Cică nişte cronicari…

In ultima vreme se înmulţesc informaţiile, pe tot felul de surse, potrivit cărora Crin Antonescu ar fi bătut palma cu Traian Bsescu, iar PNL, cică, se reorientează către o posibilă coaliţie cu partide şi mişcări care, în ultima vreme, se revendică de la dreapta politică.

Dacă astfel de informaţii încearcă să sugereze că PNL doreşte destrămarea USL şi forţează ieşirea de la guvernare, eu pot depune mărturie că ele sunt dezinformări care doresc să creeze breşe noi între partidele din coaliţia de guvernare. Dacă cei care le emit intenţionează să slăbească baza electorală a candidaturii lui Crin Antonescu la preşedinţia României ori să sugereze că PNL este un partid care nu-şi respectă cuvântul faţă de poporul român, atunci sunt diversiuni politice, frecvente, din păcate, în România de azi, şi care uneori, prin repetare, dau senzaţia de instabilitate şi inconsecvenţă politică.

PNL doreşte să-şi promoveze, în guvernare, măsurile de sprijin pentru iniţiativa privată şi, în niciun caz, nu doreşte să întoarcă spatele unei guvernări pentru care şi-a angajat răspunderea faţă de poporul român. E drept că au existat, între liderii USL, şi unele declaraţii în contradictoriu, unele necorelări între opţiunile politice şi modul de transpunere a acestora. PNL a pornit, în abordarea lor, de la ideea că ele trebuie depăşite, pentru a păstra stabilitatea guvernării.

Nu mai avem ce experimenta. Toate combinaţiile posibile au fost încercate: PNL- PD, PSD-PDL, PNL-PSD. Pusă în faţa unor strategii ferme şi a unor modificări constituţionale, România nu-şi poate permite un guvern susţinut de o majoritate fragilă. Singurul experiment pe care nu l-am dus până la capăt, în mandatele precedente, a fost respectarea promisiunilor faţă de români. E un experiment care, de data asta, merită încercat.

166 Responses to “Cică nişte cronicari…”

 1. Adam Mares spune:

  Mai aveti de invatat strategie politica, taica! :-)

 2. emi spune:

  AM
  Anca are un suflet bun, dar nu era pregătită să intre printre noi. Nici noi nu eram pregătiţi pentru discuţii apolitice. Nici eu nu aş fi protejat-o, dacă era cineva apropiat, pentru că nu înveţi să zbori, decât dacă dai singur din aripi. Nu trebuia să se ia la ceartă cu noi, pentru că ne comportam ca nişte fanatici politici, şi ne revărsam ura faţă de nesimţirea lui TB şi neputinţa că trebuie să-l suportăm încă mulţi ani, pe oricine îndrăznea să ne contrazică. Nu ne comportam ca o societate civilă, ci ca şi gardienii partidului (şi nici măcar nu primeam simbrie).
  Şi încă nu suntem pregătiţi pentru orice discuţie, de exemplu Filip G. a preferat să dea fuga la Băse, cu jalba-n proţap, a avut mai multă încredere în el, după ce a răguşit înjurându-l pe aici. Păi cine îl mai crede că nu e un oportunist obişnuit? Eu nu i-aş cere cucului nici măcar un pahar cu apă, pentru că ştiu că mi-ar scuipa în pahar, când nu-l văd. Dar unii pot înghiţi şi flegme, au stomac bun…

 3. Adam Mares spune:

  @emi
  Imi pare rau, dar eu nu gandesc ca tine. N-o sa las niciodata un prieten sau un om nevinovat sa fie sfasiat, sub pretextul ca trebuie sa invete sa zboare, cand el se afla in cusca. Singurul lucru pe care cred ca l-a invatat Anca din acea poveste este ca nu trebuie sa aiba niciodata incredere in VV si ca e un om caruia e bine sa-i admiri calitatile de la distanta, dar nu mai mult de atat.

 4. Adam Mares spune:

  Hai sa lasam blogul sa fie politic si economic.

