Vorbe pe care le aud toţi, dar pe care nu le rosteşte nimeni

Nici  n-am terminat bine precedentul comentariu pe blog că au şi apărut stenogramele unor noi înregistrări telefonice. Cum de apar aceste stenograme cu atâta promptitudine? Are cineva dreptul să realizeze astfel de înregistrări, cu excepţia serviciilor secrete? Iar dacă numai ele au acest drept, cum de sunt prezentate presei? E oare legal acest lucru? Păi, dacă e legal, atunci să ne înregistrăm cu toţii convorbirile, să economisim banii bugetului şi, când e nevoie, să le publicăm, ca un fel de jurnal. Iar dacă nu e legal, cine e de vină pentru aceste dezvăluiri? Serviciile secrete nu trebuie să funcţioneze pe post de corespondent de presă.

Şi pentru că vorbeam de serviciile secrete, deci de lucruri aparent inexplicabile, să ne gândim o clipă: cine a deschis dezbaterea privind creşterea cotei unice la 22%, incluzând şi TVA (reducere de la 24% la 22%)? Pe mine m-au sunat jurnalişti avizi de ştiri pe surse să mă întrebe ce opinie am? Eu am negat hotărât existenţa unei astfel de dezbateri în lăuntrul USL. Interesant este că această ştire a bântuit o zi întreagă canalele de ştiri, deşi nimeni nu şi-a asumat respectiva năzbâtie. Spun năzbâtie pentru că trebuie să fii lipsit de orice simţ politic să creşti impozite pe care le plăteşte tot contribuabilul, scăzând o taxă ce nu va reduce, pe termen scurt, nici un preţ, deci nu va bucura pe umilul contribuabil. Orice tertip care să acopere slăbiciunile în administrarea bugetului trebuie respins. Noi am promis că până la sfârşitul mandatului ne vom reîntoarce la fiscalitatea din 2008, adică 19% TVA, 39,5% CAS si 16% impozit pe venit şi profit. Şi aşa trebuie să facem, dacă vrem să nu pierdem şi timpul nostru şi pe al românilor.

144 Responses to “Vorbe pe care le aud toţi, dar pe care nu le rosteşte nimeni”

  1. Adam Mares spune:

    Sunt prostovani, se vede in toate cartile dvs. amprenta. Adica amprenta dvs. :-)

  2. adrian spune:

    @VV: Daca as parodia un personaj istoric as spune ca da, CV si HR sunt mai sarace. Dar “sarac si curat”. Am fost la Sf. Gh. unde a trebuit sa zic niste vorbe despre patrimoniu si, ca reactie la un articol de blog al unui prieten spuneam:

    “N-am stat decat doua zile dar mi-a fost clar ca n-am avut motive sa ma simt vexat in vreo situatie pe motiv etnic. In toate situatiile comerciale (hotel, alimentatie publica, magazin) in care m-am afat, persoanele care vorbeau maghiara pana sa cer eu ceva mi-au raspuns foarte amabil in romana. Asa ca n-am avut nicio problema sa multumesc in maghiara ( nu stiu secuiasca asa cum nu stiu nici moldoveneasca). Mai trist pentru mine ca roman a fost sa retraiesc senzatia pe care am avut-o de cate ori am trecut granita un Ungaria si atunci cand am iesit din Brasov trecand prin micile localitati spre Sf. Gheorghe. Anume ca lucrurile par ca se limpezesc imediat, pamantul e mai lucrat si fara pungi de plastic zburand bezmetice, gardurile si casele par ma ingrijite, impresia ca acolo este o comunitate pare mai clara. Nu neaparat un loc mai bogat dar mai ingrijit.”

    Decat bogat ca la Buzescu mai bine sarac ca la Hadareni ca sa zic asa. Vad ca la ultimul miting pare ca au vrut “sa-si apere saracia si nevoile si neamul” si vor sa persiste in saracia de care spuneti. De ce oare nu vor sa se bucure de “bunastarea” din restul tarii?

  3. adrian spune:

    @VV: nu trebuie sa va suparati, nu va acuzam de nimic. Ba chiar mie mi s-a parut bizar ca o lege de minerit nu are ministerul economiei decat ca avizator; asta spune ceva despre felul cum a fost promovat acest act normativ. Exista insa afirmatia dlui Barbu cum ca nu s-ar afla printre initiatorii acestei legi, a afirmat-o raspicat la o intalnire cu blogerii liberali. Atat timp cat numele sau apare ca initiator pe apare pe acel document postat de departamentul lui Sova rezulta fie ca documentul nu e bun (de aceea faceam apel la memoria dumneavoastra) fie dl. Barbu minte cu nerusinarea care pare ca i-a devenit caracteristica. Asta era chestiunea de lamurit.

  4. lordul john spune:

    @VV

    A aparut si “Mesajul Dreptei Românești”?

  5. un liberal optimist spune:

    @VV,
    Va inteleg deoarece asa mi s-a intamplat si mie pe timpul carierei la stat( o perioada extrem de importanta in viata profesionala deoarece deprizi mestesugul comportamentului intro ierarhie). Dar sa te fereasca Sfantul sa ai sef un incompetent frustat!

