Exerciţii de încredere

Unii dintre prietenii noştri de pe blog fac observaţia că declaraţiile mele sunt uneori prea abstracte, dacă nu de-a dreptul fanteziste. Ori că realizările nu sunt palpabile, sentinţe de tipul: “n-aţi făcut nimic”. Dacă vă referiţi la privatizări, ele au anumite proceduri şi trebuie realizate cu anumite precauţii, astfel încât nici nu cred că e bine să ne grăbim, ca după aceea să ne arătăm cu degetul unii pe alţii, mai ales voi pe mine. Dacă e vorbe de atfel de realizări, ce e mai palpabil decât faptul că în aprilie industria şi exporturile au crescut cu două cifre, ca în vremurile bune? Pe primele patru luni industria a crescut cu peste 8%, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, iar exporturile cu peste 7%. Asta înseamnă locuri de muncă, înseamnă salarii, înseamnă bani pentur investiţii. Şi auspicii favorabile pentru pronosticul potrivit căruia în a doua jumătate a acestui an România reintră într-o fază pozitivă a ciclului economic.

Cât despre fantezii, îmi amintesc cum m-au privit unii amuzaţi când am vorbit acum câteva luni despre dezvoltarea laserului şi a imprimantelor 3D. Am arătat, ca dovadă, un obiect tridimensional, realizat de prietenul meu Varujan Pambuccian pe o astfel de imprimantă, anume un fluier, iar unii jurnalişti au scris că ministrul economiei fluieră a pagubă. Iată, însă, că ieri a fost inaugurată investiţia privind construcţia unui laser deosebit de performant pe platforma de la Măgurele. Investiţia, din fonduri europene, va fi de cca 300 milioane de euro, iar impactul asupra economiei româneşti, inclusiv pe producţia 3D, va fi de ordinul miliardelor de euro.  Ca să nu mai vorbim de numărul mare de cercetători care va lucra acolo, ceea ce va ajuta mulţi tineri să nu mai vadă în România doar un spaţiu al deznădejdii.

Trebuie, din când în când, sî mai facem şi câte un exerciţiu de încredere în noi înşine şi în ţara în care convieţuim.

456 Responses to “Exerciţii de încredere”

 1. sorin gyorgyfalvi spune:

  @ cris

  la noi scolarizarea medicilor e atit de ieftina incit putem sa trimitem si la export si tot avem destui :P Nu eu gindesc asa, ci guvernele care acum 10 ani ppromiteau 6% din PIB pentru sanatate, Tariceanu chiar a incercat sa tinda spre acea cifra, ajunsese un pic peste 5% din cite tin minte, dupa care a venit boc si a inceput sa taie, si a taiat, si a tot taiat, a venit si ungureanu si a taiat, a venit si ponta si n-a taiat in mod direct dar a taiat prin neindexarea cu inflatia, si asa se face ca azi sanatatea mai are vreo 2.3% din PIB. Nicolaescu practic imparte saracia un pic altfel, dar sa zici ca faci reforme la banii astia e imposibil. Orice reforma in prima faza necesita o cheltuiala…

 2. sorin gyorgyfalvi spune:

  @ cris

  …continuare la tema cu cvorumul.

  Ei n-au vazut logica aia simpla pe care am descris-o eu, in schimb incercau sa puna cvorum de 30%. Oamenii astia se joaca cu cifrele total inconstient. Miine poimiine sa presupunem apare un referendum pentru legalizarea drogurilor, si paricipa la vot 30%+1, din care 50%+1 voteaza DA. Asa-i ca pe logica asta se pot legaliza drogurile doar cu 3 milioane si ceva de voturi (asta daca ar fi 20 de milioane pe liste) ??? Daca s-ar actualiza odata listele alea si ar ramine 15 milioane (cam cit e in mod real), asa-i ca s-ar putea legaliza drogurile cu 2.5 milioane de voturi pentru?

 3. un liberal optimist spune:

  @Pacala,
  Similar lui DD:adica, dom’le sunt potent dar chiar cand mi s-a bagat gagica in pat am avut o disfunctie erectila si nici nu puteam s-o las gravida! Mishto, nu?

