USL – Manual de întrebuinţare

Întors încă de ieri din Iaşi, am păstrat, totuşi, precum Andrei Rubliov, jurământul tăcerii. N-a fost uşor, căci ispitele au fost multe. Cel puţin două dintre temele de actualitate – posibila colaborare cu UDMR şi înfiinţarea unei autorităţi care să reunească piaţa asigurărilor, burselor de valori şi pensiilor private – m-ar fi avut avut, din perspectiva jurnaliştilor, ca interlocutor. Am amânat răspunsurile la întrebările lor şi motivul am să-l explic în cele ce urmează.

Fireşte că am câte un punct de vedere la fiecare din cele două teme. Am argumentele mele, pro sau contra. Numai că nu este acum momentul să ne întrecem în argumente. Important nu e ca unul sau altul dintre noi să aibă dreptate – dacă în politică aşa ceva ar fi, totuşi, posibil – ci să dăm senzaţia de coerenţă. Oamenii ne-au votat ca să dăm soluţii, nu controverse.

Am cerut, astăzi, în Biroul central PNL să existe o agendă comună a USL. Cred că niciunul dintre liderii USL, oricare ar fi acela şi orice funcţie ar avea în stat, nu trebuie să avanseze ipoteze în dezbaterea publică, până ce ele nu urmează o procedură internă. În faţa românilor noi nu trebuie să spunem ce crede fiecare dintre noi, ci ce vrea USL.

Cu atât mai mult cu cât sunt destui aceia care caută sâmburii de zaveră dintre partidele componente ale USL. N-o să reziste, spun unii. E prea mare , spun alţii. Chiar dacă rezistă anul viitor, alegerile europene, în care PSD şi PNL ar trebui să candideze separat, ori cele prezidenţiale (nu neapărat în această ordine) ar putea să vină de hac alianţei. În aceste condiţii, trebuie să fim extrem de atenţi cu declaraţiile publice ori cu iniţiativele legislative. Intr-adevăr, alianţa este prea mare ca să-şi poată permite slăbiciuni.

Nici chinezii nu sunt toţi la fel. Ba chiar aparţin unor popoare extrem de diferite între ele. Au, însă, un sistem de ideograme care îi uneşte. Tot aşa şi cu USL. Dacă iubeam PSD, acum eram la PSD, nu la PNL. Asta nu m-a împiedicat să am o colaborare exemplară, în campanie, cu primarii PSD. Noi nu ne-am alăturat din iubire unii faţă de alţii, ci din iubire faţă de români. Mai rămâne să găsim şi să respectăm sistemul de ideograme (a se citi proceduri) care să ne ajute să ne exprimăm ideile în aceeaşi limbă.

145 Responses to “USL – Manual de întrebuinţare”

  1. Filip G spune:

    @Un liberal optimist. Guvernul are o sansa,sa nu ingradeasca pe cel care produce,productia sa o colecteze si sa o valorifice cu valoare adougata.Nu din taxe si amenzi dezvolti tara.TVA sa nu fie rambursat ci sa fie scazuta taxa pe angajat in functie de valoarea exportata.Legea e una pentru toti.Daca cumpar o paine platesc TVA.Un baiat destept baga ilegal rambursare de TVA de milioane de euro.E corect???

  2. Mihail spune:

    @Varujan,

    Ei n-a zis. Seara la Iasi, va amintiti cat de bine ploua, atunci cand m-am intors de la vot, l-am vazut pe domnul Ponta declarand tot felul de chestii vizavi de udemere. Inclusiv “guvernare”, fapt pt. care Mircea Badea a sarit in sus.
    Intre timp lucrurile s-au mai nivelat, dar udemereul tot a ramas pe tapet.
    Repet, nu am absolut nimic cu ungurii, insa cu udemereul este altceva.
    Cine a tradat odata, va trada si a doua oara. Ma rog, ei tradeaza delicat.
    Hai sa-i lasam o tura pe margine.

  3. emi spune:

    Ultimul banc pe net:
    -De ce se fac alegeri in Romania?
    -Ca sa se stabileasca partenerul de guvernare al UDMR.

  4. tudor spune:

    Principalul vinovat pentru aberatia la care s a ajuns, cu 588 parlamentari, este basescu.

