Am privit deunăzi, cu gura căscată, cum preşedintele României fugărea pe cîţiva dintre liderii Europei cu o scrisoare pe care le-o încredinţa, străduindu-se ca gestul său să fie cât mai bine fixat pe obiectivul camerelor de luat vederi. Preşedintele însuşi a mărturisit, cu seninătate, că a dorit ca răvaşele sale să fie cât mai bine vizualizate de toată lumea. În acest fel, datorită abilităţii sale de a fi cât mai ostentativ cu scrisorelele sale, n-am pierdut ocazia de a ne face de râs în faţa întregii Europe.
Înţeleg că în scrisoarea respectivă era un fel de înţelegere privind renunţarea la tentativele de suspendare cu condiţia ca preşedintele să-l nominalizeze premier pe Victor Ponta . Sincer, nu mă prea interesează ce scria în scrisoarea aceea. Cu atât mai mult cu cât preşedintele nu mai e în poziţia de a-şi mai negocia capitularea. După scorul parlamentarelor capitularea sa nu poate fi decât una necondiţionată, iar cel care negociază cu el greşeşte.
Pe mine, ca român, mă înteresează faptul ca demnitatea naţiunii române a fost ştirbită de acest servilism de neimaginat. Ce-am fi gândit noi dacă în locul preşedintelui României, preşedintele Poloniei, al Austriei sau al Italiei ar fi alergat cu scrisorele la ceilalţi conducători de state şi la liderii Uniunii Europene? Oare chiar atât de rău să fi ajuns biata Polonie sau Austrie, ne-am fi spus, dacă trebuie să ceară altor ţări voie sau protecţie? Oare chiar atât de rău să fi ajuns România încât, pentru a fi respectată propria Constituţie, e nevoie de intermedierea altora? Ce preşedinte e acela care are nevoie de garanţia lui Martin Schulz sau Jose Manuel Baroso, că îl vor apăra de propriul popor?!?
Printre povestirile lui Ion Creangă despre Ion Roată există şi următorul fragment care precede întâlnirea isteţului ţăran cu Vodă Cuza: “Printre multimea aceea de oameni ce se înghesuia sa-l vada pe Cuza, iaca se zareste o hârtie fâlfâind pe deasupra capetelor multimii, în vârful unei prajini. ” Chiar aşa să fi ajuns noi, pe post de Moş Ion Roată la Bruxelles?
Mda, vad ca e citit, dar nu si inteles. VV a spus ca nu va accepta orice post de ministru, nu ca nu vrea in guvern
@marius bacau
Pai si nu e bine la Economie?
@Adam Mare, Economia functioneaza daca sincronizeaza cu Finantele.Poti avea idei marete daca nu ai finantare sunt ZERO.Ori in economie profitul se duce spre firmele capusa.Iar problemele sunt multe.Maiestrul intelege bine economia dar titularul de finante o intalege la fel de bine.?
Filip G
E corect ce spui. Cine ar putea fi la Finante? Chitoiu?
Cred că s-a intepretat un pic eronat comentariul dvs. aici:
http://www.pesurse.ro/2012/12/17/vosganian-nu-se-mai-vrea-ministru-nu-voi-accepta-o.html
@ Alex Marin
Am răspuns.
Acum am văzut că a mai semnalat cineva. Aveţi cititori atenţi.
@ All
@ Marius Bacau ‘Extraordinar!!!!!Blogul maestrului este citit la greu. Cei de pesurse.ro au reprodus discutia dintre mine si maestru cand imi raspundea ca nu va accepta orice pozitie in Guvernul Ponta 2.”
Nu stiu de ce te miri? Poate ca esti mai nou pe acest blog, dar asa cum spuneam cu vre-o 3 ani in urma acesta este unul dintre, extraordinar de putinele bloguri, pe care SE face Politica, nu numai se discuta politica.
Asta in special datorita Dl Vosganian, care cu bunele cu relele care-i sunt atribuite dansului, isi aloca timp spre a interactiona in mod HONEST cu Romanii si chiar de a pune in practica anumite curente de opinie create pe blog.
Lucru bine inteles de catre Mass-media si ca urmare blogul este foarte bine monitorizat de catre Media, analisti politici si politicieni.
Asa ca daca ai/aveti idei si pareri posteaza/ti la greu. (Smecheria e sa fie usor de inteles mesajul si nu prea lungi postarile.
@ alexandru marin
Ppreluarea de Pesurse e o MANIPULARE, INTOXICARE, DIVERSIUNE tipic securista care printr-o shmecherie ieftina deturneaza sensul unei afirmatii facand din ia un ‘headline’ (subiect de prima pagina) ‘Vosganian nu mai vrea sa fie Ministru’. Urmand apoi a se intra in jocul ‘Vosganian trage sforile sa devina ministru la…’ ‘Scindare in PNL Vosganian nu este acceptat ministru in ciuda insistentei lui Antonescu’… ‘Autoritatea in PNL stirbita prin refuzul BPN de a-l accepta pe Vosganian minsiru (asta in cazul cand nu v-a fi numit).
