Protestatarii de la Palatul Cotroceni cer parlamentarilor să li se alăture

Tocmai m-am intors de la protestul din faţa Palatului Cotroceni. Iată câteva concluzii:

a) Numărul protestatarilor creşte de la zi la zi, nu spectaculos, dar consistent. În prima zi erau doi, a doua zi 150, a treia zi aproape cinci sute, acum cred că au fost, pe toate colţurile trotuarelor, aproape o mie.

b) Protestatarii cer insistent ca parlamentarii să li se alăture.

c) Nu au fost instigatori.

d) Erau oameni de toate felurile, de la figuri pitoreşti până la persoane rezervate, dar ferme. Impresia generală este că protestatarii aparţin unor categorii educate, informate şi conştiente de importanţa prezenţei lor acolo.

e) Reprezentanţii generaţiilor mai vârstnice erau mai numeroşi decât cei ai generaţiilor mai tinere.

f) Sloganurile nu mai au umorul de odinioară ceea ce arată că e vorba de o revoltă căreia nu-i mai arde de glume.

Vă invit, pe cei care aţi fost printre protestatari, să completaţi cu propriile impresii. Fara să dau nume, sunt mândru că am întâlnit acolo pe câţiva dintre membrii clubului nostru de bloggeri.

127 Responses to “Protestatarii de la Palatul Cotroceni cer parlamentarilor să li se alăture”

 1. Radu Cristian spune:

  Cind vom vedea primele rezultate ale acestui demers binevenit ??

 2. Eva spune:

  Maine ne plimbam la Snagov?

 3. Pacala spune:

  @VV,
  Felicitari pentru demers. Nu am fost inca. Astept sa vad ce si cum. Dar se intampla cumva ceea ce ziceam. Lumea nu va iesi in strada sine die. Trebuie sa fie mobilizata de lideri. USL, ca de USl este vorba in prezent. Cand vor incepe sa manifeste 2-3 mii de oameni/zi sa vedeti teama atunci. Sa vedeti ce mesaje de reconciliere o sa dea PDL-ul…. Treaba este sa inteleaga marinarul ca a pierdut/…..

 4. Bibliotecaru spune:

  Eu mi-aş fi dorit să fie numai parlamentari.

  Din păcate văd că domnul Ghişe a gândit una, s-a ajuns la alta. Frumos ar fi fost ca domnii parlamentari USL “să se plimbe” după conceptul Ghişe.

  Acum deja totul s-a fâsâit, lumea a început să strige, domnul Badea, domnul Gâdea, alţi domni şi doamne… au făcut o şedinţă de autografe şi una “foto”… deja locul a devenit o preumblare mondenă a celor care vor să se afle pe ecranul TV.

  Cât de frumos ar fi fost să văd tot felul de parlamentari, primari, preşedinţi de consiliu judeţean… toată crema USL… să mărşăluiască la fel ca un simplu cetăţean… Pentru că asta a plăcut când cu domnul Ghişe, domnia sa era ca simplu cetăţean acolo în “cearta” sa cu organul Jandarmeriei Caşcaval. Ceilalţi “s-au dat alături” mânaţi din spate de oportunitate. Ar fi trebuit să fie numai politicieni.

  Mi-ar plăcea să văd parlamentarii europeni USL în faţa clădirii unde lucrează doamna Reding, comisarul pentru Justiţiei, cu mesajul “FUCK OFF madame Reding, we are suverans” sau poate ceva mai puţin agresiv, dar eu nu ştiu engleză decât agresivă, am învăţat-o din filme.

  Dar nu, noi ne plecăm să sărutăm mâini, suntem un neam de plecători şi pupători cu ţoc de condur de padişah.
  Şi văd corul politic…

  - Să rut mâna doamna Rediiiiing!