    Orice sistem de vot uninominal avantajeaza primele doua partide ca forta politica si scot (sau aproape) din viata parlamentara celelalte partide.
    tb isi propusese sa distruga pnl ul, asa ca in 2007 a inceput sa preseze societatea romaneasca pentru introducerea votului uninominal, ca metoda de reformare a clasei politice romanesti; in fapt, putin ii pasa lui de clasa politica romaneasca: intotdeauna a urmarit doar interesele lui sau ale clicii sale.

    Actuala lege electorala a fost obtinuta greu de echipa lui tariceanu, cu acordul psd si cu ajutorul lui cristian pirvulescu; ea reflecta, la nivel national, proportionalitatea voturilor exprimate.

    Intrucit in 2008 nu exista , ca acum, un bloc politic capabil sa cistige foarte multe colegii cu majoritate absoluta, atunci nu s a manifestat decit unul din efectele ei perverse: parlamentari de pe locul doi sau trei pot merge in parlament, in timp ce un competitor care a castigat colegiul, dar nu cu majoritate absoluta, nu.

    Celalalt sistem, uninominalul intr un singur tur, aplicat in 2012 ar fi insemnat ca pdl ul sa cistige un singur loc in parlament, adica 0.2%, la 17% voturi obtinute la nivel national!!!

    Iata de ce l rodea grija pe basinos sa aplice uninominalul in 2008, nicidecum pentru reformarea clasei politice, ci de ticalos!

  5. Adam Mares spune:

    Am auzit ca nici Chitoiu nu e usa de biserica la cumetrii.

  6. Adam Mares spune:

    @Pacala
    Stii cum e cu fufele? Ale altora sunt stigmatizabile, ale noastre sunt indispensabile. Asa gandesc toti.

  7. tudor spune:

    Era normal ca victoras sa vorbeasca cu udmr ul dupa inchiderea urnelor si anuntarea exit poll urilor.
    Anormal este ca a vorbit despre asta; si inca ce moment si a ales!

    Cred ca dl ponta este atit de convins de maretia proprie incit are impresia ca absolut tot ce face, ce spune sau ce gindeste este genial.

    Probabil ca tot aici trebuie cautata si strategia transmiterii in direct a primei parti a sedintelor de guvern, in care ii dadaceste pe ministri.

    Altii, mai harsiti in ale comunicarii politice, dincolo sau dincoace de ocean, folosesc conferintele de presa si institutia purtatorului de cuvint.

    Mda.

  8. tiberiu spune:

    @VV
    sentimente si resentimente avem cu totii dar politicienii la nivelul cel mai inalt trebuie sa lase resentimentele deoparte si sa ia decizii pe analize de oportunitate pur rationale.
    A avea un “dinte ” impotriva UDMR nu este corect politic.UDMR actioneaza cu principii politice extrem de riguroase care exclud tradarea partenerului de coalitie. Acesta este unul din principalele atuuri ale “firmei” lor-sunt aliati de incredere absoluta.
    Nu li se poate de asemenea imputa lor nici faptul ca ungurii n-au votat la referndum-conducat6orii UDMR (inafara de Borbely) nu s-au exprimat public nici pro nici contra lui basescu lasand pe fiecare sa procedeze dupa cum le dicteaza constiita.
    In acelasi timp nu trebuie sa uitam ca ei s-au impotrivit votului prin corespondenta(pericol imens pentru democratie) si reorganizarii teritoriale.Mai de condamnat ar fi UNPR-istii, dezertorii care si-au tradat mandatul si partidul care ,iata sunt acum reprimiti fara probleme si nimeni nu comenteaza unificarea PSD-UNPR f.problematica.

  9. Filip G spune:

    Parlamentarii nou alesi trebuie sa stie ca cel mai inversunat opozant e cetateanul votant.In parlament USL are majoritate lejera,iar guvernul are sustinere in parlament.Fara favorizarea grupurilor de interese in detrimentul cetateanului.Transparenta in luarea deciziilor .Noi am facut partea noastra,asteptam sa faca si alesii partea lor.

