Armenian Trade Network: Global Achievement Award for Mr. Vosganian,”the most illustrious Diasporan Armenian occupying high government office, as well as an influential intellectual”

ATN — The Global Armenian Chamber of Commerce Press release
ROMANIAN MINISTER VARUJAN VOSGANIAN
HIGHEST AWARD RECIPIENT FOR 2013 BY ATN-GACC
Marseille, June 21, 2013 — During a Gala event held within the framework of the ATN — Global Armenian Chamber of Commerce Third General Assembly organized  by the French-Armenian Chamber of Commerce (CCIFA) in Marseille form June 19 to 21, 2013, Romanian Minister of Economy Varujan Vosganian received the highest award given to a distinguished personality of Armenian origin for excellence in shaping the global economic landscape and promoting trade and investments.
Presenting the Honouree, ATN’s executive member H. Gaspar deliberated that:” Mr. Vosganian, whose many qualifications include a Ph.D. in Economics, is a supporter of economic liberalism and open exchange. One can say that he is the most illustrious Diasporan Armenian occupying high government office, as well as an influential intellectual whose philosophy and ideas resonate internationally in the political and socio-economic spheres. His best-selling LIVRE DES CHUCHOTEMENTS, recently published in France and several other countries, is rather a ledger of his family history and thus the rendition of the history of the poet’s people.  Mr. Vosganian may also be considered an advocate of the spiritual and cultural union of Armenians worldwide for the sake of the traditional contribution brought by this small people to world civilization and international trade.”
In his acceptance speech addressing over 400 entrepreneurs and dignitaries including Armenia’s Diaspora Minister Hranush Hakobyan, Mr. Vosganian said: “I dedicate this award to my grandparents who not only insisted that I learn Armenian, but also taught me to be excel in whatever I chose to become, and, therefore, I stand here today in their honour.”
The ATN awards were handed by the network’s President Vahram Pirjanian and VP for Europe Jacques Avodyan. For 2013 ATN also honoured for the first time an entrepreneur from Armenia, Mr. Ashot Baghdasaryan, President of Beer of Yerevan/Kilikia Brand products, for business excellence and exemplary conduct in the investments environment. Instead, the Armenia Investor Award honouring a Diasporan in recognition for significant investments made in Armenia was given to Mr. Vartan Sirmakes of Franck Muller. Renowned local businessman Didier Parakian, vice-mair of Marseille  was also a recipient, of the Gobal Achievement Award, for his innovations in the international markets.
The ATN — Global Armenian Chamber of Commerce is an umbrella organization of Armenian business organizations operating in 12 countries including Armenia. Delegates from member organizations and observers from 9 countries representing their business communities took part in the recent deliberations in Marseille and participated in a business forum that featured as keynote speakers Romanian Minister V. Vosganian and Armenian Minister for Diaspora H. Hakobyan.

125 Responses to “Armenian Trade Network: Global Achievement Award for Mr. Vosganian,”the most illustrious Diasporan Armenian occupying high government office, as well as an influential intellectual””

  1. sorin gyorgyfalvi spune:

    @ barosanul

    sa nu-i dai si tu mesaj lui PAVELescu :D :D :D

  2. Barosanul spune:

    @ sorin gyorgyfalvi
    @ VV
    @All

    Ba eu chiar ma bucur ca nu se mai schimba constitutia. Cu chestia cu regionalizearea insemna distrugerea Statului Unitar Roman si deschiderea portilor spre o Federalizare si instabilitate sociala.

    Dupa mine era o mare porcarie sa se faca!

    In plus in momente de criza economica sau tensiuni sociale nu se fac schimbari care pot irita si mai mult conflicte etnice.

    Guvernul asta Coabitator, care si-a tradat elecoratul, trebuie sa se concetreze pe o crestere economica si apoi sa umble dupa cai verzi pe pereti, care nu fac decat sa distraga atentia de la problemele acute.

    Va readuc aminte mottoul meu ”in a fight always keep your eyes on the prize”

  3. Claus Patera spune:

    EXACT asta am scris si eu, in finalul textului meu, Barosanule. Bravo!