  (acesta este un pamflet şi trebuie tratat ca atare) :D

 5. Pacala spune:

  @VV
  2 chestii: oficina portocalie evz creaza un articol de toata jena:
  http://www.evz.ro/detalii/stiri/Marga-turntor-la-Securitate-998664.html
  urmat de un fel de drept la replica:
  http://www.evz.ro/detalii/stiri/Marga-i-Securitatea-Pentru-muli-impostori-dosariada-este-ultimul-instrument-de-atacar-99872.html
  Mortal este umorul unui postac:
  “31 august, 19:08. fasolaboaba

  Putini stiu ca acest Marga a fost colonel de securitate cu juma de norma.
  El a fost cel care l-a anchetat in mod bestial pe tinarul anticomunist MRU in beciurile Clujului de i s-au inaclait de singe pantalonii tinarului erou. Tot el l-a urmarit operativ zeci de ani pe luptatorul pentru o societate libera de comunism Basescu, sicanindu-l, punindu-i chiar si lampa in ochi asa de tare ca bravul Traian a ramas cu un mic defect la ochisor. Dar toate aceste bestialitati nu au reusit sa infringa neostoita sete de libertateate a celui care va deveni, peste ani, ilustrul presedinte al Romaniei.
  Iar ca a fost agent KGB nu avem nici un dubiu : dinsul ascunde cu nerusinare faptul ca poarta 42 la pantof. Caci se stie ca toti agentii KGB purtau 42 la pantof.
  Asa ca nu ne mai mira ca acest Marga sa fi fost si turnator.

 6. Pacala spune:

  @VV,
  si un comentariu care suprimde starea de spirit a unora dintre simpatizanti:
  http://moshemordechai.ro/sa-cante-muzica/
  “Honorică Prigoană s-a vârât la PNL. Că ca la peneleu nu se mai iezistă dreapta care este ea. Uite aşa şi-au atârnat liberalii tarafteve de săgeată. Dacă l-au recuperat pe Elwis Săftoiu şi l-au făcut şef de TVR, de ce să nu meargă şi Frunzăverde, şi Prigoană, ca să fie onomastica mai veselă.

  Pesediştii i-au adus la pieptul partidului mumă pe uneperişti şi au tras o frăţie de sânge, ca să nu rămână izmănarii, şmenarii şi gargaragii lui Oprea fără mandat. Adică mai sar nişte dobitoci, care au muncit în opoziţie, de pe liste, ca să încapă fripturiştii şi bagabonţii uneperoşi.

  Totul e minunat, iar USL-ul devine tot mai plăcut vederii, ca zugrăveala de pe tiribomba de la bâlci. Abia aştept campania electorală să aud care sunt textele cu care sunt invitat să votez pentru USL. Abia aştept!”

 7. tiberiu spune:

  @VV
  Sunt absolut incantat de succesul demersului d-lui Ghise care a inceput in parlament, a continuat pe starda si continua sa atraga aderenti. Acest sir de actiuni imi inspira o mare incredre fiind de natura sa readuca incredrea cetatenilor in parlamentari reprezentantii lor legitimi, incredere (fireasca intr-o societate normala)pe care TB a facut eforturi constante sa o fisureze.
  Acesta este un semn de reintrare in normalitate si de solidaritate politica,soliodaritate care numai ea contine premizele prabusirii regimului mafiot-securist si al restaurarii climatului democratic.
  Atunci cand politicienii USL comunica firesc, direct,uman cu cetateanii si se infiripa increderea reciproca este un semn f.f.f bun pentru viitor.Incepe sa-mi treaca putin supararea pentru multele gogomanii facute de USL.
  Cu toata viteza inainte pana la victoria finalaq !

 8. tiberiu spune:

  @VV
  F. bine ca lumea sa-i ia la intrebari pe parlamentari,iar acestia sa dea socoteala.Un dialog,chiar bazat pe imputari poate fi benefic daca exista interese comune.
  Adevarul este ca sub presiunile exetrne imense,cu o tara saracita, care nici macar mancarea nu si-o poate asigura singura,indatorata pana in gat multumita lui TB,punctul de vedere al guvernului n-avea nici o sansa reala de a fi luat in considerare de marile puteri.Principial este evident ca Ponta si Crin au luat deciziile corecte ,totusi o mica rezistenta ,chiar simbolica era necesara in opinia mea pentru ca sa fdie un semnal ca exista totusi si limite chiar in cedari.
  In opinia mea reforma agriculturii si asigurarea alimentelor de baza din resurse interne trebuie sa fie prima prioritate economica a guvernului