  10. @un liberal optimist spune:

    Aud ca bok e foarte shucarit ca avem atatia uselisti in Parlament. Pai sa-si dea palme pentru ca a fost cel mai idiot PM.Ar trebui ca CC sa-i impute si salariul (salar!) si costurile proastei guvernari. Pai din cauza lui am ajuns in situatia sa nu mai avem Opozitie credibila. Dobitocul naibii! Ca si idiotii aia de clujeni care l-au ales! El trebuia sa ajunga , fie la brutarie, fie la puscarie. Sa fie fetita lui Nastase la Rahova!
    Ca iata, base nu se mai pune!

  11. Adam Mares spune:

    Barosso il felicita pe Ponta si ne transmite urari de bine.

  12. Adam Mares spune:

    Structura guvernului Ponta II – Nume si structura posibila
    Publicat

    acum 14 minute de Iosif Buble
    publicat în
    Iata structura posibila a Guvernului Ponta II – vezi mai jos lista:
    Ministerul Apărării Naţionale – Sorin FRUNZAVERDE
    Ministerul Finanţelor Publice- Varujan VOSGANIAN
    Ministerul Comerţului şi Mediului de Afaceri – Daniel Chitoiu
    Ministrrul Energiei – iulian iancu
    Ministerul Sănătăţii – Raed Arafat (el nu vrea, dar se insista)
    Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului -Ecaterina ANDRONESCU
    Ministerul Turismului – Eduard HELLVIG
    Ministerul Administraţiei şi Internelor- Dan NICA cu secretar de stat FAINISI CRISTIAN
    Ministrul Dezvoltare Regională – Liviu DRAGNEA (ar putea ca Traian Basescu sa nu fie de acord)
    Ministerul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale – Sebastian GHIŢĂ
    Ministerul Afecerilor Externe (va include si DAE) – Titus CORLĂŢEAN
    Ministerul Marilor Proiecte – Dan ŞOVA
    Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale- Daniel CONSTANTIN
    Ministerul Transporturilor şi a Infrastructurii- Relu FENECHIU (s-ar putea ca Traian Basescu sa nu fei de acord)
    Ministerul Culturii şi Patrimoniului Naţional – Puiu HAŞOTTI
    Ministerul Justiţiei- Tudor CHIUARIU daca Mona Pivniceru nu prea mai vrea
    Ministerul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale- Alexandru CORDOŞ
    Ministerul Sportului – Adrian PETRACHE
    Ministerul Mediului – Rovana Plumb
    Ministerul pt Dialog Social – Liviu Pop
    Ministerul fondurilor europene – un tehnocrat (!!!! – un portofoliu care va provoca mare nervozitate prin celalalte ministere)

    Ce naiba mai este si Ministerul Marilor Proiecte?!!

    • @ Adam Mares

      Nu stiu ce e ministerul marilor proiecte. Stiu cam ce mari proiecte ar trebui sa avem, dar un astfel de minister n-am auzit sa existe. Dar sa nu prea crezi in scenariile astea…

  13. Bibliotecaru spune:

    @ Adam Mares

    Un coleg de liceu îmi spunea o dată… Mama şi Tata au făcut un pact, Mama ia toate hotărârile mărunte, Tata ia toate hotărârile importante… Până acum nu a fost nici o hotărâre importantă.

    Întrebarea nu trebuie pusă “ce este Ministerul Marilor Proiecte” ci “de unde Mari Proiecte în România”? :D

    Observaţia mea ar fi că a dispărut Ministerul Economiei.

    Poate că acest Mari Proiecte e ce mai rămâne dacă se scoate din Economie… Comerţul, Mediul de Afaceri şi Energia.

  14. emi spune:

    Sorin Frunzaverde la aparare. Deci, daca Base sta cuminte in banca lui, isi poate vedea linistit de afaceri pana in 2014. Norocul nostru ca nu poate sta linistit…
    Pe dumneavoastra V.V. v-as felicita dar mi-e teama ca suna a misto.