 5. emi spune:

  AM
  Nu a obligat-o nimeni să intre în cuşcă, aşa cum nu m-a obligat nici pe mine. Asta înseamnă maturitate, să îţi asumi alegerile, şi să te bazezi în primul rând pe tine însuţi. În plus, Anca a atacat susţinând într-adevăr o idee nobilă, dar folosind cuvinte jignitoare. Păi ori te opui jignirii, ori jigneşti (nici ea nu a fost prea consecventă).

 6. emi spune:

  Uneori am senzaţia că la Revoluţie au fost şi crime cu sânge rece, răzbunări personale oribile, ascunse sub mantia gloanţelor rătăcite.
  Problema e că sângele e tot roşu, nu putem deosebi uşor, victimele de eroi.

 7. Filip G spune:

  @sorin,
  noi apicultorii neafiliati nu am cerut nici un ban.Ci doar sa se gaseasca cadrul legal sa nu fim considerati infractori.Muncim corect si suntem scosi inafara legii prin efectul legii.

 8. cris spune:

  @ Adam

  Din ianuarie pina in mai 2012, daca tot zici ca ai citit, de cite ori ai vazut ca m-am adresat personajului respectiv? De foarte putine ori, cred ca de vreo 3-4 ori in cinci luni… pina mi-am iesit din sarite. Ori ca vreunul din cei de pe blog i-au adresat dojeni – unde anume din ianuarie pina in mai vezi ca ar fi fost alungata, jignita, persecutata?

  Este intr-adevar ceva ce nu ai vazut, vezi unele @ aurica, @ rica venturiano dar nu vezi postarile lor fiindca au fost sterse.
  Au fost kilometri de conversatii budoaristice intre anca si rica venturiano – foarte similar cu dragalaseniile fatza de tine dar kilometrice. I s-a atras atentia cind si cind si de fiecare data a intetzit pe aceeasi tema. In final incepe sa ne jigneasca pe mine si pe emi – ai o postare a lui Buddha in acest sens, el fiind om blind din fire poate il crezi cind ii spune ancai sa inceteze cu jignirile si ca noi nu i-am facut niciun rau.

  La inceputul lui iunie, tiberiu si cu mine discutam o tema oarecare si ne trezim amindoi apostrofatzi de anca din senin: un puseu de nu stiu ce in care ii numeste pe totzi de pe blog, ghici ce , intoleranti – recunosti refrenul? ( emi spune la un moment dat, ai sa citesti. referindu-se la aceiasi “intolerantzi” ai ancai: emi, ai prieteni, imagineaza-ti ai prieteni. Cam dramatica schimbarea, nu crezi? si zau nu suntem crin si ponta la puterea a zecea: toti ne vom fi schimbat din senin?) A fost oribil, i-a revoltat major pe toti cei de pe blog la acel moment. La acest dialog acum sters se refera ce spun o zi mai tirziu:

  iunie 3, 2012 cris spune:

  Discutia a pornit de la dumneata reactionind, nepotrivit, fara sa fii in nici un fel vizata, la o discutie intre mine si tiberiu si pe o tema pe care am discutat-o recurent timp de doi ani. I-ai jignit in bloc pe cei de pe blog, care nici nu participau la discutie, si ai tras dumneata o linie in care ii numesti intoleranti fara ca ei sa-ti fi spus nimic.

  Toata acea discutie a fost ulterior stearsa deci nu stii despre ce vorbim.

  mai devreme, ce considera emi despre anca si vezi discutia in care anca ii face morala lui emi ca nu are bani sa se plimbe.

  iunie 1 2012 emi spune:

  Și dăruire Cris, nu doar maturizare. Și apoi, pentru că nu mai ai chef și putere să dai din buric, ești prea obosită, nu atât fizic cât psihic, de câtă suferință ai putut vedea într-o singură zi, vine o aiurită și te acuză că habar nu ai să trăiești, încercând ea să-ți definească ce înseamnă viața. Adevărul e că și datul din buric e un talent, asta nu înseamnă că e unicul talent care poate fi admirat.

