Comunicat de presa privind redeschiderea negocierilor in cazul Krivoi- Rog

Ministrul Economiei, Varujan Vosganian, a purtat marţi, 27 august a.c., la Kiev, convorbiri cu partenerii ucraineni pentru reglementarea problemelor legate de construirea Combinatului de îmbogăţire a minereurilor acide de la Krivoi Rog (in
continuare – CIM Krivoi-Rog).
Redeschiderea negocierilor cu partea ucraineană în vederea recuperării cheltuielilor efectuate de România în cadrul participării la construirea CIM Krivoi-Rog a fost decisă de către Guvernul României la mijlocul lunii iunie, fiind prima data dupa 1994 cand discutiile se reiau la acest nivel .
Delegaţia română, condusă de ministrul Varujan Vosganian, şi delegaţia ucraineană, condusa de Kalenkov Alexandr Fedorovich – adjunct al ministrului Politicii Industriale si ministru interimar in aceasta perioada, au analizat situaţia actuală a combinatului, consultările fiind îndreptate către identificarea unor variante reciproc acceptabile pentru rezolvarea situatiei CIM Krivoi Rog, pornind de la prevederile Protocolului intre Guvernul Romaniei si Guvernul Ucrainei privind continuarea colaborarii la construirea CIM KrivoiRog, semnat la Kiev, in mai 1994 (in continuare – Protocolul din 1994). 
Delegatia romana a prezentat partenerilor de dialog pozitia Romaniei, care a fost
adoptata de Guvernul de la Bucuresti in cadrul unui Memorandum, solicitand acestora ca in cadrul Comisiei Mixte, ce va avea loc in aceasta toamna la Bucuresti, sa exprime un punct de vedere clar privind pozitia Ucrainei fata de CIM Krivoi Rog. Totodata, a transmis partii ucrainene necesitatea elaborării unui document interstatal, care să reglementeze aspecte ale colaborării la construirea combinatului si care sa conduca la confirmarea incheierii problematicii.
Delegaţia condusă de ministrul economiei a reiterat faptul ca România şi-a îndeplinit cu bună credinţă obligaţiile rezultate din Protocolul din 1994, până în momentul intreruperii lucrărilor la Combinat, intervenite din motive independente de voinţa sa, solicitand, in acest context trecerea de la etapa de consultari la etapa de negocieri.
Partea română a predat totodată, spre analiză, părtii ucrainene situatia cheltuielilor efectuate de antreprenorii români, confirmate de beneficiarul ucrainean si, de asemenea, situaţia soldurilor conturilor bancare pentru acest obiectiv.
Partile au in vedere faptul ca solutiile propuse pentru aceasta problema pot necesita, conform legislatiei interne a partilor, adoptarea unor acte normative corespunzatoare de catre guvernele si/sau parlamentele partilor.
De asemenea, s-a convenit ca, pana la intrunirea Comisiei mixte interguvernamentale romano-ucrainene de colaborare economica, ce va avea loc in aceasta toamna la Bucuresti, sa se analizeze in detaliu, la nivel de experti, variante reciproc acceptabile in problematica CIM Krivoi Rog.
Discutiile avute la Kiev au fost consemnate in Minuta de discutii, document semnat la finalul intalnirii de cei doi sefi de delegatii, ministrul Varujan Vosganian si ministrul Kalenkov Alexandr Fedorovich. Este de mentionat ca semnarea unui asemenea document la nivel de ministru are loc pentru prima data in ultimele doua decenii.
Biroul de presă
al Ministerului Economiei

96 Responses to “Comunicat de presa privind redeschiderea negocierilor in cazul Krivoi- Rog”

 1. tudor spune:

  Tandemul (CAPO), destul de sifonat in seara asta , la A3; daca se asteptau la o doza consistenta de festivism, in continuarea celei inhalate cu briza marii cu tot, lucrurile n au stat deloc asa, dimpotriva.

  Oana Stancu, Adina Anghelescu si ZSR (zeul somnului reevaluat) au pus intrebari (incomode) la obiect, care ar fi presupus raspunsuri pe masura.
  In loc de asta, eschivari penibile, gen:
  - cind a facut nominalizarile sefilor parchetelor, dl ponta si a angajat raspunderea; in aceste conditii, cum intelege domnia sa inactiunea parchetului fata de sesizarile corpului de control al PM?
  - cica: el crede in independenta justitiei, rolul csm ului blablabla – spanac!
  Comentariu: nimic despre posibilitatile oferite de lege min. just. in acest sens, despre eventuale initiative legislative sau despre materializarea rolului activ al parlamentului.
  Inteleg de la dl ponta ca trebuie sa asteptam sa expire mandatul actualului csm (2017).
  Pai, domnu ponta, daca nu poti face nimikutza, de ce nu pleci matalutza acasica?
  Alta: de ce procurorii ajung direct judecatori de Inalta curte?
  Raspuns ponta: pentru ca sunt magistrati!
  Comentariu: pe cuvint?
  Pina n 2005 procurorii erau la fel de magistrati, doar ca nu puteau ajunge direct judecatori de Inalta Curte “pentru ca sunt magistrati”.

