de demitere a lui Traian Băsescu.

Parchetul a declansat o operaţiune fără precedent, cu deosebire în mediul rural, pentru a demasca fraudele electorale. Nu vreau să reiau tot ce s-a spus zilele acestea despre această acţiune amplă a Parchetului. Dar dacă ceva din mărturiile locuitorilor acelor sate e adevărat, atunci avem o mare problemă pe care cei care mai au cât de cât curaj în ţara asta vor trebui să o descâlcească.

Rezultatele cercetărilor au fost descrise cu mare pompă de gazeta de partid Evenimentul zilei. Parchetul a deschis două sute şi ceva de dosare penale. Iată, spune gazeta, dimensiunea fraudei. Fireşte că cei din corul antic se vor întrece acum să arate cu degetul către USL ca fiind instigatorul acestor voturi incorecte (mă rog, ele încă nu s-au dovedit ca atare).

Aşadar, după ce au băntuit satele patriei, ca pe vremea colectivizării, procurorii s-au întors cu 260 de dosare penale. Fireşte că orice faptă de acest fel trebuie pedepsită, indiferent cine e beneficiarul voturilor multiple. Dar cât de “uriaşă” este această fraudă în raport cu cele 8,5 milioane de voturi? Ea nu ajunge nici pe sfert la măsluirea legendară de la Ambasada României din Paris unde alegătorii, nici dacă erau acrobaţii de la Circul Kludsky, n-ar fi putut vota cu miile in aceeaşi secţie de votare. Aţi uitat, stimaţi procurori, că în anul 2009, volumul fraudelor sesizate era de ordinul zecilor de mii de voturi, dar Curtea Constituţională, în înţelepciunea şi imparţialitatea ei, a respins, de plano, toate sesizările, pe motiv că fraudele nu au putut influenţa rezultatul votului? Adică, în 2009, câteva mii bune de voturi nu puteau influenţa rezultatul care, vă amintiţi, a fost de 50,3% la 49,7%, iar acum, la 88% contra 11%, câteva sute de cazuri cercetate sunt subiect de mare tămbălău! De ce nu a împânzit Parchetul şi atunci satele patriei, de ce nu l-a pus pe Teodor Baconschi să jure pe Biblie?

Eu cred că Parlamentul trebuie să intervină neîntârziat în această speţă. Ar trebui audiate persoanele care au dat declaraţii pe posturile de televiziune şi care au istorisit despre procedurile inedite utilizate pentru a lua mărturiile votanţilor. Cred, de asemenea, că ar trebui lămurită şi chestia asta cu jucătorul de serviciu şi raportor care poate schimba deciziile plenului Curţii Constituţionale-. Eu nu ştiu ca la Parlament vreun raportor, adică şef de comisie parlamentară, ori vreun deputat care să găseşte la Palatul Parlamentului când ceilalţi colegi sunt în vacanţă, să poată schimba deciziile plenului Camerei Deputaţilor. Poate că ar trebui să ni se dea explicaţii ceva mai amănunţite, la urma urmei e vorba de destinul nostru.

Cât despre fraude, ele trebuie pedepsite. Trebuie văzut dacă votanţii aceia au făcut-o de capul lor sau au fost instigaţi şi de către cine. Dar de aici până la a invoca fraudarea alegerilor e o cale la fel de lungă precum cea dintre propaganda deşănţată şi realitate. Rezultatul anchetei peripatetice a Parchetului a confirmat, de fapt, voinţa copleşitor majoritară de demitere a lui Traian Băsescu.

P.S. Iatăde pildă, o relatare din ziarul România liberă: “Procurorii de la DNA au venit insotiti de  noua politisti. Au venit in localitate. Eu eram la hramul bisericii Sfanta  Maria. Am fost chemati sa le aratam unde stau cetatenii, sa le ia declaratii. Consideram ca este un abuz pentru ca am primit telefoane de la oameni speriati  ca nu mai merg la vot ca au fost intimidati”, sustine Vasile Grosu, primarul  localitatii Suraia, pentru Romania TV.