  4. un liberal optimist spune:

    @Sorin,
    Ntz! Vezi ce zice @Barosanul pe 09.50. Sigur este cam rautacios, dar sunt rautacismele lui. Chiar nu prea ne intereseaza nici Constitutia si nici referendumurile. Altele sunt prioritatile Ro. Si chiar mi-ar pare bine ca sa candideze Crin pe actuala Constitutie, astfel ca daca va fi la fel de shulfan ca base sa-l bage la puscarie pe viata. Si nu numai pe el!

  5. sorin gyorgyfalvi spune:

    @ Barosanul

    si eu ma bucur ca nu se mai modifica Constitutia, dar din alt motiv…

    Modificarile astea care s-au vinturat pe la tv sunt apa de ploaie, au facut forumul ala constitutional, a venit si Parvulescu la tv cu unele din propunerile interesante, aproape nimic n-a ajuns si in textul modificarii… Dezbaterea publica a fost egala cu zero, nu se poate numi dezbatere publica doar ceea ce apare pe un site (care vorba aia nici n-a fost luat in considerare).

    In tara asta mai sunt si oameni simpli care nu au internet, ceea ce nu inseamna ca nu au minte… sau drepturi.

    In lipsa ideilor de modificare cu care pornisera domnii de la USL anul trecut, idei care au fost trecute la “pierdute” din cauza coabitarii s-au grabit sa puna ceva modificari acolo ….

    Daca as fi in parlament mi-ar crapa obrazul de rusine, si as demisiona vazind ca nu se agita nimeni sa puna in aplicare ce am promis impreuna. Acesti parlamentari ar trebui sa stea acasa pina in 2015 si sa li-i se trimita banii in cont, si in felul asta tara ar avea doar de cistigat, pentru ca nu s-ar mai tine armate de oameni sa faca curat in urma lor… caci alt beneficiu nu are tara din munca lor.

  6. Barosanul spune:

    Domnule Vosganian,

    Cum se face ca ‘tovarasii Dumneavoastra de Coabitare’, Nichita la Iasi si Condescu la Tg Jiu, au bani de sponsorizat echipe de fotbal cu pana la 5 Milioane Euro la Tg Jiu si nu s-a gasit acolo ceva maruntis sa cumpere un echipament de fotbal pt echipa Nationala Homeless a Romaniei.

    http://www.prosport.ro/sport-life/special/foto-nu-au-echipament-dar-au-adus-acasa-cupa-mondiala-si-cea-europeana-ei-sunt-torres-xavi-si-casillas-de-romania-11043548#

    Ce s-a zis la guvern ‘dai dracului de jegosi, daca sunt Homeless sa arate ca adevarti Homeless’ :)

    Asta da realizare Guvernamentala marca PNL-PSD -Banicioiu.

  7. Barosanul spune:

    @ sorin gyorgyfalvi

    ”Acesti parlamentari …………… caci alt beneficiu nu are tara din munca lor.”

    Nu agreez deloc cu cele afirmate de tine.

    Poate ca e greu de inteles, dar tocmai acesti parlamentari, buni, rai, mincinosi, fatarnici, hapsani si tardatori, cum sunt ei calificati, sunt fibra democratiei Romane.

    E adevarat, o fibra foarte slab calitativ, datorita Partidelor Politice care fie de voie fie santajate, imping in fata oameni care pot fi ‘controlati’ de tot felul de sfori si interese nevazute.

    Iar ulterior se pune ‘nada’ pe care o musca cei gen
    @ Tiberiu care spun ‘pai nu i-ati votat voi?’. Fara sa realizeze ca alegatorii nu pot alege decat dintre candidatii care le sunt pusi la dispozitie.

    Dar asa cum sunt ei, ii prefer pe ei, decat pe cei de dinainte de 89.

  8. sorin gyorgyfalvi spune:

    @ Barosanul

    eu zic ca peretele e rosu, tu zici: nu, nu e verde !

    ai parafrazat tu chiar in primele cuvinte: ACESTI parlamentari…

    in rest sunt de acord cu tine. Eu vreau altii, de astia deja m-am saturat. De votat nu i-am votat eu…. i-ati votat voi si v-at ars… Again!