  Si tot asa.

  M a scutit de starea de jena care ma cuprinsese doar faptul ca la ora opt dl ponta avea programata o alta activitate (“jena” e ceva la limita superioara a eufemismului).

  Despre lipsa unui proiect de tara a dlui antonescu am mai vorbit; cu toate astea este cel mai prezidentiabil din spectrul politic actual – tzara mica …
  Foarte probabil il voi vota pe dl antonescu.
  Mda

 2. tudor spune:

  @1 lb 8

  daca tu crezi ceea ce ai scris despre femei, e grav.
  ca te mai numesti si liberal, deja e caraghios.

 3. tudor spune:

  Altfel, ma bucur ca obama si a luat o in chestia cu siria , si inca tocmai de la Parlamentul englez.

  Sunt proamerica, dar de cind cu ghitzanstein si gordonstain aia, ma bucura orice insucces al actualei administratii americane.

 4. cris spune:

  @ un liberal optimist

  si ce-ti veni? in politica exista si udre si merkel dar si alte femei, asa cum exista si basescu, si Obama si Hollande si altii; poftim, o lista Forbes cu cele mai puternice femei in politica la ora actuala – recunosc, nici udrea cu posetutza nici macovei cu bretonul pe frunte nu sunt acolo, ce dezamagire….
  http://www.forbes.com/pictures/lmj45gkhg/20-most-powerful-women-in-politics/

 5. Pacala spune:

  @ all
  Ba din pacate in politica romanasca femeile in politica sunt fie slugi sau c…. (udrea sau macovei) sau egale cu zero ( politicienele usl, invlusiv europarlamentarele). Merkel, madame thatcher, alta liga nene….

 6. emi spune:

  @cris
  Printre oameni, indiferent ca sunt femei sau barbati, ca si in padure, exista arbori falnici sau uscaturi. Si mai exista persoane (de ambele sexe) care gandesc cu sexul si nu cu capul. Din acest motiv stau toata ziua cu comoara in mana (sau in gura), si si-o admira: “ce frumoasa e!”, “ce desteapta e!”, “ce harnica e!”, etc. Exemplul clasic e TB, care nu poate face glume decat cu conotatie sexuala. Iar acestia sunt fanii sai, indiferent cat de constienti sunt de acest lucru.

  Si pentru ca e duminica…
  Tatal lui Bula se plimba cu fiul de vreo 5 ani, pe strada, si ii povestea istoria fiecarei case, barfea familiile care locuiau acolo, doar despre o casa cu ferestrele vesnic acoperite si unde intrau multe si felurite persoane, nu voia sa-i povesteasca nimic. Bula mai nervos intr-o zi, face o scena de isterie pentru ca vrea sa stie cine sta si in casa aia. ”Aia e casa unde se simt barbatii bine”,”zice intr-un tarziu tatal “Vreau si eu!!!” urla Bula. “Mars acasa ca te tocesc in bataie!” se infurie tatal cel responsabil. Mai pe seara, cand parintii nu erau atenti, Bula se furiseaza din casa, si direct la casa unde se simt barbatii bine se opreste. Fetele din interior, vazandu-l mititel, il intreaba pe cine cauta. “Sunt barbat si am venit sa ma simt bine!” Fetele amuzate, i-au uns niste felii de paine cu unt si marmelada si i-au dat sa manance, ca sa se simta bine. Mananca Bula vreo trei felii de paine cu unt si marmelada, pe a patra nu mai poate si linge numai marmelada de deasupra. Fericit si cu burta plina, Bula se intoarce mandru acasa. Parintii speriati ca nu-l gaseau, il iau la intrebari de la usa: “Ünde ai fost, ma?”, “La casa unde se simt barbatii bine!”, “Aoleu, si ce ai facut acolo?”, “Trei am dat gata, da’ pe-a patra n-am mai putut si am lins-o!”

