Iata ca europarlamentarii noștri actioneaza

Liberalii europeni sar in apararea USL

Grupul Aliantei Liberalilor si Democratilor europeni din Parlamentul European a avut azi la Bruxelles o intalnire la care s-a discutat exclusiv situatia interna din Romania. In cadrul unei interventii telefonice la Antena 3, europarlamentarul PNL Ramona Manescu a declarat ca intalnirea a avut loc atat la solicitarea eurodeputatilor romani din Grupul ALDE, dar a raspuns si intrebarilor ridicate de mai multi membri ai legislativului european cu privire la situatia interna din Romania.

Ramona Manescu a declarat ca intreg grupul politic si-a afirmat public sprijinul pentru USL si a protestat impotriva dublei masuri cu care Grupul PPE (din care face parte si PDL) a tratat situatia din Romania si situatii care nu suporta comparatie, cum e cea din Ungaria sub Viktor Orban sau Italia sub Silvio Berlusconi.

Europarlamentarul liberal declara ca s-a decis ca biroul Grupului ALDE, dar si membri ai acestui grup politic se vor deplasa la Bucuresti in cursul lunii octombrie pentru a cerceta la fata locului realitatile romanesti.

O reuniune similara va avea loc maine la Bruxelles si in Grupul socialistilor europeni.

162 Responses to “Iata ca europarlamentarii noștri actioneaza”

  1. Irinuca Petrii spune:

    Bravo lor, mai bine mai tarziu (decat Macovei:-() decat niciodata….

    Pacat ca nu se pot citi astfel de stiri pe site-ul PNL -care a ramas”incremenit in proiect ” (=trecut ) – poate observatia mea seamana cu zicala “tzara arde si baba se piaptana” dar totusi , traim intr-o lume rapida… trebuie sa cautam informatia corecta la putinii liberali care scriu in timp real pe blog… mai la un parlamentar, mai la un fost consilier prezidential

    Noi pe site-ul PNL reciclam/refolosim indemnul mobilizator cu “DA: la referundum??…. sau CHIAR nu ne pasa de tinerii care mai arunca un ochi pe internet si parca ar vrea stiri de azi, nu doar o fatzada care era buna acum 3 luni.

    Puteti face constructiv in legatura cu site-ul PNL ca e cam decrepit….? Eu voi scrie pana se misca ceva acolo sus….

  2. Eva spune:

    WAW!
    Doamna Norica Nicolai chiar stie ce spune!
    Era momentul sa vorbeasca profesionistii…

  3. Pacala spune:

    @VV,
    Actiune buna in sine, dar cu o intarziere imensa si o lipsa de reactie fara nici o explicatie… Nasol.
    Deplasarea se va face in cursul “lunii octombrie pentru a cerceta la fata locului realitatile romanesti” – parafrazand, nu erau oferte de low cost pe wizz-air mai devreme??? Ce realitati mai au de cercetat? Si dupa ce le cerceteaza se vor culca la loc?
    Parerea mea – avem specialisti printre europarlamentarii USL, puteau crea actiuni de public relations cu jurnalisti la Bruxelles, in care sa le explice ce si cum, in perioada de pana la referendum… Financial Times, Allgemaine Zeitung si altele…

  4. Mihail spune:

    Si ?

  5. Marius Bacau spune:

    @Varujan
    Era si timpul! Totusi de ce atat de tarziu? Alta ar fi fost perceptia europeana despre referendum daca aceasta actiune s-ar fi derulat la timpul ei ca reactie fireasca la intoxicarile consumatoarei de alcool Monica Macovei.

  6. Filip G spune:

    Parerea mea despre BAC.
    E o nebunie care va bulversa invatamantul.
    Daca se doreste poate fi rezolvata problema foarte simplu.In aceiasi zi.
    Subiecte concepute astfel incat nota 5 ori 6 sa corespunda unui BAC TEHNIC.Iar de la nota 7 sa fie considerat un BAC ce da dreptul elevului sa intre in facultate.
    Cei care au absolvit liceul cu 5-6 la BAC au dreptul sa dea BAC-ul in toamna.