  15. Mihail spune:

    Pana la urma am ajuns sa ma enervez din cauza domnului Varujan.
    Adica, n-am auzit eu bine ce graia domnul Ponta. Sa mai spun ca nu am dormit toata noaptea, ca mi-a rapit bucuria alegerilor castigate ?
    In seara aceasta Ponta a reiterat ideea primirii udemereului si la guvernare.
    NU POT SA CRED CA UN VIITOR MINISTRU NU STIE DESPRE ATERIZAREA UDEMEREULUI IN CURTEA GUVERNULUI.
    Am verificat, BILA de la Romana, nu a cazut !

  16. sorin gyorgyfalvi spune:

    @ VV

    parlamentul de 588 de persoane o o mega aberatie, acum nu vine CCR sa spuna ca trebuie sa se aplice regula de 3 simpla pentru ca sa se diminueze numarul la 471 ?

    Asa ar fi fost cel mai legal, sa ramina 471 de parlamentari, indiferent ce algoritm se aplica. Se pot elimina proportional candidati, in asa fel incit sa plece de la fiecare partid cei care au obtinut voturi mai putine, si totusi sa se pastreze proportia decisa de alegatori…

    Eu stiu ca NIMENI nu va avea acest interes, doar banu public dulce gust mai are… dar de taxat nu ramin netaxate aceste fapte.

    • @ sorin gyorgyfalvi

      Sa-i multumim lui TB. USL este inventia lui, daca nu insista ca nu numeste premierul decat in numele unui castigator unic, USL nu se facea. Si nici nu am fi avut liste inchise pe judete.

  17. un liberal optimist spune:

    Iar eu ma intreb la ce servesc proastele alea de ministere, dar si o parte din asa-zisi ministrii nominalizati! Ma rog, e treaba lor, nu a fraierilor de electori!

  18. un liberal optimist spune:

    @VV,
    Maestre,
    Acum ca toata proasta asta de populatie a Coloniei Romania s-a tot obisnuit cu cresterea tarifelor luna de luna la distributia utilitatilor, n-ar fi oportun ca Statul roman sa nationalizeze aceasta megaafacere si sa incaseze chiar EL profiturile?Ma gandesc ca prin aceasta operatiune, s-ar gasi bani si pentru pensii si salarii, si pentru marile lucrari publice, si pentru returnarea datoriei publice, si, cred ca ar mai ramane si de un mic si-o bere pentru Nea Mitica de Romania…
    Eu zic c-ar fi cea mai tare afacere nationala. Daca ma intrebati de ce o sa va raspund. Insa , normal ca n-o sa ma intrebati, ca altfel, pierdeti nominalizarea!

    • @ un liberal optimist

      Chestia e ca , in ce priveste utilitatile si energia, avem cu UE un program de crestere a accizelor si de liberalizare a pietelor. Asta inseamna ca mai avem de crescut.

  19. tiberiu spune:

    Bravo Ponta si Antonescu asa se face politica de catre oamenii care vor sa castige puterea de la basescu !
    http://www.ziare.com/udmr/alegeri/usl-udmr-va-fi-cooptata-la-guvernare-ramane-de-stabilit-nivelul-surse-1206918

  20. un liberal optimist spune:

    Haoleu, Leano, iar ii vad pe handicapatii de bozgori la guvernare? Pai eu de ce dreaq am votat inclusiv un senator scarbos? Sa-i vad pe imputitii astia de bozgori iar la guvernare? Pai o sa faca misto de mine toti prietenii mei pe care i-am convins sa iasa la vot si la referendum si la parlamentare. Asta mi-a trebuit, asta am gasit! Crin, treci naibii in Opozitie!

  21. Adam Mares spune:

    Dincolo de orice calcul politic, mai exista si onoare. Se pare ca nu si pe meleagurile noastre. Cetatenii au votat USL, nu UDMR.
    Dar nu ma mai mira nimic.

  22. tiberiu spune:

    @Un liberal optimist
    Daca va fi o noua suspendare nu vrei ca bozgorii sa voteze si in CCR judecatorul bozgor sa fie de partea poporului ?
    Daca Barosso si Merjel vor carai iarasi impotriva lui Ponta si Antonescu nu preferi sa ai in PPE niste aliati ?