  9. un liberal optimist spune:

    @all,
    Deci, Ro n-avea nevoie nici de o noua Constitutie, nici de regionalizare. Cele 2 teme de vrajeala sunt pentru posti care sa creda in koabitare. Sigur ca , deocamdata ne simtim mult relaxati astazi decat pe timpul tampiitilor de bok, basescu, udrea, reborta, tinel si altii. Dar vinovatiile se tin sci dupa tine, vrei nu vrei. Si nu platesc ei ,ci noi!

  10. Barosanul spune:

    @ sorin gyorgyfalvi
    ”i-ati votat voi si v-at ars” ai baut apa dupa @ Tiberiu? Ai luat-o pe si tu pe’Generalizare’?

    Cine sunt in opinia ta acesti ‘voi’?

  11. sorin gyorgyfalvi spune:

    @ Barosanul

    ma rog, daca n-ai votat scuze… Vroiam sa subliniez ca eu nu ma includ… intre cei care au votat. Ba chiar am spus apasat ca nu votez din cauza ca sunt convins ca USL nu va schimba nimic.

    Ei s-au dat de gol inca de anul trecut ca vor coabita cu basescu, si la asa ceva nu puteam fi complice…

  12. un liberal optimist spune:

    @VV,
    Nabucco nu a avut sustinere americana din cauza reorientarii gandirii geopolitice din era Obama. De aceea trebuia acceptata propunerea de conectare la South Stream. Acum va trebui noi sa ne caciulim la rusi pentru a fi conectati, dar fara beneficiile Bulgariei si Ungariei. De aceea il consider pe basescu vinovat!

  13. un liberal optimist spune:

    @VV,
    N-am mai pomenit de avantajele semnificative ale Serbiei, deoarece nu face parte din zona de influienta americana!

  14. Adam Mares spune:

    i24.ro/stire/V-Vosganian-Reducerea-costurilor-nu-inseamna-neaparat-reducerea-preturilor_114229

  15. Pacala spune:

    @vv
    De ce nu il insotiti pe ponta in turneul asiatic, doar e vb de economie si industrie? Oh, da, mai spuneti-mi cum aveti succesuri :)

    • @ Pacala

      L-am insotit pe dl Ponta o singura data, in Franta. Cred ca a fost o vizita reusita. De atunci nu am primit nicio invitatie. Dar stiu ca pe componenta economica dl prim ministru a fost insotit, in aceasta vizita, de Constantin Nita, ministrul delegat.

  16. Adam Mares spune:

    @pacala
    Pai poate are treburi aici, iar acolo nu e nevoie sa mearga tot guvernul. :-)

  17. emi spune:

    Domnule Varujan Vosganian, felicitari pentru premiu!
    Nu va suparati pe @Pacala, isi arata “competentele” pentru ca vrea si el un post “la varf”. A si spus-o cu subiect si predicat, si cum dumneavoastra nu v-ati grabit sa-l angajati, va umple de venin, pentru ca doar atat are de daruit.

    Vreau sa-mi spun si eu opinia despre casatoriile intre homosexuali, eu nu sunt habotnica dar nici nici nu vreau sa discriminez. Homosexualii exista si ar trebui respectati ca cetateni, asa cum sunt respectati in general handicapatii (din punctul meu de vedere, orientarea lor sexuala este un handicap, o boala). Atata timp cat traiesc in parteneriat liber consimtit, mi se pare ok sa existe si o forma legala de recunoastere. Daca unul dintre parteneri are un copil (este parinte dintr-o relatie heterosexuala), mi se pare normal sa il poata creste si educa avand aceleasi drepturi ca si celalalt parinte natural. Nu mi se pare normal sa poata infia copii si nici sa aiba pretentii la cununie religioasa. Dupa cum nu mi se pare normala nici publicitatea din jurul lor, de parca a avea un handicap te-ar face mai bun decat daca ai fi sanatos. Adica eu le-as legaliza casatoriile civile, fara drept de infiere a copiilor orfani si fara drept la cununie religioasa. Copiii isi admira si iubesc parintii si se straduiesc sa ii imite, pentru a le castiga respectul (de aceea nu cred ca un cuplu de homosexuali ar trebui sa adopte copii orfani). Religia a fost timp de secole, punctul “origine” al sistemului de valori morale ale oricarui popor. De aceea nu cred ca e bine sa schimbam de la o zi la alta, in mod fundamental, acest sistem de valori. La urma urmei, taina casatoriei, a fost creata pentru a aduce impreuna un barbat si o femeie, pe viata, pentru reusita procrearii. Care procreere in cuplul homosexual nu exista. De aceea nu vad de ce homosexualii isi doresc casatoria religioasa desi sunt in totala contradictie cu morala crestina.