  7. @Irinuca Petrii

    Site-ul clubulbloggerilor.pnl.ro este updatat zilnic.

  8. Marius spune:

    In fine, o floare, cu care, poate (speram!), se va face primavara!

    Daca adaugam si declaratia ministrului de externe al Germaniei (tot ALDE!) putem spune ca greul a trecut si “trendul” e spre altceva!

  9. Theodora spune:

    Scuze pentru off topic!

    Daca Radu Tudor are dovezi ar trebui sa le prezinte daca nu are nici o dovada ar trebui sa isi ceara scuze.
    Nu poti sa arunci cu noroi intr-un om in care multi romani isi pun sperante si pe urma sa taci.
    http://theodora0303.wordpress.com/2012/09/05/daca-radu-tudor-are-dovezi-ar-trebui-sa-le-prezinte-daca-nu-are-nici-o-dovada-ar-trebui-sa-isi-ceara-scuze/

  10. Corina spune:

    @VV
    http://www.zf.ro/opinii/este-timpul-si-pentru-exporturile-romanesti-10020723

    Daca tot veni vorba de lobby extern, puneti si articolul de mai sus in mapa externistilor, ca ban la ban trage, si paduche la paduche, ca tot e la moda zilele astea folclorul oltenesc. Nu stiu cum fac nemtii sau francezii, dar pot sa va povestesc cum funtioneaza UK Trade&Investment (UKTI). O intreaga masinarie de penetrat pietele externe care face si bani pe deasupra.

  11. lordul john spune:

    @paul slayer grigoriu

    Cugetarile dlui Tarziu nu pot luate in considerare. Mai incercati!

  12. lordul john spune:

    @VV

    Asta este reactia oficiala a Grupului ALDE la analiza conceputa de cris?

    Avem reactii de la Comisia de la Venetia?

  13. Mihail spune:

    Iata ce spune domnul Plesu:

    ” E un partid care nu a re­u­şit niciodată să coaguleze cu adevărat. Acolo sunt oa­meni înzestraţi, pe care îi cunosc, de pildă Varujan Vos­ganian. Nu-i lipseşte nici inteligenţa, nici simţul oportunităţii, nici anumite abilităţi. Cum suportă el un ins ca Antonescu în fruntea partidului, când e clar că duce totul în jos? Până acum, doar Andrei Chi­liman a avut o reacţie sănătoasă, dar, din păcate, fără ecou. De alţii nu ştiu şi asta e iar o problemă. Es­te foarte semnificativ faptul că dacă mă pui să nu­mesc 10 inşi din Partidul Liberal mă încurc. După Fe­nechiu, Orban, Mircea Diaconu şi Haşotti mă blo­chez. Un partid care reuşeşte această performanţă de anonimitate e cu totul neobişnuit şi e păcat că toc­mai Partidul Liberal e într-o asemenea situaţie. Mă întreb: acolo nu sunt şi oameni lucizi? Tineri de anvergură? “

  14. Marius Bacau spune:

    @all
    http://www.cotidianul.ro/dan-radu-rusanu-premierul-trebuie-sa-ii-tina-piept-lui-basescu-si-sa-nu-ii-accepte-jocurile-193371/
    Interesante afirmatiile lui Rusanu. Ce spune Plesu nu ma intereseaza.O fi dumnealui marele intelectual in viata,dar la capitolul caracter,moralitate si verticalitate…….scartaie din toate incheieturile. Domnul Plesu are multe de lamurit legat de propria-i persoana si de trecutul dumnealui. Pana o va face,comentariile pe care le face nu-mi starnesc nici macar revolta.

  15. lordul john spune:

    @Mihail

    Ne putem intreba, si dl. Vosganian chiar a scris pe acesta tema, cum poate un intelectual de talia dlui Plesu sa suporte un individ de talia lui Basescu in fruntea tarii? Cum l-a suportat ca sef la Administratia Prezidentiala, am vazut.

