Iata ca europarlamentarii noștri actioneaza

Liberalii europeni sar in apararea USL

Grupul Aliantei Liberalilor si Democratilor europeni din Parlamentul European a avut azi la Bruxelles o intalnire la care s-a discutat exclusiv situatia interna din Romania. In cadrul unei interventii telefonice la Antena 3, europarlamentarul PNL Ramona Manescu a declarat ca intalnirea a avut loc atat la solicitarea eurodeputatilor romani din Grupul ALDE, dar a raspuns si intrebarilor ridicate de mai multi membri ai legislativului european cu privire la situatia interna din Romania.

Ramona Manescu a declarat ca intreg grupul politic si-a afirmat public sprijinul pentru USL si a protestat impotriva dublei masuri cu care Grupul PPE (din care face parte si PDL) a tratat situatia din Romania si situatii care nu suporta comparatie, cum e cea din Ungaria sub Viktor Orban sau Italia sub Silvio Berlusconi.

Europarlamentarul liberal declara ca s-a decis ca biroul Grupului ALDE, dar si membri ai acestui grup politic se vor deplasa la Bucuresti in cursul lunii octombrie pentru a cerceta la fata locului realitatile romanesti.

O reuniune similara va avea loc maine la Bruxelles si in Grupul socialistilor europeni.

162 Responses to “Iata ca europarlamentarii noștri actioneaza”

 1. Barosanul spune:

  Domnule Vosganian,

  V-am trimes un email pe care v-as sugera sa-l studiati atent.

 2. cris spune:

  @ VV, @ all

  Discutam mai demult cum putem demonstra ce mult bine a facut guvernul Bocasescu Romaniei dpdv locuri de munca. Aveam problema cu rata somajului ( fiindca Romania nu raporteaza ceea ce se numeste somaj structural ci doar pe cei inregistrati la oficiile de somaj si care ies din evidenta dupa oarecare timp). Ei, am dat peste niste date care se si coreleaza interesant.

  Conform INSSE numarul de locuri de munca a crescut de la 4,331 milioane in 2003 la 4, 738 mil la sfirsitul lui 2008.
  Boc a devenit prim ministru in 2008: numarul de locuri de munca a scazut cu aproape 400.000 in 2009 (cind inca nu incepuse furia cu datul afara al bugetarilor, dimpotriva, basescu era in campanie electorala), pina la 4, 367 milioane.

  Inca vreo 266.0000 au fost pierdute in 2010. E un studiu sponsorizat de European Social Fund in Romania – gasiti cifrele pe ani la pagina 3 pe contorul pdf al fragmentului respectiv, pagina 96 a studiului din care provine fragmentul. Cu certitudine gasiti cifrele si pe site-ul INSSE dar acum, recunosc, n-am rabdare sa caut.
  http://www.upg-bulletin-se.ro/archive/2012-1/10.%20Balan.pdf

 3. cris spune:

  In doi ani, 2009 – 2010, sub magistrala conducere a cirmaciului iubit si vajnicului sau prim ministru s-au pierdut vreo 600.000 de locuri de munca.

  Eurostat are si dumneaei o statistica interesanta – rata de locuri de munca vacante, pe care poti angaja oameni. Rata de locuri vacante pentru Romania este pe unul din ultimele locuri – 0,6, insemnind ca piata locurilor de munca este aproape complet saturata, comparativ cu media UE de 1,7 ( in 2006 rata de locuri vacante in Ro era la nivelul mediei europene, 1,7).

  http://epp.eurostat.ec.europa.eu/statistics_explained/index.php/Job_vacancy_statistics

  Daca s-au pierdut peste 600.000 de locuri de munca in doi ani, si locurile de munca existente, dupa pierderea acestor 600.000, sunt aproape complet ocupate, adica sa cauti cu luminarea si nu prea gasesti loc de munca intreb si eu: Cite locuri de munca a creat guvernul basescu-boc ca sa indrazneasca sa-i numeasca pe romani “asistati” si “lenesi”?

 4. cris spune:

  @ VV, @ all

  M-a suparat asa de tare magaria lui urban cu asistatii ca mai dau niste cifre. Cu dedicatie, special pentru Filip G.

  Asa amariti cum sunt, romanii ( se calculeaza la cei sub 60 de ani) au una din cele mai mici rate de gospodarii in care se lucreaza sub 20% din timpul potential de lucru pe an, in UE.

  In numai 7% din gospodarii se lucreaza sub 20% din timpul de lucru pe an. Sunt mai multi “asistati” in alte tari, 10% media pe UE, peste 12 % Marea Britanie si Belgia.