245 Responses to “Rezultatul anchetelor Parchetului a confirmat, de fapt, voinţa copleşitor majoritară de demitere a lui Traian Băsescu.”

 1. Barosanul spune:

  Domnule Vosganian,

  Nu Exagerez de loc chestia cu ‘Batutul Mar’. Probabil ca nu ati vazut emisiunile pe RTV si Realitatea din ultimele seri si sa luati pulsul.

  Credeti-ma ca e mult mai corect si UMIL ca USL-ul, sa nu se considere depozitarul celor 7,5 Milioane de votanti DA. Chiar daca USL-ul i-a chemat la vot, USL nu a facut altceva decat sa raspunda Chemarilor din Strada de JOS BASESCU, nu Invers!

  • @ Barosanul

   Stai sa ne intelegem. Eu n/am spus ca cei 7,4 milioane erau ai nostri. I/am spus doar ca in aceasta disputa politica, noi i/am batut mar. Boureanu se comporta de parca el era victoriosul.

 2. ioana spune:

  @VV,
  Barosanul are dreptate! Noi ne-am facut datoria si am votat! De acum inainte nu mai depinde de noi.
  Este adevarat ca Parlamentul,prin suspendare,ne-a dat aceasta ocazie.
  Eu nu fac parte din categoria celor care sunt dezamagiti si nu vor mai vota.Dar credeti-ma ca sunt multi de astia…

 3. Barosanul spune:

  Domnule Vosganian,

  Consider ca indiferent de costurile de imagine ale Romaniei, trebuiesc schimbati urgent Kovesi si Morar.

  Daca cumva se intoarce basescu la Cotroceni, macar cu asta sa se aleaga cele 7.5 Milioane, cu satisfactia ca s-a facut dreptate pt Metodele Securisto-Staliniste uzitate de procurori.

  • @ Barosanul
   Eu nu inteleg acest lucru. Mandatele acestor procurori au expirat. Ei par a fi expresia intransigentei. Si totusi, GUvernele PD au fost cele mai corupte. Cum se explica asta?

 4. Sorin Muncaciu spune:

  Domnule Vosganian, nu stiu de ce dar, pare o boala universala tendinta de a interpreta situatiile din viata, numai prin prisma avantajului propriu. Sa luam exemplul bezmeticilor alora de la CMS, imediat sar ca arsi ca : justititia este independenta , procurorii nu dau socoteala comisiilor Parlamentului , nu stiu ce aiureala invoca din 2007. Buuun… dar ce inseamna independenta justitiei ?? Adica ei sint de capul lor , un fel de club privat care se auto supravegheaza ?? Astia au impresia ca sint ca Federatia Romana de Fotbal, un grup privat aparat de FIFA sub amenintarea suspendarii federatiei, grup care, de foarte multi ani, isi bate joc de fotbalul romanesc , de ne-am facut de risul curcilor dar, care nu poate fi spart si reformat ! Aici, cred ca domnii de la CSM sint alaturi de realitate ! Justitia intr-o democratie , nu este de capul ei sa face ce vrea, justitia raspunde efectiv intereselor poporului !! Mai departe, intr-o democratie poporul este reprezentat de alesii rezultati din votul direct al cetatenilor, adica Parlamentul !! In Constitutia americana , la articolul III paragraful 2 , se spune negru pe alb, Congresul are drept de jurisdictie asupra Curtii Supreme Americane, imi vine foarte greu sa cred ca, domnul Gordon nu stia acest adevar elementar despre Constitutia tarii sale !! Faptul ca in Constitutia Romaniei nu exista un articol comparabil , nu inseamna ca esenta “separarii puterii in stat” nu inseamna PREVALENTA Parlamentului asupra jurisdictiei CCR si CSM !! Domnii de la CSM stiu foarte bine ca, legislativul face regulile si ca dumnealor sint OBLIGATI sa le respecte. Daca Parlamentul decide sa ceara socoteala CSM-ului atunci, acestia trebuie sa se conformeze !! Responsabilitatea CSM-ului fata de popor se materializeaza prin responsabilitatea fata de alesii poporului adica : Parlamentul !! De ce naiba , daca stiu cum stau lucrurile, ridica coada sus ?? Alternativ , eu cred ca domnii de la CSM ar trebui sa raspunda , din inaltimea gindirii domniilor lor : cum se materializeaza responsabilitatea institutiei lor fata de poporul roman ??? Raspunsul :… noi si gasca noastra( in frunte cu suspendatul) facem ce ne taie capul , nu tine, repet CSM-ul nu este FRF !
  Domnule Vosganian, toata aceasta comotie creeata de cramponarea lui Basescu de putere are consecinte nefaste , printre care , abaterea de la obiectivele guvernarii si trecerea la abolirea politicii economice a guvernarii Boc. Nu mai avem timp si spatiu sa discutam, cea ce, este intradevar important pentru tara.
  Eu sint foarte optimist , consider ca inovatiile pe care fratii nostrii, libertarienii americani au inceput sa le puna in practica , au sanse sa schimbe in bine societatea de acum si cea viitoare. Imi pare foarte rau , confruntarea politica si institutionala din tara ocupa toata atentia cetatenilor romani !! Sper ca, noul Parlament sa smulga din radacina toata mafia portocalie infiltrata in institutiile statului si, sa nu mai auzim de Basescu decit, din rapoartele penitenciarului in care, sper va fi gazduit pentru o lunga perioada de timp, ca un tradator al intereselor nationale ..” care este” !!!
  Sper sa revenim la o viata normala si sa se termine cu cosmarul numit Basescu !!