 9. Pacala spune:

  @VV,
  Asa este, poate se va deslusi si decanta in anii care vin.
  Am trimis si eu un CV la comisii in caz ca se reia activitatea… Sper sa se reia.
  parerea mea este ca si in tara niste lideri curajosi ar trebui sa iasa din starea de vegetatie si sa se plimbe in stil Ghise – maestre, eu am fost frustrat de impotenta USL. mi-am revenit, dar ceilalti trebuie sa fie readusi la sentimentele initiale – marinarul sa plece trebe votat USL-ul

 10. Pacala spune:

  @VV,
  Fanatici este putin spus – fundamentalisti mai bine:
  http://www.romanialibera.ro/actualitate/politica/consilierul-dorel-onaca-o-suspendare-nu-il-poate-intimida-pe-traian-basescu-275657.html – “Consilierul Dorel Onaca: O suspendare nu îl poate intimida pe Traian Băsescu”

 11. tiberiu spune:

  @VV
  Trebuie incurajata organizatoric si financiar (poate cu fonduri europeene) asocierea producatorilor in mediul rural sau in conglomerate protoindustriale care permita generarea unor mase critice de capital si de know-how care sa permita rentabilizarea si dezvoltarea productiei agricole(poate nu numai agricole) rurale.
  Degeraba sunt conditii pedoclimatice daca nu exista organizarea necesara pentru valorificarea resurselor pamantului.
  Pe scurt trebuie reincurajata cooperativizarea pe baze liberale punandu-se in comun terenuri ,resurse umane,capital si alte resurse private.

 12. adam mares spune:

  Mi-am adus aminte de un poem al Ilenei Malancioiu, Cântec:

  Lumea e tot mai tristã si mai grãbitã
  Pîinea e tot mai scurtã si mai turtitã
  Fãrã ca nimeni s-o vadã
  Poezia a coborât în stradã.

  Se uitã-n toate pãrtile deodatã
  Orice drum tot acolo duce.

  Timpul melancoliei a trecut
  Ea încotro s-o apuce.

  Poezia a coborît în stradã
  Poezia sade încã o datã pe baricade
  Dar lumea e grãbitã, dar strada e pustie
  Dar cine sã mai citeascã acum poezie?
  ++++

  PARLAMENTARUL A COBORAT IN STRADA!

  Merge, nu? Ar trebui sa devina de referinta pt aceste vremuri. (versul Ilenei Malancioiu a ajuns sa defineasca, sintetic, poezia optzecistilor). Omul politic ar trebui sa fie mai mult si mai des in mijlocul poporului, nu doar in campaniile electorale. S-ar consolida altfel relatiile intre conducatori si oamenii obisnuiti.

 13. adam mares spune:

  @VV
  Puteti sa-l folositi ca slogan la alegerile parlamentare.

  PARLAMENTARUL A COBORAT IN STRADA!

 14. Catalina spune:

  Daca s-ar dovedi cu acte ca Iulia Motoc e trilulilu se poate contesta decizia CCR-ului? se poate anula votul ei?

 15. Eva spune:

  Parlamentarii UE se intorc la lucru pe 03 septembrie, asa imi explica mesajele automate de raspuns. Deci nu am intarziat. Europarlamentarilor PD-L nu le-am trimis mesajul… nu stric orzul pe gaste.

 16. livia spune:

  Am cateva intrebari:
  De ce nu sunteti mai rigurosi cu tradatorii care vin sa vi se alature?
  Are USL-ul un plan B, cand stiti ca va incepe cruciada imoptriva ministrilor, parlamentarilor?
  Aveti un esalon doi de ministri (pentru orice eventualitate) care sa fie INTEGRI, sa nu fi fost colaboratori, plagiatori, sa nu aiba dosare, etc. verificati pana la al saptelea grad de rudenie ? (pentru ca vad ca astea sunt temele- plagiat, colaborator, incompatibilitate, dosare, coruptie).
  Aveti prieteni in media din strainatate care sa contracareze IMEDIAT anumite mizerii ce pot aparea?
  De ce socialistii (PES) din UE nu au facut zid in fata lui Ponta, asa cum au facut cei de la PPE? Sunt in minoritate?

 17. maca spune:

  @d-l senator,
  Cred ca protestatarilor ar trebui sa li se alature TOATA ROMANIA, nu doar parlamentari. Orice cetatean cu bun simnt ar trebui sa se manifeste impotriva tiraniei.