  16. Socrate spune:

    Felicitari pentru actiunile si succesele europarlamentarilor liberali. Poate ca europarlamenaterii liberali ar trebui sa informeze toti europarlamentarii din PE asupra ingerintei doamnei europarlamentar Monica Macovei, ingerinta de natura sa afecteze independenta justitiei, consemnata de CSM.
    http://www.luju.ro/institutii/ong/facias-cere-piccj-si-dna-sa-se-sesizeze-cu-privire-la-abuzul-europarlamentarei-monica-macovei-lumeajustitiei-ro-a-publicat-hotararea-plenului-csm-prin-care-s-a-constatat-ca-macovei-a-comis-o-ingerinta-in-activitatea-de-urmarire-penala-printr-un-mail-trimi
    Mai ales ca am auzit ca este popusa la nu stiu ce premiu de PE.

  17. Corina spune:

    @Mihail
    Are si Plesu ocazional/partial dreptate. Cert e ca trebuie sa ai criterii foarte diverse de apreciere ca sa-i admiri in acelasi timp pe VV si Base. Daca VV este un lider de valoare si Base la fel, presupun ca cei doi ar trebui sa aiba ceva in comun. De cultura si educatie nu poate fi vorba. Care o fi fost criteriul de evaluare :)?

  18. adam mares spune:

    @corina
    simtul oportunitatii si anumite abilitati (smiley)

  19. adam mares spune:

    @corina
    sa traduc in niste termeni mai neaosi?

  20. Corina spune:

    @adam mares
    Mai bine nu :).

  21. Kronstadt an der Graft spune:

    Dacă USL va avea aceeași tactică și aceeași strategie ca cea de până acum, în octombrie membrii grupului ALDE nu vor avea de făcut altceva decât să constate decesul și să numere morții de pe câmpul de luptă, din tabăra celor de la ”putere”.

  22. Marius Bacau spune:

    @Varujan
    Exact maestre.Daca va amintiti,am avut niste comentarii fata de acest Rus la momentul demisiei lui. Are o pozitie in afara PSD in acest moment.Emite judecati de valoare despre Crin,despre Ponta,e cam ciudata atitudinea lui. Individul ala nevrotic,pe nume Neamtu il vede premier,e amic cu Blaga. Cam ciudat nu?

  23. Marius Bacau spune:

    @Varujan
    Cum pot activa intr-o comisie a PNL? E posibil ?

  24. sorin gyorgyfalvi spune:

    @ VV

    eu as avea o intrebare:

    cind ati predat puterea boc v-a invinovatit personal de multe chestii, si din cite imi aduc aminte ameninta cu penalul pentru ce va gasi el in “visterie”. Faptul ca el cauta banii din visterie, si credea ca visteria e undeva pe la guvern …. asta e alta chestiune, dar eu va intreb: acum dupa atit timp, cind s-au cistigat in justitie definitiv o multime de procese impotriva statului si s-a dovedit ca boc personal a semnat acte abuzive care au prejudiciat in final statul de milioane si milioane de euro, nu-i cere nimeni sa raspunda cu averea sa sau cu inchisoarea ?

    Asemeni lui sunt o multime de portocalii care au prejudiciat statul de foarte multi bani, iar faptele sunt dovedite deja prin faptul ca persoanele prejudiciate initial au cistigat definitiv procesele in instanta, iar statul prin guvernul Ponta e obligat acum sa plateasca. Acesti bani nu se pot imputa celor care au gresit ?

  25. Filip G spune:

    @vv
    Notele intre 5-7 sa fie considerat BAC profesional
    Notele peste 7 BAC NATIONAL
    Subiectele sa fie astfel concepute incat sa poata elevii sa obtina macar 5

  26. cris spune:

    @ Lordul John

    Nu e textul meu milord, e al nostru, n-ar fi existat fara atitea discutii si comentarii, fara participarea si perspectivele tuturor, n-am decit meritul ca pot scrie usor si repede in engleza, atit. Doar m-am straduit sa pun discutiile noastre intr-o formula accesibila si altora.

    Cred ca dintre europarlamentari cel putin doamna Nicolai poate pune in pagina, si sunt convinsa ca a facut-o, tot ceea ce am spus si noi si mai multe inca, perspective la care noi nefiind juristi nu ne putem gindi. E bine insa sa aiba si suportul gindurilor exprimate de oameni care nu au alt interes in politica decit ca simpli cetateni.

