Precizari privind Cuprumin

Am primit o serie de intrebari privind Cuprumin. Mai repet inca o data: la Curpumin nu va fi o privatizare, ci o atragere de investitii. Fara obtinerea imediata a acestor resurse financiare, Cuprumin nu va putea continua mai mult de un an. In contul celor 40 de milioane USD necesari pentru investitii de mediu, tehnologice si descoperte, Cuprumin va livra minereu extras. Pretul va fi stabilit functie de cotatiile de la Londra, dar nu mai mic de 6900 USD. Mai ramane, fireste., ca si ofertantii calificati pana in clipa de fata sa accepte aceste conditii. Daca ne mai jucam mult de-a amanarea ori blocarea procedurii, s-ar putea sa se lase pagubasi.

Pentru date suplimentare, iata doua postari precedente: Intram pe linie dreapta la Cuprumin, din 24 mai a.c. si Comunicat de presa – Atragere de investitii la Cuprumin, din 3 septembrie a.c.

197 Responses to “Precizari privind Cuprumin”

  1. Pacala spune:

    Filipg
    Am vazut. Din punctul lor de vedere au dreptate. Din punct de vedere stat roman e un cacat. Factura finala in crestere, scadere consum, inchidere industrii. Si noi trebe sa avem incredere cu gazele de sist si aurul…

  2. emi spune:

    Si Nicolae Iorga o fi fost comunist?
    Sau Titulescu?!?!

  3. un liberal optimist spune:

    @VV,
    Maestre,
    Ne dati permisiunea sa atacam la baioneta toate deciziile neinspirate ale lui Ponta, fie el si o facatura de PM?Ca pana la urma nu mai faceti parte din echipa guvernamentala..

  4. un liberal optimist spune:

    Si nici coeziunii USL nu-i strica! Mai aproape de popor cum ar veni…

  5. Pacala spune:

    un liberal optimist
    Baga-ma si pe mine in atac… :) – ca eu oricum il voi face muci, ca nu stie si nu intelege nimic din actul guvernarii.

  6. Filip G spune:

    @Pacala,prima data trebuie sa ceri scuze Maestrului apoi intri la rezerve.
    Oricum infrangerea lui Ponta nu trebuie sa fie de catre BIG Ghita ci de catre liliputani simpli.Pricepi?

  7. un liberal optimist spune:

    @Pacala,
    Gata, facem echipa!
    Incepe tu ca eu trebuie sa-i schimb pempersii “bunicului” , socrul meu. Are 75 kg si nu pot angaja nicio nurse pentru treaba asta!Am angajat pana acum 3 dar nu pot saracutele sa-si duca la indeplinire atributiile. Toate seamana cu Ponta!

  8. emi spune:

    @un liberal optimist
    Nu trebuie sa-ti rupi spatele nici tu, ca iti mai trebuie. Sunt tehnici de intoarcere-rasucire sau alunecare, care anuleaza orice greutate.
    Ca la lupte libere sau judo…

  9. epolitikon spune:

    @VV

    In privinta legii falimentului personal, nu m-ar deranja daca Micul Plagiator ar aduce de la Washington versiunea copy-paste a legii din US.

    Nu vad de ce nu ar accepta FMI o lege care functioneaza in US, ca noi vrem sa fim ca americanii, nu?

  10. Pacala spune:

    Filipg
    Cand era ministru am postat pe masura asteptarilor mele de la domnia sa in acea postura. Acele impresii nu le pot sterge. Acum consideratiile dansului le analizez dn postura sa de om politic din pnl.
    Si nu imi cer scuze….

    Un liberal optimist
    Eu ma bazez in principal pe incompetenta actului guvernarii in opiniile mele. Si crede-ma ca voi ramane la fel de acid…

  11. Pacala spune:

    Maestre
    Poate propuneti la pnl o lege cadru pt burse agricole. Si societati cu subscriptie publica pt investitii in irigatii

  12. un liberal optimist spune:

    @emi,
    Am invatat tehnicile astea de la un brancardier de la Spitalul Alexandria, fost practicant de judo, lupte clasice si libere, ca si mine. Ma uitam cum proastele alea de ingrijitoare si asistente se mobilizau cate 2-3 sa schimbe niste pempersi la oamenii aia de la neurologie(unii foarte tineri, cazuti pur si simplu pe strada fara identitate). Stiu tehnica, dar mai trebuie sa-l conving sa-si ia si soarta in maini. Asa incat doar eu si ginerele meu avem capacitatea sa-l persuadam sa-si revina. Deoarece la 89 de ani are toate functiile biometrice de invidiat. Dar cred ca-i place a naibii de mult sa si se alinte. Dar oricum , este un barbat minunat, de care chiar iti face placere sa te ocupi de el. Glumim tot timpul cu el. De exemplu, gluma preferata este: Bunicule , te comporti ca o muiere, deoarece pozitia ta preferata este doar la orizontala. Uneori rade, uneori e manios si incearca sa ne dovedeasca faptul ca el este totusi barbat! Naspa!