 4. Pacala spune:

  Crin la realitatea TV. Am citit (din pacate nu pot vedea emisiunea)
  aici: http://revistapresei.hotnews.ro/stiri-radio_tv-15039568-crin-antonescu-fost-putin-surprins-declaratia-lui-ciuca-nu-stiu-daca-anunta-ceva-primim-ceva-daca-primit-partidul-conservator.htm

  Din pacate Crinut e fad. Citind nu imi starneste nici o emotie. Lucruri plate, banale…
  Da, hotnews e oficina basheasca, dar nu am gasit emisiunea ca script altundeva

 5. Pacala spune:

  un liberal optimist,
  mie nu imi miroase a bine cu cfr marfa. Vad ca Ponta il lauda pe fenechiu.
  Ia uite:
  “Nu am niciun fel de contributie directa la acest lucru (n.r. la privatizarea CFR Marfa). Este meritul dlui Fenechiu si o sa-l felicit personal. Evident insa ca procedura nu e incheiata in sensul in care trebuie sa avem avizul Consiliului Concurentei dupa care se desfasoara alte proceduri, plata pretului.
  “Pretul initial stabilit de consultant a fost de 180 de milioane de euro, un pret mare. Ma uit alaturi, in Bulgaria era vorba de un pret mai mic si oricum s-a oprit privatizarea pentru ca din pacate compania din Bulgaria a fost pusa sub sechestru. Deci 200 de milioane pachetul de actiuni, statul roman ramane cu 49% si 200 de milioane de euro sau 900 de milioane de ron investitii”, a adaugat Ponta.”

 6. sorin gyorgyfalvi spune:

  @ Pacala

  Crin nu se agita, pentru ca stie mai multe ca noi. Eu de cind am prins inregistrarea aia de i-a facut-o Diana Tusa in sedinta, m-am lamurit cu optimismul lui Crin privind unitatea USL… El stie ca si cum isi stie numele, ca USL e deja rupt, nu se pot desparti din cauza ghearelor unora infipte in acelasi ciolan, si din considerente de inoportunitate a momentului…

  Oricum, USL-ul nu prinde primavara….

 7. Pacala spune:

  Vad ca Ponta in lipsa de rezultate concrete, oricare, baga vrajeli.
  La Antena 3, Ponta cel Mare a grait:
  Despre guvernare: Documentul adus de Victor Ponta “Incepute de altii, finalizate de Guvernul USL”:
  Autostrada Bucuresti- Ploiesti: inceputa de Tariceanu, terminata de USL
  Podul Calafat Vidin: Inceput de Isarescu (cel care a semnat) , finalizat de Ponta si de Guvernul USL
  Autostrada Comarnic-Brasov: blocata de PDL, reinceputa de guvernul USL
  Autostrada Arad-Sibiu: blocata de pdl, reinceputa de USL
  Laserul ELI-NP: inceput de Ponta si Guvernul USL, care trebuie continuat in mandatele viitoare
  Teatrul National: inceput de Guvernul Boc, va fi finalizat de Ponta si USL in 2014
  Sala Dinamo: inceputa de PDL, terminata de Guvernul USL
  Soseaua Pitesti-Mioveni: sprijin pentru dacia, finalizat de Guvernul USL
  Cota unica pentru firme: introdusa de tariceanu, pastrata de ponta si guvernul USL)+TVA la incasare (regim nou introdus de USL)
  Restituirea proprietatilor: inceputa in anii ’90, continuata si finalizata de Guvernul USL
  Hidroelectrica, contractele cu “baietii destepti”: contracte marite de Guvernul PDL, anulate de Guvernul USL
  Hidroelectrica: pe pierdere in Guvernul PDL, pe profit in Guvernarea USL
  Limita de deficit de 3% – nerealizata in Romania din 2008, realizata de Ponta si de Guvernul USL
  Fonduri europene: Programe blocate de Guvernul PDL (POSDRU POS T., POS M., POR), deblocate de Guvernul USL
  Facilitati pentru IT – introduse de Guv Nastase, continuate de Guvernul Ponta
  Locuri de munca – Academia de Politie – posturi pentru absolventi: blocate de Guvernul PDL, deblocate de Guvernul Ponta
  Pensii, salarii: taiate de Guvernul Boc
  Spitale inchide de guvernul Boc, redeschise de Guvernul Ponta
  Internetul in scoli: Proiect introdus de Guvernul Boc si continuat si corectat de Guvernul Ponta
  Avioane F16: achizitie amanata in trecut, negocieri incheiate de Guvernul USL
  Subventii pentru agricultori: Blocate de PDL, reluate de USL. Plati pentru peste un milion de beneficiari

