De unde vin toate cretinismele astea?

Iată ce scrie adevărul.ro:”De la instaurarea guvernului Ponta și de-a lungul președinției  interimare a lui Antonescu, atacurile împotriva Vestului, SUA și UE nu au contenit – atacuri globale dar cu nuanțe, susţine scriitoarea franceză Catherine Durandin într-o analiză publicată de contributors.ro.

Cunoscuta scriitoare şi analist politic Catherine Durandin se arată  stupefiată că la 20 de ani de la căderea comunismului în România să se susţină iarăşi ca pe timpurile propagandei ceauşiste că “în România lumina vine de la Răsărit!”.

Nu am alte comentarii decât cel din titlul acestei postări.

P.S. Să ne amintim, în acelaşi ton halucinant, articolul jurnalistei Sabina Fati din România liberă, cu titlul “Cum am devenit anti-americani: Ortodoxismul și fuga spre est”,  şi care a provocat un dur comunicat din partea comunităţii armene, postat pe blogul nostru în data de 17 august a.c.

122 Responses to “De unde vin toate cretinismele astea?”

 1. adam mares spune:

  @filip g
  Eu sunt mai ghinionist. Nevasta-mea nu-mi cere nimic, dar fiind mereu alaturi de mine, ii ofer inzecit, de drag. (smiley)
  Daca incerc s-o mituiesc, n-am nicio sansa, face exact inversul a ceea ce as dori sa faca. Sau mareste miza atat de mult, incat trebuie sa ma las pagubas, fiindca nu ma tin baierile pungii. Bine ca nevasta-mea nu este poporul roman!

 2. adam mares spune:

  @VV
  Eu zic sa nu va mai mirati de afirmatiile celor care sunt prieteni cu intelectualii lui TB. Sunt ori manipulati prin informare defectuoasa, ori convinsi in felul in care si-a convins @filip g nevasta.

 3. Dragii mei, daca astia mai continua cu aceste aberatii eu prevad ca atmosfera de pe acest blog (pe care eu personal scriu din campania pt prezidentiale din 2009) se va schimba destul de mult. Si ar fi pacat! Deja prietenul @Kronstadt isi revizuieste tinuta. De aici si pana la revizuirea opiniei nu e edecat un pas! :-)

 4. tiberiu spune:

  @Tibi
  “Prietene” singura noastra preocupare este sa fim solidari(stim ca asta va doare) sub presedentia lui Crin si impreuna cu partenerii USL pentru a spulbera la parlamentare mafia pedista si pentru a forma un guvern cu larga sustinerea populara si parlamentara care sa purceada la repararea marilor daune pe care le-a dus tarii regimul basist-pedist. In alta ordine de idei ti se pare ca avem “gauri”in cap de ai reaparut sa ne f… la cap cu balivernele tale ?
  Stim ca scopul vostru e sa bagati zaznie in USL :n-aveti sanse.Stim ca unitatea este punctul nostru forte si ca ea va inspaimanta.

 5. cris spune:

  @ Corina Chiriac

  Atmosfera nu se va schimba in rau si opiniile chiar nu vad cum ni le vom revizui in sensul de cenzura. Este suficient doar sa fim putin atenti la exprimare pentru ca este intr-un spatiu, se vede, public. In rest, ceea ce spunem este bine argumentat. Ma indoiesc ca cei care doar vor sa manipuleze informatia de pe blog – de exemplu nu mentioneaza postarile chiar ale domnului Zlati ca raspuns la art trecut – vor si invata ceva din modul in care discutam si informatiile date. Ne place sau nu, avem o responsabilitate acum si impunem un standard in nivelul discutiei cetatenesti asupra treburilor politice. Si am bucuria sa spun ca e un standard sus situat.