  Ne facuse si pe emi si pe mine inainte mortaciuni, fantasme, etc la acel moment complet neprovocata, asta era parerea ei despre discutiile noastre, intre emi si mine, despre necazurile de zi cu zi – emi era intr-o situatie foarte grea, avea nevoie de un prieten, avea nevoie sa stie ca nu e singura si ca exista si vremuri mai bune. Anca o apostrofa ca nu se distreaza si ca minte cind spune ca nu-si permite un bilet sa viziteze un muzeu.

  reciteste discutia, chiar si injuratura lui tudor catre anca, pentru nesimtirea fatza emi. La niste postari de cu o zi doua in urma ne numise fantasme si mortaciuni. Ai discutia din care am luat fragmente aici http://vosganian.ro/?p=2708&cpage=3#comments

  Oamenii se schimba intr-adevar dar nu se pot schimba complet – ca la voci, au variatii pina la trei octave dar un bariton nu devine soprana decit daca devine si eunuc. Emi devine ceea ce detesta, cineva dind din buric cum spune ea? De la o persoana introvertita devine brusc nu extrovertitia ci histrionica? De la un om care munceste 24 de ore din 24 pentru copilul ei si nu are timp de distractii, numai asta o intereseaza? Numeste intolerantzi pe totzi prietenii ei, nu doar pe mine dar si altzii, tiberiu, fillip, tudor? reciteste, schimba numele, pune emi2 in loc de anca la discutiile respective si poate ai sa auzi dincolo de cuvinte.

  Ca parerea mea este mai intensa decit atit, sa ramina a mea – actuala emi tine condicutza, stie date despre noi si le reproduce, De ce, treaba ei, ca e obsesie, ca e pusa, nu ma intereseaza. De ce cred eu asta: Daca doi oameni cinta exact aceeasi partitura, aceleasi note (aceleasi cifre) sunt identici ca voce? (Pavarotti si Carreras, amindoi tenori lirici, au aceeasi voce? Ii poti confunda? E ceva dincolo de note, in voce si in inima, care ii face unici.)

  am tot auzit diferentza asta de timbru, am mai auzit-o o data si m-am lamurit definitiv: Am “gresit” virsta piciului – am vorbit mult cu emi, vezi si in jurul datelor acelor postari, e intr-adevar vorba de prietenie; stiu foarte bine ce virsta are dar stiu mai mult decit atit, dragostea lui emi fatza de copilul ei (scuze lui pacala: tot deformatie profesionala, sunt si pacienti care mimeaza, se numeste malingering, e ceva de tehnica interogativa sa-i prinzi in neconcordantze nu neaparat de date medicale, de obicei sunt cititi, au invatzat medicina pe internet, ci pe lipsa de corelatie intre date si reactiile pe care le mimeaza) Asteptam raspunsul, reactia: scurt, 17 ani, chestiune de aritmetica, spune. Exact acesta a fost raspunsul. Timbru sec, gol

  Timbrul lui Emi, cald, plin:

  Nu-si permite sa se plimbe prin Italia:”Ce fac eu aici presupune supraveghere non-stop, 24 ore din 24, a unor oameni care sunt dependenți de mine, nu pot pleca de acasa decât împreună cu persoana îngrijită. În iulie voi avea concediu dar voi da fuga acasă, nu-mi permit nici o secundă în plus departe de minorul meu, nici pentru toate comorile din lume.” Copilul ei e centrul lumii ei, ratiunea pentru care se sacrifica, nu aritmetica.

  Daca actuala era aceeasi persoana ma asteptam la caldura iar daca era furioasa, eventual la un: e copilul meu, sufletul meu, ce mama dracului vorbesti tu despre copilul meu, un soi de ” de ce ma injuri de mama”, ori raspunsul e plat, contabil: nu se potriveste la condicutza, 17. M-a batut la aritmetica, so what? mi-a aratat ca a cintat pe aceleasi note, dar spart, bravos, aplauze, a cistigat (oare?).

  E parerea mea, e analiza mea, daca gresesc sa fie pacatul meu: am un prieten numit Emi si nu am sa o uit vreodata. Tu de fapt nu o cunosti pe cea despre care vorbesc. Asta nu inseamna ca actuala emi, oricine o fi nu este, pentru tine, importanta, indragita, unica in lume, etc. e treaba ta. Asa ca hai sa incheiem discutia aici. Vorbim despre persoane diferite, sunt alte lucruri de discutat si nu e nevoie sa discutam cu cine nu dorim sa discutam. De acord sa punem punct aici indiferent de ce crede fiecare?