  Si totusi romanii au una dintre cele mai mari rate de deprivare materiala severa (nu isi permit plata la timp a utilitatilor, un televizor, un telefon, sau incalzire pe timp de iarna), peste 30% din gospodarii (media europeana 8%)

  Paginile 4 si 5 http://epp.eurostat.ec.europa.eu/cache/ITY_OFFPUB/KS-SF-12-009/EN/KS-SF-12-009-EN.PDF

  Deci cum era cu nenorocitii de asistati din Romania? Cu minoritatea care munceste a lui musiu urban, ca sa sustina o majoritate de asistati?

 5. lordul john spune:

  @cris

  Discursul electoral al lui Clinton, postat aici de epolitikon, e un bun exemplu pentru USL, care trebuie sa-l studieze, sa puna cifrele noatsre ref. la locurile de munca, la cooperare, etc si sa+l invete pe de rost.

  Imi place sa cred ca vizita CV are legatura si cu scrisorile trimise de noi.

 6. Mihail spune:

  Corina Creţu:

  Reding va fi prezentă la dezbaterea din PE privind România, nu va fi cea mai comodă ipostază pentru ea.

  http://www.gandul.info/politica/corina-cretu-reding-va-fi-prezenta-la-dezbaterea-din-pe-privind-romania-nu-va-fi-cea-mai-comoda-ipostaza-pentru-ea-10031247

  :)

 7. Pacala spune:

  @Maestre,
  1. “Mesajul procurorului general al României, Laura Codruţa Kovesi – potrivit căruia până în acest moment liderii USL, Victor Ponta şi Crin Antonescu, nu sunt urmăriţi penal – este unul de intimidare şi, totodată, o acţiune politică, apreciază liderul PNL.

  “Mesajul lui Kovesi, în lipsa oricărui element de vreun fel, e intimidare. Cred că acest mesaj este în deplină armonie cu toate acţiunile cu caracter politic pe care Parchetul General şi DNA le-a întreprins înainte de verdictul CCR”, a spus joi seara, preşedintele PNL, Crin Antonescu, într-o intervenţie telefonică la Antena 3.”
  De aici: http://www.pesurse.ro/#/2012/09/07/antonescu-mesajul-lui-kovesi-este-unul-de-intimida/
  Am sperat sa se inceapa comunicarea dupa intoarcerea lui Crin din CO. A inceput. Sper sa fie toata ziua pe sticla liderii USL sa mobilizeze populatia…
  2. Reactia europarlamentarilor si priza la nivel european intarzie sa apara… De ce nu se cere de catre grupurile politice ale PNL si PSD din parlamentul european mutarea congresului PPE de la Bucuresti? Nu este ostentatie si daunator?

 8. Eva spune:

  @cris
  Pot sa-ti povestesc despre experienta proprie in legatura cu somajul. Practic in Braila nu exista locuri de munca accesibile. Eu lucrez trei luni in Italia si trei luni vin acasa. Mai tin locul unei cunostinte o luna-doua, cand vrea un concediu. Cand vin acasa, de fiecare data imi caut loc de munca. Deja cunosc 40% din anunturile de angajare din Obiectiv, dupa numarul de telefon. Unul vrea program 7-21 inclusiv duminica, altul nu are WC, este o javra care tine fetele o luna si apoi le da afara fara salariu pretextand ca au furat (unora le-a smuls si lantisoarele de aur de la gat) si tot asa. Eu am obiceiul sa intreb si vecinii cum se inteleg cu patronul respectiv pentru ca nu-mi plac problemele inutile si cearta. Eu incerc sa aflu de la vecini ce ii deranjeaza ca sa nu fac din greseala si ei imi povestesc cu cine am de-a face. Nu pot crede tot ce spun dar daca aceeasi oferta de angajare apare lunar… Locurile de munca reale, sunt deja ocupate cand apar in ziar sau perioada de inscriere la concurs a trecut. Si daca totusi nu sunt ocupate (unul din zece), sunt preferati tinerii. De aceea plec iar, desi mi-as dori sa raman langa puiul meu.

 9. Eva spune:

  In plus eu am lucrat in multe domenii si meserii adaptandu-ma usor si invatand din mers. Nu oricine poate face asa.

 10. Eva spune:

  Se spunea ca “flota” era ruginita si nu mai era buna de nimic, de aceea trebuia vanduta. Daca era asa plina de vechituri, cum de functioneaza inca, dupa 20 de ani, 114 nave?
  http://baricadainter1989.blogspot.ro/

 11. Pacala spune:

  @VV
  @all
  Cum se doarme in front – reactie egala cu zero, rapiditate ca inchide la nonstop pana USL reactioneaza:
  “Victor Ponta a anunţat că USL va depune plângere penală pe numele lui Vasile Blaga, “şeful campaniei de boicot” a referendumului, pentru că dacă procurorii consideră că Liviu Dragnea e vinovat pentru cum s-a votat în ţară şi Blaga trebuie să răspundă pentru primarii care au împiedicat votarea.