  Hai sa o spunem in termenii lui Kipling:

  ‘Dacă înduri să afli cinstitul tău cuvânt
  Răstălmăcit, naivii să ducă în ispită,
  Sau truda vieţii tale, înspulberată-n vânt,
  De poate iar s-o ‘nalţe unealta-ţi prea tocită,…”

  M-am intrebat de multe ori ce vrea sa zica : daca poti indura sa vezi adevarul pe care il spui rastalmacit. Cred ca inseamna sa accepti ca este o realitate si parte din viata, dar inseamna nu mai putin ca vei continua sa spui ceea ce crezi. Bun, continuam si noi sa spunem adevarul asa cum il vedem, opinia noastra, mai sti, poate in final, vorba lui Kipling, ne dam seama ca nu vom cuceri lumea, dar am fost si suntem oameni, nu lighioane.

  Apoi priveste lucrurile si asa: inseamna ca suntem un blog bun, cu opinii serioase, pe care unii le percep eventual chiar ca amenintare – pai da, sa faci lumina e o amenintare pentru oricine se indeletniceste cu haosul si minciuna. (smiley)

 6. cris spune:

  @ Corina Chiriac

  Sunt peste trei ani, zici tu? pai hai sa-i mai spunem o data lui VV sa inceapa sa ne calculeze la “anii de pensie” pentru meseria de cetatean roman.(smiley) Caci de inspaimintat si de inchis gura nu va putea nimeni sa o faca – au tot incercat, se vede ca de la injuraturi au trecut la chestiuni mai subversive.

 7. tudor spune:

  Cum adica de unde vin cretinismele?
  E foarte clar, basescu a declansat akin, iar pentru asta isi foloseste trupele de jaf (icr, gds, servicii etc).
  Se merge pe ideea conform careia minciunile cu cit sunt mai gogonate cu atit sunt mai memorabile.

  M am abtinut sa comentez cele spuse de herta muller, din aceeasi categorie; intrucit corespunde tiparului, cred ca ar trebui sa trecem peste anume reticente si sa spunem ce credem si despre ea.
  Mda.

 8. Corina spune:

  @cris
  Eu marturisesc ca am incercat sa ma cenzurez de cand cu monitorizarile astea. Aia cu incertitudinea doctrinara (sper ca ma citez corect) a iesit asa, cu cenzura cu tot. Va dati seama ce-ar fi iesit fara cenzura :)!!! Cand mai comentez chestii sensibile promit sa mentionez la sfarsit si indicele de autocenzura, urmand ca cititorii sa ajusteze continutul corespunzator.

 9. Corina spune:

  @all
  Acum ceva timp am avut un schimb de replici feministo-misogine pe acest blog. Acum regret ca pe vremea aceea nu ne monitoriza nimeni. Ar fi aparut articol mare cu “Liberalii sunt misogini”, iar acestia, ca sa-si spele pacatele procedau la inlocuirea lui Crin cu o doamna. Vedeti? Atunci a inceput de fapt puciul in PNL:).

 10. Kronstadt an der Graft spune:

  Să stăm liniștiți prieteni, e suficient să mai facă Băsescu una nefăcută de-a lui și să vedeți cum uităm toți de privirile indiscrete de pe blog. Iar o să le dăm material de zânzanie la fițuicarii de duzină din presă.

 11. @VV
  Domnule senator, nu credeti ca ar fi oportun ca dl. Ghise sa primeasca un sprijin mai consistent si efectiv din partea colegilor de partid si de alianta? Sau nu se doreste acest lucru? Deja imi dau seama ca va trebui sa va cenzurati raspunsul :-)

  @all
  PS Va aduceti aminte ca in acesti trei ani, in momente tensionate de pe scena politica cand se cereau cu obstinatie raspunsuri dlui senator v-am spus de mai multe ori ca e o platforma publica de discutii si dansul poate uneori alege intentionat tacerea? Nu stiam atunci cata dreptate voi avea :-)

 12. Eva spune:

  Am primit raspuns la intrebarea de ce il sustine UE pe TB… intereseaza pe cineva?