 8. Pacala spune:

  Tot Ponta cel titulescian, declara:
  Premierul Victor Ponta ridică din umeri în cazul concedierii celor zece angajate Hidroelectrica care au revenit din concediul maternal. Deşi spune că este o decizie ilegală, prim-ministrul susţine că nu îi poate face nimic lui Remus Borza.
  Administratorul judiciar al companiei nu este angajatul guvernului şi nu poate fi tras la răspundere.
  Ponta a mai precizat că după 26 iunie când administratorul îşi va încheia mandatul, abuzul va fi îndreptat.
  Zece angajate ale Hidroelectrica au adresat o scrisoare deschisă doamnelor Maria Băsescu şi Daciana Ponta. Femeile, aflate toate în concedii de maternitate, le cer soţiilor preşedintelui şi premierului să ia atitudine împotriva modului în care au primit preavize de concediere.

 9. tudor spune:

  @Pacala

  Ponta nu stie, concedierea acelor doamne nu este ilegala, intrucit legea insolventei nu le protejeaza.
  Borza este platit sa faca afacerea profitabila, protectia sociala sa o faca statul!
  Despre moralitatea masurii se poate discuta, dar el nu a fost angajat pentru a fi moral, ci eficient.

  Statutul legal al femeilor care nasc ar trebui rediscutat, actualele prevederi legislative creeaza dificultati serioase in numeroase situatii.
  De acord, trebuie incurajata natalitatea, dar sa fie gasite mijloace eficiente si adaptabile diferitelor situatii ce pot aparea.

  Stiu situatia dintr o institutie publica, un birou juridic cu patru persoane: sefa, concediu ingrijirea copilului, alta doamna, concediu postnatal, un lucrator, a mai fost un tip care a plecat cu demisie.
  Statul face protectie sociala, doamnele fac copii, dar fraierul ala care face munca a patru oameni, ce vina are?
  Iar institutia cum functioneaza?

 10. Adam Mares spune:

  @ buddha
  Comentariile noastre de azi nu erau unul langa altul. Dosarele X? :-)

 11. tudor spune:

  @ kakatrina latrina

  maninci ce esti!

 12. Pacala spune:

  Tudor
  Din acele madame iese hidroelectrica din insolventa? Din 10 mame date afara? Si inca ceva, nu stiu daca ai copii au ba,.dar nu vorbi cu teorie din carti despre copii, postnatal etc. Si inca ceva, si tu ai fost copil, cineva s-a chinuit sa te ingrijeasca.

  Sorin g
  Crinut vorbea plat aseara. Nu iti trezea nici o reactie. Nu e bine.

 13. tudor spune:

  si l vazuram si pe crin!

  cam astenic, neinspirat, demotivant.

  despre episodul Marga, inca n a reusit sa se lamureasca ce s a intimplat, probabil n are asemenea curiozitati; oricare altul probabil ca ar fi pus imediat mina pe telefon sa l intrebe pe ponta ce i a casunat pe dl Marga de a dat ordin de mazilire in plina sedinta de guvern …..
  a balmajit ceva despre o majoritate care s ar fi creat in senat … jenant!

  uneori ma intreb cit de prosti ne crede.

  ca n a avut puterea sa se intilneasca cu dl Marga chiar nu ma mira! foarte probabil nici dl Marga n ar fi fost foarte incintat ….

 14. tudor spune:

  @Pacala

  asa cum am scris, chestiunea natalitatii este extrem de importanta, tocmai de aceea este necesar a fi gasite solutii inteligente, pentru a nu perturba activitatea economica.

  altfel, borza si a facut datoria, in limitele legii.

  oricum, ponta a anuntat ca imediat ce i expira mandatul lui borza doamnele vor fi reangajate – saptamina viitoare?