  Plângerea împotriva dlui Liviu Dragnea a fost făcută de către dl Vasile Blaga, șeful campaniei pentru referendum al PDL-ului (…) Mie doamna Kovesi mi-a spus în mod oficial că jumătate din acele faimoase 500 de dosare sunt pentru vot multiplu sau ceea ce cercetau dânșii la USL și jumătate erau împotriva liderilor și primarilor PDL, care au luat buletinele oamenilor și care au dat bani ca să nu vină oamenii la vot. Pe cale de consecință, luni vom depune și noi o plângere penală împotriva dlui Blaga. Pentru că dacă dl Dragnea e vinovat că nu știu unde, în Satu Mare, într-o secție de vot n-a fost un vot ci două, în mod sigur și dl Blaga, care a condus campania de boicot, trebuie să răspundă pentru primarul său de la PDL care, în urma îndemnului domniei sale, a luat buletinele de la oameni. Probabil că știți că asta e o infracțiune prevăzută clar de legea referendumului.”

  De ce luni si nu azi??? Pai azi este vineri, vine weekendul si plecam pe valea prahovei sa ne odihnim…

 12. Eva spune:

  CCR nu-i protejata de foita de aur de pe mobilier, incepe sa-i fie frica de Parlament si cere desfiintarea? Un posibil schelet din dulapul doamnei Iulia Motoc: http://www.ziaristionline.ro/2012/08/14/iulia-motoc-este-bolnava-psihic-eugen-mihaescu-afirma-ca-judecatoarea-de-la-curtea-constitutionala-a-primit-tratament-psihiatric-la-new-york/

 13. Eva spune:

  Si iata cum UE vine in octombrie sa faca ordine in Romania prin diferiti emisari la care ne-am plans. Cred ca de aceea a fost sustinut TB, sa le oferim motiv sa intervina. La mine lumina s-a stins.

 14. Marius Bacau spune:

  @all
  http://www.pesurse.ro/#/2012/09/07/zvonuri-de-remaniere-a-guvernului-sunt-vizate-3-tr/

  Ce pare aveti?Eu spun ca e bine. Cei vizati au fost invizibili in perioada asta.

 15. Barosanul spune:

  Domnule Vosganian,

  Mai tineti minte cu foarte mult timp in urma cand Doru Maries facea greva foamei va spuneam ca e o ‘spoiala’ si ca el e PDL-ist, imi spuneati ca ‘il cunoasteti bine si ca nu e asa’.

  ”Convenţia Naţională a partidului Forţa Civică a început, vineri, la Sala Polivalentă.Pentru funcţiile de vicepreşedinte candidează, între alţii, fostul ministru PSD al Sănătăţii Ion Bazac, fostul deputat PDL Dan Liga, preşedintele Asociaţiei 21 Decembrie, Doru Mărieş….’.

  Ceea ce dovedeste inca o data ca atunci cand esti ‘aproape’ de cineva e foarte greu sa poti vedea in profunzime ‘obiectiv’ lucrurile.

 16. Pacala spune:

  @VV,

  “Avem discursul despre «mai multă Europa», dar este nevoie şi de o Europă mai bună, o Europă bazată pe valori. Şi de aceea, de exemplu, este de o importanţă decisivă ca în UE toate ţările membre să respecte statul de drept şi valorile democratice ale unei societăţi pluraliste şi libere. Tocmai de aceea vreau să spun că sunt foarte bucuros şi mândru de rolul pe care Uniunea Europeană şi Comisia Europeană îl joacă în problemele apărute în România”, a afirmat Barroso, în referirea la România din discursul său.

  De asemenea, el a arătat că în urma acţiunilor UE şi Comisiei Europene a fost posibilă evitarea “schimbărilor nedemocratice” şi “reinstaurarea statului de drept” în România.

  “Datorită UE şi Comisiei Europene a fost posibil să evităm schimbările nedemocratice din România şi trebuie să fim mândri de acest lucru, pentru că am fost în stare să reinstaurăm statul de drept într-o ţară care este membră a Uniunii noastre”, a mai afirmat Barroso.

  Discursul susţinut de Barroso la reuniunea grupului PPE de la Florenţa a avut ca temă “Criza proiectului european şi rolul familiei PPE”.