  13. un liberal optimist spune:

    @Pacala,
    Degeaba le spui politicienilor romani de burse. Ei inteleg prin burse, un fel de venituri de la stat ca un fel de ajutoare sociale. Cred ca stii ca la asazisele burse romanesti se baga bani ca la jocurile de loto, sau de pariuri sportive. Sunt curios cum o merge bursa cu cele 15% de la Romgaz!

  14. gelu spune:

    @Katrina iar te bagi in vorba ca proasta. Cate sute de mii de romani nevinovati au omorat securistii si comunistii, multi dintre ei de origine evreiasca si cati romani nevinovati au omorat legionari? Dar cati legionari nevinovati a omorat Carol al II si Antonescu? Iar fabricile si uzinele construite in timpul epocii de aur au fost contruite din munca parintilor si fratilor nostri si vandute in economia de piata libera la furat de securistii si activistii de partid transformati in democrati in toti acesti 24 de ani de cand acestia i-au mpuscat pe sotii Ceausescu in Dec. 89.

  15. Filip G spune:

    @Un liberal optimist,merge la fel ca Fondu Proprietatea!
    Aseara auzeam o discutie la nivel inalt la TV.Pentru carbunele importat la Mintia e vinovat un ministru al economiei.Ministru ce a pus semnatura pe acest document,degetul era indreptat inspre maestru.Deci baietii lucreaza!

  16. emi spune:

    @un liberal optimist
    Cand e nervos e lucid. In restul timpului e deja dincolo…

  17. liberalism spune:

    http://www.ecotoporadea.ro/images/pdf/metoda-fracturarii-hidraulice-o-metoda-pe-care-nu-as-oferi-o-nici-la-nazisti.pdf
    Daca alte tari au interzis aceasta metoda, noi de ce s-o promovam?
    Domnule ministru, nimeni de la mediu nu poate sa stie ce urmari vor fi. Dar ce ne facem in caz de un cutremur (mai ales in Dobrogea) unde avem centrala nucleara de la Cernavoda? Ati vazut ce s-a intamplat in Japonia…

  18. Pacala spune:

    filipg
    un liberal optimist
    din cauza de chitoiu, vor fi un esec privatizarile pe bursa de la bucuresti. sa ma explic. daca cumperi azi o actiune cu valoare de 1 leu, iar maine actiunea scade la 0.5 lei cand o vinzi, nu se cheama ca esti in pierdere, ci ca ai efectuat o tranzactie financiara, deci platesti 16% impozit pe venit din vanzarea acelei actiuni (0.5 lei). In plus, de cateva luni mai platesti si cass la actiunea de 0.5 lei (5.5% parca). Deci, cumperi ca sa iesi in pierdere neta.
    Pe de alta parte, teoretic valoarea per actiune ar trebui sa creasca cu peste 25% ca sa nu iesi in pierdere pe termen scurt (cateva luni) si cca 35% per an ca sa acopere si inflatia, deci daca vei cupara o actiune de 1 leu ar trebui ca actiunea sa valoreze cca 1.4 lei dupa un an ca sa nu pierzi….
    Asa ca bursa noastra va fi plina de succesuri, din motive de fiscalitate liberala aplicata…. :)

  19. Filip G spune:

    @Pacala,e asa cum zici,dar dece sa vinzi actiunile cand poti scoate profit di scosul resurselor din tara.TVA rambursat,ramai si cu actiunile dar si cu profitul transformat in dividente.

  20. un liberal optimist spune:

    @Pacala,
    @ Filip G.
    Va dati seama ca subtilitatile astea n-are cum sa le priceapa hipoptamul ala de Chitoiu care n-a condus in viata lui un butic, dar s-a ingrasat doar la stat. Daca Crin crede ca hipopotamul asta ii asigura succesul in alegeri se inseala. Pentru prezidentiale nu prea conteaza masinaria de facut bani, conteaza discursul si cine iti sunt prietenii. Constantinescu si basescu pe asta au pariat si au castigat impotriva sistemului. Crin trebuie sa se trezeasca imediat si sa-i propuna PM alta solutie la finante, economie si transporturi. Altfel ne va dezamagi pe toti sustinatorii sai.