 7. Filip G spune:

  @emi,o femeie gospodina curata paianjenii din casa.Dar o femeie normala are nevoie de un barbat sa-i curete paianjeni.Despre locul unde o femeie are paianjeni nu zic nimic”e Duminica”

 8. Filip G spune:

  @Katrina,sa inteleg ca preferi femeia emancipata care e libertina iar cand ajungi la lenjeria intima moare locomotiva la intrarea-n tunel.O femeie trebuie sa fie gospodina,gospodina nu inseamna toata ziua la cratita.Cum isi gestioneaza timpul depinde de intelectul fiecareia.

 9. Filip G spune:

  @Katrina,ce preferi ,sa ai femeia ta ori femeia noastra?

 10. un liberal optimist spune:

  @VV,
  Nu prea e domeniul DVoastra de responsabilitate, dar Borza are perfecta dreptate:piata de energie electrica se va prabusi prin asazisele investitii in domeniul energiei “verzi”. Ar trebui ca statul sa nu-i mai subentioneze(sigur, pe buzunarele consumatorilor). Ar trebui lasati sa-si negocieze preturile direct cu consumatorii.Adica sa intre si ei pe piata libera!

 11. emi spune:

  Filip G.
  Fiind doar un biet mascul, ai reusit sa cunosti doar femele, si doar despre ele poti vorbi. Nu ai nicio sansa sa cunosti femeia, pentru ca nu esti in stare sa o respecti. Cat despre paianjeni, stiu atatea neveste care au uitat de ce s-au maritat…

 12. cris spune:

  @ Katrina

  faptul ca nu esti de acord nu este un argument si nu invalideaza ceea ce am spus despre un mecanism esential in orice democratie, – convergentza intre legalitate si legitimitate. Faptul ca dumneata traiesti intr-o democratie de 20 de ani? – vorbesti cu cineva care a trait in doua state cu democratii vechi si stabile de multzi ani. Si Romania este o democratie; peticita, zdrentzuita, chinuita, dar democratie.
  Intrebarea dumitale cite spitale s-au construit nu are legatura cu exemplul pe care l-am dat eu despre legalitate si legitimitate, este un red herring – dar hai sa-ti raspund: nu are nicio importantza cite spitale s-au construit, important ar fi sa existe o retea de spitale bine organizata in raport cu necesitatile populatiei – (ca la udrea – are vreun sens faptul ca a spijinit financiar nu stiu cite terenuri de fotbal in panta, parcuri pe islaz si baze sportive pentru copii in sate fara copii? Da, si dumneaei a construit o multzime, numai ca ceea ce a construit nu are sens, eficientza, scop si in mod cert nicio legatura cu necesitatile comunitatilor)
  In buna masura dumneata vorbesti in sloganuri si prejudecati, nu cu argumente nu logic. Fara intentia de a te jigni in vreun fel, ci poate de a-ti trezi gustul si pentru o argumentatie logica, o lista de paralogisme, de argumente de evitat in discutii, scrisa cu umor, colocvial
  http://utminers.utep.edu/omwilliamson/ENGL1311/fallacies.htm

 13. Filip G spune:

  Putina distractie nu strica,manipulati putin sondajul,deja serviciile au facut/o Popularii 17%
  http://www.businessmagazin.ro/actualitate/iesirea-la-rampa-a-presedintelui-contra-usl-da-startul-campaniei-electorale-11284679

 14. cris spune:

  @ Emi, @ un liberal optimist, @ Filip

  Nu va inteleg discutia. In fapt voi vorbiti despre lipsa de profesionalism inlocuita de persoanele respective prin alte atuuri care nu au de a face cu profesionalismul, si despre abuzul de putere/pozitie ierarhica, si care, mai ales, e valabila si pentru barbati si pentru femei si in politica si in alte domenii.

  E si in Romania si in alte tari. Diferentza este ca in Romania pare sa fie cultivata in loc sa se incerce ceva sa fie limitata. si asta desantzat, ca si cum ar fi o virtute inclusiv politica, de la cele mai vizibile ( caci nu pot sa le spun inalte) niveluri – udrea in pictoriale si primarii care dorm cu poza dumneaei sub perna, basescu el macho la bustul gol si misogin punind ziaristele pe masa sa le arate cum se face, pitzipoance de tot felul care isi pun pozele pe facebook si se dau mari consiliere sau mai stiu eu ce.

  De curiozitate, cum sta realitatea dincolo de ocean. Cu remarca urmatoare – ca in momentul in care se ridica o acuzatie de harassment se lasa cu dat afara, iar in domeniul politicii ati vazut in ce a intrat un presedinte din acest motiv dar nu stiu daca s-a inteles bine ce se intimpla in dezbaterea legata de Clinton la acel moment (asa cum acum de pilda a 3 vorbeste depre prezentza presedintilor la The dream day, dar nu au observat ca presedintii de linga Obama erau democrati, nu erau si republicanii ca in alti ani).