  Potrivit unui comunicat al grupului PPE, reuniunea Biroului de la Florenţa desfăşurată joi şi vineri are ca obiectiv “revenirea la creşterea economică în Europa şi apărarea valorilor europene non-negociabile”.”
  de aici – http://www.realitatea.net/barroso-sunt-mandru-de-rolul-pe-care-ce-l-a-jucat-in-reinstaurarea-statului-de-drept-in-romania_1003781.html
  Deci cum procedam, si la nivel de UE facem politica ordinara?
  Celelalte grupuri parlamentare (Liberali si socialisti) unde sunt? Sau nu le-a spus nimeni ca in Romania avem o drama??

 17. Marius Bacau spune:

  @all
  Pe POS transport oricum exista mari probleme cu gradul de absorbtie a fondurilor europene. Daca pierdem aceste fonduri din cauza masurii care se doreste a fi aplicata in privinta CNADR,va fi grav. Sunt curios ce minte creata a decis asa ceva. Mai bine se gaseau solutii sa creasca gradul de absorbtie,decat sa se vina cu fantasmagorii. Silaghi ala ce face pe acolo? Ca dupa cat stiu eu,este responsabilitatea lui. Mie mi se pare o mumie imbalsamata care se misca de ici colo,dar nu face nimic concret. Cine l-a pus pe asta ministru? Nu cumva am dreptate cu numirile astea politice? Pe ce criterii a fost numit acest domn? Sunt foarte curios.

 18. Mihail spune:

  DCNews:

  Preşedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso a declarat că este mândru de poziţia luată vis-a-vis de situaţia politică din România. Barroso susţine că acţiunile UE şi ale Comisiei Europene au oprit o schimbare nedemocratică care a fost pusă la cale în ţara noastră. Într-o întâlnire cu Victor Ponta la Bruxelles, Barroso i-a cerut premierului să accepte cvorumul de 50% plus 1.

  “Avem discursul despre «mai multă Europa», dar este nevoie şi de o Europă mai bună, o Europă bazată pe valori. Şi de aceea, de exemplu, este de o importanţă decisivă ca în UE toate ţările membre să respecte statul de drept şi valorile democratice ale unei societăţi pluraliste şi libere. Tocmai de aceea vreau să spun că sunt foarte bucuros şi mândru de rolul pe care Uniunea Europeană şi Comisia Europeană îl joacă în problemele apărute în România”, a afirmat Barroso, în referirea la România din discursul său.

  “Datorită UE şi Comisiei Europene a fost posibil să evităm schimbările nedemocratice din România şi trebuie să fim mândri de acest lucru, pentru că am fost în stare să reinstaurăm statul de drept într-o ţară care este membră a Uniunii noastre”, a mai afirmat Barroso.

  Discursul susţinut de Barroso la reuniunea grupului PPE de la Florenţa a avut ca temă “Criza proiectului european şi rolul familiei PPE”.

 19. Barosanul spune:

  Domnule Vosganian,

  Va trimet un mesaj de la ‘un cetatean boschetar’ ”spuneti-le dvs. la astia va rog frumos, tuturor politicienilor, ca tara nu e “condusa”, tara e “administrata”, nu “condusa”, pentru ca a administra inseamna a te gospodari si nu a conduce. E o diferenta majora de sens!”

 20. Marius Bacau spune:

  @Mihail
  Barroso&co. ori sunt neinformati,ori sunt de rea credinta.Sa faci afirmatiile astea fara sa ti le ceara nimeni mi se pare un gest stupid. De ce facem noi temenele in fata CE nu inteleg. Barroso nu e Dumnezeu acolo,el este presedintele vremelnic al CE. Din 2014 poate nu va mai fi. Pe fondul masurilor impuse de frau Merkel pe modelul nazist, popular-europenii vor pierde masiv alegerile in Europa. Atunci Barroso e aut.
  Noi avem o slaba absorbitie a fondurilor europene si ne e teama de viitor,asta e altceva. Dar asta nu inseamna ca Barroso si celelalte persoane care au intervenit grosolan in afacerile interne ale unui stat membru al UE, au avut vreaun temei juridic sa o faca.
  Au profitat de slabiciunile liderilor USL si l-au adus inapoi pe Basescu garantul statului de drept si al democratiei !
  Daca sunt asa democrati de ce nu le-a pasat de optiunea cetatenilor Romaniei,care in esenta sunt cetateni europeni si nu ai unei tari bananiere. Prin atitudinea dumnealor,acesti domni populari-europeni nu fac altceva decat sa determine un euroscepticism cras printre cetatenii tarilor afectate de masurile lor. Eu sunt un european convins,dar cand vad atata fatarnicie si tupeu,mi se face sila .