 15. tudor spune:

  @Pacala

  Nu ti vorbesc duin nicio teorie, dimpotriva, ti am dat un exemplu concret.
  In sectorul bugetar sau asimilat problema este foarte reala, iar uneori acuta :) : in unitati medicale unde este un numar redus de asistente plecarea in concediu a mai multor fete creeaza dificultati majore ( un prieten zicea zilele trecute “daca asta ramine gravida si a treia oara, ma impusc!)

  sunt necesare , cum spuneam , masuri adecvate si nu lozinci!

  o solutie ar fi ca pentru situatiile ce tin de natalitate statul sa deblocheze automat angajari temporare.

  Foloseste ti mintea!

 16. Pacala spune:

  Tudor
  Doar in pre si post natal mama e platita de hidroelectrica, maxim 126 zile cumulat. Dupa mamele sunt platite de la asigurari sociale de stat. Cu ce il f#%ea pe borza ca una e platita de stat. Plus ca poti angaja personal pe perioada determinata, mama avand contractul de munca suspendat.
  Problema e de la zecile de mii de euro luate salarii de politruci, contracte de furt… Nu 10 mame.
  Din punctul meu de vedere e un.cretin, de mana cu ponta care da din umeri.
  Chestia cu mamele- madam campeanu va propune imbunatatiri, asa a zis,.dar cred ca uitat sa precizeze secolul

 17. liberalism spune:

  Katrina
  Daca ai avea putina decenta fata de noi si in mod special respect fata de domnul ministru, ar fi trebuit sa-ti masori cuvintele, jignirile si frustrarile. Ca esti un barbat cu nume de fata, stim . Ca nu esti crestin ortodox, se vede, ca esti anti-roman (pro-unguri si ca preaslavesti protestantismul (este alegerea ta, nimic gresit dar lasa ortodocsii in pace)si asta ne-ai dovedit, ramasese sa-l denigrezi pe Eminescu, pentru faptul ca era nationalist (nu pentru poeziile sale). Vrei tu sa schimbi istoria dupa bunul tau plac. Toti istoricii gresesc, numai tu detii adevarul absolut. Sa-ti fie rusine pentru modul tau de a-ti exprima opiniile.
  Si acum lovitura de gratie pentru un anti-roman ca tine, ma` Katrina.
  ““Biserica răsăriteană e de optsprezece sute de ani păstrătoarea elementului latin de lângă Dunăre. Ea a stabilit şi a unificat limba noastră într-un mod atât de admirabil încât suntem singurul popor fără dialecte propriu-zise; ea ne-a ferit în mod egal de înghiţirea printre poloni, unguri, tătari şi turci, ea este încă astăzi singura armă de apărare şi singurul sprijin al milioanelor de români cari trăiesc dincolo de hotarele noastre. Cine-o combate pe ea şi ritualurile ei poate fi cosmopolit, socialist, republican universal şi orice i-o veni în minte, dar numai român nu e.” (M. Eminescu, “Liber-cugetător, liberă-cugetare”, Timpul, 2.02.1879, în Opere, 1989, vol.X, p. 187)

 18. ionescu spune:

  E cam mare vrăjitorie în jurul privatizării… De fiecare dată se încearcă să se explice ceea ce noi înțelegem din prima: e o afacere și nimic mai mult din care unii câștigă și alții pierd! Câștigi păgubești, negustor te numești si…! Dar, părerea mea e că transparența e o teorie fără fond, nu o practică.Chiar așa de proști suntem considerați?
  S-a geșit inițial și acum nu se mai poate face nimic! ”Stârvul” economiei românești este hăcuit de cei cu colții mai mari în complicitate cu hienele din bârlogul statului.(agenții, companii, SC, regii, autorități de reglementare, etc.,etc.) Faptele se derulează exact din 22 dec. 1989!!! Bolovanul dislocat din vârf de munte se prăvălește la vale. El se va opri doar odată cu dispariția economiei noastre. Cinstea, corectitudinea, modestia, nu mai sunt contemporane cu noi. Lăcomia rapace, minciuna în poleială de adevăr, invectiva, svonul fals, manevrarea disimulată, fala, neamprostia, nesimțirea si multe altele sunt azi la modă. Soluția: spovedania în public și recunoasterea greșelilor de către cei care sunt azi la conducere-dacă vor să mai conducă în viitor, cât ar fi ei de tineri(gen Bușoi, Olteanu de la BNR, etc…)Fericirea ar fi dacă și cei care au fost la conducere ar face la fel, ar recunoaste(vreo doi am auzit)…N-ai să vezi!!! Atunci? Atunci te cuibărești în cuibul tău relațional, stuchești în stânga și dreapta și cu Dumnezeu înainte!