  Bref: problema nu este legata de sex ci de ideea generala de abuz de putere pe de o parte si de surogat pentru profesionalism pe de alta parte, inclusiv in Romania.

  http://www.elle.ro/lifestyle/harjoneli-la-locul-de-munca-sau-hartuire-sexuala-8091/

 15. Filip G spune:

  @cris,
  indiferent cate idei bune are cetateanul sunt respinse de siste.daca privim bine cazul de ieri cu Ponta si Mazare intelegem bine situatia.Daca cineva are alta parere decat comandantul suprem fie el si zonal e apostrofat cu injurii.Ok,iesim in strada si ne calmam cu dansul pinguinului.
  http://www.realitatea.net/dansul-pinguinului-in-varianta-sindicalistilor-vezi-video_714319.html
  Ori cetateanului simplu ia ramas o singura varianta sa/i ignore si sa faca misto de ei.

 16. Pacala spune:

  Dragilor
  Poate ma ajutati cu o chestie aplicata cum percepeti voi. Programul de guvernare usl spune ca nu rosia montana, totusi guvernul ponta da hg cu inceperea exploatarii, dupa care ponta zice ca sa dzbata parlamentul, el va vota chiar contra, iar pnl inca nu stie ce si cum. Ce.sa inteleaga cineva pro usl?

 17. cris spune:

  @ Filip

  nu s-a purtat deloc diferit de baconski cu “mahalaua inepta” sau mizerul alalalt cu “viermii”. iar faptul ca Ponta tolereaza asa ceva iar nu e de laudat ci un avertisment serios ca si in usl exista aceeasi propensitate ca si in pdl, potentialul la dispretz si indiferentza fatza de viermi.

  stii, la faza cu referendumul am avut si o disputa serioasa care a dus la ruperea completa a unei relatii de amicitie: Sunt intrebata despre amanunte legate de situatia respectiva, incerc sa descriu situatia si domnul acela incepe sa ma apostrofeze cu “si crezi ca usl sunt mai buni decit ceilalti”. Nu support nici manipularea – sa ma intrebi despre parerea mea ca sa te poti umfla tu in pene, si nici sa considere careva ca am un IQ mai mic decit il am (chestie de orgoliu, nu de vanitate: nici sa considere cineva ca am un IQ mai mare nu ma impresioneaza).

  Vezi tu, sperantza mea majora nu este in usl, ci in faptul ca ar exista un moment de respiro in lupta pentru putere in care societatea civila sa-si vina in fire si sa invetze sa limiteze/corecteze permanent ambitiile unor politicieni, indiferent de ce culoare sunt. Democratia nu se limiteaza la si nu se imparte in doua grupuri de politicieni cu vederi diferite care sa se lupte intre ei, sa cistige puterea pentru scopuri proprii complet divortzate de scopurile reale ale guvernarii democratice – aceea se numeste politocratzie. De asta nici nu am sa intru vreodata in vreun fel in viatza politica, eu sunt cealalta parte a democratiei, cetateanul, si eu cetatzeanul sunt al naibii de important si de putin dispus sa consider ca poltica ar trebui sa fie complet separata de viatza cetatii, un circ in care sa fiu folosit ca aplaudac ori injurotac.

  Frust: discreditarea, ignorarea referendumului nu are ca efect numai raminerea lui basescu la putere, etc; este un moment in care s-a trecut cu buldozerul peste aceasta societate civila care incepuse sa se trezeasca: sunt convinsa ca anularea referendumului le-a convenit si celor din usl, – de altfel, nu s-au zbatut mai deloc pentru acesta-. pentru ca a manipula masele catre un vot este dezirabil intr-o politocratie, a avea o societate civila care are constiintza de sine si iti poate raspunde si tie usl cu aceeasi masura e un risc al democratiei.

  Ne ramine ceva?, da ceea ce putem face cel mai bine: sa spunem ca regele e gol si sa amintim constant ca aceasta tara este o democratie nu o politocratie si oamenii nu sunt masa de manevra. Ca nu ne aud – depinde cit de tare tipam si cit de constant si ca aceasta ajunge sa-i lezeze in propriile interese. Avem vreun rezultat? nu stiu, eu am sperantza – aceea care nu are nimic de a face cu optimismul ci cu increderea ca indiferent de rezultat ceea ce faci este just.