    Niels Schnecker mi se pare bine intentionat si priceput. Ii doresc succes si mana buna. E oportunitatea de a arata ce poate si nu cred ca o va rata. In fapt Crin Antonescu nu va fi presedinte facut de o campanie electorala, el este deja presedintele inimilor noastre, indiferent de rezultat. Ceea ce un nemernic precum masa verde nu a fost si nu va fi niciodata…

    • @ emi

      Cred ca ratiunea casatoriei, in acest caz, dincolo de chestiunea sentimentala, e si tentatia de a fi accetati ca a avea drepturi ca toti ceilalti. Ar putea fi si o explicatie patrimoniala, dar nu o cred decisiva.

  18. un liberal optimist spune:

    @Pacala,
    Inainte de a ridica piatra, informeaza-te. E vorba de atrageri de investitii in obiective energetice, asa incat i-l insoteste Nita!

  19. Adam Mares spune:

    @emi
    Mi-a fost dor de tine. Te pup. :-) Ce mai faci, tot cu munca neintrerupta?

  20. Barosanul spune:

    Domnule Vosganian,

    Referitor la Homeless Football, daca mai tineti minte va spuneam candva despre niste proiecte la care am luat parte si care pot atrage foduri Europene, dar pt Romania e mai complicat ca e de munca si pe acolo lumea vrea doar ‘adu tu banii si facem noi’ :).

    Sincer, nu stiu care sunt criteriile de inregistrare a unui fotbalist ‘Homeless’, sau cum ‘Dovedesc’ ei, dar va trimet link-ul organizatiei mondiale care se ocupa cu asa ceva si cel cu cei din Romania pe care banuiesc ca-i puteti contacta.

    http://www.homelessworldcup.org/?gclid=CKvS8fbai7gCFefKtAodmlsAVw

    http://www.homelessworldcup.org/groups/romania

    Urmatoarea actiune fiind in Polonia in perioada 10-18 August.

    PS. Vedeti ca pana chiar si Dumneavoastra ati cazut in patima ‘Romanizmului’, ”Dar de unde iau acestia dovada ca sunt homeless?”, afisand in primul rand ‘neincrederea in veridicitatea cazurilor’, in loc sa se gaseasca o solutie. Si atunci sa mai asteptam un progres de la alde Bok, tinel, boureanu, sova, banicioiu, nicolaescu sau vladescu?

  21. emi spune:

    Ho volato. Grazzie mille!

  22. Barosanul spune:

    Domnule Vosganian,
    Re Regionalizarea romaniei

    In Anglia, unele ‘regiuni’ exista ina din secolul 7. Iar dupa ce guvernantii care au vrut sa reformeze prin ‘Unificare’ au esuat in 1950, s-a format o comisie in 1957 care au oferit solutiile abea in 1965 :). Pana in 1972 s-a elaborat un act care a intrat in vigoare abea in 1974, iar definitivarea se pare ca s-a terminat abea in 2009 :D.

    Cu toate acestea pe parcurs au fost sumedenii de probleme, inclusiv de natura Postala.

    Landurile din Germania sau Cantoanele din Elvetia, unele dateaza de sute de ani. Plus ca aceste tari sunt State Federative in Engleza ‘Basic Laws’, in Germania ‘Landurile’ de exemplu sunt precepute tehnic ca ”constitutionally speaking, they are constituent countries’ (tari constituante).