 19. liberalism spune:

  Katrina
  Nu opiniile care sunt diferite deranjeaza, ti-am spus ca modul in care-ti exprimi opiniile este incalificabil.

 20. Adam Mares spune:

  @buddha
  Adevarul e ca si eu am mai batut campii cu directoarea de cabinet si am incercat sa glumesc. Era vorba de consilier personal, probabil angajat pe viata. Si la Senat, si la Minister, si la firma proprie. De aceea am zis ca alegerea e buna, fiindca persoana pare indispensabila.
  Lucrurile fiind foarte clare, nu mai este nimic de discutat pe subiectul asta.

 21. Adam Mares spune:

  L-am vazut si eu aseara pe Crin. Nu m-a entuziasmat. Cred ca imi voi lua o vacanta de la (comentat) politica.

 22. liberalism spune:

  Katrina
  Momentan nu am timp , dar o replica pot sa-ti dau. Te rog sa ambalezi balega, macar ne scutesti de miros.

 23. epolitikon spune:

  Felicitari Fene ca ai vandut CFR Marfa la fier vechi. Maine, poimaine, te pomenesti ca revinde Gruia niste vagoane ruginite la pret de nou catre CFR Calatori si regretam ca nu a apucat Basescu sa te cantoneze la Rahova pentru afacerea Transformatorul :). Urmeaza afacerea Vagonul :).

 24. ionescu spune:

  Katrina, stai rău cu istoria creștinismului. Sf. Apostol Andrei nu-ți amintește nimic?Mai gândește/te!

 25. ionescu spune:

  Politica nu înseamnă vorbele noastre de aici! Nu înseamnă nici democrație. Totul este implicare în nici un caz abandon sau vacanță!!!

 26. ionescu spune:

  Adam Mareș,
  Nici pe mine nu m-a entuziasmat Crin deoarece se vede de la o poștă că iese puțin în lumea satelor, mahalalelor, etc. In postura lui de al doilea om în stat sau de simplu cetățean ar trebui să ne trezim cu el, fără presă, fără nimic, la Cuca Măcăii, sau la Chilii, să stea de vorbă cu oamenii să/i cunoască, nu din reportaje sau din adunările ample organizate de liderii locali. Atunci ar avea alt aplomb. Poate ar avea șansa să/i dau câteva sfaturi pe care văd că nu i le-a dat încă nimeni…

 27. Buddha spune:

  Adam
  in legatura cu muza Maestrului:

  Am dus amandoi gluma prea departe, dar sa stii ca n-am glumit cand am zis ca ma dezamagise Maestrul. E de neinteles cum un om de valoarea domniei sale alege sa-si “ia muza” la minister. Si mai rau, s-o care dupa dansul si la firma proprie, si la Senat, si la uniunea armenilor etc. E dezamagitor nu pentru ca isi ia muza dupa el, ci pentru ca muza respectiva (stiu ce zic) nu se ridica la valoarea Maestrului si il trage (rau) in jos. Un om de valoarea dansului n-ar trebui sa se afiseze cu astfel de persoane dubioase pt ca stiti cum se spune: cine se seamana se aduna. Asta a fost durerea mea, dar ii cer iertare Maestrului, pt ca nu am niciun drept sa ma bag in viata dansului. Da, m-a dezamagit, dar n-o sa mai abordez subiectul, pentru ca e liber sa faca ce vrea. Da, am abordat subiectul de atatea ori in speranta ca se va sesiza, pt ca tin la dansul si ma deranjeaza comentariile aiurea care il urmaresc din cauza “muzei”, dar renunt, pt ca nu e treaba mea.