  23. sorin gyorgyfalvi spune:

    @catrina

    iar tu nu esti decit o proasta oarecare…

  24. Barosanul spune:

    Domnule Vosganian,

    Referitor la udmr la Guvernare si Oprea Ministru si Vice-PRES PSD

    Acum se va vedea daca Ponata este un LIDER si v-a avea taria sa ZICA ”NU” UDMR si OPREA sau un LACHEU si sa execute ordinul instaurand HOTIA udmr si PLOCONISTII-FRIPTURISTI Oprea & co.
    Daca ne gandim ca Ponta e Roman si Romanii s-au vandut mereu nu e greu sa pariem pe ce v-a alege Ponta?

  25. Barosanul spune:

    Domnule Vosganian,

    Punem pariu ca in 3 saptamani USL-ul scade 25% din popularitate?

    10% ati scazut astazi cu TAMPENIA crestera taxelor 16%.

    Ati luat lectii de Comunicare _Ne_Lipsa_Vax_dai in ma-sa de la PDL?

    Era asa de greu sa iasa Intai Ponta sa Anunte : ‘de la intai Ianuarie Pensiile se vor indezxa cu inflatia respecriv 4%” ”Totodata conform legii aporbate de guvernul PDL taxele pe impozit vor fi indexate pe ultimii trei ani ceea ce v-a implica o potential crestere de pana la 16%. Mentionez ca aceasta crestere nu este obligatorie ci este la latitudine fiecarui primar sa o plice dupa necesitatile comunitatii sale”

    Da UNDE_I HOTIE nu-i minte, sau cum zice proverbul ala ;)

    alte 10% v-eti scadea cu udmr la Guvernare si 5% cu Oprea ministru.

    Punem pariu pe-o cafea???

  26. emi spune:

    Acum am inteles de ce a facut filmulet Baseaua sa iasa maghiarii la vot ca ramane UDMR pe-afara. Intrand UDMR in Parlament, trebuie sa se tina cont si de ei, social-democratii ii vor alaturi, liberalii nici nu vor sa auda de ei. Si uite asa reuseste Baseaua sa rupa USL. Ii facem jocul sau il dam cu capul de toti peretii?

  27. un liberal optimist spune:

    @tiberiu,
    N-am nimic personal cu UDMR si nici macar doctrinar!
    Imi este teama de erodarea increderii USL. Si asa va trebui sa ia niste masuri inconfortabile. Dupa parerea mea UDMR si votantii lor au jucat anul acesta in alt film politic.

  28. Mihail spune:

    Buna dimineata,

    Cel mai tare m-a surprins faptul ca domnul Varujan “nu stie” despre casatoria viitoare cu udemereul.
    Cum naiba, un viitor ministru, sa nu stie ce se-ntampla acolo ???
    Aiurea.
    Am participat la o mega minciuna, am votat degeaba.
    Colegii mei de birou, aveau pana la urma dreptate.
    Sant total deceptionat.
    Ne-au mintit ca au nevoie de 50+1, ne-au mintit ca au nevoie de “super- majoritate”…defapt 4 ani , de acum inainte, noi nu vom putea face nimic.
    Ba da, doar sa ne platim taxele.
    Jenant.
    Avem conducatorii pe care-i meritam.

  29. Mihail spune:

    @ Emi,

    cam greu ti-a cazut fisa, poate esti blonda :)…insa, miscarea poate fi mult mai ampla.
    Iti multumesc pt. banculet, e tare.
    Intrebare: mai are rost sa facem trafic aici ?

  30. Mihail spune:

    @Barosanul,

    Dau eu cafeaua pentru toti trei. Adica, ma includ si pe mine.
    Iar la cafea, mai alatur si ceva tare de baut, deoarece trebuie sa ne anesteziem amandoi creerul credul. Mintit.
    Evident ca domnul ministru nu primeste decat cafeluta.

  31. Mihail spune:

    “USL- MANUAL DE INTREBUINTARE”… (hogyan kell hazudni emberek 50 +1%)

    Reggel.
    Én nem szavaztam udmere, de mit számít! :(

  32. Mihail spune:

    Ha az összes ide: hogy forgalom sok értelme itt ??? Mi vagyunk a részesei a nagy hazugság ???
    (translate by google)

  33. Filip G spune:

    E posibil sa forteze Traian Basescu dizolvarea parlamentului.In cazul asta USL pierde .UDMR nu era in programul de guvernare.Asta e,betia puterii tulbura mintile.