 18. Filip G spune:

  @Pacala,Renate Webar s-a pozitionat corect zic eu .Cisteste in Cotidianul si pe blogul personal ce argumente are.Romania putea din constructia de autostrazi pe bani Europeni sa rezolve problema locurilor de munca si a somajului.Idei fanteziste precum ale Elenei Udrea ca o partie de schi creiaza 3000 locuri de munca……

 19. Filip G spune:

  @cris,eu nu am dubii ca PSD nu sprijina pe Crin la Prezidentiale .Ca argument sta filmarea in care Ponta si Mazare au discutat si ras in timp ce Crin avea discursul la microfon.Ori cand nu-ti pasa de cineva nici nu te intereseaza ce zice.Intreb eu ca un novice”Cum faci tu Ponta Regionalizarea fara sa ai baza legala in toamna asta?Pe mine cetatean m-ai intrebat daca sunt deacord ori eu nu contez doar la vot?

 20. cris spune:

  @ pacala

  si tu acum, face pe Obama – are posibilitatea si dreptul de a porni o ofensiva impotriva Siriei dar consulta parlamentul. Rosia Montana este o chestiune atit de disputabila cu atitea posibilitatzi de a iesi prost si atitea interese incit are nevoie de legitimizare ca sa vorbesc frumos, rautaceste poti spune si ca arunca pisica in alta ograda, dar macar o arunca mai aproape de ograda unde trebuia sa fie pisica de la bun inceput ( aceea ar fi o decizie la nivel national nu doar de reprezentativi)

  @ Filip

  imi place argumentatia doamnei Weber.
  Cu regionalizarea cam depinde de cetatzeni daca ii spun lui Ponta ca ei conteaza si in afara votului. Si stii de ce o sa-l intereseze, nu ca ii pasa probabil, ci pentru ca pune chestia cu regionalizarea inaintea unui an cu alegeri. Chestia asta cu alegerile – trebuie sa invatzam sa o folosim si in avantajul nostru, nu doar doritori de putere in avantajul lor. Citeva sondaje de opinie sa zicem si vedem cum stam cu regionalizarea fara sa intrebi cetatenii si ce efect are asupra viitoarelor alegeri, e doar o modalitate sigur sunt mai multe.

 21. cris spune:

  @ pacala

  oricum tot e un progres – daca pui la comparatie decizia lui ponta de a aduce discutia in parlament, latratul lui buda/pdl – e tot in cotidianul ( si tupeu/obraznicie si lipsa oricarei urme a simtzului ridicolului), cu declaratiile lui basescu de la inceptul lui 2012 (caci cum se misca degetzelul dumnealui si cum da dumnealui din picior asa trebuia sa fie pe loc/boc si bine uns cu unguente)… cred ca se poate numi progres chiar daca e unul cu roti patrate.

  http://www.ziare.com/attila-korodi/ministrul-mediului/basescu-insista-cu-rosia-montana-la-juramantul-lui-attila-korodi-1161117

 22. Filip G spune:

  @cris,pericolul Regionalizarii nu vine de la impartirea Romaniei in 10-12 regiuni.Si actual avem Regiuni de dezvoltare.Un schenariu plauzibil ar fi**Regiunea Constanta cum se va nu numi nu conteaza zice”Eu vreau autonomie financiara”.Tot ce misca financiar in zona sa ramana aici,nimic la centru.Ori acum avem urmatoarea situatie;primariile sunt obligate sa incaseze impozitul pe norma de venit datorate ANAF.Ori nimic din ce incaseaza nu ramane local.Ori primariilor li se rupe sa se puna rau cu cetateanul,ponoasele le trage primarul care e perceput ca portarel.Ori toata filozofia lui Chitoiu in materie de finante va fi un esec.Deh,au mai vost viteji care s-au raboit cu intreaga tara si au pierdut ajungand penibili.

 23. cris spune:

  @ Filip

  Nu ma pricep la partea financiara, ma pricep la altele, dar nu inseamna ca nu ma intereseaza sa inteleg. Esti bun sa incerci sa-mi explici mai pe intelesul meu despre ce e vorba?

  Eu v-am asasinat cu discutiile legate de sanatate, crede-ma ca am aceeasi rabdare si disponibilitate nu doar de a incerca sa ajut pe altul sa inteleaga ce spun eu pe chinezeasca medicala, ci si disponibilitatea de a incerca sa inteleg eu insami alte domenii care suna chinezesc pentru mine. Aici pe blog avem un avantaj enorm, fiecare vedem lucrurile din perspective diferite, de la firul ierbii la avion, de la un domeniu la altul, ajuta-ma deci sa vad din perspectiva ta, desigur daca ai timp si rabdarea sa o faci. De ce crezi ca regionalizarea este financiar o idee prost conceputa? cum vezi raportul intre autonomia financiara si coordonarea financiara la nivel de tara, caci inteleg ca acolo e o problema desi ai spus-o mult prea scurt pentru mine. Care e filosofia lui Chitzoiu si unde crezi ca greseste?