 13. Corina spune:

  @EVA
  Mor de curiozitate. Spune-ne!

 14. Eva spune:

  Stimată doamnă Popeanu,
  Vă mulţumim pentru mesajul dumneavoastră.
  Comisia Europeană a recunoscut la data de 28 august 2012 reluarea funcţiei de către Preşedintele Băsescu. Comisia Europeană a luat notă de decizia Curţii Constituţionale din România, care a declarat invalid referendumul din 29 iulie datorită faptului că nu s-a atins cvorumul de participare cerut de lege şi consideră că este deosebit de important ca toţi actorii politici să se conformeze deciziei Curţii Constituţionale. Pentru detalii, vă invităm să consultaţi comunicatul de presă MEMO/12/626*.
  Comisia Europeană nu a solicitat introducerea unui cvorum, ci doar respectarea deciziei Curţii Constituţionale în ceea ce priveşte organizarea referendumului. Pentru mai multe detalii privind acest subiect, vă invităm să consultaţi comunicatul de presă SPEECH/12/565*.
  Comisia Europeană s-a angajat în cadrul mecanismului de cooperare şi verificare (Decizia Comisiei 2006/928/CE**) să asiste România în remedierea deficienţelor în ceea ce priveşte reforma justiţiei şi lupta împotriva corupţiei, care ar putea împiedica aplicarea eficientă a legislaţiei, a politicilor şi programelor Uniunii Europene (UE), şi ar putea împiedica cetăţenii români în exercitarea drepturilor depline de cetăţeni ai UE. Comisia Europeană verifică regulat progresele înregistrate privind cele patru obiective de referinţă stabilite, şi publică rapoarte de două ori pe an, începând din 2007.
  Raportul Comisiei Europene, adoptat la data de 18 iulie 2012 în cadrul mecanismului de cooperare şi verificare (MCV), ridică preocupări serioase în ceea ce priveşte statul de drept şi problema independenţei justiţiei în România. Raportul include un număr de recomandări urgente, care au constituit deja tema angajamentelor făcute de Primul Ministru Ponta. Veţi putea consulta textul raportului de pe următorul link:
  http://ec.europa.eu/cvm/index_ro.htm
  Comisia Europeană va continua monitorizarea situaţiei şi va emite un nou raport în cadrul mecanismului de cooperare şi verificare înainte de finele anului curent.
  În cazul în care doriţi să luaţi legătura cu Deputaţii Europeni din România, vpă invităm să contactaţi Biroul de informare al Parlamentului European în România. Veţi găsi detalii de contact pe pagina de internet a acestuia:
  Sperăm că aceste informaţii vă vor fi de ajutor. Rămânem la dispoziţia dumneavoastră pentru alte întrebări.
  *Textul complet al comunicatelor de presă se găseşte în baza de date RAPID > selectaţi “Search complete database” > completaţi câmpul „Reference” cu numărul de referinţă dat > daţi click pe “Search” > alegeţi limba şi formatul.
  **Pe calea următoare veţi putea accesa legislaţia Uniunii Europene: EUR-Lex > Căutare simplă > Număr natural > selectaţi tipul documentului, anul şi numărul > “Căutare”. “Nota bibliografică” conţine informaţii despre document, cum ar fi date, procedura relevantă sau varianta consolidată.
  Cu deosebită stimă,
  Centrul de contact EUROPE DIRECT
  Drepturile tale, viitorul tău! Participaţi la consultarea on-line http://ec.europa.eu/justice/opinion/your-rights-your-future/index_ro.htm
  Clauza de non-răspundere
  De reţinut: Informaţiile furnizate prin intermediul serviciului EUROPE DIRECT nu ne implică din punct de vedere legal.

 15. Corina spune:

  @VV
  Vorbeam serios cu intranetul. Puteti crea o platforma care sa nu fie publica. Altfel veti avea inboxul plin de mail-uri de la toti cei care in mod normal comunicau cu dvs pe blog si acum se autocenzureaza.