  • @ maca

   Bine, dar pe mine m-au intrebat de parlamentari, nu puteau sa ma intrebe de membrii Sinodului. Stii ca scriu o nuvela in care pe unul dintre personaje il cheama Maca? O sa intri in istoria literaturii.

 18. [...] „Numărul protestatarilor creşte de la zi la zi, nu spectaculos, dar consistent. În prima zi erau doi, a doua zi 150, a treia zi aproape cinci sute, acum cred că au fost, pe toate colţurile trotuarelor, aproape o mie. Protestatarii cer insistent ca parlamentarii să li se alăture”. [...]

 19. Eva spune:

  Niste rosii scofalcite n-a avut nimeni…

 20. gelu spune:

  Premierul plangaret Ponta, locotenentul lui Traian. Nu te mai plange si treci la fapte daca esti in stare. Reactualizeaza macar la zi listele electorale permanente ca sa nu se mai voteze in Dec. pe aceleasi liste permanente de 18 milioane de alegatori. Si redu ca tot suntem in criza cu 50% bugetul alocat STS, SPP, SRI, SIE, CSM, CCR…. acestor institutii prin care Borfasul No.1 isi bate joc de popor. “De ce e nevoie de atata lux, de atatia angajati, de salarii atat de mari pentru chiulangii din CSM? Bugetul pe 2012 al CSM a fost stabilit la aproape 80 milioane de lei (circa 18 milioane euro) din care 47 milioane lei pentru cheltuieli de personal. Ce fac de banii astia cei 19 membrii ai CSM? Isi bate joc CSM de celelalte puteri ale statului? Sa-i taie si ele la randul lor bugetul la finele acestui an. Sa le inapoi BMW-urile duduilor Ghica si Haineala, ca nu s-au nascut in limuzine! Sa le taie toate cheltuielile cu deplasarile in strainatate si diurnele. Dupa fapta si rasplata! Sa vedem daca le mai arde pe viitor domnilor din CSM de aranjamente si de politica!”

 21. Eva spune:

  @gelu
  Nici macar n-ar trebui sa ramana someri, in politie e nevoie de forta de munca.

 22. Theodora spune:

  Asadar Honorius Prigoana s-a inscris in PNL.
  Asteptam cu emotie si nerabdare inscrierea in PNL si a vestitului sau tata, Silviu Vasile Prigoana, pentru ca nu-i asa, oamenii politici valorosi nu trebuie sa dispara din politica romaneasca.
  Honorius Prigoana va activa in cadrul organizației PNL a Sectorului 2.
  Excelent! – Sunt sigura ca tanarul politician de dreapta Honorius Prigoana va fi foarte bine primit in organizaria PNL Sector 2 – Prietenii stiu de ce
  Daca Silviu Vasile Prigoana se va hotari sa ne faca bucuria sa se inscrie in PNL sper ca va activa in cadrul organizației PNL a Sectorului 3 asa o sa am si eu ocazia sa il votez la urmatoarele alegeri parlamentare – Prietenii stiu cat de mult imi doresc asta.

  http://theodora0303.wordpress.com/2012/09/01/honorius-prigoana-s-a-inscris-in-pnl-oamenii-politici-valorosi-nu-trebuie-sa-dispara-din-politica-romaneasca-asa-ca-asteptam-cu-emotie-si-nerabdare-inscrierea-in-pnl-si-a-vestitului-sau-tata-deputa/

 23. Theodora spune:

  @Varujan Vosganian
  Ma bucur ca am avut ocazia sa va intalnesc si sa va salut., ieri la plimbarea de la ora 18.
  M-am bucurat sa vad ca ati fost primit cu incredere si speranta de cei care se plimbau prin zona.
  Va asteptam si astazi si in celelate zile impreuna cu alti parlamentari PNL.

 24. maca spune:

  @d-l Vosganian,
  Abia astept sa citesc nuvela dvs, trebuie sa fie ceva interesant.

 25. adam mares spune:

  Realitatea TV titreaza: Abramburica muta scoala.
  Mi se pare penibil nivelul la care au ajuns aceste televiziuni de stiri.