 9. Filip G spune:

  @cris
  http://www.aca.org.ro/programe-de-finantare/pna-20142016.html

  “”În ultimii ani, sectorul apicol din România, un model de organizare la nivel european şi mondial, este supus unor presiuni care au condus la divizarea lui la nivel asociativ, la scăderea interesului apicultorilor privind accesarea sprijinului financiar prin PNA date fiind concentrarea absorbţiei sumelor din acest program la 5-6 forme asociative, care absorb între 45-60 % din fondurile anuale pe familii de albine şi stupi, si evaziunea fiscală care se face de către aceste forme asociative. În susţinerea acestor afirmaţii vă retransmitem în anexa adresa nr 87 din 10.01.2013.””

  Cand o Asociatie,scrie negru pe alb,ca in Asociatii se practica evaziunea fiscala.Institutiile statului ar trebuii sa cerceteze.Si apropos cum e sa dotezi birouri cu tehnica IT din ganii alocati apicultorilor?

  Ce nu spune domnul presedinte ACA ,e faptul ca pe langa fiecare Asociatie este un SRL prin care se deruleaza toate produsele subventionate.De regula la preturi duble decat cele din piata libera.
  Apicultorul dupa ce primeste subventia ajunge la concluzia ca in piata libera ,produsul e mai ieftin.

 10. cris spune:

  @ Filip

  Adica e o capusare alambicata. Ii spun alambicata pentru ca se face la mai multe capete din ce spui tu.

  Stii Filip, de atita timp, ca mi-e tare drag cind te aud vorbind despre albinutzele tale. E o meserie care se face cu drag, nu o poti face altfel. N-am termen de comparatie, dar incerc sa-mi aduc ce spui aproape: mi se pare comparabil in grade de mizerabil cu ceea ce se intimpla in medicina, alta meserie care se face cu drag si in care vezi nu stiu cite sereleuri si modalitatzi in care sa omori o activitate ( trei ani Filip, trei ani ca sa reporneasca transplanturile la Institutul Inimii al lui Deac? Ce efort, ce chin, ce umilintza iar aici din pacate trebuie sa adaug si citi morti?).

  Ma bucur mult ca VV deja vorbeste pentru tine la agricultura. Ar fi bine cred sa aduni ceea ce scrii, ce cred si cei de pe forum si sa ii trimiti lui VV un email, cu un text clar si pentru neprofesionist, cu starea actuala, consecintele schimbarilor pe care vor sa le introduca, si ce modificari trebuie de fapt aduse – ca sa aiba ceva scris ca opinie si sustinere, nu doar vorba sa buna pusa la agricultura. Ai incredere o va face si o va urmari pina la capat. Si dinsul se tine de cuvint, dar zau ca si tu esti contagios – stii despre gradina mea ca mi-am pus tot sufletul in ea, ma bate gindul sa iau doi trei stupi – o amica a mea de la spital are stupi. Asa ca s-ar putea sa te intreb de sfat. :)

 11. Filip G spune:

  Iata si cateva monstre de preturi:
  http://magazin.complex-apicol.ro/index.php?option=com_virtuemart&page=shop.browse&category_id=36&Itemid=53&TreeId=17
  Ca sa beneficiezi de Programul National Apicol,nu poti cumpara de unde doresti.Trebuie sa cumperi prin SRL-ul agreat de Asociatie.
  Altfel nu-ti este accepta subventionarea produsului.

  • @ Filip G

   Daca achizitionarea este conditionata de anumite srl-uri agreate de asociatie, asta e foarte periculos. Dar apicultorii nu stiu asta? Ei nu pot sa schimbe lucrurile astea, daca sunt flagrante?

 12. cris spune:

  @ Filip

  este un soi de monopol, de anticompetitivitate. Uite ca nu stiu iar la mine e tirziu noaptea ca sa caut acum, ce legi antimonopol sunt in Romania; putetzi ataca situatia din acest punct de vedere? pentru ca mie mi se pare de-a dreptul nerusinat. Ma gindesc: cine poate raspunde la intrebarea asta sunt tudor juridic si lordul cu experientza in ce priveste asociatiile.