    Iar USL-ul, ‘terchea berchea de doi bani perechea’ ponta-crin vrea sa termine procesul in 6 luni ???????

    E o BAZACONIE!!!!!

    Daca se vrea ceva constructiv cu impact imediat, se creaza un Minister sau Departament al Proiectelor Regionale si se contopesc toate proiectele de Anvergura care sunt in anumite zone. In acest fel exista o adevarata flexibilitate si directa accesare la fonduri, plus putere in negocieri de contracte.

  23. Adam Mares spune:

    @barosanul
    Pai este tipic romanesc. Noi intotdeauna am vrut sa facem in scurt timp ce au facut altii in zeci si sute de ani.
    “Complexul Dinicu Golescu”. :-)

  24. Barosanul spune:

    @ Katrina

    Pt cei ca tine in Engleza s-a inventat un cuvant ‘shit stirrer’ (someone who makes trouble for another person, especially by saying unpleasant things about them).

    Asta e rolul pe care ti l-ai ales pe Blog!

    Folosind tehnici de manipulare (@ Cris a explicat candva pe larg care sunt si cum se folosesc), printre altele te folosesti de un ‘nick’ cu conotatii feminine si nu faci altceva decat sa abordezi subiecte sensitive care sa trezeasca furia anumitor participanti de pe blog. Maybe that gives you a hard on !
    http://www.youtube.com/watch?v=aL1oyCChEC0

    Dar asa pt tine si ceilati care au mai citit ineptiile tale.

    Landurile din Germania sau Cantoanele din Elvetia, unele dateaza de sute de ani. Plus ca aceste tari , inclusiv Canada, sunt State Federative in Engleza ‘Basic Laws’, in Germania ‘Landurile’ de exemplu sunt precepute tehnic ca ”constitutionally speaking, they are constituent countries’ (tari constituante).

    Ele s-au costituit asa prin procese de sute sau chiar mii de ani si nu au fost Unite pt ca mai apoi sa fie ’federalizate’.

  25. Barosanul spune:

    Domnule Vosganian,

    Referitor la Homeless Football, daca mai tineti minte va spuneam candva despre niste proiecte la care am luat parte si care pot atrage foduri Europene, dar pt Romania e mai complicat ca e de munca si pe acolo lumea vrea doar ‘adu tu banii si facem noi’ .

    Sincer, nu stiu care sunt criteriile de inregistrare a unui fotbalist ‘Homeless’, sau cum ‘Dovedesc’ ei, dar va trimet link-ul organizatiei mondiale care se ocupa cu asa ceva si cel cu cei din Romania pe care banuiesc ca-i puteti contacta.

    http://www.homelessworldcup.org/groups/romania

    Urmatoarea actiune fiind in Polonia in perioada 10-18 August.

    PS. Vedeti ca pana chiar si Dumneavoastra ati cazut in patima ‘Romanizmului’, ”Dar de unde iau acestia dovada ca sunt homeless?”, afisand in primul rand ‘neincrederea in veridicitatea cazurilor’, in loc sa se gaseasca o solutie. Si atunci sa mai asteptam un progres de la alde Bok, tinel, boureanu, sova, banicioiu, nicolaescu sau vladescu?

    • @ Barosanul

      Nu ma refeream numai la romani, ci in general. Imi amintesc, in 1990 unii voiau sa faca un partid al somerilor. Le-am spus: si daca va alegeti in conducere si gasiti de lucru, ce faceti? Asa si aici. Poate ca exista oameni care asuma nomadismul ori nesălăşuirea ca filosofie de viata, dar, intre noi fie vorba, nu mai bine ajuti pe cei care vor sa aiba un acoperis deasupra capului? Ori ceri bani de la stat, si atunci mai bine ceri pentru casa decat pentru echipament de fotbal, ori esti homeless asa cum altii sunt clocharzi sau calugari dominicani si nu ceri nimic. Dar, ma rog, poate ca ai si tu dreptate, daca e vorba de prestigiul tarii poate ca ar trebui ajutati. Ca sa dovedim ca, spre deosebire cei cu casa, ai nostrii fara casa sunt mai buni decat ai lor.

