Iată ce citim printre ştirile agenţiilor de presă:
MEDIAFAX - Preşedintele Traian Băsescu s-a interesat, miercuri, la ceremonia de depunere a jurământului de către noul ministru al Economiei Andrei Gerea, despre stadiul procedurii de privatizare a Cupru Min, despre care ar fi susţinut că a început “prost”, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse guvernamentale.
După ce Andrei Gerea a depus jurământul, şeful statului s-a oprit să dea mâna cu miniştrii prezenţi la ceremonie. Între primii cu care a stat de vorbă Traian Băsescu au fost vicepremierul Daniel Chiţoiu şi ministrul de Interne Radu Stroe.
Preşedintele s-ar fi interesat, potrivit surselor citate, de stadiul procedurii de privatizare a societăţii Cupru Min,
despre care ar fi precizat că a început “destul de prost”.Chiţoiu, care până la învestirea lui Gerea a fost interimar la Ministerul Economiei după demisia lui Varujan Vosganian, i-ar fi replicat: “De asta am şi stopat-o”.
Ministerul Economiei a anunţat marţi că a decis să amâne începerea negocierilor cu ofertanţii pentru minereul de cupru al Cupru Min Abrud, Trafigura Singapore şi Yldirim Holdings Turcia, pentru circa 30 de zile, respectiv pentru jumătatea lunii noiembrie.
Cupru Min deţine aproximativ 60% din rezervele de cupru ale României.
În primăvara anului trecut producătorul de cupru a fost scos la vânzare cu un preţ de pornire de 57,3 milioane euro, dar privatizarea a fost oprită din cauza neînţelegerilor cu Roman Copper, câştigătorul licitaţiei.
După eşecul privatizării, Ministerul Economiei a fost mandatat de Guvern să caute un investitor cu care să se
asocieze pentru a finanţa activitatea Cupru Min, acest investitor, care poate fi trader sau producător din domeniu, urmând să contribuie cu fonduri minime de 40-50 milioane euro.
Iată, însă, de ce sper ca această discuţie, indicată pe surse, să nu fi avut, totuşi loc. Pentru că, în primul rând, la Cuprumin nu e vorba de o privatizare, ci de atragere de investiţii. Adică un investitor oferă o sumă de bani (cca 40 milioane USD) pentru onorarea unor obligaţii de mediu, pentru retehnologizare şi deschiderea unor noi fronturi de extracţie. În schimb investitorul ar urma să cumpere producţia la cotaţia bursei de la Londra, dar nu mai puţin de 6900 USD/tona de cupru , urmând ca din valoarea producţiei să se deducă avansul iniţial al investitorului. Resursele, managementul şi activele rămân ale companieiîn toată această perioadă. Banii se depun într-un cont escrow, adică nu pot fi folosiţi decât pentru aceste destinaţii.
În al doilea rând, un astfel de semnal ar fi negativ pentru investitorii străini care sunt, oricum, ezitanţi să investească în România. În ultima vreme s-au dat mai multe semnale ambigue în legătură cu stabilitatea legislativă şi cu capacitatea de respectare a angajamentelor. Nu e bine să perseverăm pe această cale.
Cât despre Cuprumin, compania are urgentă nevoie de finanţare. Cât despre îngrijorările preşedintelui, putea să le exprime direct, fie primului ministru fie mie, la întâlnirile din cadrul CSAT, căci procedura a început de mai multă vreme. Ca să nu mai vorbim că Memorandumul privind atragerea de investiţii la Curprumin a fost aprobat în Guvern, purtând inclusiv semnătura ministrului de finanţe. Iar procedura s-a desfăşurat potrivit Memorandumului. Şi ca să evităm, peste vreo zece ani, alte comentarii ale parchetului, ţin să adaug că am avut permanent consultări cu serviciile de informaţii privind transparenţa procedurilor şi bonitatea ofertanţilor.
@VV
Eu n-am folosit acest termen, ci @emi. Cred ca v-am suspectat de altceva, mai grav. Dar nu mai reiau acum ce-am spus cu luni in urma despre asta.