 21. Marius Bacau spune:

  @Mihail
  Nu sunt anti-european dar cu certitudine am devenit anti Barroso si anti Merkel. Asta dupa amestecul grosolan in treburile interne ale Romaniei. Ma voi bucura extrem de tare atunci cand aceste doua personaje si partidele lor,vor pierde alegerile.

 22. Marius Bacau spune:

  @all
  Despre toate mizeriile petrecute sau in curs de a se petrece Radu Tudor spune: “Evident, toate aceste mizerii se petrec in aplauzele sinistrelor figuri centrale din Comisia Europeana, care se pretind gardieni ai democratiei si statului de drept.”
  Intr-adevar,aceste sinistre figuri stiu ce e mai bine pentru cetatenii Romaniei. Ei stiu ca e bun Basescu si asa trebuie sa fie. Votul nostru? Pe cine intereseaza? Cetatenii Romaniei au trecut la …….si altele.
  Regele e in pielea goala,dar ei ii admira frumusetea hainelor. Asta cum se numeste? Totul de dragul agatarii de putere a PPE in Europa in contextul unor guvernari catastrofale si aducatoare doar de masuri de austeritate. Merkel e Boc cu fusta. Taiem si apoi gandim.
  MRU si partidul sau care incape intr-un lift vrea in PPE. Ii doresc succesuri! Sa vedem cine ii voteaza. Pe el si pe cei care si-au batut joc de poporul asta cat au condus tara si-si mai bat si acum de pe la coltul strazii,de pe la PG,de pe la CCR,DNA si alte institutii democratice din Romania.
  MRU,Neamtu-usturoi,Papahagi si Vasile Bleaga. Ei sunt cei ce reformeaza Romania,ei reprezinta dreapta autentica. Nu va vine sa radeti? Mie,da. Cel mai grav este ca replica USL nu este pe masura tupeului si jigodismului acestor personaje sinistre.
  Asta astept. Reactie,fapte,masuri concrete,fermitate,verticalitate si demnitate. Se poate?

 23. Eva spune:

  Eu cred ca TB este precum morcovul atarnat de sfoara pentru a convinge magarul (=poporul roman) sa mearga (accepte monarhia). Probabil nici lui TB nu-i vine sa creada ca e atat de sustinut de o UE care nici nu-l observa pe la reuniuni. TB ar trebui sa stie ca in final, morcovul va fi mancat de magar. Eu cred ca unul dintre cei care il pazesc va fi platit sa-i organizeze o “sinucidere” pentru ca stie prea multe despre mafia PD-L.

 24. Eva spune:

  Punem pariu ca in octombrie se va negocia pentru monarhie?

 25. Mihail spune:

  @ all& Vosganian,

  E cam aiurea sa-mi raspundeti mie pentru tampeniile pe care le spune nenea Barroso.
  …Eu mai dau cu copy paste tot felul de postari, asta ca sa va parvina voua mai repede dar si pentru ca domnul Vosganian, acum plecat (rog a nu se uita de civeta mea) sa stie cam ce se discuta, sa poata alege ce site-uri deschide cu prioritate.
  Vreau sa ma fac si util! :)
  In rest, consider ca incepand comentarile/postarile despre productiile orale ale dmnului Barroso cu ” @Mihail” consider ca este jignitor (for me).
  Este sub demnitatea mea sa fiu anexat unui asemenea domn.
  Saru’mana pt. intelegere.

 26. Corneliu spune:

  @vv
  @all
  Buna seara,
  Am avut aseara prilejul sa ascult dezbaterea la care au participat, ca invitati, Lucian Avramescu si Mugur Ciuvica.
  Nu am putut sa nu retin unul dintre aspectele CELE MAI NELUATE IN CALCUL, dar FOARTE BINE punctate de dl Avramescu : TB, revenit in functie isi pune, deja, planul in aplicare pentru castigarea alegerilor din decembrie, lucru combatut de dl Ciuvica. A inceput cu dl Dragnea si va continua cu tot ce “oamenii sai” pot face, in acest moment, pentru dezintegrarea USL-ului si subminarea unitatii acesteia. Ca este asa o demonstreaza informatiile anti-alianta aparute pe surse (manipulare clara) si, nu in ultimul rand, lipsa unei strategii pe care, DEJA, PDL-ul o aplica.