 28. Adam Mares spune:

  @buddha
  Eu nu-mi cer iertare, pt ca nu am de ce. Nu mi se pare ca m-am bagat in viata dansului, pur si simplu am incercat sa inteleg ceva. Dincolo de faptul ca o cara cu el la diverse evenimente, facand-o astfel cunoscuta, domnisoara consilier personal a fost/este angajata la Senat si la Minister, deci informatiile acestea sunt de ordin public. Orice cetatean din tara asta se poate intreba de ce un demnitar angajeaza niste persoane platite din banii statului. Daca in cazul altor politicieni ne intrebam, de ce n-am face-o si in cazul lui VV?
  Evident ca te intrebi ce-ar putea sa-l consilieze domnisoara asta pe VV. Si, tot punanandu-ti intrebari, ajungi la ideea de muza :-).
  Ca muza nu e, dupa cum zici, de valoarea sa, asta chiar ca e o problema personala. Sigur, interogatiile noastre pot continua, eu sunt un om curios, care vrea sa-i inteleaga pe ceilalti, sa caute motivatiile din spatele faptelor sau relatiilor lor cu alte persoane. Am niste explicatii, dar pe acestea le pastrez pt mine.
  Cu ce-am gresit?
  Daca nu-i place cum/ce scriu, sa-mi stearga comentariile, sa ma baneze, sa faca ce vrea.
  Faptul ca mi-e simpatic si ca tin la domnia sa nu ma impiedica sa reflectez la unele lucruri. Dimpotriva.

 29. Adam Mares spune:

  S-a “sesizat” atat de tare ca i-a reinnoit contractul. :-) Vezi, in cazul asta, dezamagirea sau parerea ta nu valoreaza 2 bani. De-aia am zis ca n-are rost discutia.

 30. liberalism spune:

  @Buddha

  In adunarea lui Iisus era si Iuda Iscarioteanul. Ce asemanarea era intre ei?

 31. Adam Mares spune:

  @liberalism
  Nu mai incurca o situatie atat de pedestra cu o problema religios-metafizica. Isus l-a pastrat pe Iuda langa el fiindca ce era hotarat de Dumnezeu-Tatal trebuia sa se implineasca.

 32. Adam Mares spune:

  @liberalism
  Daca vrei, putem merge si mai departe pe aceasta analogie a ta complet neinspirata: Isus nu-si platea apostolii.

 33. liberalism spune:

  Adam
  Faceam referire la vorba “Cine se aseamana se aduna”, care in opinia mea este falsa. Da, IIsus nu-si platea apostolii pentru ca facea minuni, satura multimea cu 2 pesti si 5 paini.

  Ne adunam aici pe blog mai multi, si? Ne asemanam cumva?
  Eu nu stiu ce scrie in fisa postului unui consilier si unde anume trebuie plimbat…dar chiar nu-i treaba mea. Parca nu te recunosc, Adam! Ai luat-o pe urmele lui Mihail cu gluga.

 34. Adam Mares spune:

  @liberalism
  Poate ca unii ne asemanam. Dar iar faci o greseala, comparand mere cu pere. Retelele de socializare sau adunarile de la serviciu, de pilda, nu se compara cu alegerea consilierilor PERSONALI, a prietenilor sau a iubitilor.
  In plus, cand acel consilier va fi platit din buzunarul PERSONAL, atunci poti sa te iriti ca ma intereseaza chestiunea. Altfel, am mai spus, e o tema publica.

 35. Adam Mares spune:

  Eu nu sunt atat de dezamagit, ca @buddha, pt ca stiam de mult si nu cred ca aveam asteptari in privinta asta.

 36. Adam Mares spune:

  Hai ca nu mai zic nimic. Ideea este ca nu-i deloc inteligent sa subestimezi inteligenta altora. Nu suntem toti prosti sau neinformati, chiar daca uneori ne prefacem ca am fi.

 37. liberalism spune:

  Adam
  Nu subestimez inteligenta nimanui. Vrem nu vrem ne adunam aici. Poate ca unii chiar sunt platiti sa denigreze, sa manipuleze…m-am saturat de barfulite. Cati consilieri ar sta fara salariu? Tu ai munci voluntar? Chiar nu stiu cine-i misterioasa muza si nici nu-mi pasa. Nu-mi pasa nici de barfele care circulau fata de Udrea-Basescu. Nu-i problema mea. Daca domnul ministru se afiseaza cu acea muza cum ii spuneti este clar ca n-are de ce sa se ascunda. Cum ar fi sa-si ascunda consiliera?