    In ce ma priveste m-as duce de o mie de ori sa votez acelasi lucru, am un singur merit – indignarea, daca acesta e un cuvint uzitat mai de curind: Dincolo de orice pentru mine regimul basescu este unul construit pe dispret fata de om , demnitatea sa, drepturile sale fundamentale. Ma gindesc numai la oamenii murind in fata unor spitale inchise aiurea pentru ca asa a comandat basescu si comentariul lor “ei, oricum mureau, si ce daca!”, la cei bolnavi de cancer lasati sa moara fara macar morfina, la cei cu disabilitati lasati fara suport, la scirba si cruzimea afisate fata de virstnicii meniti “sa iasa din sistem”, la iarna lui 2011-2012 si oamenii ingropati de vii in zapada numiti lenesi de domnul MRU si betivi de Toader.

    Sunt lucruri care nu trebuie uitate niciun moment. Nici procentele lui basescu nici giumbuslucurile lui legale nu au nici un fel de importanta in fata unei realitati: cel mai important lucru in fata caruia oamenii au reactionat prin votul la referendum, este dispretul criminal fata de ei. Suntem vinovati de constiinta.

    In fatza grupului ALDE, si oricui de altfel, as pune in egala masura imaginile oamenilor murind in fatza spitalelor, disperarea celor de la Asociatia pacientilor cu cancer, disperarea celor ingropati de vii in zapada ca si reactia guvernantilor condusi de Basescu ( viermii, mahala inepta, ciumpalacii, lenesii, betivii).

  27. Filip G spune:

    Disperarea creste ,doamna Campeanu ia masuri adecvate.
    http://www.cotidianul.ro/iulian-urbann-asistatii-social-gunoaie-care-nu-vor-sa-munceasca-193397/
    O sugestie totusi:
    In viitor trebuie daruita o undita fiecarui asistat,astfel incat sa reuseasca sa prinda pesti singuri.{pin munca sa reuseasca sa intretina familia}

  28. cris spune:

    @ Filip

    Domnul Urban a uitat sa sugereze sa se dea si batrinilor de 90 de ani cite o sapa, sa iasa singuri din zapada la iarna, iar bolnavilor de cancer o funie pe post de morfina. Desigur domnul Gitenstein va fi foarte de acord cu undita, iar Reding cu sapa si funia. Daca nu vrea sa candideze la parlamentarele din Romania, cu asemenea discurs in mod cert va fi sustinut de partenerii din PPE si de peste balta.

  29. Filip G spune:

    @cris
    Un asistat social nu-i un om puturos.Asta ca definitie.
    Exista oameni care nu pot muncii.Dar exista si oameni care sunt apti de munca dar nu au unde.
    Iar ordonantele tampite date de boc trebuie revizuite.
    Ex
    Daca un cetatean are drujba,ori cateva fam de albine nu primeste ajutor de incalzire ori alta facilitate.
    Ce face omul,vinde drujba si fam de albine.Copii ii pune sa taie lemne cu joagarul.Iar iarna borcanul cu miere lipseste din camara.Asta nu-i PROGRES e REGRES

    Ofera primadata alternativa fiecarui cetatean,apoi judecal.

  30. lordul john spune:

    @cris

    Da, eram curios daca exista o reactie in ipoteza in care europarlamentarii liberali au trimis textul la Comisia de la Venetia si altor colegi di PE. Deocamdata la mine, nici o reactie!