 26. Filip G spune:

  Atat timp cat Traian Basescu este persoana publica,orice eveniment la care participa va fi un fiasco.
  Iar azi a deschis un nou front poate inconstient.
  Cand lumea huiduia strigand JOS BASESCU,TB a zis” dupa nunta”.
  O demisie dupa nunta e echivalentul lui Danilet care nu doreste sa plateasca pensie alimentara copilului sau.
  A demisiona dupa ce ai stricat nunta fiicei tale,e scenariu de roman.
  E clar ca Traian Basescu dupa ziua de azi are o problema in plus.

 27. adam mares spune:

  @filip g
  De ce ai impresia ca dupa nunta ar urma o demisie?!

 28. adam mares spune:

  @filip g
  Vrea sa zica: dupa nunta, reluam galceava!

 29. adam mares spune:

  Bine ca au gasit pretext de amanare pt Schengen!

 30. cris spune:

  @ Theodora, @ all

  Domnul honorius prigoana. Cititi si comentariile , Anonymus pare cineva din Chicago care se vede stie bine cum a decurs aventura pdl a domnului honorius acolo. Inteleg despre ce vorbeste, este un lucru grav, nu se glumeste cu formarea unei filiale de partid fara aprobarile necesare, cu atit mai putin dupa nine eleven, si am comentat la acel timp, acum aproape doi ani, acest lucru.

  http://mariusmina.blogspot.com/2010/01/honorius-prigoana-experienta-americana.html

  Ce ramine de spus? Asteptam ca mai degraba pnl sa atraga in jur oameni de valoare. Sa aduni insa placinte si prigoane, mda, parveniti si tomberoane intelectuale, nu este un lucru bun.
  Imaginea acestor indivizi se va rasfringe asupra pnl in acest mod al lui cine se aseamana se aduna, si se va generaliza: “toti sunt placinte si tomberoane”. Ce anume e in stare sa faca un asemenea individ in interiorul pnl – treaba dumnealor sa judece; ma indoiesc ca prigoana va face altceva decit pina acum. Le dorim succesuri. si pnl si lui prigoana junior, in fond basescu nu are nevoie sa distruga pnl pe fata, e suficient sa-i trimita paduchi. iar un potential penal fata de statul american este un paduche de soi. Brava!

 31. Filip G spune:

  @adam mares
  Idea de a posta in victima la nunta fiicei sale ,nu e acceptata de nici unul din cei 7,4 milioane de cetateni ce au spus DA la referendum.
  Iar salutul CASA DE PIATRA adresat romanilor a fost urmatorul
  Va doresc in cimitir in cavou.
  Glumitele domnului Basescu sunt mucaturi de cobra.

 32. livia spune:

  Dle Vosganian,
  Nu inteleg un lucru: Ponta nu doreste alegeri parlamentare pe 2 decembrie, ci pe 25 noiembrie, dar totusi hotaraste ca alegerile sunt pe 2 decembrie!!!!!!, motivand ca asa vrea PDL.
  Pai nu sunteti la guvernare? Tot PDL hotaraste?
  Si inca ceva, de ce nu modificati legea alegerilor parlamentare? Iar cel de pe locul 4 ii ia locul celui de pe primul loc? Este contra naturii, ca sa nu zic altfel.

 33. adam mares spune:

  @cris
  Nici eu nu inteleg politica asta a PNL-ului. E autosubminanta.

 34. adam mares spune:

  alegeri parlamentare pe 9 decembrie

 35. adam mares spune:

  25.000 de maghiari in strada, la Sfantu Gheorghe. Asta da mobilizare civica! Si inca o dovada ca maghiarii sunt disciplinati si isi asculta liderii politici.
  Mobilul protestului: o cladire!!!

 36. sorin gyorgyfalvi spune:

  @ VV

  in topicul trecut imi raspundeati asa:

  “Eu, in raport cu acesti carturari care sunt si editorialisti, am diferenta ca nu cred ca sunt posesorul unor adevaruri absolute. Sunt ceva mai rezervat cand e vorba sa pun adjective”