Adam o avea doar pe Eva. Apocrife evreiesti mai vorbesc si despre Lilith cea necredincioasa, prima sotie a lui Adam. Asa ca nu vad contradictia…
@ VV
cum puteti spune ca momentul delicat a trecut? De-abia a inceput! Nu-mi face placere sa spun, dar eu cred ca dvs o sa fiti dat ca exemplu. E clar ca e o magarie ce vi-i s-a inscenat, dar sunt convins ca nu e doar un foc de paie. Cine a fost in stare sa-l puna pe Videanu pe lista cu dvs doar ca sa nu se scandalizeze prea multi in favoarea dvs sunt convins ca are planuri grele care nu se vor opri aici. Cui v-a sfatuit sa va retrageti din prima linie ca sa se calmeze atacurile la adresa dvs spuneti-i sa treaca pe la caserie si sa dea leafa inapoi… Eu cred ca pe undeva prin sertare exista deja si Time Schedule referitor la ce trebuie sa vi-i se intimple… si cine raspunde de aducerea la indeplinire a sarcinilor….
Am ajuns aproape medium cu privire la ce vine de la basescu, o sa vedeti, cum se face un pic de liniste… mai scoate mosu un iepuras din joben. L-ati ratat atunci cind era obligatoriu sa-l radeti, acum i-ati dat timp sa se miste. Si spre deosebire de USL el nu iarta, si de uitat nici nu se pune problema.
@ VV
singurul care a cistigat impotriva lui basescu a fost Tariceanu, care a fost invins de propriul sau partid. Si asta n-a fost intimplator, Tariceanu n-a parasit niciodata prima linie, ci dimpotriva a sfidat orice atac. Parca-l vedeam atunci pe basescu cum face spume, caci altceva n-avea ce face. Zic ca n-a fost intimplator dintr-un motiv foarte simplu: daca un zid e mincat de sobolani, un stat e mincat de functionari, si acei functionari (cei multi) n-au indraznit sa ridice mina asupra unuia care era inca la putere. In schimb, toti cei care au parasit linia intii in fapt si-au acceptat un viitor apropiat cu multe plimbari pe la institutii la dat socoteala. Unii se mai plimba si azi, si dumneavoastra ziceti ca momentul dificil a trecut?
Vad ca pe unii dintre voi v a apucat cufureala ideologica; ba inca va mai considerati si liberali!
N am vazut un singur argument, doar sentinte!
Nu va convine clasa politica romaneasca?
Suneti la fel ca ea, cu absolut nimic mai presus.
Pot sa argumentez
Un pas inapoi in politica va lasa timp liber pentru literatura. Dumneavoastra castigati oricum, perdantii sunt cei care nu sunt in stare sa colaboreze cu dumneavoastra.
@tudor
Te afecta eclipsa la cap?
Sigur, poti sa spui ca aceasta clasa politica este emanatia poporului roman. Dar eu sau tu suntem poporul roman?
Desfasoara-ti argumentatia!
http://www.pesurse.ro/2013/10/17/ce-decizie-a-luat-ue-cu-privire-la-gazele-de-ist-c/
Sa vedem ce va vota si Consiliul European.
@tudor
Si ar mai fi ceva. Tu de ce nu te-ai inclus printre noi? Sau esti parte din clasa politica?
@sorin
N avea grija, daca raminea Tariceanu presedintele pnl l am fi vazut mult mai des, anume pe toate posturile de stire, la intrarea si iesirea din parchete.
Ba chiar, daca se enerva cine trebuie, era deja la puscarie.
A condus bine guvernul, dar au fost si erori, n are rost sa le amintesc aici.
Politic, a fost o situatie dificil de administrat, economic a fost o perioada fasta.
Cit despre lupta cu basescu, a deschis o cind ajunsese deja u spatele la zid, deja incepuse sa i se spuna moleseanu, ati uitat.
Oricum , si acolo ar fi trebuit sa fie mai ferm.
Exemplu: basescu a refuzat s o numeasca pe norica la min just.
ccr, care nu era basificata ca acum, a zis ca poate refuza, o singura data.
Trebuia sa o propuna tot pe ea.
Argument onstitutional: asa cum in constitutie scrie ca presedintele poate refuza promulgarea unei legi o singura data, iar daca legea se reintoarce , chiar si in aceeasi forma la presedinte, este obligat sa o promulge etc etc, rationamentul juridic continua, dar il voi reda pe scurt, poate intereseaza pe cineva,
prin reducere la absurd, daca presedintele ar putea refuza de oricite ori doreste, inseamna ca i s ar recunoaste dreptul ca, prin eliminare, sa refuze pina se ajunge la cine doreste el sa fie numit, inclusiv propria persoana
situatie echivalenta cu numirea directa de catre presedinte a oricui vrea el,
ceea ce ar face inutile prevederile constitutionale care precizeaza ca distincte competentele de propunere fata de cele de numire.