 13. Filip G spune:

  @cris,
  vise placute!
  Cand m-a calca cineva pe proteza eu nu simt,dar el regreta.
  Deja grupurile de interese au depasit limita.Asa nu se mai poate!

 14. cris spune:

  @ Filip

  Nu pot sa dorm fillip, am atitea nopti nedormite la activ ca probabil m-am cam obisnuit asa – saptamina trecuta iar am fost de garda, sapte zile si sapte nopti si imi vine rindul cam la patru saptamini. Dar am sa incerc, am sa numar albinutze si in mod cert am sa ma gindesc ca ai sa reusesti, stiu ca ai sa reusesti.

 15. Filip G spune:

  @VV
  Aici sunt consemnate fapte pareri,etc:
  http://forum.stuparitul.com/viewtopic.php?f=28&t=18

 16. emi spune:

  Cris, sa-ti fie rusine!

 17. Filip G spune:

  Gasiti si aici pulsul,a ce s-a intamplat cu PNA-ul”
  http://apiardeal.ro/forum-discutii/index.php?topic=3644.0

 18. Filip G spune:

  Iata unde s- a ajuns prin PNA
  Procesatorul cumpara KG de miere poliflora cu 8 lei/KG.Dar in acelasi timp apicultorul cumpara sirop cu 8 lei /KG
  Statul ii da 1,5 lei prin PNA.Iar la liber era 5 lei/kg.

  Trebuie cel putin sa fii nebun,sa scoti mierea toata de la albine.Sa o vinzi cu 8 lei /kg.Dar in acelasi timp sa cumperi sirop cu 8 lei/kg.
  Cine stie cum se poate castiga din afacerea asta,sa citeasca declaratia lui Fetea despre Asociatii.

 19. Filip G spune:

  @cris,
  iti recomand un apicultor bun,singura lui vina pentru care nu si-a putut realiza visul in RO,a fost varsta.Acum e in Florida,face ce-i place ,adica lucrul cu albina.
  http://adihodis.sunphoto.ro/Apicultura_din_Florida_in_imagini/pagina6

 20. emi spune:

  Asta nu inseamna ca are dreptul sa-mi amestece copilul in rafuielile ei stupide…

 21. emi spune:

  Domnule Varujan Vosganian, va rog frumos sa-mi stergeti ID-ul!

 22. emi spune:

  Daca nu-mi stergeti ID-ul, voi subantelege ca vreti s-o alungati pe Cris cu mana mea, si va voi face voia…

 23. emi spune:

  Nu m-am suparat, doar ca, stimabila nu are loc de mine. E politicos sa-i raspund…

 24. cris spune:

  @ VV

  Da, e un numar enorm de convorbiri. Nu stiu in ce masura dumneavoastra aveti memoria lor. Unul din fenomenele care se intimpla in meseria noastra, pentru ca venim in contact atit de puternic si in situatzii dificile cu enorm de multi oameni cu personalitatzi si probleme atit de disctincte la care nu poti raspunde doar obiectiv, este o memorie mai speciala, purtam in noi amprenta a mii de oameni. Sunt atitia oameni despre care nu se scrie, sunt scrisi in noi; suntem, daca vreti, un soi de memorial al veteranilor din Vietnam viu – ati vazut camarazi de arme care trec prin viatza si moarte sa uite unii de altii? Cel putin parte din capacitatea dumneavoastra de a reda vieti si personalitatzi atit de puternic este cert legata de un fenomen similar asa incit stiu ca ne intelegem aceasta memorie mai speciala. Poate propensitatea spre muzica este si ea de vina – recunoastem dintr-o mie o linie melodica, o voce, un anume stil de interpretare.