  Pentru mine lucrurile sunt mai simple, eu impart oamenii in 2 categorii mari si late: oameni de buna credinta, si oameni de rea credinta. Cred ca sunteti de acord ca basescu e un exemplu de rea credinta, iar Plesu care s-a facut pres in fata lui nu poate fi decit ori prost ca noaptea, ori destept care impartaseste intru totul gindirea malefica a lui basescu. Aici cale de mijloc nu exista, si asta este un adevar absolut. Dvs sunteti si matematician, si matematica nu e elastica… Un om destept, asa cum il cred unii pe Plesu, nu poate fi slugarnic degeaba. Nu poate fi slugarnic in cazul lui Plesu nici macar pentru banii care i-a cistigat in calitate de consilier, deoarece in mod sigur cistiga mai bine scriind carti. Nu putea fi slugarnic nici pentru a incerca sa-si impuna lui basescu gindirea sa, pentru ca asta inseamna prostie. Eu nu ma pretind super inteligent, dar cel putin despre basescu mi-am format o parere foarte exacta inca din perioada CDR, cind PD-ul condus de basescu a condus la criza din 1999, care a fost o criza cel putin la fel de mare ca si cea de acum, si a facut toate astea pentru un singur scop: pentru a dezbina toate constructiile politice si a cistiga putere, La vremea respectiva mi-am si zis: daca nu se prinde clasa politica de gindirea malefica a lui basescu, atunci el va ajunge premier si va jefui tara asta cum nu si-a imeginat cineva (asa ma gindeam eu la vremea respectiva, deoarece nu-mi imaginam ca tara asta va mai avea un dictator care sa joace tontoroiul pe Constitutie). Abia cind am vazut faza cu Stolojan mi-am dat seama cum lucreaza basescu cu dosarele, si mi-am dat seama ca indreptam spre o dictatura a santajului. Pina in 2004 am urit tot ce insemna PSD, toata masinaria din jurul lui Iliescu si Nastase, dar in 2004 am vazut pericolul mult mai mare numit basescu… Nu l-am votat niciodata. Am votat alianta DA, dar la presedentie l-am votat pe Nastase. La vremea aceea fiind clujean am votat si pentru primaria Cluj, dar nu l-am votat nici pe boc, pentru ca si despre el aveam o parere foarte ferma. In vremea cind multi din USL-ul de azi erau manipulati de tacticile malefice ale lui basescu… eu stiam !

  Asa si cu Plesu, e destept cu cine-i merge… In rest e prost gramada, la fel ca boc, doar ca are limbajul mult mai cizelat si nu foloseste limbaj de lemn. Nici boc dar nici Plesu nu inteleg cuvintele care le scot pe gura, au doar un cip de memorie incarcat cu texte, culese de prin cartile care le-au citit. Ghinionul lui boc, cel prin care n-a ajuns carturar ca Plesu, este faptul ca in loc sa citeasca carti din literatura universala a citit carti de propaganda comunista…. Altfel, are acelasi talent de a memora texte ca si Plesu.

  Dvs. ati ales viata politica, mi-i se pare de bun simt sa nu puneti atribute unor oameni, eu sunt mai cioban asa, nu ma intereseaza cum va interpreta cineva ceva din ce am scris eu in trecut, prin urmare nu ma feresc sa pun ce atribute gindesc despre cineva.

 37. Filip G spune:

  @adam mares
  E clar ca UDMR nu poate depasi 7% la vot pentru parlamentare.
  Dar daca ar fi votat la referendum DA ori NU pragul ar fi fost realizat.
  Restul nu mai conteaza.
  Apropos,daca 7,4 milioane de voturi nu au contat ,de ce sa conteze 25000?

 38. adam mares spune:

  @filip g
  De fapt, eu ma intrebam, implicit si tacut, de ce romanii nu se pot mobiliza asa pt o cauza?
  In Piata Universitatii n-au fost 25. 000 de oameni, nici asta iarna, acum nici atat.

 39. Filip G spune:

  @adam mares
  Cetatenii romani etnici maghiari nu recunos romania in granitele actuale.
  Iar orice prilej de a semaliza asta e un bun moment de a iesi in strada.
  Iar in toamna USL trebuie sa ceara sprijinul cetatenilor ,astfel incat UDMR sa nu mai decida soarta romaniei.
  Eu cred ca dupa referendum UDMR nu va mai decide in guvern nult timp de acum inainte.
  Iar orice manifestare publica impotriva intereselor romaniei trebuie sanctionata public.

 40. adam mares spune:

  @sorin gyorgyfalvi
  Plesu nu este prost, cred ca stie foarte bine cine/ce este TB. Parerea mea e ca omul e santajabil.