@ tudor
Noi, Tariceanu si cu mine, ca si ceilalti membri ai Guvernului, nu ne/am gandit nicio clipa sa folosim Parchetul ca o arma politica. Alti s-au gandit sa-l foloseasca impotriva noastra.
@Adam
stai ca ti povestesc imediat
http://youtu.be/HZL0sNxP_28
Noapte buna!
Povesteste!
Credeam ca te-ai culcat.
Poate imi spui o poveste de adormit copii!
@ Adam
Nu spune povesti de adormit copiii. Analiza de mai sus mi se pare foarte interesanta. Basescu e ca un soi de domn goe care tot bate din picior pina i se da. Ar trebui sa i se raspunda pe masura nu sa i se dea suzeta morar, sau suzeta kovesi, sau suzeta papici sa nu mai tipe.
@Adam
Unii se cred liberali, dar constat ca sunt robii unor clisee de gandire care determina reactia – rea, daunatoare – a clasei politice.
Astfel, Varujan, acuzat fiind de parchet ca a facut nu stiu ce, dupa ce si a asigurat imunitatea – era normal sa o faca, de ce sa i lase pe niste nemernici sa si bata joc de el? – isi da demisia din guvern.
Peste tot demisia este un gest de onoare: “domne, si a dat omu’ demisia, il cam lasam in pace, pina ne lamurim ce si cum … etc”
Constat insa ca unii de pe blog, in loc sa aprecieze gestul, atit de rar in politica romaneasca, exclama: gata, esti terminat politic!
Parerea mea era ca, in urma acestei demisii varujan va reveni intarit politic (in sensul de a fi mai apreciat ).
Prin urmare, mi se pare ca atitudinea corecta ar fi de apreciere sau de abtinere.
Altfel, orice politician care se va gindi sa si dea demisia isi va spune: de ce sa dmisionez pina mi se demonstreaza dreptatea, pentru a tabari diversi pe mine ca sunt terminat ?
Ia sa spunem noi: foarte frumos gestul lui VV, este de apreciat etc etc…, poate ca , in situatii similare se vor hotari si altii sa i urmeze exemplul.
Vreau sa spun ca orice clasa politica se actioneaza conform a ceea ce stie despre mentalul celor in fata carora interpreteaza.
E terminat cine si da demisia?
Foarte bine, nu demisionez, sa arat ca nu s terminat.
mda.
@ tudor
Sincer, nu ma gandesc deloc in termenii astia in care ar putea altcineva sa judece. Chestiunea cu Parchetul si cu demisia mea e doar o etapa in cariera mea. Asa a fost si cand am devenit spion.
S a culcat?
@Tudor
Cum cine nu si-a dat demisia? BASESCU
Povestea ta e minunata, dar tu chiar crezi ca VV a vrut sa-si dea demisia? Eu nu cred, dupa cat i-am studiat profilul psihologic. Dar cred ca daca ramanea in guvern avea mai mult de suferit ca imagine.
@ Adam Mares
E greu de spus ce s-ar fi intamplat, in ce priveste imaginea, daca as fi ramas in Guvern. In perioada dezbaterilor din Senat, adica intre 2 septembrie si 8 octombrie. atacurile au fost foarte putine. E posibil, insa, ca cei care nu ma voiau in guvern sa declanseze apoi astfel de atacuri dinadins. Eu, insa, am avut discutii cu liderii USL. Unii dintre ei nu ma voiau mai demult in Guvern, la carma economiei. inca de cand mi-au propus, cu anumita insistenta sa preiau ICR.
@Adam
nu s din nicio clasa politica.
Oricum, pe tine nu te am inclus.
Nu cred ca ceilalti vedeau pensionarea in corelatie cu actul demisiei, ci cu imaginea compromisa de cererea de UP si pastrarea imunitatii.
Pt ca, orice-am face, asta e perceptia populara dupa tot ce s-a intamplat.
Oricum, a fost o situatie de loose/loose. Din pacate. Ramane sa analizam care varianta era mai putin pierzatoare, din toate pdv.
Dar si daca ai ajunge la concluzia ca varianta ramanerii in guvern era cea mai putin pierzatoare, faptul e consumat. Trebuie sa ne gandim la viitor.