La drept vorbind Antonescu nu a afirmat decat dl Vosganian ar fi un potential ministru si ca a dovedit ca poate fi un ministru capabil, nu a dat garantii ca v-a fi ministru
Cum e cu firme de apartament ce beneficiaza de rambursari ilegale de TVA.Ori acesti baieti destepti trebuie sa dispara.Platesti TVA si poti beneficia 100% de scutire pe forta de munca daca faci export.Asa se incurajeaza angajarile.Iar banii ajung la cei care muncesc.A doua variana ,cum dracu suntem tara exportatoare de BANANE?Ori daca se primeste TVA inapoi ,ce taxe au fost platite?Navele ce pleaca din port si se intorc inapoi dupa ce se ramburseaza TVA-ul,adougand la costuri platite de cetatean.E corecte?Iata cateva solutii prin care banii ajung la bugetul de stat siincurajam creerea de locuri de munca.
OMV va exporta gaze,ok plateste darile catre statul roman inclusiv TVA iar statul roman iti reduce impozitele pe forta de munca.Cei care exporta energie electrica ,plateste TVA si impozite iar statul roman iti reduce impozitele pe forta de munca.In 6 luni de zile se echilibreaza bugetul de stat.Fermitate si corectitudine.Aliniem preturile la cerintele UE dar trebuie sa aliniem si salariile si pensiile.Ori nu poti sa fii la fel ca in UE cu preturile iar cu salarii in moneda africana.
O puneti pe Alina Gorghiu in locul dnei Campeanu???!!!
E oarecum simplista viziunea ta Filip. Incasarile din impozitele aferente unor exporturi nu cred ca vor compensa pierderile cauzate de scaderea profitabilitatii producatorilor romani (liberalizarea preturilor si a exporturilor de gaze inseamna ingroparea unei bune parti din producatorii interni si asa necompetitivi).
Ca Romania trebuie sa incurajeze exploatarea resurselor naturale e cert pentru ca suntem un fel de stat bananier dpdv al tehnologiei de varf si cam asta e singura solutie.
Problema e ca trebuie trasa o linie intre incurajarea investitiilor in exploatarea resurselor naturale prin taxe mici si spolierea natiunii de capitalul privat.
Sa fie foarte clar – exploatarea resurselor este una din cele mai simple si sigure metode de a genera castiguri prin comparatie cu industriile cu adevarat creative unde nevoia de adaptare si competitia sunt factori fundamentali.
Din pct. meu de vedere impozitele pe tot ce inseamna profituri din exploatarea resurselor naturale trebuie sa fie de minim 50% – minim (si aici nu vb de redevente) cu anumite masuri ce sa ajute investitiile (spre ex. scutirea de impozite pana la recuperarea investitiei initiale sau a investitiilor majore pe parcurs).
Impozitul pe castigurile de capital trebuie sa fie mic – pur si simplu nu exista alta solutie – dar nu in acele domenii unde investitiile au o probabilitate foarte mare de realizare (ca spre ex extractia de resurse de subsol).
In ceea ce priveste impozitul pe forta de munca nu exista vreo solutie simpla – trebuie pur si simplu marita radical rata de colectare (adica distrusa munca la negru) si abia atunci putem spera la scaderi majore.
Cred ca e cazul ca cineva sa isi puna serios intrebarea de ce Romania nu s-a prabusit definitiv ca urmare a masurilor aberante ale guvernarii Basescu – unul din raspunsuri tine de dimensiunea economiei subterane – economie ce a fost afectata dar nu in aceeasi masura cu cea legala – eu cred ca asta e singura explicatie pentru supravietuirea economiei Romaniei in acesti ani.
@all
@VV
Am gresit ,imi cer iertare!
Desi am fost un fervent sustinator al cooptarii UDMR (numai la guvernre ci si in USL) din multe considerente de oportunitate politica, apreciez in cel Mai inalt grad decizia PNL dese opune acestui proiect in lumina valului de proteste publice.In opinia mea aceasta pozitie politica de demnitate nationala aduce un spor de imagine semnificativ pentru PNL in general si pentru Crin in special.
aceasta decizie politica majora intr-un moment politic tensionat
demonstreaza ca Demnitatea Nationala nu se poate conserva fara riscuri ,iar oportunismul politic(la care eu face am apel) nu face casa
buna cu valorile fundamentale ale unui popor demn.
Cei care au decis astfel ,in frunte cu Crin mi-au dat o lectie de verticalitate.
Un sincer bravo
Victor Ponta nici nu stii cat de mic incepi sa fii! Frate, te haleste baselu cu fulgi cu tot, la cata prostie e in capul tau mititel. De unde si plagiatul ala pare a fi adevarat.Hai sictir!
@tiberiu
Bine, te iertam.
Abia respectarea votului popular ar insemna inceputul normalizarii situatiei din RO.
@Radu Alexandru Vasilescu, Eu nu doresc sa fiu cetatean de rangu 2 in tara mea.Aici produc,aici cheltui,aici supravietuiesc.Ori a facilita unui cetatean strain sa produca in tara asta si a uita de proprii cetateni care produc e crima.Cel extern va repatria agoniseala si te lasa cand e mai greu.Ori un set de principii corecte sunt necesare.O fi simplist ce spun dar eu nu am primit TVA inapoi ca producator dar intermediarul a primit.Atunci eu intreb,e corect?
Am văzut! Foarte bine!