  Dragii mei,
  Daca ramanem la nivelul declarativ al dlui SOVA, cum ca VOM FACE, dar nu se face inca nimic, asteptandu-se un “nu stiu ce” si de la cine O.K., se risca mult mai mult decat se crede.
  Asa cum afirmam si anterior, pericolul nu este nici pe departe inlaturat si in timp ce USL-ul asteapta nu stiu ce, TB va lovi unde cat si cum de puternic ii vor pregati oamenii sai, loviturile.
  Teoriile occidentale nu se aplica jocului de la noi, unde se practica lovituri cat mai neregulamentare si se striga hotul, atunci cand hotul fura.
  Imi pare rau ca trebuie sa constat o inertie, inclusiv in sprijinirea “nebuniei” dlui GHISE si nu inteleg de ce nu se incearca ceva si mai mult: de ce nu se comanda 7,5 milioane de tricouri ca ale dumnealui care sa poata fi cumparate si pe care sa le primim, iar la o anumita ora, sa ne imbracam toti, INDIFERENT UNDE SUNTEM, si sa ne plimbam prin localitatile noastre?
  Asta ar fi un umil exemplu de solidaritate. Sa nu mi se spuna ca onorabilii oameni de afaceri din USL nu pot sa cheltuiasca cateva mii de lei pentru asa ceva (SI EU AS CUMPARA UNUL, CHIAR DACA STAU LA TARA).
  Si cazurile ar putea continua, DAR TREBUIE PUSA IN APLICARE, cat mai repede, O STRATEGIE IMBATABILA.
  NU VA JUCATI CU FOCUL! Va veti arde, cu siguranta, rau de tot.

  Imi cer scuze pentru aceasta postare. Dar cand vad ca nimic nu s-a intamplat, inclusiv dupa reluarea lucrarilor Parlamentului, iar dl Civica ne asigura ca toate sunt simple chestiuni de imagine, si ca, de fapt realitatea este alta, ma cutremur.
  Pe aceeasi realitate, lasata “in plata Domnului”, nu s-a facut MOBILIZAREA pe care o recomandam pe blogul meu, in postarea “GREU DE CLINTIT” si nu numai iar lipsa a inca 600.000 participanti la referendum ne-a adus in aceasta stare.
  Si tot pe acesta realitate s-a realizat acea mare confuzie cu numarul de votanti, sabotare pentru care platesc, acum cei peste 8 milioane de participanti.

  Va rog, din tot sufletul, treziti-va!
  Nici nu stiti ce se pregateste, probabil.
  Eu nici nu vreau sa ma gandesc ce va urma, in starea asta de amorteala pe care o adopta USL-ul, in lupta cu acest balaur al raului. MAI LASATI TEORETICIENII ONORABILI SI STILATI DIN OCCIDENT. Aici nu mai este vorba de gemtlemani, onorabilitate si onestitate. Cel putin nu acum.
  Nu aveti oameni, fonduri, resurse ?
  Se spune ca cine cauta, gaseste.
  IMPORTANT ESTE SA SE VREA.
  Va multumesc pentru atentie, cu scuzele de rigoare.

 27. tiberiu spune:

  @marius bacau
  Cei de la UE stiu ce-i mai bine pentru ei,iar base e perfect pentru ei pentru ca a dus la o reducere a pretului fortei de munca,deci a costurilor de productie,la scaderea preturilor la imobiliare etc facand piata romaneasca mult mai usor penetrabila capitalului strain.De asemenea TB este sluga plecata a lui merkel asa cum era boc pentru base.Base a indatorat Romania la FMI transformand-o intr-o semicolonie.
  R. Tudor si ceilalti fraieri gandesc in termeni care nu sunt cei ai marii finante internationale reprezentate de UE si SUA.
  Nu stiu cand va veti trezi din aiurelile despre democratie la care visati si care nu au nici o legatura cu modul de a gandi al superputerilor.

 28. Eva spune:

  Mi-a placut suprapunerea de infoprmatii de la Antena3, in emisiunea “La ordinea zilei”. Pe banda mai groasa, albastra, scria mare: “MRU s-a ales presedinte”. Pe banda rosie, mai mic: “Accidentul s-a produs din pricina neacordarii prioritatii”.

 29. Mihail spune:

  Iata o scrisoare intresanta adresata domnului Barroso de catre “unul” dintre cei 7,5 milioane.
  sursa : http://www.ghimpele.ro:

  ” Sursa foto: INTACT IMAGES

  În scrisoarea deschisă adresată preşedintelui Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, Simion Dascălu se prezintă în primul rând ca fiind unul din cei 7,5 milioane de români care au votat împotriva regimului condus de Traian Băsescu şi continuă prin a-şi descrie funcţia pe care o ocupă în cadrul Comisiei Europene.