Stiu ca e al naibii de greu.
Va ganditi mereu la functia de ministru (oricum compromisa in guvernul asta, veti vedea ce imagine va avea tot guvernul), dar nu va ganditi ca VV e in primul rand senator. Ar trebui ca prezenta sa conteze acolo. Oriunde se pot face lucruri bune. Si poate isi revine si parlamentul din conditia de molusca.
@ Adam Mares
Mare adevar ai spus, Adam, legat de funcia de senator. S-ar putea ca in viitorul apropiat sa conteze mai mult functia din Parlament decat cea din Guvern.
Vad ca povestea ta n-a avut efect soporific.
@sorin gyorgyfalvi
Oare nu are si Tariceanu o vina ca a ingrosat randul functionarimii cu cateva sute de mii?
@ epolitikon#
Chestia asta ca Tariceanu a ingrosat randurile functionarimii nu e adevarata. Cel putin cat am fost eu ministru, administratia centrala nu a crescut. A crescut, e drept, administratia locala, dar acolo nu PNL conta, ci, mai ales PSD si PD. E drept ca a trebuit sa aingajam vreo douazeci si ceva de mii de pompieri, dar, odata cu desfiintarea armatei obligatorii, ramasesem fara.
VV,daca cititi propria postare din 18 10 2013 ora 9,51 poate remediati decizia luata in 18 10 ora 11,09.Ati scris din greseala Curumin.
@ Filip G
Pai nu eu am scris curumin, ce cel pe care l-am admonestat. Eu am reprosat acest lucru.
Observ ca unii dintre d-voastra sunteti de acord cu violenta. Adica protestatarii pot sa-ti faca orice, iar tu sa stai pasiv si sa nu apelezi la lege. Dar daca domnul ministru Barbu ar fi actionat la fel? Sa fi luat o piatra si s-o arunce in capul aluia de l-a agresat? Aaa, daca era masa-verde sigur ca nu se sfia sa-i dea un pumn in plex, sau in fata. Una este sa protestezi si alta este sa devii violent si sa distrugi. In orice democratie, unde sunt proteste sunt si oamenii de ordine, iar acestia trebuie sa intervina. Una este abuzul si excesul de zel, si alta este sa aplici legea. Pai ce ar fi pe strazile Romaniei daca fiecare protestatar ar veni cu bate, rangi, topoare, pietre si jandarmii s-ar uita la ei, ca vai!!!, cum sa intervina? La Pungesti s-a vazut foarte clar ca batranul acela a trecut de cordon si s-a aruncat pur si simplu in sant, iar jandarmii se chinuiau sa-l ridice. Cu ce l-au agresat?
In Romania, marea greseala este manipularea facuta de mass-media. Acesti ziaristi sau ce or fi n-au pregatire, dar se cred economisti , ministri , medici si le lipseste si deontologia. Politicienii gresesc cand se duc la unele emisiuni si accepta cand intra in discutii care n-au legatura cu subiectul emisiunii. Mai gresesc ca acestia nu-i pun la punct pe ziaristii care spun vrute si nevrute si nu le cere acestora un drept la replica sau sa probeze cele spuse.
In ceea ce-l priveste pe domnul ministru Vosganian. Rau ca si-a dat demisia (aproape nimeni nu-l crede ca a facut-o din motivul expus), rau daca nu-si dadea demisia (ar fi compromis Guvernul). Cand unui om ii este calcata demnitatea in picioare intr-un dosar in care este invinuit ca ar fi “complotist” si “subminator” in tara procurorilor care nu au putut proba nici cea mai mica urma de coruptie, cand votul a fost covarsitor (au votat pana si unii pedelisti), cum sa nu beneficiezi de imunitate (legal si constitutional)?. Cand ii aud pe unii spunand : “sa-si dovedeasca nevinovatia in justitie” mi se face frica de gandirea acelora. Cand stii ca unii politicieni au fost acuzati pe nedrept si procesele au durat ani de zile ca la urma sa fie achitati, pai cine plateste pentru acele nedreptati? Asa sunt unii terminati politic, pensionati sau cum vreti sa spuneti. O demisie nu inseamna un sfarsit.
PS: Sorin
Spui ca in afaceri ai pierdut totul dar ai ramas cu credibilitatea. Te intreb: Cum mai esti credibil daca ai pierdut totul? Iti dai seama ca daca erai ministru erai tatal subminatorilor?