  21. Filip G spune:

    Ce zice Ponta despre veniturile estimate de la BNR si Bancile Comerciale?Aveam venituri estimate de un miliard dar datorita schimbarii legii BNR si a Bancilor Comerciale avem incasari ZERO.Bancile si-au facut Provizioane.Apoi spui resemnat,nu e vina bancilor.Da a cui m-ai precis?In agricultura terenul a fost fragmentat,animalele vandute ori impartite datorita impozitului pe venitul agricol..Vinovatul e unul singur ,cel care guverneaza prost resursele si bogatiile tarii!

  22. un liberal optimist spune:

    @Filip G.
    M-am convins:Ponta e un mic copil de Curte. Geaba i-l sustine socru sau. Nici biata Daciana nu-i mai sta alaturi! D’aia si institutiile fundamentale ale Statului isi bat jioc de el si de guvernul sau. Sa nu mai spun ca si-a incalacat si juramantul de anul trecut cand clama ca Parlamentul este institutia suprema in stat. Care Parlament? Ala condus de Zgonea, precum Reborta Anastase pana acum un an jumatate? Piei Diavole!

  23. Filip G spune:

    Poate cineva sa ma lamureasca si pe mine? Statul scoate la vanzare acum actiuni Romgaz e vanzator de actiuni,cat merge la CASS? Ori doar prostii platesc !

  24. Pacala spune:

    filipg
    Nu conteaza ce si cum. daca iei acum actiuni prin intermediar (SSIF) cu contract cu tot, la anul vei fi anuntat ca trebe sa te duci cu bani in mana la administratia fiscala. Iti zice acel SSIF (intermediar la bursa) ce declaratie sa duci si suma sa depui, ca ii notifica si pe ei anaf. Simplu.
    Eu zic sa nu te bagi ca vei plange. Bursa din vremea lui Tariceanu care mergea au nenorocit-o…

  25. Filip G spune:

    @Pacala ,nu m-ai inteles.Statul trebuie sa vireze bani CASS in urma vanzarii de actiuni.De ce sa fie scutit statul de obigatia asta?Cum sa fie alimentat bugetul CASS daca statul nu plateste.Apoi vii si spuni ca pacientul trebuie sa stea la mana statului daca vrea sa aloce ,aloca ,daca nu ,NU.

  26. Pacala spune:

    filipg
    Statul sunt ei. actual USL, deci fac cum vor. Adica nimic.

    @all,
    Piperea vesnic bun. Astept critici: :)
    http://www.bursa.ro/update-piperea-vanzarea-ramplast-a-esuat-220178&s=companii_afaceri&articol=220178.html

    • @ Pacala

      Despre Oltchim nu ai mai auzit nimic cateva luni, semn ca lucrurile mergeau. Plecarea mea a fost privita ca un semnal negativ de catre posibilii finantatori, poate nu pentru ca eu as fi fost mai bun decat altii dar pentru ca deja avusesem discutii. Sper ca timpul pierdut sa fie recuperat.

  27. emi spune:

    Si in Dobrogea actioneaza Chevron?!?!
    Ne putem lua adio de la Delta Dunarii si de la conurbatia Galati-Braila. Daca Chevron nu va fi alungata cu pietre din Romania, daca RMGC nu va fi executata judiciar, toti cei care fac politica in clipa asta nu vor mai primi un nou mandat in nimic. Pentru ca nu vor mai exista votanti. Eu sfatuiesc romanii sa fuga cat pot de repede din Romania…

  28. un liberal optimist spune:

    @VV,
    Maestre,
    Ideea este sa nu va agitati inutil. Poate ceva din proiectele DVoastra se pastra in noul mvor inisteriat. Darnu pariati pe loialitatea fostilor Dvoastra subordonati. Tot ei le-au bagat sub nas aceste proiecte si pe timpul lui Tariceanu si a lui Berceanu si al cati ministri au urmat. Calmati-va deoarece factura incompetentei specialistilor o vom plati tot noi! Gata, ati terminat cu postul ministerial! Concentrati-va doar pe postul de Senator al Ro. si pe literatura!

  29. emi spune:

    Cat despre cei care au semnat ceva cu aceste companii, daca legea nu ii va pedepsi, sa nu-si faca griji, mai exista si romani liberi si foarte suparati…

  30. Pacala spune:

    emi,
    nu mai abera. unde sa plece romanii? sa vina la tine in italia?

  31. emi spune:

    Pai daca nu-s in stare sa scoata boala portocalie din tara, care a dat in cangrena cu gaze de sist si cianuri, ori raman pe loc si crapa, ori isi cauta de sanatate aiurea…

  32. @ Katrina

    De ce crezi ca TVA e un impozit ascuns? E cat se poate de la vedere.