 41. adam mares spune:

  @sorin gyorgyfalvi
  Dar ii prosteste pe unii tineri intelectuali mai naivi care se uita la el ca la un maestru spiritual. Lucrul asta mi se pare cel mai grav.
  Daca privim foarte la rece, modelul paideic Noica a fost si este unul nociv.

 42. adam mares spune:

  @sorin gyorgyfalvi
  Ideea de grup de iluminati, de admiratie si supunere pt a accede si a ramane in interiorul castei etc. E un model pre-modern care incurajeaza fanatismul si gandirea captiva.

 43. adam mares spune:

  @sorin gyorgyfalvi
  De fapt, modelul l-a initiat la noi Nae Ionescu. Rezultatele le cunoasteti cu totii.

 44. Theodora spune:

  Va invit sa vedeti un film realizat si ridicat pe You Tube de un prieten liberal din Arad.

  Plimbarea de la COTROCENI – In peste 400 de imagini – Initiativa senatorului Ghise

  Sigur ca este si domnul Vosganian si am remarcat si cativa tineri liberali de la sectorul 3.

  http://www.youtube.com/watch?v=NVHbZI0B7JI

 45. Mihail spune:

  Iata stirea:

  ” ECATERINA ANDRONESCU, ACCIDENT

  Ministrul Educaţiei a fost rănit într-un accident rutier petrecut în Capitală.

  Mașina Ecaterinei Andronescu a fost lovită de un taxi.

  Rana este localizată în zona uneia dintre mâini, potrivit unor surse medicale.”

  …Fiind martor la accident pot sa ofer cateva informatii (obtinute pe surse) despre conducatorul taxi-ului. Masina era un logan alb, condus de un fost marinar, actualmente “nu stiu ce” presedinte interimar. Mai mult, era usor sub influienta bauturilor alcoolice (le connoisseur spun ceva de Jack) si mergea catre nunta fiicei sale.

 46. gelu spune:

  Securistii ordinari au inceput sa raneasca si sa omoare oamenii care nu-i canta in struna Borfasului National. Pamantu-i de vina ca-i mai rabda mama lor de javre. Nu este intamplator ca 2 ministri au ajuns in aceeasi zi la spital.

 47. Mihail spune:

  @gelu,

  Hai sa nu exageram, una este sa facem glume macabre si alta sa generalizam.
  Ce te faci daca-i dai idei capitanului ?

 48. @all

  Daca-i doar o gluma, e foarte tare. Daca e adevarat, e la fel :-)

  http://www.bucatarescu.ro/2012/09/scandal-snagov-crini-albi-eba/

 49. florin spune:

  ..recunosc nu am fost prezent, dar promit ca ma alatur cat de curand.!.felicitari si la mai multi.!..cat despre dialogul anterior referitor la euro.parlamentarul pedele, Preda, pot doar sa intaresc cele zise si anume ca intr-adevar este vorba despre un ranjet amar, vizibil de la o posta, iar furia si sloganurile primite in sedintele de la modrogan transforma si urateste si cele mai frumoase si libere spirite; poate, acest domn gandea liber, acum ceva vreme cand pleca de la PNL, acum dupa o experienta amara petrecuta la PDL, sufletul se schimonoseste iar fizicul se umple de frustrari.;.cum sa nu ai frustrari cand vezi ca in sedintele pedeliste de partid dicteaza seful, aproba cateva persoane, oameni lingusitori de baza ai partidului, iar ideiale pe care vrei sa le impartasesti mor in fasa.; nimeni si nimic nu mai conteaza decat asa-zisa disciplina de partid.; tipic periodei comuniste iar linia este continuata cu succesuri de apropiatii marinarului;..va spun cinstit, daca nu scapam de “toti oamenii presedintelui” e vai de noi.;.o speranta este in intoarcerea presedintelui la cotroceni, acolo unde a mai cantat cucuveaua iar PDL sa atinga procentul de 7 la suta.;.7% PDL + 10%PPDD + 7%UDMR + cativa transfugi de la UNPR ori PUNR, totuna si iata ca visul marinarului de a face guvern la iarna si unul cu premier de la PDL, se spulbera ca spuma marii….Vant In Pupa…domnule presedinte…!!