 38. Adam Mares spune:

  @liberalism
  N-a zis nimeni ca un consilier trebuie sa stea neplatit sau sa fie tinut ascuns.
  He-he-he! Dar nu-i deloc misterioasa. :-) Multa lume stie in ce “domeniu” il consiliaza pe domnul VV.
  Ar fi fost bine sa fie doar niste barfe neadevarate. Nu se ascunde pt ca barbatilor trecuti de tinerete le place sa se stie ca au amante tinere. Plus ca n-ar fi nici primul, nici ultimul barbat indragostit de o p…a.
  N-am niciun motiv sa-l denigrez pe VV. E numai o constatare (trista, marturisesc) ca, dincolo de inteligenta si talentul literar, e un barbat de “serie”.

 39. liberalism spune:

  Adam
  M-ai dezamagit. Niciodata un domn n-ar dezvalui asemenea grozavii. Eu nu cred asemenea barfe.

 40. Adam Mares spune:

  @liberalism
  Cred ca pierzi din vedere ca eu nu ma bazez pe barfe. Si nu sunt grozavii, doar banalitati.
  Ce-am dezvaluit, secretul lui Polichinelle?

 41. liberalism spune:

  Atunci sa rup si eu aceasta pagina…

 42. Buddha spune:

  All
  VV
  Imi pare rau ca raspunzand la gluma lui Adam legata de muza Maesstrului de la minister am iscat atatea discutii.
  Dar Adam are dreptate: era o problema persoanala a Maestrului daca o tinea pe donsoara unde dorea dansul, numai nu intr-o functie platita din banii nostri. E dezamagitor pentru mine sa constat ca Maestrul e un barbat “de serie”, cum a spus cineva aici, care isi angajeaza muza la minister, la Senat si oriunde altundeva pe unde a mai carat-o dupa dansul. Nu il judec, sunt si eu barbat si pot intelege anumite lucruri, dar sunt dezamagit ca un om de valoarea dansului se afiseaza cu astfel de incompetenti (nu fac aici distinctie de gen), doar pt ca au picioare lungi sau mai stiu eu ce. Nu aveam nimic de spus, daca duduia in cauza era foc de desteapta sau distinsa. Ziceam: Dom’le, le are pe toate, tot respectul. Dar asa, cunoscand personajul, imi pare rau ca Maestrul intra si domnia sa in categoria barbatilor puternici care cara fuste dupa ei.
  Atata tot. E dreptul meu sa-mi exprim dezamagirea, blogul este public. Si fac asta pentru ca tin la Maestru si pentru ca am fost si eu martor la comentarii deloc avantajoase pentru domnia sa, legate de aceasta domnisoara pe care o angajeaza peste tot si pe care a luat-o si la minister. Poate sa ma stearga, sa-mi dea bann de pe blog, eu mi-am spus parerea.

  Maestre, asta nu inseamna ca va port mai putina stima. Dar tocmai din acest motiv am ales sa si vorbesc. Tot se numeste articolul asta “Exercitiu de incredere”.

 43. Adam Mares spune:

  @buddha
  Sa stii ca un barbat puternic nu cara fuste dupa el. Doar un barbat APARENT puternic cara fuste dupa el. Nu ma refer la putere in sensul de functie inalta, ci intr-un sens mai profund.

 44. Adam Mares spune:

  Tot felul de ciudatenii pe blogul asta, dupa cea cu alaturarea comentariilor noastre, a disparut un comment, astfel incat postarea mea cu linkul competitivitatii a ajuns prima pe pagina asta. Am observat mai devreme, dar am ezitat daca sa mai zic.
  Maestrul ne lasa “semne” subtile ca ne citeste? Ups! :-)

 45. Buddha spune:

  Adam
  Acum, e adevarat ca am comentat amandoi in libertate despre muza Maestrului de la minister, da’ acum cred ca devii prea suapicios. :) Normal ca ti se muta comentariul, daca lumea contnua sa comenteze, ca doar nu vrei sa ramana pe loc! :))
  Iti spun, prietene, e paranoia. :) de la caldura. :)

  In alta ordine de idei, foarte tari linkurile tale. :)))
  Poate dispar. :)

 46. Buddha spune:

  Adam
  Suspicios vroiam sa scriu, imi fura cineva literele. :)

 47. Adam Mares spune:

  @buddha
  Se muta in jos, nu in sus! :-) In fine, nu e important. Dar ar trebui sa te bazezi pe spiritul meu de observatie. :-)

 48. Adam Mares spune:

  Sa stii ca azi a fost mai racoare. :-)