 24. Filip G spune:

  @Cris,filozofia lui Chitoiu e cam asa”Daca ai 3 vaci,doua nu intra la impozitul pe norma de venit ci doar a 3-a.O sa spui nu-i nimic gresit in asta.Ba e gresit ca daca ai vandut o vaca ori ai dat-o la copii nu mai primesti subventia europeana,se da de la 3 vaci in sus.Daca nu vin bani europeni cetateanul nu are bani iar statul nu are din ce incasa TVA.La fel e si cu faramitarea terenului.Deci statul nu incaseaza bani la buget iar taranul e tot mai sarac.La bauturi Palinca acciza a crescut de la 1 sept.Palinca poate fi considerata produs traditional si scutita de accize abia din 2015,pana atunci hai sa distrugem producatorii.Acum vad ca se intentioneaza o alta aberatie.Daca vrei subventie pe vaca de carne sa ai 3 vaci si viteii acestora in varsta de peste 7luni.Ori vaca face vitel o singura data pe an,iar taranul il obligi sa tina vitelul pana la 7 luni.Ori pe cine intrebi pretul cel mai bun e la 4-5 luni.O sa se gaseasca un cetatean care are 5 vaci si 1000 de vitei pentru care sa primeasca subventie.

 25. Filip G spune:

  @cris,cand am fost la ANAF sa depun declaratia functionarii radeau si ma compatimeau ca umblu pe drumuri intr-un picior.Dupa ce a fost revizuita in parlament se pare ca nu trebuie sa platesc nimic.Nu stiu ce va fi de la 1 ian 2014 de vandut miere la procesator pe borderou de achizitie nu mai pot vinde iar chestiunea cu carduri in piete e vaga.Am discutat cu multi apicultori anul viitor o sa stocam mierea sa nu calcam legea.Ori daca nu incasez nimic nici statul nu incaseaza nimic.Iar fenomenul anti-sistem se va extinde.Ori politica fiscala a lui Chitoiu a reusit sa nemultumeasca aproape intreaga tara.

 26. cris spune:

  @ Filip

  Inteleg bine? Deci chitoiu practic paralizeaza si producatorul si returnarea de impozite/TVA catre stat, nu fluidizeaza partea de fiscalizare ci o impotmoleste de tot, de la producator pina la stat.(iarta-ma, mi-o traduc pe limba mea – e ca un fenomen de tip Guillain Barre, adica un virus declanseaza o reactie in care teaca din jurul neuronilor, izolatia lor, mielina, care permite ca informatia/curentul electric sa se transmita foarte rapid, este distrusa progresiv – motorasul electric al organismului incetineste atit de mult incit omul ajunge in imposibilitatea de a merge, de a-si folosi miinile si in final chiar de a respira). Si de ce face pe virusul me rog? E pur si simplu incompetentza, arogantza sau rea vointza, si daca e rea vointza care i-ar fi scopul, cui foloseste? Si mai ales de ce e lasat sa faca asa ceva? Tarlaua finantista e stat in stat?

 27. Pacala spune:

  @cris
  Pe langa ce zice @filipg au fost semnale in timp real ca banii, tva, impozitarea mai mult dauneaza decat ajuta. Ma refer la modificarile aduse codului fiscal de chitoiu. De la marile firme pana la micii producatori. Trebuia dom chitoiu sa modifice, sa ajusteze codul fiscal inca din primavara. Si nimic. Cred ca este incompetenta, adica chitoiu stie teorie de ase si practic nimic, nu le intelege. Si acum, cu reorganizarea anaf face niste balarii imense

 28. Filip G spune:

  @cris,PSD e multumit ca un liberal loveste in cetatenii cu initiativa.Cat mai multi cetateni ca cei filmati ieri la Constanta,fara casa,fara reper in viata,dependenti de stapan.Mai un ajutor social,mai unul la incalzire,etc.Ori eu asa infirm mi-am castigat banii muncind si asta intentionez sa fac.Dar eu fara subventie fara nici un ajutor din partea statului nu sunt dispus sa impart castigul meu cinstit cu aberatiile lui Chitoiu.Am mai spus taranul pe vremea comunistilor stia ca trebuie sa dea UIUM,il dadea si nimeni nu-i avea treaba.Acum trebuie sa dai si la pod si la punte si la…..Ori eu stiu un lucru decat sa muncesc degeaba mai bine stau degeaba.paradoxal poate ma invat sa-mi cer drepturile.Primesc acum 33,5 lei lunar pensie de handicap,daca nu mai muncesc poate am dreptul la mai mult.Poate ajung presedinte la CC tot se poarta functii inalte pentru persoane cu handicap.