  26. Adam Mares spune:

    Pt precizie:
    “complexul Dinicu Golescu” a fost definit (plecand de la criza de constiinta pe care a suferit-o marele logofat la contactul cu “Evropa cea luminata”) de catre Adrian Marino astfel: „conştiinţa unei deosebiri de standard economic şi cultural“ faţă de Occident, prin „permanenta comparaţie critică“ şi prin „impuls reformator“.

  27. Claus Patera spune:

    O intrebare de la un comentator – “De ce este regionalizarea o tampenie?” – mi-a prilejuit un raspuns chiar mai bun decat articolul: http://ascutirealupteideclasa.wordpress.com/2013/06/29/un-mesaj-pentru-aurelian-pavelescu-in-special-si-despre-parlamentul-unicameral-in-general/#comments.

  28. Adam Mares spune:

    @claus patera
    Ai dreptate. Plus ca degeaba faci regiuni daca pui tot incompetenti sa se ocupe de proiecte si atragerea fondurilor.
    Exista deja “regiuni” de dezvoltare, din cate am citit.

  29. Marius Bacau spune:

    Vicepresedintele PNL Varijan Vosganian a apreciat ca cea mai importanta diferenta intre PNL si PSD ar fi aceea ca “Față de PSD, în PNL trebuie să convingi, nu să impui”.

    „Prima: PNL e un partid care are pe pereţi mulţi dintre eroii istoriei României şi are din această perspectivă ceva în plus de arătat. A doua diferenţă e aceea că PNL a înţeles mai repede decât toate celelalte partide necesitatea liberalizării ca viziune politică şi care ne-a ajutat să devansăm termenii de intrare în UE. A treia diferenţă e că în PNL nu poţi să impui, trebuie să convingi. PNL e un partid în care oamenii cel mai adesea declină la persoană întâi singular, şi nu la persoana întâi plural”, a argumentat vicepreşedintele PNL.

    Bravo maestre! Va felicit din inima ! Aceasta e tipul de atitudine care ne trebuie.

  30. emi spune:

    Intre 1956-1960, a existat regionalizarea comunista; in regiunea Galati se afla si judetul Braila. In 4 ani, galatenii au demontat si mutat la Galati, tot ce se putea numi industrie in Braila. Din acest motiv, mie (si nu numai mie) cuvantul regionalizare imi provoaca sila.

  31. un liberal optimist spune:

    @Adam Mares,
    Din ce am vazut din comentarii, aia din Buzau si Braila se simt jigniti ca sunt dusi in Moldova, iar banatenii nici vor sa auda de :sarantocii” aia de la marginea Olteniei. Presupun ca ungurii nu vor in regiunea de centru si tot asa..Mai bine sa ramana judetele asa cum sunt, eventual sa se infiinteze pe anumite perioade de timp niste Autoritati de proiecte regionale care sa grupeze judetele cu specific economic comun sau transjudetean. Oricum, cheltuirea fondurilor europene n-are nimic in comun cu organizarea administrativa ci cu proceduri clare, bani de cofinantare, interesele marunte ale baronilor locali si lipsa de viziune a “strategilor” de la Bucuresti privind marile proiecte.

  32. Barosanul spune:

    @ All

    Crin Antonescu : “Eu cred că la ce i s-a întâmplat lui Adrian Năstase ar trebui, mai degrabă, domnul Băsescu să se gândească”

    ;) Vrajeala electorala

    Adevarul e ca Nastase a deschis un precedent care poate fi urmat, dar pana nu vad nu cred :)
    O tabla la brutarie Jiji-basinel-videanu unde dumitru dragomir si piturca le umfla toti banii :D

  33. sorin gyorgyfalvi spune:

    @ Barosanul

    dintre toti aia … cel mai mare hot nu risca absolut nimic. Anume Videanu. Ai mai auzit sa pomeneasca maestrul Vosganian macar de Jaful cu J mare facut de videanu in economie? NU. Omu e curat ca lacrima, nici usturoi n-a mincat nici gura nu-i miroase, sarbatoreste linistit pe coasta de azur pe banii furati din romanica…

    • @ sorin gyorgyfalvi

      Eu nu am facut niciodata campanie publica impotriva predecesorilor mei, nici data trecuta, nici acum. E sub demnitatea mea sa invoc grele mosteniri, de parca n-as fi stiut in ce ma bag. Restul e treaba Procuraturii.