Mai spui ca domnul ministru Vosganian si-a pierdut credibilitatea in politica si ca a pierdut totul. Nu ma innebuni. In fata cui si-a pierdut credibilitatea? Si cum adica a pierdut totul? A pierdut o functie de comisar european (printr-o facatura ordinara) dar si-a revenit. A pierdut acum un mandat ( tot din cauza unei facaturi . Spun facatura pentru ca daca nu era asa, ar fi trebuit sa fie in acel dosar si Tariceanu si Basescu si Boc si Ghica etc. Or dori multi sa-i dea in cap domnului ministru, dar nu vor avea sansa aceasta. Nu spun ca este ministrul perfect, dar daca 80% dintre politicieni ar fi precum domnul ministru, altfel ar fi aratat aceasta tara. Asa ca nu-i mai cantati prohodul politic. Eu vad ca atunci cand cineva vrea sa faca ceva bun i se pune piedica. De ce? Ca sa fie rau, ca au unii interese? Puteti spune orice despre domnul ministru, dar nu puteti sa spuneti ca nu este pregatit, ca n-are demnitate si bune intentii si nu puteti spune ca este corupt.
Cati dintre d-voastra v-ati incumeta sa va faceti un partid si sa schimbati clasa politica? Cati v-ati incumeta sa intrati in politica actuala? Eu cred ca niciunul. Si asta pentru ca nu v-ati bate capul si nu v-ati sacrifica viata linistita sau din lasitate si fuga de raspundere.
@ liberalism
Totusi, nu vad ca opinia potriuvit careia am probleme de imagine (sunt terminat etc.) ar fi predominanta. Dimpotriva, e doar sporadica.
@liberalism
Ministrul Barbu nu-mi place, intuitia imi spune ca este un om rau.
Poate ca manifestantii nu au reusit sa controleze situatia, poate ca e facatura de servicii, asta nu inseamna ca politicienii trebuie sa transforme un protest real, in miscare legionara. Oamenii aceia protesteaza de frica zilei de maine, isi apara petecutul de pamant si viata linistita, oricat ai fi de politician, nu ii poti sfida la nesfarsit. Legea e bine sa fie respectata atata timp cat ocroteste societatea, cand o ataca devine inutila.
@ liberalism
fiecare dintre noi poate dezbate intr-o postare numai un aspect sau altul, altfel am scrie romane – ramine celorlalti sa aiba rabdarea sa asculte, sa interpreteze si sa puna acea postare intr-un context. Eventual in loc sa ii spuna celuilalt “gresesti” sa incerce sa reformuleze sau sa ii ceara celuilalt sa reformuleze si sa argumenteze ce spune. Si, cu foarte putine exceptii, aici sunt oameni dispusi la dialog nu la cearta. exista atit de multe formulari ale libertatii de opinie in jurul aceluiasi concept – indiferent ca nu esti de acord cu mine voi apara pina la ultima consecintza dreptul tau de a nu fi de acord.
Nimeni nu spune ca celor aflati in politica nu le este greu de multe ori ca alegerile nu sunt dificile, insa la fel este pentru fiecare cetatzean la nivelul sau. Si asta nu inseamna ca oricare dintre noi ar trebui sa porneasca un partid.
Este nevoie de profesionalism in politica, si acesta lipseste majoritatii clasei politice romanesti. Daca te uiti la tot soiul de deputatzi s senatori sustinuti de partidul x sau y citzi dintre ei au o pregatire in acest domeniu – citi stiu macar constitutia, citi se intereseaza de cum se face politica in alte parti ale lumii, citi au o pregatire in domeniul legii cit de cit? Si nu, nu toata lumea trebuie sa fie intr-un partid sau altul, este rol si pentru cel angajat intr-o structura politica si pentru cel angajat in cetatzenia sa – si este la fel de important pentru cetatzeanul obisnuit sa se educe in cetatzenia sa. Important este de asemeni dialogul dintre acestia – ori in Romania nu exista un dialog real intre politicieni si cetatzeni, de multe ori e surzenie, de multe ori e o baricada, de multe ori pur si simplu manipulare, in ultimii ani cu boc si basescu am avut si o efervescentza de talibanism si mafie politice din care se revine cu greu si cu multe suspiciuni. Mai nou – experientza lui barbu: hai sa discutam si apoi apare rindul doi de huligani. Cu atit mai mult dialogul, indiferent cit de dificil, si pe anume reguli de fair-play, e necesar.