  Am scris la superlativ despre Emi fatza de un personaj numit anca. Orice om real ar fi reactionat macar cu o vorba de recunoastere – e omenesc sa fii macar magulit ca cineva are asemenea parere despre tine oricit te-ai schimba. Persoana de fatza a reactionat cu ranchiuna si ura de-a dreptul nu fatza de mine, ci fatza de ceea ce era de presupus ca este. Foarte ciudat. Cind ii sugerez ca reactineaza nonemotional fatza de anume discutie, imi spune sa-mi fie rusine – in 2012 emi, nu stiu daca va amintiti, a avut si un moment in care era amenintzata ca I se ia copilul de catre serviciile sociale – se simtea ca e desfigurata de groaza; fiecare a sarit cu o incurajare, un sfat, o idee. Se vede ca nu-si “aminteste”, atunci nu ne “luam” de copilul ei?

  In fine, am repetat la nesfirsit ca e loc pentru toata lumea si fiecare e cine vrea. Personal am facut o distinctie, am pacatul de a nu uita oameni si n-am sa uit vreodata un prieten. De ce se doreste ca unii dintre noi, buni sau rai, sa fim complet stersi din memorie, de unde aceasta atitudine care nu e deloc diferita de ceea ce spuneti la postarea urmatoare, eliminarea memoriei, eliminarea oamenilor? Vorbeam despre memorialul eroilor din Vietnam. Nu stiu daca ati observat: la baza zidului se lasa tot felul de obiecte, bocanci, flori, ursuleti, scrisori, ba chiar si un Harley a fost lasat acolo, unele care nu au nicio semnificatie pentru nimeni altcineva decit cei care le-au lasat si mortii lor. Stiti ca nu au fost aruncate la gunoi? S-au depozitat intr-un muzeu? Fiecare bucatica de hirtie, fiecare soldatzel de jucarie lasat, cu smerenie. Sunt dovada ca acele nume de pe zid nu sunt eroi fara chip, ci au fost oameni ca totzi oamenii, simpli, reali, vii, ca cei pe care ii intilnim pe strada in fiecare zi. Cam asa este si pentru mine – oamenii au un chip, viatza, personalitate, in gesturi aparent marunte, si nu le arunc la gunoi.

  Imi pare rau, nu-mi va fi niciodata rusine nici ca imi amintesc, nici de oamenii pe care mi-i amintesc.

  • @ cris

   Eu cred ca daca pastrezi ranchiuna sau resentminete fata de cineva e ca si cum ti-ai prins paltonul in usa. Sunt energii negative care te trag inapoi si de care trebuie sa te eliberezi.

 25. emi spune:

  E adevărat, te-am admirat şi susţinut într-un timp, Cris, dar vremurile acelea s-au dus. La acest proces de răceală, au contribuit doi factori:
  1. nu mi-a putut ieşi din minte întrebarea Ancăi, cu ce drept judecam şi jignim alti oameni, indiferent cine ar fi ei?
  2. am avut senzaţia de fals, de umbră, pe care o ai la teatrul de păpuşi, atunci când în spatele marionetei zăreşti umbra actorului care o manipuleză.
  Am obiceiul să mai răsfoiesc blogul, uneori pentru a vedea ce vorbeam în urmă cu unul, doi, trei ani, alteori pentru a-mi reaminti o postare care mi-a plăcut. Am observat că partea cu Anca o ocolesc instinctiv şi mi-am dat seama că nu mi-a plăcut ce făcusem. Apoi ai apărut pe blog şi ai spus chestii care m-au supărat rău de tot. Nu căuta vinovaţi în altă parte pentru că nu sunt. E adevărat, ai citit mult, ai propria filosofie despre lume şi viaţă, dar, deşi pari să vrei să fii un om bun şi săritor, scapi câte o perlă care nu-ţi face cinste, şi care deyvăluie mai mult decât o mie de cuvinte. După cum nu e cinstit să amesteci familia în ciondănelile noastre. Nu m-ai considerat prietenă niciodată, Cris, şi nici nu simt nevoia să fiu prietena ta, am fost doar un “vot politic”, o susţinătoare care la început nu ţi-a făcut probleme, şi atât. M-ai păcălit un timp dar te-am descoperit în propriile tale cuvinte, a mai rămas şi ceva admiraţie, dar, s-a adunat şi multă dezamăgire.

 26. emi spune:

  Imi pare rau, VV, nu pot crede in bunatatea unei persoane care considera mamele, vaci de prasila. E peste puterea mea de intelegere.