  34. un liberal optimist spune:

    @VV,
    Sa creasca, sunt de acord. Dar de ce sa ia statele care sunt proprietarele respectivelor distribuitoare de utilitati si nu statul roman? Asta era intrebarea!

  35. Filip G spune:

    Maiestre,un lucru de bun simt.
    Eu daca am o datorie la stat trebuie sa o platesc.Cei care au deturnat fonduri UE si alte fonduri din bugetul statului scapa liberi ,iar gaura e platita de noi toti.
    Cum sa ne dezvoltam cand protejam hotii,iar omul cinstit plateste tot.
    Cei care au fraudat fonduri UE si banii de la bugetul de stat sa plateasca.
    Asta trebuie sa fie inceputul guvernarii.

  36. cris spune:

    Inainte de orice: Emi nu e blonda, Katrina nu e proasta si Tiberiu nu e nici tibi nici “bozgor”. Abundenta de epitete, metafore si alegorii zoo nu tin loc de argumente decit la basescu si noi nu ne-am imbolnavit de basescita. Acest blog are o tinuta, si va rog cu tot respectul sa o mentineti.

    @ Mihail

    repet intrebarea: ai prefera sa-l emulam pe basescu si USL sa spuna “v-am ciuruit pe toti” adica inclusiv partea maghiara a cetatenilor romani? Tu poti sa te superi pe ei ca nu au basescita, eu m-as supara daca ar avea. Ochi pentru ochi si intreaga lume va ajunge oarba, a spus Gandhi. Vrei mai aproape – Ana Blandiana: un om care are dreptate e un om singur. Negocierile sunt un semnal de seriozitate si civilizatie pentru acest parlament. Daca se limiteaza la o conlucrare cu ei in parlament, sunt de acord. Personal nu sunt de acord cu prezenta dumnealor, a UDMR, la guvernare atita timp cit nu isi restabilesc prioritatile, caci pina acum prioritatile le-au fost interesul personal si de grup, si nu cel care trebuia sa fie pe locul I si pentru care au depus un juramint: interesele Romaniei ale carei cetateni sunt. Iar daca fiecare are ceva sa le reproseze am si eu cel putin un repros, inchiderea spitalelor de catre supusul domn ministru Czeke Atilla.

    In ce priveste taxele, nu au fost marite ci s-a stabilit ca autoritatile locale le pot modifica in anumite limite, eu asta am inteles. Ceea ce este corect. Imi lipseste insa un lucru de aici, care iar tine de civilizatie si ar avea un impact major:, ar da un anume control cetatenilor asupra felului in care sunt stabilite aceste modificari de taxe si scopul lor, si sentimentul, real, ca nu li se fura din buzunar, iar domnilor locali ca nu sunt stapinii peste taxe, ca nu li se cuvin ci ca acestea tin de participarea comunitatii pe care o servesc si carora aceste taxe trebuie sa le fie in final destinate. Aici unde sunt, de fiecare data cind sunt marite taxele locale se trimite prin posta o instiintare si cerere de vot. De pilda: dorim sa adaugam suma x la taxele locale, aceasta suma este destinata intretinerii scolilor, la ora actuala suntem in cutare situatie dorim sa facem urmatorul lucru pentru dezvoltarea scolilor, acesta va fi impactul taxei si beneficiul pentru copiii dumneavoastra. Marirea taxei se aplica sau nu in functie de raspunsurile cetatenilor. As dori sa vad o asemenea prevedere introdusa in aceasta lege romaneasca, altfel va fi iar o maimutareala a unei legislatii vestice pe care dumnealor inovatorii ei romani (inteleg ca “ungureni” de fapt) au inteles-o in acelasi stil al democratiei original-salbatice, hraparete si partinitoare si au “imbunatatit-o” cu parfumul local atoateciorditor.

  37. Bibliotecaru spune:

    @ Varujan Vosganian

    Se împarte ministerul economiei, sper să nu se împartă şi economie, adică lucrurile să meargă mai bine şi nu mai rău. Eu am o mare frică de situaţia asta în care USL-ul devine o super putere politică. Nu neapărat îmi este frică din partea domnului Ponta, dar îmi este frică de nişte oameni ai USL, de care astăzi nici nu am auzit nimic, care să vor simţi stăpâni peste un anumit domeniu… aşa cum odinioară s-a întâmplat şi cu PDL, deşi nivelul acaparării puterii a fost cu mult mai mic.