  34. sorin gyorgyfalvi spune:

    @ VV

    ziceti ca basescu nu va primi vila Dante? dar care? vila lac 3 ?

    Eu o salvez oricum postarea dvs, ca stiti ca am rabdare cu anii… si o sa v-o arat atunci sa vedem ce-o sa-mi mai spuneti…

  35. Adam Mares spune:

    Marele “logofat” Dragnea la a3. :-)

  36. Pacala spune:

    Adam Mares,
    Are o vrajeala in el. Cum face el zone de dezvoltare, orase in sus si jos, dar banii is aceiasi. Adica nu mai cumparam 10 felii parizer pe zi. luam cate 5 dimineata si 5 seara… :)

  37. Pacala spune:

    sorin g
    Basescului ii vor da jilava in proprietate. Cu domiciuliu fortat. Doamne, car as vrea sa il vad pe jegos macar cat nastase la parnaie si tarat prin tribunale :)

  38. Adam Mares spune:

    Sunt o catastrofa, mi-am defectat computerul.

  39. Barosanul spune:

    Domnule Vosganian,

    re: ’’intre noi fie vorba, nu mai bine ajuti pe cei care vor sa aiba un acoperis deasupra capului?’’

    In Engleza se spune ‚’you’ve missed the point’, adica n-ati prins Esentialul :) Mottoul Programului fiind ‘Beating homeless through football’ (Sa infrangem homeless-ul prin fotbal).

    Este perfect adevarat ca unii dintre cei aflati fara adapost sunt prin vointa lor, dar sunt si multi altii care sunt in aceasta postura conjunctural. Unii fiind ulterior asa de obisnuiti incat li se pare o stare normala.

    E usor sa spui ca le pui un acoperis deasupra capului, dar pana si numai creearea unei camere costa cateva mii de Euro iar locatiile gen ‘case de copii’ sau alte forme, sunt si ele intr-o mare masura asemena puscariilor laboratoare de creere si perfectionare de viitori infractori.

    Deci nu e e simplu!

    Programele de genul acestora, incearca sa le dea in sens in viata, o speranta ca se poate, sa-si aprecieze semenii, o minima educatie de respect pe care multi nu o au si in primul sa elimine singtagma Noi si Ei!

    Iar daca va uiatati pe site ve-ti observa o sumedenie de exemple care au reusit sa invinga ‘homeless-ul’ si sa aibe aspiratii, normale.

    E greu pt o gandire ‘Romanizata’, care ia lucrurile asa la ‘usor’.

    Problema nu era neaparat ca nu s-a gasit acolo cativa ‘LEI’ (oameni din guvern care sa se implice), sau ‘Lei’ (bani de echipament), cu toate ca de alde Nichita de la Iasi si Condescu la Tg Jiu cheltuiesc 4-5 Milioane de Euro pe an pt echipele lor de fotbal. Problema era ca in ciuda faptului ca era un program mondial, unde era intr-un fel pus ij joc prestigiul Romaniei, nimeni nu stia de acest program ;).

    Sunt sumedenii de astfel de programe care creeaza ceea ce se numeste ‘added value’ (valore adaugata) si nu neaparat sunt numai pt componenta sociala

    In Zimbabwe ‘’Brian Beni, Currently studying for his GCSEs, his dream is to go on next year to study business management.’’
    In Spania ‘’Futboll Calle aims to generate positive relationships, peer support, promote responsibility, self-esteem and respect for people through football.’’
    ‘’ The Belgian Homeless Cup uses the power of football to start up a process of reintegration for homeless people. This can be about social progress (improving accomodation, reestablishing a link with social work, working on self esteem, etc) or of professional progress (education, work etc). Bhe BHC reaches more than 350 homeless people every week.’’