  6. emi spune:

    Si totusi, Adamclisi e la 30 de km de Cernavoda. Deja este un risc prea mare…

  7. Filip G spune:

    http://www.youtube.com/watch?v=CNBjQVVVmag
    Azi noapte am fost santinela in grajdi,spre dimineata mica ferma are un tauras.Peste cateva luni pleaca la export .Cine beneficiaza de rambursare de TVA poate afla Ponta.Pensiile nu au venit nici azi.Oamenii fac haz de necaz,poate le duce Ponta de|** ziua mortilor,1 noiembrie.Ar fi bine daca nu ar fi rau!

  8. un liberal optimist spune:

    @Filip G.,
    De ce nu-l cresti tu si-ti asiguri mancare ecologica timp de cateva luni. De la un vitel de 150 kg poti folosi orice(alte popoare mananca si copitele). Eu am un macelar iscusit caruia ii cer fel de fel de subproduse de vitel si porc(pe de o parte se mira, pe de alta parte ii pare bine, ca mai ia un ban si pe subproduse). Subprodusele sunt cele mai bune!Sigur, depinde si de bucatar!

  9. emi spune:

    Daca reusesc sa construiesc un motor care sa functioneze cu energia punctului zero, ma sustineti?

  10. Buddha spune:

    VV
    Si mie imi pare rau ca nu v-am vazut. Dar asta e, poate va prind prin Banat.
    M-am apucat de carte. Tocmai am terminat “La Judecata de Apoi a statuilor”. Genial. Geniala idee. Si cand te gandesti ca unii isi fac statui din timpul vietii…

  11. Filip G spune:

    @Un liberal optimist,
    eu prefer preparate mixte,vitel porc.Raciturile de oase de vitel de la genunchi in jos fara copite sunt delicioase.

    Eu tot nu pricep ce vrea guvernul asta.
    Se vaicareste ca nu incaseaza bani la buget.Ori daca omori gaina ce face oua de aur,asta e consecinta.Ia incearca tu guvern sa valorifici oul de aur,nu sa omori producatorii.
    Daca eu eram priministru,trasam un grafic de incasare a TVA catre ANAF.Nu il respectai aveai o ultima sansa.Printr-o firma faceai acchizitii de la tarani,puneai TVA la pretul stabilit iar prin ambasade incercai valorificarea produselor in lume.TVA rambursat 19% mergea la buget,5 % catre angajatul ANAF care a contribuit.
    Nu pot accepta idea ca nu putem face nimic si trebuie sa ne resemnam acceptand-une soarta!

  12. adrian spune:

    @VV: iar ati raspuns fara sa dati raspunsul, ca sa zic asa. Stim cu totii ca ministrul culturii a semnat. Intrebarea era simpla: daca a semnat in calitate de initiator al proiectului sau doar de avizator al proiectului.
    Iar daca ministerul economiei nu a fost minister avizator (cel putin ciudat – cine ar fi putut sa fie, ministerul sanatatii !??) atunci de ce Sova a publicat nota de fundamentare in aceasta formula pe o site oficial al unei entitati guvernamentale?

    • @ adrian

      Ti-aqm raspuns ca s-a evitat includerea MInisterului Economiei ca avizator. Cat despre Min Culturii, nu stiu de ce conteaza atat de mult daca a fost initiator sau avizator, important e ca a semnat proiectul de lege.

  13. emi spune:

    Pentru ca ministrul Barbu a fost prezentat ca initiator, ca si cum ideea ar fi plecat de la PNL. Isi asuma PNL initierea proiectului de Lege facuta cu dedicatie pentru RMGC?
    Asta trebuie lamurit, cui ii arde camasa sa porneasca activitatea RMGC?

  14. adrian spune:

    Si nu numai din cauza asta dar Barbu sustine ca n-a fost initiator desi el apare ca atare. E diferenta dintre un adevar si o minciuna. Iar dl. Barbu a spus de mai multe ori minciuni in timpul mandatului sau; publicul necunoscator sigur le-a luat drept adevaruri caci le-a spus cu morga.
    In plus, a fi initiator impotriva pozitiei partidului (alaturi de cei trei pesedisti – Sova , Plumb si ala de la resurse minerale) pe o lege care nu numai ca nu are legatura cu domeniul lui de (in)competenta dar de fapt are consecinta si directa distrugerea a ceea ce are in responsabilitate, asta mi se pare inadmisibil. Cu atat mai mult cu cat pe urma e si laudativ la adresa acestei operatiuni ireversibil distructive pentru patrimoniu …

  15. @ Katrina

    Montaigne spunea ca un cuvant apartine pe jumatate celui care il rosteste, pe jumatate celui care il asculta. Asa si cu vorbele.

  16. @ Katrina

    Cum e asta cu clubul EU? In ce am intrat?

  17. @ Katrina

    In Romania nu stiu sa existe o dezbatere profunda privind problemele de mediu, cum ar fi taierea padurilor. Nu au fost mitinguri in privinta asta. Cu Rosia Montana tema e mai degraba politica.

  18. @ Katrina

    Ce-o fi de ras. Una e dreapta, alta sunt dreptacii.