 29. un liberal optimist spune:

  @all,
  Ati fost in vizita vreodata la MFP? Eu am fost de cateva ori, invitat de prieteni care lucrau acolo ca sefi de departamente(de regula numiti politic, dar baieti si fete destepte). De ce credeti ca m-au invitat? Sa-mi raspunda la criticile mele cum ca sunt niste imbecili si nu aplica reformelele din programele de guvernare. Ideea era ca daca n-ai un ministru si niste secretari geniali, functionarimea de acolo te ingroapa in hartii si reglementari vechi de dinaintea WWI. Am lucrat si la MEc si tot asa! Doar Maestrul a reusit sa deblocheze putin economia si finantele publice cat le- adus pe amandoua sub acelasi stapan! Necazul este ca Ro. este o entitate fara personalitate geostrategica bine definita din cauza indolentei politicienilor, dar si a unei birocratii idioate din care nu are cum iesi. Desi o vesnica colonie europeana, este interesant ca guvernatorii acestei colonii nu stiu carei puteri sa-i zica:”Sa traiti Sefu’”.Adevarata tragedie!. Continuati voi comentariile pe acest subiect!

 30. Filip G spune:

  @Un liberal optimist,bunicul avea o vorba”nepoate sa nu te pisi contra vantului ca te umpli de rusine.Ori cetateanul roman a ajuns in situatia de a nu iesi in strada ca e posibil sa fie penal.Ori cum poti produce,vinde si introduce castigul in circuitul economic?E mult mai usor sa terorizezi o tara intreaga cu aberatii legale decat sa identifici si sa lupti cu rechinii.Cand tata Leana merge la piata cu 5 oua sa-si plateasca cei cativa kw la factura ce primeste 1000 lei ca nu e inregistrata fiscal.Da la cel care incaseaza TVA din rambursari ilegale cu concursul statului cum ramane?Si uite asa se pierde increderea in stat ,guvern,autoritati.Fiecare incearca sa supravietuiasca riscand ca oricand sa fie penal ori adevaratii penali sant bine merci.

 31. cris spune:

  @ Filip @ pacala

  m-am uitat pe diverse articole referitoare la chitoiu.

  La nivel profesional, atunci cind vrei sa introduci anume schimbari intr-un sistem faci macar o consultare cu oameni din domeniile afectate daca nu si un studiu privind interrelatiile sistemului pe care le afectezi si potentialul efect al schimbarilor pe care le doresti ( adica as fi vazut ca normale o consultare cu cei din ministerul economiei cu Grapini, cu cei care se ocupa de fondurile europene, cu cei de la agricultura, samd, caci fiscalitatea nu este un ozn autist zburind de la sine si dupa cum ii trazeste pe deasupra realitatii de pe pamint.

  A facut domnul respectiv asa ceva? cred ca nu, din ceea ce citesc despre actiunile domniei sale imi pare un om care nu prea are habar de lucrul in echipa, nu-l intereseaza parerile altora si nu sinchiseste sa informeze macar pe cineva de planurile ori macar de deciziile dumisale. Lucreaza ca si guvernul boc, pe cifre si hirtii, avind capul bine strins intre urechi si ochelarii de cal zdravan si natural atasati de craniu. Gresesc?

 32. Filip G spune:

  @cris eu am investit imprumuturi de la CAR in idea de afacere pe care am gandit-o,dar acum ma gandesc serios sa plec in Spania sa am grija de albinele altora.Smecheriile cu bani UE nu ma incanta,dupa derularea lor nu o sa ramana nimic viabil in Ro.Sunt curios cate firme raman dupa ce toaca fondurile UE 2007-2013?Si guvernul se gandeste cum sa-mi mai traga mie una le geoale care nu am cerut nici un leu din partea statului.Eu am coloana vertebrala nu sunt MILOGUL nimanui.

 33. un liberal optimist spune:

  @Filip G.
  Nu-ti recomand sa mergi in Spania, unde deja au aparut albinele africane, plus imputurile chimice. Stai aici si produce miere de calitate pana guvernatorii se prind cui sa-i spuna:”Sa traiti seful!” Oricum, concomitent cu educatia alimentara a romanilor si a cresterii puterii de cumparare o sa ai piata pentru afacerea ta!