  31. cris spune:

    @ LordulJohn, @ all

    Da-le timp, abia vin din vacanta si au in fatza o scrisoare lunga si deloc usor de citit si judecat. Sa trimitem si direct la grupul ALDE si la socialisti? E-mail-ul ALDE: aldegroup@europarl.europa.eu

  32. Corneliu spune:

    Buna seara.
    Pentru ca am promis ca nu incheia vizitarea blogului si ca voi sustine toate demersurile PRODEMOCRATIE, va redau, cu permisiunea Dvs. gandurile de astazi:

    MIERCURI, 5 SEPTEMBRIE 2012

    Mania grandorii si democratia … UNUI roman

    Imi este foarte greu sa scriu astazi, dupa modul total dictatorial cu care fostul presedinte dublususpendat si-a facut aparitia, ca un veritabil jucator titular, pe terenul atat de accidentat al politicii romanesti.
    Imi este foarte greu sa nu-mi amintesc modul cameleonic in care se arata gata de o coabitare cat mai responsabila cu celelalte componente ale statului de drept.
    Imi este foarte greu sa nu recunosc cat de bine se potriveste vechiul proverb “lupu-si schimba parul, dar naravul ba” cu starea creata incepand de ieri, dupa rezolvarea problemelor familiale cu care am fost atat de “mediatizati” saptamana trecuta.

    Scriu astazi aceste cateva ganduri, cu simpla intentie de a-mi arata acordul cu cei care, analizand detaliat modul abscons si constant antidemocratic al reaparitiei demisului au gasit, inca de ieri, motive bine intemeiate pentru O NOUA SUSPENDARE, chiar daca aceasta nu se justifica in acest moment. Nu voi face nici o referire la acestea si nici nu voi intra in detalii. Detalii se gasesc, din plin, atat pe bloguri cat si in media on line.

    Ce m-a determinat sa-mi expun gandurile deriva, nefericit, din grosolania cu care cetateanul TB isi aroga, din nou, acele atributii pe care nu i le ofera Constitutia si, nu in ultimul rand, din modul lipsit de caracter cu care se autodefineste, intr-un rezumat al discursului de ieri: “Eu simbolizez Romania, Vestul, statul de drept si independenta justitiei”, dupa cum am gasit pe un blog important, pe care il apreciez.

    Aceasta doua constante ale personalitatii cetateanului respectiv mi-au nascut, in afara repulsiei, cateva ganduri intre care si cele legate de minciuna, lipsa de caracter si grandomanie.

    Pentru a arata CAT DE MINCINOS este cel care se autoconsidera INTAIUL TARII (probabil mai intai decat a fost “Cel mai iubit fiu al poporului”) redau cronologic, fara alte comentarii, suita sa de declaratii:
    “● Băsescu, 05 iulie 2012 – Nu contest dreptul Parlamentului de a iniţia procedura de suspendare.
    ● Băsescu, 12 iulie 2012 – Nu vreau să câştig la masa verde referendumul.
    ● Băsescu, 18 iulie 2012 – Opţiunea mea este să le cer românilor să vină la vot. Nu vreau să mă întorc la masa verde şi nici nu vreau să mă întorc cu 5% pentru şi 95% contra. Cei care mizează pe invalidarea alegerilor din cauza prezenţei cred că se înşeală. Poziţia mea este să-mi fac datoria faţă de români este să-i chem să se exprime şi să le explic importanţa votului pentru români.PDL riscă să intre în coliziune directă cu mine dacă ei vor opta pentru neparticipare. Să nu participe ei. Eu îi voi chema pe români la vot.
    ● Băsescu, 23 iulie 2012 – Este foarte posibil sa nu mă prezint la vot. Dacă PDL va lua o decizie de boicot, eu nu ma pot duce singur, trebuie să ma coordonez cu ei.
    ● Băsescu, 24 iulie 2012 – Sigur, nu poţi să opreşti pe nimeni să participe, dar asta este abordarea PDL-ului: nu vrem să participăm la validarea loviturii de stat, pentru că aici, spuneau ei şi juriştii, miza e mult mai mare. O lovitură de stat validată de electorat îi protejează pe cei care nu au respectat legea în decapitarea conducerii statului român. (…) Am înţeles că decizia s-a luat cu 89 de voturi pentru şi o abţinere ca PDL să nu participe la referendum. Asta nu înseamnă că oamenii nu vor participa, chiar votanţii PDL chiar votanţi de ai mei. (…) Eu privind şi la decizia pe care o ştiam de altfel de ieri, dar confirmată legal astăzi, privind şi la decizia PDL nu pot să spun decât fiecare să procedeze cum consideră că este bine.” preluate prin copy-paste de pe http://www.jurnalul.ro/politica/referendum-basescu-declaratii-cronologie-619132.htm