 16. Eva spune:

  E “in asteptare”, e cu link-uri…
  Nimic nou sub soare, nici usturoi n-au mancat, nici gura nu le miroase…

 17. Octavian spune:

  Maestre,

  Iesiti la “bataie”. Comunicati!!!! Coerent. Structurat. Unitar. Fara fisuri.
  Referendumul a aratat cateva lucruri: 1. Exista determinare a USL de a da de pamant cu PDL si Basescu; 2. Aveti sprijin popular; 3. mesajele USL “prind” populatia; 4. Actiunile USL mobilizeaza electoratul.
  Ce a aratat USL: 1 Impetuozitate – ceea ce da bine; 2. ca nu isi calculeaza bine pasii; 3. Ca da inapoi in fata unor presiuni; 4. Ca nu da “peste degete” UE .
  Comentariu: daca nu se accepta cvorumul era un mic deranj de 2,3 saptamani, apoi…..se revenea la normal!
  Ce trebuie sa faceti: 1. Comunicati!!!! 2. Comunicati!!!! 3.Comunicati!!!!
  Proiecte unitare, idei legate, VREAU SA VAD CA AVETI O VIZIUNE PE 10 ANI: CONSTITUTIE, ECNOMIE, REFORMAREA SISTEMULUI ADMINISTRATIV, TOT!!!!!!!!!!!!! DACA FACETI ASTA VA VOM SUSTINE PANA IN PANZELE ALBE PENTRU CA NU TAIERILE AU SCOS LUMEA IN STRADA, CI AROGANTA PDL. NU UITATI!

 18. sorin gyorgyfalvi spune:

  @ VV

  tactica e veche. Se atunca cu noroi, caci indiferent cu ce incerci sa speli pete tot ramin citeva…

 19. Pacala spune:

  @VV
  @all,
  o umila parere – am vazut la A3 filiera modului in care bani de stat ajung la oficine – mai pe romaneste, sunt platiti acesti “moralisti”

 20. florin spune:

  …cretinismele vin din subsolul gandirii baseciene, un curent anti-nationalsit, portocaliu, sustinut si finantat de oameni politici pedelisti;..ma uitam mai ieri la nunta prea-buzatei eba si vedeam un presedinte cu ochi umezi ce privea ganditor la alaiul nuntas;..in viziunea chiorului, cam asa privea ponta cand statea in fata alesului si sperau sa primeasca binecuvantare ptr functia de premier…

 21. Eva spune:

  Pe mine m-au impresionat azi imaginile paralele:
  -in stanga nunta Ebei si alaiul de analfabeti fericiti
  -in dreapta baietii Nastase, educati si umiliti

 22. Corina spune:

  @Eva
  Acum sa nu-i scoatem Maica Tereza pe alde Nastase. A trecut timpul si Iliescu sau Nastase tind sa devina chiar simpatici. Eu mai tin minte vremurile cand credeam ca nu o sa mai scapam de ei.

 23. Eva spune:

  @Corina
  Daca personajele schimbau cadrele, era mai echitabil. Parerea mea.

 24. adrian spune:

  @VV: de ce bagati guvernul in povestea asta daca nu vrea? Eu n-am zis nimi de guvern desi, asa debil cum se arata tot ar trebui sa spuna ceva demn. Recunoasteti insa in felul asta implicit ca n-avem europarlamentari si ca n-are rost sa-i mai votam la viitoarea tura din moment ce sunt niste mamaligi fara voce!