  40. Barosanul spune:

    Domnule Vosganian,

    ”Amenintarile cu puscaria intre oamenii politici nu e de bun augur pentru recuperarea clasei politice.”

    Sincer, ‘CLASA’ politica Romaneasca in opinia mea nu exista. Politicienii in Romania nu au ‘clasa’. Sunt unii ca Dumeavoastra cu bun simt, cumpati si care vor binele semenilo, dar majoritatea sunt mai rau decat scursurile societatii, vezi MITOCANI gen basescu,adrian nastase, becali,boureanu,pavelescu de la pnt, paul-vass etc.

    Mai intai cred ca trebuiesc creeatea o ‘clasa’ politica, iar un prim pas il poate face Parlamentul prin IMPUNEREA uni cod de conduita, la incalcarea caruia persoana respectiva sa-si piarda mandatul.

    Nu e NORMAL ca un Condamnat, fie si cu suspendare sa mai fie membru al parlamentului sau in anumite functii de conducere. O asa lege mai bine dati decat ‘barmburica-aiurica’ constitutie.

  41. Adam Mares spune:

    @VV, am uitat sa va spun ca la “testul de sinceritate” aveati o atitudine de baietel. :-)

  42. Barosanul spune:

    @ sorin gyorgyfalvi
    ’’Vroiam sa subliniez ca eu nu ma includ… intre cei care au votat.’’
    N-are rost sa-ti explic ce inseamna votul si ca nu cred ca ai inteles prea multe si n-o sa mai insist

    Faptul ca n-ai votat nu te scuza cu nimic. Din contra tu esti la fel de vinovat ca toti cei care au votat pentru :)

    Am mai explicat pe net ca daca din 5 milioane doar 3 voteaza din care 2 sunt pentru, toti ceilati care n-au votat, prin neprezentare votaza prin asimilare cu cei 2.

    O teorie de a-ti face cunoscta dezaprobarea fata de ofertele de candidati sau/si programe esta ca sa te prezinti la vot si sa-ti anulezi votul scariind pe el motivele pt care nu esti deacord. Este adevart ca tot cei care vor vota pentru unul sau altul vor decide.

    Totusi in felul asata iti exerciti un drept pt care unii inaintasi au murit si dac se vor gasii cateva mii sau milioane poate ca v-a dat de gandit si crea un curent.

    PS. Sunt milioane care au votat contra lui basescu dar, ei tot sunt ‘catalogati’ drept ‘voi sunteti prostii aia de Romani din tara care l-ati votat spalativa pe cap cu el de prosti ce sunteti’.

  43. Buddha spune:

    Vv
    N-am vazut emisiunea, pt ca nu ne-ati anuntat. Dar am si semnal prost la digi24. Plus ca doamna Vijulie imi provoaca un amestec de frica si mega-plictiseala. :) Dar de ce zicea Adam ca erati ca un baietel la testul de sinceritate? :) Ce va intreba mastera?

  44. Adam Mares spune:

    @buddha, vezi ca am postat eu un link cu fragmentul acela. Era ca un baietel sfios, cuminte si grav. Uita-te la felul in care isi pleaca privirea sau la mainile care indoaie coltul hartiei. E chiar dragalas. :-)

  45. Adam Mares spune:

    Ati vazut ca si croatii au pianistul lor? :-)

  46. Claus Patera spune:

    @Varujan Vosganian

    “Cred ca ratiunea casatoriei, in acest caz, dincolo de chestiunea sentimentala, e si tentatia de a fi accetati ca a avea drepturi ca toti ceilalti. Ar putea fi si o explicatie patrimoniala, dar nu o cred decisiva.”

    Despre casatoria intre homosexuali, eu am scris aici: http://ascutirealupteideclasa.wordpress.com/2013/06/15/plaidoirie-pour-toutes-les-minorites-sexuelles-lettre-ouverte-a-monsieur-le-president-de-la-republique-francaise/. Cred ca ar trebui sa fim muuult mai liberali si sa nu ne limitam doar la homosexuali. Poate argumenta cineva DE CE sa nu acordam drepturi si altor minortati sexuale?