    Pentru a evidentia LIPSA DE CARACTER a celui care ne cere sa fim de caracter, voi face referire tot la ceea ce am gasit in media on line, si anume o declaratie din care voi extrage, prin acelasi procedeu, referinta in cauza: “Deci eu cred că asta va trebui să se întâmple: coabitarea între un preşedinte de o culoare politică sau provenit dintr-un partid de centru-dreapta cu majoritate parlamentară şi implicit guvernamentală de centru-stânga”, a spus Băsescu, în interviul publicat miercuri înVocea Rusiei. (http://www.mediafax.ro/politic/basescu-intrebat-ce-se-intampla-daca-revine-la-cotroceni-e-nepermis-sa-nu-utilizam-coabitarea-9950481).

    Ca nu s-a intamplat nimic din ceea ce a declarat cetateanul respectiv, cu subiect si predicat, in FATA UNEI LUMI INTREGI este de inteles. Personajul in cauza se crede mai mult decat ZEUS. Doar ca aceluia nu i se soptea, spre aducere aminte: “Aminteste-ti ca esti muritor!”. Si nici nu traia printre oameni ci, doar, isi batea joc de ei.

    Necazul este ca trecand peste un popor care l-a respins, peste evidentele unei populatii in continua scadere si peste o lege – CONSTITUTIA – care-i ingradeste poftele nefiresti de manifestare ca PRIM si SINGUR CARMACI, respectivul se incadreaza, perfect, in ceea ce, cu mult timp in urma, a fost si a insemnat filmul La Folie des grandeurs, film comedie parodie, este o producţie franco-italo-germano-spaniola in regia lui Gérard Oury, apărut in 1971.

    Pentru ca mi se pare importanta paralela redau, de pe Wikipedia, scurtul rezumat al acestei comedii poarodie – MANIA GRANDORII, atat de actuala si de relevanta pentru situatia clasei noastre politice, si nu numai, cu precizarea expresa ca personajele se aseamana, intrutotul, SI CHIAR MERITA ANALIZATE, desi sunt deosebiri de functii si responsabilitati (am lasat, pentru relevanta, interpretii principali):

    ” În Spania secolului al XVII-lea, Don Salluste (Louis de Funès) este ministru al regelui Spaniei. El este un om înșelător, ipocrit și lacom, care colectează el-însuși taxele, pe care le deturnează în folosul său. Ministrul este detestat de oamenii pe care-i asuprește.
    Acuzat de frumoasa regină de origine bavareză că a făcut un copil nelegitim cu una din domnișoarele ei de onoare, Don Salluste a fost deposedat de funcțiile sale și condamnat să se retragă într-o mănăstire. Decis să se răzbune, el concepe un plan ingenios pentru a-și recăpăta funcțiile și a reveni la curte. El vrea să o compromită pe regină prin implicarea ei într-o poveste de dragoste adulteră. Salluste vrea să fie cel care ar urma să descopere complotul și să fie iertat. El vrea să se folosească de seducătorul său nepot, Cesar, devenit tâlhar; deoarece acesta din urmă a refuzat să participe la intriga lui, el a fost capturat de acoliții lui Don Salluste și trimis ca sclav la berberi.
    Don Salluste decide să se folosească în planurile sale de răzbunare de Blaze, valetul său recent concediat (Yves Montand), și care este îndrăgostit de regină: el se va prezenta ca Don Cesar și va avea misiunea de o seduce pe regină. Chiar în ziua prezentării sale la curte, Blaze dejoacă un atentat criminal cu bombă împotriva regelui de către granzii Spaniei. El intră în favorurile cuplului regal și devine rapid ministru. Ca urmare a ascensiunii rapide a noului ministru, Salluste descoperă că granzii au decis să se răzbune pe Blaze, ceea ce i-ar putea da peste cap planul.
    La rândul său, Blaze, ca urmare a unei neînțelegeri, își declară dragostea sa nu pentru regină, ci pentru arțăgoasa guvernantă (Alice Sapritch), a cărei dorință sexuală este astfel ațâțată. Situația devine mai complicată odată cu întoarcerea adevăratului Cesar evadat de la berberi și care auzise că cineva îi luase locul.
    În camera unui han de la periferia Madridului, Salluste pregătește întâlnirea lui Blaze cu regina, pe care o chemase acolo printr-un bilet. Planul nu merge bine. În primul rând, Cesar pătrunde în cameră și-l eliberează pe Blaze din chingi. Apoi, în locul reginei, în cameră intră Doña Juana, care primise și ea mesajul trimis reginei în numele lui Blaze. În final apare la han regina și apoi și regele, care primise o scrisoare anonimă de la Salluste despre relația reginei cu Blaze. Monarhul este adus în fața unui pat în care-i găsește pe Blaze și Doña Juana împreună, în timp ce adevăratul Cesar fuge în noapte cu regina.
    Planul lui Salluste eșuează, iar acesta este exilat la berberi.”