 25. Sitara spune:

  Domnule Vosganian,

  Imi cer scuze daca am o interventie inoportuna dar as indrazni sa am o mare rugaminte la dvs. Se vorbeste de cateva zile de raspunsurile date de Victor Ponta la intrebarile mass-media referitoare la natura presiunilor facute la adresa Romaniei de UE si de SUA, motiv pentru care au fost acceptate ingerinte in treburile interne ale Romaniei si decizii pur si simplu halucinante, dupa parerea mea. Victor Ponta s-a referit intr-un mod destul de vag la “necesitatea de a sti ca are in luna respectiva bani pentru plata salariilor, pensiilor si datoriilor”. Din ce am vazut eu, toti cei care au comentat pe marginea acestor declaratii le-au privit mai degraba ca pe niste intoxicari, argumentele principale fiind acelea ca Romania are un Acord de tip preventiv cu FMI din care nu efectueaza trageri iar fondurile UE au oricum alta destinatie decat plata salariilor si pensiilor.

  N-am auzit pe nimeni sa spuna ceva despre imprumuturile curente pe care Romania le face pe termen scurt si mediu la banci si nici despre emisiunile de obligatiuni care se fac pe pietele financiare internationale. Avand in vedere conditiile cerute de banci la acordarea creditelor, precum si continutul prospectului de tara care se face o data cu emiterea titlurilor de stat, eu cred ca era si inca mai este extrem de verosimil sa ne trezim in incapacitate de plata de astazi pe maine sau cu costurile creditelor umflate semnificativ, pur si simplu pe baza “informatiilor” scurse de unde trebuie si ajunse la bancile care trebuie. Din cate stiu eu, bugetul nu e o pusculita din care iei cat iti trebuie atunci cand iti trebuie. Alimentarea cu cash din taxe si impozite se face o singura data pe luna in mod masiv iar atunci cand bugetul e deficitar, incepe sa semene mai degraba cu vasul Danaidelor decat cu purcelusul-pusculita.

  Domnule Vosganian, dvs. sunteti economist, ati fost ministru de finante si stiti mai bine decat majoritatea cum isi asigura un stat finantarea pentru plata cheltuielilor curente. Va rog mult de tot, incercati sa explicati la ce s-a referit/s-ar fi putut referi Victor Ponta atunci cand a vorbit de salarii si pensii. Nu lasati oamenii care au votat demiterea lui TB sa creada ca au fost tradati pur si simplu din slabiciune sau interes. S-a tot pus intrebarea “Ce ne-ar fi facut UE sau USA daca…?” Dupa parerea mea, era extrem de posibil ca pensionarii care intreaba acest lucru sa vada venind ziua de pensie si efectiv sa nu-si primeasca banii!

  Din cate cred eu, am cam ajuns in situatia din 1945 cand Regele Mihai a fost “incantat” sa-l desemneze pe Petru Groza sa alcatuiasca un guvern. Cum s-ar mai putea iesi din situatia asta, n-am nici cea mai mica idee dar, daca iti dati voie sa va spun, USL datoreaza oamenilor macar adevarul. E cea mai mare dovada de respect pe care-o poate da vreodata un guvernant tarii sale.

  De aceea, indraznesc sa va rog pe dvs. sa abordati acest subiect in aparitiile televizate pe care le veti mai avea de-acum incolo. Victor Ponta s-a referit la memoriile sale pentru amanunte suplimentare; eu zic sa nu lasati istoriei sarcina de a reabilita USL-ul. Tot ce ne puteti spune, spuneti-ne, va rog. Anecdotic, bineinteles, pentru ca toti stim ca la nivel de UE nu se ameninta ci se spun glume .
  Cu multa consideratie,
  Sitara

 26. tiberiu spune:

  @VV
  Atunci cand vedem cu cata fervoare a fost sustinut TB de marile puteri nu este deloc nedumeritor.
  Sper ca aprobarile de mediu pentru Certej sunt urmarea unor negocieri politice.

 27. tiberiu spune:

  Excelenta replica !
  http://www.ziare.com/varujan-vosganian/pnl/vosganian-atac-la-basescu-presedintele-crede-ca-simbolizeaza-romania-vestul-si-justitia-1188203
  As vrea sa vad insa si replici institutionale care sa-l puna in inferioritate.