 34. Filip G spune:

  @Un liberal optimist,de intepaturi nu-mi este frica am incasat peste 100 pe zi.Ori cum sa percep eu cand RO subventioneaza siropul din Germania pentru albine ,dar ignora mierea 100% naturala.Eu sunt infractor cand transport mierea de la stupina pana acasa,dar mii de tiruri nu sunt in vizor.Borderoul de achizitii dispare si astfel taranul accepta compromisul pe bani mai putini.Eu cumpar recipiente,etichete,imputuri.Daca nu fac asta eu si cateva milioane statul incaseaza ciuciu.Eu pot stoca mierea cum a rezistat mierea in piramide rezista si a mea.Nici nu stiu cum e mai bine sa muncesc aici si statul sa ma ia de fraier ori in strainatate pe Euro

 35. un liberal optimist spune:

  @Filip G.,
  1.Am amintit de albinele africane ca si killeri de albine europene, nu ca te inteapa pe tine(ca oricum, presupun ca esti imun).
  2. Ai cumva ghinionul ca traiesti intr-o provincie mititica, unde de regula, abuzurile autoritatilor este mai mare, deoarece nu exista nici societate civila bine inchegata!
  3. Si mie aici, in Buc., mi se rupe de autoritatile locale, in schimb, cand merg in provincie sunt cel mai disciplinat cetatean al Ro.(acolo toata lumea e cu ochii pe tine doar, doar sa ti-o traga!).

 36. Filip G spune:

  @Un liberal optimist,te executa cu legea in mana.Iesi cu Mopedul pe ulita satului desi e pustie esti penal.Nu circul cu el guvernul se plange ca are incasari reduse la acciza .Nu vand miere nu cumpar produse purtatoare de TVA.E clar ca din razboiul asta nu iese nimeni invingator.

 37. un liberal optimist spune:

  @Filip G.,
  Asa este peste tot in lume:in comunitatile mici abuzurile autoritatilor este de neinchipuit, deoarece nu exista societate civila. Pe mine incepe sa ma doara capul gandindu-ma ce se va intampla dupa “regionalizare”. Practic , vom fi la mana mosierilor locali, fiecare dupa legea lui. Se aude ca si pensiile se vor regionaliza:fiecare regiune hotarastie cate pensii poate plati. Poate exagerez, dar e posibil orice scenariu. De aceea cred ca in provincie trebuie sa se inchege rapid structurile societatii civile pentru a fi pregatita de lupta cu abuzurile mosierilor regionali!

 38. un liberal optimist spune:

  @Filip G.,
  Ma gandesc ca doar datorita Capitalei a fost posibila daramarea guvernului de cumetrie BUBA. Sigur, cu ceva forte din provincii. Pentru ca provinciile nu cracneau. Cine avea constiinta civica fugea repede la Bucuresti. Ar fi timpul ca situatie sa se schimbe, centrul de greutate sa se mute in provincii. Fara lupta devii sclavul baronilor locali!

 39. Filip G spune:

  @Un liberal optimist,incearca sa regionalizeze SMURDUL ori asta e mai grav fata de inchiderea spitalelor.Eu in vara asta am vazut cum decizia unui sofer de pe ambulanta a salvat viata unui copil.Soferul a decis ca un spital aflat la 50KM e mai aproape decat cel aflat in judet la 100 KM.Da,dar nu era regionalizat si soferul a putut decide.Desi pare mai economic ,vom constata ca e mai scump.Sa va povestesc un caz real**minti luminate din MEC acum ceva ani in urma au decis ca externalizarea paznicilor si a femeilor de seviciu aduce economieori sa ajuns ca in loc de 500 lei salariu per persoana intreprinderea sa plateasca 2100 la societate specializate per angajat.

 40. un liberal optimist spune:

  @Filip G.
  Din pacate SMURD are niste limitari in sensul ca poate transporta bolnavul doar la anumite UPU. Daca bolnavul cronic care este sub ingrijirea unui medic specialist de la un anumit spital, Smurd trebuie sa apeleze la ambulanta pentru a efectua acel transport.Cineva trebuie sa-i propuna lui Arafat un nou regulament de functionare:15-20-30 de minute poate fi diferenta dintre viata si moarte. E cazul unui vecin, care din fericire a supravietuit. Sa nu mai zic ca Ambulanta pe langa faptul ca nu are dotarile SMURD, e compusa si din niste medici nesimtiti si complet iesiti din standardele medicale. Nu-s in stare sa-ti dea primul ajutor, doar sa te transporte,existand posibilitatea sa mori pana la spital.

 41. un liberal optimist spune:

  @Filip G.,
  Chestia asta cu externalizarea e de tot rasul. Cica asa incurajezi IMMurile.Cu contracte la stat. Cand statul nu poate plati contractele umflate vine Troica si pedepseste statul ca nu-si poate plati arieratele! Fratii Grimm!