 27. cris spune:

  @ VV

  E o mare diferentza intre a purta ca o amprenta personalitatea celor care isi intersecteaza destinul la un anumit moment cu tine, si a fi plin de ranchiuna ca de niste indentari. Pentru mine prilejul a fost sa recitesc Funes il memorioso al lui Borges, iar, din alta pespectiva, cu alta experientza: memoria care leaga, capacitatea de a vedea esentza unor lucruri a le transforma si a creste din acestea vs memoria prodigioasa a lui Funes, dar care este limitata la forma, dezarticulata, lipsita tocmai de esentza, experientza din care cresti, in final, de viatza.

  Si prilejul de a ma gindi iar la comunicare. Pacientii cu Alzheimer’s pierd treptat capacitatea de a vorbi; nu doar memoria unor evenimente, ci cuvintele, asocierea lor, legatura cu sensul acestora se pierde. Ajung la un limbaj neinteligibil si in final la tacere… aparent, caci vorbesc in alt mod. Imi amintesc de o conversatie cu unul dintre directorii de la Alzheimer’s Association, cu care am si lucrat mult impreuna, adresindu-se intr-o conferintza familiilor cu oameni dragi afectatzi de AD: exista un limbaj care se pastreaza pina la capat si pe care oricine il intelege, cu atit mai mult cei care nu mai pot vorbi, limbajul inimii. Era un indemn si o consolare – continua sa va inteleaga, comunicarea continua, doar ca trece la alt nivel, este o aparenta tacere,zgomotul inceteaza si in sfirsit auziti esentza.

  Ca in Corinteni, cind acest limbaj al inimii nu exista, degeaba vorbesti in limbi omenesti si ingeresti, nu esti decit arama sunatoare si chimval zanganitor…. o tinichea goala care face doar zgomot….. Iar tinichelele se si indenteza usor.

 28. cris spune:

  @ VV

  E iar un gind: Cartea soaptelor. Nu este maiestria cuvintelor cea care farmeca, acesta este doar un nivel initial al cartii. Este tocmai ceea ce se aude dincolo de cuvinte si care poate fi perceput in orice limba ar fi tradusa cartea, fiindca se adreseaza inimii.

 29. emi spune:

  Şi până la urmă, Cris, de cew trebuie eu să te admir şi să accept neconmdiţionat tot ceea ce îţi doreşti tu?
  Eu sunt aici pentru domnul Varujan Vosganian, şi nu pentru tine Cris, dânsul este modelul meu şi nu tu, dumnealui mă acceptă aşa cum sunt şi se bucură că îmi doresc mai mult, aşa că puţin îmi pasă de inima ta.

 30. cris spune:

  @ VV

  http://thewall-usa.com/guestbook.asp

  Memorialul eroilor din Vietnam are un guest book virtual. E impresionant. E pentru multi locul in care isi scriu inima: buna ziua tata, imi lipsesti, as fi vrut sa cresti impreuna cu noi….. Multe dintre ele sunt greu de inteles, frinturi de ginduri, ca cineva care vorbeste printre hohote de plins, altele care zimbesc a duiosie. Un fel de carte a soaptelor scrisa de mii si mii de oameni. Sper sa aveti macar citeva minute vreodata sa parcurgeti acest guest book. Cartea soaptelor pe care ati scris-o dumneavoastra este tocmai un asemenea loc special in care ati adunat vocile unor asemenea oameni. Chiar sper ca va fi publicata si in Statele Unite, veti gasi multi oameni sa o inteleaga.

 31. @ Katrina

  Eu sunt unul dintre asa-zisii liberali care au introdus cota unica. De fapt a insemnat o reducere a tuturor impozitelor pe salariu (minimul era 18% in 2004).

 32. @ Katrina

  De ce tii neaparat sa spui “armeanul Vosganian”? Doar Vosganian nu ajunge?

 33. @ Katrina

  Cand am introdus impoozitul , cei care castigau 7000 de lei pe luna nu depaseau cateva mii.

 34. @ Katrina

  Venitul net nu se impoziteaza, e venitul dupa plata impozitelor.