 5. lordul john spune:

  @Sorin Muncaciu

  Declaratia respectiva nu a fost a CSM, ci presedintelui CSM.

 6. lordul john spune:

  @VV

  “Președintele-jucător a fost depistat pozitiv – dictator! Dl Traian Băsescu nu s-a lăsat mai prejos. Dacă din funcția în care a fost ales de două ori – Președinte al României – nu a reușit să convingă deloc în rolul de dictator, din calitatea sa temporară – președinte suspendat – este pe cale să confirme diagnosticul acordat de adversarii săi politici.”

  din:http://www.dorintudoran.com/2012/08/16/gustul-mensevic-al-salatei-de-rosii-cu-branza-telemea/

 7. lordul john spune:

  @VV

  si analiza lui Bogdan Iancu despre CCR.

  de asemenea, reluarea unui articol scris de Mihail Sebastian in 1929, despre Lucius Veratus este de o actualitate inspaimantatoare.

 8. movilaieremia spune:

  sa boicoteze si procurori referedul sa gaseasca 1oo/1000/10000 dar cu 7,4 milioane de votanti ce fac

 9. movilaieremia spune:

  procurorii au facut o injectie la un picior de lemn

 10. @ aurel

  Asa, Aurica, fii cuviincios.

 11. @ aurel

  Dar pe Baconschi de ce, in loc sa-l cerceteze, l-au avansat?

 12. @ Un cetatean

  Auzi ce declara Ponta, ca Boc a blocat, prin ordonanta, banii aia pt olimpici si ca el o sa-i dea inapi.

 13. @ aurel

  Draga Aurica, nu e adevarat. Coruptii din PDL erau guvernantii din PDL si nici unul dintre ei n-a trecut la USL. Daca te referi la dl Cezar Magureanu si la butoanele lui, sa stii ca a vrut sa se intoarca in PNL si noi nu l-am primit. Dar repet, coruptia e in primul rand la GUvern, asa e intotdeauna pe lume. Ori Parchetul, cat a fost PDL la putere, nu s/a atins de nici un ministru sau secretar de stat. Cu exceptia saracutei Ritzi, dar acolo dezvaluirea a fost a presei, nu a Parchetului.

 14. @ aurel

  Adica marionetele cui au fost Udrea, Videanu ori Berceanu? Sau Blejnar?

 15. @ aurel

  Dar de ce Atanasiu, Chiuariu si Pacuraru au fost suspendati pe nimic iar acestia nu au fost nici macar chemati?