Adunind universitate si specializari am 11 ani de scoala mdicala. Sunt foarte multzi cei care nu au facut o zi de medicina si “imi dau lectii” – nu doar romanul se crede bun la toate. Si totusi rareori ajung la confruntari si numai atunci cind e viata cuiva in primejdie. Altfel primul lucru pe care il fac este nu sa-i spun cuiva sa se duca la scoala sa-si ia diploma de medic ci il intreb “de ce crezi acest lucru? hai sa incercam sa lamurim despre ce e vorba si sa gasim o solutie”. Nu cer pacientului sa fie medic, nu-i dau o palma peste fatza cind crede ceva anume, este stiintza mea dar viatza lui si are tot dreptul sa se informeze. Nu decid pe viatza nimanui, ci decidem impreuna, si pentru asta e important sa ajungem de fiecare data sa vorbim aceeasi limba, sa fim siguri ca ne intelegem unul pe altul. ( Asa fac cu oricine? Nu, exista limite, pot refuza un pacient daca e agresiv sau manipulativ, pot chema serviciul de paza daca e nevoie, daca un membru din familie imi abuzeaza un pacient inaintez o sesizare catre serviciile de protectie respective)
Translateaza aceasta atitudine in politica si s-ar schimba multe. Primul efect ar fi un inceput de respect reciproc.
In ce-l priveste pe VV, desigur ca e multa ingrijorare – dar cred ca citesti gresit afirmatiile unuia sau altuia de aici si ca nu e vorba de intentzii rele. Personal cred ca poate face extraordinar de multe ca si senator si cred ca e datoria sa sa aduca aceste idei, de discutie, intelegere a termenilor, buna cumpanire, curaj, demnitate, in senat. Pentru mine e mult mai important decit pozitia sa de ministru, tocmai pentru ca trebuie sa existe o schimbare a centrului de greutate in decizii catre parlament. A facut-o o data cind a fost acuzat, cred ca trebuie sa continue. Nu are deloc o problema de imagine, dimpotriva consider ca poate fi un model de atitudine – exista contestatari? foarte bine, vorba lui Churchill, inseamna ca s-a ridicat vreodata in viatza pentru ceva. Mda, vorbind de Churchill, un om de fiorosenia dumnealui e cel care a spus “Criticism may not be agreeable, but it is necessary. It fulfils the same function as pain in the human body. It calls attention to an unhealthy state of things.” si adauga “Courage is what it takes to stand up and speak; courage is also what it takes to sit down and listen.”
@ cris
De acord cu tine.
@VV,
Pana la urma ati scapat porumbelul:de la inceput nu prea va doreau in guvern. Ca daca ar fi dorit va propuneau un portofoliu in primul Guvern. De fapt eu am intuit acest lucru anul trecut si v-am sfatuit sa va vedeti de treaba. Nu-i pacat de atata timp pierdut, ca in final sa vi se stopeze toate proiectele?
Privind cresterea numarului de angajti la stat; Am fost nevoit sa merg la o casa de pensii din Bucuresti in doua imprejurari nefericite. Anul trecut si acum 2 saptamani. Daca acum un an era un singur ghiseu cu o singura functionara(am stat vreo trei-patru ore), anul acesta erau deschise 4 ghisee si mi-a luat exact 5 minute sa rezolv problema. Dovada ca Doamna Campeanu a actionat bine. Ganditi-va ca eu eram un barbat in putere si puteam sa rezist la cozile respective, insa majoritatea solicitantilor erau oameni batrani si bolnavi. La fel si la alte institutii de stat unde se formeaza cozi imense pentru niste simple formalitati. Asta cu numarul prea mare de functionari publici este o idee comunista extrem de periculoasa pentru buna functionare a institutiile statului. Cei mai batrani poate isi amintesc ca pe timpul comunismului, functionarii erau incadrati in echipele de muncitori, dar ei isi faceau treaba unde chiar aveau treaba. Asa incat norma pentru 8 muncitori o realizau doar 4-5!
@ un liberal optimist
Dar ti s-a parut vreodata ca am spus ca sunt dorit in Guvern? Chestia asta cu ICR e semnificativa.
@ Katrina
Oprescu se ocupa de maidanezi.