    Din pacate, exista si o MARE si ESENTIALA DEOSEBIRE : filmul “Mania grandorii” a fost o comedie spumoasa, care ne-a incantat spiritele.
    Personajul ATOTCUPRINS de mania grandorii ESTE o pacoste pentru cei peste 54 de procente care i-au hotarat soarta si PENTRU DEMOCRATIE, situatie care poate fi schimbata prin posibila implicare a liberalilor europeni care sar in apararea USL.

    Pentru ca DEMOCRATIA si VOINTA POPORULUI sa triumfe.

  33. lordul john spune:

    @cris

    S-a marcat!

  34. Piticul Prono spune:

    Prea tarziu. Deja USL a fost crucificat in presa occidentala. Oricum, dreptatea apartine invingatorului, iar acum au fost doar primele doua batalii. Crin, saracu, lider bun, dar politician zero…. e bun de ONG, nu de presedinte …

  35. Pacala spune:

    @VV,
    1.Tot aud de auditurile alea – inteleg ca vor fi materie de campanie electorala. Alta explicatie nu gasesc personal legat de durata unui audit.
    2. Cozmanca a fost unul dintre cei mai buni organizatori ai PSD. Si nu si-a prea lasat mostenitori acolo…
    3. Vreau si eu sa lucrez in comisii, sincer, vreau sa ma implic… Sper ca va citi cineva CV-ul meu…

  36. hermann spune:

    Oio, acum ne trezim si noi si parca vad ca ne tine tare putin!
    Vedeti si asta http://www.taz.de/Rumaenischer-Ex-Staatschef-zieht-Bilanz/!100987/, dar fara rost, ca-i tarziu tare si armele cu care ne bate el acum le-am ascutit noi ca briciu timp de 20 de ani.
    Si sa mai auziti una de la nunta de la EBA, sfatuit de neamuri si bineinteles de servicii se pare ca vor mobiliza baietii masiv pe conationalii nostri (aia multi) la vot! Pe bulibase i-a agatat cu dosare de de toate ca ei au de toate si acum face cu ei niste simulari sa vada cum pot sa mobilizeze toate satrele la vot si atunci sa vedeti buze umflate si rupte pe la USL. Asa ca daca aveti urechi si ochi fiti cu ele in 8 de pe acum ca va fi jale…
    Apropo, imi zicea unu care a fost prin control la bulibasele cu munti de cupru si aluminiu prin curte ca le-a cerut in prima faza actele pe ele si a primit un raspuns: “Pai mancatias ce hartii vrei domnule ca noi nu stim sa scriem!!!” dupa care evident a primit un telefon de la seful Finantelor de Judet si i-a zis sa revina de urgenta la sediu!! A, si ca sa nu ma acuzati de subiectivism sau cum ziceau altii de… va spun ca aceste lucruri se intamplau cu mult succes si pe vremea guvernarii Tariceanu, noi chiar avem aici la noi o zona exclusivista cu vile care mai de care realizate toate de “functionari publici” si ii zicem cartierul Tariceanu pentru ca atunci s-au facut toate si va spun ca toate nu din salariile cele mari care le-a dat Kuki la functionari pentru ca circula vorba pe atunci ca pe langa veniturile ce le aveau atunci bugetarii, salariile chiar si asa mari erau considerate ajutor social, va dati seama ce venituri aveau??? Daca nu va dati seama veniti pe la noi si vedeti cu ochii vostri, si asta in conditiile in care serviciile ne informau si pe noi ca si pe el acum, cu tot ce se intampla si ce am facut????? Chiar sunt curios de raspunsul pe care il voi primi la intrebarea aceasta!!!!!