    Îmi este şi mai frică pentru că am auzit-o pe doamna Ridzi spunând la TV că doctrina PPDD este socialistă şi naţională… progresistă, or numai nazişti nu aveam în România, fie ei şi progresişti.

    Îmi este frică şi pentru că în ziua de astăzi, dintr-un motiv sau altul, aud în fiecare zi că mascaţi fac zeci de arestări şi percheziţii, aud de fraude de milioane de euro, de terorişti, de infractori de talie naţională care vând pe net Mall-uri şi avioane… lucru care îmi construieşte o senzaţie că trăiesc într-o societate infracţională generalizată.

    Să mai spun că aproape 24/7 mi se tot repetă că din rău va fi şi mai rău…

    Am o acută stare de nesiguranţă socio-economică, or eu speram ca lucrurile să se liniştească cumva după alegeri.

  38. tiberiu spune:

    Katrina spune:
    decembrie 13, 2012 la 12:36 am
    tibi
    Acum stiu de ce nu ti’a placut tie sa’ti spun tibi, pentru ca e nume “bozgoresc” iar tu, un xenofob si nationalist-comunist, nu prea agreezi acest popor, penrtru ca asa ai fost dresat de ai tai….Jenant!!!

    Ai inteles exact pe viceversa.Reciteste postarile mele dar in special cea de mai jos:
    tiberiu spune:
    decembrie 12, 2012 la 2:07 pm

  39. Filip G spune:

    COD RUTIER 2013 Permisul de conducere, obligatoriu si pentru mopede. Potrivit noilor reglementari, aplicabile de la 19 ianuarie 2013, mopedele sunt considerate autovehicule

    Iata cum taranul ajunge sa incalce legea.
    Cand a cumparat mopedul stia:sub 49 cm3 nu trebuie permis.Chiar daca pana la un drum european sunt zeci de km.Organul are legea de partea sa.
    Nu inteleg cum toate reglementarile sunt doar pentru cei care respecta legea.Iar amenzile sunt platite de cei corecti.

  40. tiberiu spune:

    @VV
    @Cris
    Ordonanta de urgenta privind marirea taxelor cu inflatia(?),fara o informare si o discutie prealabila despre necesitatea masurii nu miroase a bine la numai doua zile de la alegeri.
    Este o mare gresala acest mod discretionar de a proceda care aminteste de taierile si impunerile abuzive ale regimului basescu.
    Cred ca D-l Florin Georgescu trebuia sa explice in prealabil necesitatea acestei masuri.
    Politica “ordonantelor de urgenta” trebuie inlocuita cu o politica de dialog social.Este dreptul cetatenilor sa stie in detaliu de ce li se iau mai multi bani.

  41. emi spune:

    @cris
    Sunt obisnuita. Mihail asa se poarta de obicei cu femeile, cum bea un pahar, cum uita de cei sapte ani de acasa. De data asta cred ca e vorba de mai multe pahare.
    @Mihail
    Da, sunt blonda, sau mai exact am fost. Dar asta nu te face pe tine un om politicos.

  42. Filip G spune:

    “Adica suntem folositi,manipulati,bagati in seama doar in “campanie”electorala.Apoi…”premiile” se impart tot fara noi.”

    O stare de spirit a celor care in 9 dec au participat la vot.
    Deja erodarea a inceput fara a guverna.
    Grandomania si prostia se taxeaza.

  43. Sfarma -Piatra spune:

    Cu o astfel de majoritate in Parlament,de dimensiuni colosale,Crin Antonescu poate fi proclamat Faraon al Romaniei si Detinator Absolut al Adevarului !!! :) :) :)
    Dar,avind bun-simt PNL-ul si el nu poate abuza intr-un mod atit de scandalos de ocazia asta unica in politica din Romania!
    Dar daca Basescu ar fi avut majoritatea asta inca din 2008 ??? Vai de capu’ nostru ce facea asta ….