  „Din 2004 lucrez alături de Comisia Europeană în calitate de expert independent pentru cercetare şi dezvoltare tehnologică, planuri strategice de transport, cercetare în domeniul aeronauticii şi securităţii, şi, datorită propriilor expertize, a experienţei şi a celor mai avansate studii pe care le deţin în domeniul industriei aeronautice şi aviatice, am contribuit în mod direct la sprijinul pe care Comisia Europeană îl acordă proiectelor RTD (n.r – Cercetare şi Dezvoltare Tehnologică) prin finanţări în valoare de 500 milioane de euro (…) Ȋncă de la începutul actualei crize politice din România şi implicarea dumneavoastră în legile naţionale şi sistemul constituţional al ţării, mă întreb de ce nici dumneavoastră personal, nici Comisia Europeană nu i-a contactat pe toţi experţii independenţi din România pentru a le solicita cele mai bune şi obiective opinii în legătură cu ce se întâmplă la nivel social şi politic în ţara noastră din cauza preşedintelui Traian Băsescu? Pentru a fi mai explicit în această privinţă: suntem foarte apreciaţi pentru munca pe care o desfăşurăm în calitate de experţi, se ţine cont de opiniile noastre în deciziile Comisiei Europene de a investi zeci de milioane de euro în proiecte de cercetare, iar munca noastră reprezintă adevărate garanţii ale profesionalismului, dar în această situaţie de o dificultate mult mai neînsemnată nu am fost consideraţi potriviţi?”, se întreabă Simion Dascălu.

  „Există mult prea multe întrebări pentru dumneavoastră: de ce aţi sprijinit un impostor, decât dacă îl cunoaşteţi, şi de ce aţi intervenit, în calitate de reprezentant al Comisiei Europene, împotriva sistemului nostru de legi şi împotriva constituţiei? Era deja plănuit să se treacă peste opţiunea pe care mi-am manifestat-o prin vot? Da­ţi-mi voie să vă dezvălui pe cine aţi sprijinit – aveţi idee ce câte ori a înşelat Traian Băsescu companiile din Uniunea Europeană? Probabil că nu! Aveţi idee de căte ori a înşelat Traian Băsescu un ministru olandez al Transporturilor şi Managementul Apei – de câteva ori, pentru că am avut posibilitatea de a-i avertiza! Aveţi idee în buzunarul cui a intrat şpaga în urma achiziţionării de către TAROM a avioanelor Airbus şi, mai târziu, a celor Boeing?”, sunt doar câteva din întrebările adresate de Dascălu lui Jose Manuel Barroso.

  Ȋnainte de a încheia scrisoarea adresată preşedintelui Comisiei Europene, Simion Dascălu readuce în discuţie subiectul referendumului şi prejudiciile pe care intervenţiile lui Joe Manuel Barroso le-au creat populaţiei României:

  „Din cauza faptului că i-aţi solicitat premierului să accepte condiţiile stricte de organizare a referendumului prin care se putea pune capăt cât mai rapid mandatului preşedintelui Traian Băsescu, ce, prin acţiunile sale, i-a înşelat pe cetăţenii propriei ţări, statul se află acum în pragul unui război civil pentru că dumneavoastră l-aţi crezut pe el în loc să credeţi 7.5 milioane de cetăţeni europeni şi realitatea din România.”

  „Aşadar, în concordanţă cu tratatele europene, consider că toate pierderile mele personale începând cu această dată şi care vor continua pe viitor au fost generate de dumneavoastră, in calitate de reprezentant al Comisiei Europene şi, prin intermediul acestei scrisori, solicit Comisiei Europene să suporte toate pagubele, pierderile, costurile şi, de asemenea, să îmi asigure o pensie pe toată durata vieţii pentru activitatea pe care am desfăşurat-o (…) Totodată, voi incuraja un numar cât mai mare din cei 7.5 milioane de cetăteni care locuiesc aici, într-un stat european, să recurgă la aceleaşi căi legale împotriva dumneavoastră ca şi reprezentant al Comisiei Europene pentru a recunoaşte în mod public şi pentru a vă asuma întreaga responsabilitate pentru intervenţia negativă în sistemul naţional de legi. Ȋn cazul în care decizia Comisiei Europene sau răspunsul dumneavoastră nu va va fi în deplină concordanţă cu cerinţele mele, îmi rezerv dreptul de a apela la Curtea Europeană de Justiţie”, se arată în finalul scrisorii deschise adresate preşedintelui Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso.

 30. Mihail spune:

  Stirea numarul doi:

  Joseph Daul, preşedintele grupului popular din Parlamentul European, a trimis o invitaţie către premierul Victor Ponta la dezbaterea despre situaţia politică din România ce va avea loc miercuri, 12 septembrie, în cadrul sesiunii plenare de la Strasbourg a forului legislativ european.