  37. Bibliotecaru spune:

    @ Varujan Vosganian

    Iată cum lucrurile se complică de mii de ori mai mult:

    http://www.dcnews.ro/2012/09/razboi-iminent-la-marginea-europei/

  38. papastratos spune:

    ar trebui sa stim ce s-a decis. sa stim in ce va consta in viitor sprijinul pentru noi, cei de rand si in special pentru cei 7,4 milioane

  39. lordul john spune:

    @VV

    O analiza a prea mult mediatizatului Manifest al aliantei de dreapta (http://voxpublica.realitatea.net/politica-societate/alianta-fortelor-de-centru-dreapta-cronica-unui-manifest-esuat-83642.html) din care redau doar finalul:

    “Și pentru a trece dincolo de critică. Uite o idee de lucru. Un sondaj publicat recent de IRES arată că țăranii sunt categoria socio-profesională în care românii au cea mai mare încredere. Detronând în acest ”top” Biserica și Armata. Culmea e că țăranii și agricultura reprezintă marea șansă de dezvoltare a României. Sectorul e sub- sub-dezvoltat (sub 20-25%) în raport cu potențialul real (evidențiat chiar de fostul premier Emil Boc și foștii lui miniștri ai Agriculturii). În condițiile în care aproape o jumătate de țară e rurală o atingere a măcar 50% din acest potențial nu doar că ar scoate România din criză, dar chiar ar face să explodeze economic. Dacă tot fac apel la tradițiile istorice, semnatarii manifestului ar trebui să știe că, înainte de al doilea război mondial, cea mai mare parte a electoratului sătesc era de… dreapta. În loc să atace o construcție oricum conjuncturală (cum e USL), Alianța de Centru-Dreapta ar câștiga mult mai mult cu propuneri concrete în acest domeniu. Desigur, dacă pot propune (oferi) ceva mai mult (și diferit) decât Monsanto ori Smithfield.”

  40. tiberiu spune:

    @VV
    E foarte bine ca europarlamentarii PNL actioneaza, dar de ce atat de tardiv ? Nu era la mintea cocosului ca trebuiau sa demaste abuzurile pediste chiar la momentul producerii lor ? Pentru ce acest comportament caracterizat de “l’esprit d’escalier ” ? Pentru ce nu se difuzeaza in toata lumea frauda Anastase ?
    Ce fac euroarlamentarii PSD in acest timp ?
    Fara actiuni masive si conjugate pe plan internationala nu se obtine nimc.

  41. Pacala spune:

    @VV
    http://www.rtv.net/liviu-dragnea-pus-sub-invinuire-de-dna-in-dosarul-referendumului_43265.html
    super tare – DNA??? ce treaba are cu referendumul?
    Acuzat ca a mobilizat oamenii la vot? Si la PNL urmeaza dl de la Alba… Iar USL canta la drimba sau doarme. Acum trebuia urlat de voci importante in conferinte de presa… Somn usor USL…

  42. Marius Bacau spune:

    @all
    http://www.cotidianul.ro/ioan-rus-presedinte-al-partidului-si-prezidentiabil-iepure-193428/

    Ce parere aveti despre asta? Dupa modul de actiune al domnului Rus,pot spune ca orice este posibil.

  43. tiberiu spune:

    @marius bacau
    Chestiunea e simpla.Sistemul mafiot in toata splendoarea lui.Santajul este instrumentul politic esential al mafiei portocalii .Rus a fost amenintat de parchet cu dosar penal, a declarat ca se teme sa nu-si petreaca batranetile in inchisoare si atunci i s-a sugerat sa colaboreze cu cine trebuie ca sa n-aiba probleme.
    Bine gandit, bine lucrat.