  Victor Ponta, invitat de președintele PPE la Strasbourg / Sursa Foto; agenda.ro
  “Joseph Daul a reluat vineri invitaţia adresată premierului Ponta de a veni în Parlamentul European pentru a ne exprima poziţia sa cu privire la evenimentele din România“, a declarat purtătorul de cuvânt al liderului grupului PPE.

  Purtătorul de cuvânt a mai adăugat că preşedintele PPE i-a lansat invitaţia lui Victor Ponta pentru prima oară în luna iunie, între timp invitația fiind reluată și în unele comunicate ale grupului PPE cu privire la evenimentele politice din România.

  “Invitația rămâne deschisă, președintele grupului PPE a reluat apelul său public către premierul Ponta pentru că el consideră necesară prezența primului-ministru al României la o dezbatere în cadrul unei sesiuni plenare a Parlamentului European cu privire la România“, a spus purtătorul de cuvânt al liderului grupului PPE.

 31. Mihail spune:

  Stirea a treia, sura: http://www.pesurse.ro:

  Surse din cadrul Grupului PDL din Parlamentul European au declarat pentru pesurse.ro că Theodor Stolojan s-a apucat de tradus. Nu de cărți, tratate internaționale sau din aquis-ul comunitar…. ci de stenograme de la DNA. Sursele menționate susțin cu europarlamentarul PDL a transcris rând cu rând din stenogramele ieșite pe surse din dosarul referendumului în care sunt redate convorbirile telefonice ale fostului ministru de interne Ioa Rus și ale fostului ministru delegat pentru administrație, Victor Paul Dobre. Traducerea a fost apoi distribuită europarlamentarilor pentru a le spune acestora cum s-a încercat ‘lovitura de stat” prin referendumul din 29 iulie.

  Potrivit informațiilor noastre gestul europarlamentarului român a creat rumoare printre parlamentarii din celălalte țări pentru că e pentru prima dată când un grup parlamentar din cadrul unui curent din Parlamentul European face cu atâta sârg rău imaginii țării din care provine.

  Se spune că europarlamentarii maghiari care nu sunt de acord cu actualul prim-ministru de la Budapesta, Viktor Oban ar fi spus că nu își pot batjocori patria în asemenea fel.

 32. gelu spune:

  In timp ce TB loveste din toate pozitiile si directiile USL doarme-n ghete iar dupa cum se deruleaza ostilitatile pana in Dec. 9 USL va fi facut KOxKOxKO. Singura arma a domnilor liberari este aceea de a se lamenta pe sticla televizoarelor si a ne arata cat de rau e TB si de aceea ei liberalii trebuiesc sa respecte regurile democratiei in timp ce doamnele liberale sunt mai mult pe post de manechine in aceste interventii televizate. Cu alte cuvinte, nu ai cu cine, nu ai cu cine, nu ai cu cine, niste filfizoni care manaca si ei o paiine din posturile de parlamentari.

 33. Bibliotecaru spune:

  @ Varujan Vosganian

  Dacă prin absurd domnul Tăriceanu pleacă la MRU… aveţi o problemă importantă.

 34. tiberiu spune:

  @gelu
  impartasesc aproape integral punctul tau de vedere legat de comportamentul de cele mai multe ori lamentabil la USL, lipsa de coordonare,de viziune si capacitate de reactie, mai degraba “balet politic” decat “lupta politica”.
  Trebuie sa recunoastem insa ca Ro este total vasalizata intereselor starine prin imprumuturile contractate de Tb @Co.
  Adoptarea unei politici “cocosesti” s-ar solda cu represalii financiare din partea FMI si UE la care economia casapita a Ro nu poate rezista.
  De ani de zile incerc sa avertizez ca TB si ai lui sunt pur si simplu subestimati, ei dovedind de-a lungul timpului instincte politice redutabile.Aceste opinii mi-au adus multe reactii potrivnice,eu insumi fiind suspectat de basism,idee de-a dreptul aberanta.
  Pentru a iesi din aceasta situatie aproape disperata ar trebui mult mai multa iscusinta politica decat este actualmente disponibila.
  Amatorismul dezarmant evidentiat de USL in fata sistemului de relatii externe sai interne edificate de TB genereaza multe indoieli pentru viitor.
  Carentele USL-iste sunt greu de remediat,dar nu imposibil,insa pentru asta ar trebui sa aiba loc un proces de metamorfozare profunda as mentalitatii si identitatii USL-istilor, o planificare si o organizare net superioara celei actuale. As recomanda mai putine vorbe si mai multa gandire si fapte.

 35. George spune:

  Domnule senator, o să câștigați alegerile în iarnă, dar o să mai stați încă 2 ani cu TB? Asat e sinucidre politică.